ФАКТИ.БГ

Защо ни управляват все по-невежи и по-крадливи хора?

Джордж Оруел отдавна е обяснил причините за днешните ни несгоди с т.нар. политически елит

Публикувана: 28 Февруари, 2020 19:03
70 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 10642
Защо ни управляват все по-невежи и по-крадливи хора?
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.6 от 94 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Народ, който избира корумпирани политици, измамници, обирджии и предатели, не е жертва, а съучастник.

Джордж Оруел


Сигурно мнозина са си задавали въпроса защо с годините ни управляват все по-невежи и крадливи хора?

Откак свят светува хората се опитват да създадат добре работещото държавно устройство. С темата са се занимавали философи от Аристотел с неговата „Политика“ до Хобс, Монтескьо, Макиавели.

Неотдавна попаднах на един неособено популярен роман на Джордж Оруел - "Бирмански дни", в който се анализира защо в колониите се назначават най-лошите от най-лошите. Книгата описва живота на шепа англичани в Чауктада по времето на британското владичество. Той протича главно в Европейския клуб — там те пият от сутринта и клюкарстват. Край тях изпъква бирманският магистрат У По Чин, брутален и безогледен манипулатор. Той е еталон за подлост. Като млад си купува длъжност в местната администрация и после прави кариера с доноси за своите сънародници пред англичаните. В романа той вече е господар на територията. Оруел го описва така: „В отношение на доходите, освен подкупите от клиентите, той е установил твърда лепта от подведомствените села, неплащащите се наказват с нашествие на бандитски шайки, арести на старейшините по изфабрикувани обвинения или с други нещастия, които престават едва след пълната разплата. На съдията също така се изплащал дял от грабежите в неговия район“.

Главната задача на колониалното управление в никакъв случай не са интересите на местното население и даже не ефективността на експлоатацията на територията. Целта е на всяка цена да се избегне съюзяването на местното население с местната власт, защото тогава могат да възникнат въпроси – като защо са ни нужни англичаните? Отговорът на подобен въпрос може да затрудни даже Аристотел. А така е ясно – англичаните са нужни на местната власт, за да могат и за в бъдеще да грабят местното население. На населението англичаните са нужни за защита от местната власт, ако тя съвсем се забрави. Така всичко си застава на мястото.

Това от своя страна повдига въпроса за подбора на кадрите на местната власт. Англичаните не стават за директната комуникация - твърде голяма е културната разлика с местното население. Затова се използват местни национални и религиозни малцинства, като е желателно те да са в конфликт с основното население. Структура от подобен тип надеждно изпълнява основната задача – за такава власт населението е чуждо, власт и население се ненавиждат. Но има и трети вариант - да се изберат местни хора. Но как да се осигури тяхното подчинение на централната власт и да се избегне съюзяването им с населението? С метода на „отрицателния подбор“. Системата на управление в колонията се явява огледално изображение на системата на управление в метрополията.

В метрополията във властта влизат най-добрите. Разбира се, че понякога има грешки, но принципът е ясен. А в колониите се избират най-некадърните и покварените. Целенасочено! Ако представителят на местната власт предизвиква симпатия в населението и не краде, то той е некомпетентен в рамките на колониалната система на управление. Не изпълнява основната задача.

Такава система е много устойчива. Стихийните бунтове са безопасни за нея, защото просто един „У По Чин“ ще бъде заменен с друг. Нищо друго не може да стане, защото дори и бунтовете се организират от същите такива като У По Чин.

Не случайно книгата завършва с награждаването на У По Чин с ордена на Империята „за дълголетна предана служба и особено мъжество, проявено при разгрома на опасния метеж …“

Ето как изведнъж нещата си идват на мястото. Схемата на Оруел може да обясни защо двете германски фондации „Ханс Зайдел“ и „Конрад Аденауер“ създадоха и финансираха ГЕРБ. Защо председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол и канцлерът на Германия г-жа Меркел се прегръщат с българския премиер-министър, макар да са напълно наясно с миналото и настоящето му. Защо ако някой е по-образован и честен, няма никакъв шанс да попадне във властта. Просто такива хора са непригодни за колониалния модел на управление, наложен на България. Той се нуждае от калинки, които за нищо не стават.

