ФАКТИ.БГ

Следизборно и без "злоба” – въпроси за имоти на Борисов, братчеда Ради и роднини

Нито едно правителство в Европа не би се задържало при такива скандали

Публикувана: 18 Юни, 2019 16:00
72 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 34783
Следизборно и без "злоба” – въпроси за имоти на Борисов, братчеда Ради и роднини
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.3 от 72 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Изборите минаха, всички се успокоиха, властта не е разклатена. Дори госпожа Мозер излезе от небитието при Цветанка Ризова, за да каже, че трябва да подкрепяме Борисов, защото нямал алтернатива.

Сигурно сега вече може да разгледаме спокойно някои изскочили интересни факти за имотите на премиера Борисов и неговия братовчед Ради (Радослав Иванов).

Преди изборите имаше лавина от разкрития за имоти, която доведе до оставки на двама министри, трима зам.-министри и на втория човек в партията. Нито едно правителство в Европа не би се задържало при такива скандали, но кабинетът на Борисов оцеля, все едно нищо особено не е станало.

Обслужващите правителството медии размиха скандала, като започнаха да снимат репортажи и публикуват всевъзможни извадки от регистрите кой кога си купил имот, какво е регистрирал, дори да няма сериозни нарушения. И така се получи обратен ефект от разкритията.

Но ето как стоят нещата с имотите на първия човек в държавата.

Оказва се, че Борисов е събрал в Банкя общо три парцела около фамилната си къща, като е придобил два съседни. И в придобитите два парцела има новопостроени жилищни сгради. Нека, дай Боже всекиму да се замогне и да си направи самостоятелно кварталче между четири улици като него. Но Борисов не е декларирал тези сгради през всичките години от построяването им – това показа разследване на журналиста от „Бивол” Атанас Чобанов по официални източници – имотният регистър, служба по вписвания, кадастър, декларации пред Сметната палата и др.

Напрежението около личните имоти на Борисов изглежда е голямо, защото информацията за тях Атанас Чобанов я разпространи в страницата си във Фейсбук с пояснение, че колегите му в България са изложени на опасност да ги „профилактират” (Чобанов живее в Париж).

На снимки от 2007 и 2012 г. преди и след построяването на къщите се вижда, че това са били отделни имоти, разделени от борисовия двор с огради. След като той ги придобива, събаря оградите и построява нова ограда около оформеното имение.

Следизборно и без "злоба” – въпроси за имоти на Борисов, братчеда Ради и роднини

Трите отделни парцела не са обединени в един в кадастъра, но и трите са собственост на Бойко Борисов, както и сградите. Архитектурният ансамбъл на премиера е обособен с масивна ограда, отбелязва Чобанов и прилага скици от кадастралните планове и фотографии от Гугъл мапс (виж илюстрациите).

Имотната сага не свършва с това. Въпросният братовчед на Борисов Ради е изкупил четири парцела от всички страни около имота с къщите на Бойко Борисов, разкрива Чобанов. Отделно сделките, прехвърляния и дарения с парцели в района на Банкя и Иваняне на роднини на Борисов са толкова много, че трудно могат да се изброят. Само на името на братовчеда Ради (Радослав Иванов) в имотния регистър има над 20 сделки с имоти, в Банкя, Иваняне и София (виж тук извадена справка в „Биволъ” – с кликване върху „виж сделката“ се виждат подробности за имота. Цената на придобиване не е извадена, защото за всяка справка се плаща отделно). Отделно майката и бащата на братовчеда Ради (леля Снежка и чичо Венци, както ги нарича Борисов в интервю), са извършили толкова сделки, прехвърляния, делби с парцели, дарения (едно на дъщерята на Борисов Венета), човек може да си помисли, че става дума за агенция за недвижими имоти. Братовчедът е с фамилия Иванов, по презимето на баща си, а родителите му са Дамянови.

Когато стана дума за недекларирана жилищна сграда на Борисов преди изборите, наричаха това „злоба”, „фалшиви новини” и прочее.

Самият Борисов се появи в Нова ТВ и набързо приключи въпроса с обясненията, че с първите си братовчеди не се е виждал от 30-40 години, с вторите не си говорел, някои ги напердашил и т. н. Без да се смути спомена и братовчеда Ради, и леля си Снежка, чичо си Венци и др. (виж тук).
На разпространена снимки, на която се вижда как качва в своя ретро мерцедес братовчеда Ради на път към изборната секция през 2017 г., Борисов отговори, че това по изключение, дошъл с него, за да върне колата.

