Last news in Fakti

13 Октомври, 2018 20:56 2 862 19

Борисов си върна властта, като се скара, майстор е на пируети

  • убийство-
  • журналист-
  • борисов
Борисов си върна властта, като се скара, майстор е на пируети - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Страхът на хората беше употребен за политически цели. Много глупава, много незряла реакция. Глупост е да не можеш да различиш поръчково убийство от психоатака. Става дума за безскрупулна манипулация с чувствата на хората. Тези , които го направиха се изключват от групата на почтените хора.

Това каза социалният антрополог Харалан Александров по БНТ по повод убийството на Вероника и последвалите реакции.

Подведоха медиите по света. Те включиха на режим на нахокване, на мъмрене. Беше печеливш ход на премира с мъмренето. Модерният свят работи с ДНК експертиза. Това не беше чуто. Стигна се до самопризнания на родителите на момчето. Да откажеш да приемеш фактите е тежък регрес, тоталитарно състояние на ума. Всеки чрез своя профил във Фейсбук си има министерство на истината. Тепърва трябва да си даваме сметка за нейните поражения. Борисов добре го направи като каза, че медиите са власт.

Тази власт на публичността е най-безнаказаната и безотчетна. Започва да става най-опасната. Превръщаме се в жертви, защото живеем в изолирани балони. За това и сблъсъкът с реалността е толкова тежък. Вижте профила на това момче-един симпатяга. Но когато живееш в реалния свят-фалираш и катастрофираш по най-опасния начин.

Борисов беше много критичен. Беше танц на ръба. Върна си властта като се накара на всички. В момента доста стабилно присъства на сцената. Той е майстор на тези пируети.

Катастрофичните фантазии, на които се отдаваме, нямат нищо общо с реалността. Не трябва да бъркаме ромските въпроси с проблема на гетото. Ако събереш сили и излезеш от гетото, ставаш мургав българин. На тези хора много им се радваме. Много трудно е да се напусне гетото. Трябва специална политика. Това ще отнеме време. Много трудно е да избереш да си социален работник. Истинската и почтена работа е там, вътре на територията на гетата. Има страшно много таланти в тези общности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба ви

    50 5 Отговор
    Реакцията на народа показва за какви ги има тези които се подвизават на власт!! Знаем че са способни на всичко за да покрият кирливите си ризи!!
  • 2 Усмивката

    39 3 Отговор
    Тоя не е в реалноста пък критикува другите.Щам сме изнасяли роми ,значи изнасяме таланти.Всички единодушно бихме се произнесли какви(таланти).Да вземе да осинови от това семейство две ,три ромчета и да ги направи професори като него .Тогава ще си говориме .А за страхът ,отново намеци за истерия.Нека българинът види поне една разкрита корупционна мегасхема и вкарани в кауша и тогаз нема съмнение ,нема истерия ,гн. професоре
  • 3 Пепо

    14 33 Отговор
    Комунистическите пастърми се изказват.Бооклуци.Махнете тази биволица от Крушовене,ако искате да си останете на втора позиция.Иначе ДПС ще ви изпревари.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ахахах

    17 4 Отговор
    "Всеки чрез своя профил във Фейсбук си има министерство на истината. Тепърва трябва да си даваме сметка за нейните поражения."Какви плитки и НЕВЕРНИ умозаключения.Дружко си е централизирано министерство на истината,от което да излиза всичко.Тоя идиот чувал ли е някога за ПРАВОТО на свобода на мисълта и словото и знае ли що е това?Той не си дава сметка,че хоратаса не са длъжни да упражняват вяра в институциите.А що се отнася до момчето-още не е нито доказана вината му нито е ексрадиран,нито осъден!Всеки до произнасяне на присъда се смята за невиненТака,че да не бърза чак пък толкова да прави моралистично -патерналистични заключения,удобни на властта.Нима с идиотските си интерпретации няма и той форма на министерство на истината,с които никой не е длъжен да се съгласява?.?Един съвет-да си ги държи за себе си..Това се нарича гледна точка..Да си препрочете декларацията за основните човешки права и да си гледа антропологията....казано е "ГЛАС НАРОДЕН,ГЛАС БОЖИ!"

