29 Август, 2018 13:00 3 029 75

Александър Дугин: Искат да демонизират Русия, никакви отстъпки пред Запада! (ВИДЕО)

  • александър дугин-
  • русия-
  • сащ-
  • нато-
  • империя на злото

Дори да паднем на колене и да помолим за пощада, ще получим ботуш в лицето, обяснява идеологът на Кремъл

Александър Дугин: Искат да демонизират Русия, никакви отстъпки пред Запада! (ВИДЕО) - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В САЩ витае идеята Русия да бъде обявена за "империя на злото", обвинявайки я в спонсориране на тероризма. И по-рано от страна на американските лидери са звучали такива обвинения по адрес на президента на Русия. Впрочем Путин търпеливо обясняваше пред журналисти, че е свикнал с подобно лепене на етикети.

За причините за старите-нови нападки срещу Русия, руския свят и руснаците разказва пред военния кореспондент на Федералната информационна агенция (ФАН) Юрий Котенко разказва философът и геополитик Александър Дугин. Мнозина го считат за идеолога на Кремъл. Той е сигурен: нападките срещу Русия не са нови, те идват от дълбините на вековете и продължават и до днес, тъй като Русия традиционно противостои и се конкурира със западноевропейската цивиризация.

Хилядолетно противостояние

"Потивостоянието идва още от IX век, когато Карл Велики узурпира императорската титла. От този момент, ако не и от по-рано, продължава взаимната демонизация на двете цивилизации, на двете култури — източната и западната — в рамките на един, някога единен християнски романо-германски свят", казва Дугин.

За изостряне на конфликта помага разкола на църквите на западно-християнска и православна. Двете части на християнския свят встъпват в жестоко противостояние.

"Католиците са били по-агресивни, те са ни наричали източни схизматици, по същество еретици, а с еретиците не се церемониш много. Ако ги нямаше нашите сила и мощ, способността ни да осттояваме своята истина, те просто биха ни подчинили", казва философът.

В модерната епоха, когато религиозният фактор вече не е толкова важен, моделите на противостояние са приели светски характер и са се превърнали в своеобразна форма на конкуренция между няколко европейски държави и Русия като крепост на консерватизма и духа на Изтока.

"Противостоянието между Британската и Руската империи е протичало в същия тон - нас са ни наричали "Тъмни, мрачни, страшни убийци, корупционери, рабовладелци, неразвити, диви руски народи, които сами по себе си са заплаха за човечеството. Тази риторика доминира в течение на епохата на "Голямата игра" разказва Александър Дугин.

"Голямата игра" бе заменена от борбата между комунистическия и капиталистическия лагер, а Студената война стана един от епизодите на това противостояние на Изтока и Запада.

"Ние въплъщаваме в себе източния, византийски, славянски елемент и съответно сме подложени на демонизация на всеки етап от над хиладолетния дуел между Изтока и Запада. Всъщност днес няма нищо ново — "Империя на злото" ни нарече Рейгън още в комунистическата епоха", припомня геополитикът.

Днес комунистическата идеология е сменена от либералната, но нищо не се е променило, твърди Дугин.

Опитите Русия да се хареса на Запада са безполезни

Архетипите на русофобията: от "източни схизматици" и "диви крепостници" до "врагове на свободата и прогреса", с които на Запад описват владетелите от епохата на Романови или кървавите комунисти, а днес и "корумпираните олигарси" — това е една и съща риторика", смята философът.

"Нас са ни обвинявали, обвиняват и ще ни обвиняват голословно за всичко", уверен е Дугин.

Но, може би, Русия действително в нещо не е права?

"Работата не е в това дали сме прави или не, да сме извършили някакви действия, престъпления или подвизи, или не. Ако не сме извършили, а ни обвиняват, как тогава да докажем, че не сме извършили нещо? Още повече че никой не иска да ни слуша", пита философът.

При това стремежът да се харесаме на Запада, според него, е безплоден и не води но абсолютно нищо.

"В елцинската епоха, когато се отворихме, разложихме се и бяхме на път да изчезнем, нас продължиха да ни демонизират дори в това робско състояние. Тогавашното руско ръководство лижеше обувките на Запада, не не станахме по-добри в техните очи, въпреки всички ни обвиняваха в същите престъпления и грехове. Затова смятам, че когато Владимир Путин казва, че няма нищо ново в демонизацията, той е абсолютно прав", отбелязва Дугин.

Демонизацията е "нормално действие от страна на демоните", от тях не трябва да се очаква друго, обяснява философът.