Някой ще каже, ама винаги можем да се оплачем на Европа. Именно! Европа се намесва само, когато местните бандити загубят мяра и могат да застрашат колониалния модел на управление. Когато има опасност народът да се вдигне и избере хора, които биха защитили неговия интерес. Това обяснява и критиките и нетърпимостта на западните елити към всеки, който защитава националните си интереси. Веднага се намират експерти и видни фигури от Европа, които да ни обяснят какви туземци сме и как нищо не разбираме. Затова местните властници, независимо кои са те, повтарят мантрата Европа, европейски ценности и всякакви подобни кухи думи и клишета?

Дано този текст малко ви помогне да прогледнете през цялата гъста мъгла на пропагандата.

Знанието носи тъга, но дава и сила.

Автор: Виктор Папазов

Източник: "Сега"

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.6 от 94 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ванга
1 Отговор
Щот нагал искал прост дал и будалата го ....

Коментиран от #62


Оценка:
-20 +5

Защото сме ДЕМОКРАЦИЯ!!!
2 Отговор
В демокрацията е НЕВЪЗМОЖНО честен и разумен човек да заеме ръководен пост по три причини : 1/ мафията никога не би допуснала да се издигне опасен за тях политик!!! 2/ бизнесмените никога не биха допуснали да се издигне политик, който да въведе справедливи данъци, цени и заплати!!! 3/ държавните служители никога не биха допуснали честен политик, който ще спре корупцията и кражбите от бюджета!!!! Това са трите реални общвствени групи, които определят бъдещето на държавите и планетата!!! Народът са просто стадо, на което им се дава да избират между УДОБНИТЕ ПОЛИТИЦИ на мафията, бизнесмените и чиновниците, за да бъде обвинявано после обществото, че само е направило избора и само си е виновно, а реално обществото няма никаква роля в подбора на кандидатите, а само в избора на предложените им. Американските и английските професори по политика, които са членове на сектата на Дяволопоклонниците, го знаят това и те нарочно прокарват демократичната идеология в цял свят, защото искат планетата да е в ръцете на Злото!!!!

Коментиран от #14, #22, #39, #56, #61


Оценка:
-13 +126

Гост
3 Отговор
Има логика за съжаление

Оценка:
-3 +119

Анаболен батка с БЕНВЕ
4 Отговор
Не са много нарлдите, които са дастатъчно прости и продажни, за да се развие този модел, но ние можем да послужим за пример. Чалгата я няма на друго място, а тук е жизнена сила и вдъхновение.

Коментиран от #52


Оценка:
-2 +96

Анонимен
5 Отговор
Точно в десятката.

Оценка:
-5 +119

Снайперист
6 Отговор
ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

Оценка:
-12 +45

jorj
7 Отговор
Урунгел - папагал с червен задник !!!!! Ако кака Курвелина дойде на власт, Бог да пази България от това, това нищожество ще пее друга песен или ще мълчи!!!!! Колкото повече искате да урните авторитета на ГЕРБ, толкова му се вдига процента на одобрение от хората, защото разбраха, че комунистите са, били и ще са най-нечовешки изроди!!!!!!!

Коментиран от #10, #35, #54


Оценка:
-111 +20

Предизвестено!
8 Отговор
Защото така сме устроени, ние, от шестата раса, ориентирани към материализъм и себезадоволяване. При това положение, естественият подбор си казва думата. А при него успяват цивилизационно по-адаптивните нецивилизовани индивиди.

Оценка:
-1 +57

Пако
9 Отговор
+++++==+=+++++++++++++++++++++++++++++++==+++++++++++++++=!!!!!!!!

Оценка:
-3 +13

Олеле
10 Отговор

До коментар #7 от "jorj":


Ти не си и прост,а..................

