Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

Оставете мутренския туризъм да фалира

Това може да е шанс да се започне на чисто. Стига да се премахне и паразитното звено - Министерството на туризма

Публикувана: 12 Юли, 2019 19:00
89 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 26923
Оставете мутренския туризъм да фалира
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.7 от 70 гласа.
 
Източник:
СЕГА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Красимир Цигуларов

Всичко се обърка в ресора на министъра на туризма Николина Ангелкова. На теория, широко прокламирана от министърката, в новите договори за концесия на плажове печели оня, който предложи най-ниска цена за допълнителни услуги. Но на практика се оказва, че цената на шезлонг е многократно по-висока от обещаната в стотинки с добавянето на 5 лева за шалте, после и за още нещо. Това е само щрих от натрупването на негативни новини от началото на сезона. Джиповете на плажа са нещо обичайно, срещу което няма кой да вземе каквито и да било трайни мерки. Стряскащи цени за плажни принадлежности се оправдават със стари правила, които сега били променени, ама завареното положение не можело да бъде пипано.

В същото време различни фактори от така наречения туристически бранш споменават за държавна подкрепа, за масирана реклама с държавни пари, за спонсориране на чартърни полети. И още - за допълнително намаляване на ДДС - в единствения отрасъл у нас, който има привилегията да се ползва от намалена ставка - 9% вместо стандартните 20%. Появиха се дори идеи секторът да бъде субсидиран, за да преодолеел сегашната несгода. Както и още по-екзотичната идея да се намалят концесионните такси.

Намаляването на чуждите туристи по родното Черноморие, освен че е видимо и че за него предупреждават от месеци туроператорите, се отдава едва ли не на "вражеска" кампания от последните една-две седмици, когато проблемът влезе освен в социалните мрежи и в медиите. В крайна сметка и Министерството на туризма призна за очакван "лек" спад в рамките на 5-8% на почиващите отвън. Светъл оптимизъм. Справка на в. "Сега" за заявените полети - редовни и чартъри към двете ни морски летища, показа, че отливът е доста по-сериозен, надхвърля 15 на сто и отива към 20 процента.

Министърът на туризма, след дълго мълчание на фона на очертаващия се провал на сезона, проведе "спешни" срещи с кметове и с туристическия бизнес. От тях засега не следва нищо. Но

министерството обяви, че започва да гради стратегии

Първата от тях ще е за проучване и разработени модели за подкрепа на организирания туризъм, чрез които "да бъде увеличен притокът на още туристи за дестинация България". Стратегията се разработва от компания „Ърнст енд Янг“ по инициатива на министерството. След запитване на в. "Сега" се оказа, че проучването и съветите ще струват под 30 000 лв. - тоест под прага, за който трябва да се обяви обществена поръчка. От "Ърнст енд Янг" били разработили няколко варианта, "но и най-консервативният модел показва отличен ефект от мерките за стимулиране на организирания туризъм", увериха от министерството. Резултат се чака в края на август. Аргументът - туроператорите да се светнат за намеренията ни и ако им харесат, да ги отразят в програмите си за следващата година.

Дни по-късно министерството пусна вече истинска обществена поръчка - за анализи и пазарни проучвания във връзка с развитието на обособени зони за туризъм. Поръчката е за малко над половин милион лева с ДДС, като финансирането е от ЕС. Ще се проучва какво да се прави, за да се развива туризмът в обявените още през 2015 г. 9 туристически региона. Районите са Дунавски, Старопланински, Софийски, Тракийски, Долината на розите, Рило-Пирински, Родопски, Варненски Черноморски и Бургаски Черноморски. Както в. "Сега" писа, всъщност това разделение повтаря т. нар. туристическа карта на България, приета през 2013 г., в която районите са същите и за всеки от тях е определена "специализация".

И тук идва недоумението -

срокът за изготвянето на така наречените стратегии е... май 2021 г.

С кратко прекъсване Николина Ангелкова е министър на туризма от ноември 2014 г. Петилетка по-късно се оказва, че на министерството му липсват маркетингови изследвания и проучвания на туристическия поток в отделните райони, анализи и прогнози за туристическото развитие, маркетингови стратегии за деветте района и общ комуникационен план. Спечелилият поръчката ще трябва да разработи критерии за подбор на специализирани борси, изложения и други форуми, в които малкият бизнес в сферата на туризма да участва. Тепърва ще се създават бази данни за туристическите дейности и обекти в деветте района и за фирмите, които доставят храни и напитки, возят туристи и т.н.

