ФАКТИ.БГ

Шест неудобни въпроса по скандала Радев-Гешев

Държавното обвинение пусна и стенограма на избрани части от телефонните разговори

Публикувана: 29 Януари, 2020 10:00
102 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 9435
Шест неудобни въпроса по скандала Радев-Гешев
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.6 от 75 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Александър Александров

Само в рамките на няколко часа прокуратурата и лично главният прокурор Иван Гешев атакуваха челно президента Румен Радев на няколко фронта. Най-напред бе отправено питане до Конституционния съд за тълкуване на имунитета на държавния глава, от което се разбра, че главният прокурор иска да получи възможност да разследва президента по конкретно дело и то докато тече президентският му мандат.

След това прокуратурата разпространи и подробности за делото и прокурорското постановление за спиране на досъдебното производство. А накрая пусна и телефонни разговори, записани със специални разузнавателни средства (СРС), някои от които вече са превърнати във веществени доказателствени средства, т.е. по закон, че те би следвало да са годни за обвинителен акт и за бъдещ съдебен процес.

От записите се разбира, че е подслушван шефът на Военновъздушните сили (ВВС) Цанко Стойков и че някои от разговорите са с мъж, който вероятно е президентът Румен Радев. Темата на разговорите е искане на КПКОНПИ до ВВС за предоставяне на документи, свързани с проверка за евентуален конфликт на интереси на Радев от времето, в което самият той е бил шеф на ВВС, а преди това и на базата в Граф Игнатиево. Комисията проверяваше дали не е нарушен законът при назначаването на Десислава Генчева (впоследствие Радева) на щат във Военновъздушните сили (ВСС) и при предоставянето ѝ на жилище.

Държавното обвинение пусна и стенограма на избрани части от телефонните разговори. Според прокуратурата, "при така извършения анализ са констатирани данни и доказателства за висока степен на вероятност за съпричастност към престъпна дейност, предмет на разследване, на лице, заемащо висша държавна длъжност – президент на Република България, като установените евентуални престъпни действия не са свързани пряко с изпълнение на службата му“.

Всичко това поставя поне 6 неудобни въпроса към държавното обвинение.

1. Кога и по какъв повод е започнало подслушването на телефоните на шефа на ВВС Цанко Стойков?

По закон СРС могат да се приложат по искане на прокуратурата, МВР и ДАНС при оперативна разработка или заради образувано досъдебно производство по обвинение за престъпление, предвиждащо над 5 години затвор. Искане може да отправи и КПКОНПИ при точно определени случаи - ако са получени данни за лица, заемащи висши публични длъжности, които подготвят, извършват или вече са извършили прояви на корупция, които не са достатъчни за образуване или започване на наказателно производство, както и пък при получени данни за събития или действия, създаващи заплаха за корупция, в които са участвали такива лица. Задължително обаче трябва да има съдебна санкция.

СРС могат да се прилагат и ако лицето има достъп до строго секретна информация и има съмнения за изтичане на подобна информация. Или при заплаха за националната сигурност. Събраното по този ред обаче също може да бъде използвано само след последващо разрешение от съд.

В конкретния случай СРС-тата спрямо Стойков са експлоатирани от ДАНС, а не по искане на КПКОНПИ, което означава, че те не са прилагани по проверката за конфликт на интереси. Не е ясно в какво точно е заподозрян шефът на ВВС, но е безспорно, че той е един от най-приближените до президента. Ген. Цанко Стойков наследи Румен Радев начело на ВВС след години, в които беше негов заместник на различни нива в армейските структури. Под негово ръководство специализираната военна комисия, която трябваше да класира фирмите - кандидати да продадат на България изтребители, посочи, че смята за най-подходящи шведските самолети Gripen, като ги предпочете пред изтребителите втора ръка F-16 от Португалия и САЩ и Eurofighter от Италия. Решението беше отменено от третия кабинет на Борисов, който сключи сделка със САЩ за изтребителите F-16.

2. Защо чак сега се задейства прокуратурата?

Записите със СРС са направени още през април 2019 г. Прокуратурата твърди, че става дума за тежко престъпление по смисъла на Наказателния кодекс - по чл.321, ал. 6. В тази разпоредба става дума за преследване на лице, което "се сговори с едно или повече лица да върши в страната или чужбина престъпления, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години и чрез които се цели да се набави имотна облага или да се упражни противозаконно влияние върху дейността на орган на властта или местното самоуправление". В случая става дума очевидно за втората хипотеза - за противозаконно влияние.

Ако прокуратурата наистина е убедена в тезата си, защо осем месеца не е предприела нищо спрямо шефа на ВВС? Не е известно да е поискано отстраняването му от поста или да е започнало някакво производство срещу него.

3. Какви са неправомерните действия и влияния?

Безспорно, не е редно шефът на ВВС да се обажда, коментира и да се консултира с президента за разследване за конфликт на интереси, касаещо държавния глава. Но на записите, пуснати от прокуратурата, шефът на ВВС казва, че ще спази закона и ще предостави всичко, което му е поискано от КПКОНПИ. В нито един от записите не се чува разпореждане или решение да се прикрият документи. Генералът и служителите обсъждат какво и кога могат да предоставят и коментират доколко основателни са исканията, при положение че Радев не е бил в брак с настоящата си съпруга в проверявания период.

На 31 юли 2019 г., т.е. близо три месеца след записаните разговори, КПКОНПИ с решение РС - 454-19-049 от 31.07.2019 г. обявява, че НЕ УСТАНОВЯВА конфликт на интереси по отношение на Румен Георгиев Радев поради липса на частен интерес, негов или на свързано с него лице. Комисията очевидно не смята, че някой крие данни от нея. Но осем месеца по-късно прокуратурата започва да говори за укриване на данни и противозаконно влияние.

