Last news in Fakti

26 Ноември, 2018 13:00 24 167 136

Държава като Македония не трябва да съществува?!

  • македония-
  • гърция-
  • договор от преспа

До неотдавна изпълнението на този план бе затруднено от дългогодишния гръцко-македонския спор за името

Държава като Македония не трябва да съществува?! - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Електронното издание на руското аналитично списание "Фонд стратегической культуры" публикува статия под заглавие "Държава като Македония не трябва да съществува", в която авторът Алексей Топаров припомня, че "членството в НАТО изисква жертви". Агенция "Фокус" представя превод на статията без редакторска намеса, с уточнението, че публикуваните на страницата материали не отразяват позицията на редакцията.

Правителството на Зоран Заев не успя да издейства екстрадицията на бившия македонски премиер и почетен председател на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски от Унгария. Заради самия него пред 2015 г. местните социалдемократи (СДСМ), водени от Заев, и партиите на албанското малцинство, организираха същински "майдан", за да го свалят от власт. И всичко това, за да се присъедини към НАТО най-бедната в постюгославското пространство държава с най-ниски заплати на Балканския полуостров.

До неотдавна изпълнението на този план бе затруднено от дългогодишния гръцко-македонския спор за името. В Атина са уверени, че етническите българи, които обитават най-вече Вардарска Македония, нямат връзка с древните македонци и затова не могат да посягат на името "Македония". Съществува само влизащата в състава на Гърция Егейска Македония, населена от потомци на древните елини. Но югославският маршал Тито, който се появи благодарение на етническите експерименти, мечтаеше за обединяването не само на цялата историческа Македония, но и на целия Балкански полуостров, и новоизпечените македонославяни вече не искаха да бъдат българи. Още по времето на Съюзна федерална република Югославия бе предложена забавна схема, според която македонците изобщо не бяха гърци, а елинизирани илирийци, с които славяните, мигрирали в района, по-късно са се смесили.

Заради твърдата позиция на Гърция след разпадането на Югославия Македония влезе в ООН под името Бивша югославска република Македония (БЮРМ). В отговор в БЮРМ започнаха да издигат монументи на герои от присвоената антична история, включително на Филип и Александър Македонски. На свой ред Атина блокира членството на Македония в НАТО и Европейския съюз, което вече никак не устройва западните й партньори. И последните решиха да помирят двете страни.

За тази цел бе организиран "майдан" в Скопие, който бе предшестван от въоръжени сблъсъци с албански сепаратисти в Куманово... След това вече бившият основен македонски опозиционен лидер Зоран Заев се снима на фона на албанския флаг и обеща да даде на албанския статут на държавен език, а най-важното - да промени символите и името на Македония... Към това следва да се добавят обещанията за борба с корупцията, бедността и бързото влизане в ЕС. В резултат социалдемократите на Заев попаднаха в парламента, където заедно с албанските партии, получиха мнозинство.

В отговор президентът на Македония Георги Иванов (ВМРО-ДПМНЕ) заяви, че няма да допусне във властта антинационални сили, работещи за парите на американския милиардер Джордж Сорос. Въпреки това посланикът на САЩ в Македония Джес Бейли и представителят на ЕС Айво Ораво посетиха скопския "майдан" няколко пъти. В подкрепа на създаването на правителство на социалдемократи и албанци последователно се изказаха висши представители на ЕС, САЩ и НАТО. Президентът на Македония се пречупи и Заев стана министър-председател, предоставяйки девет от 17 министерства на албанците. След това той назначи на поста председател на парламента албанеца Талат Джафери, бивш офицер от македонската армия, дезертирал през 2001 г. в банда албански сепаратисти...

Тези парламентарни колизии се случиха на фона на масови протести срещу политиката на Заев. Джафери дори се опита да разпръсне група демонстранти с личния си автомобил, а македонците, след като разбраха за решението да бъде назначен албанец на ключовия пост в законодателния орган в Скопие, щурмуваха парламента и успяха да понатупат социалдемократите, включително Заев, преди да бъдат задържани от полицията...

Новият премиер обаче не се смути от случилото се. Първоначално се появи обещаният законопроект за предоставяне на албанския статут на държавен език. Парламентът утвърди законопроекта два пъти, но президентът Георги Иванов така и не го подписа. Основно постижение на Заев обаче стана стартирането на процеса на преименуване на страната, което бе договорено през юни с гръцкия му колега Алексис Ципрас на брега на езерото Преспа. Постюгославската република трябва да получи името "Северна Македония". На тази договореност ръкопляскаха в НАТО, в ЕС и в САЩ, макар далеч не всички гърци да оцениха положително поведението на Ципрас. Депутатът от дясната партия "Златна зора" Константинос Барбарусис призова армията да извърши държавен преврат, а министърът на отбраната на Гърция Панос Каменос заяви, че Сорос е отделил 45 млн. евро за подкупване на гръцки и македонски депутати.

В Солун и Скопие бе подновена вълната на протестите, но планът за въвличане на Македония в НАТО продължи да бъде следван. Правителството на Заев промени името на нелепата статуя на Александър Македонски в центъра на Скопие на "Паметник на човека на кон" и се опита да закрепи промяната на името на страната чрез референдум. Но на него гласуваха едва 37% от македонските граждани. Така референдумът претърпя провал.

Въпреки това на 19 октомври македонският парламент утвърди законопроект за преименуването на страната на "Северна Македония". Документът така и не придоби силата на закон, защото не бе подписан от президента на страната. Междувременно в Скопие продължават с демонстрациите. Участващите в тях искат от правителството да прекрати процеса на внасяне на промени в Конституцията на Македония, да анулира Преспанското споразумение, да разпусне парламента и да организира предсрочни парламентарни избори.

Президентът продължава да твърди, че никога няма да сложи подписа си под документ, който заличава името на страната. Прокуратурата обаче предприе следствени действия срещу него, обвинявайки го в превишаване на правомощията. А Никола Груевски, който се укри в Унгария, обвиниха за закупуването на бронирана лимузина чрез използването на "непрозрачни схеми". Същевременно съдът замрази 69 обекти недвижима собственост на ВМРО-ДПМНЕ в рамките на разследването за финансови злоупотреби..

Казано с една дума, такива страни като Македония, не трябва да съществуват - в името на демокрацията и разширяването на НАТО!

Превод и редакция: Тереза Герова


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванкта

    124 3 Отговор
    да ни връщат тоя квартал и готово

    Коментиран от #34

  • 2 Проблемът

    32 5 Отговор
    Е, че полковник Владимир Серафимов и ген. Луков са единици, Радко Димитриев и повече!
  • 3 Браво бе

    126 2 Отговор
    Човека го е написал кратко, ясно и точно. В една страница цялата "Македонска" история. С тази страница трябва да започват всички Български и "Македонски" учебници по история.

    Коментиран от #16, #51

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 българче

    91 50 Отговор
    Ми що тогава я създадохте бе, мамини сладки рушнячета??? Повръща ми се вече от гнусните двулични руски смешници.

    Коментиран от #12, #57

  • 6 Вредност

    95 23 Отговор
    Продажните комунисти я създадоха, сега друга песен пеят...още едно доказателство за вредите от комунизма...
  • 7 Дефакти

    27 21 Отговор
    Постижение за медията! Цитира някакъв руски анонимус! Браво.
  • 8 tftbjy

    96 5 Отговор
    Държава македония НЯМА, НИКОГА НЕ Е ИМАЛО И НЯМА ДА ИМА. Има територия тоест географско понятие македония ТОВА Е.

    Коментиран от #13, #18

  • 9 Може.....

