25 Август, 2018 19:30 3 392 29

Тестът "Олимпик". Съединени в апатията

  • олимпик-
  • апатия
Тестът "Олимпик". Съединени в апатията - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Фалитът на застрахователната компания „Олимпик“ свърши добра работа на Властта.
Без никакви усилия тя успя да провери, какви са настроенията сред населението, способно ли е то все още да протестира - или негов Господ е апатията.
Резултатите са напълно задоволителни – за Властта, имам предвид.
И тя спокойно може да си каже, че населението за нищо не става – и може да бъде отгърната още една страница от Книгата за Отписването му.

От фалита пострадаха поне 200 хиляди души.
Пред Парламента обаче дойдоха двайсетина души, за да протестират - това прави около 0,0001 процента от измамените.
Напълно задоволително – по стандартите на Българското Овчедушие.

Как да не се плашат тогава от онази баба Дора, която дори за чумавите си овце прояви по-голямо упорство.
Баламосаните от „Олимпик“ се оказаха странно кекави, сякаш поразени от някаква специална чума, която прави човека безволев, ленив, замаян – много удобен за всичко друго, но не и да отстоява себе си.

А могат да имат – и вече имат – доста по-големи неприятности, отколкото любимите овце на баба Дора.
Най-голямата от които е, че Ония/Там/Горе могат да ги сметнат за по-големи овце, дори от истинските овце.

Останалите неприятности също не са за подценяване: няма да си възстановят скоро парите за платените застраховки или за щетите, които са претърпели, да не говорим за загубата на време за ония, които решат известно време да не карат автомобилите си.

Всъщност, за хайдушкото ни отношение към Времето никога не се говори – не само за Времето на Държавата, която е във фатално закъснение, с каквото и да се захване - но и за времето на обикновения човечец, което никой не изчислява.

Много дразнещ е, например, регионалният министър Нанков - той сякаш има специалното позволение на Падишаха да говори без всякакви задръжки и да сипе врели-некипели.
Наскоро беше казал, че нашето спасение е да се запълват дупките – така ведро го каза, че всеки си е пожелал да се запълнят най-напред дупките край Падишаха.
С тази мечта ще си векуваме обаче.

Сега пък каза, по повод невъзможните задръствания по магистралите, че ремонтите са неизбежни – но нито една от задръстените репортерки не го попита, кога най-сетне ще приключи игото на ремонтите на ремонтите.
Ясно е вече и за овцете на баба Дора, че у нас се строи, за да се ремонтира, но, все пак, няма ли да приключи тази еуфория някой ден?

Тягостна картина са хората, попаднали в тия задръствания, те изглеждат напълно обезверени, претръпнали на всичко.
Какво се случва с Човека от Голямото Задръстване, в което се намираме, какво ще се случи с него след време, какво ще представлява – този въпрос никой не си го задава.

Какво може да го изтръгне от безподобната му примиреност?
Съединени в апатията – не сме ли вече това, само това?
Остава да повярваме, че и Апатията е сила – и да издялкаме този надпис на фасадата на Парламента.

И къде, в края на краищата, отвеждат вечно ремонтираните български пътища?
Свенливо избягваме очевидния отговор: в безпътицата на Голямото Българско Задръстване; покрай/през безброй вече селища, напълно замрели, ако не броим оцеляващите по някакъв начин в тях „задръстеняци“ – които си броят левчетата и преживят като добичета излинелите си спомени от Миналото.

Идиотите, които притворно ще се подразнят от тази скръбна картина, можем да ги попитаме: наясно ли са, как кретат милионите български бедняци – и, всъщност, кои магистрали ги извеждат от скотския им живот?

Може би заради страха си от тази апокалиптична убогост, Цветанов, примерно, храбро се поти в шаячните си потури и не пропуска нито едно чеверме – от Родопите до Жеравна.
Как го няма вече Христо Ковачев, този опасно-дяволит майстор на документалното кино, да направи филм за Цветанов: „Човек от Народа 2: да се потиш в чужди потури“.