4. Редно ли е прокуратурата да разгласява записи със СРС-та по неприключило производство?

Това не е първият случай, в който прокуратурата пуска избирателно доказателства по неприключило производство. Така стана при скандала с хакването на НАП, когато тя разпространи доказателства срещу обвинения като поръчител шеф на "Тад Груп" Иван Тодоров. За първи път обаче се разпространяват аудио записи и то по неизвестно засега разследване. Главният прокурор Иван Гешев се оправда, че има разрешение от наблюдаващия прокурор да разпространи записите заради големия обществен интерес. Авторитетни юристи обаче смятат, че това не е редно.

Пред "Дневник" адвокат Даниела Доковска коментира: "Съгласно член 145-а от Наказателния кодекс, който използва информация, събрана чрез специални разузнавателни средства, извън нейното предназначение за опазване на националната сигурност или за целите на наказателното производство, се наказва с лишаване от свобода до 3 години и глоба от 500 лв. А когато деянието е извършено от длъжностно лице, което е придобило информацията или му е станала известна в кръга на неговата служба, наказанието е от 1 до 5 години лишаване от свобода и глоба от 5 хил. лв. В този случай съдът може да постанови и лишаване от права. Материали по разследването могат да се разгласяват с разрешение на прокурора, но не и когато разгласяването им представлява престъпление. Прокурорът не може да разрешава да се извърши деяние, което законодателят е въздигнал в престъпление".

Според адвокат Михаил Екимджиев "публикуването на подобен вид записи и разговори, които въвличат държавния глава би било допустимо дотолкова, доколкото това все пак е най-публичната фигура в една държава и публичността по отношение на нея надделява над личните данни". Но трябва и с каква цел се публикуват тези данни. "Източникът на информация в случая е прокуратурата, която очевидно разполага с тези данни и която би трябвало да ги използва, ако смята, че е извършено престъпление, за съответното събиране на докзателства. Нищо не обяснява защо информацията трябва да бъде публикувана. Освен това, обичайно информацията, събрана чрез СРС се класифицира като държавна тайна и ако в случая това не е направено и има някакъв нов, "революционен" подход, е любопитно да знаем на какво се дължи той", казва той пред "Дневник".

Има и решение на съда по въпроса, припомня “Медияпул”. То е по делото на лекаря от Горна Оряховица Михаил Милатович, който бе публично набеден, че е убиец на новородено бебе. Тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов чете в парламента СРС-та от разговори между лекари, като се позова на големия обществен интерес и разрешение от наблюдаващия прокурор. Впоследствие лекарят бе оневинен и осъди прокуратурата да му плати 40000 лв. обезщетение. Съдът бе категоричен: “Публичното оповестяване на СРС по неприключило наказателно производство определено е противоправно действие”.

5. Как изобщо президентът попада в записи със СРС?

По принцип имунитетът не пази длъжностните лица от бъдещо разследване, обвинение и евентуално - съд. Това обаче трябва да става в рамките на закона и установената процедура. Факт е, че през годините службите са изнамерили многобройни начини за заобикаляне на процедурите с цел да се събере информация за интересни на управляващите лица. Съдебната практика показва, че така събраните доказателства падат в съда, ако изобщо се стигне до там. Но често целта изобщо не е да се стигне до съд, а да се държи компрометираща информация, която да бъде използвана в удобен момент.

6. Колко още подобни преписки отлежават на трупчета в прокуратурата?

Колко още папки и записи със СРС-та стоят неизползвани в ДАНС, прокуратурата, КПКОНПИ, МВР, ДАТО? И чакат момента да бъде ударен един или друг? Колко от тази информация се използва, за да се прокарват едни или други интереси, за да се поставят определени лица или цели звена под контрол? Защото дори според официална статистика в съда влизат максимум 20% от приложените СРС. Останалите очевидно се прилагат и използват за съвсем различни цели.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.6 от 75 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Неодобен въпрос ?
1 Отговор
Неодобен въпрос #1 , защо и двамата са плешиви ?

Коментиран от #37


Оценка:
-44 +21

Nadya
2 Отговор
Dano vsicki ot gerb umrat

Оценка:
-22 +83

Холмс
3 Отговор
Отговорът на всички въпроси е ясен-формирана е спяща клетка, която е задействана в определен момент с цел елиминирането на неудобен за разбойниците човек. Елементарно, Уотсън!

Коментиран от #22


Оценка:
-16 +174

4
Този коментар е премахнат от модератор
🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
5 Отговор
Гешев е готин харесвам го след кото реши да затвори финансовият измамник номер 1 в БГ Васил Божков (кухият череп)

Коментиран от #101, #102


Оценка:
-128 +41

антибсп
6 Отговор
Основният въпрос е: За кого ще гласуваш следващия път? ...

Коментиран от #62


Оценка:
-6 +79

Госあ
7 Отговор
СЯ ДА ВИ ОБЯСНЯ НЕЩО,ДВА АНАЛНО ПОДАТЛИВИ БЕСЕПЕРАСТКИ ТРОЛА НА ХРАНИЛКА ОТ ПОЗИТАНО,ТРОЛЯТ ОТ НЯКОЛКО НИКА С ЦЕЛ ИМИТИРАНЕ НА БОЛШИНСТВО,И СИ МИСЛЯТ ЧЕ ФОРМИРАТ ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ,САМО ЧЕ НАРОДА НЕ Е ГЛУПАВ,И ПАК ГИ ИЗРИТА С ШУТОВЕ.!!!

Оценка:
-106 +32

Чата
8 Отговор
Няколкостотин хиляди калинки назначени къде ли не в държавните и местни структури не е проблем! Проблем е Деса Вевееса! Пиар на 2 счупени самолета не е шега работа! Да бе откраднала някоя банка като Цветелина е съвсем друго нещо!

