ФАКТИ.БГ

Внимание! Президент в огледалото!

За избирането на Румен Радев допринесоха всички, той е общо дело, рожба на народностния дух и на националния гений

Публикувана: 7 Януари, 2019 19:00
81 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 6038
Внимание! Президент в огледалото!
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.
Източник:
СЕГА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В първите дни на новата година българинът (оня, дето си го знаете) ругае телевизора. Ругае го, защото не е разбрал, че в онези няколко минути, заради които го ругае, телевизорът не е бил телевизор, а огледало. В последните няколко минути на 2018-а този голям и плосък домакински уред се превърна в огледало, в което се огледахме и видяхме себе си.

– Огледалце, огледалце! – промълвих стъписан. – Нима този човек пред държавния герб съм аз?

– Ти ами! – тросна се огледалото (бивш и бъдещ телевизор). – Да не мислиш, че някой друг?

– Виж ме само! – не спирам да се изумявам и да цъкам с език. – Докато хората стоят в очакване с пръст върху тапата на шампанското, докато чакат двете стрелки на часовника да застанат една върху друга на 12, за да се прегърнат, да се целунат и да си кажат: „Каквото било – било, през новата година да се обичаме повече!“, нима аз съм този, който с глас на прокурор от народния съд им говоря за омраза?

– Да, ти си – отвръща огледалото.

– Но то е все едно на 8 март да отида с букет при жена и да й река: „Нà тая китка, нищо че през цялата година си глупава и миризлива! Нищо че такава и ще си останеш!“. Това е просташко, скъпо огледалце!

– Да, така е – отвръща огледалото. – Очевидно си простак.

– Гледам и не вярвам на очите си! Аз ли съм този, който пред трикольора разправя на нацията, че не е способна да решава проблемите си, че се гърчи в корупционни скандали, че правата са мъртви, че се разпадат институциите, че е нация, давеща се в застой и безвремие, че няма цел и посока, че живее в беззаконие и произвол? Аз ли в празничната нощ говоря на нацията за цени и доходи?

– Да, ти – търпеливо говори огледалото. – Не познаваш ли физиономията си?

– Но аз говоря не като държавен глава, а като селски агитатор пред партийна ядка!

– Много точно го каза – хвали ме огледалото.

Трябва да призная, че огледалото, което беше телевизор и пак ще бъде, е съвсем право – това, което виждам в него да ме поздравява (по-скоро да ме проклина) с настъпващата нова година, съм аз и никой друг.

И друг път сме го казвали:

псувайки политиците, не бива да забравяме, че те са продукт на нашето гласуване

Не са спуснати от летящи чинии, а и тях ги е раждала „българска майка юнашка“1, те са едни от нас, еманация, есенция на това, което сме.

Румен Радев не прави изключение. На кого дължим президента си? Ангел небесен ли ни го спусна, или той се самозароди като рядка перла в недрата на онази мегалитна сграда в сталински стил на „Дондуков“ 2? Нищо подобно. Посочихме си го сами и при това единодушно. Помните ли кой как гласува през 2016 г.?

Социалистите са ясни – 100% за Радев. Той е нещо като говорител на Корнелия Нинова. Помня, когато избраха Плевнелиев, се вайкахме, че той бил послушна марионетка на Бойко Борисов. Обаче, след като встъпи в длъжност, човекът се постара да се държи някак надпартийно и дори пронационално. Докато Румен Радев в третата година на мандата си продължава да се държи като служител в пресцентъра на „Позитано“ 20; докато Плевнелиев се постара да промени имиджа си от имидж на министър в имиджа на президент, то Радев продължава да изглежда като командир на поделение в БНА. Затова социалистите са ясни и никой не се учудва, че са гласували 100% за Радев.

Но ако бяха само социалистите, Радев нямаше да стане президент, както и Нинова не стана министър-председател. За Радев допринесоха всички, той е общо дело, рожба на народностния дух и на националния гений.