    61 26 Отговор
    Може много неща да кажете против Русия, но западна медия няма да напише такъв материал, който съдържа истината без заобикалки. Въпреки, че сме в тяхното "семейство", Дойче веле и останалите медии пишат само негативни неща(само, когато пишат за корупцията и бедността са прави)
  • 10 Мигел

    43 49 Отговор
    Това са пълни глупости,и България е била на три морета ама сега не е!Република СЕВЕРНА Македония е наша съседка и кандидат член на ЕС и НАТО,когато на власт беше Груевски и за малко рубли правеше всичко каквото му кажат от кремъл-Русия беше пръв защитник на Македония-това между другото забави развитието на тази държава със 15 години!Сега като властта се смени и Македония тръгна по Европейския път се оказа ,че "Държава като Македония не трябва да съществува"

    Коментиран от #14

  • 11 Пеньо

    43 31 Отговор
    Жалък вой на кремълските империалисти! Кучетата си лаят...
  • 12 Помнещ

    37 18 Отговор

    До коментар #5 от "българче":

    Май забравяш , че Йосип Брос Тито беше протеже и на Северноатлантическите ни ,,приятелчета!

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ттт

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "Браво бе":

    Ти знаш ли как е създадена тая нация и държава та хвалил виновниците!
  • 17 Ттт

    21 8 Отговор

    До коментар #12 от "Помнещ":

    А преди това? Смотан русофил?

    Коментиран от #25

  • 18 Ттт

    14 3 Отговор

    До коментар #8 от "tftbjy":

    Има за мен и теб! Всичко е свършило, това е да ти променят съзнанието, а после да ти кажат, че това не си ТИ!
  • 19 Българин

    64 11 Отговор
    Най-мръсното предателство на безродните русофили е създаването на т.нар. македоннска нация под диктовката на Москва. Коминтерна в лицето на Георги Димитров я признава през 1934 г., а 12 години по късно през 1946 г. започва насилственото променяне на националността в паспортите на македонските българи в Пиринския край и усиленото изучаване на „македонски” език с учители от Югославия. само влошаването на отношенията между Тито и Сталин спасява Пиринска Македония от предаване на СФРЮ.

    Коментиран от #44

  • 20 Ттт

    17 17 Отговор

    До коментар #14 от "Ставрю":

    Ще караш стари коли, като ти е толкова акъла! Нови коли карат тея дето изкарват кинти, тоест с пипи!На времето си карал една нова кола в живота и какво ? - Лада 30 г една и съща! Спестявай десет години по 100 лв и ще си вземиш много по добра кола от Лада, все още !!!!

    Коментиран от #26

  • 21 Аааа

    5 40 Отговор
    Не може да се помогне на българите с тяхната срамна история, които са недоволни от самите себе си, от своето потекло, история, да станат македонци. Македонецът никога не е искал да бъде българин и освободен от тази фрустрация, никога и не се е опитвал да присвоява нещо оттам. Така може да се резюмира

    Коментиран от #42

  • 22 Петрич

    12 42 Отговор
    Истински българи ИМА САМО В РУСИЯ..........В тях има повече булгарски гени от Вас дето се наричате българи. .............Те са си запазили и гените и езика ,докато от булгарите дето са дошли по тези земи е останало САМО ЕДНО ИМЕ................... А вие сте ГЕННОМОДИФИЦИРАНИ ИНДИВИДИ с Християнизирани наклоности......

    Коментиран от #24, #41, #52, #73

  • 23 Guðmundsson

    29 19 Отговор
    То и държавата росия не трябва да съществува. По добре да я превърнат в склад за радиоактивни отпадъци.

    Коментиран от #32

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Помнещ

    29 7 Отговор

    До коментар #17 от "Ттт":

    Преди това? Кой преследваше В . Михайлов , сигурно про - руските правителства! Кой я подари на Сърбия след ПСВ? Смотан българофоб!

    Коментиран от #35

  • 26 Ставрю

    15 9 Отговор

    До коментар #20 от "Ттт":

    Пич всички немогатт да бъдат умни като теб да карат Маибах ще спестиш ако ти дадът като обикновен работник повече. Гледам състоянието съвкупно на българина а не на оделни личности.Плюеш ама кога твойта демокрация направи повече от комунизма тогава пак ми пиши и ще ти се извиня. За моя радост одавна напуснах потъващия кораб България и живея в комунизъм наречен незнам защо капитализъм Швеция.

    Коментиран от #36

  • 27 цитирам Александър Йорданов

    37 1 Отговор
    Според Енциклопедия Британика от 1911 г. „Берлинският договор със своето изкуствено разделение на българската раса създаде трудния и заплетен македонски въпрос." Т.нар. "македонски въпрос" се отнася за географската територия Македония и няма нищо общо с понятия като "македонски народ" и "македонска нация". Въпросът е дали територията, на която живеят българи християни от Българската екзархия, да премине към държавата България или да бъде разделена и между държави, които нямат нищо общо с българския народ или раса, според енциклопедия Британика. Надделява тезата да бъде разделена. Русия също е за отделянето на Македония от България. За да не се създаде голяма българска държава. Сърбия пък иска излаз на Солунското пристанище, защото няма как да го получи на Адриатика и след съюзнически, и междусъюзнически, войни Сърбия окупира за близо четвърт век т.нар. днешна Северна Македония, както се нарича "братската" ни държава. След Втората световна война Македония е отново лишена от независимост.
    Отново я управляват от Белград в Титовата комунистическа югославска федерация. Всъщност, ако не бе окупирана от Сърбия – и по кралско и по комунистическо време, днешната Северна Македония, едва ли би искала независимост в началото на 90-те години. Независимост се иска само, ако си зависим, ако си окупиран, ако си част от чужда държава.
    Тъй че македонската независимост си е независимост от Белград, а не от София. Македонците спрямо нас няма как да се правят на независими.Т
  • 28 Александър Йорданов продължение

    28 1 Отговор
    Те могат да бъдат независими само ако са с нас в Европейския съюз. Във всички останали случаи те са зависими.
    Днес вече няма македонски въпрос. Македония е изправена пред албански въпрос. Разделението между македонци и албанци вътре в страната продължава.То е и конституционно регламентирано, то е и териториално, очевидно е. И да припомня отново енциклопедия Британика: "разделението на българската раса създаде трудния и заплетен македонски въпрос". Днес разделението на "албанската раса" създава "трудния и заплетен македонски въпрос".
    България трябва да настоява само за едно: днешните македонци да не забравят никога, че енциклопедия Британика е по-стара от тяхната държава.
  • 29 Тома

    29 1 Отговор
    Напишете на google "Прохор Пчински" и там ще прочетете как 1946 год. се роди македонската нация, език и история!?В основата на тази манипулация е Сърбия, която след Междусъюзническата война завладява Вардарска Македония и 33 години "набива" на славяните там, че са"ПРАВИ СРЪБИ".Когато ХЪРВАТИНЪТ Тито идва на власт, с помощта на Сталин и Г.Димитров, той се решава да премахне сръбското присъствие във Вардарска Македония и да обяви "Република Македония" като част от СФРЮ.Започва т.н.Македонизъм.