Най-добре от всичко го обяснява геополитиката, която говори за вечния дуел, за великата война на континентите. Именно тази концепция предлага да не забравяме един от нейните автори — геополитикът Александър Дугин.

"Ние сме цивилизация на сушата, континентална. Срещу нас е морската цивилизация. Между двете върви безкрайна война. Днешният конфликт е само един кратък епизод. Каквото и да направят Путин и Русия, то ще бъде оценено на Запад негативно. Дори да паднем на колене и да помолим за пощада, ще получим ботуш в лицето. Точно така ще стане!", обяснява геополитикът.

Нито крачка назад!

Нашите "западни партньори", а всъщност класически противници на глобалната шахматна дъска признават, че тази дълга и многоходова битка на живот и смърт са позволени всички методи и прийоми, твърди Дугин.

"Никой няма да ни похвали за капитулацията, нито ще изпълнява някакви договори. Разговарях с Бжежински във Вашингтон през 2005 г. и го попитах: "Нали обещахте на Горбачов, че няма да включвате ГДР и държавите от Източна Европа в НАТО?". Гледайки ме в очите, той спокойно отговори: "Ние го измамихме" ("We tricked him")", разказва Александър Дугин.

Нашето миролюбие и человеколюбие от другата страна се приемат като демонстрация на слабост и израз на желание да се върви към компромиси, а всъщност — като отстъпление и предаване на позициите. Това означава, че просто не трябва да се отстъпва пред Запада, смята геополитикът.

"Ако направим крачка назад, ще поискат от нас две, ако направим две, ще поискат три. А след като направим всички поискани от нас стъпки, ще плюят на нас, ще ни смачкат и ще ни размажат. Отстъпките са безполезни! Смятам, че всеки управник на Русия разбира това дори само от практически съображения", обобщава идеологът на Кремъл Александър Дугин.

Превод и редакция: Епицентър.БГ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мериканец

    26 6 Отговор
    Ем, разделяй Европа на ЕС и Русия, и владей! Това е толкоз просто и логично.
  • 2 jorj

    18 54 Отговор
    То вашето не е култура!!! То е идиотизъм!!!

    Коментиран от #3

  • 3 нормален

    47 14 Отговор

    До коментар #2 от "jorj":

    Половината световна наука и култура е руска. Подобно както сащ имат военен бюджет по-голям от бюджета на всички останали страни, взети заедно.

    Коментиран от #31

  • 4 Иванов

    9 37 Отговор
    Мордор!
  • 5 Ристе

    11 48 Отговор
    Сдухин с поредната доза малоумие

    Коментиран от #34

  • 6 Колю Фичеф

    51 12 Отговор
    Голямата вина на Русия е, че я има - огромна и велика държава с много ресурси. И естествено, западняците начело с ФАЩ газ пик**т, кръв се**т и т.н...
    А евреите ще си останат само с мераците спрямо богатствата на Русия - от тях идва голямото зло.

    Коментиран от #13

  • 7 юрист

    14 41 Отговор
    Пълни неоимперски глупости! 1. Морските, а не сухоземните цивилизации са в основата на човешката цивилизация и разследването на хомо сапиенс- справка- гръкоримската култура, за чийто продължител и наследник се самоназначи русия 2. Най- старото обработено злато В СВЕТА И В ЕВРОПА е открито в БЪЛГАРИЯ, а не на територията на русия- това е Градът на птиците о Пазарджик, чието злато е по-старо с около 300 години от златото, открито в културата Варна - “...Според археолозите, доц. Явор Бояджиев и неговия син Камен Бояджиев от НАИМ на БАН, съръководители на експедицията, това безспорно е най-старото обработено злато в Европа. Те го датират към около 4600-4500 г. преди новата ера, което го прави с около 300 години по-старо от златото, разкрито във варненския некропол. То беше прието от учените за най-старото...“ http://standartnews.com/balgariya-obshtestvo/gradat_na_ptitsite_goni_po_slava_varnenskiya_nekropol_-343561.html
    3. До сега не съм чула руснак да се подмазва на “Запада“, но в замяна нонстоп чета- от края на 2013 и началото на 2014г.- как русия само да “врътне газовото кранче“ и ЕС ще й целува краката; как БЪЛГАРИТЕ трябвало да целуваме краката на руснаците/ жириновски/, как русия щяла да ни купи цялата държавна територия/ петр толстой/, как българската писменост идвала от македонските земи, само дето не се казва, че тогава те са се намирали под юрисдикция на ВБЪЛГАРСКАТА държава и са създадени от БЪЛГАРСКИ държавноцърковни дейци/ путлер/ и как червената

    Коментиран от #11, #45

  • 8 юрист

    8 17 Отговор
    червената армия, а не българският народ и българският Парламент прз 1943 г, спасили българските евреи от концлагерите на хитлер...