Да продължим със спомените кой как гласува на втори тур през ноември 2016-а. Ако приемем, че гласувалите за дадена партия на парламентарните избори през 2014-та са нейните избиратели, то близо 1/4 от избирателите на ГЕРБ гласуваха за Румен Радев. Защо? Вероятно заради това, че колкото и голяма да е лоялността им към Борисов, колкото и да са омагьосани от харизмата му, те няма да гласуват за всеки, когото той им посочи, все едно е той самият. А той, изглежда, си въобразява точно това: когото и да издигна Аз, хората ще вярват, че гласуват за Мен, и ще гласуват, защо Ме обичат. Еми не е така, някои хора се обиждат.

По въпроса за поведението на Борисов на президентските избори сред лишените от достатъчно информация граждани се ширят две теории. Теория №1 (пейоративна): Борисов е самовлюбен Нарцис, който си мисли, че както Калигула е искал да направи любимия си кон Инцитат сенатор, така и той може да накара феновете си да гласуват за който и да е човек за какъвто и да е пост и той ще бъде избран от простия мат’рял. Теория №2 (конспиративна): Борисов играе някаква сложна и неясна за неосведомените наивници политическа игра; изтъргувал е със социалистите президентския пост срещу нещо, което ние не знаем и никога няма да узнаем. А може би са ТЕ? А може би са руснаците?...

Както и да е. Важното е, че поведението на Бойко

Борисов допринесе немалко за превръщането на летеца в президент

Да вървим нататък. Сред привържениците на патриотите около 4 пъти повече са тези, които са подкрепили Радев, в сравнение с онези, които са гласували против него. При „Атака“ е ясно – те са русофили, но не в смисъла на възрожденците, а на ангажираните с политиката на днешната администрация в Москва. Сред македонските патриоти, онези на Каракачанов (да не забравяме какво означава съкращението ВМРО), два пъти повече са феновете на Радев в сравнение с другите.

Повече от половината от избирателите на Марешки са гласували за Румен Радев. От вялите избиратели на ДПС 80% също са подкрепили Радев. Даже в ДОСТ са го предпочели, макар на парламентарните избори да са гласували за ГЕРБ.

От подкрепилите Трайчо Трайков на първи тур повечето са гласували за Цецка Цачева на втори. Подобно е съотношението и сред гласувалите за Реформаторския блок през 2014-та. Това означава, че въпреки посланията на „старите“ десни техните избиратели припознават ГЕРБ като по-скоро дясна алтернатива. На мен обаче са ми интересни онези „автентични“ десни (а те са почти толкова, колкото и гласувалите за Цачева), които са отдали предпочитанията си на Радев. Кое ги е накарало да го предпочетат? С какво за тях той е по-добър от Цецка Цачева. Очевидно е, че изборът между тези двама кандидати не е избор между личности, а между партиите, които ги издигат. Какво може да накара един „автентично“ десен избирател да гласува за кандидат на БСП?

Отговорът е прост

Има една стара, още от 1997 г., позиция: държавата трябва да се скапе окончателно, всяко управление да се провали, да настъпят глад и отчаяние и тогава ние (а защо не и лично Иван Костов) да дойдем на бял кон и да спасим държавата! Но за да дойдем на бял кон НИЕ, първо е нужно да се потрудим, да помогнем да настане глад и отчаяние и после – хляб, сол и китки здравец!

За жалост времената вече не са такива, а и няма да се върне Виденовата зима, най-малкото защото сме във валутен борд. Тогава на хората Иван Костов може да им е приличал на „спасител“, но днес тази маска я носи Слави Трифонов, макар в доста по-епизодична роля. Поради това (а и не само) политиката „разруши-спаси“ на „автентичните“ десни е непочтена свръх това, че е и твърде глупава.

