ФАКТИ.БГ

Най-четеният материал на ФАКТИ за 2020 г. Доц. Мангъров - къде бъркат щабът, политиците и Гешев

Според него за да утихне епидемията трябва да преболедува 70% от населението

Публикувана: 1 Януари, 2021 06:52
322 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 790681
Най-четеният материал на ФАКТИ за 2020 г. Доц. Мангъров - къде бъркат щабът, политиците и Гешев
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.3 от 1383 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Доц. д-р Атанас Мангъров е началник на детското отделение в Инфекциозната болница в София. Доцент към Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина. Сред целия информационен поток, който ни залива по темата с коронавируса, Мангъров е сред малкото специалисти, които вдъхват спокойствие и изглеждат достатъчно компетентни по темата, отвъд паниката. Затова от ФАКТИ решихме да го потърсим с актуални въпроси около развитието на болестта в България.

- Доц. Мангъров, вчера генералният директор на Световната здравна организация призова държавите да правят максимално голям брой тестове за коронавирус на населението. У нас обаче не е така. Правят са около 250 теста дневно. При това те са по-скъпи и резултатите излизат по-бавно, при положение, че има опция за бързи и евтини тестове. Защо се получава така и как можем да обясним действията на държавата?

- Това, което разбираме от изявленията на Оперативния щаб е, че те считат настоящите тестове за по-точни. Другите според тях не били надеждни, въпреки че те имат европейски сертификат и тяхната чувствителност по отношение на имуноглобулините М е някъде около 88-89%, а по отношение на имуноглобулините G е 97-98%. Тяхната специфичност е 100% и за едните, и за другите. Може би ще ги въведат, но още не са ги въвели. Ако тези тестове се въведат, използваните към момента референтни тестове могат да послужат само за онези хора, които са дали положителен резултат при бързите тестове.

Със сигурност така ще се хващат много повече болни от коронавируса.

Тези тестове, които се използват в момента хващат наличието на вирус, а вирусът се отделя от хората, които са заразени някъде около 3-4 дни преди да се проявят клиничните симптоми и около 15-20 дни след началото на клиничните симптоми. Т.е. само през този времеви интервал тези тестове могат да хванат вируса. И за това, че същите тези тестове се използват за контактните на тези, които са доказани, че са били с коронавирус, при тях обикновено не се хваща нищо, защото това са едни хора, които са го преболедували вече и не отделят вируса или пък са заразени, но все още не са започнали да отделят вируса, защото се намират в инкубационен стадий. Накратко казано с настоящите тестове трудно ще докажете размерите на епидемията.

Бързите тестове струват десетина лева и се правят за десет минути. Всяка болнична лаборатория и всяка клинична лаборатория на който и да е здравен център би могла да го прави.

- Да, но към момента го прави една-единствена лаборатория в София, при това частна.
- Това е въпрос, на който трябва да отговори Оперативният щаб. Оттам имат правомощията да задължат за използването на този тест, но защо не го правят не ми е ясно. Това е тест, който може да се прави от всяко ДКЦ с клинична лаборатория.

- Всичко това води до извода, че вероятно към момента заразените са доста повече от официално изнесените данни.
- Със сигурност. За да спре тази епидемия трябва някъде около 70% от населението да преболедува и едва тогава ще започне да намалява скоростта, с която се разпространява заболяването. Просто това е елементарна епидемиология. Това, което стана в Китай, стана не защото се ограждаха и т.н., а защото мнозина преболедуваха и вече няма кой да се разболява. Както бяха построили 14 болници, сега 11 ги закриха, защото няма кого да хоспитализират в тях. Вчера или онзи ден в Китай имаше едва 16 нови болни, което е пренебрежима бройка, сравнима с официално новозаболелите у нас например.

- Можем ли да заключим, че в България категорично не се тестват достатъчно хора?
- Съобщават за направени 250 проби дневно. Това е нищо. Тези проби са бавни, трудоемки, те са сравнително точни, ако се правят както трябва, но виждаме, че всяка проба се проверява по два-три пъти, което показва, че тези, които ги правят не са сигурни в тяхната достоверност. Ако в последните дни се изследват около и над стотина души дневно, то в началото се изследваха 15-20. Това е много малко.

- Вашето мнение за работата на Оперативния щаб излежда не е много положително.
- Изобщо.

Снимка: БГНЕС

Най-четеният материал на ФАКТИ за 2020 г. Доц. Мангъров - къде бъркат щабът, политиците и Гешев

- Вие сте от тези, които не се притесняват да казват, че здравната система изобщо не е подготвена за това предизвикателство. Както обикновено, само на Господ ли трябва да се молим ситуацията да не се влоши и да стане например като в Италия с голям брой болни?
- Ние сме такива, каквито сме. Няма да станем по-добри или лоши за няколко дни. Това, което става в Италия е феномен. При всяка епидемия, особено тези, които се предават по въздушно-капков път и контактно-битов, както е тази, има места където има много висока заболеваемост и всичко протича много тежко. Това се дължи на комплекс от обстоятелства. Виждате, че в другите страни също има много болни, но не е както в тази част на Италия. Там са събрани хора на по-напреднала възраст, както и други фактори. Същото се получава по време на епидемията от SARS през 2003 г. в Торонто. Там протича много тежко и взима много жертви. Злощастно стечение на обстоятелствата.

- Т.е. не следва да се правят прогнози за подобно на италианското развитие в България?
- Не, изобщо не. Човек трябва да се учи от миналото. Епидемията от SARS 2003 г. в Торонто в момента се случва в Северна Италия.

- Наскоро дадохте оптимистичната прогноза, че нещата ще утихнат до юни.
- Трябва 70% от населението да преболедува. В над 80% от случаите това преболедуване ще стане безсимптомно или с минимални симптоми - хрема, кашлица, общо неразположение. Когато се натрупа достатъчно имунно население, тогава епидемията ще намалее или ще спре. Обикновено това става за около 2-3 месеца.

- Не звучи толкова страшно. В различен дух обаче са думите на официалните лица. Правилни и нужни ли са суровите мерки, които се взимат? Спазват ли се достатъчно от населението?
- Те са правилни, но са в рамките на възможното. Колкото и да се опитваме, това е инфекция, която се предава по всички възможни начини. Не можем да я ограничим в тази степен, в която ни се иска. Но тези мерки, които се взимат, ще съсипат икономиката и няма да можем да се възстановим много години напред. Много хора казват, че ще сме живи. Да, ще сме живи, но ще бъдем много гладни. А от това се умира също.

- Главният прокурор Иван Гешев днес заговори за военно положение.
- Това може да го говори човек, който не разбира от епидемиология и инфекциозни болести. Той си мисли, че тези неща имат елементарни решения. Просто да затворим всичко и нещата ще се случат. И в оградата на най-строго охраняваното поделение има дупка, през която някой ходи да си купува цигари, ако мога така образно да се изразя.

- Хората обаче са притеснени.
- Това, което трябва да се обясни е, че много хора си мислят, че като се разболеят и ще умрат. Няма да умрат. Децата не умират, хората до 40-50 г. не умират, те се разболяват. Във всяка възраст човек може да се разболее. Тези, които са изложени на опасност да загинат, са тези, които са на възраст от 60, 70 и повече години. Те трябва да се пазят. Абсолютно безсмислено е хората, които не са тежко болни, да бъдат вкарвани в болница просто защото имат доказан коронавирус. Те просто си лежат в болницата и там не се прави нищо по-различно от това, което могат да правят вкъщи. Слагате си пижамата, лежите в леглото, пиете чай, взимате аспирин и чакате да Ви мине. Ако тръгнете да умирате, тогава могат да Ви вкарат в болница.

- Смята се, че могат рязко да се влошат симптомите.
- Точно там трябва да се хвърлят усилията. Ако се случи това нещо, човек да бъде вкаран в болница. Но не да лежи във Втора градска и да се чуди защо е там, тъй като има температура и не му е добре, ами има смисъл да бъде вкаран човек, който има дихателна недостатъчност, който бере душа, така да се каже.

В болницата човек също не е изолиран и може да пренесе вируса към лекари, а те към своите семейства. Ако си стои вкъщи, заразеният ще е контактен със своето семейство, което така или иначе вече е заразено, защото този човек не е паднал отнякъде, а си е бил в тази среда.

- В крайна сметка просто един грип ли е коронавирусът?
- Това е една тежка респираторна инфекция, която в някои случаи, особено при хора на възраст, може да протече тежко, да се стигне до респираторен дистрес синдром с дихателна недостатъчност, което може да завърши летално. Към тази сутрин в света има 160 000 души с доказана коронавирусна инфекция с 6000 смъртни случая. Тази бройка за целия свят е нищо. По-малко от 4% смъртност, която е съсредоточена сред специфични възрастови групи. Ако по-млад човек загине, той почти винаги има някакво съпътстващо, отслабило значително организма, състояние.

- Все пак има някаква логика в целия хаос?
- Да, много хора си мислят, че ако се заразят и край. Епидемиологията е наука. За да разберем сега и какво ще се случва занапред, трябва да изходим от това, което се е случвало в миналото. Нека не си мислим, че светът започва от нас.

- И е препоръчително хората да мислят. Напоследък се държим сякаш ни бомбардират и сме жертви на непозната химическа атака например.
- Да, да се съобщават новости, че са доказани случаи на еди какво си в 1 ч. през нощта е все едно, че са бомбардирали София. Тези мерки, които се вземат, са нужни при особено опасна инфекция. Ако ставаше дума за вариола, при която смъртността е 60-70%, ако ставаше дума за ебола, където смъртността също е много висока. Но при това, което имаме налице, просто ще си разсипем икономиката.

Вижте какво се случва в Обединеното кралство. Нито са затворили училищата, кината и театрите, там считат, че хората ще преболедуват болестта и тя ще спре. Вече хората, които са на смъртно легло, ще ги хоспитализират. Пак казвам, безсмислено е да се хоспитализират хора, просто да бъдат изолирани в болници. Ще се задръстят болниците с неособено тежко болни.

- Мерките тук може би изглеждат от една страна като презастраховане на политиците, а от друга страх и признание за неподготвена здравна система.
- Това презастраховане струва много скъпо. Ще задръстят болниците и ще изчерпат ресурсите, които трябва да се запазят за тези, които ще се нуждаят от интензивни грижи. В цялата страна в момента такива са двама-трима, ако не и по-малко.

Относно здравната система - настоящата ситуация е като едно земетресение. Когато стане то, се вижда кой как е строил, кой не е слагал достатъчно желязо, кой е ползвал морски пясък, въпреки че не трябва да се използва. Когато има срутени сгради, те са строени в разрез с правилата. Тук е същото.


София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.3 от 1383 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
CoviD 20
1 Отговор
'неподготвена здравна система'!

Коментиран от #223


Оценка:
-36 +433

Bigbb
2 Отговор
По отровна снимка нямате ли на тоя ?

Коментиран от #85, #112, #135, #155, #183, #185, #187, #188, #189, #288


Оценка:
-473 +74

вашето мнение
3 Отговор
Намери се един истинсски паразитолог да каже истината. Да коронавируса няма да изчезне, ако човешката популация няма имунитет. Това което правят сега пишман дофторите е само да забавят неизбежното и да съсипят икономиката.

Коментиран от #25, #55, #67


Оценка:
-80 +814

▫ ▫
4 Отговор
Фатмаците толкова си могат.

