Last news in Fakti

11 Януари, 2019 19:00 3 044 24

Така ще е, щом избирателите не ви наказват

  • бебе-
  • население-
  • раждаемост

Няма нужда да измисляте топлата вода!

Така ще е, щом избирателите не ви наказват - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От време на време си пишем за демографската криза, ей така, за да не вземем да забравим, че населението на България намалява с 50 000 души годишно, например.

След това политиците започват да разтягат локумите, че тая криза трябва да се бори като се намали бедността, като се подобрят условията на живот, като спретнем една борба с онкологичните и сърдечни заболявания, защото те намалявали продължителността на живота (ах, какво откритие!), като подобрим превантивното здравеопазване, като подобрим образованието и още куп други общи и безполезни приказки. Човек за корема се хваща от смях, като си спомни, че последния многомъдър документ, с който управляващите си замиха остатъците от съвест по този проблем е приетият на 5 юли в Министерския съвет План за действие за 2018 г. по Национална стратегия за демографско развитие.

Скъпи високоотговорни отговорници за българското благоденствие, вземете най-накрая да свършите нещо конкретно в тази посока! Вдигнете значително детските за родители, които имат средно образование и примерно еди колко си години непрекъснат трудов стаж; дайте за всяко новородено ваучери, които ще се индексират според инфлацията и в бъдеще ще се ползват за образователни и здравни нужди на децата; престанете с вашите цинични бюджетни излишъци и поемете ангажимент, че ще взимате само такива държавни заеми, които са с инвестиционна цел и за целите на демографската политика. Няма нужда да измисляте топлата вода! Вместо да си чешете езиците седнете на задниците си и вижте кой чужд опит е подходящ за България! Ама като не ви наказват избирателите, така ще е!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Има право

    29 0 Отговор
    Даам...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Грабаджия

    42 2 Отговор
    Важното е, че интелектуалецът от Банкя е стабилУен. Тези незначителни проблеми не могат да го трогнат, защото не са проблем като западните балкани или магистрала "Хемус" хахаха. Пък и без него няма да изгрее слънцето.
  • 4 еяв

    31 7 Отговор
    Трябва това да стане най-висок държавен приоритет! Първоначално еднократни реални помощи за всяко дете и то не по 100-200 лв, а по 10 000 лв на дете.
    Всякакви семейни отстъпки - на родителите да се намали подоходния данък, данък за жилището, отстъпки от винетки и всякакви разходи по мпс-тата.
    И не приемам въпроси от сорта на "кой ще поеме разходите?" - пари има! Няма да се краде и Борисов няма да разпределя 1.5 МИЛИАРДА лева на своите "строители".

    Ако се приложат тези мерки, още за няколко години ще има бум на раждане на деца. И до 5 години тенденцията ще се обърне.

    Коментиран от #15

  • 5 Ghost

    7 39 Отговор
    Не че защитавам управляващите,но ми писна всеки втори гражданин да пише статии,които плюят управлението,министерствата и така нататък.Всеки иска да живее добре,и като нещо се обърка почва да вини държавата.Трябва човек да се труди,ама много да се труди,за са живее добре

    Коментиран от #20

  • 6 777

    9 21 Отговор
    Да бе. В Швейцария, Белгия, Люксембург и т.н. държави затова имат същия проблем - защото са бедни. Но понеже освен бедни са и прости, вкарват имигранти..., че иначе пенсии през крив макарон. А пък Бангладеш се пръска по шевовете... Поне от времето на Римската Империя се знае - искаш ли да просперираш трябват имигранти. Всичко друго по темата си е чиста демагогия. Няма пример в световната итория, в който да е "обърната" демографска криза с местно население.

    Коментиран от #17

  • 7 гост

    12 18 Отговор
    Който иска да има деца ,не го интересува какво ще му даде държавата и никой не може да го задължи нито с 1 000,нито с 10 000 лева.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българин

    20 0 Отговор
    Абе къде е Бойко Борисов,защо никой не му отправи тея въпроси,защо той нищо не казва по темата???
  • 11 Иван

    21 0 Отговор
    Само си чешем езиците по форумите БЪЛГАРИЯ Е НА
    ФИНАЛНАТА ПРАВА
  • 12 патриотъ

    17 0 Отговор
    На гладните управляващи скоро ще им остане само един изход-да закрият държавата!Само се съмнявам,че и това няма да могат да направят като хората!
  • 13 квоо кво

    8 0 Отговор
    локум ли
  • 14 НАТО ВЕЦ

    18 0 Отговор

    До коментар #9 от "Васил":

    Така си мислел и глистът, но гостоприемникът в когото паразитирал умрял, а веднага след него умрял и глиста. Така че, българите няма от какво да ни е страх. Страхувайте се вие, паразити, ако имате малко мозък.
  • 15 бузю

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "еяв":

    К'ви 10000лв , бе ? Ти в ред ли си? То сега за 35лв детски циганите правят по 10 чавета , пък какво ще стане , ако им дадат по 10000лв на калпак?

    Коментиран от #19

  • 16 Реалист

    4 5 Отговор
    Българите са изчезващ вид:) нищо ще останем турците с братята роми и ще се присъединим към Р. Турция:)
  • 17 Трябва раждаемост,

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "777":

    А не мигранти! Албанците, Мозамбик, Танзания са пример, как за 40 години. са утроили населението си!
  • 18 563

    9 0 Отговор
    Избирателите не наказват. Половината си стоят вкъщи и оставят циганите, и турците с автобуси да избират!
  • 19 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    11 0 Отговор

    До коментар #15 от "бузю":

    Ее то ше има параметри които трябва да изпълниш че да земеш 10 бона помощи за чаве хахахха нема куцо кьораво и сакато и мангалско да зема 10 бона помощи за чаве ше трябва висше ше трябва чавето да е родено след 24 г на маиката и бащата и още няколко изисквания така че приматите да не могат да се вписват в тез условия
  • 20 Колио

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ghost":

    Защитаваш ги
  • 21 Русофил

    7 1 Отговор
    България е определена за една аграрна неразвита подмандатна територия, напълно подчинена на Великите сили от типа но банановите републики. Марионетно зависимо висококорупционно правителство. Резултат половината държава е обезлюдена, пустеещи земи, нискоинтелигентно агресивно аборигенно население.
  • 22 Димов

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Вдигнете значително детските за родители, които имат средно образование и примерно еди колко си години непрекъснат трудов стаж." От кога го приказвам това! Ха дано някой, горе, го чуе!
  • 23 Димов

    2 0 Отговор
    Кого да изберат хората? Който и пръст да избереш, все на една и съща ръка са. Нашите народни представители, не са преставители на народа, и не са отишли да представляват народа. В НС не трябва да има 250 лапачи, а по един представител от община. Гражданите от всяка община си ибират с гласуване представител, който да представлява интересите им в НС и парламента. Както си избират кмет. Ама гражданите да го изберат, а не да го спусне някой "негов човек", отгоре със съмнителни препоръки и заслуги.
  • 24 Балъка от BG

    0 0 Отговор
    Напълно резонно е щом един депутат не стъпва в парламента , така да постъпят и останалите 239 .За какъв чеп са ни тогава.Във Франция се заражда нова идея за демокрация основана на референдуми . Сбогом алчни марионетки на олигарси и чужди ИНТЕРЕСИ!!!