По-трудно уловими са новите политически проекти, нашумели с възгледа си „няма ляво, няма дясно“. Ако приемем, че социологията ги разпознава в графата „други“, то при тях подкрепата за Радев е близо 5 пъти по-голяма от тази за Цачева. Обяснимо. Те искат да дискредитират кое да е управление, за да има ново раздаване на карти, в което и те евентуално да закачат нещо. Ако на власт беше БСП, „няма ляво, няма дясно“ щяха да гласуват не за тях, както гласуват сега, а за тяхната все едно коя опозиция само за да ги свалят от власт и да отворят място за себе си.

Това е положението. Както казах, Румен Радев е въздигнат в президент с волята и съображенията, макар и най-различни, на цялата нация. Така че, като го видя на Нова година по телевизията, наистина виждам себе си като в огледало. И тъй както държавата – това е Луи XIV, така и Румен Радев – това съм аз. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.

1 Христо Ботев, „Хайдути“, Одеса, 1871


България

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Batushka
1 Отговор
Уникална простотия!

Коментиран от #10, #33


Оценка:
-28 +130

Генерал
2 Отговор
За пет дена изчетох доста мнения за речта на Президента и всичката критика се свежда до това, как е могъл да каже такива лоши неща на Нова година, когато хората седели на отрупани трапези с чаша в ръка. Друго си е да ти изсипи няколко кила евроатлантически
клишета+минимум още толкова кила откровени лъжи за светлото бъдеще. Чист Стокхолмски синдром.

Коментиран от #30


Оценка:
-34 +156

Абе
3 Отговор
По безсмислена статия не бях чел скоро.

Оценка:
-22 +145

Meganoob BG
4 Отговор
LMAO. Представи си тогава как са се чувствали хората като са гледали в това огледало и са виждали Росенчо... ххахххахххаааахахахаа, дори не виждам какъв е смисъла на тази статия, от президента независимо кой е не зависи нищо освен ако не излезе някой печен и направи преврат.

Оценка:
-21 +110

Патриот
5 Отговор
Румен Радев Е НАЙ ДОСТОЙНИЯТ ПОЛИТИК !

Оценка:
-46 +144

6
Този коментар е премахнат от модератор
7
Този коментар е премахнат от модератор
NikNay
8 Отговор
Четох до момента където се споменава колко велик бил Плевнелиев , нататък просто няма смисъл да се чете.

Оценка:
-22 +134

ганчо
9 Отговор
Нещо което каза президента да не е вярно??? Каза истината и много хора ги боли от това. Много съжаляват ,че той говори истината и не може да бъде комансван от никой. И друго, никой не може да му вземе натовските пагони. Все пак той е натовски генерал., ако някой са забравили. Относно самолетите. За това могот до говорят хора които ипат поне 100летателни часа , а не разни историци, счетоводители, или други политически марионетки. Всеки дава мнение без да е специалист. За това нищо не върви у нас, че всеки е специалист повсичко.

Оценка:
-24 +116

10
Този коментар е премахнат от модератор
Токо
11 Отговор
Аман от КИСЕЛИ комунисти.... Те винаги за били подли и КИСЕЛИ. Имам чувството ,че Корнелия Нинова говореше в навечерието на нова година. Същите глупости се дрънкат от разни улигофрени и кисели комуняги. Но !!! Държа да успокоя аудиторията ,че аз не съм фен на ГЕРБ. Дори мисля,че няма да гласувам ако не се покаже алтернатива на днешните клоуни в парламента .

Коментиран от #15, #55


Оценка:
-78 +33

Киро
12 Отговор
Този иванчо пишещия що не каже чия поръчка изпълнява.

Коментиран от #34, #35


Оценка:
-13 +89

Ужас
13 Отговор
Ехх тез герберасти, неуморимо плюят...колкото и да мислите, че Българина е "лош материал"...на стария континент все още няма по-добър от него!!! Това, че е в дълбок сън нищо не означава! Но започва да се пробужда и тежко ви поритици самозабравили се и родоотстъпници!!! Парите, които откраднахте от този обезверен народ ще ги връщате с лихвите! България ще пребъде и след вас жалко слуги!