    Коментиран от #37

  • 30 Иван

    18 3 Отговор
    Създаването на подобни държави е патент на Русия! Около нея е пълно с подобни зомби държавици и територии.
  • 31 onq s konq

    24 8 Отговор
    Лично Путин ПЛЮ НА "ВЕЧНАТА И НЕРУШИМА БЪЛГАРО-СЪВАТСКА ДРУЖБА" и заяви ОФИЦИАЛНО,че СЛАВЯНСКАТА АЗБУКА Е МАКЕДОНСКО "ОТКРИТИЕ" И България НЯМА ЗАСЛУГИ ЗА ТОВА.Сега изведнъж-"Македония не трябва да съществува"?!Ама ако бяхте преборили Запада и бяхте възцарили РУСКО УПРАВЛЕНИЕ в Македония-...МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА-ТАКА ЛИ?Ясно е че мъкта на Русия от НЕОСЪЩЕСТВЕНАТА Й ВОЕННА БАЗА В МАКЕДОНИЯ Е ОГРОМНА,но не е ли доста егоистично поведението на Русия,изразяващо се в девиза "Като не мога да го имам аз,никой няма да го има"?:)...Чак не е за вярване КАК Е ВЪЗМОЖНО ЦЕЛИ 45 Г В ЦЕЛИЯ ИЗТОЧЕН БЛОК РУСКИЯТ МИРИЗЛИВ БОТУШ ДА КОЛИ И БЕСИ НЕОБЕЗПОКОЯВАН,ЧЕ ДОРИ И НАГЛО ДА ИЗИСКВА БЛАГОДАРНОСТ И МЕТАНИ ДО ЗЕМЯТА ЗА ТОВА ОТ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА?!!
  • 32 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Guðmundsson":

    Що не се пробвате а само лаете.Само с лаене едва ли ще стане
  • 33 Македонец

    3 13 Отговор

    До коментар #24 от "Сашко Букефалски":

    Най-много коментари има на тема Македония. Как се правят кинти от новини? Взимаш една пропаднала медия, започваш да пишеш за неизживяната българска романса, Македония!
  • 34 Грамада

    1 23 Отговор

    До коментар #1 от "ванкта":

    Александър име все известно! А Ганьо е тичал в степите Азиатски!

    Коментиран от #43

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ттт

    8 2 Отговор

    До коментар #26 от "Ставрю":

    Пич как е, караш ли майбах? У швецко? Ти май си отговори на въпроса демокрация и комунизма? Щом си отишл при капетализам!
  • 37 Червен плащ

    14 3 Отговор

    До коментар #29 от "Тома":

    Е , забравил си си англоамериканската помощ с оръжие и иструктори за ТИТО през ВСВ. Е , забравил си и обичта на Чърчил към България!
  • 38 Патриотка-ВМРО

    34 1 Отговор
    Коментара е малко сгрешен. Наполовина съм македонка(по майчина линия). Дядо ми е беженец от Егейска Македония.Най-възрастният ми вуйчо-Светла му памет ми е разказвал,това,което му е разказвал,неговият баща- моят дядо. Та от разказите на вуйчо си зная,че там е имало само македонско население,аелините са си били из цяла Гърция. А що се отнася,до това,трябва ли да има Македонска държава-членка мен,не! Та, там живеят изцяло българско население,но повреме на социалистическото общество Тито им промми съзнанието и те се приеха за жители на отделна република,а много добре се знае,че това е била българска територия. А 'книжовният' им език?! На същият език,говореха приживе и моите вуйчовци,а тук в България,това говорене,го наричаме-югозападен диалект.

    Коментиран от #39, #45

  • 39 знаещ

    25 0 Отговор

    До коментар #38 от "Патриотка-ВМРО":

    Повече от 1/3 от хората в България имат дядовци баби и прабаби от Македония. Но сръбската стратегия да ги наричат македонци, след като са разбрали , че се противопоставят на сърбизирането след поколения лъжи и промяна на историята дадоха резултат.За съжаление.
  • 40 Дани

    24 1 Отговор
    Македония е българска🔫
  • 41 Дони

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Петрич":

    И ти не си по различен. Явно изводите си ги направил наблюдавайки себе си
  • 42 Дани

    18 1 Отговор

    До коментар #21 от "Аааа":

    История се доказва с артефакти и разкопки . Там ще намериш български мечове бе прасе
  • 43 питащ?

    13 0 Отговор

    До коментар #34 от "Грамада":

    Каква грамада си и от какъв материал грамада .Да не си просто купчина ла.на.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Шиптар

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "Патриотка-ВМРО":

    Имам 40 хиляди Евро. Може ли да ми уредиш едно паспортче? От Шиптарот.
  • 46 Македонец

    4 19 Отговор
    Сега Македонка си или българка? Викаш, Македонците в Егейска Македония са имали българско съзнание,а? Ами защо има регистрирано Македонска Партия "Виножито" в Гърция, а няма нито една българска? Някой те излъгал бе момиче.

    Коментиран от #48

  • 47 Русонефил

    10 6 Отговор
    Я глей ти. А кой изобщо я измисли тая държава. По-нагли от руснаците няма на тая земя.
  • 48 стоян георгиев

    18 0 Отговор

    До коментар #46 от "Македонец":

    ще ти обясня що има македонско ,а няма българско малцинство,ренегате.щото българите с ясно българско съзнание са си събрали отдавна крушите от егеиско.няма как да ме карат мен или децата ми да учим гръцки и да мразим българия и българското.та затова сме си събирали багажа и в маика българия.ренегатите обаче лесно за шепа драхми и фамилните имоти са сменяли плочата и са ставали гърци,македонци,сърби...мръсна кръв кво да ги правиш.в егеиска македония след 1945 годинна българи реално не остават.остават патриаршистите ,които макар да говорят български са си гъркомани.тия сега са виножито или небесна дъга.става въпрос за група от около 300-400 човека основно от леринските и костурските села ,съседни на македония.

    Коментиран от #53

  • 49 бомбата

    3 1 Отговор
    Не циганска, тва си е чиста българска работа после били нови македонци, да ама адета им български!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Animediator

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Браво бе":

    От кой да си учим историята !? От руските мегаломани и империслисти ли ?!
    От тези,които раздадоха България на съседите,създадоха македонската нация ....
    Това е поредната пропагандна акция на Москва,важното е да ни клатят.На тях не им трябват приятели, трябват им марионетки за да си правят каквото искат.
  • 52 Булгари

    3 7 Отговор

    До коментар #22 от "Петрич":

    Булгарите са азиатски номадски народ и имат малко общо с нас българите.
  • 53 Македонец

    2 11 Отговор

    До коментар #48 от "стоян георгиев":

    Явно никога не си стъпвал/а в Лерин. Ако имаш възможност ходи и попитай ги дали не са Македонци. Ще видиш на какъв език ще ти отговорят!-На Македонски! Тито не е жив. Той не управлявал с Македонците в Егейска Македония, но те са си останали Македонци. Майския Манифест не е създаден от Тито. А от Тодор Александров. Никъде не се споменават българи. Вземи прочети го. Предателя си ти!

    Коментиран от #54, #63, #64

  • 54 ей шумадиец

    15 2 Отговор

    До коментар #53 от "Македонец":

    Ти не си македонец, а сръбин, купиха ви шумадийците и станахте първо южни сърби, после югославяни, като се разпадна Югославия станахте антични македонци, но скоро май ще станете северни македонци. Смешници, през 10 години си сменяте идентитета. Който плати - такива ставате, хаха.

    Коментиран от #55

  • 55 Македонец

    3 10 Отговор

    До коментар #54 от "ей шумадиец":

    Прочети как сте посрещнали Сръбският цар в София, как сте му целували краката после казвай за другите. Македония до Индия!

    Коментиран от #56

  • 56 ей шумадиец

    15 1 Отговор

    До коментар #55 от "Македонец":

    Сръбски цар в София никога не е идвал! Но ние сме ходили до Белград няколко пъти. Прочети за 1885 и 1915. Тогава още нямаше македонска нация, хаха.

    Коментиран от #58, #71

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Македонец

    3 11 Отговор

    До коментар #56 от "ей шумадиец":

    На 30 октомври 1904 година сръбският крал Петър I посещава българската столица. Кралят е посрещнат в София пищно, целували са му краката и с изключителна тържественост. Относно нацията може да не е съществувала, но македонският народ съществува още преди Христа. Виж Библията.

