Last news in Fakti

9 Септември, 2018 20:21 19 007 45

Престаралото се полицайче е твоя рожба, Цецероне

  • герб-
  • румен радев-
  • цветан цветанов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

Коментар на Константин Иванов

Словото на президента Радев, в което той каза на висок глас това, което мислят мнозинството българи – че с оставките на тирмата министри България няма да бъде изведена от пълния батак, в който я натикаха ГЕРБ и присъдружените „патриоти”, очаквано беше последвано от нашенски вариант на реакцията „А вие защо биете негрите в Америка?” На една плоскост бяха поставени трагичната катастрофа със 17 жертви край Своге и пътния инцидент, единият от участниците в който е бащата на президента.

Разбира се най-гласовит /така му е отредено по сценарий – в перманентния конфликт с Радев той да играе ролята на лошото ченге, а доброто ченге Борисов да демонстрира доброжелателност/ пак се оказа Цветанов. В типичния си, неразбираем при слушане и трудно разбираем при първо четене стил. След като многословно мъдрува на тема „що е то раздухване на проблем /за катастрофата при Своге-бел.авт./...за да може да имаме някаква медийна новина”, лицето, неслучайно известно с прозвището „Цецерон”, авторитетно разпорежда:

„Нека президентът има доблестта, да има отговорността и да застане като президент на страната, а не като партийният функционер на БСП, да ...създаде усещането, че институциите не работят”. Тук не може да не се съгласим отчасти с Цветанов: не е прав президентът, че институциите на работят. Работят си, но работят зле.

Всъщност цялата интрига около пътното произшествие с участието на президентския баща е в това, че полицаят написал акт на другия участник в инцидента, който всъщност бил потърпевш. Едва ли ще се намери някой, който да си помисли, че в случая е задействан някакъв сложен механизъм, при който вестта за инцидента мигновено е достигнала до „Дондуков” 2, от там, по личното нареждане на президента Радев, е заповядано истината да бъде изопачена, за да бъде оневинен неговият баща. Това вече не би било теория на конспирациите, а теория на глупостта, но май точно това се получава.

Просто става дума за престараване на местен полицай, научен да се съобразява със силните на деня. И тук веднага възниква въпросът: а в чия школа е бил обучаван въпросният натегач? Със сигурност президентът Радев няма нищо общо с тази школа. Кой беше главен секретар на МВР по време на царското управление, станал известен с „констатацията”: „Ние ги ловиме, те ги пускат”? И по чието лично разпореждане през 2003 г беше обстрелвана с гранатомет къщата и убит собственикът й , заради което Международният съд осъди България за „нарушаване правото на живот на Тодор Димов – Чакъра”.

Кой беше министър на вътрешните работи когато се наложи и утвърди стилът с нарочените „престъпници” /”лекарите-убийци”/ и само те ли, заради който „стил” от джоба на българските данъкоплатци изтекоха стотици хиляди за компенсиране на невинно набедените? /За читателя би било интересно да прочете в „Уикипедия” страниците, посветени на славното министерстване на Цветанов. Там ще намери подробни справки със заглавия:”Скандални изказвания за невинни граждани”, „Корупционни скандали”, „Присъди срещу България заради полицейски акции”, „Скандали за имотно състояние”, „Скандали с подслушвания”/. Именно в този „светъл” период, който продължава вече повече от десетилетие пазителите на реда бяха приучени да се оглеждат, ослушват и съобразяват с кого си имат работа, за да не сгазят евентуално лука.

Така че престаралото се полицайче, написало лъжовния протокол, е твоя и на шефа ти рожба, Цецероне!

Послепис. Току що стана известно, че полицаят, съчинил неверния протокол, е уволнен. Нищо ново: както обикновено напоследък се намират изкупителни жертви /оставките на тримата министри, например/, но системата остава непокътната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гадина

    92 139 Отговор
    Па и нагли на всичкото отгоре сте, мръсни червени боклуци!

    Коментиран от #3, #11, #41

  • 2 Браво!!!

    139 22 Отговор
    Точно така си е! Бушони има в изобилие, важно е цирка да продължава! Няма промени в системата, само хората се сменят, а те са безброй, което означава, че цирка ще продължи до безкрай
  • 3 Уффффф

    79 32 Отговор

    До коментар #1 от "Гадина":

    А ти с какъв цвят си? Или си от тези, дето се завръщат с знамето на прайда?
  • 4 неее

    54 83 Отговор
    червените гниди власт им се прияло ама няма да им се получи както винаги. Сещам се последния път като гласувах за тях дето викаха свобода свобода за цената на тока обещаваха обещаваха Орешарски дойде на власт и нищо

    Коментиран от #14, #38

  • 5 machete

    66 34 Отговор
    Не знам чия рожба са, но факт е че ченгетата масово са червени шапчици. И преди и сега. Потомствени търтеи. А че са го уволнили е напълно справедливо. В България това е проблемът, че липсва персонална отговорност. Какво, приятелска забележка ли трябваше да му направят? И без това червеният съд вероятно ще го реабилитира...