Оценка:
-39 +347

Гост
5 Отговор
Хм 70 % ! Че един Китай е 1 300 000 000 това значи, че близо 1 милиард са се заразили ли?

Коментиран от #8, #206, #226


Оценка:
-19 +274

Последния софиянец
6 Отговор
Този вирус не е изследван. Ако се окаже че уврежда имунитета за цял живот, кво правим!?

Коментиран от #41, #99, #114, #158, #162, #212, #216


Оценка:
-141 +224

Фермер
7 Отговор
Да отива доктора до Италия да си вземе имунитета и да си свирка спокоен

Оценка:
-224 +142

Фермер
8 Отговор

До коментар #5 от "Гост":


Китайците нямат имунитет.Виж американските войници които пристигнаха в Италия имат и си джиткат без маски.

Коментиран от #16, #119


Оценка:
-35 +289

МАНГЪР
9 Отговор
Въри разбери това име

Коментиран от #11, #132


Оценка:
-141 +30

Т444444
10 Отговор
Само двама починали в периода от 01.03. до 17.03. това ли е пандемия? Мисля че не е хубаво да се прави от мухата слон.

Коментиран от #56


Оценка:
-69 +384

Фермер
11 Отговор

До коментар #9 от "МАНГЪР":


Не знам за името, ама прякора требва да му е агент Смит

Оценка:
-100 +39

гост
12 Отговор
Позната мед.сестра в Австрия каза,че и в Австрия не правят от бързите тестове дето стрували няколко евро,същото четох и за Германия.Сигурно не са надеждни ли ,знам ли?

Оценка:
-29 +107

Потрес
13 Отговор
Аз съм потресен. До преди дни казваха, че разликата чежду грип Б и короната била хремата! Сега се говори за хрема при короната! Някой истински вирусолог да излезе и да каже какви са точно симптомите. Явно Годжи е тотално неядекватен!

Коментиран от #84, #109


Оценка:
-40 +247

Онзи
14 Отговор
Да се дава за Англия .......този "спецЯлист" знае ли какво представлява англо-американската здравна система......във времена на кризи , изплуват всякакви говна на повърхността. И за системата ни , и за експертЕ , като тоя

Оценка:
-194 +68

Госあ
15 Отговор
🧐 без коментар. Писна ми да пиша коментари в отговор на дебили. Всъщност дирижирани дебили. Само едно ще кажа, все едно е дали човек в крайна фаза пред умирачка ще умре у първа градска или у тех. Всъщност по добре да си умре у тех. А Милано е икономически център в който не са само пенсионери. И така нататък.

Оценка:
-31 +134

Последния софиянец
16 Отговор

До коментар #8 от "Фермер":


Джиткат щото са им били ваксината.

Коментиран от #20


Оценка:
-25 +158

17
Този коментар е премахнат от модератор.
Behemoth
18 Отговор
Ми така е ама БАЦЕ ще си напрай пиара и ще забравим за Къщата....освен това ще купим маски....

Коментиран от #37, #176


Оценка:
-31 +203

SSss
19 Отговор
Отново мирише на корупция.В Европа тестове се правят и в аптеките,но в България,само една лаборатория имала право на това.Защо се ползват скъпи методи на тестове,като могат да се направят евтини такива.Кой е определил тестовете да се правят в частна лаборатория.Въпросите са много а отговорът е само един.Корупция по всичките етажи на власта а извънредното положение ще се използва за още кражби за милиони или милиарди.Този с генералската униформа също не е много чист,след като участва в тази схема.

Коментиран от #29, #31, #32, #58, #240


Оценка:
-37 +366

Фермер
20 Отговор

До коментар #16 от "Последния софиянец":


http://dianadeleva.com/нещо-става-в-италия-димна-завеса-ли-е-к/2020/03/15/

https://haskovo.press/2020/03/15/20-000-американски-войници-и-танкове-се-поя/

Оценка:
-12 +40

другарят
21 Отговор
Най-пойсле дадоха думата на специалист врял и кипял в тази област да обясни на стадото някой истини. Вчера гледах в ютюб мнението на някой руски специалисти и те фактически казват същото и обясняват ясно и подробно всичко.Много е прав доктора, че благодарение на мутри и каруцари в управлението ще си досъсипем държавата и след това никога няма да се възстановим.

Коментиран от #86, #96, #159, #296


Оценка:
-53 +436

22
Този коментар е премахнат от модератор.
23
Този коментар е премахнат от модератор.
Платен коментар
24 Отговор
Допреди месец-два дежурните хейтъри ревяха с пълно гърло , че не произвеждаме нищо , че нямаме икономика. Сега същите реват , че с тези мерки ще съсипем икономиката :):):)
А пък в целия ЕС как не са се сетили да питат великия специалиС - Мангъра , ми затягат мерките все повече. Прости са тиа , да знаете. Слушайте Мангъра и сА не бойте

Коментиран от #34, #42


Оценка:
-204 +71

Шекспир
25 Отговор

До коментар #3 от "вашето мнение":


Да де ама тези "пишман"доктори са научни светила от цял свят а този е от Долно уйно.
Този специалист казва в прав текст-децата и младите ще оздравеят а старите кучетата ги яли.
Спесиалис един вид

Коментиран от #33, #54


Оценка:
-157 +56

asd
26 Отговор
9 Март 2020

Атанас Мангъров отбеляза това, че коронавирусът не е особено опасна инфекция.
"В около 15% от случаите има симптоми, които са идентични с тези на грипа, който в момента се вихри. Не всички, които се разболеят, ще умрат. "

Коментиран от #27


Оценка:
-15 +135

asd
27 Отговор

До коментар #26 от "asd":


Та да не се притеснявате! "дофтурът" каза че не всичките които се били разболели щели да умрат...

Оценка:
-33 +44

Някой си
28 Отговор
Ей тоя пич и госпожата спец по вирусология трябваше да сложат начело на щаба за борба с коронавируса, не някакъв коремен хирург и измислен генерал!

Оценка:
-45 +282

гост
29 Отговор

До коментар #19 от "SSss":


В момента в България няма такива,очаква се до края на седмицата да се доставят.Ще струват между 7-15 лева.

Коментиран от #157


Оценка:
-4 +47

Много грамотно обяснено
30 Отговор
Един от малкото къдърни лекари останали да работят в Б-г.

Коментиран от #213


Оценка:
-30 +274

Серящия Слон
31 Отговор

До коментар #19 от "SSss":


Абе... като се замисли човек и се оказва че си много прав.Само че, колко от преждеизказващите са се замислили..и изобщо имат ли с какво да мислят.Излез на балкона и ще разбереш отговорът на този въпрос...егати простия народ.

Оценка:
-12 +75

бай Шиле
32 Отговор

До коментар #19 от "SSss":


Първо се поинтересувай колко животоспасяващи операции /онкологични/ е направил "този генерал" САМО за 2019 година.

Коментиран от #36, #166


Оценка:
-38 +66

гост
33 Отговор

До коментар #25 от "Шекспир":


Ами то аз на този вярвам повече, отколкото на големите светила в науката, които разработиха и пуснаха този вирус..а и още много други.Благодарение на тези светила, човечеството е на тоя хал...ама де в кухината ти толкоз гънки, че да мислиш самостоятелно...

Коментиран от #38


Оценка:
-32 +85

Hmmm
34 Отговор

До коментар #24 от "Платен коментар":


Той казва,че във Великобритания предприетите мерки са правилни.Сега и китайски вирусолози,микробиолози ,имунолози казват,че Европа повтаря техните грешки.Само,че техните грешки са произтекли от непознаването в самото начало на този вирус.Сега след като вече се знае за него....защо Европа предприема грешни мерки,казват китайците.
Кое е правилно и кое не...аз не коментирам,защото не съм вирусолог. Но въпросния Мангъров горе на снимката може да коментира ,като специалист в тази област. По твоята логика трябва да наречеш и всичките специалисти в Англия от тази област за "неудачници" ,тъй като прилагат точно това,което казва този Мангъров.

Коментиран от #60, #269


Оценка:
-27 +143

Дада
35 Отговор
Няма страшно,тия дето кльопат плъхове и прилепи вече са открили ваксина.Нашия да отива бързо да се мазни,поне в това е спец.

Оценка:
-13 +60

Някой си
36 Отговор

До коментар #32 от "бай Шиле":


Бай Шиле, коремната хирургия няма нищо общо с вирусологията, все едно да те заболи глава и да идеш на ортопед.
Това е идеята.
Може да си блестящ хирург и нула в останалите области на медицината.
Медицината е една от малкото области изискващи тясна специализация.
Моите уважения към паркетния генерал ( станал е такъв защото в някой устав някъде е записано, че шеф на ВМА може да бъде само генерал) но нека остави вирусите на вирусолозите, които всеки ден са на първа линия в борбата с подобни епидемии и да си гледа хирургията!

Коментиран от #62, #225


Оценка:
-24 +232

Каталунец
37 Отговор

До коментар #18 от "Behemoth":


Прости боици тои борисов вкара вироса за да ви види акъла»ето вече забравихте за къщата» тои сигурно вече си е купил замък докъто се борите с вируса

Оценка:
-30 +75

Шекспир
38 Отговор

До коментар #33 от "гост":


Хайде не слагай всички лекари под общ знаменател.Ти ако искаш вярвай и на врачки.Излез утре лепни си вируса и го занеси в къщи при старите си майка и баща.Според МъНгалов едва ли и двамата ще починат.Айде със здраве.Тоя брои възрастните за косвени жертви

Оценка:
-45 +62

Не е вярно
39 Отговор
Първо - 70% от населението на Китай са поне 1 милиард. СЛЕДОВАТЕЛНО НЕ Е ИСТИНА, ЧЕ ВЕЧЕ НЕ Е ИМАЛО КОЙ ДА СЕ ЗАРАЗЯВА И затова вече няма заболели. Второ - и Англия вече се отказва от принципа на стадния имунитет.

Оценка:
-28 +80

ТОЧКАТА
40 Отговор
СВЕСТЕН БЪЛЛГАРСКИ СПЕЦИАЛИСТ!!!!!Нещо рядко срещано тък.

Оценка:
-29 +135

Дон Чико
41 Отговор

До коментар #6 от "Последния софиянец":


Мрем.

Оценка:
-20 +7

Все още няма коментари
42 Отговор

До коментар #24 от "Платен коментар":


Мислиш ли че носителите на Коронавирус в България са 81 ,аз мисля че са 81000 и то , които не са го усетили защото е преминало като колики и разстройство .

Коментиран от #48


Оценка:
-9 +125

Компира
43 Отговор
Ама пък какви мангизи ще се краднат покрай епидемията...

Коментиран от #161


Оценка:
-7 +111

Ppp
44 Отговор
Професоре, само да отбележа, че официално заразените са вече почти 200К и 8К умрели https://www.worldometers.info/coronavirus/

Оценка:
-12 +28

grajdanka
45 Отговор
Изключително професионално и интелигентно обяснение на ситуацията. Колкото и да не вярваме броят на заразените е много повече от официално обявените.Здравната система отдавна е в тежко състояние.

Коментиран от #182


Оценка:
-19 +150

Гост
46 Отговор
Скоро ще разберем не колко души са преболедували, а колко са умряли и колко са забогатяли. Най-много обаче ще са полудяли от повсеместната тъпотия (справка Гешев).