Коментиран от #16


Оценка:
-16 +72

ИЦО ЧИКИЯТА
14 Отговор
Румен Радев е достоен президент, а не подлога като Росен плюнката! Предлагам всички соросоидни русофоби да се погледнат в огледалото, за да се видят какви отрепки са! След това може да си праснат и по една „Соросоидна чикия” – лъскаш и си гледаш задника в огледалото.

Коментиран от #75


Оценка:
-27 +78

15
Този коментар е премахнат от модератор
16
Този коментар е премахнат от модератор
гост
17 Отговор
Е, такава простотия не очаквах да видя тук.

Оценка:
-9 +58

18
Този коментар е премахнат от модератор
ТОЧКАТА
19 Отговор
иванчо...познах те по герберките.....Все си мислите ,че всички само ,,винету,, са чели...

Оценка:
-9 +52

ivan
20 Отговор
Оревахте и ревете Истината Боли

Оценка:
-12 +51

21
Този коментар е премахнат от модератор
crazy damage 200
22 Отговор
Не го четете!!!!
Това като го прочетох и посислих,че съм си хвърлил мозъка в стар селски кенеф. По добре гледаите някакво порно с животни или нещо такова.

Оценка:
-8 +41

Пульо
23 Отговор
Щом и сульо и пульо запя в хор "ЦЦ&ББ", Радев е на правият път.

Оценка:
-10 +64

Боже, прибери си вересиите.
24 Отговор
Господи, прибери си вересиите.
Мислех Сула за интелигентен човек.
Но сега виждам за съжаление, че е долен, продажен, манипулативен, пък било то и интелигентен.
Това дори е по-лошо.
Отвратително е използваш познанията и способностите си за лоши, долни цели.
Жалко...
"Отписвам" го от списъка с хора на които да се доверя.
Способен е да каже на черното - бяло,
и светлото да очерни...
Толкова ли е "изгладнял", че е способен да се гърчи като червей? И да се държи като безгръбначно?

Оценка:
-10 +68

25
Този коментар е премахнат от модератор
гнида
26 Отговор
Това е политически анализ от последните избори за президент ? Ами излезе най-достоен господин Радев ! Бих се радвал на един анализ за някакви предстоящи избори ... Скъпи авторе , ако прочетете скромното ми мнение .......

Оценка:
-8 +37

жжж
27 Отговор
просто лайтмотива е , че радев напълни до горе с черни краски и критика своето слово. може би не трябваше точно на нова година да каже нещата по този начин. все едно , че са го пуснали изведнъж пред микрофона и трябва да каже всичко защото скоро няма да има думата.

Оценка:
-34 +12

28
Този коментар е премахнат от модератор
29
Този коментар е премахнат от модератор
30
Този коментар е премахнат от модератор
Голем смях
31 Отговор
Крайно време е да няма новогодишни речи на разни знайни и незнайни простаци.Ако ще го дават някъде този простак да е БНТ .Докога частните телевизии ще ни развалят празничното настроение с тъпизми и малоумни политици?Игнорирайте рубладжиите и веселете народа.Всичките речи са отврат.

Коментиран от #63


Оценка:
-48 +13

32
Този коментар е премахнат от модератор
33
Този коментар е премахнат от модератор
Знаещ
34 Отговор

До коментар #12 от "Киро":


Чия е поръчката, то е ясно! От такива джендърски недоучки, каквито е явно и самият пишещ! "Статията" естествено е пълна тъпотия, потвърдена от последното изречение, като не е ясно КОЙ е Картагена!!?? А дали му е ясно на този автор, че Римската империя започва разпада си след разрушаването на Картаген?? Така че, да му мислят тези, които подвикват....да се разруши!

Коментиран от #62


Оценка:
-8 +39

35
Този коментар е премахнат от модератор
Киро
36 Отговор

До коментар #35 от "Пепо.":


Не така де пепи миличък.