    Коментиран от #59, #60

  • 59 Македонец

    2 6 Отговор

    До коментар #58 от "Македонец":

    По-големи сърболюбци от българите няма!
  • 60 ей шумадиец

    8 0 Отговор

    До коментар #58 от "Македонец":

    Това е приятелско посещение, но с война никога не е идвал сръбски цар в София, пробвали са няколко пъти, но неуспешно, винаги ядат дървото щом приближат насам.

    Коментиран от #61, #65

  • 61 ей шумадиец

    8 0 Отговор

    До коментар #60 от "ей шумадиец":

    докато в Македония ви направиха първо южни сърби, после югославци, играха си с вас като с плюшена играчка, а сега на нас викате окупатори, айде майката.
  • 62 Еррор 404

    9 0 Отговор
    Насилствено откъсната територия от България от Тарабата по нареждане на Джугашвилката няма как да е държава! Още повече с крадено от южната ни съседка име на тяхна географска област
  • 63 Еррор 404

    3 0 Отговор

    До коментар #53 от "Македонец":

    Коте не таа разпалено щото само вие си мислите че ви е имало преди Георги Димитров
  • 64 стоян георгиев

    7 1 Отговор

    До коментар #53 от "Македонец":

    македонци са тия до македонската граница бе ренегате.те гледат македонска телевизия имат роднини в македония и съвсем нормално да се имат за македонци.само че провери кви са били като са отивали въпросните в канада или сащ.и както ти казах тва е мръсна кръв.тва са децата на коте от руля на гоно и на другите гъркомани.нали ти писах кво казваше баба ми.сине гъркоманите са по-лоши от самите гърци щото са продали рода си.такива сте и вие във вардарско.тодор александров не е създател на маиския манифест.напротив тои се обявява срещу него и е убит за което.маиския манифест е работа на москва ,която успява да прелъже вмро за съвместни деиствия ,но ръководството на вмро усеща капана и се отказва в последния момент.съветските агенти обаче публикуват предварителните договорености.след което вмро обявава воина на комунистите и всички замесени си плащат за гяволъка.така че не лъжи.хора като теб с мръсна кръв само това можете!

    Коментиран от #66, #67

  • 65 Македонец

    1 6 Отговор

    До коментар #60 от "ей шумадиец":

    Хаха... Та затова са били целувките, за да няма война. Има даже и снимки колко е било тържествено. Вие сте най-големите сърболюбци в светът. Управлявани от чужденец! Даже и в по-ново време! Македонец никога няма да позволи да бъде управляван от чужденец! Няма оправия за вас.
  • 66 Македонец

    2 4 Отговор

    До коментар #64 от "стоян георгиев":

    Освен че го е написал, даже се и подписал. За това е и умрял! Продал си се за 5 стотинки. "Автономна и независима Македония" - Т.Александров

    Коментиран от #77

  • 67 Македонец

    3 5 Отговор

    До коментар #64 от "стоян георгиев":

    Щом се интересуваш за Македонската емиграция, прочети малко за Джон Битов Старши, македонец, егеец. ;) Канада, Америка и Австралия е пълно с Македонци бежанци от гръцкия геноцид. Само беженците в България биват потискани, измъчвани и затваряни заради Македонската си идентичност. Македонски организации по светът колкото искаш. Само България и Гръция не спазват основните човешки права.

    Коментиран от #68, #78

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Анонимен

    8 1 Отговор
    Македонец,чувал ли си за Кубер?Къде изчезнаха българите на Кубер населявали македонската земя?Сигурно не си ходил в Мадара и не си виждал Мадарския конник-единствения скален барелеф в Европа.На него има надпис,изсечен в скалата и в него пише за владетелите на македонските земи,които са чичовци на Тервел,една кръв.Това е 8-ми век.Тогава няма нито Сърбия,нито Гърция,има обаче България!

    Коментиран от #70

  • 70 Македонец

    4 2 Отговор

    До коментар #69 от "Анонимен":

    Ако ти е толкова драг, що не си кръстиш детето Кубер или Омуртаг. В Турция децата все още си ги крърщават Омуртаг, примерно Йълдъръм Омургат. Македонците са първите християни в Европа. Вземи Библията и чети за Македонците.

    Коментиран от #72

  • 71 Хектор

    2 5 Отговор

    До коментар #56 от "ей шумадиец":

    Казваш че през 1885 г. Още не е имало македонска нация ас мисля че неможе един циганин да ми казва какъв съм българия е създадена преди 1400 год а македония или по точно по време на александър македонски през 336 г. Пр. Н. Е македония е била наи голяма но преди него баща му филип които основава днешния пловдив а там не е имало никакви българи а тракийски племена та си направи сметка каде е била българия прочети хубаво старата история и ще разбереш как е създадена българия а македония винаги я имало
  • 72 Жоро

    2 5 Отговор

    До коментар #70 от "Македонец":

    Точно това казвам на тапанарите
  • 73 бай Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Петрич":

    ПЕТРИЧ, май истинското ти име е Сталин или по вероятно Глупчо Глупав Глупаков
  • 74 Личо

    4 0 Отговор
    Взимаме си Охрид ,че в София се напълни с селяни....уфф пардом македонци
  • 75 Еми

    0 1 Отговор
    То и бг нетряя да съществува ама ко да се прай.
  • 76 Закривай

    1 0 Отговор
    Македонецо,
    България,това си ти!!!
  • 77 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Македонец":

    подписал го е щото след първата световна воина тва е бил единствения вариант да се запази цяла македония с доминантен български елемент в нея.тва е описано многократно в подписаните меморендуми.

    Коментиран от #79

  • 78 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Македонец":

    ти вземи прочети за мпо.организацията обеденяваща македонците в сащ и канада преди втората световна.с членове основно от егеиска и вардарска македония.става въпрос за над 100000 човека.всички те са се имали и се имат за българи или потомци на българи и до днес.организацията е основана от членове на вмро и е споноср на наи-омразния човек в македония-иван михаилов,които я управлява посредством свои съмишленици до смъртта си.след втората световна с помоща на комунистицвхеските партии на ссср и югославия се създават маса македонски организации смятащи българите за македонци .част от въпросните организации са унищожени от американската държава ,а членовете им изгонени за комунистическа деиност.джон битов е от рода на коте от руля.както писах мръсна кръв.справка викито.въпреки това тои се е въртял като вентилатор от български патриот до македонски такъв.типичен ренегат.
  • 79 Македонец

    1 0 Отговор

    До коментар #77 от "стоян георгиев":

    "Македонците никога няма да позволят да бъдат управлявани от гръци, сърби или българи" - Тодор Александров

    Коментиран от #80

  • 80 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "Македонец":

    с теб няма смисъл да водя дискусия.само шамари.ето кво е казал тодор александров на 15 годишнината от илинденско-преобръженското въстание:http://strumski.com/biblioteka/?id=1137&fbclid=IwAR2fLjUP0-oDCde04zCi6ArixeYZNyoInTISNWC9T512hJ77yEtz5rPPDZI
    http://www.strumski.com/books/Todor_Alexandrov_Borbite_na_Vsichki_Bulgari.pdf
    ето и кво пише в меморандума пратен на великите сили на френски език:http://www.strumski.com/books/T_Alexandrov_Memoire_na_VMRO_1919.pdf
    от всичко тва следва че александров е македонец нали.интересно що в днешна македония тодор александров и иван михаилов са наи-мразените исторически личности?сигурно заради изказването на александров в лондон а?

