Новини

Борисов издаде връзката си с "криминалния преход"

Поправки в закона за класифицираната информация засекретяват за век досиетата на посткомунизма

Публикувана: 10 Септември, 2019 16:00
77 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 31099
Борисов издаде връзката си с "криминалния преход"
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.6 от 116 гласа.
 
Източник:
СЕГА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Светослав Терзиев

Скоро се навършват 30 години от падането на комунизма, когато започна летоброенето на "криминалния преход" (както го нарича кандидатът за главен прокурор Иван Гешев). Възниква риск да излезе наяве голямата тайна кой ограби България, защото според Закона за защита на класифицираната информация (ЗЗКИ) изтича максималната давност от 30 години за строго секретните документи.

Кой, колко и кому раздаде парите на държавата и спестяванията на населението след краха на комунизма? Кой създаде организираните престъпни групи и с каква цел? Кой разпредели цели отрасли на икономиката между избрани от неизвестни извършители лица? Кой парализира съда и прокуратурата, за да бездействат по време на грабежа, а и след това? Кой, кой, кой ..., та чак до кой предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС, а после му връчи медийната империя? Все въпроси, чиито отговори би трябвало да се съдържат в документите на държавните структури, играли ролята на регистратори на фактите през изтеклите три десетилетия. Всеки етап от 90-те години насам е забулен в държавна тайна, сякаш става дума за опазване на националната сигурност, а не за прикриване на престъпления.

Обществото чака Видовден, който му се полага след изтичането на определената със закон давност. Но

в Мутростан времето се изкривява

поради силната гравитация на властта към първородните ѝ грехове. Тя отвори досиетата на комунизма, защото са ѝ безвредни след неговия край. Но няма да отвори досиетата на "криминалния преход", защото криминалите са тук и не мислят да си ходят. Нещо повече, мислят как да осигурят спокойствие на децата, внуците и правнуците си, които като техни законни наследници все пак да не се чувстват неудобно от осветяването на срамния произход на завещаните им богатства. Затова им се струва недостатъчен предвиденият в сегашния закон максимален срок на секретност, който никак не е къс, а освен това може да се увеличи двойно, т.е. до 60 години. С предложен Закон за изменение и допълнение на ЗЗКИ се добавят още 30 години, така че тайната да оцелее поне 90 години. При такава давност днес трябваше да чакаме разсекретяване на държавните архиви за състоянието на България и поведението на властите по време на Великата депресия през 1929 г.

Какво налага такова старателно презастраховане?

Анонимните автори на Мотивите към законопроекта срамежливо мънкат: "Това е възможно само с решение на ДКСИ, когато националните интереси налагат това, като удължаването може да се извършва до два пъти и всеки удължен срок не може да надвишава първоначално определените срокове". За какви национални интереси става дума: каквито решат чиновниците в Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ). Те пък се назначават от правителството по предложение на министър-председателя и не могат да не уважават неговите собствени интереси. Най-общо погледнато, "ограничаването на достъпа до класифицирана информация цели да предотврати заплахата или увреждането на интересите на Република България, свързани със суверенитета, независимостта, териториалната цялост, отбраната, конституционно установения ред, външната политика и международните отношения", пише на сайта на комисията.

Нито едно от тези основания не обяснява защо днешните управници имат нужда от вековно засекретяване на своите тайни. Отварянето на досиетата на прехода (които бившият президент Георги Първанов погрешно наричаше "икономически" вместо "криминални") няма да разкрие нищо застрашаващо за суверенитета, независимостта, териториалната цялост, външната политика и международните отношения. Мнозина си спомнят, че след 10 ноември 1989 г. България се превърна в разграден двор и политици се надпреварваха да носят в чужди посолства документи на българското разузнаване. Едва ли е оцеляла някаква национална тайна, която вече да не е широко известна в чужбина. Що се отнася до конституционно установения ред, никой не го заплашва, защото върховенството на закона гарантира по български недосегаемост на управляващата върхушка.

И въпреки това премиерът Бойко Борисов се страхува

Което показва, че видимите и невидими властови структури още не се чувстват напълно застраховани срещу възмездие. Те би трябвало вече да не сънуват решетки, защото си осигуриха законна давност срещу наказателно преследване за почти всички престъпления (максималният давностен срок е 35 години за убийство на две и повече лица, който скоро ще започне да покрива годините на прехода). Но са развили страхова психоза да не бъдат осветени. Затова водят по всички възможни канали борба срещу теча на информация.

