12 Януари, 2019 17:26 27 016 64

Тези няма да мирясат: Или, ще сринат дребния бизнес, или ще си отидат!

  • касови апарати
Тези няма да мирясат: Или, ще сринат дребния бизнес, или ще си отидат! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Пак ще сменяме касовите апарати. Няколко години след като преди това пак ги сменихме. Защо? Защото някой чиновник едно време не си е направил труда да помисли, че това, което е измислил, не е измислено добре. И познайте кой ще плати за грешката на някой чиновник – ние. Пак ще сменяме касови апарати за наша сметка. Ние имаме три – демек едни 1000 лв. на вятъра… …Щяло с новите касови апарати всяка касова бележка веднага да отива в НАП и веднага да се проверява с QR код на нея дали действително я има на сървърите на НАП…

Вие сериозно ли? Вие, драги ми, не можахте 200 пенсионери да им регистрирате пръстовите отпечатъци, за да постъпят на лечение, и сървърите ви се сринаха, а сега ще обработвате по около 10-20 000 касови бележки в секунда?!? Сериозно ли?

Аз съм убеден, че само един магазин Билла в петък вечер ще ви срине – и системи, и сървъри, и безмозъчните глави… … Кажете направо, кой взе комисиона от приближена фирма вносител и производител на касови апарати, за да се издоят едни 120 000 000 лв. от бизнеса за пореден път.

Да, 120 000 000 лв., защото касовите апарати в България са 400 000. Защото съм сигурен, че както с електронното правителство, така и за новите касови апарати ще са ви нужни поне 5-10 години да изградите система, която да поеме тоя трафик. Та накрая гарантирам ви, че до края на годината бизнесът ще има нови касови апарати, ама вие няма да сте готови. И най-вероятно и никога няма да сте готови, а ние просто ще имаме нови касови апарати…
Това ако беше в друга държава, щяха да ви ги разбият тия касови апарати в главите, ама нейсе, българинът е търпелив, до кога не знам, не знам…“

Коментарът е на Асен Димитров от Фейсбук, публикуван в capitan.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    416 9 Отговор
    Много добре казано,боклуците да си ходят.

    Коментиран от #28, #43

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 правило

    289 9 Отговор
    боклуците никога не си тръгват сами, а само скъсени с една глава.
  • 4 Шибочки

    270 13 Отговор
    До кога ще ги търпиме!!!!
    Трябва,Ние народа,да вземем нещата в свои ръце!!!За да има промяна към добро!!!
    Тпябва най накрая да го свалим това мракобесно и антинародно правителство!!!

    Коментиран от #21, #40

  • 5 бизнесът да иска

    253 3 Отговор
    безплатна замяна ка касовите апарати за сметка на заплатите и премиалните на тези, които са го измислили.
  • 6 незнайко

    145 1 Отговор
    Ако това е мнението на Мария Атанасова адмирации ! Всичко казано е вярно.

    Коментиран от #12

  • 7 гост

    61 29 Отговор
    Не мога да не се съглася с автора за съжаление.Лошото е ,че всеки си мисли ,че е най,а навсякъде повсеместна посредственост ,няма значение сферата.Не мога да се сърдя на Борисов:"материал".
  • 8 777

    16 69 Отговор
    Бат Бойко грешка нема !

    Коментиран от #56

  • 9 раптър

    62 0 Отговор
    Браво Мария , де да беше само това !!!
  • 10 Морук

    111 1 Отговор
    Ами ше сменят щот някой дупетатат е внесъл няколко контейнера от Китай и ся трябва да се продадът
  • 11 666

    151 3 Отговор
    От няколко месеца съм в сивия сектор. Родих се. С пари се видях. Жалко за останалите 800 000 фирми, които затвориха по време на управлението на мутрата. Да ми го фиу фиу данъчните. Всяка седмица - проверка. Ай ши ви.......

    Коментиран от #18

  • 12 Не е

    35 1 Отговор

    До коментар #6 от "незнайко":

    Коментарът е на Асен Димитров от Фейсбук, публикуван в capitan.bg. Поне така пише, след публикацията.
  • 13 5555

    113 4 Отговор
    Трябва да се направи сериозен отпор на цялата държавна машина.Трябва да се организират хората на малки групи и да съботират работата на тази шайка изедници.Трябва да се пукат гуми на АПИ,НАП,БАБХ....трябва да се трошат прозорци....и глави.Трябва ни бунт....всеки ден и всеки по отделно

    Коментиран от #15, #50

  • 14 Ташунко

    103 12 Отговор
    Съгласен съм всяка година да сменям к.апарат и да плащам по високи данъци ако виждам, че се случва нещо хубаво в България, но уви не е така!
  • 15 Другия с коня