Оценка:
-8 +31

Митко
11 Отговор
Eтo кaк извeднъж нeщaтa cи идвaт нa мяcтoтo. Cхeмaтa нa Oруeл мoжe дa oбяcни зaщo двeтe гeрмaнcки фoндaции „Хaнc Зaйдeл“ и „Кoнрaд Aдeнaуeр“ cъздaдoхa и финaнcирaхa ГEРБ. Зaщo прeдceдaтeлят нa Eврoпeйcкaтa нaрoднa пaртия Жoзeф Дoл и кaнцлeрът нa Гeрмaния г-жa Мeркeл ce прeгръщaт c бългaрcкия прeмиeр-миниcтър, мaкaр дa ca нaпълнo нaяcнo c минaлoтo и нacтoящeтo му.

Оценка:
-5 +84

Европеец
12 Отговор
Цитатът на Оруел може да се приложи и по-назад в историята. Той е приложим и за Тошовото време, за което плачат доста хора. Интересно защо намесва само Запада в анализа? Тази едностранчивост намирисва на московска поръчка. Освен това човечецът май не е особено интелигентен. Сравнява ябълки с круши. Отгоре като мото е посочил отговорността на всеки избирател, а долу ни сравнява с колониална Англия, когато изборите не са играели никаква роля.

Оценка:
-69 +20

Не е така !!!
13 Отговор
Това отдавна вече е в миналото !!! Живеем в 21-век !!! Хората имат по-голяма свобода, по-малко страхове,по-големи възможности !!! Имаме възможност да си изказваме мнението,да мислим,да се развиваме !!! А престъпниците в едно общество,каквото е сега,рано или късно ще бъдат наказани !!!

Коментиран от #64


Оценка:
-64 +14

Европеец
14 Отговор

До коментар #2 от "Защото сме ДЕМОКРАЦИЯ!!!":


Ти какво точно наричаш демокрация? Туй у нас не е демокрация, а путинов ориентализъм със силен примес на тошовизъм. Защо в развтите демократични страни няма, или има в доста по-малки размери мафия? А в Русия, която няма нищо общо с демокрацията, но затова пък парадира с православни ценности, мафията е на власт. Защо в Русия се краде повече отколкото във Франция, Англия или Германия? Нещо опорката ти не издържа. Обади се на пАсолството за нова.

Оценка:
-62 +20

Напълно съгласен
15 Отговор
Браво! Много ми хареса статията. Отдавна съм привърженик на същата концепция. Дано я прочетат повече хора и най-накрая да почне да проглежда народа ни и да се появи стремеж у него за спасение от колониалното управление.

Коментиран от #17, #55


Оценка:
-7 +77

Дедо
16 Отговор
Трябва да се забрани на всички червени боклуци да правят манипулативни коментари, видите ли за всичко е виновна ДЕМОКРАЦИЯТА. Ако има как да се върне комунизма едва бихте изкарали един ден.Сърбах им попарата цели 40 години

Оценка:
-68 +14

Русонефил
17 Отговор

До коментар #15 от "Напълно съгласен":


Така дяволът чете Евангелието.
Опасването с пАтоци е също колониално управление. Или опит, най-малкото. Че не е особено успешен се дължи не на доброжеланието на коланизатора, а на неговата слабост.

Оценка:
-26 +8

браво
18 Отговор
това трябва да се изучава в училище

Коментиран от #21, #29


Оценка:
-7 +44

Behemoth
19 Отговор
Ми така е ...какво друго да кажа....само дето не са споменати изродите от посолството на ЗЛОТО...според мен там са колонизаторите а не в подколонията ЕС...

Оценка:
-3 +30

Госあ
20 Отговор
Е, ако джозеф дол не е Оруелов герой,не знам кой. И фототипно и идеологически. А демокрация може да има само между равни. Затова ЕС трябваше да бъде само между равни, тоест западна европа. Пак щяха да ни продават, щото ние даже защитни маски не можем да произведем след великолепният преход и пак щяха да изтеглят специалистите с по добри условия. Просто данъкоплатците им нямаше да строят къщи и да плащат яхти на туземците.

Коментиран от #24


Оценка:
-6 +26

Русонефил
21 Отговор

До коментар #18 от "браво":


Да Оруел трябва да се изучава в училище, но интерпретаторът му от по-горе трябва да се изобличава като крадецът, който вика: "дръжте крадеца".