Най-омразни са им журналистите, чиято професия няма друг смисъл, освен да пази основното човешко право на информация, т.е. да дава на обществото инструмент за контрол и обратен натиск над властите, за да не забравят откъде произтичат пълномощията им. Овладяването на медиите от проправителствени среди и лица е само елемент на този процес. Друг симптом е налагането на еднопосочната комуникация, при която властите (главно премиерът) говорят, а журналистите трябва да мълчат. Демонтирането на микрофоните в залата за пресконференция в Министерския съвет по време на посещението на Урсула фон дер Лайен, за да не ѝ бъдат задавани въпроси, е само илюстрация за влошаващите се отношения между власт и медии. Премиерът Бойко Борисов, който нервничи, че и най-угодните му медии не са достатъчно надеждни, премина към риалити шоу в социалната мрежа Фейсбук, през която си гарантира монолози без прекъсване за облъчване на обществото. Плахите опити на журналистите да го питат едно или друго се посрещат с видимо раздразнение, съчетано с груби думи и с указания какво очаква от тях, за да отразяват правилно публичните му прояви.

Друга застраховка е унищожаването на информация,

или по-точно унищожаването на нейните материални носители. Сроковете на секретност не са достатъчна гаранция, защото в моменти на обществени катаклизми могат да загубят валидност. Опитът на бившата Държавна сигурност е поучителен. Затова промените на ЗЗКИ предвиждат и по-голяма свобода на тайните служби да унищожават документи по свое усмотрение. Компроматите, с които едни овластени разбойници се обслужват, за да изнудват други, могат да се взривят в ръцете им, ако не бъдат обезвредени при внезапна нужда. За първи път се дава право на министъра на вътрешните работи и шефовете на службите за сигурност да нареждат унищожаване на класифицирани документи, свързани с оперативната и оперативно-издирвателната дейност, без да информират държавния архив, за който те могат да представляват ценност. По тази причина Държавната агенция "Архиви" изрази неодобрително становище към законопроекта.

Измислени са и други хитрости като класифицирането с най-строга секретност на масив от документи, в който само един заслужава такава степен. Достатъчна е една строго секретна страница, за да бъде скрита цяла папка или комплект от папки. Неправителствената организация "Програма достъп до информация" (ПДИ), която бе поканена за становище по законопроекта, първа алармира обществото какво му се готви. Като признак за лошите намерения на властите тя посочи също така, че общественото обсъждане от 22 юли до 22 август нарочно е било насрочено през мъртвия отпускарски период, за да мине по-незабележимо.

Становището на ПДИ ясно посочва

какво всъщност се крие в България:

"В Закона за защита на класифицираната информация липсва забрана за класифициране на документи, съдържащи данни за корупция, злоупотреби и нарушаване на човешки права. Вместо да се попълни този пропуск и да се отвори път за "управление на слънчева светлина" по тези въпроси, се предлагат способи за удължаване на засекретяването и унищожаване на документи, без да са били предмет на достъп от страна на гражданите." Това означава, че най-големите криминални деяния в държавата са защитени от държавна тайна. Такова чудо няма в цивилизования свят. Но тук важи омертата, въздигната на официално равнище. Как да не повярваш, че в България мафията си има държава?

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.6 от 116 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Алфа Вълкът
1 Отговор
Майка ви да еба!

Оценка:
-7 +276

не народ а мърша
2 Отговор
Мутрите се опитват да се бетонират, като си гарантират недосегаемост за извършените през прехода престъпления. А овчият народ спи, както е спал 5 века под османския ятаган!

Коментиран от #33


Оценка:
-4 +424

СссереМ
3 Отговор
Прочета ли СЕГА,ясна е работата,поръчани публикации от тия дето ги разобличиха-шпионите на Решетников.

Коментиран от #6, #24, #52


Оценка:
-249 +20

4
Този коментар е премахнат от модератор
Yamaha M1
5 Отговор
До коментатора:А ти кой искаше да ти направи прехода всеки селяндур ли?То не може така моето момче.Властта не е за всеки!

Оценка:
-182 +19

6
Този коментар е премахнат от модератор
кукурукуку
7 Отговор
Гласувайте за ГЕРП за да могат на спокойствие да унищожат доказателствата.

Оценка:
-8 +248

Патриот
8 Отговор
Само малоумните в тази държава не знаят, че Бойко е работил за мутри едно време. Бил е част от престъпна група, а днес порядъчен гражданин. Леле-мале! Премиера-слънце.