Оценка:
-0 +2

Вътьо
37 Отговор
По загубен президент беше само Гоце Архаря

Оценка:
-41 +17

Пламен
38 Отговор
Не беше ли по-добре да си кара МИГА???

Оценка:
-35 +13

Ttt
39 Отговор
Тоя фатмак, който се пъчи като турска мисирка се обяснява като младши сержант пред ротен командир със срого уставен текст и тоналност!

Оценка:
-36 +12

просто българин
40 Отговор
и кое от казаното от президента не е вярно?
дали живеем по-добре от времето на Т.Живков?или сме по-свободни?или по-богати?колко платени словописци ще трябва да словоблудстват,за да ме убедят,че в празния си джоб имам милион?и че животът ми е песен?и безгрижен?

Коментиран от #42, #49, #53, #56


Оценка:
-8 +34

41
Този коментар е премахнат от модератор
ИМПЕРИАЛИСТ
42 Отговор

До коментар #40 от "просто българин":


Не чух да каже, той какво е свършил през изминалата година! Шапкарите са много обиграни в плямпането... Спомних си казармата, как такива като него, надъхваха разчетите преди бойни стрелби...

Коментиран от #64


Оценка:
-30 +10

43
Този коментар е премахнат от модератор
Александър Стамболийски
44 Отговор
Честит имен ден на Иван Стамболов=Сульо за изчерпателния коментар за следващия коментар ще му подари физкултурника един апартамент от на тъщата

Оценка:
-2 +30

Apple
45 Отговор
И кое му е достойното на Радев, че е приел да бъде кукла на конци на К.Нинова? И са му сложили за надзорник И.Йотова? Тоя ако не са Иво Христов и още няколко червени пенсионери около него в президенството, няма да може две приказки на кръст да каже, освен ако не става въпрос за керосин и железария.

Коментиран от #46


Оценка:
-36 +12

Гост
46 Отговор

До коментар #45 от "Apple":


Един достоен човек браво за коментара

Оценка:
-23 +10

47
Този коментар е премахнат от модератор
патриотъ
48 Отговор
Не,ти не си Румен Радев,защото нямаш толкова акъл!Ти си Бойко Борисов,дето продаде държавата и ти си същата кратуна като него!

Коментиран от #52


Оценка:
-11 +16

СТАРОТО
49 Отговор

До коментар #40 от "просто българин":


40-нищо от това ,което е казал тъпия ФАТМАК не е вярно- я го накарай тъпоглавеца да погледне през прозореца и да преброи колко коли минават по улицата-сигурно са три пъти по-много от колите по татово време т.е . при управлението на комунистите. Я погледни заведенията-пълни са от "бедни "хора, погледни и новопостроените къщи-нямат нищо общо от мизерните коптори по 60 квадрата. Погледни облеклото на "бедните и окрадени" ??? хора и сравни видяното с това при управлението на червените боклуци. Сигурен съм ,че виждаш това за което ти говоря ама ако не отречеш може генерал Решетников да ти подлее вода.

Оценка:
-26 +11

Луций Корнелий
50 Отговор
Сула, Сула, защо се хабиш като няма да те разберат? Това, което си написал е за хора, които като прочетат нещо се питат: Вярно ли е? Да, ама повечето се питат:Харесва ли ми?

Оценка:
-15 +1

51
Този коментар е премахнат от модератор
52
Този коментар е премахнат от модератор
капиталист до скоро комунист
53 Отговор

До коментар #40 от "просто българин":


аз съм си много добре...усвоявам под вещото ръководство на партията на слугите на комунистите!

Оценка:
-4 +4

Плачков
54 Отговор
Не вярно че ние (стадото) избираме някого. Задкулисието избра и Бойко и Радев и Цялото кралско войнство

Оценка:
-3 +4

55
Този коментар е премахнат от модератор
Голем смях
56 Отговор

До коментар #40 от "просто българин":


Този никаквец по времето на правешкия диктатор нямаше и майор да стане.А при Демокрацията стана генерал и ....олеле майко ..президент.