Какво тогава е правило министерството през тези години, освен да оправдава съществуването си със снимки по международни туристически форуми и изложения? В серия изявления в зоната на кризисен пиар в последните дни министърът на туризма обяснява, че всяко действие днес ще има ефект в следващите поне 2-3 години. Какви са решенията, днес не знаем. Ако съдим по ефекта с отлива на чужди туристи през тази година, очевидно не е имало никакви действия през предходните. А експерти в туристическия бранш предупреждаваха, че основните наши конкуренти като Гърция, Турция, Египет, Тунис се завръщат на пазара с подобрени условия, подобрена сигурност и с атрактивна реклама. Това бе проспано от нашето министерство на туризма и каквито и стратегии да се пишат оттук нататък, ефектът от тях ще е минимален.

Тези дни министър Николина Ангелкова заяви, че не трябва да "отписваме летния сезон". Пред Би Ти Ви тя повтори познати числа - "през летните месеци на 2016 г. отчетохме увеличение от 19%, 2017 г. нарастването бе със 17 на сто. Миналата година процентът бе 5.8%". Не е ясно защо Ангелкова изтъква факти, които само показват охлаждането на интереса на туристите към България.

Проблемите с летния сезон са последица от десетилетно пренебрежение към качеството на обслужването. В последните години все по-масово се налага да се "внася" обслужващ персонал отвън. Но това са хора, които са тук временно и нямат никакъв ангажимент за лоялност към временните си работодатели. Десетилетия наред се залагаше на туристите отвън, докато към българите отношението бе по-скоро пренебрежително. Кризата с липсата на обслужващ персонал доведе до ниско качество, но при непрекъснато растящи цени.

Това наистина е печална традиция. И тя може да бъде пречупена само по един начин. Мутренският и рекетьорски туризъм трябва да бъде оставен да фалира. Ако трябва - сами да премахнат и без това незаконния бетон по плажовете си. Министерството на туризма, което го крепи, да бъде закрито в този си вид и състав като очевидно негодно да работи. За да може да се започне начисто.

PS. През 2018 г. приходите от концесии от отдадените над 200 плажа са 18.2 млн. лв. Това очевидно не се връзва по никакъв начин с обявяваните драстично високи цени за допълнителни услуги. Спешни промени в закона за концесиите, които вървят в парламента, пък целят да намалят контрола при отдаването на плажове на концесия - в интерес на досегашните "стопани".

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.7 от 70 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Жоро
(гост)

Неутрално
1 Отговор
Нося си чадър от нас за плажа и санндвичи за обяд.Няма да пълня гушата на бандитите.

Коментиран от #35, #39


Оценка:
-6 +379

Черния Четвъртък
(гост)

Неутрално
2 Отговор
Оствете държават да фалира и почнете на чисто! Хахахахах то нито едно министерство не фукционира наред.

Оценка:
-10 +332

Росинант
(гост)

Неутрално
3 Отговор
Не обиждайте конете - Ангелкова е катър.

Коментиран от #16, #54


Оценка:
-3 +308

Озадачен
(гост)

Неутрално
4 Отговор
Е па защо да фалира??? Нали направиха нещо иновационно в световен мащаб - хотелиер бие турист. Може и други нашенски "революционни нововъведения" в тоя бранш да смаят света!

Коментиран от #11


Оценка:
-8 +234

От Бранша
(гост)

Неутрално
5 Отговор
Хотелиерите няма нищо общо с концесията на плажовете, това са си лични далавери на Ангелкова!

Оценка:
-5 +197

толерантен
(гост)

Неутрално
6 Отговор
"Всичко в ресора" и нищо при министърката - тя си е в все пУзитивна, ведра, до пълното унищожение на туризма в България.
Много сериозна мафия го крепи това чучело, ча да плаши туристите. Най-вече българските.

Оценка:
-1 +185

Калиостро
(гост)

Неутрално
7 Отговор
В ТОЯ ГРОЗИЛ НОСИ ВИНА ЗА ВСИЧКО!

Оценка:
-7 +133

Така е, като тези от министерството
(гост)

Неутрално
8 Отговор
не знаят чужди езици да прочетат какво се пише по чуждите форуми за нашия туризъм, няма да разберат къде е проблема.

Коментиран от #53


Оценка:
-1 +163

TтТ
(гост)

Неутрално
9 Отговор
От комунистите по големи атентатори няма! Това тяхното е патология!!!

Коментиран от #22, #67


Оценка:
-125 +46

Moй
(гост)

Неутрално
10 Отговор
И един ден като стане ясно кои са концесионерите на плажовете, Ангелкова трябва да я тикнат в затвора, ама как да стане като дъщеря на голям спонсор...

Коментиран от #78


Оценка:
-3 +158

Иванов
(гост)

Неутрално
11 Отговор

До коментар #4 от "Озадачен":


Има много мазохисти туристи, които могат да бъдат привлечени с подходяща реклама. Примерно- бием, е*ем и крадем гостите на нашия хотел. Алкохолът е фалшив, а храната стара и развалена. Като бонус предлагаме стаи пълни с мухи, комари, бълхи и хлебарки! ЗаповЕдайте при на наЗ!