Оценка:
-12 +292

беге комунизъм
9 Отговор
той сам няма да се издаде, трябва да го издадат тези дето държат досието му, образа му е да се прави на тъп, той не е тъп, това е роля за простолюдието, тъкмо прехода да свърши, и го удължиха за още 60 години, дали ще я има България след 60 години, се питаме ние

Оценка:
-6 +207

10
Този коментар е премахнат от модератор
Плъха
11 Отговор
Никога няма да видят бял свят тези документи защото те все още са на власт....

Оценка:
-8 +178

Тръмп
12 Отговор
БКП и БСП Разграбиха и Унищожиха България,а Борисов пазеше Бай Тошо от комунистическата "любов",погубила Луканов!!!:):):)

Оценка:
-50 +94

От Пирдоп
13 Отговор
Виновен 0.9 0.9 1944!

Оценка:
-49 +31

Точката...
14 Отговор
И сега какво?Не трябва да има прошка за ПРЕСТЪПНИЦИТЕ които унищожиха България(и предишните и днешните),какво от това че си е “признал”?Главния П......р да вземе решение кое е законно и кое не е,след това да излезе пред “народа” и да каже.

Оценка:
-0 +94

onq s konq
15 Отговор
колко пъти съм писал като не може да говори да си мълчи. Никой не го кара насила. Пусти банкянски мурафет.

Оценка:
-8 +93

Орце Камчев
16 Отговор
И какво като си признал, че е бил престъпник. Той изобщо не е излизал от криминалния бизнес. Цялата държава е обхваната.

Оценка:
-4 +142

Просто така
17 Отговор
Ако имаше справедливост тези нагледци щяха да гният по затворите а не да управляват обикновените хорица борещи се за оцеляване

Оценка:
-7 +126

Челмето.
18 Отговор
Мръсник е Тиквата.Едно време такива като него разсипаха и БКП.За това бяха в партията ,за постове и облаги От милион и половина членове един милион бяха крадци и разбойници

Оценка:
-5 +137

19
Този коментар е премахнат от модератор
Орце Камчев
20 Отговор
Откъде избарахте тази сияйна снимка на банкянския тарикат. Че си я окачим на реверот.

Оценка:
-4 +97

винету
21 Отговор
Бойко много меришеш бе човек направо вуниш.

Оценка:
-7 +90

Лилия
22 Отговор
Тоз 200 години ли иска да живее. Срам.

Оценка:
-6 +88

Марко
23 Отговор
С този интелект Тиквата става за теляк в турска баня , при нас е Премиер - слънце , ашколсун ,машала , аферим мушморок банкянски

Оценка:
-6 +102

24
Този коментар е премахнат от модератор
Челмето.
25 Отговор
Мръсник е Тиквата.Едно време такива като него разсипаха и БКП.За това бяха в партията ,за постове и облаги От милион и половина членове един милион бяха крадци и разбойници

Оценка:
-6 +56

Простосмъртен
26 Отговор
Всеки си плаща на тоя свят,с едно или друго,и тая утрепка ще си плати,но още не може да го осмисли реално

Оценка:
-4 +83

Луд гидия
27 Отговор
Нищо ново-човек,извършил престъпление наскоро беше назаначен за консул във Валенсия.Сетете се какви ви управляват.

Оценка:
-8 +89

28
Този коментар е премахнат от модератор
Алфа Ромео
29 Отговор
По долни са от хлебарки с гнусните си наследници които са с голямо самочувствие че са нещо повече от другите. Благоденствието им е построено върху нещастието на цял народ, възмездие ще има някой ден, такива са законите на вселената!

Оценка:
-4 +81

ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА
30 Отговор
Ко ревете бе ,ко псувате .С бойчето напраихме пари щото сме тарикати ,и сме ученици на най -големите измамници на прехода .Всички сме комунисти в червата ,просто ние сме боядисани комунисти ,Овчия народ ни харесва и пак ши бием на изборите ,а и да не бием ще оправим изборите ,че ние сме спечелили

Коментиран от #40, #41


Оценка:
-8 +63

5 години срок е добре
31 Отговор
Бойко го е страх много и репресии нареди вече, забрани за оповестяване на информация. Този срок за секретност трябва да се намали на максимум 5 години, т. с един мандат, за да може да си понесе заслуженото, ако е управлявал лошо и престъпно. Брой на мандатите за управление на длъжност максимум 2 мандата.