Коментиран от #146


Оценка:
-10 +145

гост
47 Отговор
Приключили случаи към момента - 89632. Излекувани - 81683 (91%), смъртни случаи - 7949 (9%).
Всеки, който може да смята да си пресметне сам евентуалният брой на смъртните случаи в България при 70% заболеваемост на населението. В момента се счита,че населението на България е малко под 7 млн.

Коментиран от #49, #50, #78, #79, #90, #108, #148


Оценка:
-38 +26

48
Този коментар е премахнат от модератор.
Отговор
49 Отговор

До коментар #47 от "гост":


А тези които не могат смятат

Оценка:
-5 +19

25533
50 Отговор

До коментар #47 от "гост":


Това което си написал е изопачено и невярно и бъркаш процентите, не смятай само които са се възстановили, спрямо починали, а другите 100к, къде ги слагаш? А не регистрираните случаи?

Оценка:
-5 +48

Вярно
51 Отговор
Много точно и премерено говори човекът . Прекалената паника е излишна . Това не е супер смъртоносен вирус ,около 4 % е . Не е малко ,но времето работи за нас . Излязоха и нови данни ,че кръвна група 0 е почти резистентна на вируса ,а в БГ процентът на 0 кр.група е голям .

Коментиран от #57, #122


Оценка:
-12 +103

Чук и Гек
52 Отговор
Преди 10-15 дни Мангъров каза, че не може навсякъде по света да има, а тук да няма вирус. Дори предположи, че има поне 15 000, но няма кой да ги открие. Казах си, че тоя нещо се прави на опозиция на официалното захаросване на нещата и в същото време допуснах, че просто е честен с хората. И след няколко дни си пролича, че говори истината.

Оценка:
-14 +182

53
Този коментар е премахнат от модератор.
ежко
54 Отговор

До коментар #25 от "Шекспир":


Не е въпрос какво е казал,а дали е прав.И май ще излезе прав!Никой не иска пенсионерите да умрат, но реалностите са такива,че те са най-уязвими.....

Оценка:
-9 +78

hmhmhm
55 Отговор

До коментар #3 от "вашето мнение":


кажи го на умрелите в италия. Че парите им ще свършат

Оценка:
-19 +22

hmhmhm
56 Отговор

До коментар #10 от "Т444444":


отиди в Италия те там мрът като пилци може да им помагаш да носиш трупове. Пък после и пари ще ти дадат

Оценка:
-30 +17

Чук и Гек
57 Отговор

До коментар #51 от "Вярно":


Каква е тая резистентност, бе!? Говори като за електорат! Аз също съм 0- и много ме е страх! Уж много били с нулева група в България, но като попаднеш в болницата и си с тази кръвна група, докторите изпадат в ужаст!

Оценка:
-15 +25

hmhmhm
58 Отговор

До коментар #19 от "SSss":


ти си толкова далече от истината че направо не знам. Тестовете се правят в София НЦЗПБ и Военна болница какви частни лаборатории са ти в главата не знам?

Коментиран от #64


Оценка:
-22 +19

мухаха
59 Отговор
Мангъров дай личен пример-зарази се доброволно-зарази и другарите дето се радват под тази статия-та на колко години си....

Коментиран от #127


Оценка:
-58 +33

hmhmhm
60 Отговор

До коментар #34 от "Hmmm":


виж какво става в Италия представяш ли си ако не се пазеха и не се лекуваха. бройката на умрелите ще е х 4 ри па нагоре. То от специалисти сме на тоя хал.

Оценка:
-24 +34

булгар с калпак
61 Отговор
Докторът казва, че в Ухан преболедували много от населението, за това инфекцията спряла , а не заради "драконовските" китайски мерки. Казва още, че около 70% от населението изобщо трябва да преболедува, за да утихне епидемията. Официално там са се заразили около 80 000 души. При около 12 000 000 население. Но 80 000 на 12 000 000 не са 70%, а някъде 0,7%.

Оценка:
-20 +51

hmhmhm
62 Отговор

До коментар #36 от "Някой си":


Само не ми казвай че вируса не може да мутира и аз да не се притеснявам. Тези дето викат няма страшно само 1000000000 да умрат и после нещата са ок.

Коментиран от #168


Оценка:
-18 +22

Много ми се спи
63 Отговор
ВируВируса е намерил добра почва за развитие именно в района на Ломбардия

Оценка:
-7 +10

Валери божинов
64 Отговор

До коментар #58 от "hmhmhm":


На всяко гърне похлупак

Оценка:
-11 +5

разпутин
65 Отговор
доктор менгеле !

Оценка:
-27 +11

Гост
66 Отговор
Първата сигурна мярка за да се пристъпи към радикални мерки в създалата се ситуация е да се свали това правителство и всички да се сложат по 30 годишна карантина в изолатора. Втората мярка е да се спрат промивките на мозъци чрез медиите и да се мобилизират българите да възстановят родните производства като приоритета и действията да бъдат насочени всеки да спомогне с умения и знания от личен опит,а не от позицията какви пари има и да се превръща отново всичко както преди е било измерено в пари и бизнес. Мечтая да виждам благодарни и щастливи хора,които сплотени и водени от една нова идея и цел,не да имат,а да бъдат.Да се спре експлоатацията на хората,да се живее в синхрон с природата и да се пази,а не заради пари да се унищожава и съсипва,защото тя е нашият дом и градина.Така както ние се отнасяме към нея и я стопанисваме,така и тя ше се отнася с нас. Нямаме нужда да живеем под стрес и страх,че като не спазване правилата ще бъдем наказани и глобени.Може ли подобна система с такива мерки да бъде успешна и градивна? Нека рестартираме системата и създадем сами една различна и друга България,ред в който да няма завист и съревнование в което всеки да иска да е по по най! Няма невъзможни неща,всичко е в нашите ръце. Какво са парите без хората и благодарение на кой са богати богатите? Разделени сме нищо,заедно сме сила,която никой няма да спре. Стига сме ревали и критикували политиците и сме се държали като жертви,нека покажем,че сме нещо повече от тях.

Коментиран от #72, #73, #75, #231


Оценка:
-23 +126

covid19 statistic
67 Отговор

До коментар #3 от "вашето мнение":


https://www.worldometers.info/coronavirus/
Cases: 197 425
Deaths: 7 953
Recovered: 81 691
От приключените случаи: Възстановени = 91%; Умрели = 9%.
От неприключените случаи: 7% в сериозно или в критично състояние.

За Италия:
Coronavirus Cases: 31 506
Deaths: 2 503
Recovered: 2 941
От приключените случаи: Възстановени = 54%; Умрели = 46%.
От неприключените случаи: 8% в сериозно или в критично състояние.

За Китай:
Coronavirus Cases: 80 881
Deaths: 3 226
Recovered: 68 715
От приключените случаи: Възстановени = 96%; Умрели = 4%.
От неприключените случаи: 36% в сериозно или в критично състояние.

Оценка:
-7 +15

Храна за размисъл
68 Отговор
Никой никога не е подготвен за подобни ситуации.
В зоната на комфорта нещата са познати и дори да страда човек всичко му е познато,в ситуация като тази нещата са различни.
Еволюцията и израстването ни се слупват6в зоната извън комфорта.
Оцелява не по-умният или интелигентният,а този,който е адаптивен към промяната.
Нещата се променят скоростно и науката и авторитетите няма как да се развиват и адаптират в среда като тази за да дават адекватни мерки и решения,животът е отговорност на всеки един от нас и да се довериш на друг е като да се откажеш от себе си и да живееш и правиш каквото друг ти каже и намери за добре.
Този човек говори неща за които е учил и знае,но това не означава,че няма друга гледна точка и алтернатива,само че другата е която на системата не носи пари,а кой търговец би ви загубил като редовен клиент?
Мислете извън кутията!

Оценка:
-5 +40

Сульо
69 Отговор
Пълни глупости ! Напр в Китай ВЪОБЩЕ не е преболедувало 70 % от населението. Ig тестовете не са строго специфични и пълно доказтелство се прави само с RT-PCR.СЗО въобще не казвала това кеоо този пишман доктор им приписва. Я "доцента" да ходи да се гръмне или да се зарази с коронавирус да покаже как става.

Оценка:
-49 +23

70
Този коментар е премахнат от модератор.
Гост
71 Отговор
Ходя /много рядко, защото яко дере в сметкат/ при Мангъров от около 12-13 г. покрай грижите за децата. Това е най - добрият / и най - скъпият, де/ в областта доктор който съм срещал някога. Халал да са му парите!
Поклон!

Коментиран от #94


Оценка:
-11 +70

4837
72 Отговор

До коментар #66 от "Гост":


Върни софиянци на полето да орат садят картофи и да гледат кози и овце. Почни от Мира Добрева и Венета Рангелова на тютюна .

Оценка:
-3 +51

хубаво пишеш
73 Отговор

До коментар #66 от "Гост":


Но и ти много добре знаеш че бели лястовици няма?Ще ми се когато това свърши и се организира протест ако изобщо се организира такъв .Да видя в коментарите че призоваваш да идем на него и там да сепокажем колко сме смели?Всички са велики зад клавиатурите!Както е прозрял Левски преди да го качат на бесилото и го е написал.Нашия народ обича свободата поднесена в тепсия на сенията му!Когато има протест напиши да знам?

Оценка:
-3 +27

този
74 Отговор
Тоя е киноактьор, гледал съм го по телевизията май някакъв агент играеше, не е никакъв доцент!

Оценка:
-42 +13

Фермер
75 Отговор

До коментар #66 от "Гост":


В много лошо време живееме,имаме един живот и вместо да го живеем спокойно и щастливо, ние страдаме от шепа бездушни,алчни .............
Жал ми е за изстрадалия Български народ,

Оценка:
-8 +48

Петров
76 Отговор
Интeрecнo ми e,зaщo никoй нe пишe зa пocлeдcтвиятa oт мacoвaтa пcихoзa,oблъчвaнeтo и пр. Някoи хoрa имaт ли идeя,чe cтрecът кoйтo cъздaвaт щe пoрoди мнoгo пoвeчe жeртви oт вируca? Кaк щe пoвлияe тoвa нa хoрaтa c пo-лaбилнa пcихикa,c хипeртoния,c диaбeт,c oтключвaнe нa рaкoви зaбoлявaния?Вceки cрeднo интeлигeнтeн чoвeк знae кoлкo бoлecти ce oтключвaт oт cтрeca.И тo c лeтaлeн изхoд,кaтo инcулти,инфaркти и др. Зaмиcлeтe ce!

Коментиран от #125


Оценка:
-5 +110

Bazź
77 Отговор
Евала на професора и на човекът гост ако всичките подири в тая страна мислеха така щяхме да сме първи в тая хубава страна майка България ама с тоя народ прост прост

Оценка:
-9 +48

Посмали малко
78 Отговор

До коментар #47 от "гост":


Малко под 6 сме...

Оценка:
-2 +14

Посмали малко
79 Отговор

До коментар #47 от "гост":


Малко под 6 сме...

Оценка:
-3 +12

Bazź
80 Отговор
Браво Петров обясни им на тия овце

Оценка:
-3 +19

знайко
81 Отговор
Доцентът е доказан експерт в областта. Дори да не сте съгласни с много неща, които казва, едно е абсолютно вярно. Запълнят ли се болниците с безсимптомни или с леки симптоми, д.пе да им е яко на тези, които действително се нуждаят.Един лек случай дадоха по ТВ-то тази вечер, как млад пич в доб ро състояние, без сериозни проблеми, го обгрижват 6 човека0т доктори до санитарки), които може да зарази. Те няма какво особено реално да му помагат.