Оценка:
-17 +129

ТИКВИ С ВЛАСТ
9 Отговор
КАКТО НИКОГА ЕДИН ФЕЛШЕР НЕ МОЖА ДА СТАНЕ ЛЕКАР ,ТАКА И ЕДИН МИЛИЦИОНЕР , ДАЖЕ ЗАВЪРШИЛ ПРАВО В ТЕЗИ "ДЕМОКРАТИЧНИ " ВРЕМЕНА СИ ОСТАВА ЗА ВИНАГИ МИЛИЦИОНЕР

Коментиран от #25, #98


Оценка:
-12 +131

Много моля не го показвайте
10 Отговор
Гешеф е много грозен. Жена ми е бременна, разберете.

Коментиран от #42, #91


Оценка:
-13 +87

Бачо Киро
11 Отговор
Кога прокуратурата е спазвала закона, че сега тепърва да започва? Подслушват си когото искат без да има законна причина, че на това отгоре после си приписват незаконните записи като доказателства. След като никой не е над закона (нещо, което у нас очевадно не е вярно), значи Гешев сега да се самовкара в затвора за 5 години, след като е толкова наказанието за оповестяване на поверителна информация по неприключило дело. Да си прасне по още толкова и за другите случаи в които обявява записи по текущо дело. Мисля, че ще му се съберат поне 15-20 години. Айде, нали никой не е над закона? Иначе овцете си спят де ... и гледат сеир ... Нали според Първи закон на Ганьо Балкански "всичко което се случва на някой друг не го интересува, дори ако гори плевнята на комшията, а тя е залепена за къщата му". Грубо се погазва закона дори когато се нарочват лица от висшата власт, смятайте ако нацелят вас.

Коментиран от #15


Оценка:
-11 +119

Последния софиянец
12 Отговор
Цацата и Гешеф са натрупали компромати за всеки. Затова никой не смее да ги закачи. Само президента им се опълчи и сега му отмъщават. Както казва Кръстника не са важни парите, а услугите и компроматите.

Оценка:
-14 +109

СВД
13 Отговор
Действията на Гешефтаря представляват превишаване и злоупотреба с правомощия! Но Радев е една заспала Гана! Все гледа да е изряден и не може да им се противопостави с праволинейните армейски пози, а те са школувани мръсници! Ако бе в час и пич, ей сега щеше да издаде един Указ в койт да пише - ,,Освобождавам от длъжност Гешефтар Гешеф! Аз съм го назначил, аз го уволнявам!!!" Па да оди да обяснява коко законно след това заема поста главен прокорор.!

Коментиран от #29, #79


Оценка:
-14 +85

ВАСИЛ ЛЕВСКИ
14 Отговор
Рано или късно, всички нещастия ще се стоварят върху тиквата и тиквената му партия,всички золуми който е сътворил заедно със слугите си,ще им се върне умножено по 100--нека господ да ги съди крадците и дивите капиталисти ---има бог той забавя но не забравя.

Оценка:
-14 +88

да питам
15 Отговор

До коментар #11 от "Бачо Киро":


кога завърши право бе? отговорите но въпросите се съдържат в преписката. когато отиде в съда ще се разбере ако до тогава не задейства омертата. шафьора, със странен морал да подава оставка. другото е и ди отщината на публиката. как може да се краде и да викате ууууу на тоя дето посочва крадеца. аман. а иначе някой излъгал че друг краде и - дръжте крадеца. тук поне се чуват разни работи - ще крием доказателства, дай нещата на митко и т.н. харманлийски селски номера. като ти изядат долната глава що да не ти изядат и горната? то че е празна е без значение.

Коментиран от #74


Оценка:
-47 +12

Лекар БГ
16 Отговор
Кофти въпроси,неудобни едни такива.

Оценка:
-9 +49

Другия с коня
17 Отговор
Понеже е клатил кучката я назначил неправомерно,после организира група за прикриване на доказателства и възпрепятстване на разследване за престъпление по служба....Морал на дърт комунист,който си мисли,че всичко е за благото. Му и на тази,която си е вдигнала краката за кефа му....Всички въпроси са След този акт на Аморално поведение,което за един Президент на държава е недопустимо....

Коментиран от #56, #80, #99


Оценка:
-71 +17

???
18 Отговор
Един страничен въпрос. Не става въпрос за тука споменатите. Има ли конфликт на интереси, ако баща ти е шеф на полицията, майка ти е съдия, а ти си прокурор? После баща ти е адвокат, майка ти се издига в ерархията и ти също като прокурор. Там сайта големите игри.

Оценка:
-3 +42

Гого
19 Отговор
Нещата леко по-леко отиват към Бунт на Народа ,тия се оляха тотално..

Коментиран от #45


Оценка:
-11 +75

ВАСИЛ ЛЕВСКИ
20 Отговор
Всичко това се случва с богословията на ония фалшив генерал за който навремето организираната престъпност плати да го направят такъв,същия тоя нещастник сега преразпределя бизнеси,мъчи се да вкара неудобните в затвора,обедени се с олигарсите купи си телевизиите и вестниците и всичко е под негов контрол--ортак е с циганската партия ,която в парламента го играе опозиция а всъщност са му най-верните партньори --фалираха чрез рекет банка ктб и разкараха доста неудобни хора от бг,навремето мафията убиваше който и е неудобен ,сега просто му правят едно фалшиво дело и го пращат в кафеза.

Оценка:
-14 +64

Стършел
21 Отговор
Другаря пРезидент иска да люби без пари - като едно време! Или по-точно, той да люби а данъкоплатеца да плаща. Забежката му се знаеше още от кандидатурата му за този пост. Сега искат да го ударат, че няма морал и нищо повече. Но морал у политик..., това е нещо като дървено желязо!