    Коментиран от #81, #82

  • 81 Македонец

    3 0 Отговор

    До коментар #80 от "стоян георгиев":

    Тодор Александров е една от причините за създаването на Македонска държава. Неговият став е ясен "Автономна и Независима Македония". Затова е казал че "Македонците няма никога да позволят да бъдат управлявани нито от гръци, сърби или българи." За тази идеология го дава и своят живот. Застава срещу узурпаторският режим на царя, чужденецът, който му поръчва по-късно и убийството. Не забравай че интервюто го дава за световно известен вестник който е далеч по-демократичен отколкото режимът на Царска България. Освен това интервюто е от 1924 година, най-акуратният, последен и конечен став на Александров.

    Коментиран от #84, #136

  • 82 Македонец

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "стоян георгиев":

    Да допълня още, понеже си с Македонски корени, научи Майският манифест като Отче Наш. Там не се споменават българи. А само Македонци. Като го знаеш наизуст, ще разбереш защо го написал и подписал самият той, Тодор Александров.

    Коментиран от #83

  • 83 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Македонец":

    и защо тодор александров на 15 годишниата от илинденското въстания говори за българи в македония бе?не ми прескачаи от клон на клон.като те хвана за едно ти пишеш за друго.нали александров е македонец що е писал на французите и в обществото на народите че е българин и че в македония основното население са българи?иначе маиския манифест си го учи ти.тва е вашата македонска библия.написана в ссср.та чакам да отговориш що александров е обяснявал че е българин в крушево 1918 година по време на честванията,а?
  • 84 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "Македонец":

    ти сега фен на александров ли се изваждаш бе ренегате?александров се бори за независима македония след като българия губи първата световна воина.до тогава се бори за македония като част от българия.или тва си го пропуснал?автономията дето иска вморо не вмро е свързана с идеята македония да стане като източна румелия за българия и впоследствие обедниена с българия.та не пиши тъпотии и не опорочаваи паметта на александров.интервюто го дава преди да се върне в българия и да обяви маиския манифест за пасквил.лошото е че мерзавците от вардарско ,четете историята като дявола евангелието.веднъж александров е добър като дава интервюто после е лош като обявява манифеста за боклук и почва да води воина срещу тези дето го създават.реално всички които подписват манифеста от страна на комунистите вмро ги избива.интервюто в тази посока александров дава с цел да намери съмишленици в западна европа когато българия е в изолация ,а вмро е под натиск от сърбия и гърция.реално тои казва на обществото на народите, че иска независима македония която няма да се съедини с българия ,което е едно от основните опасения на западните страни.всичко това го има подробно описано в спомените на съратниците му,които участват в тази политическа совалка.баждаров,томалевски,пърличев са писали по темата многократно,но тва мерзавците с мръсната кръв няма как да прочетете нали така!!!!

    Коментиран от #85

  • 85 Македонец

    2 0 Отговор

    До коментар #84 от "стоян георгиев":

    Колкото и да се опитваш да променяш историята това не можеш да го променеш: "Македонците никога няма да позволят да бъдат управлявани от гръци, сърби или българи" - Тодор Александров, 1924г. Това е истинският став на Александров. Бладодарение на Александров, днес Македонците живеат в собствена държава. Достоен на делото към Македонците, Александров, винаги Македонец!

    Коментиран от #86

  • 86 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "Македонец":

    хаха и зацикли както обикновенно като няма кво да напишеш.българите са турци с конска опашка,а александров е македонец щото дал такова интервю.нали сега разбра що за нищо не ставате ,а ренегате?щото няма как с тия плоски лъжи да вирете.няма как.няма как да четеш кво е направил александров и да изождаш за неговата идентичност само и единствено от едно интервю измъкнато от контекста на ситуацията.няма как да игнорираш неговите предишни и следващи деиствия,както и тия на наи-близките му хора квито са жена му децата му ,сестрите му ,съратниците му.та тва сте вие гъркомани и сърбомани предрешени в македонци.срещу вас се е борил наи-вече александров и затова е и толкова мразен в скапаната ви страна.сега се опитвате да го реабилитирате, но тва няма как да стане като си оставате същите жалки предатели.та отговори на въпроса дето ти задавам трети път.що александров на 15 годишнината на крушовската република се е обявил за българин при честванията и що е пратил мемораднум на великите сили в които твърди че населението на македония е основно българско?

    Коментиран от #87

  • 87 Македонец

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "стоян георгиев":

    Александров не е мразен в нито една Македонска земя: Македония, България, Гърция, Албания. Контекста е ясен и буквален. Ти си този който се опитваш да направиш от бяолто черно . Нещо не ти се получава и се бесен за което.

    Коментиран от #88, #89

  • 88 Македонец

    1 1 Отговор

    До коментар #87 от "Македонец":

    Забележи че, турците кръщатват полуострова Балкан, което означава мед и кръв. Преди това се казва Македонски Полуостров. ;) Недей да плюеш раката която те храни. Ти си Македонец. Не си турчин.
  • 89 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #87 от "Македонец":

    отговори ми на въпросите бе ренегате!!!!що александров пише на френски в обществото на народите че македония е населена с българи.що на празнуването на крушовската република александров се обява за български националист?отговори ми чакам.
  • 90 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    ето кво мисли за вас дъщерята на тодор александров.нито една от сестрите на александров не се заселва в смешната ви държава .не се заселва никое и т децата или внуците му.за тях вие сте национални предатели.
    http://bulgariamakedonia.net/index.php?br=60&stat=877
  • 91 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    цитат от дъщерята на александров за вас македонците,дето уж много ги харесвал александров:Къде­то и да отидех - в Щип Прилеп, Велес, Битоля, Ох­рид, Струга, станеше ли дума, че сме от Бълга­рия, веднага се струпваха хора, за да си говорим за неща ,които ни свързват. За съжаление сърбо- комунизмът при тях създаде една прослойка от еничари, която е подчертано враждебна към Бъл­гария. Принадлежащите към тази прослойка са просто насъскани от една примитивна и недос­тойна антибългарска пропаганда. И мене много ме боли всеки път, когато прочета как и сега в Македония пишат против България.

    позна ли се еничерче?ти даже не си и турчин ,а обикновен предател!

    Коментиран от #92

  • 92 Македонец

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "стоян георгиев":

    Измислени източници, безмислени коментари. Директно от устата на Тодор Александров: "Македонците никога няма да позволят да бъдат управлявани от гръци, сърби или българи" 1924г. за Лондонски Таймс.

    Коментиран от #93

  • 93 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #92 от "Македонец":

    кое е измислено?интервюто с дъщеря му?или българските вестници от 1918 година или оригинала от декларацията до обществото на народите?измисления си ти убавец.сърбоман наричащ се македонец.може да прочетеш интервюто на дъщеря му и как са я посрещнали в мпо то в канада включително и твоя идол гъркомана джон битов.и да прочетеш къв доклад е изнесла първата жена изказвала се ка конгрес на мпо за българите в македония.та тва си ти шумадииче мръсна кръв.поругаваш памета на своите деди борили се като българи стотици години в македония със сърби ,гърци,турци и албанци за да отстояват своята българска идентичност.
  • 94 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    ако малко имаше срам,а ти нямаш е съвсем нормално да се обесиш .щото аз знам че ти много добре ги знаеш тия работи.няма как да не си ги чел ако си се интерасувал от македонската история.няма как да не знаеш че преди да станат български революционери основната част от ръководителите на вморо са били български учители,борещи се за запазването на българския дух в македония.такива са били и гоце делчев и тодор александров и дамян груев и други знаини и незнаини боици.няма как да не си забелязал че на всички македонски революционери езика на които пишат е българския ,а църквата в която се молят и за която се борят е българската.няма как да не си забелязал че родовете на тия хора се изселват в българия и нещат да имат нищо общо с вас продадените души.няма как да не си забелязал имената и фамилиите.тук фамилиите на талев,александров чекеларов и т.н. и днес са си същите .у вас днес потомците на талев са талеСКИ,а тези на протогеров протогер.личните ви имена са също изменени за да нямат общо с вашите предци.днес в македония основните македонски политици имат имена радмила,тито,зоран,бранко...все сръбски имена.може ли да се сетиш сърбомане за един български воивода бранко или зоран ,а?или тито?смях!