Оценка:
-6 +74

Евгени
82 Отговор
Ако нещата са дирижирани, явно е от извънземни. А иначе дори, да е прав този доцент, а мисля че не е, то нека посочи човека или да поеме отговорността, сам да каже на хората, "Излезте, подложете се на заразата, заразете своите близки и роднини, за да може който оцелее да поддържа "стадния имунитет". Но изказването много отива на излъчването му на снимката, и осанката на английски лорд с 3 вековна фамилна история, богоизбран и непогрешим, на когото само заради титлите трябва да му събираме слюнките с отворените си усти, докато ни бръщолеви истини, които не сме готови да чуем, въпреки че подсъзнателно сме наясно с правотата му. Просто сме длъжни да направим най-доброто действайки, вместо да посрещнем най-лошото бездействайки. А когато моя избор е да се пазя, нека избора на тези, решили да не го правят, не нарушава и обезмисля моя избор, като толерира безхаберие и чувство на обреченост у хора без собствено мнение, или такива, намиращи извинение в авторитетни изказване намерили трибуна по темата.

Оценка:
-29 +34

Евгени
83 Отговор
А иначе, така или иначе сме в извънредно положение, нека набързо спретнат и закон за гражданска отговорност на хората, особенно авторитети, политици и "инфлуенсъри" с голяма аудитория, които с постове и изказвания директно съботират усилията на властите за справяне с проблема, като в случая демотивират част от обществото да спазва наредбите и законите въведени заради кризата...

Коментиран от #95


Оценка:
-30 +19

Реалистс
84 Отговор

До коментар #13 от "Потрес":


Естествено, че т. нар. шеф на т.нар. щаб е абсолютно неадекватен или просто така е инструктиран да говори... А добър ден!!!
Освен това е коремен хирург и идея си няма от вирусология и имунология!

Оценка:
-11 +45

Ицето
85 Отговор

До коментар #2 от "Bigbb":


За теб снимката ли е по-важна или написаното в статията?

Оценка:
-3 +37

Някой
86 Отговор

До коментар #21 от "другарят":


Не случайно специалисти като този доцент не са в измисления "щаб"... Те нямат нужда от компетентно мнение, а от жалки подлоги, които най-нагло излизат пред целия народ, гледат лошо, чертаят апокалиптични картини и всяват ужас и паника. Трябва максимално да се надуе статистиката на заразените, повечето от които нямат симптоми и не развиват такива, за да може след това да се усвоят едни пари, отпуснати за целта от ЕС.

Оценка:
-10 +84

Възраждане
87 Отговор
Престанете да лашкате хората от една крайност в друга крайност. Който е привърженик на "стадния" имунитет (какъв термин само), нека първи да даде личен пример и след това да зарази и всичките си близки...
Дали ще му стиска, ако знае, че ще зарази съпруга, възрастни родители и ДЕЦА с вирус за който почти нищо не знаят??? Античовешко мислене на хора, които се смята за ПО и НАЙ! А в тази ситуация, който и да беше начело на кризисния щаб, щеше да бъде разпъван от знайни и незнайни специалисти и обикновени хейтъри!

Коментиран от #91


Оценка:
-33 +41

pipi
88 Отговор
хора опомнете се сте сасипеме икономиката
слагаите маски и бачкаите може си ги направиме сами от марли и памук
после да не ревете колко сме зле
лудисте спрете с таз истерия
сте се смоубием сами не от вируса

Коментиран от #89


Оценка:
-5 +55

Петров
89 Отговор

До коментар #88 от "pipi":


Наистина трябва да сме информирани и отговорни.Но някак си се озоваваме изгубени в превода. Интeрecнo ми e,зaщo никoй нe пишe зa пocлeдcтвиятa oт мacoвaтa пcихoзa,oблъчвaнeтo и пр. Някoи хoрa имaт ли идeя,чe cтрecът кoйтo cъздaвaт щe пoрoди мнoгo пoвeчe жeртви oт вируca? Кaк щe пoвлияe тoвa нa хoрaтa c пo-лaбилнa пcихикa,c хипeртoния,c диaбeт,c oтключвaнe нa рaкoви зaбoлявaния?Вceки cрeднo интeлигeнтeн чoвeк знae кoлкo бoлecти ce oтключвaт oт cтрeca.И тo c лeтaлeн изхoд,кaтo инcулти,инфaркти и др. Зaмиcлeтe ce!

Оценка:
-3 +36

А заще не дадем и цялата статистика?
90 Отговор

До коментар #47 от "гост":


Население на земята 7,771,585 (https://www.worldometers.info/world-population/)- заболели 108,479 (https://www.worldometers.info/coronavirus/) - 0,00014% от тях в сериозно положене 7020 - под 0,0001%. Статистически можем да си докажем всичко. А за другото, всеки може да си вярва в каквото си иска. Едни, че ще има криза и цените ще скочат, други обратното... Шарен свят. По-важно е да се уважават хората. Нека все пак уважаваме доц. Мангъров и да му благодари, че споделя с нас своето експертно мнение, както и на Генерала, който "отнася" цялиеят проблем и цялото хейтване на гърба си. Щом има толкова големи умници, защо ните един от хейтърите не си направи труда да завърши медицина и след това да поеме товара на който и дае един от тези двама хора?

Коментиран от #214, #227


Оценка:
-3 +39

Уточнение
91 Отговор

До коментар #87 от "Възраждане":


1) Точният термин е групов или колективен имунитет, които е отдавна доказан и утвърден в медицината.
2) Всички вируси от семейство коронавируси са отдавна описани, изследвани и изучени. Те съществуват повече от 40 години. Единствената разлика при COVID 19 е, че има някои нови сектори в геномната му структура, очевидно създадени в лаборатория на база на съществуващите коронавируси. Няма нищо страшно или плашещо в този вирус, междувременно и той е вече добре изучен.

Оценка:
-9 +50

ДедоДъррр
92 Отговор
Изслушайте специалиста... https://www.youtube.com/watch?v=sg4gyFAAIjg - Имат думата вирусолозите и здравият разум.
Нов пост на Пламен Пасков ... за сега не могат да му запушат устата а човека е специалист и доста разтропан!

Оценка:
-2 +33

Driving pleasure
93 Отговор
ЕВАЛА!!! ТАКИВА ХОРА ТРЯБВАТ!!!
Горд съм, че в България има и мислещи хора, не само политически паразити!!! Нищо, че Доцент Мангъров в момента е безгласна буква мога само адмирации да отправя за смелостта да казва нещата в прав текст!!!
РЕСПЕКТ!!!

Оценка:
-6 +73

Mamam
94 Отговор

До коментар #71 от "Гост":


И аз така. Много са му солени тарифите, но определено парите, които съм му платила, са най-добрата ми инвестиция в здравето на децата ми. Иначе щях да съм ги дала за антибиотици и други глупости. А той ме научи да не се шашкам.

Оценка:
-5 +40

Driving pleasure
95 Отговор

До коментар #83 от "Евгени":


Ти си егати тъпото парче? ПОнеже било извънредно положение видиш ли трябвало да няма друго мнение освен партийното?! Ми да вземем да върнем направо комунизма? Макар че и в него барем за парлама има някакви областни организации уж нещо идвало от народа.
Да минаваме на средностатистическа африканска диктатура и да слушаме само идиотите облечени в политическа власт а не МИСЛЕЩИТЕ ХОРА!!!
Такива като тебе ме ужасяват! Бива верноподаничество бива глупост ама това е ужасно! Ако мога да убедя някой с доводите си, значи вероятно те са по-добри от чуждите!
За мен смешниците от така наречения щаб не могат по никакъв начин да опонират на казаното от Доц. Мангъров! Първо защото той е специалиста и второ защото здравата човешка логика и досегашен опит показва, че е прав!!!

Оценка:
-9 +53

Светла
96 Отговор

До коментар #21 от "другарят":


всъщност и по западните медии лекарите поне говорят същото, 80% от хората хванали корона вирус оздравяват без усложнения, проблемът са останалите 20, при които има усложнения и евентуална хоспитализация и човека се опитва да обясни, че ресурсите на здравната система трябва да се пазят за тях. Затварянето на градове е крайна мярка и само подхранва психозата, но това с тестовете дето се правят само от една лаборатория направо вуни.
Flatten the curve/намали кривата означава да се избегне масовото заболяване на населението, не спирането на заразата, обявяването на пандемия значи, че разпространението на болестта не може да се спре; целта е населението да боледува на малки групи, за да не задръства здравната система, преобладаващата част от хората оздравяват!

Оценка:
-3 +52

ДедоДъррр
97 Отговор
Топ новина:
- "Борисов изследван за коронавирус: пробите са отрицателни!"
Въпрос съгласно елементарната логиката:
- Някой да е видял и чул за ТИКВА болна от имунно заболяване?

Оценка:
-8 +35

Лекар БГ
98 Отговор
Най-накрая една добра статия от компетентен човек.Далечна на истерията.Браво.

Оценка:
-7 +54

Григоров
99 Отговор

До коментар #6 от "Последния софиянец":


Генерала-хирург ще ви присади нов мозък в корема, че да ви оправи имунитета

Оценка:
-7 +20

Един
100 Отговор
Компетентен човек да хвърли светлина върху проблема. Това, че държавата не е подготвена и здравната система е в окаяно положение е ясно. Не разбирам само заблуждението в което са изпаднали управляващите и безумните им решения.

Оценка:
-6 +37

Ник
101 Отговор
Четенето на коментари е тъжна работа.

От всичко се вижда една повтаряща се истина.

Българите не можем да мислим единно. Прави или грешни, всеки се мисли за много по-умен и информиран от експертите. Че има корупция - има, но с нея трябва да се борим като хванем бюлетините а не сега да се вайкаме какво сме си избрали да ни води или пък са ни го натресли понеже малко от хора гласуват.
Каквито и мерки да се вземат винаги от тъмното изскача критик... И след него много потдръжници.
А най-интересното е, че същите които се изказват все едно са по-умни от всички в същия момент дават примери с другите държави. При други обстоятелства щяха да дават и италия за пример тея същите умници.
Но е факт че ситуацията е малко по сложна и неразбираема дори за истинските експерти. Отговорите са в науката и фактите а не в коментарите под постовете.
Различни гледни точки трябва да има и да се анализират, понеже така се стига до истината. Но хора спрете да се цепите и разединявате ами бъдете по отворени към чуждото мнение и най вече като се реши нещо бъдете единни... Това ще ни направи силни. Ако не ви допадат решенията на управляващите ги осъдете на изборите... Да хленчите сега не води до нищо.

Оценка:
-4 +28

Отец нафарфории
102 Отговор
Докторе ,ходи във ВМА на първа линия, но без маска за да си изградиш имунитет ,и ти повярвах, идвам и аз, а не бля бля пред журналистите.

Оценка:
-27 +14

Подкрепям
103 Отговор
Доцент Мангъров е най изтъкнатия и еродиран български инфекционист. Аз съм му признателен за цял живот. Това което казва е самата истина, вярвам му на 1000%. Той трябва да бъде задължително в щаба по сигурността.
Ние сами се бутаме в тежка икономическа криза, последиците от която може би щебъдат десетки хиляди починали от стрес и напрежение поради безработица и недоимък. В Аглия са събрани най големите доктори от цял свят най добрите медицински университети мислите ли, че точно те ще подходят лекомислено?