Оценка:
-61 +19

АКТИВИРАЛА СЕ Е
22 Отговор

До коментар #3 от "Холмс":


ЕДИНСТВЕНАТА КЛЕТКА В МОЗЪКЪТ ТИ,КОЯТО ТИ КАЗВА ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕРЕШ

Оценка:
-12 +10

да питам
23 Отговор
защо след като всички искат възмездие, когато то започва да се случва тея същите викат ууууу? когато в БГ някой почне да си гледа работата трябва да го аплодираме а не да го увикваме. когато цц се оака бб го изрита. пак уууу. що така бе? сега когато шафьорчето се оцапа кой ако не прокуратурата, щото той морал няма, трябва да го подритне. а вие що го пазите бе? нали с вашите пари е черпил със заплата, наем, а сега с екскурзии, служебен автомобил и други екстри клекналата? хорица, днес летеца утре някой друг. а дано. май е по-добре, а?

Коментиран от #39


Оценка:
-34 +13

Оставка веднага за Радев
24 Отговор
Оставка
За пореден път Румен Радев бе хванат в лицемерие и лъжа. Човек с много нисък морал. Оставката е задължителна. Лъже и маже от както е на власт. Просто корумпиран човек. Афера с апартамента, афера с назначаването на Деси, афера с НСО, аферата на века с Грипените която беше спряна в последният момент, афера с прикриването на престъплението на баща му. А сега отново иска да прикрие следите на пррстъплението си. Оставка веднага. Падна в очите на всички които се наричат българи ( не говоря за продажниците).

Коментиран от #63, #64, #65


Оценка:
-71 +19

Госあ
25 Отговор

До коментар #9 от "ТИКВИ С ВЛАСТ":


Право у милиционерското училище. То се водело и вишу....аз не знаех. Т'ва право сигурно са били некви вечерни курсове...

Оценка:
-1 +36

Десиии
26 Отговор
Проста селянко! Голямо самочувствие нещо показваш....?! Ама си глъма като галош:)

Оценка:
-27 +11

Очаквано
27 Отговор
Много грозно, действат, когато ги е настъпил, но защо президентът не е отговорил, не е изчистил всички съмнения преди да заеме отговорната позиция? Това, което е направил, е да се омъжи за Десислава. Е, не е достатъчно, изглежда. Президентът трябва да стои над всички подозрения!

Коментиран от #81


Оценка:
-3 +25

Много жалко
28 Отговор
Нинова, да беше огледала кандидатурата от всички страни. И ся, кво?

Оценка:
-30 +12

боцмана
29 Отговор

До коментар #13 от "СВД":


Де да беше толкова лесно и просто.

Оценка:
-7 +2

Орльо
30 Отговор
Грачете, грачете, в един момент ще се задавите от злоба. На президента не можете да му стъпите на малкия пръст, както и цялото правителство и парламент. Просто яко ги настъпи и им е ясно, че с нормални средства не могат да го бутнат, вече хората са ги разбрали що за стока са и единственият възможен подход е да го очернят, че да заприлича на тях, барем хората се объркат и пак да ги изберат. Капан за дебили.

Оценка:
-11 +57

31
Този коментар е премахнат от модератор
Илия Троянов
32 Отговор
РАДЕВ Е БОКЛУК. ПРЕДАДЕ НАРОДЪТ. ПРЕДАТЕЛ. СТРАХЛИВ МАЛОУМНИК, ДЕБИЛ. Не скочи да отхвърли американците и Гешев, и народът щеше да го подкрепи. СЕГА ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ТОЙ.

Оценка:
-55 +8

Някой си
33 Отговор
Кой ще потърси сметка на Гешев за откровено противоправните му действия?

Оценка:
-4 +49

ДДРОнег
34 Отговор
гешеФФ, да не забравиш записите на тиквоча с мишо-бирата, ваньотанов и

Оценка:
-3 +43

Илия Троянов
35 Отговор
РАДЕВ Е БОКЛУК. ПРЕДАДЕ НАРОДЪТ. ПРЕДАТЕЛ. СТРАХЛИВ МАЛОУМНИК, ДЕБИЛ. Не скочи да отхвърли американците и Гешев, и народът щеше да го подкрепи. СЕГА ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ТОЙ.

Оценка:
-40 +4

Илия Троянов
36 Отговор
РАДЕВ Е БОКЛУК. ПРЕДАДЕ НАРОДЪТ. ПРЕДАТЕЛ. СТРАХЛИВ МАЛОУМНИК, ДЕБИЛ. Не скочи да отхвърли американците и Гешев, и народът щеше да го подкрепи. СЕГА ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ТОЙ.

Коментиран от #38


Оценка:
-38 +3

Гешев
37 Отговор

До коментар #1 от "Неодобен въпрос ?":


Гешев е прост занимава се с глупости прост полицай да види любовниците си и апартаменти с терасите ,вярва на простотиите на Бойко комуниста гврбввр Радев е умен мъж ,интелект ,и няма никакви грешки в службата ,който го обвинява Бог ще го.накажи до смърт
Пълен тъпанари Бойко не прекъснато обижда Радев да види извънбрачната си дъщеря е на10г

Оценка:
-5 +36

38
Този коментар е премахнат от модератор
Бачо Киро
39 Отговор

До коментар #23 от "да питам":


Защото искаме възмездие точно за мизериите на управляващите последните 30 години. Президентът не управлява страната, ако все още си в неведение България е ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА, не ПРЕЗИДЕНТСКА! Радев, че и предишните, даже плазмодият Плевнелиев, всъщност нищо не са направили, самият им пост е такъв. Ненужен според мен, но го има. Та айде първо да накажем виновните от 1989 до днес, после да дрънкаме глупости по нелегални записи, където може би единият бил Радев... Айде, аман от "доказателства" от типа "highly likely". В момента престъпленията, които са факт в случая, са ползването на СРС от прокуратурата без да има законна причина - ни следствие е имало, ни нищо, допускането на нелегални записи за доказателства и оповестяването им докато тече следствие от Гешев. Гешев ще се самоосъди ли на по 5 години за случай, понеже това не му е първи път? Грубо погазват закона и трябва да вярваме на глупостите им? Конят отдавна е в реката, а Ганьо гледа сеир и люпи семки, понеже каквото не го жили директно не го интересува.