Оценка:
-5 +58

Тока
32 Отговор
Ами как кой създаде целия хаос, ами естествено че комунистите от държавна сигорност само те располагаха с властовите силови инструменти. И до ден днешен пак са крадци и пак грабят. Истински демократи политици са в Румъния и Гърция и за тва са по напред от нас, а тука са комуняги крадци правещи се на демократи.

Оценка:
-8 +45

Десен
33 Отговор

До коментар #2 от "не народ а мърша":


Да, прав си. Обаче, докато овцете стоят вкъщи, така ще е. И по-зле ще стане. Няма го тоя народ, няма го. Мършата е навсякъде!

Оценка:
-5 +45

Майка му.
34 Отговор
ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ СЕ ВЪЗТАНОВЯВА ОТ 1.01.2020Г.Персоналът и се предлага за ратификация след удобрението на една ама много приятелска държава.Законът за защита на държавата се подготвя при затворени врати.Остава санирането на Белене/лагера.Другарят Росен премиер!

Оценка:
-4 +26

35
Този коментар е премахнат от модератор
36
Този коментар е премахнат от модератор
безпартиен
37 Отговор
Власт се взема с оръжие и се задържа с писалката!От както са я взели на 9.9.1944 тази власт я държат и до сега с писалката!Нито оръжие ще дадат,нито писалката на истинска опозиция от потомствени и истински антикомунисти!Пък то и не останаха вече живи такива.Останаха само свързани с АБПФК и привилегиите получени от това-жителство,предимство за приемане във ВУЗ,работа по желание а не по разпределение.Сега такива са яростни антикомунисти след като са били привилегировани и тогава и сега.

Оценка:
-6 +31

Borislav Popov 😎
38 Отговор
Мафията в България си кове законите в тяхна полза! Нещо учудва ли ви! Гешев е поредното чучело на тази мафия, както Цацаров до сега!

Оценка:
-6 +46

да,бе
39 Отговор
Абе един дълъг плешив шоумен каза,ясно ,:НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!Ама пък му опонират адекватно,има три пъти е премиер един и същ добър човек,и чакаме четвърти!Щом решил е за 90 г прехода да скрие значи има защо и сигурно прав е ,аз му вярвам, безрезервно!Само ,че проверката е най-висша форма на доверие и много бих искал докато ни обяснява кое,как и що,да е в едни раирани пижамки,!Само превантивно,не, че не му вярвам!

Оценка:
-4 +35

40
Този коментар е премахнат от модератор
41
Този коментар е премахнат от модератор
42
Този коментар е премахнат от модератор
Умно село
43 Отговор
Както са казали старите хора:
Да ви е*е куче стапанката и вас и цялата ви рода мутро-демокроти!
Направихте от държавата контролирана територия, която в скоро време последният ще трябва загаси лампата.

“По-страшен от СПИН-а, по-опасен от рака – сега за сега си остава простака.”

“Журналистиката стане ли ялова, ражда ежедневно сензации.”
А в България сензации колкото щеш.
Хляб и зрелища на за тълпата от лош материал.

Оценка:
-1 +22

44
Този коментар е премахнат от модератор
Баце
45 Отговор
Е после некой бел хакер ша срине още два три пъти НАП, Търговския регистър, Агенция по вписванията, ДКСИ и за венец ДАНС и след туй всички в бяло. Остави друго ами и Цацаратурата, а после и Гешефтурата помага и обилно изпира с Ариел. Просто мечта.

Оценка:
-3 +22

Шайката си купува избори
46 Отговор
Браво на автора за така истински написана статия,която казва всичко точно и с поясно ние, та и най тъпият да разбере за какво иде реч.Тази застраховка е за лично ползване отмного престъпни еле мен ти.

Оценка:
-2 +22

Шайката си купува избори
47 Отговор
Браво на автора за така истински написана статия,която казва всичко точно и с поясно ние, та и най тъпият да разбере за какво иде реч.Тази застраховка е за лично ползване отмного престъпни еле мен ти.

Оценка:
-1 +16

Темида
48 Отговор
? Говори се за някакви магистрални грабежи в Унгария и Бойко ? Явно пак фейс нюз

Оценка:
-3 +7

Истината
49 Отговор
Само с писане по сайтове не става.НЕ МОЛИТВА А МОТИКА ТРЯБВА ЗА ДА СЕ СВЪРШИ РАБОТА.

Оценка:
-0 +26

ФАКТ
50 Отговор
Как може да има такива хора,които да унищожават,убиват и се гаврят със собствения си народ ?????? Българи срещу българи !!!! Криминалният ПРЕХОД унищожи ,уби българщината !!!! Има ГОСПОД,и той ще ни съди,според делата !!!!