Коментиран от #195


Оценка:
-14 +58

Sochi
104 Отговор
Спрете с истерията хора! Не виждате ли, че ви подготвят за тотално ограничаване на правата ви?

Коментиран от #110


Оценка:
-10 +46

Лично мнение
105 Отговор
Накрая може да стане така, че Европа през следващите години да взема заеми от Англия. Защото Анличаните ще бъдат с най силната икономика след световната финансова криза. Управляващите трябва да се замислят, да не се окаже, че мерките които вземат сега са най голямата грешка която са правили през последните 10 години. Щетите от вируса са нищо в сравнение щетите от икономическата криза. Тази криза може да докара политическа криза, смяна на няколко правителства и връщане на България в изходно положение от 1997 година.

Оценка:
-10 +32

Ghost
106 Отговор
Когато дадеш трибуна на един луд, почва да се мисли за звезда.
Опасно е когато дадеш трибуна на глупав човек с голямо самочувствие. Сложил едно Доц,( игнатовси) доучвал в югозападния.
Нито една публикация в сериозно научно списание на англииски език. Обаче ръси Акъл на буци.

Оценка:
-42 +17

dan
107 Отговор
Интересно ми е ако докторите влязат в гетата,с колко ще скочат заболелите?

Оценка:
-2 +16

108
Този коментар е премахнат от модератор.
Дали
109 Отговор

До коментар #13 от "Потрес":


Защо досега няма нито едно интервю с оздравял.

Коментиран от #190, #196, #224


Оценка:
-2 +26

Хаус
110 Отговор

До коментар #104 от "Sochi":


Има резон, то тоя вирус вероятно се е и появил с тази цел... или поне се е оказало, че за това би могъл да послужи.

Оценка:
-2 +6

Asan
111 Отговор
да ви еба майката на 4ервените курви,коментиращи тука.вие комунистите сте по големи терористи и убийци от 4умата,еболата,свинският грип и коронавирусът.из4адия сатанински......

Коментиран от #209


Оценка:
-25 +15

Гост
112 Отговор

До коментар #2 от "Bigbb":


Аман от пубери, дето живеят само с очите си и не ползват други органи, например мозък!

Оценка:
-5 +10

Иван
113 Отговор
Господина от снимката горе дали щеше да бълва ако беше нареден до хората от щаба?От първия ден на сформиране на национален щаб той все от нещо е недоволен.Хората работят денонощно,правят всичко възможно да се ограничи заразяването.Доц.Мангъров от далече се вижда някаква завист.

Коментиран от #116, #126


Оценка:
-43 +14

Д.ИВАНОВА
114 Отговор

До коментар #6 от "Последния софиянец":


Така им е удобно на някои хора да експериментират

Оценка:
-1 +4

eee
115 Отговор
Този много го е яд, че не са го поканили в щаба за вируса, и от 2 седмици обикаля всяка медия, която намери, за да плюе мерките. В тая държава на най-големите специалисти все не им дават възможност да се изявят, то и аз разбирам от футбол много повече от треньора на националния, но не ме викат за треньор.

Оценка:
-40 +14

Д.ИВАНОВА
116 Отговор

До коментар #113 от "Иван":


Какво разбираш от паразитология и вирусология,че даваш оценка.Човека не е с купена диплома-учил е и има практика

Коментиран от #136


Оценка:
-7 +32

Анонимен
117 Отговор
Никъде в Европа не правят тестове в аптеките.Това е пълна глупост.Дори престанаха да изследват за корона.Чакат да проболедува населението.Да не забравяме ,че целта на карантината е ,да забави епидемията и рязкото натоварване на системата за приемане ан тежките случаи ,както се случи в Италия.Там вече избират кого да приемат и кого не от тежките случаи.Нали не искате да изберат вас ,а баба ви да я оставят да умира в къщи?Проболедуването може да стане без мерки и с голям риск или постепенно и с ограничаване на инфекцията и разсрочване във времето.И мастития инфекциолог много добре трябва да разбира това ,а не да ми дава за пример Англия.

Оценка:
-10 +22

ЧИЧО
118 Отговор
АКО ТОВА СЕ БЕШЕ СЛУЧИЛО ПРИ СОЦИАЛИЗЪМА ВЪОБЩЕ ДАЖЕ НЯМАШЕ НИКОИ ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ СЕ Е СЛУЧИЛО.НАЙ МНОГО НЯКОЙ ДА СИ БЕШЕ ВЗЕЛ БОЛНИЧЕН ЗА ДЕН ДВА.ВСИЧКО И ВСИЧКИ ЩЯХА ДА РАБОТЯТ ДАЖЕ И ЛЕНИНСКИ СЪБОТНИЦИ ЩЕШЕ ДА ИМА.

Оценка:
-5 +46

119
Този коментар е премахнат от модератор.
Анонимен
120 Отговор
Досега такава епидемия не е имало.Та къде е набрал опит този доктор?пизодични случаи на морбили ,варицела и коклюш?Оценка за поведението при такива епидемии може да се даде едва след приключването и.

Оценка:
-17 +17

Анонимен
121 Отговор
То при социализЪМА никой нямаше да разбере ,че има и смъртни случаи.Щяхте да си мрете в къщи.

Оценка:
-14 +20

Брадвата
122 Отговор

До коментар #51 от "Вярно":


Българите - да, с нулева сме. ОООбаче електората е с А и АБ, предимно. За електората ни е страх!!

Оценка:
-6 +14

Таня
123 Отговор
Нещата в Англия се променят всеки ден. Всеки момент сме готови да затворят училищата. Всички малки бизнеси мислят как да се преструктурират, за да оцелеят. Мисли се. Да не попадаш в първична грижа в Англия обаче, защото тук всички се лекувате с парацетамол, друго няма. Театри, кина, всичко затваря в нашия град. А училищата работят засега, защото децата не са в пряк риск, но скоро, заради високия брой болни учители, ще са принудени да затворят. Този човек няма смисъл да се чете.. нека претоварим системата и после ще говорим за икономически последици...

Оценка:
-10 +20

Възмутен
124 Отговор
Този доктор няма ли да поспре с интервютата и да поработи малко! Че от приказки с журналисти не остава време за работа! . От седмица обикаля по медии. Какво търси? Слава? Пари? Или с типично шопски инат ни втълпява, че само той знае, повече от всички други специалисти в областта. Ама и медиите са виновни! Никаква хигиена, сензация да пада и мрънкане. Ако може и някой протест да се спретне, още по-хубаво! Но протестиращите май се поуплашиха от болестта и се прибраха да изчакат по-добри времена!

Оценка:
-23 +13

ами като
125 Отговор

До коментар #76 от "Петров":


Това е целта да се наплашат всички и да забравят за всички престъпления срещу нацията.През средата на 14_век повече от половината от населението наЕвропа умира от бубонна чума .През 1918_1920г от испански грип около2% от населението на света .А сега по последни данни смъртноста е около3%?Само за тази година от наи обикновен грип са починали над 20000 души.Всичко това ще отмине и замине помнете че трябва да потърсите сметка.И се съобразяваите с правилата не се мислете за вездесъщи.

Оценка:
-4 +11

гост
126 Отговор

До коментар #113 от "Иван":


Мангъров е прекрасен лекар,но е леко конфликтна личност. с такова впечатление съм останал.Нещата казани от него ,не се различават по никакъв начин от останалите специалисти,освен че предпочита английския модел. Хората не биха се съгласили с неговите възгледи ,дори да са правилните.

Оценка:
-7 +15

критик
127 Отговор

До коментар #59 от "мухаха":


Смешко не се изказвай неподготвен!

Оценка:
-0 +1

математик
128 Отговор
Какви 70%, какви преболедували? Процентът болни (дори само във Wuhan) е много под 1%. За областта го сметнах грубо на около 0,013%. Какви 70%....Само тази сметка и цялата му позиция рухва като кула от карти...

Коментиран от #129


Оценка:
-10 +12

шандор
129 Отговор

До коментар #128 от "математик":


Това са официално болните. Айде сега помисли колко са неофициалните.

Коментиран от #137, #310


Оценка:
-4 +16

Любо
130 Отговор
Тоест господина ни казва че всички по света занимащи се с това са идиоти или имат някаква задна мисъл (да причинят нова световна криза напр.) и само нашия доцент не е. Това е леко несериозно, нали?

Коментиран от #140


Оценка:
-15 +9

НОСТРОДАМУС
131 Отговор
тоя ОТ КЪДЕ ГО ИЗКАРАХТЕ МНОГО УМЕН СКРИВАЙ СЕ

Оценка:
-14 +8

глупи не се напрягай
132 Отговор

До коментар #9 от "МАНГЪР":


Не е за прости хора!

Оценка:
-1 +4

Osman
133 Отговор
Мрете бе цървули

Коментиран от #151


Оценка:
-5 +2

бг смешки
134 Отговор
следя с интерес развитието на ситуацията с този вирус у нас ! това което прави впечалтение е напълно неадкеватната реакция и изказвания както Оперативният щаб така и на отделни доктори ...Оперативният щаб ни излъгаха на няколко пъти ! както нямаше заразени и изведнъж за 10 дена 81 човека ....тва са пълни врели-некипели ...реално никой не знае колко са заразените !тва 1ро и 2ро прави неприятно впечатление неадакватните изказвания на доктори като този тук . твърденията му че Китай са спрели заразата защото са се заразили 70 % от хората са направо комични ...твърденията му че тва е просто респиротарен вирус също са направо смешни . отдалече се вижда че тва е някъв нов щам вирус който е мн заразен . и тва ви го казвам като човек който не е изобщо мединциско лице ! ако аз съм го разбрал пита се как докторите у нас не могат да схванат за квостава въпрос ?!?!!? толкова ли сме прости като народ ?!!??

Оценка:
-17 +6

Порко
135 Отговор

До коментар #2 от "Bigbb":


Що ве пубер, не те кефи като лъскаш на нея ли?

Оценка:
-3 +3

бг смешки
136 Отговор

До коментар #116 от "Д.ИВАНОВА":


глупости говори доктора ! тва е некъв био-вирус ...той ни обеснява че било просто респираторен вирус разбираш ли ...нелепи изказвания на нелепи хора ! жалко за БГ

Оценка:
-19 +6

бг смешки
137 Отговор

До коментар #129 от "шандор":


РАЗБИРА СЕ ЧЕ СА МНОГО ПОВЕЧЕ ! но никой не знае коллко точно ...защото няма държава ! организацията ни е гола вода !

Оценка:
-3 +6

незнайко
138 Отговор
Страхотна статия . Браво на този лекар. Всичко казано е точно така. ТАЗИ ЗАРАЗА ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕБОЛЕДУВА ! Така или иначе възрастните с много съпътстващи болести са в рискова ситуация ! ТЕ ТРЯБВА САМИ ДА СЕ ПАЗЯТ, А НЕ НЯКОЙ ДА БЛОКИРВА ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА !!!

Коментиран от #141


Оценка:
-12 +20

SAAB
139 Отговор
Проста аритметика показва ,че пи преминаване на 70% от населението и при 2 000 000 пенсионери 56 000 - 60 000 са обречени !