Коментиран от #68


Оценка:
-8 +33

2019та
40 Отговор
Гешев ще е Гешев, и ще разкарва русофилите с белезниците. Цацаров е малко с вързани ръце, руснаците имат нещо срещу него, срал е в едно гърне с КГБ. Но Гешев е с развързани ръце. Дачков и Волгин затрепераха още прееди, ще има стройсе преброй се, с белезници, и цунаха дупито гешево за милост.

Оценка:
-29 +12

Илия Троянов
41 Отговор
РАДЕВ Е БОКЛУК. ПРЕДАДЕ НАРОДЪТ. ПРЕДАТЕЛ. СТРАХЛИВ МАЛОУМНИК, ДЕБИЛ. Не скочи да отхвърли американците и Гешев, и народът щеше да го подкрепи. СЕГА ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ТОЙ.

Оценка:
-36 +6

Клара Цеткин
42 Отговор

До коментар #10 от "Много моля не го показвайте":


тогава жена ти да масторбира на снимка на Дърева,да не пометне де

Оценка:
-7 +9

Бамби
43 Отговор
Илия Троянов, пий си хапчетата и кротувай! Коментара ти за чеп не става, а ти за какъв се мислиш? Знаеш ли какво е дебил? Погледни се в огледалото!

Оценка:
-3 +29

Илия Троянов
44 Отговор
РАДЕВ Е БОКЛУК. ПРЕДАДЕ НАРОДЪТ. ПРЕДАТЕЛ. СТРАХЛИВ МАЛОУМНИК, ДЕБИЛ. Не скочи да отхвърли американците и Гешев, и народът щеше да го подкрепи. СЕГА ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ТОЙ. Цял народ го проклинаме, защото беше последен шанс за България и българите. ПРЕДАТЛСКИ ДЕБИЛ. БСП пък са като Сидеров, и заслужават бой и бой по улиците, като всеки десен - боклук.

Оценка:
-37 +4

45
Този коментар е премахнат от модератор
46
Този коментар е премахнат от модератор
Илия Троянов
47 Отговор
РАДЕВ Е БОКЛУК. ПРЕДАДЕ НАРОДЪТ. ПРЕДАТЕЛ. СТРАХЛИВ МАЛОУМНИК, ДЕБИЛ. Не скочи да отхвърли американците и Гешев, и народът щеше да го подкрепи. СЕГА ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ТОЙ. Цял народ го проклинаме, защото беше последен шанс за България и българите. ПРЕДАТЛСКИ ДЕБИЛ. БСП пък са като Сидеров, и заслужават бой и бой по улиците, като всеки десен - боклук.

Оценка:
-31 +1

Илия Троянов
48 Отговор
РАДЕВ Е БОКЛУК. ПРЕДАДЕ НАРОДЪТ. ПРЕДАТЕЛ. СТРАХЛИВ МАЛОУМНИК, ДЕБИЛ. Не скочи да отхвърли американците и Гешев, и народът щеше да го подкрепи. СЕГА ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ТОЙ. Цял народ го проклинаме, защото беше последен шанс за България и българите. ПРЕДАТЛСКИ ДЕБИЛ. БСП пък са като Сидеров, и заслужават бой и бой по улиците, като всеки десен - боклук.

Оценка:
-28 +1

Илия Троянов
49 Отговор
РАДЕВ Е БОКЛУК. ПРЕДАДЕ НАРОДЪТ. ПРЕДАТЕЛ. СТРАХЛИВ МАЛОУМНИК, ДЕБИЛ. Не скочи да отхвърли американците и Гешев, и народът щеше да го подкрепи. СЕГА ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ТОЙ. Цял народ го проклинаме, защото беше последен шанс за България и българите. ПРЕДАТЛСКИ ДЕБИЛ. БСП пък са като Сидеров, и заслужават бой и бой по улиците, като всеки десен - боклук. Дебилът ще отиде ли на 9 май в Моска, НЕ - САЩ НЕ ДАВА. Тръмп не дава.

Оценка:
-29 +0

Илия Троянов
50 Отговор
РАДЕВ Е БОКЛУК. ПРЕДАДЕ НАРОДЪТ. ПРЕДАТЕЛ. СТРАХЛИВ МАЛОУМНИК, ДЕБИЛ. Не скочи да отхвърли американците и Гешев, и народът щеше да го подкрепи. СЕГА ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ТОЙ. Цял народ го проклинаме, защото беше последен шанс за България и българите. ПРЕДАТЛСКИ ДЕБИЛ. БСП пък са като Сидеров, и заслужават бой и бой по улиците, като всеки десен - боклук. Дебилът ще отиде ли на 9 май в Моска, НЕ - САЩ НЕ ДАВА. Тръмп не дава.

Оценка:
-27 +0

Илия Троянов
51 Отговор
РАДЕВ Е БОКЛУК. ПРЕДАДЕ НАРОДЪТ. ПРЕДАТЕЛ. СТРАХЛИВ МАЛОУМНИК, ДЕБИЛ. Не скочи да отхвърли американците и Гешев, и народът щеше да го подкрепи. СЕГА ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ТОЙ. Цял народ го проклинаме, защото беше последен шанс за България и българите. ПРЕДАТЛСКИ ДЕБИЛ. БСП пък са като Сидеров, и заслужават бой и бой по улиците, като всеки десен - боклук. Дебилът ще отиде ли на 9 май в Моска, НЕ - САЩ НЕ ДАВА. Тръмп не дава.