Според извадените от Чобанов данни от имотния регистър, скици и снимки от Гугъл мапс, разрешения за строеж и т. н., се разбира следното:

Следизборно и без "злоба” – въпроси за имоти на Борисов, братчеда Ради и роднини

– Дъщерята на Борисов Венета, братовчедът Ради и братовчедката Румяна строят нова къща на входа на кв. Иваняне до Банкя. За по-удобно са инвестирали в обща ограда. За строежа ползват фургон на съседния терен, който е на жената на шефа на фирма „Карат С”. Той е спонсор на ГЕРБ и печели обществени поръчки за превоз от Софийска община. Жена му пък е купила терена от фирма на Пацо Килията, съдружник на братовчедката Румяна, пояснява Атанас Чобанов. Пацо Килията е бивш затворник, осъден за разпространение на наркотици.

Следизборно и без "злоба” – въпроси за имоти на Борисов, братчеда Ради и роднини

– От данните в Имотния регистър по партидата на Бойко Борисов се вижда, че той е собственик на следните имоти в Банкя:

1. Парцел 560 кв. м в Банкя, върху който е построена многофамилна жилищна сграда с разгъната застроена площ 530 кв. м. (УПИ II-412 в кадастъра). Това е фамилната къща на Борисов. Чобанов отбелязва, че тя не е декларирана пред Сметната палата, според справката в декларациите на Борисов. Къщата съществува отпреди Борисов да стане кмет и премиер, но е достроявана и реконструирана.

Следизборно и без "злоба” – въпроси за имоти на Борисов, братчеда Ради и роднини

2. Парцел 462 кв. м в Банкя, върху който е построена еднофамилна жилищна сграда с разгъната застроена площ 138 кв. м (УПИ IV-414). Парцелът е купен от братовчеда Радослав през 2007 г. срещу 3496,90 лв., което е данъчната оценка. По това време Борисов е кмет, квадратният метър в София не пада под 50 евро и симулативната сделка очевидно ощетява управляваната от него самия община, пояснява Атанас Чобанов. Новата сграда е въведена в експлоатация през октомври 2009 г., когато Борисов вече е премиер и досега не е декларирана пред Сметната палата, показва справката от неговите декларации. Борисов обясни пред Нова ТВ, че не е декларирана, защото е в същия имот, била ремонтирана пристройка, бивш зайчарник. Само че по документи, разрешителни за строеж, Акт 16 и др., се води жилищна сграда, в отделен парцел, на името на Борисов и подлежи на деклариране.

Следизборно и без "злоба” – въпроси за имоти на Борисов, братчеда Ради и роднини

3. Парцел 400 кв. м в Банкя, върху който е построена вилна сграда с разгъната застроена площ 77 кв. м. Вилната сграда преди е била работилница за сувенири, но е преустроена в жилищна сграда и въведена в експлоатация през 2011 г. Тя също се води отделен имот (УПИ III-415) и не е декларирана от Борисов пред Сметната палата, както изисква законът, показва справка в декларациите му.
От всички тези парцели и къщи в декларациите на Борисов за периода 2007 – 2019 г. като кмет и премиер се открива само парцела от 462 кв. м, купен от братовчеда Радослав, отбелязва Чобанов. Той е деклариран през 2008 г.
Общо имотите на Борисов в Банкя са три: УПИ II-412, III-415 и IV-414, в кв.16Б.

Следизборно и без "злоба” – въпроси за имоти на Борисов, братчеда Ради и роднини

Братовчедът Ради (Радослав Иванов) е изкупил четири парцела, заобикалящи трите парцела на Борисов в Банкя. Също така братовчедът е поел официално от Борисов фирмата му за охрана „Ипон”, когато той става кмет. Проучванията на Чобанов в Агенцията по вписванията показват, че фирмата има големи приходи от продажби. Но имотите, накупени от Радослав Иванов са толкова много, че плаче за данъчна проверка да докаже приходите си.

Следизборно и без "злоба” – въпроси за имоти на Борисов, братчеда Ради и роднини

Същевременно Гражданско сдружение БОЕЦ внесе сигнал до прокуратурата срещу братовчеда Радослав Иванов. В сигнала се казва, че братовчедът Ради е съдружник с приятел на Борисов от Банкя – Иван Саздов, който е бил шеф на предизборния му щаб, когато кандидатства за кмет през 2005 г. Саздов пък според данните на БОЕЦ представлява офшорна фирма, изпратила 1,7 млн. евро по сметка на фирма, която се намира на адреса на прословутата къща в Барселона и в един период е била представлявана от бившата манекенка Борислава Йовчева, която живее там с детето си, после и от нейния баща (фирмата получател е с име „Ема“, както се казва дъщеричката на Йовчева).