    23 105 Отговор

    До коментар #13 от "5555":

    И като свалите от власт Герб и Патриотите,ще ви управляват Комунисти и Рязани,а ние ги видяхме как Управляват.....а сега такъв Рязан отзад ще получиш,че ще ти изскочат през очите всички Червени Петолъчки,които още стоят в Главата ти....
  • 16 Шок и ужас

    93 1 Отговор
    Да бяха само касовите апарати, как да е, но големия бич е задължителната смяна и на складовите програми за да се свържат с касовите апарати. Това освен, че ще струва много пари, ще доведе и до хаос в организацията на бизнеса.
  • 17 Дедо Шишарко

    113 2 Отговор
    Изроди!По време на османското присъствие не са ни драли така!Имам чувството ,че тези от правителството не са Българи!
  • 18 гост шофер

    84 1 Отговор

    До коментар #11 от "666":

    Много си прав!!!!
    Стимулира се сивата икономика.
    Пробвах законно -голем к*р.И пари нема.
  • 19 Баба Злата

    75 2 Отговор
    Браво Атанасова, само че как да се случи това при тая заспала нация !
    ХОРА СЪБОДЕТЕ СЕ ! ! !
  • 20 Жокер

    60 5 Отговор
    Минавам в сивия сектор, ще ми хванат опинците.

    Коментиран от #22

  • 21 Димитър

    91 4 Отговор

    До коментар #4 от "Шибочки":

    Големият проблем не е свалянето им, а смяната! Защото който и да изберем, все се командват от едно място, и обслужват едни интереси! Няма значение дали ще е герб, бсп или сдс, всичките рапортуват и приемат заповедите си от козяк! Нямаме читави политици, дори патриотите се оказаха псевдопатриоти, помните ли атака? вмро? Как лаяха и как сладко говореха преди да вмезат (част от) власта, а след това по нищо не се различавака от герб или бсп! Трябват нови политици, трябва смяна, но само след публично линчуване на старите, иначе който и да дойде все ще се продаде!!!
  • 22 888

    7 29 Отговор

    До коментар #20 от "Жокер":

    Ще изкараш няколко седмици ако имаш късмет. Научиха се да ловят такива.
  • 23 Димитров

    66 1 Отговор
    Не са българи. Нито с голяма, нито с малка буква. Те са интернационални, дори вселенски наглеци. Където и да ги сложиш, все ще крадат. Яката! Много! Невъобразимо много! Щом им го позволява народът. А тук им е позволено.
  • 24 Mr. O

    52 1 Отговор
    Чакам първите по-сериозни протести и пак ще се появя както предишния път и пак ще паднат от власт мръсните боклуци. Знам ги тези мръсни мишки консултанти и чиновници, които един лев през живота си не са си изкарали.
  • 25 Катя

    77 0 Отговор
    Никъде в цял свят няма такива промени с касовите апарати хората в частния сектор работят спокойно и си плащат данъците само в Бг е така !Чудят се какво да измислят за да смъкват пари от хората

    Коментиран от #27

  • 26 Кожодери

    62 2 Отговор
    Не се издържа. Да ги измитаме. Изроди!
  • 27 Димитров

    42 3 Отговор

    До коментар #25 от "Катя":

    В цял свят касовите апарати ИЗОБЩО НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ! Там са за отчетност на собственика и за удобство на клиента. Данъчните не се интересуват от тях.
  • 28 аз съм гейберастче

    32 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    и не искам да си ходя,пък!!!Как така някой друг ще усвоява???
  • 29 5555

    49 3 Отговор
    Или трябва да ги ИЗМЕТЕМ или да се махаме.
  • 30 Янко

    58 1 Отговор
    Колеги вече не се издържа бе ,вече и в сивия сектор пак ще фалираме,тея гробари ни затриха
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 патриотъ

    55 0 Отговор
    То да бяха само касовите апарати,Боко с мед да го намажеш?Ама сега като почнат пак по утъпкания кръг-смяна на лични карти,смяна на задграничните паспорти,смяна на шофьорски книжки,смяна на талони,смяна на номерата на колите,смяна на имената на улиците,смяна на,смяна на,смяна на???И всичко на гърба на народа!
  • 33 Светлоносец