    Коментиран от #43, #45

  • 6 Спиро

    51 13 Отговор
    Звучи разумна тази статия, НО!.... ще кажа аз, без да имам амбициите да защитавам “силните на днешния ден”.
    Не искам да се обръщам конкретно към г-н Константин Иванов, а въпросите ми са по-скоро риторични.
    - Никой министър (или премиер) до момента, не може да се похвали че повереното му ведомство (или държавата) поемат веднага по зададеният нов курс след избори. Говорим за държавните институции и държавния апарат, където са се загнездили като мишоци хора от старата номенклатура. Хора, разполагащи с данъците ни и смятащи това за право, а не за задълженията, които идват с тях. Хора, които растат в йерархията с целуване на задници...
    Като чета тази статия, оставам с впечатлението, че преди ГЕРБ всичко си е било ОК?! Едва ли. Типично по комунистически, някой разчита на късата ни памет и пак връща колелото на Историята.
    Тази статия е като поръчана от... хайде да не назовавам имена. Това са хората, които подмениха народния вот (по възможно най-законен начин разбира се) и сложиха да ни управлява Орешарски. Това са хората, които не допуснаха да се вземат в предвид резулатите от националния референдум на Слави Трифонов. (В интерес на истината не съм фен на Слави, но ако една идея е добра, то няма значение от кой е поставена)
    В следващата статия ще ни припомнят как в края на управлението на Станишев, БСП са увеличили пенсиите с 5 лева, но няма да се каже, че Станишев подписа за АЕЦ Белене в последния си ден като премиер.
    Пак да повторя, не съм адвокат на ГЕ

    Коментиран от #8

  • 7 ПОЗНАВАЧ

    40 25 Отговор
    Със сигурност не бил замесен пРезидентът... А откъде тая сигурност драги? Тук определено пролича 50-%ната му принципност - да мълчи седмица като...

    Коментиран от #21

  • 8 333

    27 27 Отговор

    До коментар #6 от "Спиро":

    Разбира се, че преди ГЕРБ не беше наред. Няколко политически сили направиха достатъчно, за да влезем в ЕС, поне. Преди това нещата бяха доста повече не наред. Извършиха се маса промени, за да влезем. Сега Шенген го гледаме през крив макарон.
    За старата номенклатура, извинявай, ама няма много начин да има такава. Повечето се пенсионираха. Освен това, първата работа на някой, който вземе властта е да подмени ръководителите на съответните административни структури. Държавните служителни не вземат много, но при ръководните длъжности в администрацията, парите са сладки. Къде от заплата, къде от възможност за други, не до там законни облаги. Та ги сменят. С удоволствие и бързо. На наши хора. И понеже вече близо 10 години управлява ГЕРБ, няма как да се оправдават с комунистите.
  • 9 Антикомунист

    14 8 Отговор
    Бла,бла,бла. Браво на Спиро, но за Славчо не съм съгласен
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Карл Бенц

    44 16 Отговор
    Всички ние, които участваме в движението имаме книжка, т.е. обучени и положили изпит, караме МПС, което е регистрирано, минало преглед, платени данъци и ГО, има винетка и подлежи на контрол, в смисъл спира те полицай и т.н. Питам аз, този с триколката, дето има ТЕЛК за диабет, а не за заболяване на опорно-двигателния апарат, в какво качество кара в движението нерегламентирано ППС. И не трябва ли да се движи с него по тротоарите? Не го ли кара защото така му излиза по-евтино, вместо да поддържа МПС? Оттук - не е ли прав полицаят, който му е написал акт? Как ще реагирате вие софиянци, ако в движението на столицата плъзнат инвалидни триколки, а?

    Коментиран от #24, #25

  • 13 Гост

    28 26 Отговор
    Това нещо не е моя президент
  • 14 Генерал Гурко

    31 13 Отговор

    До коментар #4 от "неее":

    Пълно е с антикомунисти, но какви всъщност сте вие, защото управлението в момента не е демократично а вие го подкрепяте. Повечето партийци на ГЕРБ са бивши комунистически служители или наследници на комунистически величия. Заблудена група хора, която се води за носа от гръмки изказвания срещу комунисти направени от бивши комунисти. Прост народ - слаба държава, това вече е постигнато.
  • 15 Нормален българин

    26 6 Отговор
    От толкова много пе.е.аси,к.р.и, и педофили в парламента, се чудя как още не сме станали президентска република?!?