Ето цитат от сигнала на БОЕЦ:

„От справки в търговският регистър става ясно, че Радослав Иванов е съдружник с Иван Саздов във фирма „Бетон 2“ ООД. Саздов представлява офшорната фирма „Palms Enterprises“ (Overseas) LTD. Тя изпраща по сметка на „EMA BGS SL“, 1,7 млн. евро. Фирмата е представлявана от Борислава Йовчева, а по-късно от нейния баща. Адресът на фирмата е същият като на т. нар. къща в Барселона – ул. „Францеск Рибалта“ 8. Това води до основателни съмнения, че Радослав Иванов е подставено лице на Бойко Борисов и реално той е собственик на тази къща, както и активите и формите, които Радослав Иванов ръководи, представлява, или има участие. БОЕЦ уведомяваме прокуратурата, че преди повече от половин година сме внесли сигнал до КПКОНПИ във връзка с аферата „Къщата на Борисов в Барселона” и до днес нямаме отговор и информация за действията и резултатите от тях на КПКОНПИ. При поискване можем да предоставим сигнала и допълнителна информация по казуса…“

В нормална правова държава след такива уличаващи обстоятелства министър-председателят не би оцелял. Най-малко за недекларирани имоти ще бъде принуден да подаде оставка. Тук въпросът се изчерпва с декларации „това беше зайчарник”, „братовчедите ги набих”, „не си говоря с тях”, и т.н.

И случаят приключва, защото медиите не искат да повдигат въпроса.

Следизборно и без "злоба” – въпроси за имоти на Борисов, братчеда Ради и роднини

бел. ред. Материалът е публикуван в сайта www.e-vestnik.bg

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.3 от 72 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Хаха
1 Отговор
Честният премиер, ама не и в този живот, и не там в г... .

Оценка:
-35 +180

кака
2 Отговор
щом и при баце има далавера, отпищи ги гербаците. Потънали са в корупция и клиентелизъм

Оценка:
-39 +210

GLOCK 9 mm
3 Отговор
Жална ни майка братя Българи!!! Никой за нас не мисли, всеки краде и окрупнява откраднатото... Много скоро ще стане време размирно!!! Народа купува панелки с непосилни лихви към банките, а тия мазни свине сторят къщи, купуват мезонети и гаражи за жълти стотинки и ни се смеят в очите!!! НА БУНТ И НА ОРЪЖИЕ! Само това ще реши проблема, тия свине не ни имат за живи!!! ДА ГОРЯТ НА БАВЕН ОГЪН В АДА, АМИН!!!

Коментиран от #25


Оценка:
-39 +244

bbb
4 Отговор
Тоя Бакалов е рядък измамник!!!

Оценка:
-166 +31

008
5 Отговор
Поредна атака от мъсква.Толкова бяха заблудени комунистите че ще спечелят изборите, че я оставиха за след това. В нокаут са ,отнеха им и милионите които получаваха от държавата ,за да работят срещу нея.

Коментиран от #7


Оценка:
-222 +47

Браво
6 Отговор
Възхищавам се на смелостта на този журналист, който е направил това разследване и публикувал тези разкрития за този подъл човек ББ.

Оценка:
-40 +242

Как не те е срам?
7 Отговор

До коментар #5 от "008":


Такива продажници като теб не свършват добре агент 008

Оценка:
-20 +95

До автора
8 Отговор
Иване, ти си злато! Да си жив и здрав!

Оценка:
-32 +87

6678
9 Отговор
10 години декларира едни 26 000 лв. и разправя че нямал пари да си изолира къщата а в двира му изникнали други две къщи. Има си и вила в Барселона коя също не е декларирал!

Коментиран от #11


Оценка:
-29 +162

Мутра
10 Отговор
Тоя смешник Чобанов ли е капутаров ли е ама лъже та маже отгоре с мед сигурно има десет пъти повече имоти от Борисов ама гледа чуждото глупости за наивници и за неграмотници как си мислите че Бойко нема пари да си плати 200лв данака сграда и не си е декларирал имота в НАП ако е негов пълен смях за наивници

Коментиран от #53


Оценка:
-153 +42

Коло
11 Отговор

До коментар #9 от "6678":


Абе пич що да нямаш вила в Барселона или кадето и да било ако имаш пари купи си и ти вила това не е забранено знаеш ли колко Българи имат вили и къщи по Европа човека преди да стане политик е бил бизнесмен изкараш си е пари купил си е ти да не завиждаш че си тъп и смотан и некадърен да си изкараш пари и да си купиш