Коментиран от #65


Оценка:
-5 +170

Много дълго е за писане
(гост)

Неутрално
12 Отговор
за да ви разкажа каква одисея е да отидеш на нашето море.

Коментиран от #66


Оценка:
-6 +91

Един човек
(гост)

Неутрално
13 Отговор
Решението в проблема с високите цени е в категоризация със звезди. Една звезда може да продава примерно вода до 3 пъти средната цена за страната, бира и други продукти по същият начин. Нормиране на порциите с храна, за да няма нагли търговци които ти продават по-малко от колкот е процията. За такситата същата процедура, колата ти струва 200.000 лева може да караш на 10 лв км, но ако колата ти струва до 20.000 лв, то можеш да караш до примерно 2 лв максимум на км. За българина (моят народ) само здрав контрол и солени глоби, тогава не му минава да ума да хитрува. Искат да забогатеят за 1 месец, нестава така, иска се постонство. Управляващите знаят какво трябва да се направи, но не искат!!!

Оценка:
-5 +108

РАВНОСМЕТКАТА
(гост)

Неутрално
14 Отговор
В България има 3 зимни курорта и 250км.Морски курорти които съставят 90% от туризма в Държавата. В нормални държави тази вече трябваше да си е подала оставката!

Оценка:
-4 +142

Ivan
(гост)

Неутрално
15 Отговор
С тъпи мутри, назначени "хотелиери" и т.н. изкуствени бизнесМенти няма как да стане. Лошото е че перат пари и засега се отлага естествено отсяване.

Оценка:
-4 +146

Без обиди
(гост)

Неутрално
16 Отговор

До коментар #3 от "Росинант":


НЕ обиждай и катърите, защото и те вършат работа, за разлика от тази!

Оценка:
-3 +123

Хаджи хаджи Българин
(гост)

Неутрално
17 Отговор
Абе да попитам! Тия концесии къде отиват! То де що има в Бг всичко е отдадено на концесия! Камъни- кариери! Мини- златни! Ей така се прави държава! Седиш като солунски митничар и само подписваш договори! Възможно за 30 години! И после чудно защо умните избягаха от Бг!

Оценка:
-4 +144

pun4o
(гост)

Неутрално
18 Отговор
С черноморието кажи-речи приключихме. На ред е Пирин...

Коментиран от #20


Оценка:
-3 +125

Ханко от село Осеня
(гост)

Неутрално
19 Отговор
Ангелкова докара 30% ръст на туризма , кви коне , катъри и други впрегатни животни. Много кадърен министър , ревът само мусири които са свикнали на братко и батко , е няма го това време вече , умре с компартията . Амин.

Коментиран от #23, #51


Оценка:
-149 +14

20
Този коментар е премахнат от модератор
21
Този коментар е премахнат от модератор
22
Този коментар е премахнат от модератор
джамбазин
(гост)

Неутрално
23 Отговор

До коментар #19 от "Ханко от село Осеня":


Ханко, що не си я прибереш вкъщи Ангелкова, като й фен? Може да й повериш бизнеса си или ако нямаш такъв - поне личните си финанси... Тогава ще вденеш, чОгун такъв! А да, да не забравя... НЯМА РАЗЛИКА между ГЕРБ и компартия, не ги пробутвай като антиподи, капиш?!

Оценка:
-5 +117

filo
(гост)

Неутрално
24 Отговор
Какъв е тоя Цигуларов, поредния льольо, който знае само да плюе, но не и да направи нещо, защото освен да плюе разбира се не безплатно, за друго не става. Всъщност и затова не става, ама нейсе.

Оценка:
-66 +5

ГЕРБ
(гост)

Неутрално
25 Отговор
Недоразумението от снимката го направиха министър, след като го на.ба правилния човек.

Коментиран от #70


Оценка:
-3 +91

Йозеф
(гост)

Неутрално
26 Отговор
Израелци не чакайте. :)
Следващия сезон ще е -30%.
Тоя клип се завъртя из всички чуждестранни тур агенции. За края ма Август съм предплатил пак в Гърция 14 дни.

Коментиран от #74


Оценка:
-7 +79

ares
(гост)

Неутрално
27 Отговор
до 19 ,, 30% ама в своя джоб

Оценка:
-3 +21

Западните Балкани
(гост)

Неутрално
28 Отговор
Борисов, събирай си калинките и се махай. Вреден си за България. Жалки комсомолци

Оценка:
-7 +97

Тръмп
(гост)

Неутрално
29 Отговор
Не разбрах какво е виновна министърката,че хотелиерите са мутри и простаци???:):):)Като са некадърни и грабят с цените,газят с джипките по плажа и бият клиентите,какво друго да очакват освен отлив и фалит???:):):)

Оценка:
-57 +21

Кой68
(гост)

Неутрално
30 Отговор
Съсипана е природата-нея как ще въстановиш от толкоз бетон и асфалт??Можеш ли промени мисленето на туристическия бизнес,а на местните хора?Такова дебилно Мин. на туризма със толкова слаб министър не сме имали...