    Коментиран от #9

  • 9 факт

    10 8 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    ДА, Червената армия.

    Коментиран от #10

  • 10 юрист

    13 20 Отговор

    До коментар #9 от "факт":

    Това е ЛЪЖА! БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД СПАСИХА БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ, А НЕ ОКУПАЦИОННАТА ЗА БЪЛГАРИЯ ЧЕРВЕНА АРМИЯ! Когато руснаците решите да лъжите, не се заблуждавайте- българите сме лъгани толкова много, че дори и вие не можете да ни излъжите за историческите факти от БЪЛГАРСКАТА история!

    Коментиран от #12, #41

  • 11 факт

    18 7 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Само че българия тогава не е населена от българи.
    Конекрадците и скитниците минават Дунава осем века по- късно и нямат нищо общо с това, което си написала.

    Коментиран от #14, #16

  • 12 факт

    15 8 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    не е лъжа.
    евреите са спасени от една МАЛКА ГРУПА.Една ГОЛЯМА ГРУПА българи е била ЗА депортирането на евреите.
    Никакъв народ никого не е спасявал!!
  • 13 Шаломов

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Колю Фичеф":

    А, хазарите и те ли!? "Само с мераците".
  • 14 юрист

    11 14 Отговор

    До коментар #11 от "факт":

    “...Публикувано във факти.бг: Само че българия тогава не е населена от българи...“ ГРЕШКА! Българският етнос съществува от края на 9 и началото на 10 век от нашата ера. През 1943 г. Царство България е населена с българи, един от които е и моят дядо, който е имал доста имоти и е бил най- крупният земеделец и земевладелец в голям български град. Апропо- в края на 9 и началото на 10 век от нашата ера, съществувал ли е етнос “руснаци“- не или не? :D Какво казва обективната историческа наука или у вас- в русията- тя просто не съществува, а?:)

    Коментиран от #15, #46, #61

  • 15 факт

    13 7 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    Да, съществувал е.
    Руснаците не са дошли от Марс, нито пък са се пръкнали от нищото.
    А икономическите емигранти от района на Днепър нямат нищо общо с тукашната територия по времето на най- старото обработено злато в Европа.

    Коментиран от #18

  • 16 юрист

    13 17 Отговор

    До коментар #11 от "факт":

    Не ми слагай минуси, руснако, а обясни на български език, с думи прости и ясни- в края на 9 и началото на 10 век от нашата ера, съществувал ли е етнос руснаци- не или не! С минуси няма да се отървеш , руски тролчик, от моите въпроси, защото - за разлика от теб- аз не съм трол, а човек, получил университетски знания по история на България и задавам правилните въпроси, защото твърденията ми са изградени върху доказани исторически факти, а не върху неоимперските руски опорни точки, понял?

    Коментиран от #17, #47

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 юрист

    8 14 Отговор

    До коментар #15 от "факт":

    “...Да, съществувал е....“ Такааааа ли? Тогава публикувайте независими осторически източници и факти, от където черпите основания за твърдението си:D И нали се сещате- не говорим за руските племена, а говорим точно за образуване на руският етнос/ руската народност, а не за образуване на различните етносни групи, включени в днешна русия:)

    Коментиран от #48

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 САП

    24 6 Отговор
    За съжаление е горчива истина. :(

    На запада основната тактика е разделяй и владей. Те постигнаха това със СССР, но Русия остана твърде голяма и силна. Сега тя е на мушката им. Погледнете балканите, сега са разделени на малки държавици, които са добре дресирани от тях.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ГАЛЕВ

    19 3 Отговор
    Путин е мек и добър но на Русия и трябва човек като Хрусчов или Сталин.Тогава ще ги видиме сащ и ес.

    Коментиран от #60

  • 26 юрист

    6 21 Отговор

    До коментар #24 от "Пламен":

    Тренирала съм над 20 години бойни изкуства, имам и магистратура по медицина- т.е. знам какво точно може да ти се случи при едно пак сао в югуларната вена и артерия каротис... директно екзитус леталис. Та не се знае кой кого.... Който се смее последен, се смее най- добре- това поне си го чувал, нали руснако?