Оценка:
-20 +4

Бърт
57 Отговор
Типичната реч на един комунист

Оценка:
-16 +2

Generalissimo FRANCO
58 Отговор
Поздравления Стамболов ! Остроумна, обективна и честна позиция ! И тъй-като и аз гласувах за Радев (за което се чувствам и виновен и измамен), ще споделя - Радев се представи и като НАТОвски генерал, т.е. като личност , отстояваща общочовешки, демократични ценности, ценности на Свободния Свят.....

Оценка:
-22 +3

БъХъ
59 Отговор
Герберите явно много са се притеснили щом са спуснали куцо, кьораво и сакато да плюе по Президента.

Оценка:
-2 +17

60
Този коментар е премахнат от модератор
61
Този коментар е премахнат от модератор
Груьо
62 Отговор

До коментар #34 от "Знаещ":


След разрушаването на Картаген, Римската република процъфтява, продължава да се разстраства и завоюва нови земи и територии. Упадъкът започва няколко века по-късно по времето когато наистина е Римска империя.

Оценка:
-1 +3

Гост
63 Отговор

До коментар #31 от "Голем смях":


Коментатор 31, като си толкова умен защо блееш по форумите, а не отиде да дръпнеш една новогодишна реч по БНТ?

Оценка:
-0 +4

Хрис
64 Отговор

До коментар #42 от "ИМПЕРИАЛИСТ":


Надъхваха шапкарите, ама така надъхваха, че и сега да те сложат в този разчет, ще си вършиш работата по-добре от професионален войник.

Оценка:
-1 +2

Borislav Popov
65 Отговор
Много точен коментар от автора. Русофилската биомаса се пеняви от ярост, ама не могат да кажат на черното - бяло. А Плевнелиев беше 100000 пъти по-достоен президент от тая кукла на конци.

Коментиран от #69


Оценка:
-12 +7

Лукул
66 Отговор
Чудно ми е на кого казвате комунисти-на лакея на Нинова или на смешника на Боко...Ами те са си един дол дренки...Герб,Бсп и прочие издънки на бкп...За съжаление от 89-а ни управляват едни същи,корупцията е повсеместна,продължаваме да сме на дъното на Европа,а още чакаме някой да ни "оправи"....

Коментиран от #67


Оценка:
-1 +5

Ето кой ни оправя
67 Отговор

До коментар #66 от "Лукул":


не го ли усещаш? "Хранениците на ЦРУ у нас
Публикувано на 07.01.2019 в България

Те са много, но една част станаха известни. ЦРУ купува депутати, политици, журналисти, учени за така нареченото влияние. Тоест – като им свирнат ,те хукват по жълтите павета или по телевизиите да объркват клетия и смачкан народец, да му внушават колко велики сили са САЩ и НАТО/ едно и също!/ и какъв омразен диктатор е Путин. И как всеки момент Путин ще влезе в Каспичан и ще ни разкаже играта." Не е ли вярно? Станахме кукла на ЦРУ!

Коментиран от #73


Оценка:
-4 +11

Мими
68 Отговор
Изказване на СУЛЬО и ПУЛЬО не могат да оборят истината казана от Президента!!!!

Оценка:
-2 +11

69
Този коментар е премахнат от модератор
Пеньо
70 Отговор
Иване, може би ивановден и алкохолът са причина в телевизорът да виждаш себе си, но когато Радев е на него аз виждам един нискоморален фатмак, който се опитва да ме учи на морал. Това няма как да мине!

Коментиран от #79


Оценка:
-14 +3

Феликс
71 Отговор
Иван ли си, Луций Корнелий ли си не знам .Не ми в ясен стилистичният похват ,аналогията ,която правиш между българския президент и римския император Калигула или пък нашия президент и Kраля -слънце Луи ХIV. Жалкият ти пасквил показва само едно: колко дебилност, жлъч и тъпота е изплувала и оградила с ласки, любов и величаене "великата" , "неповторимата" и "незаменимата" партия ГЕРБ.