Оценка:
-5 +65

onq s konq
(гост)

Неутрално
31 Отговор
Ще обясня на изповядващите "ЛУМПЕНСКА РЕЛИГИЯ" един прост Икономически факт,за да престанат да правят "Морският мутренски бизнес" на глупаци:ДЪРЖАВАТА ЩЕ ФАЛИРА,НО НЕ И ТЕ!Защото :Основните приходи от туризъм у нас се изместиха НЕ КЪМ УХАЖВАНЕ И ПРИВЛИЧАНЕ НА ТУРИСТИ,А КЪМ "ПРАНЕ НА ПАРИ-както наши,така и международни ПОД ПРИКРИТИЕ НА "ТУРИСТИЧЕСКА ДЕЙНОСТ"!Затова и логично е - Колкото по-малко туристи чрез отблъскването им с ВИСОКИ ЦЕНИ И ЛОШО ОБСЛУЖВАНЕ - ПО-МАЛКО ДАНЪЦИ И ОТЧИСЛЕНИЯ КЪМ ДЪРЖ. ХАЗНА/на принципа "няма турист-няма проблем"/И ако от 1 турист Курортите ще спечелят примерно 1-ца,то от ПРАНЕ НА ПАРИ И ТЪРГОВИЯ С НАРКОТИЦИ печалбата ще е 10ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА.Което хич не е в полза на Правителството и ПРИХОДИТЕ В ХАЗНАТА,за което ще последва и "жесток спаринг":)

Коментиран от #71


Оценка:
-5 +53

Усмивката
(гост)

Неутрално
32 Отговор
Модераторите. Вие съвсем изтрещяхте.,, фекалии ", нецензурни дума ли е? И как да нарека откровврната воня носеща се от водите покрай български курорти. Има ли инспектиращи органи. Или се крият пред поредният страховит собственик с две бентлита и ролс рокс паркиран точно на входа на хотела му. С това ли ще за служите вниманието на чуждестранния турист. Нещастници

Оценка:
-4 +68

Ivan
(гост)

Неутрално
33 Отговор
Абе оставете женицата да си взима заплатата и комисионните и без нея държавата си е пропаднала. Колко години се краде и още не можеме да фалираме.

Оценка:
-8 +34

Унизително и обидно е е
(гост)

Неутрално
34 Отговор
министерството да възлага обществени поръчки за разработка на стратегия за туризма и то на Ърнст и Яанг. Те за пари ще направят стратегия за социализма. У нас все още има, а и имаше способни професионалисти в сферата на туризма, които най-добре ще се справят с тази задача. Дайте им възможност... ако можете!Другото е срамна история.

Оценка:
-2 +37

Турист
(гост)

Неутрално
35 Отговор

До коментар #1 от "Жоро":


Точно от такива туристи,като теб,трябва да се пазим и да ги избутаме към Халкидики!Ангелкова не е цвете,но много по-лоши са злобните поплювковци,които се упражняват да драскат по форумите,давейки се в жлъч от анти Българската реклама.Само,че въпреки тези им усилия сезона,поне на Слънчев бряг и около него,не се различава съществено от миналогодишния.

Оценка:
-62 +5

Мужоангелков
(гост)

Неутрално
36 Отговор
Отвратителна , грозна/конска/ Боковица.Докато играе с Маджо и Таки на карти и им раздава не само плажовете, но и всичко интересно по морето -така ще е ...Българите не ходят на морето си-търчат в Гърция,дори и да има наводнения и пожари,заблудените израелски туристи ги бият, а дъртия шевед му е казано че може да рита хора в галават-това Бокова България-нещо като предшественик на Кубратова...

Оценка:
-5 +46

шизофреник
(гост)

Неутрално
37 Отговор
С две думи в цялата държава бардака е пълен да живее циганлъка.

Оценка:
-4 +40

СГС
(гост)

Неутрално
38 Отговор
За всичко сигурно е виновен отново Путин.

Коментиран от #81


Оценка:
-2 +23

Георги
(гост)

Неутрално
39 Отговор

До коментар #1 от "Жоро":


Е.и са и сам , да си правиш икономия.

Оценка:
-15 +0

Димов
(гост)

Неутрално
40 Отговор
Верен беше вчерашният виц: Ако днес България беше на три морета, пак нямаше да имаме къде да ходим на море.

Оценка:
-1 +52

Иве
(гост)

Неутрално
41 Отговор
Няма такава държава, има такъв народ.