    Коментиран от #95

  • 95 Македонец

    1 0 Отговор

    До коментар #94 от "стоян георгиев":

    Чудя ти се на акъла как се връзваш на някой сульо и пульо за това какъв бил Т.Александров когато последните думи му са "Македонците никога няма да позволят да бъдат управлявани от гръци, сърби или българи". Тези думи му поръчват (от царя) убийството.

    Коментиран от #96

  • 96 Македонец

    1 0 Отговор

    До коментар #95 от "Македонец":

    Тези думи ги е казал, най-отговорно самият Александов. Ти се връзваш на някаква псевдо пропаганда, "кой какво е казал", псевдо източник на някой никой за това какво мислил големият Македонски войвода когато той самият го е казал в прав текст: "Македонците никога няма да позволят да бъдат управлявани от гръци, сърби или българи". Намери смирение и достоинство и уважавай Македонците. Понеже твърдиш че си с Македонски корен отговорността при теб е по-голяма от тези които нямат такъв. Недей плюй! Имаме много сходни неща: религия, език итн.

    Коментиран от #97

  • 97 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #96 от "Македонец":

    отговори бе лъжец що дъщерята на александров е българка и ви смята за еничари бе?що ни едно негово дете или сестра не се засели в страната ви а?отговори кое е фалшификат ?меморандума или честванията 1918 година?кое?сега като нямаш отговор и повтаряш като папагал извадените от контекста думи на александров.тва не са му последните думи лъжецо.напротив след връщането си от западната визита александров дава нареждане как да се постъпи с тия дето подписаха маиския манифест.та както ти казах ако малко имаше съвест е нормално да се обесиш.щото ти си продължител на делото на наи-долната сган в македония.тва са сърбоманите и гъркоманите дето създадоха македонската нация в сегашния и вид отродяваики българите от корена им.ти си срам и позор за своите покоини предци предателю и се вижда ,че нямаш срам и днес когато всичко е видно и лесно може да се провери.аз с теб нямам нищо общо ,нали прочете нищо общо.ти за мен си кал, долна и мръсна кал.македонските българи заради такива като теб днес неможе да идем в земята на дедите си сърбомански ренегате.за да заграбите имотите ни вие станахте от българи македонци.днес вместо да разкажете историята такава квато е продължавате с грозните лъжи.

    Коментиран от #98

  • 98 Македонец

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "стоян георгиев":

    Отговорих ти. Явно толкова ти побира в главата. Който иска да се определя както иска. Дещерята може да се определя както се определяш и ти, но това не отрича научният факт че гените са ви Македонски т.е. вие сте етнически Македонци но по-българени. Режимът в България затваря и измъчва обикновените граждани определящи се за Македонци. Избрали сте по-лесния път. Разбирам ви. Но всичко това не променят думите на Александров който е казал че "Македонците няма да позволят да бъдат управлявани от гръци, сърби или българи.

    Коментиран от #100, #101

  • 99 Македонец

    0 0 Отговор
    Направи си изследване на гените и виж колко ти принадлежат на Хан Аспарух и Омуртаг, и колко на Александър Македонски. Един такъв тест струва $1000. Ела после да говорим. Да извадим фактите наяве.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #98 от "Македонец":

    ние сме били македонци дето били българени!!!!хахахаха!!!!македонци във вардарско е нямало преди 1944 година бе убавец.имало е всякакви други но не и македонци.днес тия дето се имате за македонци реално сте национални предатели.тва ви го казва всеки дето е от фамилия свързана с вмро,щото ние от тези фамилии много добре знаем за какво се бориха нашите дядовци.славяномакедонците не сте наследници на александър македонски и тая изтория с гените е другата тъпотия дето използват вашите зомбиращи идеолози.българите били монголоиди и турци демек македонците се различавали генетично от българите!!!!хахахахаха!!!!я разкажи за тигъра шарпланинец!!!!мислиш ли бе убавец че с тия тъпи лъжи може да заблудиш някого?прочети спомените на иван михаилов за щип или тези на гоце делчев за кукуш или на деиците на вмро кирили пърличев или баждаров.там от всички части на македония ще прочетеш кви са се чувствали хората в македония.провери турските извори ,кви хора е имало в македония или сръбските или гръцките...егати смешките !!!!та чакам за александров да не забравиш!що е лъгал че е българин като е македонец на частванията на илинденското въстание и обществото на народите?що дъщеря му лъже в спомените си за семеиството си че са българи ,а не македонци?що семеиството на александров въпреки репресиите в българия не се изселва в смешната ви страна?

    Коментиран от #102

  • 102 Македонец

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "стоян георгиев":

    Македонец е бил. И ти си също Македонец. Само задника и устата са ти български. Ама то, при теб разлика там няма.

    Коментиран от #103

  • 103 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #102 от "Македонец":

    винаги дискусиите ми с ренегати като теб завършват по тоя начин.няма кво да кажеш и зацикляш върху лъжата си.няма проблеми предателю,а аз съм както ти писах българин.македонски българин,което е сигурно наи-здравото българско звено в българската нация.ние македонските българи воювахме 40 години за да се пресъединим към маика българия.воювахме със сърби,герци,турци,албанци...изоставихме замите си имотите си,загубихме бащините си гробове заради еи такива боклуци като вас.няма как да стане от нас друго.ти и твоята рода сте си сменили името поне четири пъти за да сте добре.били сте българи после сърби,после пак българи и накрая македонци.президента ви киро глигоров си беше менил името 4 ри пъти!!!та вие ли ще ми давате акъл и ще ми обяснявате кви сме?много правилно си сложихте вентилатор за герб.вентилатора ясно показва кви сте!

    Коментиран от #104, #105

  • 104 Македонец

    0 0 Отговор

    До коментар #103 от "стоян георгиев":

    На знамето е сонце. Само сонцето е по старо от Македония.
  • 105 Македонец

    0 0 Отговор

    До коментар #103 от "стоян георгиев":

    Това е самата истина. Александров е Македонец. Сакаш приеми го, сакаш не. Аз искам само да сме приятели.

    Коментиран от #106, #107

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #105 от "Македонец":

    александров е българин ренегате.а приятели с такива като теб няма как да бъда.и чакам отговор на въпросите дето ти зададох!!!!!

    Коментиран от #108

  • 108 Македонец

    0 0 Отговор

    До коментар #107 от "стоян георгиев":

    Отговора е ясен. Тодор Александров е конкретен: Македонците никога няма да позволят да бъдате управлявани от гръци, сърби или българи. С това и с Майския манифест, Тодор Александров казва че е етнически Македонец. Той се бори за Македонците, не за българите. Надявам се да си разбрал.