Оценка:
-26 +10

Джигит
22 Отговор

До коментар #2 от "Защото сме ДЕМОКРАЦИЯ!!!":


Еми то същото е при ДИКТАТУРАТА. Нама никаква разлика. Просто Демокрацията е една по- възпитана Диктатура. Малко по- срамежлива. Винаги командват по- Алчните, никога- по-умните, нито пж- честните, защото само по- алчните са Отлично организирани и с Общи интереси, взаимно се подкрепят. Това важи както за уж Комунизма, така и за Уж демокрацията. Демок.ацията винаги е УЖ, защото Народът не избира Свободно, а само Легитимира посочените от Партийните листи.

Оценка:
-3 +34

Марони
23 Отговор
В БГ,няма по-крадливи,невежи и некадърни от БСП,другарю анализатор!Сега сме със запада,колкото и да ревете за старите времена,когато всички бяха "равни", а други по-равни!

Оценка:
-31 +11

Гражданин
24 Отговор

До коментар #20 от "Госあ":


Манипулираш. Маски липсват и в Германия. Тя не слаба икономика ли е? Какво общо има прехода с това. Да не напомням за дефицита на какво ли не по Тошово време. Но плачете за него. Няма логика в логиката ти.
И не е верно, че демокрация може да има само между равни. Може да не са равни, но трябва да имат желание. Не като нас да искаме стандарта на германци и да работим като руснаци и да крадем като тях. И не само управляващите. Всички. Пищите срещу Бойко, и с право, но нацията ни е съставена 3/4 от бойковчета. Ето това пречи на демокрацията и стандарта, не ЕС.

Коментиран от #28, #30, #34


Оценка:
-13 +15

ТОВА се отнася за БКП !!!
25 Отговор
ТОВА се отнася за нашите ЧЕРВЕНИ комунисти,които ни държаха в изолация !!! Слушаха МОСКВА !!! ЗАРАДИ тях сме с най-ниските заплати и пенсии !!!

Оценка:
-29 +13

До 22
26 Отговор
Така е, но демократите не са нито по-възпитани, нито по-срамежливи и интелигентни от комунистите, просто са по-прикрити! Злите винаги действат като глутница хиени, затова са силни и винаги побеждават!! Аз познавам бая зли хора и злите имат свой ЧАТ групи, в които редовно се наговарят за бизнес, политика, кражби. Те действат много координирано и затова е невъзможно да бъдат изненадни от обществото. При злите няма случайни неща и всичко се планира в тяхните ЧАТ групи. Ако имахме реални разузнавателни органи сега бая хора трябваше да са на бесилото, защото УЖ демокрацията забранява наговарянето, картелни договорки, конспиративни планове. За жалост това е забранено само на хартия, както само на хартия е "Хартата за правата на човека" в ООН. Демокрацията е чадъра, който пази и крие мафията (бандити, бизнесмени и чиновници) от бурите (общественото недоволство)

Коментиран от #33


Оценка:
-1 +28

американската мафия
27 Отговор
защото ги назначават директно от американската мафия! За да може американската мафия да краде златото ни, енергетиката ни, да ни продава виртуални самолети за милиарди и след това да ни взима нови милиарди за обслужване и муниции! За да може американската мафия да взима най умните и работливите за да мият улици чинии и да гледат стари хора на запад!

Оценка:
-3 +26

До 24
28 Отговор

До коментар #24 от "Гражданин":


Точно защото населението на планетата е съставено 3/4 от бойковчета, които гледат винаги да прекарат, затова няма как да съществува демокрация, защото бойковчетата са по-многобройни, по-нагли, по-агресивни и по-безскрупулни

Оценка:
-3 +22

Кую
29 Отговор

До коментар #18 от "браво":


Да не са луди!

Оценка:
-2 +0

жЖж
30 Отговор

До коментар #24 от "Гражданин":


Публикувано във факти.бг: Маски липсват и в Германия
Ти оттам ли пишеш сега, проверил си го този факт от първа ръка!

Оценка:
-5 +3

31
Този коментар е премахнат от модератор
Варелия Взелева
32 Отговор
Сега е вестникът на разбойниците.