Оценка:
-27 +1

Илия Троянов
52 Отговор
РАДЕВ Е БОКЛУК. ПРЕДАДЕ НАРОДЪТ. ПРЕДАТЕЛ. СТРАХЛИВ МАЛОУМНИК, ДЕБИЛ. Не скочи да отхвърли американците и Гешев, и народът щеше да го подкрепи. СЕГА ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ТОЙ. Цял народ го проклинаме, защото беше последен шанс за България и българите. ПРЕДАТЛСКИ ДЕБИЛ. БСП пък са като Сидеров, и заслужават бой и бой по улиците, като всеки десен - боклук. Дебилът ще отиде ли на 9 май в Моска, НЕ - САЩ НЕ ДАВА. Тръмп не дава.

Оценка:
-25 +0

Илия Троянов
53 Отговор
РАДЕВ Е БОКЛУК. ПРЕДАДЕ НАРОДЪТ. ПРЕДАТЕЛ. СТРАХЛИВ МАЛОУМНИК, ДЕБИЛ. Не скочи да отхвърли американците и Гешев, и народът щеше да го подкрепи. СЕГА ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ТОЙ. Цял народ го проклинаме, защото беше последен шанс за България и българите. ПРЕДАТЛСКИ ДЕБИЛ. БСП пък са като Сидеров, и заслужават бой и бой по улиците, като всеки десен - боклук. Дебилът ще отиде ли на 9 май в Моска, НЕ - САЩ НЕ ДАВА. Тръмп не дава.

Оценка:
-23 +0

Илия Троянов
54 Отговор
РАДЕВ Е БОКЛУК. ПРЕДАДЕ НАРОДЪТ. ПРЕДАТЕЛ. СТРАХЛИВ МАЛОУМНИК, ДЕБИЛ. Не скочи да отхвърли американците и Гешев, и народът щеше да го подкрепи. СЕГА ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ТОЙ. Цял народ го проклинаме, защото беше последен шанс за България и българите. ПРЕДАТЛСКИ ДЕБИЛ. БСП пък са като Сидеров, и заслужават бой и бой по улиците, като всеки десен - боклук. Дебилът ще отиде ли на 9 май в Моска, НЕ - САЩ НЕ ДАВА. Тръмп не дава.

Оценка:
-22 +0

Илия Троянов
55 Отговор
РАДЕВ Е БОКЛУК. ПРЕДАДЕ НАРОДЪТ. ПРЕДАТЕЛ. СТРАХЛИВ МАЛОУМНИК, ДЕБИЛ. Не скочи да отхвърли американците и Гешев, и народът щеше да го подкрепи. СЕГА ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ТОЙ. Цял народ го проклинаме, защото беше последен шанс за България и българите. ПРЕДАТЛСКИ ДЕБИЛ. БСП пък са като Сидеров, и заслужават бой и бой по улиците, като всеки десен - боклук. Дебилът ще отиде ли на 9 май в Моска, НЕ - САЩ НЕ ДАВА. Тръмп не дава.

Коментиран от #58


Оценка:
-21 +0

HasanAzis
56 Отговор

До коментар #17 от "Другия с коня":


отиди при Румен Радев да те изклати и тебе

Оценка:
-1 +15

Илия Троянов
57 Отговор
РАДЕВ Е БОКЛУК. ПРЕДАДЕ НАРОДЪТ. ПРЕДАТЕЛ. СТРАХЛИВ МАЛОУМНИК, ДЕБИЛ. Не скочи да отхвърли американците и Гешев, и народът щеше да го подкрепи. СЕГА ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ТОЙ. Цял народ го проклинаме, защото беше последен шанс за България и българите. ПРЕДАТЛСКИ ДЕБИЛ. БСП пък са като Сидеров, и заслужават бой и бой по улиците, като всеки десен - боклук. Дебилът ще отиде ли на 9 май в Моска, НЕ - САЩ НЕ ДАВА. Тръмп не дава.

Оценка:
-22 +0

Дидо икебаната
58 Отговор

До коментар #55 от "Илия Троянов":


И ти си боклук Яд те е че Румен Радев Недей клатил А между другото един от Бели брези е болна Бойко щерката

Оценка:
-1 +14

Илия Троянов
59 Отговор
РАДЕВ Е БОКЛУК. ПРЕДАДЕ НАРОДЪТ. ПРЕДАТЕЛ. СТРАХЛИВ МАЛОУМНИК, ДЕБИЛ. Не скочи да отхвърли американците и Гешев, и народът щеше да го подкрепи. СЕГА ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ТОЙ. Цял народ го проклинаме, защото беше последен шанс за България и българите. ПРЕДАТЛСКИ ДЕБИЛ. БСП пък са като Сидеров, и заслужават бой и бой по улиците, като всеки десен - боклук. Дебилът ще отиде ли на 9 май в Моска, НЕ - САЩ НЕ ДАВА. Тръмп не дава.

Оценка:
-26 +0

Илия Троянов
60 Отговор
РАДЕВ Е БОКЛУК. ПРЕДАДЕ НАРОДЪТ. ПРЕДАТЕЛ. СТРАХЛИВ МАЛОУМНИК, ДЕБИЛ. Не скочи да отхвърли американците и Гешев, и народът щеше да го подкрепи. СЕГА ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ТОЙ. Цял народ го проклинаме, защото беше последен шанс за България и българите. ПРЕДАТЛСКИ ДЕБИЛ. БСП пък са като Сидеров, и заслужават бой и бой по улиците, като всеки десен - боклук. Дебилът ще отиде ли на 9 май в Моска, НЕ - САЩ НЕ ДАВА. Тръмп не дава.