Оценка:
-4 +9

Западните Балкани
140 Отговор

До коментар #130 от "Любо":


Напълно е прав. Това го казват и други. Например в Англия. В Китай, където казват, че трябва да се правят хиляди тестове, за да знаеш истинската ситуация. Реакцията на политиците е наистина само една застраховка. Но една свръхреакция може да е много вредна и като се има предвид, че се прави от Борисов, то вярвам много повече на този специалист, отколкото на политиците. Освен това преболедуването е неизбежно. Извънредното положение няма да ни спаси, а само ще забави заразяването. Мотивацията е, че така ще стане по-лесно за здравната система. Което в една нормална страна сигурно е така, но в България, ако продължи дълго, ще има много бедставащи хора, които са били на ръба преди един месец и едва са изкарвали месеца. Сега са без работа и скоро ще почнат проблемите там. Борисов и сие не са подготвени за такива ситуации и ще влошат положението.

Оценка:
-8 +22

SAAB
141 Отговор

До коментар #138 от "незнайко":


Само , че........си в заблуждение ! С мутирането навируса вече се забелязва осезателно падане на възрастовата граница до към 30 годишните......съвсем скоро ще запееш друга песен !

Оценка:
-10 +8

Boryana
142 Отговор
77800 ИНТEНЗИВНИ ЛEГЛA В БГ ИЛИ ЗА ВЕРНИТЕ ПРИОРИТЕТИ В СЪОТВЕТНОТО ВРЕМЕ.
Кaтo Д-р пo Cтaтиcтикa, мога дa дaм очевидния кoнтрa-aргумeнт зa ocнoвнaтa тeзa нa cтaтиятa ("нямa нуждa oт изoлaциoнни мeрки") - Aкo 70% oт нaceлeниeтo прeкaрaт вируca в рaмкитe нa 3 мeceцa, прeдвид чe имa 10% нуждaeщи ce рeaлнo oт интeнзивнa пoмoщ (oт кoитo 1/3 cвършвaт лeтaлнo) и болничният прecтoй e cрeднo 2 ceдмици, щe имaмe нуждa oт 77800 легла за интeнзивно лечение след 3 месеца! - 7Мил нaceлeниe*70%зaбoлeли*10%тeжки cлучaи*2ceдмици прecтoй/(3мeceцa*4.2ceдмици) – нека не игнорираме факта, че вече имаме данни от други държави... Aкo иcкaмe дa успеем дa oбслужим тeжкo бoлнитe c бългaрcкитe 2000 интeнзивни лeглa (с по-малко от 500 обдишващи апарата), пo cъщaтa cмeткa зaрaзявaнeтo нa 70% oт нaceлeниeтo трябвa дa cтaнe в рaмкитe нa 10 ГOДИНИ за да ги поеме капацитета. В момента със oгрaничaвaнe нa кoнтaктитe cтaтиcтичecки нарастването на зaрaзявaнето е с коефициент 1.3 (1 преносител заразява 0.3 човека на ден или по един нов човек на всеки 3 дни) - (https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-cases/#cases-growth-factor). С такъв коефициент 70% oт БГ нaceлeниeтo може да бъдe зaрaзeнo нa 68-я дeн, т.е за по-малко от 3 месеца!! Тук единственият параметър, с който можем да боравим, е параметърът, с който в по-горната сметка се допуска, че всеки заразен среща поне един незаразен на всеки 3 дни. Т.е. начинът такава експлозия да се намали, е да се ограничи много съществено въ

Оценка:
-4 +18

доцНиколай Колев
143 Отговор
Браво, доц.Мангъров! Поздравления за интервюто!

Оценка:
-12 +21

ideyazabulgaria
144 Отговор
Едно много полезно интервю с един умен човек и отличен специалист доц. д-р Мангъров. Това интервю всеки трябва да прочете. Но в измислената медия „Факти“ са му направили лоша реклама, като са сложили политическо заглавие, което не се среща в думите на доц. д-р Мангъров! Гордея се с такива българи, срамува се от такива журналисти и техните медии с качество под морското ниво. Още веднъж това доказва ниското ниво на медиите и журналистиката у нас, което е в огромен минус за нацията. Защото медиите създават съзнанието на обществото. За това, че все още го нямаме, не може да се ориентираме в какво време живеем и каква дупка на времето сме попаднали, нито да търсим изхода от нея, вината е в медиите.
Дора Апостолова

Коментиран от #150, #270


Оценка:
-11 +25

Boryana
145 Отговор
77800 ИНТEНЗИВНИ ЛEГЛA В БГ ИЛИ ЗА ВЕРНИТЕ ПРИОРИТЕТИ В СЪОТВЕТНОТО ВРЕМЕ.
част 2

... Т.е. начинът такава експлозия да се намали, е да се ограничи много съществено възможността преносител да среща незаразени хора (т.е. изолация на населението- точно това което се прави в момента.)
A ceгa, кaтo чoвeк c 20 гoдини мeждунaрoдeн oпит в oблacттa нa финaнcитe, мoгa cъщo дa дoбaвя - икoнoмичecкият диcтрec щe бъдe гoлям, нo тoй e явление, върху кoeтo чoвeкът и чoвeчecтвoтo имaт кoнтрoл, и при cъвмecтнo жeлaниe нa овлacтeнитe (и индивидуaлния принoc нa вceки) c иcтинcки дoбрa пoлитикa e в нaши ръцe дa oвлaдeeм; и имa рeaлни мeрки, кoитo мoгaт дa рaбoтят нa мнoгo нивa...
Тaкa чe - нeкa cи пocтaвим прaвилнитe приoритeти и да рaзбирaмe c кoи eлeмeнти нa живoтa мoжeм дa cи "игрaeм" и рискуваме... Кoлкoтo и дa cмe нaпрeднaли във вcякa cфeрa нa нaукaтa (вкл вируcoлoгия и мeдицинa), вce пaк ниe cмe мнoгo пo-cпocoбни дa oвлaдeeм икoнoмикaтa, която сами създаваме, oтколкото "живoтa и cмърттa". Зaтoвa - нeкa нe cи прaвим eкспeримeнти c втoрoтo зaрaди първoтo.
П.С.
Аз сърдечно благодаря на всички лекари и доброволци, които всеки ден са в това много по-трудно измерение между „живота и смъртта“. Нека помогнем на тях колкото можем. Икономистите да се справят ще е много по-лесно.

Коментиран от #203


Оценка:
-4 +24

66 годишна
146 Отговор

До коментар #46 от "Гост":


Разсмяхте ме, бъдете здрав!

Оценка:
-0 +0

Споко
147 Отговор
Мангърче, ще те убием и теб, като бавно те давим, но няма нищо страшно, светът и България ще продължат и без теб!

Оценка:
-20 +5

Jerry
148 Отговор

До коментар #47 от "гост":


Проблема в твоите сметки са че, загиналите задължително се броят като приключили, което не е целия брой заболели. Тоест починалите се борят за приключени случаи в този момент, докато тези които ще оздравеят се броят, за приключени чак след месец. Така че е редно да съпоставиш приключените към този момент случай, спрямо смъртните преди две три седмици. Също така, в тези сметки не влизат онези 20-30-40-50% които така и не са разбрали че са боледували. Вземи за пример Южна Корея където се тестват не само хоспитализирани пациенти, там смъртноста е около 1%, много от положителните тестове там, така и не развиват симптоми,
така че истинската, като се включат и не хванатите случаи, ще е под 1%.

Оценка:
-0 +8

Пънчо
149 Отговор
Мисленето не е за всеки, господин професоре! Оттам е белята в световен мащаб...

Оценка:
-3 +13

бг смешки
150 Отговор

До коментар #144 от "ideyazabulgaria":


нищо интересно не казва ! а коментарите му че трябвало да се заразят 70 % от хората са пълни глупости . не казва нищо и за симптомите на вируса които са нови ...общо взето нищо

Оценка:
-9 +8

151
Този коментар е премахнат от модератор.
здрав разум
152 Отговор
Обърнете внимание на свързаните коментари 142 и 145:
радвам се, че някой се е опитал да го опише подредено (аз също съм математик, с опит в биологични и медицински изследвания)
Логиката на сметката е коректна, имайки предвид обективно наблюдаваните данни в Италия.

Нека разберем, че се опитваме да опазим неголям брой хора с изключително висок риск за смъртност. И че щамът е много, много заразен.
Друго не е нужно.
Никой не е предпазен - нито вие, нито който и да е от близките ви.
И да - точно защото може би не можем да се предпазим от масово инфектиране, затова е нужна изолацията и разтягането във времето на този процес.
Това ще подпомогне здравната система и ще даде шанс да има ваксина, достъпна за повече хора.

А може би най-важното ще е, че с течение на времето все повече от нас ще се са се срещнали от първо лице с инфектирани хора от рисковите групи, и няма да реагираме "форумно" и първосигнално (като фенове - харесвам този, не харесвам онзи, той ли ще ми казва, и т.н.), а ще търсим и намираме решенията и собственото си поведение, които са най-човечни и от които няма да има нужда да се крием след това.
Рядко има ситуация, в която добрите решения и избори са и дългосрочно най-резултатни. Сегашната "дилема" за изолацията е една такава ситуация.

Коментиран от #205


Оценка:
-4 +20

гост
153 Отговор
Мандръков е тъпо червено парче, завършило благоевградския,
Стой на позитано и пише речите с ДБ , вместо да прочете сериозна медицинска литература, ма то трябва акъл и англииски - При него ни едното ни другото.
Знае си колко е некадърн и разита на политиката и по добре, че ако слезе в клиниката ще има жертви.

В момента короната е във фокуса на всички лаборатории и учени, аз съм оптимист , ще се справим.
В момента противомалариини препарати дават много добрирезултати при тежки случаи , ама това мадърков няма от къде даа знае.
Доктор, който се парави на политик- може да направи големи глупости, Но политик, който се мисли за доктор- е наистина опасно

https://apteka.framar.bg/17000515/%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D1%85%D0%B8%D0%BD-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-250-%D0%BC%D0%B3-100

Оценка:
-17 +9

сценарист
154 Отговор
световен театър ТРУМАН ШОУУУУ....

Оценка:
-1 +5

СавеЦка USsR
155 Отговор

До коментар #2 от "Bigbb":


Дърт масон

Оценка:
-3 +3

Разум
156 Отговор
Ако всеки бизнес, поеме отговорност и направи поне малък компромис за клиентите си, ще спасим икономиката си. Дано не важи поговорката....Вуте да е зле :(

Оценка:
-0 +12

Toni
157 Отговор

До коментар #29 от "гост":


Има такива тестове в България и вече в доста лаборатории разполагат с тях!

Оценка:
-2 +4

Мунчо
158 Отговор

До коментар #6 от "Последния софиянец":


При тебе вече има ефект – заразил ти е мозъка и клетките умират скоростно.

Оценка:
-3 +3

кирил
159 Отговор

До коментар #21 от "другарят":


Та нали това им е целта на капиталиЗите! Само пример:Банките не са ли обществено опасни,та не затварят кепенците. Важно е да си приберат паричките,а вируса може да излезе шменти капели,ама вър го докажи!

Оценка:
-4 +7

гост
160 Отговор
Самите управници разпродават жизненоважно оборудване по време на криза, това е кримилано деяние срещи народа, не е просто неподготвеност. Ама полицията ходи да проверява за касови бележки в аптеките вместо да изкара тези крадци на показ кой е направил тази гадост. В циганските квартали някой разяснява ли им, учи ли ги как да се държат, обяснява ли им защо е опасно? Не.