    Коментиран от #28, #39, #40, #52

  • 27 юрист

    1 15 Отговор
    “.. пак сао..“ Лапсус лингве - фак сао + пак сао.

    Коментиран от #54

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 юрист

    2 10 Отговор

    До коментар #28 от "Пламен":

    Чакай си... Ще дочакаш служителите на 1во руп, да не говорим, че ще те проверят и за държане на дрога- по мое настояване....Ако пък толкова много искаш да се биеш, да ти пратя ученик на Филип Байер, а? :)

    Коментиран от #56

  • 30 ГосТ

    5 8 Отговор
    Ем, харесва ми донякъде и е прав. Но малко си преувеличава историята като се реди до Византия. Генетично не са славяни,както и ние,но въпреки това славянската писменост е наша. Това е като киселото мляко ;) иако ме разбирате). Добре е отразил Карл и романо-германската група дала цялата цивилизация на Европа и света ;). В момента наблюдаваме отново романо-германско ядро начело на ЕС. Затова съм оптимист. Не ми харесва че бърка Европа със сащ,за да оправдае агресията в Украйна.

    Коментиран от #35

  • 31 за бога не купувайте от тях

    6 10 Отговор

    До коментар #3 от "нормален":

    Айде.Още един,дето чепикът го стяга.И на този Европа му пречела,щот му купувала газта.Малко остана......
  • 32 юрист

    2 9 Отговор

    До коментар #28 от "Пламен":

    Или предпочиташ ученик на Том Харинк?:) Да си чувал за чакурики джим в Холандия?:) Едно кафевичко да ти се изпрати от него, и още след 2рата секунда си в Пирогов- става ли?:) Аз поемам правфната му защита пред наш съд:)
  • 33 Указ 227

    16 1 Отговор
    "Ни шагу назад" - Йосиф Висарионович Сталин. Поклон!
  • 34 антиджендар

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ристе":

    А виж първо себе си бе, джендар со ро сои ден и тогава обиждай другите
  • 35 Иво

    7 3 Отговор

    До коментар #30 от "ГосТ":

    Госте, не се напъвай. Не ти достига умствен капацитет за тази сложна дейност. От напъването може да са испуснеш тука и да ни задушиш ...

    Коментиран от #42

  • 36 НКВД

    11 5 Отговор
    Винаги са искали ресурсите на Русия и никога не са ги получавали и така ще бъде и за напред така че нека си кивичат на воля от запад коледата наближава и хайванчето ще стане за вечеря скоро!

    Коментиран от #57

  • 37 Гост

    10 4 Отговор
    Виж ти,това важи с пълна сила за България в момента! Какво като угаждаме за всичко на ЕС,какво като Боко прави метани на САЩ и на ЕС,какво като сме "отличниците"? - Европа ни плюе,праща ни в задния двор и по милост ни дава стоки трето качество! Е.харесва ли ви такава България? Не,но за друга трябват политици с достойнство,а не с чупки в кръста.
  • 38 Потомствен шумец

    4 11 Отговор
    Извини се за болшевизма, бе, цървул!

    Коментиран от #58

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Мм дааааааааа

    9 3 Отговор

    До коментар #26 от "юрист":

    Тебе си те знаем. Учила, учила па накрая нищо не научила. Явно си събирала дипломи за украса на стената на собственото си величие.
  • 41 ГосТ

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Най голямата грешка,да станем съюзници на губещите,за да спасим чифутите. И това е най вече решение на Борис, както и да бъдем от страната на губещите!
  • 42 ГосТ

    3 4 Отговор

    До коментар #35 от "Иво":

    Ти разбираш ли ме ?
    За приликата между киселото мляко и славянската азбука 😁
    Най вероятно не 😃
    А за Карл и романо-германското начало на човека? Май не си кроманьонец а ? От долината Кроманьон 😆
  • 43 ГосТ

    5 7 Отговор
    Русия ще бъде добре, когато се прибере в Европа. Европа също ще бъде по добре от сега. Русия трябва да погледне назад към добрите си времена на Петър ,а не да следва този олигархичен комунизъм, който няма нищо общо със социална политика
  • 44 стоян георгиев

    4 12 Отговор
    тоя щом е философа на руснаците значи ги чака нов ледников период.всъщност идеята му е много проста:правим всичко на обратно и обвиняваме другите че не го харесват.после се оправдаваме че ни мразят и искат да ни затрият от 1000 години и готово.
  • 45 ТАС

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Олее пак те лепна комплекса аз съм най велика и всичко знам.
    Сега ще кажеш, че и диплома по история имаш.
  • 46 ТАС