Коментиран от #71


Оценка:
-135 +39

споко всичко е законно
12 Отговор
този си съчинява. за 10 г. премиерстване е нормално да спести за три парцела и ограда. а освен това тези регистри дето се декларират имотите са за да може г-н Борисов да следи дали някой не е извършил някакво корупционно нарушение и съответно да го накаже, като г-н Цветанов например. а за неговите си имоти не се нуждае от регистри за да научи че са негови. той си ги знае кои са и как са придобити и знае, че няма нарушения, а ако има сам ще се накаже, защото той не чете законите, а ги пише, знае и изпълнява. така, че какво нередно има тук. колкото до роднините и фирмените им подробности - дай боже всекиму такива роднини. не бъдете завистливи и не злобейте ами се стегнете и вижте какво можете да направите за себе си.

Оценка:
-93 +28

Голям праз
13 Отговор
На журналиста от Париж казвам, че напразно се хаби.Бай Ганя люби, тачи и милее премиера.Два пъти критикувах Бойко в коментар- утрепаха ме от минуси.Засегнат народа!Любимата Тиква не може да бъде критикувана!Тогава си заслужаваме съдбата.

Оценка:
-38 +130

Jon
14 Отговор
To dalaverite sa iasni v koryptsionite sxemi sa vsite as se 4yda na deribeite gerberski kak ohte ne sa ydarili parite na xorata koito rabotiat izvan milata ni rodina propadnala zahto ne odarjat danak na parite koito se prahtat na semeistvata im tyk tva sa edni pari ot koito se 4yda kak ne sa se pritselili v tiax zada kradat i ot tiax danak na tezi doxodi triabva gospoda deribei ydarete i po tezi pari4ki na bednoto balgarsko glypavo narod4e

Оценка:
-5 +30

Косача
15 Отговор
Проспахме го тоя "преход", драги сънародници ( стрдалци)!

Коментиран от #55


Оценка:
-6 +76

Винету честния
16 Отговор
Всички герберасти веднага се нагъзиха на амбразурата да защитават вигвамите на Вожда !

Коментиран от #26


Оценка:
-27 +106

Хан Тервел
17 Отговор
То па едни имоти- селски поляни... Земете се хванете за нещо сериозно бе ,икономика,промишленост,престъпност. Нали сте уж много красиви и ЕнтЕлегентни..

Оценка:
-48 +33

месара
18 Отговор
само като прочета бивол и борец, затварям статията! тия как па не ни информираха за нито един имот на некой от бсп, или имоти и фирми шумкарите немат?!

Оценка:
-76 +36

Една майна
19 Отговор
Средната продължителност на мъжете в България е 74 години.Това значи че все пак, властта ще бъде сменена, по естествен начин.След като с избори не става.Скъпи политици,последния костюм, джобове няма

Оценка:
-8 +80

факт
20 Отговор
А БЕ ИВАНЕ А БЕ СИНЕ МАЙЧИН ЗАЩО НЕ ЗЕМЕШ ДА СЕ ГРЬМНИШ ,АМИ СИ ТРЬГНАЛ ДА СЕ РОВИШ В ЛАЙНАТА НА ХОРАТА ,МНОГО ЛИ ТИ Е ПРИЯТНО ,НА НАС НЕ И НЕ НИ СЕ ЧЕТАТ ТВОИТЕ ГЛУПОСТИ.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ГО РАЗБЕРЕШ И ДА ПРЕСТАНЕШ.

Коментиран от #43


Оценка:
-84 +25

Аут..
21 Отговор
Червени крадливи боклуци, първо се разберете, къде са 25 милиона от касата ви, защото няма да ви останат пари и за този лъжлив саит.

Оценка:
-68 +32

тимур
22 Отговор
тези от БИВОЛ да СИ ОДАРЯТ ПРЬЧКАТА НА ДЕБИЛИТЕ СИ БИВОЛСКИ ЗАДНИЦИ И ДА ИЗЧЕЗВАТ ОТ ХОРИЗОНТА.НЕ СА НИ ПРИЯТНШ

Оценка:
-78 +27

Libre comme air
23 Отговор
Герберите. Са. Като. Кърлежите.. вкопчили. Са. Се. Във. Властта. И. Не. Им. Пука. От. Никого. И. От. Нищо...диктаторът. Бойко. Коли. И. Беси. Наред..при. ГЕРБ. Няма. Никакъв. Морал. Во. Всъщност. Какъв. Морал. Да. Търсим. В. Една. Мутра. Като. БОЙКО.. ТЕРБ. СЕ. ИНТЕРЕСУВАТ. САМО. От. Власт. И. Пари..
..