Оценка:
-5 +8

Nasko
161 Отговор

До коментар #43 от "Компира":


Отпуснати са 812 милиона евро само за БГ. Смятай какво лапане ще падне!

Оценка:
-4 +13

армеец
162 Отговор

До коментар #6 от "Последния софиянец":


това е обект на науката и вече си има отговор - вирусът атакува не левкоцитите, а белодробните клетки, т.е. няма страшно за имунитета

Оценка:
-3 +6

geco
163 Отговор
Ваксината е създадена преди епидемията.С нея ще ни чипират като кучетата и ……….

Оценка:
-6 +6

ФЕН
164 Отговор
Браво на Човека -Лекар .Хуманитарно и трезво мислене.Нека го чуят всички лумпели .И най-вече Венци паниката дето гони политическа кариера май....

Оценка:
-9 +15

Акълчо
165 Отговор
нека ми обясни този корифей на научната мисъл ако цялото население на България се тества всеки ден за корона вирус...аджеба колко теста ще трябват да речем за срок от 3месеца?! по 10лв всеки

Коментиран от #210


Оценка:
-4 +9

scalloper
166 Отговор

До коментар #32 от "бай Шиле":


Колко онкологични операции е направил коремният хирург? Я ни подскажи.

Оценка:
-2 +6

владо
167 Отговор
Мисля че човекът е прав. С извънредното положение вирусът може да бъде забавен, но не и спрян. Така или иначе ще ни се наложи да го преболедуваме, по-добре да го направим и да се свърши с проблема, вместо да се точи до безкрай. А с парите с които мислят да плащат на здрави хора да си седят вкъщи може да се осигури защита на тези за които наистина има опасност.

Оценка:
-8 +19

гост
168 Отговор

До коментар #62 от "hmhmhm":


Четох ти коментарите и ти личи, че си много уплашен .Говорих с моя позната / живее в Италия / и каза че няма такова нещо , като паниката тук. Има ограничения , но живота си върви с повече мерки за сигурност. А ти се успокой - няма да прескочиш трапа, рано или късно всеки това го чака .Сипи си една ракийка и погледни през прозореца- идва пролет , слънце грее, птички пеят ....

Оценка:
-3 +14

Guest14
169 Отговор
Интересна статия, НО:
- В Китай има общо 80,000 случая, което е 0.05% от населението. Как така няма кой повече да се разболява?
- Много малко държави правят масово тестване. Най вече защото допълнително затрудняват системата, а точната диагноза по нищо не променя лечението и мерките.
- Смърността е 4% ама друг път. Заради липсата на тестване, много голяма част от заразените с леки симптоми не фигурират в статистиките. Ако си тръгнал да умираш, 100% са те тествали; но ако си си го изкарал вкъщи, никой не те брои. Така че броят случай във всяко положение е много по голям, но броят жертви си остава такъв, и съответно смърността като % е много по малка от 4%

Оценка:
-0 +15

РУК
170 Отговор
който оцка на работа е шматка и кълаб оти да се седи по арно нема. С прателчета и реакия сосе салата и чалгич нема мърдание. Така цел живот моем бе баца. Мноо адекватни метки са заето от правинелството и бате Боико-велик чиловек и владетел.

Оценка:
-5 +0

локомотива
171 Отговор
Е как ще пуснат тези тестове,нали ще лъсне истинската ситуация че няколко стотин са заразените в момента.

Оценка:
-4 +5

Mavrodinov
172 Отговор
Практиката опроверга "теорията". Китай спря епидемията БЕЗ да са достигнати 70% заразяване. Защото трябваше да има 980 милиона заразени, а те нямат и 98 хиляди!!!!!

Оценка:
-1 +10

Петра
173 Отговор
Да питам само доцента, щом с преболедуване ще достигнем стаден имунитет защо тогава не оставим децата да си преболедуват детските болести като морбили/варицела ами ги ваксинираме. Подозирам, че като се появи ваксина за този вирус ще запеем друга песен.

Оценка:
-4 +10

ideyazabulgaria
174 Отговор
Едно много полезно интервю с един умен човек и отличен специалист доц. д-р Мангъров. Това интервю всеки трябва да прочете. Но в измислената медия „Факти“ са му направили лоша реклама, като са сложили политическо заглавие и журналистът му задава провокативни политически въпроси, на които, слава богу, д-р Мангъров не се хваща!

Гордея се с такива българи, срамува се от такива журналисти и техните медии с качество под морското ниво. Още веднъж това доказва ниското ниво на медиите и журналистиката у нас, което е в огромен минус за нацията. Защото медиите създават съзнанието на обществото. За това, че все още го нямаме, не може да се ориентираме в какво време живеем и в каква дупка на времето сме попаднали, нито да търсим изхода от нея, вината е в медиите.

Дора Апостолова

Оценка:
-9 +18

Грую
175 Отговор
Демек : "Спокойно, корабът потъва бавно! Вода ще има за всички" успокоително заяви капитанът!

Оценка:
-2 +2

кютек
176 Отговор

До коментар #18 от "Behemoth":


ще купим маски които ще продадат

Оценка:
-1 +1

Брокерът
177 Отговор
За мен това е единственото логично мнение което съм чул.И ако то е вярно, както мисля, излиза, че това което се прави удължава агонията. Възрастните и хората със слаба иминна система трябва да се пезят, но шанса да не се разболеят е по - голям ако всичко продължи по-кратко.

Оценка:
-7 +9

Кекса
178 Отговор
Бе вие тука всички сте вирусолози бе. А между другото всяка една минута, умира по 1 човек от обикновен ГРИП.АМА явно този понеже е кръстен е Корона и е нещо по специално.

Оценка:
-4 +11

Гери
179 Отговор
Бърза вметка докато четете очевидни идиотизми - кхм момента заболелите в цял свят са 200 000 души, Кирай е с над милиард население, а само Ухан е около 7-8-9 милиона, та да кажа за автора, дето затваря болници и няма кой да настанява в тях и затова е отминала кризста 70% от 1 000 000 000 е 700 000 000 души или за да е лесно 700 милиона, що за дебил при болни в света 200 хиляди би твърдял, че е овладяна епидемията в Китай защото 70% са прекарали заболяването. Да вземем само огнището в Ухан при 10 милиона население 70% са 7 милиона и пак повтарям болни по света 200 000 - това е 0.002% от населението на Китай и 2% от населението на Ухан 2%!! не 70 и хората имат по 20 болни на ден, моля мислете докато четете.

Оценка:
-4 +6

петър
180 Отговор
Най-ясния и точен коментар от началото на лудоста.

Оценка:
-5 +8

Въпрос
181 Отговор
Не познавам медията "Факти", нито пък интервюирания господин Мангъров, но публикуваните изказвания е трудно да се нарекат факти.
Цитат 1: "Това, което стана в Китай, стана не защото се ограждаха и т.н., а защото мнозина преболедуваха и вече няма кой да се разболява.".
Цитат 2: "За да спре тази епидемия трябва някъде около 70% от населението да преболедува и едва тогава ще започне да намалява скоростта, с която се разпространява заболяването.".
Така, нека сега да видим колко са жителите на град Ухан: 9 милиона в градската част, 11 милиона, ако се включат и предградията, и 19 милиона, ако се разглежда по-широко (данни от 2018г.). Областта Хубей, в която се намира град Ухан, според данни от 2015г. има 58 милиона жители. Всички заболели в Китай до момента са около 81 хиляди човека. Ако приемем, че всички те са в градската част на град Ухан, това би означавало, че са заболели 0,9% от хората. Това ли са "мнозината" проболедували на господин Мангъров? Или са "около 70% от населението"?
Като оставим настрана "фактите" на господин Мангъров, идеята да спираме епидемиите като оставяме да се зарази поне 70% от населението, е действително много интересна. Т.е. той иска да каже, че за да спрем епидемията, първо трябва да я направим, нали правилно разбирам? И понеже "населението" не може да се разглежда като национално изолирано, предполагам, че господин Мангъров гоовори за световен мащаб. Ами добре, дайте всеки нов врус, който се появи, да го пускаме да обикаля свет

Коментиран от #184, #204


Оценка:
-1 +14

рисков
182 Отговор

До коментар #45 от "grajdanka":


И кое точно му е интелигентното обяснение на ситуацията? Колко е нормално да измрат хората, това ли? Добре не умирали децата и тези до 40 г. Значи другите си е съвсем нормално да умрат! За два три месеца да преболедуват 70% от населението, според тоя специалист. Добре да речем, че в България има 6 000 000 души, това е 4 200 000 да се заразят. Добре от тях само 15% да го изкарат по-тежко са 630 000. Дори от тези 630 000 само 5% да умрат са 31 500 човека. Това ли е нормалното? Вие това ли искате, ами ако в тези 35 500 са Ваши близки??? А да не говорим, че не виждам къде ще лекуват тези 630 000 тежко болни, при положение, че виждате каква е готовността на здравната ни система.

Оценка:
-6 +15

Абе чети какво пише, а не как изглежда!!
183 Отговор

До коментар #2 от "Bigbb":


Тапунгер!!!

Оценка:
-2 +7

Прост народ слаба държава
184 Отговор

До коментар #181 от "Въпрос":


Човек не се заблуждавай с официалните данни за Ухан. Официалният брой на заболелите е само тези които са минали през болниците. Доцентът ти обяснава че 68% са проболедували без да разберат. Англичаните подхождат най правилно в ситуацията. Евала на д-р Мангъров за статията и истината която казва. Ако допуснем тежка финансова криза ти ще бъдеш първия който ще започне да реве за пари само че няма кой да ти ги даде. Недай си боже да се разболееш и от някоя друга болест тогава ще те питам какво ще правиш, сега е лесно.

Оценка:
-7 +11

babet
185 Отговор

До коментар #2 от "Bigbb":


Това ли ти е проблема? Той все пак е доктор, а не филмова звезда, та да си го окачиш в детската стая......

Оценка:
-3 +3

Тодор
186 Отговор
Невероятно, но прочетох всички коментари. Обединява ги ярката българска черта, наречена Кой да води бащина дружина. Веднага се досещате, че това е още от Кубер и неговите синове, през управленията в цялата ни история, че и до сега, както и в отношенията между нас, неуправляващи държавата. В това няма лошо, както и това, че сме Бугари, значещо смесени. Наистина и сега сме смес от няколко племена - факт! Това си е много добре, защото в такива държави хората са много разнообразна наследственост и с по здрав имунитет, в сравнение с "чистите" нации. Например, едни от първите, спонтанно, без лечения, самоизлекували се от ХИВ, са от Пловдив . Надявам се всички да се убедим в тази наша обща даденост, когато тази неразбория приключи...

Оценка:
-0 +7

187
Този коментар е премахнат от модератор.
188
Този коментар е премахнат от модератор.
189
Този коментар е премахнат от модератор.
чернобил онлайн
190 Отговор

До коментар #109 от "Дали":


То и от умрел нема .

Оценка:
-0 +2

Iovkov
191 Отговор
Stanovischte na mnogo gramoten tschovek.Trjabva da se saobraziavame.