    41 0 Отговор
    Тава е пресконференцията на НАП, с която се презентират новите ФУ https://zakonnik.bg/document/view/other/158941/5402923 гледайте записа и ще видите ВЪПИУЩАТА НЕКОМПЕТЕНТЕНТНОСТ НА НАП. за ФУ започва от 5ч. и 30мин. Статията е вярна, с изключения на доводите. До сега действащата ФУ си работят правилно, те изпращат обобщена информация до НАП, именно заради упоменатия проблем с обема информация. Причината да се платят 200 млн лв. е че на Датекс са върнали от Русия 200 хиляди ФУ който трябва да се продадат. За това чиновниците на НАП са сътворили поредния гаф с тези нови апарати. Тази новина е от септември2018г. но никой не се занимаваше с проблема, сега новите ФУ трябва да заработят от 01.03.2018г.
  • 34 до Мария Атанасова

    50 1 Отговор
    Гледайте записа от коментар 33, направете по задълбочен анализ, проверете фактите , едно ФУ струва средно 500 лв. по 400000бр прави 200 млн лв. Към тази сума се прибавя такса към мобилен оператор - 60-100лв. годишно , нов договор със сервизна фирма още по 100 лв. годишно. Разбира се всеки производител има фонд за реклама и отстъпки, който тука са безсмислени и се преобразуват в комисионни към НАП, МФ и ГЕРБ. Кой са хората който настояват за въвеждането на тази система - Васил Панов , кой е той , какъв пост е заемал и сега заема имало ли е скандали с него в мандата на Мургена, следващия е Пламен Димитров със същите въпроси , като последния е какви са му отношенията с Галя Димитрова. Като има такъв обем информация, и допуснем, че работи системата , което е малко вероятно, кой ще я проверява и какъв е смисъла всеки артикул да е уповестят и всяка бележка по отделно с QR да отива в НАП. Единствената причина е да се усвоят 200-250 млн лв. преди изборите. Факт е обаче че всички си траят - рая.
  • 35 Аман

    14 38 Отговор
    Виновни са си самите "Бизнесменни", понеже не внасят и стотинка данък... Ако всеки си плаща нормално щеше да добре за всички. Сега заради големите тарикати ще страдат всички.
  • 36 Кретени с власт

    38 1 Отговор
    Абсолютно точно написано! Крадливи и некадърни вземат решения!
  • 37 Баклава

    29 0 Отговор
    Имам колеги в нашата сфера които отдавна закриха фирмите,започнаха да бачкат на черно и са в пъти по добре-видяха се с пари..........и без това повечето клиенти не искат касови бележки , фактури , само да не плащат ДДС!!
  • 38 БЪЛГАРКА

    37 1 Отговор
    Имам чувството,че им е платено да ни унищожават.

    Коментиран от #39

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 "я кажи на тия хора"

    22 1 Отговор
    Една от малкото смислени статий.Поздравявам за което авторката
  • 42 Касов апарат

    8 0 Отговор
    България на всички които имат касов апарат.
    И на всички българи зад граница
  • 43 Иван

    29 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    И тогава и сега министърче беше този с апартамента, който не си плаща наема. Младият милионер!

    Коментиран от #53

  • 44 Коко

    10 0 Отговор
    Големите си получават дивидентите от вложените пари за избиране на деоутатите!
  • 45 Гошо

    15 0 Отговор
    И всяка вендинг машина с касов апарат безбожие защото не знаят какво е да тичаш по цял ден и да ги дадеш за касови апарати а те се белегуват ще дойде края на царството им
  • 46 Потърпевша

    15 1 Отговор
    Не разбрахте ли ,че дойде време за подмяна на народа на тази земя българска.Дългосрочния върви7
  • 47 Бончо Сивия

    22 1 Отговор
    Пет години плащах,плащах,плащах всичко стриктно данъци касови апарати ДДС заплати осигуровки и прочие и накрая дойде проверка данъчни и ми вика всичко ти е наред ти си за пример ама дай един 3 хилки да раздели е с колегите че в крайна сметка каквото ние напишем това е вярното и от тогава само в сивия сектор доста по евтино е пък и заплатите вдигнах и всички доволни

    Коментиран от #52

  • 48 Разчитат на това

    14 0 Отговор
    Че народа не може да се обедини срещу тях. Имат системи за разделяне, по браншове, по проблеми, по доходи, по образование. Междувременно от това печелят турците и циганите. Всъщност те са обединени срещу нас, незнам как става? Някой от вън им помага. Имат план и го постигат, защото има българи които им помагат.
  • 49 Коментатор

    10 0 Отговор
    Сама,бъркате, хора!щом има да взема, държавата ще изгради работеща система.виж,ако беше за даване....
  • 50 Добре ли си

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "5555":

    по отделно?!?! заедно сме по силни бре, Путьорник
  • 51 Абе хасан димитрович, що месиш здравните

    3 0 Отговор
    едните са нзок, другите са мф
  • 52 Бончо сивия - лъжец си ти.