Коментиран от #55


Оценка:
-2 +25

Госта
51 Отговор
Овчият народ спиии ли спи,както през турското робство,не народ,а мърша!Срам и позор!

Оценка:
-1 +26

Алоооо
52 Отговор

До коментар #3 от "СссереМ":


Ей ти си мега зле.Много вярваш на медиите.Всичките обвинени в заговор срещу правителството са неудобни на власта.Всичките обвинени нямат нищо общо един с друг.

Оценка:
-1 +11

Сотирова
53 Отговор
Браво за статията! Поздравления за автора!По-често такива материали да се появяват за да може който не е видял да види и който не е разбрал да разбере пт къде се вмирисва рибата. А като въстане народа ще му е все едно със или без позволение ще вади кирливи ризи. Но ни е къса паметта и ще вземат след 45 години да ги пишат мъченици. Както онези дето ги е избил Народния съд. А са си за народен съд!

Оценка:
-2 +23

54
Този коментар е премахнат от модератор
55
Този коментар е премахнат от модератор
Уникални сме!
56 Отговор
Надминахме социализЪма и комунизЪма, надминахме всички диктатури! Нов ЗЗД се стъкмява, бързо, докато е време, трябва да стане факт и да влезе в действие. Народът взе да се събужда от сън дълбок, да проумява някои неща, скоро може и да поиска сметка. А от това, както изглежда, много хора са изпаднали в паника. Лошото е, че те са пръснати, и съвсем не случайно, по всички партии и движения. Ако мислите, че БСП ще реагира и ще оглави масови протести, лъжете се! Спомнете си колко закони изковаха в защита на своите милионери! Сегашните властимущи просто ги следват. И както често се случва, учениците надминаха учителите си. А ти, малодушни и лековерни народе с празен джоб и единствена грижа да опечеш чушките за зимнина, трай още! Румънците при подобна новина веднага се вдигнаха като един, стояха сплотени денонощно по площадите и не само не позволиха да се опростят престъпленията на политиците, ами и вкараха в затвора не един министър. Да, ама са Народ!

Оценка:
-2 +16

Изборите, изборите!
57 Отговор
Сега разбрахте ли, че приближаващите избори са много важни? Особено в София? Мислете с главите си!

Оценка:
-1 +14

без значение
58 Отговор
,,Лош материал"---какво да се прави ??? Трябва да бъде засекретен. Това е и комично и трагично, и жалко и тъжно---
защото има само едно определение --ОСЪВРЕМЕНЕНО РОБСТВО,
чиято идеология е на едни и същи от тъмни векове назад, та и до сега. Разделят и насъскват---те се страхуват от обединение.
Правят го успешно само с един похват--разменяйки две места в живота на хората, като цяло. Кому е необходима изтекла мръсна вода ??? Необходим е дразнитела--наречен ТАЙНИ. Та те са ясни, като бял ден---и знайте, че се ръководят от едно и също място---но с различни отдели. Едни и същи стоят и от двете страни на ,,барикадите". Те нямат губеща опция. Не се унижавайте, като се нахвърляте един срещу друг. Не им доставяйте удоволствие.

Оценка:
-1 +12

59
Този коментар е премахнат от модератор
Питам
60 Отговор
Гласност, а!? Няма да говорите каквото ви интересува! Имате право само да се възхищавате на Тиквариата и успехите на Мария Гаргамел с индианския ник Дългия врат!

Оценка:
-1 +14

Емил Величков
61 Отговор
Никаква давност! Пунта мара,нали!

Оценка:
-1 +11

62
Този коментар е премахнат от модератор
Грую
63 Отговор
Може и така да се нарече , но тези 30 години продължават. За това време власт и пари отидоха в хора, които се домогнаха до тях със зъби , нокти и лакти, а не в тези които имат глави на раменете, с които могат да мислят качествено и да създават добра организация и за себе си и за околните и за съжаление тези последните напуснаха държавата и продължават да напускат. Така се случиха и се случват нещата в България - на почит дойде мошеничеството, измамата, кражбата. В тази посока се промени и ценностната система на населението и доведе до опростачването му,до чалгата, която измести културата, до демографския срив и посоката все още не се променила, а ренегатството се издига все по-нагоре по всички посоки в държавата. Трендът е стабилно надолу и явно ще продължава така. Аз поне не виждам някакви наченки на промяна, а явно и масата от хората не го искат и вероятно не го и осъзнават вече!