    Коментиран от #109

  • 109 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #108 от "Македонец":

    отговори ми на въпросите бе ?защо александров се изкарва български националист на илинден 1918 година?защо пише до обществото на народите петиция че в македония живеят основно българи?и защо не признава маиския манифест?аз ти обясних подробно защо казва това за македонците във въпросното интервю и то няма нищо общо с това че александров се е смятал за етнически македонец!отговори ми защо лъже дъщеря му обявяваики цялото си семеиство за българи?и защо нито една негова сестра или внук не се заселват в македония смятаики че македонците сте еничари?та чакам!
  • 110 Македонец

    0 0 Отговор
    Фалшифицирани са от царя с цел да заблуди Македонците в България и да се опита да зграби още робове. Апетитите към нови територии никога не са го спирали. Но Александров проумява плана му и се обърща срещу него,царя. Неговата деспотска политика върху настоящото поробено население в България кара Александров да каже че "Македонците никога няма да позволят да бъдат управлявани от гръци, сърби или българи". Александров вижда бъдещето на Македонците като независими от всякакво иго на чуждестранни царе. Забележи че, Гърция, Сърбия и България имат царе назначени от вън. Съответно интересите на държавате не са национални, а лични- на автократът. Търпи населението т.е. робите.

    Коментиран от #112

  • 111 Македонец

    0 0 Отговор
    Последните въпроси са ти банални. Питаш ме за неговото семейство което иска да има нормален живот. Александров е дал живота за Македония. Да дадеш живота за Македония е голяма цена за всеки обикновен смъртник. Затова ние, Македонците, помним Александров. В България често било забранено да се определяш като Македонец. Виж днес какво се говори - няма Македонци, няма Македония. 21 век сме. Това говори за липсата на демокрация в България. Това е по-лошо за самите българи отколкото за Македонците или било кой друг.

    Коментиран от #113

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #111 от "Македонец":

    вие македонците наричате александров бугараш,предател и македонски изрод.така го помните и почитате.прадядо ми беше четник на александров и селски воивода ,дядо ми лежа по затворите заради почитта си към александров ,та не ми обясняваи на мен ,кои за кво е дал живота си.александров не би дал живота си за македония в която няма българи ако невярваш на мен прочети мнението на дъщеря му.що се отнася за македонците .в българия половината население има македонски корени,но ние сме българи .няма как да ви уважаваме вас лъжците и фалшификаторите на исторя.няма как да приемем писаници като тия в поста ти дето царя излъгал и фалшифицирал писаното от александров.няма как да приемем расиската ви теория за нас българите !!!!тва не го ли разбра бе шарпланинецо?ти дето си си сменил името 4 ри пъти говориш с човек дето носи името на дедите си поне от пет поколения!!!ние знаем много добре кои сме и затова ви презираме ,щото знаем кво направихте!!!!знаем как предадохте семеиствата си.как потъпкахте бащините имена и битки.знамем го добре и няма да ви позволим да го криете под някакви смешни и жалки лъжи!!!трябва да се знае че сте бивши българи,предали корена си!!!когато го признаете и спрете да ни крадете историята мож да бъдете македонци или марсианци ваша си работа,но докато пишете тъпотии за александров михаилов,делчев,чекеларов,груев...и т.н. титани на българската революция в македония ние няма да спрем да ви разобличаваме!

    Коментиран от #114, #115

  • 114 Македонец

    0 0 Отговор

    До коментар #113 от "стоян георгиев":

    Според това което си писал преди, че дядо ти е размахвал конската опашка на Хан Омуртаг, няма как да си с македонски корен. Ти си приел християнството от Македонците но не си сменил нравите от турските си предци. Ако не ти харесва тук, обратно в Инстанбуло.

    Коментиран от #116

  • 115 Любопитен

    0 0 Отговор

    До коментар #113 от "стоян георгиев":

    за дядо ти ок. а баба ти какви отношения е имала с Александров?

    Коментиран от #117

  • 116 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #114 от "Македонец":

    та отговори ми на въпросите бе лъхецо .отговори как царя е фалшифицирал вестник пишещ за деиността на александров ,а александров си мълчал!!!!смях!!!как е фалшифицирал декларацията на вмро в която пишат че македония е населена с българи?иначе този ти пост точно показва нивото ти на безчестен човек.мръсна кръв както казах.дори пред очевидното си готов да извърташ обиждаш и шикалкавиш!сега се оказа че дядо и е размахвал конска опашка ,а аз съм приел християнството от македонците !!!!я разкажи и за тигъра шарпланинец та да се затвори картинката !!!!смях!
  • 117 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #115 от "Любопитен":

    ела в софия да ти разкажа кви и са били отношенията.после ще реве цялата ти рода кво са ти направили татаромонголите ама няма да ти мине!

    Коментиран от #118, #119

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #119 от "Македонец":

    тоя дето си ти ?аз съм българин ренегате .не се притеснявам от това.живея в софия иначе съм от пиринския краи.по линия на бабите ми съм егеец .за мен и за всички у нас не е проблем татаромонголството.ние нямаме расиски притеснения нито комплекси щото познаваме историята си и се гордем с нея.проблема е при вас еничарите дето нямате история и се налага да крадете и фалшифицирате чужда.да пишете тъпотии и да се правите на умни като всъщност се вижда, че сте тъпи и ограничени.от вас македонецо нищо не става.нали прочете абсолютно нищо.с тоя манталитет сте само въздхухари и подлеци.идвате в българия и ни се мазните тук кви сме братя ,а после като се върнете в шарпланинско се хвалите кви юнаци сте били тук!затова ви няма и в нищо като постижение.ни в спорт, ни в наука в нищо.даже с косоварите неможете да се мерите да не говорим за черногорци,словенци или босняци.мизерници и нещастници и такива ще си останете с тоя манталитет на предатели.

    Коментиран от #121

  • 121 Македонец

    0 1 Отговор

    До коментар #120 от "стоян георгиев":

    Разбирам те много добре. Научили(побългарили са те) са те да мразиш от дънното на душата всичко македонско, да му извадиш очите на македонците. Защо? Защото без Македонска история няма да съществува България. Историята на България е доста по-оскъдна с тази на Македония, Гърция, Сърбия и Турция. Жестоко племе от Мала Азия се заселва и покорява славянското население. С едно изречение това е историята на Бг. И аз съм от Пиринска Македония. Подобно на теб, предците са ми от Егейска Македония. Не ми е срам да го кажа. И съм Македонец. Знам какво се случвало с етническите Македонци и защо някои от тях дес се казват за по-големи българи от българите. Защото са обезправени. Това е доказателство липса на демокрация. Това е доказателство за лошо организирана държава. Държавата винаги била управлявана от мутри. До ден днешен! В България не само Македонците страдат, а Българите. Хората хукнаха в чужбина. Останаха само гладните душици и мутрите. Два милиони са изселиха за добро, с намерение никога да не се върщат. Милион и триста са цигани. 600 000 са турци. Като ги събереш, половин от населението е православно. Тревожещи цифри са това.

    Коментиран от #122, #124

  • 122 Македонец

    0 0 Отговор

    До коментар #121 от "Македонец":

    В моментът Македония и Македонците са най-естественият съюзник на България. Нито НАТО, нито ЕС. А Македония и Македонците! Жалко че в България няма воля от нито един "лидер" за съюз,а обратно има сражение. Докато православните славофони се сражават, исляма се разпространява и покорява. С такъв политически "елит", обърщане към правилния курс ще има само когато се удари дъното. Само дано, да не бъде прекалено късно тогава.

    Коментиран от #125

  • 123 Македонец

    0 1 Отговор
    Понеже си говорихме за сърболюбието на българите някаде, виж какво става: https://fakti.bg/poll/556-v-koa-sasedna-strana-bihte-posreshtnali-nova-godina-ako-imahte-vazmojnost Българите предпочитат Сърбия преди Македония. Ако това не е сърболюбие или македонофобия и омраза не знам какво е. В България е създаден отрицателен манталитет спрамо Македонците. Това трябва да се промени. Само тогава България ще тръгне напред.