Оценка:
-2 +28

еввеяд
(гост)

Неутрално
42 Отговор
За 600 лв. за 20 дни на Слънчев бряг, в затворен комплекс на трета линия от морето, наемам апартамент с две стаи от руснаци и така вече 8 година. В този ред на мисли българските хотелиери, да ме хванат за ...............

Оценка:
-0 +37

Циганин гларус
(гост)

Неутрално
43 Отговор
Приятел се върна оня ден от Черноморец и показа снимки на плажовете в Китен, Синеморец и Приморско... Пълно мъртвило, празни шезлонги и чадъри, единствените, които се мотаят там били служители. Е, на Слънчака имало хора, ама какви.... гнусни педали от любимия ни Запад, откровени наркомани, загорели английски и скандинавски дебели пачаври, баби-мераклийки, и разбира се - български цигани, които да обслужват педалите, бабите и наркоманите. Ураааааа......... :-)

Оценка:
-3 +47

Мутроландски бардак
(гост)

Неутрално
44 Отговор
ДАЙ БОЖЕ ДА ФАЛИРА ЗАВИНАГИ!!!!!!!!!

Оценка:
-4 +29

стоян георгиев
(гост)

Неутрално
45 Отговор
негативизма към морето ни е основно от група българи ходещи от години в турция и гърция.за останалите няма грандиозен проблем ,но за съжаление всичко се преекспонира до небесата.само в този саит в последния месец има поне 30 статии с негативизъм и антиреклама.за сметка на това гръцкото море се предсавя в розови цветове .като сложим и пълната безхаберност на държавата и резултата е на лице.симеонов две години подред гони българските туристи от морето ни затваряики веселите улици на созопол,сънчев бряг,китен приморско,златни...реално хората дето идваха за големите хаус партита тази година ще пропуснат щото просто такива няма да има на какао.всичко тва обаче вярвам че ще е за добро.сега ще почнат хотилиерите да вдигат качеството и да свалят цените.разни кухи хотилери ще фалират,но за съжаление ще има и негативен момент към заетите в сектора като съкращаване на хора и падане на възнаграждения.ще има и по-малки приходи в бюджета.държавата спешно трябва да изгради магистралите хемус,черно море и русе варна.трябва спешно да инвестира в канализация и сигурност.трябва и сериозно да се помисли за един изкуствен остров между слънчев бряг и бургас на които да се изнесат шумните партита и да се легализират на него меките наркотици.

Коментиран от #61, #62


Оценка:
-33 +9

Българин
(гост)

Неутрално
46 Отговор
Да са помолим на Германия да ни окупира територията да станеме под тяхна власт и може и да станем европейци и държавата ни да стане нормална и хората да живеят нормално.

Коментиран от #64, #69


Оценка:
-10 +22

Като гръмне аеца
(гост)

Неутрално
47 Отговор
Сичко ше започне след стотици години отначало ама с други хора и друг ген

Оценка:
-1 +9

тъпотия
(гост)

Неутрално
48 Отговор
Централния плаж в Бургас шезлонг -1,20 ,чадър-1,20 ,два шезлонга и чадър стойност 3,60 лв,на няколко метра на страни стйноста е 8 лева ,ще си помисли човек че се предлага нещо което го няма на централния ,морето също ,чадъра и шезлонга същия цените различни ,после нямало туристи,туристи има но тъпи туристи нема.

Оценка:
-2 +29

Като Гостите
(гост)

Неутрално
49 Отговор
Връткайте кранчето на туризма по морето и да се свършва че вече аман...

Оценка:
-2 +17

КУПИДОН
(гост)

Неутрално
50 Отговор
Ангелкова да наеме за консултанти доказалите се в туризма Мая Илиева, Георги Гергов, Ангелинка /вдовицата на Косьо Самоковеца/... Де да беше жив и убития крупен ресторантьор и хотелиер Димитър Янков - вещ и в политиката, бивш председател на Общинския съвет в Несебър!

Оценка:
-1 +5

Danini bg
(гост)

Неутрално
51 Отговор

До коментар #19 от "Ханко от село Осеня":


Ти да не си и мъж

Оценка:
-0 +1

52
Този коментар е премахнат от модератор
dan
(гост)

Неутрално
53 Отговор

До коментар #8 от "Така е, като тези от министерството":


Знаят,знаят езици та се късат по шевовете.Постоянно се "импрувнат","ай хев ангажимент"-това са откъси от интервюто на един евро нещо си!
Спрял съм да гледам новини,в нета чета единствено коментарите,защото там намирам всичко което ми трябва.
И проблема е че не че нямат възможност на учат и да се образоват,а че са си тъпи по рождение!
С тия неграмотници ,и малоумници станахме за смях и в Бурунди!