Оценка:
-3 +8

Ирина Костова
72 Отговор
Аз съм възмутена. За 2 години този президент не можа нищо да сътвори. Единственото му поведение е като на човек ,който иска да си отмъсти нещо на Борисов.Явно го е уличил ,че като военен той пренебрегва политическите позиции и решения на ръководството и се държи като политически деец а не като военен изпълняващ решенията на легитимните органи. За толкова години избраните от народа неразбраха ,че сме ги пратили на тези длъжности да работят в името на по-добра България , и не сме го оторизирали да използват служебното си положение за лични вендети. Къде е моралното основание на този Президент да се прави на ментор. Оставил семейството и децата си , назначил любовницата си на работа при себе си , Приел политическа номинация докато е на служба в деполитизираната българска армия и наредил на назначеното от него правителство без никакво основание и без народно събрание да приеме решение за въоръжаване със самолети за милиарди от компания с която е имал взаимоотношения.Тук ми мирише на импийчмънт.

Оценка:
-12 +5

Майна от Пловдив
73 Отговор

До коментар #67 от "Ето кой ни оправя":


ЦРУто яко ви гони другари болшевики. Допитайте се до доктор Михайлов . Всички граждани по времето на соца ,които ги гонеше ЦРУ ги пращаха в Карлуково. Даже ДС службите по време на соца разбираха, че щом някой си мисли ,че ЦРУ е намесено навсякъде ,значи е за ЖЪлта Книжка.

Оценка:
-6 +3

Пеньо
74 Отговор
И още нещо! В тази драсканица за пореден път вината се размива и се стоварва върху всички. Отново се натрапва тезата за "калпавият матриал" и мнозина ръкопляскат. Но когато това го каже един известен "герой", същата мнозина плюе. Ето още една тема - за двуличието!

Оценка:
-2 +6

Офелендер
75 Отговор

До коментар #14 от "ИЦО ЧИКИЯТА":


Ти си много прост бе другарю. Че даже сам се издаде ,който критикувал президента бил русофоб , Значи ти и президента сте Русороби. Що така се издавате бе ченгенца. Нещо българско имали във вас .

Оценка:
-4 +9

Констатацийка
76 Отговор
Авторчето на статийката е доста смотано човеченце.

Оценка:
-3 +9

1944
77 Отговор
много хора се напъват да пишат дълбокомислени политически анализи. истината е проста: бкп още е на власт, преход нямаше. само дивашко разграбване на държавните активи. да ви е честита 75-тата годишнина на опг бкп.

Коментиран от #78


Оценка:
-0 +5

1990
78 Отговор

До коментар #77 от "1944":


Това е самата истина БКП празнува 75 години на власт. Само една малка разлика има ръководителите и първите 45 години се наричаха комунисти, а сега капиталисти.

Оценка:
-0 +4

СТАРОТО
79 Отговор

До коментар #70 от "Пеньо":


Пеньо, какъв морал искаш от ФАТМАКА-този безсрамен крадец на едро-само ще припомня ,че месечната му заплата е единадесет хиляди лева и то за "нищоправене"а по-интересно е каво ще свърши за толкова много пари-т.е. за пет години този крадец на едро ще ОТМЪКНЕ шестотин и шейсет хиляди лева от бедна България.

Коментиран от #80


Оценка:
-3 +3

Дърто
80 Отговор

До коментар #79 от "СТАРОТО":


Защо не ропта за това, когато оня джендър Плевнята беше на този пост? Нима имаше полза от него?

Коментиран от #81


Оценка:
-0 +2

Колю Матрицата
81 Отговор

До коментар #80 от "Дърто":


Не ми говори за джендър бе мунчо. Че тази педеругестия я въведоха болшевиците , да се целуват уста в уста.Най-големите джендъри са коминтерновците и техните български подлоги.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Валентин Радев
Вътрешният министър с коментар за полицаите
Не сме се разбирали за по-високи заплати в МВР"

Още бисери
ТОП 5