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Коментар

    13 3 Отговор
    Харалане.Думите вече нямат Ценност.Те са начин за Моделиране на Съзнанието в Аспект на Противоположно Структуриране на Народно Психологичният Генезис на Обществото.(това на твоя език)
    А ето го Истинският от Народа
    Не Вярвам и на Една дума от Това Лъжливо Политическо Племе на Пиявици в Собственият си Народ.
    Не вярвам на нито едно Министерсвтво,и на Изпълнителната,Законодателната,и Съдебна Власт.Не Вярвам и на Цирка КОНПИ,КФН,МВР И ВСЯКАКВИ ПСЕВДО ДЪРЖАВНИ ОТДЕЛИ И ИНСТИТУЦИЙ
    НАЙ ВАЖНОТО НЕЩО Е ДОВЕРИЕТО.
    КАК ДА ГО ИМАМ СЛЕД ТАЗИ ХРОНОЛОГИЯ От ПОСЛЕДНИТЕ 30г.
  • 8 Коментар

    11 0 Отговор
    За ХАРАЛАН https://m.fakti.bg/bulgaria/335023-dogovor-za-trase-ot-struma-14-km-22-mln-leva
    И ПОСЛЕ АМА ЩО ТАКА се сърдят ХОРАТА на България (белите роби).Каде е Прокуратурата
    Виж Какво стана в Македовия за Една Кола 2г Фиктивно на Министър.Каде е Сметната Палата какво става тук.Обясни ти нали ги разбираш нещата г-н Александров
  • 9 Живите мъртви на България

    15 1 Отговор
    Не знам дали си е върнал нещо, но е поел надолу и постепенно ще изпие до дъно горчивата чаша на народната любов
  • 10 Morgoth

    20 2 Отговор

    До коментар #5 от "ахахах":

    И е така и не е така. В момента когато медиите станаха такава силна власт, хората с пари си купиха медии, а други създадоха PR агенции и напълниха мрежата с тролове. Това на което преди му казваха пропаганда, сега му викат хибридна война - но то си е същото. И така свободното слово бива изместено от платеното, изместено не с качество, а с количество. Получава се същото което Сорос направи с гражданското общество на Източна Европа - наля много пари, задуши и монополизира НПО-тата и гражданското общество което по дефиниция е свободно и самоорганизирано изведнъж се оказа, че проповядва основно крайно-левите идеите на Сорос и всеки който е против тях бива набързо изхвърлен оттам. А свободното слово в интернет проповядва идеите на тези които си купят повече медии и PR-агенции. Задачата на кого да вярваме започва да става все по трудна през този век.

    Коментиран от #11

  • 11 така е и не е така

    14 3 Отговор

    До коментар #10 от "Morgoth":

    . Линкълн беше казал, че можеш да излъжеш малко хора много време, че можеш да излъжеш много хора за малко време, но всички и завинаги-никога. Това важи и за сорос:)
  • 12 end

    12 2 Отговор
    този ще падне от стола като Костов
    и ще гледа катo прeпикано мушкато

    Коментиран от #13

  • 13 onq s konq

    2 10 Отговор

    До коментар #12 от "end":

    Само който не е сядал на стола,не е падал от него.Интересно всички вие дето на всички избори го чакате да падне,пък той НЕ ПАДА КАК ГЛЕДАТЕ:)

    Коментиран от #14

  • 14 Усмивката

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Изборите на са вече това което са......Паулу Коелю
  • 15 Българин

    7 3 Отговор
    Медиите в чужбина са моного по интелигентни и по добри и там водещите на разлините политически предавания трусят сметка за разни обещания които не са изпълнили задават въпроси но не като тук само удобни въпроси.Всичко е един цирк.
  • 16 Ryty

    8 0 Отговор
    Наглост голяма се иска да си като огнебореца
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 патриотъ

    4 0 Отговор
    Боко трябва да си отива,докато не е съвсем късно и не са дошли багерите да сринат Народното събрание,макар че,аз бих го нарекъл Бандитско събрание!

    Коментиран от #19

  • 19 Марони

    0 4 Отговор

    До коментар #18 от "патриотъ":

    И като дойдат червените престъпници с наглото ДПС и престъпността стане ежедневие,ще питате за Борисов!