Оценка:
-0 +18

ООХАА
(гост)

Неутрално
54 Отговор

До коментар #3 от "Росинант":


Бих опрашил тоз катър само да не рита и хвърля къчове

Оценка:
-0 +11

55
Този коментар е премахнат от модератор
56
Този коментар е премахнат от модератор
дявола
(гост)

Неутрално
57 Отговор
Нека сами да си ходят на гости сами да си ходят на плаж сами да си ползват шезлонгите и да се рекетират един друг

Оценка:
-0 +22

митко
(гост)

Неутрално
58 Отговор
Единсвенното нещо което баба Яга умее е да си прави селфита. Не знам защо сега всички са изненадани?!

Оценка:
-0 +13

Milovrab4e
(гост)

Неутрално
59 Отговор
Ами то хубаво сменихме нашето море с гръцкото, ама там като се изсипят нашенци на пълчища, врякащи и крякащи, отворят найлоновите торби,замирише на чеснов колбас с домати и т.н.Произведението на Алеко беше задължително в училище. Предполагам, всеки го е чел.Ами...нищо не се е променило, хора.Ганьо е жив!Даже на море ходи!

Оценка:
-6 +12

Високопланински Катър
(гост)

Неутрално
60 Отговор
кон триуа пасеше и муа гу апеше

Оценка:
-0 +7

Балканец
(гост)

Неутрално
61 Отговор

До коментар #45 от "стоян георгиев":


Уж, викаш, за останалите нямало грандиозен проблем, пък останалите и те не се виждат под чадърите на родните ни курорти. Май и останалите са на почивка в Гърция, ама го играят псевдопатриоти.

Коментиран от #68, #83


Оценка:
-0 +1

Димов
(гост)

Неутрално
62 Отговор

До коментар #45 от "стоян георгиев":


Публикувано във факти.бг: ".....трябва и сериозно да се помисли за един изкуствен остров между слънчев бряг и бургас на които да се изнесат шумните партита и да се легализират на него меките наркотици." ------ Няма нужда да строим изкуствен. Вече си имаме готов остров, който да поеме алкохолкният туризъм - Белене.

Коментиран от #82


Оценка:
-0 +10

Еде
(гост)

Неутрално
63 Отговор
Какви стратегии ще прави тая неграмотничка?Защо не почне с визите за руските туристи да са безплатни и да ги поставят на летище София,Варна,Бургас?Така направиха Турция,Египет,Гърция....Нека се направят и приемат елементарни неща които другите правят и отмъкват туристи.ДА СЕ СПРЕ ПРЕЗАСТРОЯВАНЕТО ПО МОРЕТОДА СЕ СПРЕ С АЛКОХОЛНИЯ РАЙ КАКТО НИ ЗНАЯТ НА ЗАПАД....И НАЙ ВЕЧЕ АНГЕЛКОВА НА СЪД ЗА БЕЗХАБЕРИЕ И УНИЩОЖАВАНЕ НА ТУРИЗМА НИ!!!!

Оценка:
-0 +11

Балу
(гост)

Неутрално
64 Отговор

До коментар #46 от "Българин":


Мнението на някои германци е, че от Австрия нататък няма хора, а получовеци и най-добре е с бомби да се заличи живота по тези територии.С ушите си няколко пъти го чух, те и да им платим, няма да ни окупират.Вече обясних защо.Такива не са прави, но и ние сме си спечелили славата.

Оценка:
-1 +3

Хаджи генчо
(гост)

Неутрално
65 Отговор

До коментар #11 от "Иванов":


Иванов ти си срам за България
Дори и циганин ме е срам да те нарека.
Ти си отрепка.....

Оценка:
-1 +1

Е и?
(гост)

Неутрално
66 Отговор

До коментар #12 от "Много дълго е за писане":


https://trafficnews.bg/absurdi/selianiia-shiia-chast-2-bai-ganyo-plazh-aleksandrupolis-148249/

Оценка:
-0 +1

Дърко
(гост)

Неутрално
67 Отговор

До коментар #9 от "TтТ":


Прав си до 11 септ. 2001.комунягите бяха на 1 място с атентата в света неделя.но като наглетци още нямат равни.След толкова години и едно извинение не поискаха от близките на жертвите.

Оценка:
-4 +0

Хаджи генчо
(гост)

Неутрално
68 Отговор

До коментар #61 от "Балканец":


Кьв балканец си ти бе муле.Черноморието ни е пълно с туристи а ти ми говориш за Византия
Мишоци като тебе дето немогат да с позволят бг.всканция могат само да си пишат простотии по телефончето щото е подаръче от дедо

Коментиран от #87


Оценка:
-2 +3

Хасан
(гост)

Неутрално
69 Отговор

До коментар #46 от "Българин":


Само муле може да мисли така а не българин

Оценка:
-0 +1

Хасан
(гост)

Неутрално
70 Отговор

До коментар #25 от "ГЕРБ":


Кой пък мазохист ще на.бе тва чудо

Оценка:
-0 +3

ODB
(гост)

Неутрално
71 Отговор

До коментар #31 от "onq s konq":


За да продаваш наркотици на морето,трябва да има на кого да ги продаваш...А сега като няма туристи??????