Оценка:
-26 +0

Ivan
61 Отговор
Президента може да излезе по всички медий и да каже истината на българския народ и ние ще му повярваме!!

Оценка:
-6 +25

Няма алтернатива...
62 Отговор

До коментар #6 от "антибсп":


...видно е,че трябва революция.

Оценка:
-2 +23

Кур за Бойко
63 Отговор

До коментар #24 от "Оставка веднага за Радев":


Хаха ха ха ха ха ха ха

Оценка:
-2 +15

Кур за Бойко
64 Отговор

До коментар #24 от "Оставка веднага за Радев":


Хаха ха ха ха ха ха ха

Оценка:
-2 +15

Кур за Бойко
65 Отговор

До коментар #24 от "Оставка веднага за Радев":


Хаха ха ха ха ха ха ха

Оценка:
-1 +14

Г-н Президент на Република България
66 Отговор
Дайте заповед,и да ги почваме.

Оценка:
-4 +27

Ей,жалки поклонници на гробарите......
67 Отговор
... като са осрани гъзовете Ви по-добре си замълчете.....нямам спомен откакто гробокопачите са във властта да не са се осрали до уши.....ТОТАЛНО.....ИЗМЕТ.

Оценка:
-2 +22

да питам
68 Отговор

До коментар #39 от "Бачо Киро":


глух, сляп или неразбиращ какво четеш? мъж ама радев. законни или не срс ще каже съда. що си рием главата в пясъка? парите дадени за деситу са твои, мои на всички. има сигнал, проверява се, попадат на пилота случайно. що му звъни генерала? щото толкова му е акъла. чети бе байчо, тея и двамата са неграмотни - типични селяндури. ша дадем, няма да дадем. абе дай първо на митко. първо през нас и т.н. какво повече? трябваше да се скрие - така ли? на всичко отгоре и продължава да наглее. а убавицата? със свирки към прогрес. боже спаси БГ. от тях и такива като теб. и не е лично

Коментиран от #77


Оценка:
-23 +5

ВИЗИЯ БГ
69 Отговор
ПРОКЛИНАМ РАДЕВ. ТОЙ ЕДИНСТВЕНИЯТ ЧОВЕК КОЙТО ДА ЩРАКНЕ И ЕДИН МИЛИОН СА В СОФИЯ ДА СЪБОРЯТ МАФИЯТА. НО НЕ ГО ПРАВИ, КЕТО Е КРАЙ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ. НА ТОЙ МОЖЕШЕ ДА СПРЕ ГЕШЕВ ДО ГО ПУСНА?

Оценка:
-18 +1

бай онзи
70 Отговор
4тия е най-забавен и адски много ми се иска да го сдъвчат гешефта по тая линия

Оценка:
-0 +12

документите
71 Отговор
Този компромат е използван, Радев да подкрепи Гешев или поне да го пусне да стане гл прокур.. Свършил е работа компроматът, сега пак го използват.

Оценка:
-1 +12

странджата
72 Отговор
Много е опасно на такъв тип като гешев да му се даде такава власт.

Оценка:
-3 +30

Матей
73 Отговор
Защо сега и какви са истинските мотиви,питай Херо Мустафа,тя прекаратурата си изпълнява каквото и наредят,просто трансмисия.Може би заговор между президента и командващия ВВС.А кой провали ремонта на МИГ-овете и плати авансово непроизведени самолети,нима Радев?

Оценка:
-2 +24

Сух
74 Отговор

До коментар #15 от "да питам":


Въпроса е принципен, народа не харесва Борисов и управлението му, в това число и назначените мижатурки изпълняващи главни роли в съдбата на същия българин. Затова и застава зад малкото политици показали класа над предно споменатите. Кусури всеки има..

Коментиран от #75


Оценка:
-4 +24

веселяк
75 Отговор

До коментар #74 от "Сух":


Ти как разбра на тоя мисълта, че му и отговори?

Оценка:
-0 +1

вида
76 Отговор
Интересно защо не се извадят записите между Б.Б. и Мишо бирата? това не е ли много по-голям корупционен сигнал?

Оценка:
-2 +22

бузю
77 Отговор

До коментар #68 от "да питам":


А бе ти какво повтаряш едно и също ,като развален грамофон? Ти да не си много честен? Няма такъв жив човек. Боко що народна пара потроши , раздаде , окраде да не е много убав? Ама думичка срещу него не си написал. Изгонил бил Цветанов - ми ония за съд , той го бил изгонил.

Коментиран от #78


Оценка:
-2 +26

да питам
78 Отговор

До коментар #77 от "бузю":


сигурен ли си че няма? аз например. а ти явно не. колкото до цц знаеш ли какво ще стане утре? та тая тъпня с шафьорчето е от 3 години. а светни се де. а селянията лакома с чуждата пита да си ходи.

Оценка:
-5 +1

ДВС
79 Отговор

До коментар #13 от "СВД":


Така е. Интелигентният човек понякога отстъпва, повече отколкото трябва. А си има приказка: "Отговори на безумния според безумството му, за да не смята себе си за мъдър".

Оценка:
-0 +7

От конюшната
80 Отговор

До коментар #17 от "Другия с коня":


Стига де, ще падна от смях...Аморално поведение...Кой говори за морал? КОЙ?

Коментиран от #84


Оценка:
-0 +4

Неочаквано
81 Отговор

До коментар #27 от "Очаквано":


Е президентът да се омъжи...У нас Мъжете все още се женят.

Оценка:
-0 +3

Факт
82 Отговор
Политмафия!

Оценка:
-0 +6

Хари
83 Отговор
Добре бе, Радев, толкова ли ти беше ниска заплатата, та да вкараш любовницата си (сега жена си) на работа във ВВС, че и апартамент да й дадат, да си имате любовно гнездо?Някак си не е мъжко това. Някак си е много, много дребнаво.