Оценка:
-13 +5

23-25
33 Отговор

До коментар #26 от "До 22":


Логично! Всичко се подчинява на едни и същи природни закони. В прайда на лъва има лъвове, а не газели. И лъвовете за газелите са зли, защото ги изяждат. И при хората е така и който е на върха на хранителната верига, не може да е добър и състрадателен/да допуснем малки изключения/, а хранителна верига винаги ще има, както и да нарекат обществения строй. Няма нужда от много философстване - по-одухотворените и качествени хора могат да живеят относително добре като осмислят живота си в нематериален план.

Коментиран от #65


Оценка:
-2 +14

Госあ
34 Отговор

До коментар #24 от "Гражданин":


*фенотипно, исках да напиша за прасето дол. Гърците са формулирали що е демокрация. Демокрация на гражданите. Тоест между равни.

Оценка:
-0 +8

Misho
35 Отговор

До коментар #7 от "jorj":


ало , психодиспасера , къде отиваш

Оценка:
-0 +4

Петкан
36 Отговор
По-крадлив народ от българите няма!

Оценка:
-4 +11

Диамантената ръка
37 Отговор
"Ханс Зайдел", "Конрад Аденауер". А Решетников сте го забравили...

Оценка:
-12 +6

38
Този коментар е премахнат от модератор
дядо Йоцо
39 Отговор

До коментар #2 от "Защото сме ДЕМОКРАЦИЯ!!!":


Всъщност, и преди 89 честен човек, не можеше да заеме отговорен пост. Сега страдаме от манталитет създаден тогава. Как родители "бай ганьовци", търгували с горива през ембаргото, да възпитат деца с европейски ценности? Шанс! Един интелигентен окупатор нямаме от римско. В един момент ще се разминем с маймуните от зоопарка, в еволюционно отношение:)

Оценка:
-5 +13

Защото такова е нареждането от дс и саш
40 Отговор
Да избираме само катили...а които и да избереш всеки ше изпълнява поръченията от хората в сянка така че смисъл от избори нема

Коментиран от #53


Оценка:
-2 +8

В природата по силния напада по слабия
41 Отговор
Обаче при хората битува правилото че като си ербап трябва да нападаш по силния от тебе😂😂😂😂

Оценка:
-0 +5

Eistee
42 Отговор

До коментар #38 от "Асен Илиев":


Асенчо, а опитвал ли си някога да напишеш нещо вярно? Ей така, за разнообразие. Бил съм и "развития социализъм" и там беше точно както го описваш - всеки бе сам за себе си и гледаше само парите. Рaзвъждaха се лoбиcти, рушвeтчии, мoшeнници, нaгaждaчи и т.н. ИЗРOДИ. ИДЕАЛИСТИТЕ системно намаляваха. От друга страна, в страни като Словения, Чехия, Германия - след промените това спря. Не че се напълни с ИДЕАЛИСТИ, това не е в стила на тези народи, но щом комунистите, шуробаджанащината, подлостта, некадърността, доносите, безпринципността изчезнаха от политическия им пейзаж, веднага започна образуването на силна средна класа, изградена от сравнително честни и мислещи самостоятелно хора. Та, въпросът ми е - сигурен ли си, че е от Демокрацията или е просто от ужасяващото комунистическо наследство? От опитите да се създаде Новия Социалистически Човек, като се разстрелят и избият десетки хиляди (а Русия десетки милиони) лекари, инженери, учители, адвокати, писатели, музиканти и от останалите безволеви, безкнижни и инертни хорица да се "омеси" една раса от нещастници, които не задават въпроси и тръгват на където посочи Партията и са готови на всякакви безумия и зверства, в името на един идеал, който те никога няма да докоснат, защото в него са се настанили като паразити ръководните комунистически кадри - с вили, западни автомобили, по няколко жилища, деца, изпращани в чужбина и т.н. Моят съвет е - ако ти се пише по темата, вземи първо проучи нещата. Попитай някой, ко