    Коментиран от #30

  • 16 Като котешка главичка

    26 6 Отговор
    И герб и бсп са един и същ токсичен боклук.за мен варианта е гражданска война,за да изтече мръсната кръв,разстрел и смърт на бойко,цецо,цецка, дидо,нинчето и пр.политическа измет.
  • 17 Стела

    22 6 Отговор
    Има право съгласно Закона за движение по пътищата, ако се движи на пътя вдясно и със скоростта на пешеходец. При това не винаги може да ползва предимство, защото за собствената му безопасност е добре да пропуска по-бързите МПС. Задължителна е и светлоотразителна жилетка, иначе от шофьора на едрогабаритно МПС може да не бъде видян. Представям си каква щеше да е ситуацията, ако в кръстовището навлизаше ТИР.. В случая не са спазени нищо от изброеното досега. Така че, полицаят е прав, независимо от неграмотния протокол.и вината е на инвалида.. А откъде знам всичко това - аз съм инвалид с четириколесна акумулаторна количка от 4 години , спазвам тези правила и внимавам много на пътя, защото съм уязвима!
  • 18 Стелали беее авгф

    13 5 Отговор
    Има право съгласно Закона за движение по пътищата, ако се движи на пътя вдясно и със скоростта на пешеходец. При това не винаги може да ползва предимство, защото за собствената му безопасност е добре да пропуска по-бързите МПС. Задължителна е и светлоотразителна жилетка, иначе от шофьора на едрогабаритно МПС може да не бъде видян. Представям си каква щеше да е ситуацията, ако в кръстовището навлизаше ТИР.. В случая не са спазени нищо от изброеното досега. Така че, полицаят е прав, независимо от неграмотния протокол.и вината е на инвалида.. А откъде знам всичко това - аз съм инвалид с четириколесна акумулаторна количка от 4 години , спазвам тези правила и внимавам много на пътя, защото съм уязвима!
  • 19 татко карло

    13 15 Отговор
    Не било възможно бащата на Радев да се обади на сина си? Ние живеем в средновековието, нямаме мобилни телефони!?
    Точно това е направил дъртия комунист, обадил се е на синчето, а той е звъннал на БСП кадъра да отиде на място да оправи нещата, явно системата функционира перфектно. Те БКП то тая система са я разработили отдавна и винаги е било така.
    Другаря Иванов що не каже, какво е правил БСП лидера на местопроишествието? Защо се е намесил, пряко, вижда се добре на кадрите от записа, ИЛИ СМЕ СЛЕПИ, А ИВАНОВ?
    Може би сме ТЪПИ?
    Заври се там, от където си изпълзял, направи нещо добро за обществото, другарю.
    Скоро всички ще умрете, няма да живеете вечно, колкото по рано, толкова по добре!
  • 20 Партийния секретар

    22 5 Отговор
    Прекрасен въпрос : Пълно с антикомунисти, но какви всъщност са те ?! :-)) Аз помня, и ще отговоря - това са едни нереализирани кандидат-комунисти ! Нереализирани, защото не са имали необходимите качества да стане нещо от тях, каквото и да е. А майките и съпругите им са стоели на колене пред разкопчания дюкян на Партийния секретар, и горещо са го умолявали да приемат сина или съпруга им в Партията, да го направят агент на ДС, да го изпратят командировка в чужбина, или поне да му осигурят повишение или по-лека службица. Уви, не е станало, и сега, типично по български, гроздето вече е кисело, и дайте да плюем там, където преди това сме лизали...... :-) Това е истината, уважаеми - всички днешни "демократи" и антикомунисти са нереализирани комунисти ! Особено пък тия по форумите.

    Коментиран от #26

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Fgj

    5 9 Отговор
    Червена измет.
  • 23 Някой

    7 5 Отговор
    Ми местиме го от единия крачол в другия и след две три години гласуваме за други,че тия вече ги знаем...за нищо не стават да видим новите как ще бъдат те!!!
  • 24 ................

    10 5 Отговор

    До коментар #12 от "Карл Бенц":

    Това не означава че трябва да бъде отнето предимството на триколката. А сега кажи кажи тази триколка как би се движила по тротоарите с тези бордюри? И той дали ще се движи с триколка,велосипед или каруца си е негово решение.