А пък, както изглежда, Падишахът все повече ще посещава археологически разкопки – него пък го успокоява мъртвилото на останки от ранни цивилизации.
Макар че, нашето задръстване все още е за предпочитане пред въпросното мъртвило.

Вместо да благодари на „Олимпик“ за безплатния тест, Властта се разсърди на Комисията за финансов надзор.
Това е един от номерата на всяка Власт, която добре се е изпедепсала. /Изпедепсвам означава нахитрявам, върша тарикатски някаква работа - отнася се за човек, на когото потурите са провиснали до земята – толкова е важен/.

Ако проспиш, след краха на КТБ, и краха на „Олимпик“ – всеки психиатър ще ти каже, че страдаш от някаква специална форма на НКВ – нарушена концентрация на вниманието /ATTENTION DEFICIT DISORDER/;
специална, защото имаш склонност да подценяваш последиците от разсейването си, а и то започва да ти харесва.
Някой ден трябва да размишляваме за сладостите на Разсеяната Власт.

Резилът с Търговския регистър пък е доказателство, че Държавата може да съществува всякак.
Той има и положителна страна: досега се разчиташе на един регистър, отсега-нататък ще има поне два – вторият в някое мазе, собственикът на което вече разполага с фундаменталната история на съвременното българско стопанство.

В крайна сметка, издънването на Регистъра изобщо не е нещо изключително.
То си е напълно естествено, просто му е дошло реда в графика на Задръстването - след Бисер, Хитрино и останалите издънвания.

По време на извънредното парламентарно заседание някой се тюхкаше, че фирмата, която поддържала техниката на Регистъра, била на някаква маникюристка.
Пак сме несправедливи, пак се втренчваме в грешното място.
Дори да е вярно, далеч не е нещо извънредно – при наличието на толкова случайници и в най-горните етажи на Властта.

Освен това, ако Захариева – нашата Юсеин Болт на кариеризма - може скорострелно да се упражнява като министър на регионалното развитие, сетне правосъден министър, а още по-сетне и външен министър, защо тогава една маникюристка да не се дръгне в келявата система на Регистъра?

Някои патетично твърдят, че блокирането на Регистъра е атентат срещу националната сигурност.
Така е, обаче по-големият проблем е съвсем друг – и това е победоносният поход на Овластените маникюристки от всякакъв сорт.
А те ще се увеличават все повече – защото ще бъдат предпочитания „материал“ за Горните Цецки.

Ако леко накъдрим Принципът на Питър /“В една йерархия всеки се стреми към своето ниво на некомпетентност“/, днес Горните Случайници се опитват да запълнят целия Апарат, от долу до горе, с некомпетентни Подслучайници.

Вече не наблюдаваме индивидуалните усилия на отделния случайник сам да постигне своето ниво на провал – а всички заедно са изтегляни, вкупом – като с някакъв гигантски хобот - към нивото на некомпетентност на Горния Случайник.

Властниците на Прехода неизменно търсят хора по собствения си мащаб. Ако някой министър, примерно, е нисичък на ръст, тогава всички край него трябва да са лилипути.
Това не е израз само на личните недоимъци и комплекси на властниците - а една от главните конспирации на Калташкия Преход: вилнееш срещу предходниците си и срещу Миналото като цяло, назначаваш дребосъка на властови позиции - и си спокоен.

Не ми излиза от главата онзи обикновен нашенец, който все виси в някакво задръстване: отпред ремонт, отзад – пак ремонт.
Какво да направи от себе си горкият – сред суетнята на този несмислен труд?

Всеки ден ни снабдяват с някое ново познание за Задръстването – онзи ден научихме, че българинът има втората по продължителност работна седмица в Европейския съюз, малко повече от 40 часа.
И, в същото време, на последно сме място по производителност на труда в ЕС.

Най-много се бъхтим, най-малко произвеждаме – и примирено седим в Задръстването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даммммм

    37 5 Отговор
    Изключително и до болка е прав Кеворк...но дори и той да не забравя---един път стомна,два пъти стомна,три,четри ,пет пъти ...и най-накрая стомната ще се пръсне...