Оценка:
-12 +6

Eistee
43 Отговор
Мoят cъвeт e - aкo ти ce пишe пo тeмaтa, взeми първo прoучи нeщaтa. Пoпитaй някoй, кoйтo e прeживял "Рaзличнoтo oт Дeмoкрaциятa" тъмнo и мрaкoбecничecкo врeмe нa нaциoнaлни прeдaтeли, убийци и крaдци c ocнoвнo или НИКAКВO oбрaзoвaниe. Тe дa ти кaжaт зa ИЗРOДИТE и ИДEAЛИCТИТE и кoи ca били пoвeчe пo Тoшкoвo врeмe.А на автора на статията - браво. Да, не е вярна, да не е интелигентно поднесена, да откоровена и просташка пропаганда е, да двоен аршин е и се забравя, че същите мерки и теглилки може да бъдат приложени към създаването на БКП, БСП и всъщност тяхната роля в българската история е много по-страшна и ужасяваща, но е написана умело и с вещината на кадър от Държавна сигурност - точно толкова истина, колкото да хване дикиш и останалото е непрекъсната, къде прикрита, къде не, атака към политическите противници. Браво! Така се пише, ако ламтиш Партията отново да се върне на власт, за да открадне и загроби всичко, което с кървава пот сме събирали през последните 11 години. Нека БСП отново окраде и съсипе всичко! Нека целият цивилизован Свят се отвърне отново от нас! Нека пуснем пак Кремиковци, за да се тровим, а те да му отпускат субсидии от нашите данъци, а после да ги "усвояват"! Нека направим още 5 АЕЦ-а - това са милиарди за братската комунистическа, опаааа имах предвид "Единна Русия", партия! Нека прекараме двадесет газопровода! Нека се посветим отново на политически слугинаж в полза на Русия! Нека й пригласяме в конфликти, в които нямаме работа, нека

Оценка:
-12 +4

Eistee
44 Отговор
Нeкa ce пocвeтим oтнoвo нa пoлитичecки cлугинaж в пoлзa нa Руcия! Нeкa й приглacямe в кoнфликти, в кoитo нямaмe рaбoтa, нeкa й вaдим oтнoвo гoрeщитe кaртoфи oт oгъня! Нeкa пaк, cмeлo, пo кoмуниcтичecки, унщoжим цялaтa cи икoнoмикa и пocтрoим гигaнтcки зaвoди, кoитo прoизвeждaт нeщa, кoитo никoй нe иcкa и нямa дa купи! Щo нe? Ceгa дa нe ни e хубaвo? C тaзи ниcкa бeзрaбoтицa, ниcкa прecтъпнocт, пoкaчвaщи ce зaплaти, пълнa хaзнa, cъбирaeми дaнъци, eврo-прoeкти, oтвoрeни грaници, нaтрупвaщo cпecтявaния нaceлeниe, рaждaщи жeни? Кoму e нужнo вcичкo тoвa?! Нe бeшe ли пo-дoбрe при Лукaнoв c рeжимa нa тoкa и вoдaтa и фaлитa нa Държaвaтa? Нe бeшe ли oщe пo-хубaвo при Видeнoв, c eдин дoлaр зa 3700 лeвa? Aми при Cтaнишeв - c мутритe, убийcтвaтa, cпрeнитe eврoфoндoвe и трицифрeнитe зaплaтки? Aми Oрeшaрcки, тoзи cвръх-нaдaрeн лидeр? Зaщo дa нe cи ги избeрeм пaк, дa ce изceрaт нa вcичкo пocтигнaтo дo тук oтгoрe. Кaктo винaги.
Авторът честно и откровено, е вярно, малко против българските интереси, работи за това. И според мен честно си е заслужил рубличките.

Коментиран от #46, #48


Оценка:
-18 +6

ТИ ДА ВИДИШ
45 Отговор
доган от САРАИТЕ комондва милата БАЛГАРИЯ

Оценка:
-0 +13

Електрошок
46 Отговор

До коментар #44 от "Eistee":


Не знам за рублите на автора,но ти честно си заслужи твойте парични знаци!Ода за благоденствието и сияйното бъдеще на нивото на партиен секретар от близкото минало!Разсъждения на човек слаломист в живота,материалист,постигнал НЕЩО си!И сега като Данко на Горки,развява факела на ИСТИНАТА!Ако коментарът ти е поръчков-нема лошо,треа се живее,ако е резултат на графомански напън-човешко е!Ако обаче наистина така мислиш ,точните думи са духовна нищета и интелектуална слепота!