Оценка:
-0 +3

ЕмЕмМея
(гост)

Неутрално
72 Отговор
Кой че ми казе да не си пускам джета където реши бе еййй мишоци. Нали че полудеем и че ви фанем за пилишките вратлета коментиращи. Да не сте полицай да ми кажете къде да си карам джипа бе еййй.
Ще правим квото си искам щото сте никой да ми говорите и че ви лепим шамари здраво кат лаете. Ше си купим и титаник ако решим да си го пускам от иракли или слънчака никой не мозе да ме спре беее бройлери. С джи класата си одим от куторт в курорт по пясъчната ивица за напреко щото така ме кефи и можем.

Коментиран от #76


Оценка:
-5 +1

Bulgaristantourist
(гост)

Неутрално
73 Отговор
Референдум за закриване на т.н. Държава. Това е решението

Оценка:
-0 +2

Nik
(гост)

Неутрално
74 Отговор

До коментар #26 от "Йозеф":


На кого грездея ще дириш в тая Гърция .Отново принципа,, не искам аз да съм добре ........,пълнете гушите на гърците ,а после икономиката ни я нямало ,кои разсъждава така :гърци ,турци ,руснаци ,италианци ...или кои мисли злото на държавата си --никои освен завистливия, злобен и елементарен българин.

Оценка:
-1 +2

Nik
(гост)

Неутрално
75 Отговор
На кого грездея ще дириш в тая Гърция .Отново принципа,, не искам аз да съм добре ........,пълнете гушите на гърците ,а после икономиката ни я нямало ,кои разсъждава така :гърци ,турци ,руснаци ,италианци ...или кои мисли злото на държавата си --никои освен завистливия, злобен и елементарен българин.

Оценка:
-1 +3

Nik
(гост)

Неутрално
76 Отговор

До коментар #72 от "ЕмЕмМея":


Кажи кога ще караш джипо ве говедо та да дойдем да ти теглем един 9 калибър ,нещастен коч.

Оценка:
-0 +7

Челмето
(гост)

Неутрално
77 Отговор
Всичко идва от главата......Бойко Методиев Борисов,нобелиста

Оценка:
-0 +7

Boncho
(гост)

Неутрално
78 Отговор

До коментар #10 от "Moй":


Време е да повторя думите на колегата по-горе: КОНЦЕСИОНЕРИТЕ на плажовете изяждат хляба на ХОТЕЛИЕРИТЕ по Слънчев бряг (Зонен щранд, както е кзвала Мутито (Ангела) преди 40 години. Ок

Оценка:
-0 +3

Ангелков😀
(гост)

Неутрално
79 Отговор
Прав си Boncho . Концесионерите искат да прибират 75 лв за двама на плажа в Сл.бряг. За Хотелиерите остават само негативате, натрупани в тези двамата, вече огорчени от пладнежкия грабеж на плажа.
Изходът е - разтрогване на договорите за концесия на плажовете. И вижте Гърция - голямата част от плажовете поддържат Общините. Община Несебър е достатъчно богата за да си поддържа плажовете.

Оценка:
-0 +6

80
Този коментар е премахнат от модератор
Nik
(гост)

Неутрално
81 Отговор

До коментар #38 от "СГС":


Или Боко,неее виновен е тъпия не грамотен злобен българин

Оценка:
-3 +2

стоян георгиев
(гост)

Неутрално
82 Отговор

До коментар #62 от "Димов":


димов, другарю с тоя акъл в панелката ще изгниеш.белене е в главата ти и въпреки че не си лежал там, реално не си излизал от въпросния лагер.в българия трябва да се развива туризма с пиене и купон.тва гърци и турци го нямат и няма как да го направят ,а си има фенове дето са готови да пащат и да ти се събира пенсииката и на теб.трябва да се направи изкуствен остров вместо аец белене.осторва ще вади пари за разлика от въпросната съветска недомислица.там трябва да се изнесе хазарта,дискотеките и развлеченията на слънчев бряг за да не се стрескат такива пуритани като теб ,дето не ходите там ама знаете колко е гадно!трябва и на въпросния изкуствен остров да се легализира марихуаната ,колкото и да е шокиращо за теб другарю.освен острова обаче трябва да се направят пътищата от румъния и софия ,както и тези от украина.около черно море в нашата зона живеят около 60-70 млн.човека и трябва те да могат в рамките на 3-4 часа спокоино да идват на него за почивка и развлечение.ти обаче като нормален български пролетарии може само да кълнеш и злобееш,та димов вземи извади белене от твърдия диск!!!!смях!