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    Докторке сега ако извадиш и ДНК профил на тогавашния български етнос и то нотариално заверен, ще те призная.
  • 47 ТАС

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "юрист":

    Айдееее извади и университетска диплома по история. Да видим коя, ще е следващата.
  • 48 ТАС

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "юрист":

    Сега остава да пуснеш машината на времето и да ни заведеш да се убедим лично, че няма. Вярвам, че за човек с толкова дипломи няма да е проблем да го съществи
  • 49 Борис Енчев

    8 13 Отговор
    Това е типичен руски мужик-неандерталец. Пълна тъпота на тезите:
    1.Нашето миролюбие и човеколюбие . Смях . Русия никога не е уважавала човешкия живот , нито на свои нито на чужди, не случайно в Русия имат израз : Жизнь - копейка. Те анексираха територии от Грузия и Украйна. Анексираха балтийските републики през 2та световна . Анексираха части от Полша . нападнаха Финландия и станаха за смях от малката финландска армия.Нападнаха Унгария и Чехословакия през 50 и 60те.
    2.Нали обещахте ,че няма да вкл Източна Европа в НАТО. НАТО не е доброзорна организация. НАто е система за сигурност и ако някоя държава иска да се включи това е нейно суверенно право. Руснаците искат да си разпределят свери на влияние зад гърба на демократичните нации.
    3, Работата не е в това да ли сме прави или не, далисме извършили престъпления.... Браво бе циник . Нямало значение . Егати тъпигьоза.
    4. Да паднем на колене ,да молим за пощада.... Е това вече е психическо отклонение. Кой иска от вас да падате на колене и да молите. Хората искат от вас една нормалност , да се държите като хомо сапиенс , да престанете да се държите като слон в стъкларски магазин
    5 Ние въплащаваме в себе си византийски ,славянски елемент... От къде този византийски елемент . Вие сте една нация от Варяги- фини и придошлите монголо-татари. В началото сте се кланяли и на Христос и Аллах.
    Никой не може да ви разбере и вие си вярвате ,че целия свят е крив ,а само вие сте прави. Изучи първо великите умове на Рус

    Коментиран от #62

  • 50 ТАС

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "юрист":

    За тези си твърдения е редно да представиш нотариално заверени документи и поне по двама свидетели.
  • 51 Следовател

    6 9 Отговор
    На този само като му видиш бушменската физиономия и ти става ясно ,че има психично отклонение.
  • 52 ТАС

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "юрист":

    Всички твърдения трябва да се потвърдят със съответните нотариално заверени документи и свидетели. Най-вече за предизвикани от теб "екзитус леталис".
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ТАС

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "юрист":

    Моля за превод от заклет преводач на текста. Предполагам от латински.
  • 55 Еленко

    7 11 Отговор
    Някакъв смрадливец се упражнява по световните въпроси.Типичен руски фашист.
  • 56 ТАС

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "юрист":

    Както винаги от адвокати, пращате някой друг да ви свърши работата.
  • 57 Марин Колаксъзов

    10 5 Отговор

    До коментар #36 от "НКВД":

    Рътьо , хората когато им трябват ресурси те си ги купуват ,за да могат да произведат нещо което е в пъти по-ценно и скъпо от самия ресурс . Нито нефта ,нито рудата ,нито златото може да се яде. Това че Русия има ресурси не е доказателство за това , че Русия е велика . Ресурсите не са създадени от руснаци. Ако ти не използваш тези ресурси за да развиеш държавата и нацията , то ти за нищо неставаш , само ще продаваш ресурси и ще зависиш от пазара. Виж колко нации са постигнали огромни успехи в развитието си без да разчитат на ресурси. Ама как да го разбереш като си същия невежа ,плод на съветската система.

    Коментиран от #63, #64

  • 58 Random

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "Потомствен шумец":

    Защо като е немско творение? Карл Маркс е от Прусия, Ленин е изпратен от Германия в Русия с брониран влак по времето на ПСВ.
  • 59 Левон

    6 10 Отговор
    Нали фашистките възгледи са забранени . Защо пускате статии на Фашист , който на всичкото отгоре е и с жълта книжка. Малко хигиена господа!
  • 60 antimediator

    6 4 Отговор

    До коментар #25 от "ГАЛЕВ":

    Първо се ограмоти и после ръси мозък !
    И Хрушчов и Сталин са лицето на руската върхушка - тирани,слабограмотни, недодялани ....
  • 61 Знаещ