Оценка:
-1 +13

64
Този коментар е премахнат от модератор
rado
65 Отговор
Много обективен коментар!

Оценка:
-2 +10

66
Този коментар е премахнат от модератор
Тити
67 Отговор
Преди повече от 10 години излезе от печат една книга, която препоръчвам да бъде прочетена ( ако я намерите )
"БАНДИТСКА ВАРНА" - автор на книгата е варненска журналистка - там са само факти от БЪЛГАРСКИЯ ЪНДЪРГРАУНД.
ЗА НИКОГО НЕ Е ТАЙНА КОИ РЪКОВОДЯТ ДЪРЖАВАТА - ТЕЗИ КОИТО ЗА 30 ГОДИНИ ИЗПРАХА МРЪСНИ ПАРИ, ЗАБОГАТЯХА ОТ КРАЖБИ И КОРУПЦИЯ! И ВИНАГИ СЕ ОФОРМЯТ СКАНДАЛИ ПРЕДИ ИЗБОРИ!!!

Оценка:
-1 +12

68
Този коментар е премахнат от модератор
Терминатор3. унтът на машините
69 Отговор
Алоооо модератори ако до5 минути не премахнеш въпросните заплашителни мръсни и гнусни коментари,35,36 такава люта псувня ще ти тегля,че ако щеш ме блокирай за винаги!!! И без това съм на път да ви игнорирам като сайт в който чета и то един път на три месеца! Само недей да ТРИЕШ моя "коректен"коментар!!!

Оценка:
-3 +1

Факт
70 Отговор
Всяка следваща власт може да промени нещата, стига да иска!

Оценка:
-0 +8

71
Този коментар е премахнат от модератор
Мунчо
72 Отговор
Ликвидиране на всички мутри, и управлявали по време на тези тридесет години – засекретените досиета ще станат безполезни, защото именно заради тези престъпници са засекретени!

Има престъпници има досиета, няма престъпници, защо са им досиетата.

Оценка:
-1 +9

мафия
73 Отговор
България - държава на мафията! Всички партии, управлявали в този 30 годишен период са свързани с организираната престъпност и са управлявали против интересите на обществото!

Коментиран от #77


Оценка:
-0 +9

Тиквата
74 Отговор
Трябва да има лов на вещици

Оценка:
-1 +1

Гост
75 Отговор
Естествената мутра Бойко Борисов, естественият глупак Цветан Цветанов, естественият идиот Росен Плевнелиев и неестествено глупавата БСП!?… За президента Радев не става дума…

Мутрагеньо от Банкя – Бойко Методиев Борисов, Цървулът – Цветан Генчев Цветанов и цялата Организирана Престъпна Група – ГЕРБ, са ясни! Ясни са, защото това са „резерва“, това са Обслужващия Персонал на Бившата Българска Комунистическа Партия! ГЕРБ е последната реплика, надяваща се да бъде вечна, на реванша на слугите към господарите – червените тъпанари от ГЕРБ срещу „червените аристократи“ от БКП/БСП! Тук-таме бившите „червени аристократи“, тоест повсеместни тъпанари, се надяват на благоразположението на Главната Мутра за Всички Времена – Мутрагеньо Бойко Борисов, за да могат да оцеляват, поединично и групово! Сега се вълнуват, същите тези слуги на БКП, че международното положение ще ги изхвърли от гребена на вълната – повтарям, външни фактори, а не БСП или синдикатите! Но, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари, аз не искам янките отново да ми определят дали про-американската ГЕРБ или про-американската БСП да определят моето, на децата ми и на България бъдеще!

Оценка:
-2 +5

Това не е шайка, а
76 Отговор
Глутница.

Оценка:
-0 +3

М даааа
77 Отговор

До коментар #73 от "мафия":


Да, всички управляващи са свързани с организираната престъпност. Като се започне от комунистите, дето заграбиха властта на 9 септември и ограбиха парите на народа на 10 ноември. После Илия Павлов и сие борчета, дето вдовиците им се чудят на къде да си развеят франтифлюшките. А Корнелия, а Станишев, а Еленка, Бисеров всички са грабили и продължават да грабят с пълни шепи. Всички те са от престъпният контингент. Интересно защо не чух нито една обидна дума по техен адрес! Къса памет ли или целенасоченост за плюене. Жалки сте!

Оценка:
-2 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Наджи Шенсой
Треньорът на "Пирин" Благоеврад коментира лошите резултати на отбора си до момента:
Статистиката е като жена с минижуп - уж показва всичко, но основното не се вижда."

Още бисери