    Коментиран от #12, #14

  • 2 хаха

    5 23 Отговор
    Кеворкчо явно ,не харесва Горния случайник,задръстванията,ремонтите, не харесва и усилия на отделния случайник сам да постигне своето ниво на провал.Не харесва и хората в чужди потури ,особено потните.Как се поизмениха нещата ,като в началото тази власт бе от него похвалена,старателно и чинно умита и пастирана ,явно обаче забравиха "случайниците" да се отблагодарят,и сега вместо гортия случайник ,кеворкчо харесва долния такъв ,но да е висок,обезателно!
  • 3 ЗЕВС

    28 2 Отговор
    В общи линии Принципът на Питър гласи: В една йерархия всеки се стреми да достигне своето ниво на некомпетентност. В България се прилага принципа на „Дилбърт“: който гласи, че се издигат най-слабо компетентните служители на управленски позиции с цел ограничаване на вредите, които тези хора са способни да нанесат.
  • 4 ЗЕВС

    32 2 Отговор
    "Едно общество от овце с времето задължително ще създаде правителство от вълци."
  • 5 onq s konq

    7 36 Отговор
    Арменеца е гладен и дърт.Затова е УПОРИТ И "ВСЕОТДАЕН" и мотото му е "КОЙТО ПЛАТИ ПОВЕЧЕ",защото сметките/ах,тия неприятни сметки за ток,вода,отопление,тел и т.н./ ТР ДА СЕ ПЛАЩАТ!А трябва и да се яде!Естествено че е тъжно,...но е факт.Така и не прочеох ИЗОБЩО РЕД ОТ АРМЕНСКИТЕ ПРЕПОРЪКОЗАКЛЮЧЕНСКИ ВНУШЕНИЯ ТИП "ВУДУУУ",НО...коментирам САМО СНИМКАТА!Което е ПРЕДОСТАТЪЧНО.
  • 6 Бери

    14 2 Отговор
    Къде е ГЕРБ и бившите ченгета от ДС да спрат тези обири?

    Коментиран от #8, #13

  • 7 Алфа Ромео

    33 1 Отговор
    Направо е отчайващо, народа вече е смачкан, грабят ни мачкат ни а ние тихи и по-ниски от тревата, това вече наистина е отчайващо... От КТБ не знам колко милиарда ще връщат децата ни, ако има някви млади хора останали изобщо тука в близко бъдеще, унижават ни със ниски заплати, сега ни бръкнаха във джоба и със застраховките и май още ша ни бръкнат. При тези факти щом всичко е мирно и тихо наистина няма надежда вече....
  • 8 аналитик

    23 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бери":

    Няма как да спрат обирите и рдмонтите... Обръчите от строителни фирми и други са техни. Затова и Винету, след като е цункал ръчицата на Сокола е поставен за Министър, за да налива бюджетни, еврофондови и други пари., къдео му е указано, а за награда получава тлъст пай. Затова и нищо не се промдня към правилното и доброто и за нас гук от 30 години.
  • 9 Гост

    28 1 Отговор
    А кой е виновен! Виновни сме ние Народа, защото вече изпратихме 2млн. млади българи да развиват икономиките на Запада,а след това се вайкаме че нямало кой да се опълчи на на власта. Кротуваме за да са добре поне те там на Запад и изобщо не си даваме сметка че Бълария постепенно ИЗЧЕЗВА! Отдавна е доказано : Какъвто Народа,такова му правителството,такава му държавата!

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Болгар

    7 5 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    А, ти какво шредлагаш? С избори тези не искат да се махнат. Остава с война. Ти готов ли си да зарежеш всичко, ставаш, тръгсаш, трепеш пллигици и който ги пази, или умираш или променят се нещата? Без да жалиш за нищо, заради Правдата и Възмездието над крадцкте на шостосе? Те си имат НСИ, ГЩ на БА, ... Ти би ли го стофил? Аз бих, но за кого е въпфоса, след като не виждам в повдчето хора желание да се установи спраседлкв ред? Едните исскат НРБ, другите Шенгдн, гфети Осман, четвърти халифат, пети да се кара така, но никой май не иска установяване на справедливи закони, без шромяна, както бих препоръчал и сторил?
  • 12 Jacques Yves Moineau