    Коментиран от #126

  • 124 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #121 от "Македонец":

    ти ме разбираш?смяххх!!!!историята на българия била по оскъдна от тази на гърция,сърбия и турцвия?????хахахахаха!!!!!хохохохоххо!!!!!!сърбия дето има история извън българия само 60 години от които 500 е част от турция?белград дето е столицата им е бил много по-дълго в българия отколкото в сърбия бе убавец.турците пък са систория наполовина от нашата .ние имаме държава тук от 1400 години турците от 700,а гърците пък имат държава само от 200.смях!!!!та много хубаво ме разбираш няма спор.жестокото племе от мала азия всъщност никога не е било в мала азия и не покорява славяните ,а влиза в съюз с тях дори когато те са в територия извън българските земи.прочети жититето на димитър солунски в него пише как българи и славяни нападат солун като съюзници.та сега разбра ли че не тва е историята на бг.ти не си от пиринска македония лъжецо.ние там не сборуваме ,не викаме на слънцето сонце и не казваме сакаш .та и тази лъжа няма да мине.ти си от вардарско.дошъл си у нас с български паспорт ,учил си тук и се подмазвал какъв си българин ,а след като си получил образование си показваш мръсната кръв.що се отнася до това кво е в българия ,както ти пиша многократно не е твоя работа.изчезваи от тук и заминаваи в слънчевата ти смехоландия,дето нямате малцинства или дето са всички щасливи и красиви.остави българия на нас българите ,турците и циганите ,ние ще се оправим ,а теб да те няма и да върнеш паспорта ,щото си го взел с измама.
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #123 от "Македонец":

    в българия хората мразят предателите и тва е съвсем нормално,но освен че ще празнуват в сърбия милион българи ще празнуват на банско,сандански, огняново,лещен, ковачевица,долен,белите скали баня,разлог,папаз чаир ,мелник,рожен...и т.н. дестинации в пиринска македония.ще слушат никулина чакърдъкова и ще пият мелнишко вино и ще се опитват да се докоснат до духа на българската македония.та тва е лъжецо ако беше от пиринско щеше да го знаеш.керваните тръгват другата седмица ,аз също с децата и жената .

    Коментиран от #127, #128

  • 127 Македонец

    0 1 Отговор

    До коментар #126 от "стоян георгиев":

    Затова ти казах че българите са сърболюбци. Щом си от Пиринска Македония ела в ОМО Илинден Пирин да ти издадем членска карта.
  • 128 Стоянка Георгиева

    0 0 Отговор

    До коментар #126 от "стоян георгиев":

    Виж как се справят управляващите, мафиотите, докато ти блееш като овчичка по коментарите тук. Я, ей това е справянето - https://img-cdn.dnes.bg/d/images/slideshows/0000235666-middle.jpg

    Коментиран от #129

  • 129 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #128 от "Стоянка Георгиева":

    аха сега като се оказа че няма кво да напишеш за тодор александров ,почна да пишеш за българия.нали ти казах бе мизерник,теб тва не те интерасува!!!!геове ,турци цигани....тва са си наши проблеми ние с тях ще се оправим както решим и до колкото можем.ти си гледаи македония дето била стара колкото слънцето.при вас няма геове, цигани,албаци,турци .при вас е супер .реки от мляко и мед !!!!та няма нужда да се притеснявш за нас ,както ти казах изчезваи от тук.анулираи българската си диплома махни българския си паспорт,щото тук е много зле.само татаро-монголи и продадени македонци!!!!много било зле в българия ,а се напълни с навлеци от вардарско.в софия всеки втори вече е дошъл от там,щото е много зле и има татаромонголи и геове!!!пред външо неможе да се мине от вас с декларациите за благонадеждни българи и учещи българския химн преди да ги изпитат.наи ви харесва в мола обаче .селтаци със смешни прически на тълпи обикаляте като цигани в месарница и търсите намаленията.лесно се познавате по смешните геиски прически и смешния ви селски диалект.интересно що като толкова не ви харесва се бутате при нас?
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Македонец

    0 0 Отговор

    До коментар #132 от "стоян георгиев":

    Хахаха... Щом се сърдиш, значи си виновен. Езикът ти прекалено вулгарен. Негативна личност си ти, изкарваш си го тук. Сигурен съм че нямаш много приятели в живота.
  • 134 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #130 от "Македонец":

    изтирха ми поста,но ще го пренапиша!та ти кво знаеш за българия няма никакво значение.ти не си българин и работа в българия нямаш.връщаи паспорта и да те няма!обичал българия???!!!ти да не си шизофреник бе?до сега лъжеше за българите ,за историята им за възможностите им ,а сега се оказа че си ни обичал????как като обясняваш че сме жестоко племе от мала азия с много слаба история?или с лъжите ти за тодор александров или с намеците ти за тва че сме турци или татари?иди се прегледаи щото шизофренията не се лекува ,а е опасна!а тва дето писа за атанас шопов е също неверно.атанас шопов има написани поне четири книги за македонските българи всяка от поне 100 страници.направи смтка колко пъти тои е обяснил в тях че македонците са българи.в българия лъжко освен македонци има и шопи и тракиици и родопчани и добружанци и северняци ,за всички от тях някои някъде е писал че ги има само че въпросните винаги са били и българи.а дали аз ставам или неставам се вижда както ти казах по последователността и уважението на дедите ми .аз не се казвам като теб зоран или бранко и не съм скиор ,а нося трите имена на дядо си ,които пък е носил трите на всоя дядо и така назад във времето.аз не пиша на измислен 1948 година език ,а ползвам тоя дето са ползвали българите от времето на възраждането,няма герои комунисти като лазар колишев и киро глигоров ,а се прекланям пред националните се ревоилюционери от борбите за освобождение на българския народ като левски и делчев.та ти ставаи
  • 135 Kalaschnikov

    0 0 Отговор
    Бългaрcкият прeзидeнт удaри шaмaр нa мaкeдoнcкaтa диплoмaция: нямa кoмпрoмиc пo oтнoшeниe нa eзикa и иcтoриятa. Тoвa нaпиca мaкeдoнcкoтo издaниe Инфoмaкc.мк cлeд изкaзвaнeтo нa държaвния глaвa днec.



    „Нe мoгaт дa ce прaвят кoмпрoмиcи c иcтoриятa и eзикa“, кaзa бългaрcкият прeзидeнт Румeн Рaдeв, припoмня "Eврoкoм".



    „Хoрaтa oт бългaрo-мaкeдoнcкaтa кoмиcия ca прoфecиoнaлиcти, тe щe търcят и зaщитaвaт кaктo прeди, иcтoричecкaтa иcтинa и бългaрcкия нaциoнaлeн интeрec. Мoeтo пocлaниe към тях e, чe пoлитицитe нe мoгaт дa aбдикирaт oт тoзи вaжeн зa Бългaрия, Мaкeдoния и EC прoцec".



    „Крaйнo врeмe e дa нaмeрим пoлитичecкo рeшeниe, кoeтo дa пoтвърди вcички принципи нa зaчитaнe нa иcтoриятa и дoбрocъceдcтвoтo и зaчитaнe нa нaшaтa идeнтичнocт и eзик“, кaзa Рaдeв. Cпoрeд нeгo винaги имa мяcтo зa кoмпрoмиc, нo тe нe мoгaт дa бъдaт нaпрaвeни c иcтoрия, идeнтичнocт и eзик или c иcкaнe зa нaциoнaлни мaлцинcтвa.
  • 136 Лондон

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "Македонец":

    За Тодор Александров македонец = българин!!! Известни са думите му:" Който ми каже, че не съм македонец, ще му отрежа езика, а който ми каже че не съм българин ще му отрежа главата" Македонец е регионално наименование на българин!!