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Бончо Сивия":

    .....
  • 53 Иване, иване

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Иван":

    бъркаш моето момче. Първия беше онзи с пицата.
  • 54 Ивайло

    10 0 Отговор
    Аз не ползвам никакъв софтуер ,бизнесът ми е на ръба ,с новите цени на тока и ако трябва и още една заплата някои да въвежда стоката ,няма да оцелее моя магазин ,а касов апарат ми се наложи да купя преди дни и нямаше такъв които да отговаря на новите наредби .,вместо да ги подменят във времето ,те ударно за да се изкарат пари от определени хора ,момента назрява и има оправия за всички,всички батаци се знаят дори и от само един човек ,да му се даде имунитета и да почва да ги пее ,един затвор за политици с излишъка от бюджета
  • 55 Ивайло

    9 0 Отговор
    Аз не ползвам никакъв софтуер ,бизнесът ми е на ръба ,с новите цени на тока и ако трябва и още една заплата някои да въвежда стоката ,няма да оцелее моя магазин ,а касов апарат ми се наложи да купя преди дни и нямаше такъв които да отговаря на новите наредби .,вместо да ги подменят във времето ,те ударно за да се изкарат пари от определени хора ,момента назрява и има оправия за всички,всички батаци се знаят дори и от само един човек ,да му се даде имунитета и да почва да ги пее ,един затвор за политици с излишъка от бюджета
  • 56 Венелин Петков

    12 3 Отговор

    До коментар #8 от "777":

    Б Б е провал не грешка

    Коментиран от #58

  • 57 Никой

    12 2 Отговор
    Една от големите заблуди: че силна икономика се постига с дребен и среден бизнес. Сега ще напиша правилния вариант: силна икономика се постига с голям бизнес, за което трябват ресурси, производство и пазари, дребния и среден бизнес са добре дошли, полезни са, но гръбнака - големия бизнес ако го няма, да ти таковам на държавата, бегай бегай.

    Коментиран от #63

  • 58 ИВО78

    6 7 Отговор

    До коментар #56 от "Венелин Петков":

    Неуместен и ГЛУПАВ коментар.Все едно слушам нескопосаната червена марионетка Румен Радев.Бойко Борисов ви навря в кучи г.з!Поне имайте малко жал към мизерната си гордост и спрете да видите,като бити помиари!
  • 59 Системата ме Побърка

    6 0 Отговор
    Както помня едно негово изказване на бате Бойко гледайте колко дюнери има. Еми май това ще остане от дребния бизнес. Гръбнака се обезгърби останаха само прешлени дето се търкалят по улицата. А в групата на така наречения гръбнак има само безгръбначни и влечуги. И после да не съм се оплаквал ще се и в Брюксел ще се и в Кремъл и в ада и в рая. ЯСНО!
  • 60 Таня

    4 0 Отговор
    Аз съм съгласна да отида пред парламента и да протестираме но за да ни чуят и обърнат внимание трябва да сме всички малки фирми .всички на които и е писнало от постоянните промени .то това промяната е хубаво нещо но за по добре а не за по лошо.Малкият бизнес и без това е на ръба та сега и промени
  • 61 нап и Правителство

    2 0 Отговор
    Дребен бизнес, няма, има фирми за рекет, наши и ваши, хиляди инспектори, заети с поръчкови рекети, помагат на власт имащите .

    Коментиран от #64

  • 62 Жмольо

    3 0 Отговор
    Само с писане по фейсбук и други нищо няма да стане. Сьщо не сьм доволен с касови апарати ел.винетки даньци и не се е сетил някой киек и шофьорските книжки да се сменят. Ама овцете се редят и си вземат.
  • 63 До никой, той си знае истината

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Никой":

    Висок стандарт се постига с малък и среден бизнес. Но ако хората станат осигурени, грамотни и независими, политиците как да ги управляват с тройка кебапчета.
    Силна икономика се постига с тежка металургия и тежко машиностроене, която цел е голямата заетост на населението. Но ние сме неконкорентно способни.
    Какво разбираш от голям бизнес ?
    МайкроСофт, Ейпъл, Фейсбук, Сиско ,Гугъл голям бизнес ли са? За да се ориентирам по добре в твърденията ти.
  • 64 До симпатизанта на НАП

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "нап и Правителство":

    Ми вдигнете се, кой ви пречи, ходихте ли на протестите на майки на деца с увреждания, ходихте ли на протестите на Слави, или само телевизия гледате и Фейсбук пишете. Гледахте ли линка на коментар 33, от 6 месеца ви мажат ските .