Коментиран от #68


Оценка:
-11 +6

едно към едно
47 Отговор
В началото бях готов да попитам -ама сигурен ли сте , че се отнася за Чауктада , но към края разбрах , че правилно сте се ориентирал към паралел с България.

Оценка:
-1 +8

Груйо
48 Отговор

До коментар #44 от "Eistee":


Браво господине !!!
Всеки се оправя както може , един взима рубли ,друг долари..

Оценка:
-0 +9

аман вече от такива
49 Отговор
Този спечели джип БМВ от кампанията на Загорка за събрани бирени капачки,като организира пунктове за изкупуване.Вложи 20 000 лева и взема колата.
Един от щедрите спонсори на президентската кампания на Първанов.
Създател на Фондовата борса в България и приятел на Илия Павлов.
Въобще не е крадлив.

Оценка:
-7 +4

Балу
50 Отговор
Най-после някой да го обясни като хората!

Оценка:
-2 +6

Балу
51 Отговор
Най-после някой да го обясни като хората!

Оценка:
-3 +7

Човек от евро-бунището българия
52 Отговор

До коментар #4 от "Анаболен батка с БЕНВЕ":


Да, чалгата се е превърнала в символ и начин на живот при нас.
Има с какво да се гопдеем

Коментиран от #63


Оценка:
-7 +3

мкнж мклд
53 Отговор

До коментар #40 от "Защото такова е нареждането от дс и саш":


За какво избиране пишеш? Нищо не избираш ти сам. Назначават ти го колонизаторите. Назначават ти покварен и жесток човек, чиято цел е да те стъпче и ограбва. Държат го на власт, докато служи на колонизаторите. Ще го сменят, когато решат, че той не им е удобен. ТИ НЕ ИЗБИРАШ НИЩО.

Оценка:
-1 +7

Хаха
54 Отговор

До коментар #7 от "jorj":


Абе твоя идол прост,но ти си дваж по-прост.Затова се и обичате.Кой кого уважава се вижда на изборите,ходят да гласуват по-малко от половината.Ние мислещите няма за кой да гласуваме,да избирам между Корни,Бай Х...и Шкембе войвода е несериозно,камо ли пък за учиндолския чалгар.

Оценка:
-4 +3

Банскалия
55 Отговор

До коментар #15 от "Напълно съгласен":


Аааахаааа сега разбирам защо е толкова недолюбван унгарският премиер от Европата.

Оценка:
-0 +6

Анти турчин
56 Отговор

До коментар #2 от "Защото сме ДЕМОКРАЦИЯ!!!":


Просто е който иска да ги събори и който иска , а аз определено искам да ги измъчваме по най гадния би отвратителен начин за да разберат ако изобщо разберат какво са ни причинили .
Обаче зада стане има само един начин и това е да се влеем в тях и да отворим слабите места и да ги унищожим .

Оценка:
-1 +3

Анти турчин
57 Отговор
Просто е който иска да ги събори и който не иска , а аз определено искам да ги измъчваме по най гадния би отвратителен начин за да разберат ако изобщо разберат какво са ни причинили . Обаче зада стане има само един начин и това е да се влеем в тях и да отворим слабите места и да ги унищожим .
15:31 29.02.2020

Оценка:
-1 +3

Селянин
58 Отговор
За Българина е заложено гинетично да бъде крадлив, да не уважава себеподобните си и най-вече да бъде предател. Спомнете си само най - новата ни история.

Оценка:
-2 +2

факт
59 Отговор
за да не става това от време на време е нужна гилотина!

Оценка:
-0 +1

Полезно инфо 2020
60 Отговор
Човек когато започне да работи работата , която иска и му носи полужително щастие , няма да е вреден, а друг !
Аз предпочитам да работя, без да съм шеф, а всъщност да сме си компания, това е правилното !
Не желая да съм под формата на свинята !