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    Какъв 9-10 век те гони? Ти написа “Публикувано във факти.бг: . Те го датират към около 4600-4500 г. преди новата ера”. Не те слуша главата.
  • 62 Bulba

    4 1 Отговор

    До коментар #49 от "Борис Енчев":

    Борис Енчев =Борис Елцин , Водка+ гъби !!!
  • 63 Чинга чук

    6 1 Отговор

    До коментар #57 от "Марин Колаксъзов":

    Тъкмо Русия започна да се развива икономически в началото на 20 - век при Николай Втори и вашите западни приятелчета им пратиха Володя Улянов - Ленин!!!
  • 64 Чинга чук

    3 1 Отговор

    До коментар #57 от "Марин Колаксъзов":

    Тъкмо Русия започна да се развива икономически в началото на 20 - век при Николай Втори и вашите западни приятелчета им пратиха Володя Улянов - Ленин!!!
  • 65 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    То отношението на запада към нас е същото...и от време на време си го демонстрират по хотелите....А само НПО ,,ЕЛИТЪТ,, твърди обратното и естествено обвинява СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЕЦА И РОДИТЕЛИ за продажното си поведение......Поне отдайте почит на БОСИЯ,който въпреки ,че е антикомунист е РЕАЛИСТ...

    Коментиран от #66, #67

  • 66 Доктор Ох Боли

    0 4 Отговор

    До коментар #65 от "ТОЧКАТА":

    ...ха хаха....що не можеш да напишеш нещо умно тука? а?... ха хаха...
  • 67 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор

    До коментар #65 от "ТОЧКАТА":

    НЕ мога да сляза на твоето,,умно,, ниво.

    Коментиран от #69

  • 68 Доктор Ох Боли

    1 4 Отговор
    ...статията е готина ..... на мене ми хареса..... Русия иска да е наследник на Византия....... тва няма как да стане.... иначе... запада освободи източна Европа от комунизма... 30 год. не можеме да се оправиме въпреки, че ни дърпат и бутат.... за... България... ние сме в правилния отбор....и е въпрос на време да се оправиме.... за Русия.... фактор си е.... но .... нищо добра не я чака ми се струва....
  • 69 Доктор Ох Боли

    0 4 Отговор

    До коментар #67 от "ТОЧКАТА":

    ... ха хаха.... Ндей слиза ноу та мола..... ха ха ха....
  • 70 Доктор Ох Боли

    2 5 Отговор
    .....даже ако трябва да допълня..... Русия иска да продаде на Турця С-400 .. тея ракети срещу кой ще са насочени?.... да не би срещу САЩ... или Германия?..... ха хаха..... срещу православна Гърция... и така..... разбира се в НАТО тав се знае....
  • 71 Кръст

    2 1 Отговор
    Дугин посъветва Путин: Взимаш половината Украйна - всичко що няма да тръгне срещу нас - от Одеса до Харков, НовоРосия. Колебанието на Путин му струваше разрив с Дугин и десет хиляди жертви в Донбас. Бъди жесток за да бъдеш добър!

    Коментиран от #72

  • 72 Доктор Ох Боли

    0 3 Отговор

    До коментар #71 от "Кръст":

    ...анекса в Украйна се изчислява на ...... милиарди.....евро.... ха ха ха.... Представи си само лева да падне 50% кво ша ти се получи у Била...... а?.... ша съ узабиш..... ами.... за фирмите? Банките?....има договори..... кредити.... там знаеш ли ко са получава а?.... ха хаха......бензина..... нафтата.....авееее..... ха ха ха......хляба....
  • 73 Доктор Ох Боли

    2 2 Отговор
    ..... в Англия паунда падна .....малку.... ха хаха.... след обявяването на брекзит....и.... Бенк ъф Ингланд .... затвори..... ха ха ха..... лисичари.... ха ха ха..... Що затваряте уе..... ха хаха....
  • 74 Читател в Библиотеката

    1 1 Отговор
    Товарищ , что бьи не одурели больше, лучше смотрите и читайте С.Лазарева . Он всьо Вам обяснит.
  • 75 патриотъ

    2 0 Отговор
    Русия е биле,е и ще бъде най-великата и най-силна държава на планетата,защото политиката и не е агресивна и е човеколюбива,за разлика от вероломната и агресивна политика на САЩ и Запада,чиято арогантност и бездушие отврати всички нормални хора!Точно заради тази причина Русия никога не може да бъде победена!Истината е на нейна страна и вероломството на Запада я прави още по-силна!