Оценка:
-17 +5

Другия с коня
84 Отговор

До коментар #80 от "От конюшната":


Всички мислим с долната глава ,преди да ни светне в горната какво се случва....Проблема произлиза от Наглия и Безочлив начин да прикрие нарушения по служба....Циничния и безпардонен военен манталитет изградил личността на уж Обединителния на нацията....Казуса е Морален,защото в тази личност няма Морал.

Коментиран от #86


Оценка:
-16 +5

9689
85 Отговор
Пълни простотии........сътворени от глупаци.

Оценка:
-1 +10

От конюшната
86 Отговор

До коментар #84 от "Другия с коня":


Ти пък, сериозно ли ? Като си се вторачил, дали виждаш и други "Морални" казуси? От кога понятието МОРАЛ е на вниманието ти?

Коментиран от #89


Оценка:
-1 +1

Бивш канадец
87 Отговор
Гешо, като си толкова принципен, защо не разследваш записания разговор с Мишо Бирата, Ало Ваньо, и "магистралите" на двойни и тройни цени!? А можеш да почнеш и със себе си - защото до приключване на делото СРС се явяват държавна тайна и разгласяването им е престъпление!? Както и набеждаването, впрочем!

Оценка:
-2 +19

ааа
88 Отговор
Не задавате правилните въпроси и към когото трябва. Каква е комисионната за Ф16? Заслужава ли си да имеме морално остаряла техника и да се учим да работим с нея първоначално 8 години?

Оценка:
-1 +16

Другия с коня
89 Отговор

До коментар #86 от "От конюшната":


Да ангажираш като управляващ Цялата Армия висши военни да унищожават доказателствен материал за длъжностно нарушение използвайки властта си не е Морален казус а си е престъпление.....Замисли се малко вместо да задаваш риторични въпроси...

Коментиран от #90


Оценка:
-6 +4

От конюшната
90 Отговор

До коментар #89 от "Другия с коня":


Веднъж в # 84 казваш:Казуса е Морален,защото в тази личност няма Морал. Сега пък: не е Морален казус а си е престъпление...Като се замисля...май нито е морален, нито е престъпление. ! А ти, изглежда си Конникът без глава. Пак от Майн Рид.

Коментиран от #92


Оценка:
-5 +3

Мухлю съм
91 Отговор

До коментар #10 от "Много моля не го показвайте":


Аре у лево ве заушка

Оценка:
-1 +0

Алооуу бсп+дпс джендъри..
92 Отговор

До коментар #90 от "От конюшната":


Много умуваааш, от 9 кладенеца вода носиш и обясняваш разликата във вкуса им. Аре у лево ве заушкааа

Коментиран от #93


Оценка:
-2 +0

От конюшната
93 Отговор

До коментар #92 от "Алооуу бсп+дпс джендъри..":


Ами направих това, което # 89 - другият с коня ми препоръча- Замисли се малко вместо да задаваш риторични въпроси. Сега ти ми викаш , че много умувам. Е, що, лошо ли е човек да мисли със собствената си глава? Особено ако не пише за стотинки. Или за теб такъв вариант не е възможен?

Оценка:
-0 +2

ТОЧКАТА
94 Отговор
...това е съществен,важен етап от хибридната лайняна война!!!!!!

Оценка:
-1 +1

ТОЧКАТА
95 Отговор
...и така ,по пътя на ЧАЛГАТА!!!!Утъпкван 30 години.

Оценка:
-0 +3

Алфа Ромео
96 Отговор
Голям гаф на Гешеф, те са безбройни неговите гафове с неуместните изказвания за гл прокурор които прави постоянно но сега настъпа голяма мотика със голям сап. Така или иначе правителството и той са пътници, а Шиши не знам дали няма да стане на шишчета...

Коментиран от #97


Оценка:
-2 +3

Алфа Ромео
97 Отговор

До коментар #96 от "Алфа Ромео":


....Гешев.....

Оценка:
-1 +0

ЛУМПЕН
98 Отговор

До коментар #9 от "ТИКВИ С ВЛАСТ":


Грамотно е да се пише "ЗАВИНАГИ", а не "ЗА ВИНАГИ"!

Оценка:
-1 +2

ЛУМПЕН
99 Отговор

До коментар #17 от "Другия с коня":


И не само дърт комунист, ами и хамерикански възпитаник!

Оценка:
-0 +3

ДОКО
100 Отговор
НЕУДОБЕН ЛИ СИ ЗА ГЕНЕРАЛ БОКО..СЛЕДВАЩИЯТ СИ ТИ ..ТЯ ПРОКУРАТУРАТА МАЙ САМО С ТОВА СЕ ЗАНИМАВА ДА СЪБИРА МАТЕРИАЛИ ЗА ВРАГОВЕТЕ НА ВЕЛИКОТО ГЕНЕРАЛ БОКО..

Оценка:
-2 +2

Анти комунист
101 Отговор

До коментар #5 от "🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬":


Къде е Божков кой му позволи да напусне страната нали е имало разследване да не би да е спонтанно възникнало Прави ми впечетление че критичната маса дебили взема връх тя дава дебилски мнения и задава дневния ред на България Европа не е в състояние да ни помогне тя не е заинтересувана от качеството на живот и демокрация САЩ в лицето на новата посланичка екскурзиантка и приятелка на Бойко е по всякаква критика Явно САЩ са дали картбланш на едната група да вземе превез над другата използвайки ги за собственни нужди Този процес се наблюдаваше в третия свят до момента в който се появиха иран и РУСИЯ Не застанат ли открито САЩ И ЕВРОПА зад народа в битката с мафията това ще е краят или на бас или ба тяхното присъствие у нас

Оценка:
-0 +2

43221
102 Отговор

До коментар #5 от "🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬":


Тези, които не са харесали коментара са комунисти.

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

ТОП 5