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "Даммммм":

    От 25 години чакам тази стомна да се пръсне, не се пръска, не се пръска, и това е.....животът ми мина в чакане.....а трябваше да се действа!
  • 13 Пешо

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бери":

    Какво ДС те тресе пък теб? Пий си хаповете за да не сънуваш таласъми!
  • 14 в държавата на (не)възможностите

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Даммммм":

    Нашето не стомна да се пръсне, мех е овчи мех !!! Пробит мех тече по малко, колкото да се не се пръсне, ама държи и още, ще държи нищо, че смърди яко! Всички заинтересовани го знаят и най-вече тримата Дебели, които сега го пълнят,мачкат и премятат....овчия мех на народното недоволство !
  • 15 Хасанчо

    1 7 Отговор
    Само ни е циганите ще останем и политиците. Ама те да не си мислят ,че ще могат да ни скубят като българите. Нанайси. Ще ни представляват на вън щото да завладеем и цялата Авропа. Ние тях няма да ги крадем и бием. Даже и полицаите дето останат , ако останат на работа ,няма да ги бием тогава щото ще са наши ора. На съдията евро ще дадем ако трябва ,а не все хелзинкския да плаща. Хем да ограбят още вас ,хем да забравите за нас ,щото ние не плащаме .Ние сме родени да получаваме и на 15 вече сме с пенсии болни забременени и не може да работим за данъци и разни там ток и вода. Политиците ще си живеят живота с нас. Еднакви сме .И те не плащат нищо. Само вземат от всичко. А вашите деца -в чужбината. Скоро и последните три града ще превземем окончателно. Селата и малките градове са си наши вече.

    Коментиран от #16, #17, #19, #20

  • 16 Болгар

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хасанчо":

    Полетяла жабата от скалата, ще се пльоснала в блатото... Ромлянска работа. Хасанчо, тук циганите им се дават привилегии, щото Шорошчо и НПОтата му служат на такава заповед. Зад завесите идеята е на други. На чичкови Ротшийлд ако се махнат българите ще им работите циганите. Ако не работите ще си докарат африканчета и арабески чрез Меркел и други слуги. Ще ви пуснат един нов Хитлер, защото те го издигнаха, за да върши работа и ще идете в камерите... Радвайте се, че ги има българите още, не броин полигиците повечето са за трепане, досега. Онез си правят сметката д избият и прогонат българите, но нд знаят, че сторат ли го, тази територияе бхде унищожена к Мусала няма да я има... Тогава няма да ти е до смях. И НЛО да имаш все някъде трябва да кацнеш. А няма да има къде. Сега тия ни вземат златото и ресурсите, пречат ни чрез ченгета и политиците да сме богати, хора, но един ден и те и децата им ще платят този грах. Тогава и лукавия Винету и предните ще платят. Ще има стената на плача, може и без стена. Така е казано.
  • 17 Болгар

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хасанчо":

    Вие циганите сте създадени от Атлантите, за да слугувате на тях. Но понеже сте вряваджии сте писнали и на Атлантите. Чудели са се дали да унищожат творението си или да ви пуснат сред света. И са ви пуснали. Не сте родени за друго, освен да си изкарвате хляба с труд като другите, не да крадете. Кражбата не е циганска марка, крадат всякакви. Колкото до превземането, не се радвай, защото и войници превземат градове, но загиват от мини. Българите са ключ към живота на свдта. Изчезнат ли идва край на планета и други. Не се радвай, че продажните отрепки на власт българи, есреи и други ни геноцидират. Много лесно могат да се унищожат, но ще бъдат избити и ченгета и военни, защото ги пазят, а това ще разруши и България. Света е сложен.
  • 18 Гост

    0 0 Отговор
    До "11" Погледни към Левски и повече не задавай глупави въпроси ако си БЪЛГАРИН!
  • 19 Болгар

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хасанчо":