    Коментиран от #44

  • 25 Скинкс

    8 8 Отговор

    До коментар #12 от "Карл Бенц":

    Ами инвалид е човека,трудноподвижен и от този начин на придвижване да бъде лишен? И ако това не е дискриминация спрямо хората в неравностоино положение!!!Ама за васкомунистите това е без значение,единственото което е важно за вас е да сте на власт на всяка цена за да може безнаказано да крадете и да блъскате невинни хора по пътищата.Червени изч..адия.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бай Благой

    13 1 Отговор
    Интересно как никой не пита Свиневъдка Винетова относно състоянието на пътя убиец и защо така е станало аджеба...след като тя беше министърка на МРРБ когато този път е бил пуснат в експлоатация.
    Как пък един журналист не се сети аджеба изобщо да питай кой е бил министър по това време....пък и неговата оставка да се вземе!!??
    П.С. Ама нали дядо и е партизанин - антифашист...за какво ли питам и аз....най-много да дойдат качулатите да ме закопчаят.
  • 28 Чичко Тричко

    2 0 Отговор
    Съгласен с коментар #14. Това е истината.
  • 29 Още нещо

    7 3 Отговор
    Така е било по време на народния съд. Сега ни упрекват че сме си избили интелектуалците-индустриалци,А те са били същите душмани.Просто тогава времето на световната революция ни е дала смелост.

    Коментиран от #32

  • 30 Хари Фордов

    3 6 Отговор

    До коментар #15 от "Нормален българин":

    Оти президенти си избираме се к.рви и п..ераси, в т.число и настоящия

    Коментиран от #31

  • 31 ПартОрг

    4 2 Отговор

    До коментар #30 от "Хари Фордов":

    Не бе, оти сички сте се толко умни и интелигентни чалгари, точно колко тебе, затуй е така. И затуй ще продължава да е така. А вие ще продължавате да "протестирате" пред мониторите, а на другия ден да отивате на зле платената си работа с приведени гръбчета и наведени празни главици.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Скункс

    3 4 Отговор
    Даа,при комунизма имаше работа за всички, включително и за некадърниците,а сега трябва да имаш умения и възможности ако искаш да получаваш добро възнаграждение.Затова си обичат комунизма ама връщане назад няма колкото и да се пенят.
  • 34 Ел Команданте

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "за още нещото":

    А ти с четене и бачкане кво постигна бе, кърпеж ?! Имам предвид тук, на тая "демократична" територия, какво точно постигна само с четене и бачкане ? Дискова херния ли, дюстабан ли ? И при демокрацията забогатя ли само с четене и бачкане ? Бял роб си, нищо повече. Ако си мислиш, че си фирмаджия с 3-4000 лв. месечен доход, начи оди се пери. Поредния гладък, промит, бетоноглав мозък...

    Коментиран от #35

  • 35 Чочко Пиранята

    6 1 Отговор

    До коментар #34 от "Ел Команданте":

    Че, прав си брат... Познавам много такива - дойдат от село, завъртят некъв кирлив бизнес в Сф, наемат 3-4 безгласни селяндура, готови да гърбят почти без пари, в ужасни условия, спят (или се женят) с момичетата от работата, вземат некой мизерен лев, отидат до Европа или до Гърция, и вече се възприемат от "Големото добрутро". Наистина бели роби.
  • 36 палава котка

    1 3 Отговор
    Полицайчето се маска от престараване
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Чичо Сашо, червен боклук

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "неее":

    А сега, кой вдига тока?
  • 39 Ха ха ха

    1 2 Отговор
    Да бъде задействан сложен механизъм???
    Какви ги плещиш бе ?!!
    Нищо сложно или конспиративно няма.
    Бащата на президентчето се е насадил поради родна гъзърия на пачи яйца.
    Президента от друга страна като дребна душица се крие зад паравана на власта докато ченгетата му правят слуш.
    Нищо сложно няма.
    Абсурдистанска реалност.
  • 40 Сигурен бях

    2 2 Отговор
    Леле тоя Константин Иванов е егати комунягата... 😐

    Коментиран от #42

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "machete":

    И правилно съдът ще го възстанови на работа. Правилно е действувал полицая. И политиката няма място в едно леко ПТП между възрастни хора.
  • 44 Пешо

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "................":

    Само, че правилата за каруците, пешеходците и триколките са различни, соросоиде.
  • 45 Иван Гешев

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "machete":

    Сини шапчици са, а в случая бели, ама аман от далтонисти.