Коментиран от #84


Оценка:
-2 +0

стоян георгиев
(гост)

Неутрално
83 Отговор

До коментар #61 от "Балканец":


единствените дето тази година отидоха в повече в гърция са част от младите хора които традиционно почиваха на нашето море.те избраха гърция щото симеонов спря купона по морето ни и направи безсмислена почивката на много наши младежи .аз ако съм между 18-40 години свободен и мераклия по никакъв начин не бих предпочел гърция ако си бачкаха големите нощни клубове по веселите улици на морските ни курорти.ще се вра при гръцките 150 килограмови китове дето не ме имат за човек!!!трябва много да съм изперкал пред алтернативата на нашите моми от ямбол,сливен стара загора,казанлък,пловдив...та причината да падне с 10-20 процента посещаемостта е именно при липсата на тия клиенти.удар ще има и от румънците и англичаните които идваха за големите партита на какао и бедрум,които великия валери симеонов прецака.другите ще си доидат.може да са малко по-малко но цените и удобствата както и идеалното време и море през юли и август ги няма ни в гърция ни в турция ,а за египет да не говорим.

Коментиран от #85, #86


Оценка:
-2 +0

Димов
(гост)

Неутрално
84 Отговор

До коментар #82 от "стоян георгиев":


Нека първо ти мине бала, пък после почни да умнееш. Такива като тебе, дето искате да превърнете родното ни черноморие във втори Банкок, с пияни джендъри, с потничета мокри от бира, със следи от кока по носа и с един гол в г***, сме на това дередже. Съсипията е резултат от малоумието ви. Остров на разврата, насред морето?!?!?! Имам чувство, че самият Луцифер го е писал това. Защо ли очаквам да ме разбере човек, който няма капка морал, и който би постнал гола снимка и на майка си в нета, само и само да му паднат няколко лева повече? На деморализаторите на България трябва да им се отнеме правото на глас! Както и на достъп до средства за масова информация.

Оценка:
-0 +1

Димов
(гост)

Неутрално
85 Отговор

До коментар #83 от "стоян георгиев":


И този ти пост като чета, в главата ми изниква представа за поредният пи*льо, живеещ от далаверите на тати по крайбрежието ни. Младите избрали Гърция, щото спрял купона по нашето море, викаш? А в Гърция, купон с яка чалгия и дрога до сабалям, а? И няма проблеми, нали? Гърците нямали туристите ни за хора, а? Ти на кого ги говориш тия бе? Иди в Гърция, па виж какво значи да се почувстваш клиент. Стига кисна в барата, покрай джипарата, върху дюната, до ямболската циганка. Колкото и да ревеш, туризмът ни затъна имено заради идеи като твоята.

Коментиран от #89


Оценка:
-0 +2

гост
(гост)

Неутрално
86 Отговор

До коментар #83 от "стоян георгиев":


ооохахахаха..... момите ни от ямбол и сливен..... хахахахахаахххахаха....... ти си от столипиново........ хаааахахахаха :)):))):))):)

Оценка:
-0 +1

Балканец
(гост)

Неутрално
87 Отговор

До коментар #68 от "Хаджи генчо":


Оп-пааа! Да не съм засегнал някой хотелиер-хипопотамец, от наште? Много се извинявам, Г-м Бизнесменковец. Нямам достатъчно пари да мина 240км до Варна, но все намирам за 500км до Гърция. И никак не харесвам да спя по родните ни хотели, дето биете хората и ги настанявате в стая с легло и нощно шкафче за по 150лв/вечер, но пък нощувам в гръцки хотел с изглед към морето, където обзавеждането е по-модерно и от на твоята кочина. Обслужват ме с усмивка и ми пожелават приятен ден, докато твоят персонал на слънчака тепърва се учи да превключи от цигански на български. Ям първокласни морски дарове в прекрасни гръцки таверни, докато ти мешаш каймата с пръст и разреждаш виното и ракията с водица. Плажувам на райски плажове с кристално чиста вода, докато твоят хотел е пред петролен разлив или фекални отводни води. Живей си в лайноморието и чакай още по-интересни сезони. Вземи изкарай курс за комбайнер, че това май ще ти е следващата професия. Хотелиерството ти няма да го бъде, се видя.

Оценка:
-0 +2

МиГ 23
(гост)

Неутрално
88 Отговор
Типично подпомагане от държавата на едрата буржоазия, нещо като по Кейнсианскят модел. Такава стратегия на експлоатация на трудещите се, преминаване на основните средства за производство в частни ръце, създаваща се поляризация, ще доведе до завой на колелото на ляво!

Оценка:
-0 +0

Простосмъртен
(гост)

Неутрално
89 Отговор

До коментар #85 от "Димов":


Браво батка,тури...упс каза му го,ама и на 50 да стане пак ще е същия сандал

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери