Новини

Циганиадата ще поразклати правителството

Раздор в управляващата коалиция е възможен, защото с приближаването на края на мандата Патриотите все по-ясно трябва да отговарят на въпроса какво точно търсят в това правителство

Публикувана: 25 Август, 2019 19:30
59 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 7122
Циганиадата ще поразклати правителството
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.
 
Източник:
СЕГА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Петьо Цеков

В началото на септември политическата ситуация може рязко да се промени. Покрай жестокото убийство в село Сотиря, остатъците от коалицията на Патриотите ще постави ребром пред Борисов въпроса за приемане на Концепцията за неинтегрираните малцинства, ГЕРБ ще се замотае и това може да доведе до край на управляващата коалиция. Разбира се, това не е прогноза за падане на кабинета "Борисов-3", тъй като ВМРО и НФСБ едва ли ще оттеглят напълно подкрепата си от властта. Но е твърде възможно местните избори да бъдат правени от правителство на малцинството.

Защо е възможен въобще такъв развой на събитията?

Първо, не защото Волен говори за криза между Патриотите и ГЕРБ, инспирирана от сърдития Цветан Цветанов. Волен просто сплетничи. Цветанов нито има чак такова влияние в структурите на партията, нито има потенциал да поведе битка срещу Борисов.

Раздор в управляващата коалиция е възможен, защото с приближаването на края на мандата Патриотите все по-ясно трябва да отговарят на въпроса какво точно търсят в това правителство. Всички подобни партии, които гравитират като сателит около голяма планета, са наясно, че към края на мандата трябва или да признаят пълното си обезличаване, или да "скъсат оковите", да се дистанцират от властта и да търсят силни самостоятелни резултати на парламентарни избори. Последният такъв пример дойде преди години от градската десница, която кротко бе пристанала на Бойко в миналия парламент и чак когато висши функционери на десните партии тръгнаха верижно да му кълнат във вярност, десните се оттеглиха от лоното на ГЕРБ.

Сега е ред на Патриотите. Сега е времето Каракачанов и Симеонов да си припомнят, че на 13 април 2017 г. се подписаха под управленската програма, в която те самите включиха изисквания, които не са изпълнени. В действаща управленска програма всички в трудоспособна възраст, които получават помощи, трябваше да се включат в заетост, а плащането на социални помощи трябваше да бъде обвързано с посещението не само на училище, но и на детска градина. По искане на Патриотите трябваше във всяко населено място да има полицейско присъствие. Трябваше да има и реални действия срещу гетоизацията на страната. Нищо такова не се случи досега. Интеграцията на малцинствата не е в ход и Патриотите са на път да останат в историята като участници във властта, несвършили нищо по тези ключови за самите тях въпроси. Че е нищо, нищо е - системно описваме как властта (в ролята на униформени служители на МВР) яде бой в Сливен, Мъглиж, Ботевград, Гълъбово, Шишманци... Идват двама-трима полицаи по сигнал в гетото, местните набиват полициите, след което се изсипва цялата налична сила от региона и набива ромите. До следващия път.

Разбира се, Патриотите имат отговор на тези въпроси и той се нарича не "Концепцията за неинтегрираните малцинства", както се обявява публично, а "Концепция за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос". Може би така е по-правилно, тъй като в България няма друго подобно неинтегрирано малцинство.

Концепцията е повече от интересна

Засега тя е широко подкрепяна от самите патриоти и критикувано ангро от либералните партии.

Странно или не, концепцията на Патриотите извежда необходимостта от нова интеграционна политика от неслучилото се "Десетилетие на ромското включване" (2005-2015), зад което стоеше не друг, а Джордж Сорос. Успя ли националният план за действие по "Десетилетието..."? Всеки знае този отговор - категорично не успя. Ромите са все така неинтегрирани. Все още огромна част от ромското население живее в гета и в незаконни жилища, обхванато е от малко общински или държавни мрежи. Ромите развиват собствени правораздаващи структури и са преобладаващият контингент на затворите. За съжаление, по традиция ромите рано приключват с образованието и създават деца в "прокурорска възраст". Това, заедно с друг факт - неизвестното количество средства от бюджета, които се потрошиха за нищо, правят "Десетилетието..." неуспешно

Всичко това е описано добре в концепцията на Каракачанов и сие, макар тя да тръгва от недоизчистени предпоставки - "в началото на 50-те години на 20-ти век като част от циганите (ромите) мюсюлмани са записани като турци с целта те да се изселят в Турция". (Тази част от ромите и сега се турчее). Или пък: "след приемането на Указа за насърчаване на раждаемостта от 1968 г. много цигански жени изпълват почти целия си трудов стаж чрез отпуск за раждане и отглеждане на деца". (Сега по кой указ се правят деца?)

За Патриотите генезисът на проблема е в правата

Т.е., че ромите са получили повече права от българите. Това, разбира се, не е точно. За да бъде решен проблем на група граждани, тя трябва да бъде извадена пред скоби, към нея да се подходи избирателно и приоритетно. Самите Патриоти очевидно разбират това, тъй като във въпросната концепция предлагат приоритетни действия именно към една група от обществото.

Какви са тези действия? В една от медиите беше подчертано, че Патриотите искат "ограничаване на раждаемостта на жени от маргинални общности" и въвеждане на трудова повинност. Всъщност, това не е така. В концепцията се говори за информационна политика, която да доведе "до ограничаване на раждаемостта от деца". Не "на деца", а "от деца". Говори се и за "доброволно ограничаване на раждаемостта на жени, оставили за отглеждане в социални заведения 2 и повече деца". Има и текст за "доброволно ограничаване на раждаемостта на жени от маргиналните общности, които имат над определен брой родени деца". В последния споменат текст има и неяснота - говори за "адекватно контрацептивно осигуряване и прекъсване на бременността за сметка на държавния бюджет на жени, които имат над определен брой родени деца". Що за текст? Колко деца? Като изключим това, едва ли някой е против доброволния принцип, залегнал в текста, едва ли някой иска да стимулираме синдрома "деца раждат деца" или да насърчаваме хора, които изоставят системно децата си в социални домове.

"Безвъзмезден труд в полза на обществото", или иначе казано - "общественополезен труд", не е санкция, която трябва да се отхвърля априори. Напротив, тя трябва да се разшири - към каралите с превишена скорост, към неспазващите правилата на етажната собственост и т.н.

Концепцията на Патриотите прелива и от спорни

текстове, писани само за да се заяждаме с ромските НПО-та

Примерно, иска се всяко ромско НПО да има офис в гето. Защо е глупаво - ами защото цялата концепция има за цел да се премахнат гетата.

Иска се създаването на доброволни отряди към МВР с цел охрана на обществения ред - това е не само глупаво, но и опасно. Със създаването на подобни отряди ще се стигне само до саморазправа и нагнетяване на и без това съществуващото напрежение.

Подобна съмнителна мярка е и искането за "разширяване на обхвата на неизбежната отбрана при посегателства срещу живота и имуществото на физически лица". Всъщност, последните две мерки свалят задълженията от плещите на държавата и ги дават на частните лица - да стрелят, да арестуват и т.н.

Друга слабост - финансовото обезпечаване на изпълнението на концепцията ще се осигурява по бюджетите на съответните държавни органи, като, разбира се, не е правен и плах опит да се изчисли колко пари са нужни и какъв ефект ще има.

В концепцията на Патриотите има текстове, които едва ли си представяте, че са писани от тях. Например, предлага се

с държавни пари да се купят жилища на село

и в тях безвъзмездно да се заселят роми, които по-късно да имат право да ги купят, вероятно на приоритетни цени. Дава се възможност за оземляване на ромите. При изграждането на жилища за социално слаби лицата, за които са предназначени, и членовете на техните семейства ще трябва да участват с личен труд (тук либералите вече изплакаха - как е възможно някой да работи по изграждане на собственото му жилище).

В голямата си част текстът настоява за по-голяма ефективност при изпълнението на действащото законодателство, а не вкарването на ново. Примерно: "Стриктно прилагане на предвидените в действащото законодателство мерки за защитата от посегателства по отношение на медици, полицаи, военни, горски пазачи и други...", "подобряване на взаимодействието и координацията между органите на изпълнителната власт и на местното самоуправление за превенция на престъпността". Или пък "Недопускане на първоначално заселване на групи лица без адресна регистрация в съответното населено място" и "повишаване на ефективността на контрола по отношение на предоставянето на детските надбавки в натура (храна, дрехи, учебници и др.) "

Като цяло, вероятно концепцията на Патриотите не е най-добрият документ, но е повече от нищото, което държавата прави в момента.


Поставете оценка на статията:
Оценка 3 от 11 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ГРАД КОЗЛОДУЙ
1 Отговор
ВСИЧКИ ГИПАРТИИ УХАЖВАТ ЦИГАНИТЕ А ТЕ ПРАВЯТ ПРЕСТЬПЛЕНИЯ СЛЕ ПРЕСТЬПЛЕНИЯ

Оценка:
-5 +52

Менгеле
2 Отговор
Жалко че няма такова голямо сметище зада съберем всичките роми да си живеят там на спокойствие.

Коментиран от #32


Оценка:
-4 +55

ГРАД КОЗЛОДУЙ
3 Отговор
НАЙ СВЕСТНИЯ ЦИГАНИН БЬЛГАРСКИ РОМ Е ДОКТОР ФАРУК ЧИРКОВ ОТ ЛОМ СЬРДЕЧЕН ХИРУРГ ЗАВЬРШИЛ В ГЕРМАНИЯ ИМА БОЛНИЦА ПО СЬРДЕЧНА ХИРУРГИЯ В ГРАД ВАРНА

Коментиран от #47, #48


Оценка:
-10 +32

ГРАД КОЗЛОДУЙ
4 Отговор
ЦИГАНИТЕ ГИ ПАЗЯТ ПОЛИТИЦИТЕ ЦИГАНСКИТЕ ТАРТОРИ СЕ ОТЧИТАТ НА КОЙТО ТРЯБВА ИМАТ ГРЬБ

Коментиран от #12


Оценка:
-6 +48

5
Този коментар е премахнат от модератор
Morgoth
6 Отговор
Има два начина при текущата политическа и световна обстановка да си решим проблема. Първия като налеем много пари в тази общност в посока образование и в посока превенция на престъпността, втория - като направим живота им още по-лош и се надяваме повече от тях да напуснат страната. Първия вече го гледахме през десетилетието - резултат нулев.

Коментиран от #9


Оценка:
-8 +29

360
7 Отговор
АКО МЕДИИТЕ ЗАПОЧНАТ ДА ОТРАЗЯВАТ СЪЩИНСКИТЕ ЦИГАНСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ -БИТИТЕ И ОГРАБВАНИ ПЕНСИОНЕРИ- ТОВА СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ РАЗКЛАТИ ПРАВИТЕЛСТВОТО, ВСЕКИ ДЕН ИМА "ДЕСЕТКИ" КРАЖБИ С ВЗЛОМ И ПОБОИ НАД ПЕНСИОНЕРИ, ИМА И ДОСТА УБИТИ ПЕНСИОНЕРИ ! ПРОБЛЕМЪТ Е ЧЕ НЯМА МЕДИЙНО ПОКРИТИЕ НА ЗАТЪНТЕНИТЕ МЕСТА

Оценка:
-6 +56

Алфа Вълкът
8 Отговор
"Но е твърде възможно местните избори да бъдат правени от правителство на малцинството."
Още тук спрях да си губя времето с този роман.

Оценка:
-5 +17

Първия
9 Отговор

До коментар #6 от "Morgoth":


от твоите начини е прилаган постоянно през последните 25 години - виж бюджета на социалното министерство. Това не работи. Просто така управляващите си купуват с бюджетни средства циганските гласове.

Оценка:
-3 +17

XXXXXXX
10 Отговор
Cтига с тия цигани.
В това консуматорско общество е което живеем гореописаните пожелания и мерки са малоумни. Там нещо да се напише, нещо да се бръщолеви, а че нищо няма да се получи ми ние си знаем. Ние сме е такава КОМА, че БОГ да ни е на помощ

Оценка:
-4 +20

11
Този коментар е премахнат от модератор
Шукар
12 Отговор

До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


Мълчи

Коментиран от #13, #15, #18


Оценка:
-4 +4

Учуден
13 Отговор

До коментар #12 от "Шукар":


И що да мълчи човека вече ще почваш да лапаш ,а и затова искаш да се съсредоточиш добре почвай че сме много.

Коментиран от #19


Оценка:
-2 +10

БЛЯНОВЕТЕ
14 Отговор
КОМУНИСТИЧЕСКИ НЯМАТ КРАЙ, Я ЩЕ ЧАКАТ ДЯДО ИМ ИВАН ДА ГИ ОСВОБОДИ, ЧЕ И НА ПРЕСТОЛА С УБИЙСТВА ДА ГИ ВЪЗКАЧИ , ЧЕ И ИКОНОМИКАТА ИМ ДА ПОДОБРИ ! КОМУНИЗМА НЕОБРАЗОВАНИ ЛЕНТЯЙ РОДИ И КРАДЦИТЕ НА ВЛАСТ КАЧИ !

Оценка:
-15 +6

град козлодуй
15 Отговор

До коментар #12 от "Шукар":


ТИ ШУКАР ТИ МЬЛЧИ КОЛКО ПРЕСТЬПЛЕНИЯ ИЗВЬРШИХТЕ ВИЕ ЦИГАНИТЕ КОЛКО ЖЕНИ УБИХТЕ ИЗНАСИЛЕНИ БАБИЧКИ ПО СЕЛАТА НО ЗАКОНА ВЕ ПАЗИ ПУСНАХА УБИЕЦА НА УЧИТЕЛКАТА ОТ ВИДИН А ЖУРНАЛИСТКАТА ОТ РУСЕ А ВЕРОНИКА ОТ ТЬРНОВО И ТОВА СТЕ НЕ ВСИЧКИ НО ПОВЕЧЕТО ВИЕ СТЕ ПЬРВО СИГНАЛНО ЗЛИ ЧОВЕЦИ

Коментиран от #16


Оценка:
-5 +21

16
Този коментар е премахнат от модератор
Tate
17 Отговор
Само Адолф включваше циганите без проблем !! Такъв ни трябва

Оценка:
-0 +29

ГРАД КОЗЛОДУЙ
18 Отговор

До коментар #12 от "Шукар":


ЕТО ПЬРВО СИГНАЛЕН СИ ШУКАР ЗНАЧИ НА ЦИГАНЦКИ У Й ИСКА ТАКИВА СТЕ А И ТИ СИ ТАКЬВ БИЕТЕ ОГРАБВАТЕ КРАДЕТЕ ИЗНАСИЛВАТЕ ГАВРИТЕ СЕ ОТВЛИЧАТЕ МОМИЧЕТА В МААЛАТА ЗАТВАРЯТЕ ГИ ВЬРЖИТЕ ГИ ЗА ТАБЛТА ГАВРИ ТЕ СЕ СЕКСУУАЛНО ПО 20 30 ЧОВЕКА ТОВА ЛИ Е ЧОВЕШКО ЗНАМ ВИ ЕЗИКА НЕ МЕ КАРАЙ ДА ПСУВАМ НА ВАШ ЕЗИК

Коментиран от #20


Оценка:
-4 +12

чуди се
19 Отговор

До коментар #13 от "Учуден":


и кво от това честе много през оная ми работа хе хе хе

Оценка:
-2 +2

Давай
20 Отговор

До коментар #18 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


чингене такъв

Коментиран от #23


Оценка:
-6 +1

ГРАД КОЗЛОДУЙ
21 Отговор

До коментар #16 от "ва ва":


ВА ВА ФА ФА МОЯ РАБОТА Е В КОЙ ФОРУМИ ВЛИЗАМ ТИ СИ ГЛЕДАЙ В ТВОЯТА ПАНИЧКА ГОСПОДИНЕ ИЛИ ГОСПОЖО ВА ВАА

Коментиран от #22


Оценка:
-4 +2

Козлудуйче
22 Отговор

До коментар #21 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


много лесен бре душице

Коментиран от #24


Оценка:
-1 +1

ГРАД КОЗЛОДУЙ
23 Отговор

До коментар #20 от "Давай":


УЧУДЕНИЯ КАКВО ЧИНГЕНЕ БЕ ТИ И ТАТАРСКИ ЛИ РАЗБИРАШ БРЕ ТА ТИ НЯМАШ 8 КЛАС ДА НЕ ТИ ГО ПРЕВЕДА А ИСКАШ ЛИ ДА ЗНАЕШ КАКВО Е ЧИНГИНЕ АКО НЕ ЗНАЕШ ЩЕ ТИ КАЖА ПО ВОДОМЕРА

Коментиран от #25


Оценка:
-3 +3

КОЗЛОДУЙЧЕ
24 Отговор

До коментар #22 от "Козлудуйче":


КАВО МИЕЛЕСНО МА ДУШИЦЕ А КАЖИ ПРЕД ВСИЧКИ ТУК В ФОРУМА КАКВО МИЕ ЛЕСНА ЗНАЕШ ЛИ КОЙ ЩО СЬМ НИКА МИ ЗА ТЕБ Е АНОНИМ НО ВИЕ ИЗНАГЛЯХТЕ

Коментиран от #27, #28


Оценка:
-4 +2

незнам
25 Отговор

До коментар #23 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


многоя неграмотен человек съм -бонбонче

Оценка:
-1 +2

Циганин
26 Отговор
Всеки който извърши подобно зверство като това в Сотиря автоматично се обявява за циганин и антициганската кампания във факти набира скорост. И се започва с едни коментари изпълнени с огромна омраза и злоба! И вие които желаете смъртта на други хора заслужавате участта на тези които толкова мразите и въобще действията предприети срещу мирни жители заради делата на отделни индивиди само показват ниското интелектуално ниво на което се намира уж образования интелигентен българин.

Коментиран от #29


Оценка:
-11 +4

еми незнам
27 Отговор

До коментар #24 от "КОЗЛОДУЙЧЕ":


я съм нов в сайта

Оценка:
-1 +1

28
Този коментар е премахнат от модератор
ГРАД КОЗЛОДУЙ
29 Отговор

До коментар #26 от "Циганин":


ВИЖ КАКВО ГОСПОДИНЕ ЕСТЕСТВЕНО ИМА И СВЕСТНИ ЦИГАНИ КАКТО ВСЯКО СТАДО СИ ИМА МРША НО ВИЖКАКВО ПРАВЯТ ТВОЙТЕ СЬБРАТЯ ОДОБРЯВАШ ЛИ ОТ НОШЕНИЕТО ДА КРАДЬТ ДА БИЯ Т ДА ИЗНАСИЛВАТ БАБИЧКИ ЖЕНИ ДА УБИВАТ

Коментиран от #37


Оценка:
-3 +8

ГРАД КОЗЛОДУЙ
30 Отговор

До коментар #28 от "Директно ще изтрят коментара":


ПЬРВОСИГНАЛЕН СИ

Оценка:
-4 +2

розово
31 Отговор
В този форум всеки коментар е губене на време.Като интеграцията.

Оценка:
-2 +8

бл.134 в Зап. парк
32 Отговор

До коментар #2 от "Менгеле":


Ромска България РБ : нова конституция и ромска квота в армия полиция и в най- голямата циганиада - държавната и общинска администрация. РБ да тегли 100 милиарда евро И БеЗ това няма нищо по евтино от парите в момента - отрицателни лихви!!! И нека да започне голямото ядене и пиене : Булгаристан на 6 морета

Оценка:
-4 +3

33
Този коментар е премахнат от модератор
34
Този коментар е премахнат от модератор
35
Този коментар е премахнат от модератор
36
Този коментар е премахнат от модератор
А въе
37 Отговор

До коментар #29 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


Сте чисти като кристал

Оценка:
-0 +2

Западните Балкани
38 Отговор
Пример с Каракачанов - продаване на паспорти или управленска програма. Като отиде при Борисов, той ще му каже: връщай милионите или си слагай синята каска и се дръж като идиот. Ама Каракаджанов е изял и изпил парите, то и синята каска не му става на тиквата, но няма избор ще си я набие на главата и ще су смее като репа от хълмистата дунавска равнина.

Оценка:
-3 +6

39
Този коментар е премахнат от модератор
ГРАД КОЗЛОДУЙ
40 Отговор
КУЧЕТАТА ЛАЯТ КЕРВАНА СИ ВЬРВИ ЦИГАНИТЕ БЕЗЧИНСТВАТ ПОЛИТИЦИТЕ ГИ ПАЗЯТ

Оценка:
-4 +8

Дуная
41 Отговор
Хвърли се в Дунава

Коментиран от #44


Оценка:
-3 +2

Лален
42 Отговор
Това че на 500 циганина има един свестен човек не ви прави нищо повече от долно племе. Че и аз не съм кристал или бистра водица не съм и защото ви познавам, не ви вярвам и ви ненавиждам безплатно. Маината ви и на правителството и НС с демокрацията им . Да живее България и Българите преди всички останали.

Коментиран от #45


Оценка:
-1 +9

43
Този коментар е премахнат от модератор
ГРАД КОЗЛОДУЙ
44 Отговор

До коментар #41 от "Дуная":


ТИ СЕ ФЬРЛИ

Оценка:
-1 +2

град козлодуй
45 Отговор

До коментар #42 от "Лален":


БРАВО ГОСПОДИН ЛАЛЕН ДА ЖИВЕЕ БЬЛГАРИЯ

Оценка:
-1 +4

ГРАД КОЗЛОДУЙ
46 Отговор
ПО ТУРСКО РОБСТВО БАШИБОЗУКА ОТ КОЙЙЕТНОС БЕШЕ МОЛЯ МОЛЯ ДА ВИ ЧУЯ МОЛЯ

Оценка:
-1 +6

Димитрова
47 Отговор

До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


И когато Чирков направи едни полезно нещо за България,тогавашния здравен министър Гайдаров или Гайдарски беше ,един завистлив комунист направи тази мръсотия -да откаже Професор Чирков!!!

Оценка:
-1 +1

Димитрова
48 Отговор

До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


И когато Чирков направи едни полезно нещо за България,тогавашния здравен министър Гайдаров или Гайдарски беше ,един завистлив комунист направи тази мръсотия -да откаже Професор Чирков!!!

Оценка:
-0 +2

Помислете
49 Отговор
Не може за всичко да сме виновни ние Циганите, след като България се ограбва от политиците!

Коментиран от #54


Оценка:
-2 +2

Помисли
50 Отговор
Не може ние Циганите да сме виновни за всичко, след като политиците ограбват България!

Оценка:
-1 +2

Помисли
51 Отговор
Не може ние Циганите да сме виновни за всичко, след като политиците ограбват България!

Оценка:
-1 +2

Помисли
52 Отговор
Не може ние Циганите да сме виновни за всичко, след като политиците ограбват България!

Оценка:
-0 +3

Помисли
53 Отговор
Не може ние Циганите да сме виновни за всичко, след като политиците ограбват България!

Оценка:
-0 +2

Morgoth
54 Отговор

До коментар #49 от "Помислете":


Не сте за всичко. Виновни сте за едни точно определени неща. И тези неща са много дразнещи, защото милионите ограбени от някой политик са имагинерни за обикновения човек, но разбитата къща, изнасилената баба и откраднатата пенсия са си напълно реални неща. По селата никой не се страхува, че Бойко Борисов или Корнелия Нинова ще дойдат да ги убият, но се страхуват, че това ще го направи някой от циганската махала.

Оценка:
-0 +8

Събирач
55 Отговор
Българите са слаби и безхарактерни хора, само се перчат и никога не се решават на крайности и като добавим липсата на чувство за колективност и бързия им мерак да се приберат при булките на топло ,краят на тая нация е предвидим и трагичен . Да сте видели организирани българи да се противопоставят на несправедливост ? ... само плачат за пари и че са гладни ,бедни ,а че са роби не им дреме ...

Коментиран от #56, #58


Оценка:
-3 +4

ГРАД КОЗЛОДУЙ
56 Отговор

До коментар #55 от "Събирач":


ГОСИН СЬРБИН ГЛЕЙ СИ В КАНЧЕТО ДА НЕ НАПИША КАКВА Е ВАШАТА НАРОДО ПСИХОЛОГИЯ КОЛКО СЬРБИ УБИХА СЕМЕЙСТВАТА СИ ТЬЙ ЧЕ ПО ЛЕКО ДА ЖИВЕЕ БЬЛГАРИЯ

Оценка:
-0 +1

Матей
57 Отговор
Псевдопатриотичната коалиция паразитира върху националистическата идея,разформироването и е предстоящо,както и на съставните и части.Никой няма да гласува повече за тях и това е добре,лошото е ,че нанесоха тежък удар и компрометираха идеята.Сега да се яви самият Левски,никой няма да го признае и ще кажат:и той е като ония измамници.Тук се подвизават само устати лумпени,без сериозни намерения и не им пука за бъдещето на народа и държавата,гледат да се нагушат.Превърнаха патриотизма в мръсна дума в услуга на престъпното проамериканско управление.И както винаги е било,пак така ще стане,българската вътрешна политика всякога е била функция на международните събития.

Оценка:
-0 +2

Гледай ся пример!
58 Отговор

До коментар #55 от "Събирач":


Циганин убива българин, колко ще му дадат?Българин убива циганин, колко ще му дадат? Сега виждаш ли разликата? Единия го водят невменяем, необразован, получовек, не разбира какво прави! Другия е интелектуалец и напълно съзнава действията които е извършил! Чат ли си? Последствията са различни! Убиваш човек и те пускат в първия случай! Във втория човек убива животно, и му разкатават майката!

Оценка:
-1 +1

бай Даньо
59 Отговор
Ако погледнеш тълпите от цигани по паспортните служби става ясно че циганския проблем на България се решава от само себе си. Лично за мен няма никаква изненада процеса е закономерен. В началото на демокрацията емигрираха професорите, после инженерите, после шофьорите и днес дойде ред и на циганите... Разбира се никаква заслуга нямат правитество , парламент или президент който и да е до сега ... Виж румънците го решават циганския си проблем методично ( с морков и тояга , не ми се изпада в подробности) , докато България си е на самотек , но проблема се решава, очевидно е. Докато все още България е бедна държава циганите си заминават. Като мине средната заплата 1000 евро ( след около 5-7 години) започва имиграция . А има паплач сигурно по-лоша и от цигани...

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Петър Москов
Здравният министър Петър Москов коментира ситуацията в управляващата коалиция
Не сме говорили нито за развод, нито за брак"

Още бисери