    Политиците ще скубят и цигаите, Хасане, не си мисли, че ще е вдчно държавата да плаща ток вода социални ей така. Орнякъде трябва да ги вземе, за да даде. Първо се саоуреждат политиците - сам виждаш каква измет са и си гласуват повече пари и привилегии. После дават и на други. Винету и банда прозължиха геноцида над българите, служейки на други. Но един ден и децата им ще бъдат убити, заради този геноцид, дори и в Щатите да са и милиардери да са. Закон на Правдата, не съм го измислил. И ако няма кой да вася в бюджета ще работите циганите, а политиците ще лапат. Еврофондовете са до време, а Шорошоидните НПОта също. Системата е такава пирамида, да лапа властта, а ти да им снасяш. Много си щастлив, че ни крадат и мачкат продажни политици и слугите им тук нали? Щото сега държавата и НПОтата дават. След време няма... Не се радвай на много имане, защото е и много слугинаж? По-лесно се работи половин декар, от 100.
  • 20 аналитик

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хасанчо":

    Хасан, ти май си сключил Гражданска отговорност в Бул Инс и се радваш, че мафията окраде ония в Олимпик? И КАТ се радва, щастливи са да налагат глоби. Но никой не иска да оправи проблемите, а те започват от Закона, и които го гласуват. Там трябва да ядат лабутя, но никой не ги бъхти. А, точно издаващите наредбите са виновните. Системата е погрешна. Ефнобговедо да прати стадото към пропастта и овцете го последват. Тук отдавна е така.

    Коментиран от #28

  • 21 панорама

    2 7 Отговор
    От всеки арменец българин не става, това ни казва този , нищо друго.
  • 22 ПЕЕВ

    2 7 Отговор
    АГЕНТ ДИМИТЪР-ОТКОГА ДОНОСНИЦИТЕ ПОЧНАХА ДА НИ ПОУЧАВАТ.

    Коментиран от #26

  • 23 vasik atanasova

    7 2 Отговор
    ЕВАЛА КЕВОРК МНОГО СИ УМЕН И АНАЛИТИЧЕН МЪЖ
  • 24 Защо

    3 6 Отговор
    Защо публикувате този продажен доносник от ДС ?
  • 25 Гост

    1 1 Отговор
    Прав е Кеворк, няма как да ни се подобри благосъстоянието, ако сами не си помогнем. Най отчайващото е че имаме идеален пример от съседна Румъния как трябва да изглежда гражданското общество, въпреки това ние отново чакаме да достигнем пълен фалит, чак тогава ще излезем да покажем, че все още има граждани в тази държава. За такива крупни кражби като КТБ, Олимпик, трябва да има хора в затвора, за назидание на следващите мераклии.
  • 26 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "ПЕЕВ":

    ти,ПРОСТАКО,имаш ли доказателство за твърдението си???А на тъпия ти въпрос има само един отговор---по-умен е от теб...поне се ПОУЧИ!!!!
  • 27 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    Преди мноого години един ВЕЛИК БЪЛГАРИН бе резюмирал българите с един въпрос---,,НАРОДЕ????,,,.....В този дух може да резюмираме СЕГА българите--,,НАРОДЕ!!!!,,...
  • 28 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "аналитик":

    На прав път си...да допълня малко за ,,законите,,,Нормално ЗАКОНЪТ регулира ОТНОШЕНИЯТА в обществото на Държавата,на база МОРАЛ И СПРАВЕДЛИВОСТ!!! В държавата ни законите ...решават КАЗУСИ,възникнали в битието ни и в тях априори е заложено ТЪЛКУВАНЕ!!!!!!Така съдът се превръща в място за СПОР НА АДВОКАТИТЕ и рупор за невероятни съдебни решения за които и йезуитите биха се изчервили....Благодарение на неолиберализма и ценностите му.
  • 29 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    СУН Дзъ---най-голямото умение е да накараш противникът да направи това ,КОЕТО ИСКАШ ТИ!!!!При това с пълната убеденост, че това е НЕГОВО РЕШЕНИЕ......И добавка от по ново време,,,вкарай в дадена организация/държава/ няколко простака и те ще я разбият ....даже няма и да им плащаш...