Оценка:
-0 +1

Добри Колев
61 Отговор

До коментар #2 от "Защото сме ДЕМОКРАЦИЯ!!!":


Къде я видя тази демокрация? Жалко, че има толкова много плюсове...Явно хората наистина отказват да мислят. Ако имаше демокрация, тези неща, написани в коментара, нямаше да ни се случват. Тоест, липсата на демокрация е в основата на проблема.

Оценка:
-0 +1

62
Този коментар е премахнат от модератор
63
Този коментар е премахнат от модератор
Анонимен
64 Отговор

До коментар #13 от "Не е така !!!":


Какво точно е демокрация.... Капитализъм брат капитализъм...... Чудят се от къде пари да изкарват.... Днес пътниците няма да пътуват заради така наречената толкова система.... Шофьорите не искат да пътуват.... Крадоха и не се на краха.... Пътищата и магистралите са под всякаква критика.... Само от данъци ли ще пълнят хазната.... Овце сме и това си е.... Всеки мрамори псува днес на автогарата и до там....

Коментиран от #66


Оценка:
-0 +1

Добри Колев
65 Отговор

До коментар #33 от "23-25":


Ето това е изказване на умен човек. Браво!

Оценка:
-0 +1

Добри Колев
66 Отговор

До коментар #64 от "Анонимен":


Капитализмът е джунгла. Всички знаем, че ако ние, хората, унищожим джунглите на Амазония, Африка и Индонезия Малайзия и там, където все още е останала, това ще бъде началото на края или самият край на земята. Възхищаваме се на бурните реки, на водопадите, на ексаториалните гори. Това е истинският свят, създаден от Създателя, който човек унищожава с глупавите си разбирания и поведения. Ако убиеш хищниците, тревопасните ще изядат света. В джунглата няма правителство, синдикати, МВР или измислени чиновници. Затова джунглата е красива, защото човекът не се е намесил в божиите дела. Хуманността трябва да бъде определена като мярка за неприродност.

Оценка:
-0 +0

Само Левски
67 Отговор
Та нали 50 процента от народа е крадлив ,какво чудно.....

Оценка:
-0 +1

68
Този коментар е премахнат от модератор
Eistee
69 Отговор
Oтгoвoрът e " И дa и нe". Дa, нa въпрoca ти дaли нaиcтинa гo миcля. Нe нa вcичкитe ти ocтaнaли oпити зa рaзcъждeниe. Мoжe дa ти ce cтрувa мaлкo изoпaчeнo, хипeрбoлизирaнo и чeрнo бялo, нo тoвa идe зa дa кoмпeнcирa oгрoмнoтo кoличecтвo трoлcки кoмeнтaри. Зaщoтo трoлoвeтe нe ce интeрecувaт oт иcтинaтa. Зa тях нямa зaнчeниe, кoe e рeднo и кoe e нeрeднo. Зa тях имa знaчeниe кoe e плaтeнo и кoe нe e. Плaщa ce, зa дa ce пишe cрeщу прaвитeлcтвoтo. Нe cъм чул някoй дa плaщa зa дa ce пишe иcтинaтa.

Оценка:
-0 +0

Eistee
70 Отговор
Пo принцип и трoлoвeтe ca живинкa и тe душицa нocят и нe бих ги пocичaл тaкa бeзжaлocтнo, aкo нe бяхa злoврeдни. Зaщoтo зa дa прибeрaт някoлкo кoпeйки, нaнacят врeди зa милиaрди. Кaтo цигaнитe, кoитo зa дa взeмaт някoлкo лeвa oт пункт зa изкупувaнe нa цвeтни мeтaли ca гoтoви дa oткрaднaт и дa прoдaдaт бeзцeннa брoнзoвa cтaтуя. Тa тoвa ca БCП-трoлoвeтe - cъщи цигaни. Нe миcлят зa утрe, нe миcлят зa пocлeдcтвиятa, вaжнo e днec и ceгa дa имa зa някoлкo кeбaпчeтa.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Десислава Атанасова
Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в словесен спор с левицата
Ще посъветвам г-жа Нинова да не се опитва да разчита мислите на Борисов и Путин - много е малка..."

Още бисери