Оценка:
-16 +73

Тапата
24 Отговор
От статията не се разбира за какво, в крайна сметка, се обвинява Борисов. От приложените кад. скици и документи се разбира, че имотите са законни. Той представи всички строителни документи, изискуеми от закона, а също така и справки за платени данаци. Нека говедата от "Биволъ" и рупура им Бакалов, да покажат конкретни законо- нарушения, а не да вдигат само пушилка, но за клевета се носи наказателна отговорност и те това много- добре го знаят. Ако Борисов не декларирал зайчарника пред Сметната палата и закона го изисква, той си носи съответната отговорност. Всичко останало,обаче е изсмукано от копитата на бивола.

Коментиран от #45, #56


Оценка:
-70 +25

Дядката
25 Отговор

До коментар #3 от "GLOCK 9 mm":


Бунт да,но оръжие не! Да излезем в деня за размисъл със запалени свещи, жълти жилетки, и нека децата ни които живеят в София да помислят за своите родители в провинцията! Тази зараза която ни управлява в момента ще поквари и вас!

Оценка:
-8 +62

ИСТИНАТА
26 Отговор

До коментар #16 от "Винету честния":


Погрешно докоснах (+), вместо (-). Всеки има право на закупуване жилища без ограничение. Има пари, купува си, на кого пречи. Да не е взел нещо твое. Нещо за имотите и къщи за гости на Е. Милиончева? Нещо за имотът на К. Импексова в Зимбабве и САЩ? Нещо за огромният имот на С. Станишев на Женевското езеро? Мълчите като риби. Само за ББ знаете. Ще излезнат данни и за А. Чобанов от БИВОЛ за имотите му. ББ ще остане в историята като най-успешният бг.премиер, а вие злобата ще си останете все едно и същи прости, неграмитни и безуспешни в собственият си живот! Злобата не е добър спътник!

Оценка:
-69 +27

Пижо без Пенда
27 Отговор
Борисов, знаем, че не четеш, но поне прочети историята какво стана с имотите па държавните крадци капиталисти след 9 септември 1944 г.

Коментиран от #33


Оценка:
-14 +52

28
Този коментар е премахнат от модератор
ахахаха
29 Отговор
азще съм алтернатива

Оценка:
-5 +0

30
Този коментар е премахнат от модератор
Лошо другарко курвелио много лошо
31 Отговор

До коментар #28 от "Перфектен":


А защо си го чешеш а не работиш че да забогатееш и ти някои ку ви забогатяват и от чесане но пак трябва и малко ум

Оценка:
-22 +10

Чао
32 Отговор
Борисов е номер 1

Коментиран от #39


Оценка:
-41 +10

Нико
33 Отговор

До коментар #27 от "Пижо без Пенда":


Хубаво ще е да чете за да се случи същото и с крадливите и некадърни комунисти и комсомолци .лилов младенов павлов подариха й взеха квот можаха с две думи затриха .виденов фалира държавата .някой гледал ли е деца по него време станишев и доган би трябвало да ги помните колкото и да нямате памет .орешарски го изгониха със сопи и 4 млрд ктб .след следващата орда нямам фантазия

Оценка:
-24 +16

Батман Боко
34 Отговор
Проверки,проверки от независими експерти,ако може чужденци.
Да се започне от 1980-2020,а след това съд и виновните в затвора.
ВСИЧКИ,които са виновни,политици,магистрати,собственици на медии,новоизлюпени бизнесмени,бивши партийни секретари и развълнувани комсомолци,които преди 1989г.вярваха в светлото бъдеще,а след това лишиха родителите си от него.
Когато ГЕРБ,дойде на власт обеща да вкара всички виновни в затвора,времето ви изтича господа,но ако започнете веднага,може и да успеете,за доброто на всички.НАРОДЕ????

Оценка:
-0 +36

Ставрю
35 Отговор
Е че какво е това за една мутра. Колко неща има още колко участия в строителни фирми чрез подставени лица много много си пипа човека но страхливи сме страхливи и журналистите ни страхливи и съда и орокурори все страхливи. Тогава ще ни крадът и ще ни правят безкраини ремонти на булеварди магистрали които не изкарват и гидина, ще има охранителни фирми които ще охраняват тунелите и никой журналист не се сети да пита аджабъ защо тунелите имат жива охрана. Че в Италия има 1000 тунела ако взички се охраняваха смях.

Оценка:
-3 +32

????
36 Отговор
Нека да има, но лошото става за определени хора. В момента най се лови риба. Мътни води. Номенклатурата има пара и купува земя, кво изкяри е файда, а и от 30 години работят без прекъсвания. Който и да дойде така ще върви, без ред, дисциплина и да му мислят окрадените, хем ни крадат, а тези дедо крадат обиждат невинните. Жалко, 30 години, или от 1998,99 мъки до днес, много лъжат строителите, а и като прибавим и много други несгоди, а и няма на кого да се оплача, яко КРАДЕНЕ, честен ли си, всеки те подритва и от завист те унищожава. ТЖ взе да ни липсва.

Оценка:
-0 +22

Kris
37 Отговор
Пионерче в сравнение с кмета на Бургас

Оценка:
-4 +14

георгиева
38 Отговор
Бакалов.,злобно, долно нищожество ...ако беше в друга държава ,ти щеше да отговаряш в съда и да плащаш милиони обезщетения за клеветите и интригите които въртиш ...хората са отвратени от вас ...затова ще духате супата...

Коментиран от #40, #44


Оценка:
-32 +8

Истината
39 Отговор

До коментар #32 от "Чао":


Не разбрах заради какво е номер 1.Да не би за кражби или борбата срещу тях.

Оценка:
-2 +10

40
Този коментар е премахнат от модератор
Май
41 Отговор
Тези от бивол( за нещастие) май не лъжат...поне в 2-3 от големите им разследвания по случайност( служебно и професионално) съм имал пряк досег до документи, според които излизаше, че са чисто прави. Даже се учудвах на точната информация и анализ.Между другото, горното важи и за някои разследвания на Ахчиева. Нищо повече не искам да кажа.

Оценка:
-3 +27

Истината
42 Отговор
Не разбрах заради какво е номер 1.Да не би за кражби или борбата срещу тях.

Оценка:
-3 +12

Пенсионер 200
43 Отговор

До коментар #20 от "факт":


А БЕ ГЛУПАКО, ЧОВЕКЪТ СЕ РОВИ В ЛАЙНАТА НА "ЧЕСТНИЯ" КРАДЕЦ, ЗАЩОТО Е ИЗПЛЮСКАЛ ПАРИТЕ НА НИЩО НЕ ПОДОЗИРАЩИТЕ БЪЛГАРИ. "ПО ЛАЙНАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ"--ТОВА Е БЪЛГАРСКИЯ ВАРИАНТ НА БГ СВЕТО ПИСАНИЕ, СЪТВОРЕНО ПО ВРЕМЕ НА ПРЕХОДА.

Оценка:
-2 +18

И настана голям запек
44 Отговор

До коментар #38 от "георгиева":


Георгиева, защо не се опиташ да съдиш Бакалов, а го плюеш зад анонимността? Страх те е да не излезе на светло нещо гнило в твоите далавери, нали? Дърта уруспия!

Оценка:
-4 +19

Старото
45 Отговор

До коментар #24 от "Тапата":


ТИ НЕ СИ ОБИКНОВЕНА ТАПА, ТИ СИ ТЪПА ТАПА- ВИЖ КОИ СА ИГРАЧИТЕ В ДАЛАВЕРИТЕ

Оценка:
-1 +7

Гост
46 Отговор
За размера на дадено нещо от памти века колко е реалната му стойност естественото нещо е сравнението (спорта, икономиката,културата, престъпленията и т.н.), сравнявайте всичко от 1986(указ 56) какво е откраднато до 2009г реално(което никой не публикува) и сега и ще видите грандиозната разлика между първите 23г и подледните 10г в полза на мътните години в края на соца и началото на прехода. Но това сега е добре че хората стават все по претенциозни и това е проблем за крадците, докато преди никой не му дремеше че му крадат настящето и бъдещето което стимулираше крадците.

Оценка:
-4 +9

пръч
47 Отговор
г-жа маузер да се гръмне тя е агент на ФАЩ

Оценка:
-3 +15

Една
48 Отговор
Що не вземем да поразгледаме имотите на тези от биволъ, все лаят от париж или не знам от къде в чужбина и не се знае кой им плаща да лаят. Интересно изобщо не видяха имотите и имането на червените макаци, тези въобще не ги отразявам камо ли да ги чета, колкото до този боец, те са си за прокуратурата, толкова заплахи ръсат, че не знам защо ги търпят още.

Оценка:
-19 +3

Добре де
49 Отговор
Някои коментари звучат смислово така :комунистите крадяха, защо и ББ да не краде?!Ние сме свикнали, нали, народе???Всеки може да ни лъже и краде, за нас е ежедневие.Аз пък питам защо ИЗОБЩО допускаме който и да е да стане толкова всевластен, че нашето мнение да не струва пукната стотинка?

Оценка:
-3 +19

До кога.
50 Отговор
До кога ще ни занимават тези на..гли и тъ...пи комунисти с имоти.Да хванат маркуча на Бойко,разни биволи,биволици,бойци и тем подобни та...пи...ри.

Оценка:
-14 +5

боко
51 Отговор
не е верно бе

Оценка:
-1 +4

Ели
52 Отговор
Честно казано, н ме интересуват имотите на ББ. Байърли 2006 г. в едно грами описа ясно и точно въпросната личност.
Страшното е друго, обръча от фирми, усвояване на обществени поръчки и еврофондове с милиарди.
От една страна фирмите усвояват пари от нашите данъци и евровноски.
От друга застрашават живота ни с некачествени пътища и магистрали - Своге.
От трета налагат един ужасяващ мутроморал в обществото.
Оттам чувство за безнаказаност и върховенството на мутрите над Закона.
Пример ТЕЦ1 и 2, дърводобив, въглищна индустрия, опити за фракинг и златодобивната - ужасяващо тровене на пчва и въздух, и скрити държавни субсидии.
От една страна ни тровят, изнасят печалбите в офшорки, от друга им плащаме глобите, за да ни убиват.
Нямаме една многопрофилна педиатрия в София, но ББ раздава 4 милиарда за ф16.
Чудовищно унищожаване на БГ!

Оценка:
-1 +21

53
Този коментар е премахнат от модератор
цвцв
54 Отговор
какво са ви виновни раз.журналисти бе т----и,слепи ли сте колко крадът от строежите,след строеж-ремонт след ремонта пак ремонт тъка е при гербаците

Оценка:
-1 +18

no name no face no number
55 Отговор

До коментар #15 от "Косача":


Къф преход тоеа е падение за нацията и понежевидях с какви сънародници лайномети съм заобиколен и видях, че с тях и тези крадци дето се изявяват като випове политици и бизнесмени няма никакво бъдеще тази клоака и се изнесох да не им дишам пръдните и да не им гледам сурите

Оценка:
-0 +12

Четящ
56 Отговор

До коментар #24 от "Тапата":


Къщите след преустройство и изобщо придобитите имоти не са декларирани,какво се правиш на неразбрал?След акт 16 и са жилищни сгради,недекларирани..От всички парцели само 1деклариран,това казва в статията.Как се правите на неразбрали,недовидяли..и нищо нередно нямало..!!!!Ако бяха мои и недекларирани,дали щеше да е пак така,а?

Оценка:
-2 +12

ЗМЕЙ ГОРЯНИН
57 Отговор
АЙДЕ СЕГА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ .. ЗАЩО НЕ ГО ПИТАТ КОЛКО ПЪТИ НА ДЕН СЕРЕ И ДАЛИ ИЗКАРВА КИЛО НА СТРАНЕ

Оценка:
-6 +2

Иванчева
58 Отговор
При мен в килията има място за цялата фамилия. Тези имоти струват милиони, а аз за потенциален подкуп, какъвто не е имало, ми дадоха 20 години. За Борисов може и 10 само.

Оценка:
-2 +13

Тапата
59 Отговор
Чети по - внимателно! Аз казвам, че придобитите имоти и построените върху тях къщи са законни. Ако има проблем с деклрирането пред Сметната палата, той си носи отговорност. Но статията така е написана, че да създаде впечатлението за крупна измама.

Оценка:
-11 +2

ХАРОН
60 Отговор
Не ви е срам и кучешката колиба ли искате да декларирам! Не стига, че живея сам като куче, че и в чужда декларация ще гледате. Не било декларирано това- онова, половин квартал- не ме дразнете щото пак ще ви спра регистъра, а и ви е ясно- не съм решил, не съм се вписал. Не гледайте какво и как го правя, само слушайте какво ви говоря. То ми идва свише, аз съм първа и последна инстанция! Да не се срамите после като Цецка и Цецко!

Оценка:
-2 +9

ПРОКЛЕТ ДА Е БОКО КРАТУНАТА
61 Отговор
Ели, а мен ме интересуват, защото нищо в природата не се губи, просто някои предприемчиви българи ще знаят къде да бръкнат и какво ще намерят. И най- важното, без абсолютно никакви угризения- точно като някогашните хайдути Индже, Вълчан, Теню, Сирма, Илю, Стоян, дели Страхил, Ангел и много други.

Оценка:
-0 +10

възмутен
62 Отговор
възмутен от разни слагачи, какво непрекъснато ни занимавате със имотите на Бойко народа нали ви показа кой е първи освен това българина ако си няма къща все едно нищо няма- народопсихология вярвам , че и пишещия има най малко две една от мама и тате и една собствена , може и повече също народо
психология е да наднича в канчето на другия и да казва -( глей го тоя кво праи) а ми имайте и вие де аз също имам три две наследствени и една моя е и да се гръмна ли имал имал имайте и вие каква е тая злоба

Оценка:
-10 +1

МАМАЛИГА БАБАНГИДА
63 Отговор
В статията тук има два много полезни и бързи изводи :
1 - Премиера ни както и всички други в парламента ни лъже като овце и ние ест. стоим и блеем, нека ни ! Така ни се пада като сме заблудени и продажни.
2- В коментарите се наблюдава стабилна атака от хора готови да продадат и майките си само и само да защитят свитата за която работят и изкарват някой лев.

Стига тая пародия АМА ЩО НЕ КАЖАТ за БСП , Що не кажат за ДПС а? Аре моля ви се.Защо да казват за БСП след като всеки вече знае за тях, че те са бита карта и никой няма да им повярва и върне отново на власт. Всъщност както каза нашия вожд и магаре да сложат ще го изберат - Който плаща той поръчва музиката.... Че така пак стигаме до по горните редове с това , че заслужаваме съдбата си като БЛЕЕМ тука...... БРАВО !! ! ! !!!

Оценка:
-2 +6

Прост народ
64 Отговор
Ми тва е кво повече народа прост гласува за клоуна

Оценка:
-0 +6

моряк
65 Отговор
Този Бакалов хубаво на писал за Б.Б ами кога ще напише за Корнелка и Ленчето , за Доган и Р.Овч дето всеки един от нас им се отчита в краят на месеца за тока , сега амуджата иска да завърти далавера и с пристанището към ТЕЦ Варна!! Не трябва да ги дели всички са в кюпа!!!

Оценка:
-2 +2

Реалист
66 Отговор
Не са виновни Винету и компания,ние сме виновни,че още ги траем.

Оценка:
-0 +3

Баба Гицка
67 Отговор
Иванчо,като си такъв смелчага хайде надраскай нещо и за имотите на Ахмед Доган.Или ще се насереш предварително.Хайде,чакаме.

Оценка:
-1 +1

Баба Гицка
68 Отговор
Може и за Гергов, и за Ветко,и за н.в./т.н.цар/,и за който щеш.Избирателно.В това си недостижим...

Оценка:
-0 +3

Пламен Иванчев
69 Отговор
Стига глупости бе Бакалов , нищо не казваш с тази информация ,само полуистини полулъжи.

Оценка:
-4 +1

Само да знаете
70 Отговор
Само да допълня 1 истина,която може винаги да се провери.Проверете 6-те жилищни сгради в ж.к Люлин, от които не е продаден нито 1 апартамент,магазин нито мазе даже!!! Собственик е фирмата на братчеда Радослав. Просто $ са проблем вече къде и в какво да се набутат !!! Айде продължавайте да гласувате за ГРОБ

Оценка:
-2 +3

gabar
71 Отговор

До коментар #11 от "Коло":


АКО СИ ГИ КУПИЛ ЗАКОННО С ТВОИ ПАРИ,ГИ ДЕКЛАРИРАШ НА ТВОЕ ИМЕ. НО КОГАТО РАБОТИ ОФШОРКАТА И ПЕРЕШ ПАРИ СИ ЗА ПРОКУРОР.

Оценка:
-0 +1

Идиот
72 Отговор
Не закачайте нашият велик вожд че ако реши да се оттегли ще настане пълен хаос мизерия:кой ще строи магистрали,кой ще раздава заплати,пенсия кой ще раздава правосъдие кой ще закара вода до Перник кой кой кой....Всички да се помолим за здравето на нашият велик вожд .И дано неговият началник (този горе) е справедлив поне колкото нашия велик,достоен,справедлив,милостив,красив,умен,силен,красив (това го казах но не пречи) и т.нВОЖД

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Мадона
Кралицата на Попа Мадона коментира ексцентричната претендентка за короната й – Лейди Гага:
Определено тя взаимства много от мен в работата си. Струва ми се, че това е забавно, мило и чудесно."

Още бисери
ТОП 5