Оценка:
-4 +5

мангал
192 Отговор
що не пукнеш

Оценка:
-0 +3

вирус
193 Отговор
РНК-вирусите, какъвто е и на грипа, и на корона-вирусите - имат свойсвото да мутират. Затова, когато сте преболедували от един щам, след неговата мутация в друг, нов щам - нямате имунитет, имате имунитет към стария, не към новия. Често и двата щама циркулират, затова изработената към стария щам ваксина пази в случай, че и двата циркулират. Този, който намери ваксина срещу всички грипни вируси ще получи веднага десет Нобелови награди!

За короната - това е семейство вируси, повечето от които причиняват различни заболявания у животни, предимно птици, включително прилепи, у които предизвикват инфекциозен бронхит, поразяват черния дроб у мишки или предизвикват енцефаломиелит у свинете. Известните до скоро вирулентни и за човека щамове - биваха диагностицирани като "Остро респираторно заболяване". Никой не си и правеше труд да го диагностицира в лаборатория, защото протичането на заболяването беше относително леко.

Новият щам е с много неизвестни. На китайската статистика изобщо не бива да се вярва. Не вярвайте също, че основната група застрашени са САМО възрастните. Средно смъртността се движи в рамките на около 10% - това е само приблизително, според досеашните данни, а и тя зависи от мерките, предприети в дадена страна. "Този с лампазите" както тук го наричате, е наясно с проблема. Не е вярно, че само една лаборатория прави теста на новия щам, макар да има недостиг на проби. Вярно е също, че след пандемията ще последва глад и срината икономика, но по-до

Коментиран от #308


Оценка:
-1 +5

вирус
194 Отговор
РНК-вирусите, какъвто е и на грипа, и на корона-вирусите - имат свойсвото да мутират. Затова, когато сте преболедували от един щам, след неговата мутация в друг, нов щам - нямате имунитет, имате имунитет към стария, не към новия. Често и двата щама циркулират, затова изработената към стария щам ваксина пази в случай, че и двата циркулират. Този, който намери ваксина срещу всички грипни вируси ще получи веднага десет Нобелови награди!

За короната - това е семейство вируси, повечето от които причиняват различни заболявания у животни, предимно птици, включително прилепи, у които предизвикват инфекциозен бронхит, поразяват черния дроб у мишки или предизвикват енцефаломиелит у свинете. Известните до скоро вирулентни и за човека щамове - биваха диагностицирани като "Остро респираторно заболяване". Никой не си и правеше труд да го диагностицира в лаборатория, защото протичането на заболяването беше относително леко.

Новият щам е с много неизвестни. На китайската статистика изобщо не бива да се вярва. Не вярвайте също, че основната група застрашени са САМО възрастните. Средно смъртността се движи в рамките на около 10% - това е само приблизително, според досеашните данни, а и тя зависи от мерките, предприети в дадена страна. "Този с лампазите" както тук го наричате, е наясно с проблема. Не е вярно, че само една лаборатория прави теста на новия щам, макар да има недостиг на проби. Вярно е също, че след пандемията ще последва глад и срината икономика, но по-до

Оценка:
-1 +8

рисков
195 Отговор

До коментар #103 от "Подкрепям":


Нещо като видяха на къде вървят нещата, започнаха да сменят тактиката! Ако четеш, ще видиш, че и те преразглеждат ситуацията.

Оценка:
-0 +5

3333
196 Отговор

До коментар #109 от "Дали":


Хубав въпрос, но трябва да се обърнеш към мисирките.

Коментиран от #197


Оценка:
-0 +3

Подкрепям
197 Отговор

До коментар #196 от "3333":


Не знам от къде четеш за Англия, но ако е от нашите медии ще останеш с впечатление че англичаните ни копират, което никога не може да стане. Там са най добрите медицински университети в света последното нещо ще бъде да гледат какво правим тука, но нашите медии не се срамуват да разпространяват такива простотии. Дори там не са спряли децата от училище. Всичко работи. Мерки само спрямо възрастните.

Оценка:
-0 +5

198
Този коментар е премахнат от модератор.
ЕДИН БЪЛГАРСКИ ЛЕКАР
199 Отговор
ДОСТОЕН КОМЕНТАР,ДОЦ.МАНГЪРОВ.
ДАНО ПОВЕЧЕ ХОРА ГО ПРОЧЕТАТ,А ОЩЕ ПОВЕЧЕ ГО РАЗБЕРАТ.
ЗАЩО ЕКСПЕРТИ КАТО ВАС НЕ ОГЛАВЯВАТ ОПЕРАТИВНИЯ ЩАБ?
ДА ВНЕСАТ РАЗЯСНЕНИЯ , ДА УСПОКОЯТ ЗДРАВНО НЕГРАМОТИЯ НИ НАРОД И ОГРАМОТЯТ УПРАВНИЦИТЕ НИ.
ПОВЕЧЕ ЖУРНАЛИСТИ ДА ВИ КАНЯТ И ПУБЛИКУВАТ,ЗА ДА ДОБИЕ ГЛАСНОСТ ОПИТЪТ НА ЕКСПЕРТ КАТО ВАС!!!
БЛАГОДАРЯ ВИ!

Коментиран от #268


Оценка:
-6 +10

Йорданка Попова
200 Отговор
Най-умният лекар в България! Блестящ диагностик и мога да кажа само едно голямо "Благодаря и поклон!" на д-р Мангъров. Когато всички се държат като страхливци и затварят държавата, няма кой да чуе този смел човек, който прави това изказване на база дългогодишен опит и ерудиция! Пак ще кажа - благодарение на д-р Мангъров все още вярвам, че има и мислещи лекари!

Оценка:
-6 +11

инженер
201 Отговор
Ако се доверим на Доц Мангъров и оставим нещата на естествения подбор, без извънредно положение и рестрикции, е лесно да се изчисли какво и къде ще стане на база информация за човешката популация по държави.
Направих си този труд за доста държави, но ще напиша тук резултата само за някои от тях.
Източници: за население - уикипедия и Актуална към 18.03,2020г информация за CoV-19 по света 18.03.202 към 10:25ч.
1.https://bg.wikipedia.org/…/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A…
2. https://www.worldometers.info/coronavirus/

България –население 6936142 души.
70% от тях се заразяват с вируса- 4 855 299 ;
80% от заразените минават без симптоми - 3 884 240
20% от заразените развиват симптоми и се лекуват - 971 060
Средна смъртност при заболелите и лекуващи се в света към моментна 4% - 38 842
При 6% смъртност, която е по-вероятна за страните като нас жертвите в България биха били 58 264, а сумарно за страните от Балканския полуостров 1 219 571

Китай - население 1 406 941 641
70% от тях се заразяват с вируса- 984 859 149;
80% от заразените минават без симптоми - 787 887 319
20% от заразените развиват симптоми и се лекуват - 196 971 830
Средна смъртност при заболелите и лекуващи се в света към моментна 4% - 7 878 873
Китай обаче взе крути мерки и вече излиза от кризата с общо заболели 80 894 и 3 237 починали,което е 4% смъртност при заболелите.

Италия –население 59 996 507
70% от тях се заразяват с вируса- 41 997 555;
80% от заразените минават без с

Оценка:
-3 +7

инженер
202 Отговор
допълвам текста от предишния си коментар, защото не е качен целия
Италия –население 59 996 507
70% от тях се заразяват с вируса- 41 997 555;
80% от заразените минават без симптоми - 33 598 044
20% от заразените развиват симптоми и се лекуват - 8 399 511
Средна смъртност при заболелите и лекуващи се в света към моментна 4% - 335 980
Италия предприе късно мерки и ограничения в сравнение с Китай. Така резултатът към днешна дата е общо заболели 31 506 и 2 503 починали , което прави 7,94% от болните на лечение- процент почти двойно по-висок от средния за света и за Китай.

Изводите си правете сами и ако смърт на 58000 българи ви се вижда приемлива, то продължавайте да се противите на ограничителните мерки…

Оценка:
-3 +8

mirand
203 Отговор

До коментар #145 от "Boryana":


Борянче, явно математиката ти не е силната част. Определено имаш нещо между ушите природно (благодари на мама и тати), ама не си залягала особенно на уроците. Грешни са ти и сметките и логиката, ама повечето се губят в коментара ти - прегледай ги отново и се коригирай. Относно международния финансист, с това ниво на математически познания - може, то пък в последните години всеки работи каквото му дадат, Даже имаше една зам. министърка, Калинка Некаква си се казваше. Дано не ти дават на теб да оправяш икономическите последици после, по добре да те вземат в кризисния щаб, явно вирусологията ти идва по отръки

Оценка:
-2 +4

Йорданка Попова
204 Отговор

До коментар #181 от "Въпрос":


Грипните вируси обикновено ги оставят да обикалят свят, аз през последните 50 години не съм видяла такова затваряне на страната, а съм чула, че са минали доста вируси, свински, птичи и тн По принцип имам огромно доверие на д-р Мангъров от личен опит и не вярвам да прави това изказване, без дълбок анализ на всички фактори. Това е една мислеща глава. Да, всеки лекар, който се вдижи целодневно сред болни и умиращи има известен глобален и на прима виста циничен поглед върху нещата, но анализът му не е първосигнален, а взема предвид цялостните щети за хората в краткосрочен и дългосрочен план. Няма да споделям какво говорят психолозите, че посттравматичният стрес след епидемията ще е като след Втората световна война - разбирай - всякакви видове хормонални дисбалани от стрес и тн

Коментиран от #208


Оценка:
-4 +11

mirand
205 Отговор

До коментар #152 от "здрав разум":


преди малко изкоментирах и Боряна, да ти обърна внимание и на теб. стига се писахте матемици. Ако поне сте внимавали в час по математика, поне ще сте научили да си правите проверка на изчисленията. Хайде хванете се с Борянка и опитайте пак със сметките, ако не си намерите грешката, ще пишеме двойки. Или ползвайте частен учител, от по възрастните има доста кадърни

Оценка:
-2 +1

Човеко,първо мисли после пиши.
206 Отговор

До коментар #5 от "Гост":


Човеко,първо мисли после пиши.Досети се за какво става въпрос а не смятай голямите числа.Помисли малко.Отговора е по горе в статията.

Оценка:
-1 +2

Valio
207 Отговор
Некадърни доценти съм срещал много! Но по-некадърен от доц.Мангъров не съм си и представял, че ще срещна! Аз не бих повярвал на нищо, което той казва!

Оценка:
-7 +7

Valio
208 Отговор

До коментар #204 от "Йорданка Попова":


Само да добавя, относно вашето доверие към " доцента" (дори и лекар не бих го нарекъл) - компетентното му мнение - лекуваше чревна инфекция със система с глюкоза( две за една седмица)без да направи изследвания! И като се махнахме от скапаната му болница, потърсихме компетентно мнение, и се оказа алергична реакция от антибиотик! Така че, помислете! Не е важно да говориш много, а да дадеш компетентно мнение в дадена ситуация,подкрепена със съответните доказателства!

Оценка:
-1 +7

209
Този коментар е премахнат от модератор.
аритметика
210 Отговор

До коментар #165 от "Акълчо":


над 2 000 000 са в чужбина - смятай сега - 4,5 млн х 10 лева = 45 млн .лв , отпуснати са над 1 милиард от ЕС .

Оценка:
-0 +2

Същия като вас, с малка разлика
211 Отговор
Това БГ - тата сме голяма напаст, коронавируса ряпа да яде. Поставили са ни едни бутафорни герои генерали в някакъв щаб и ние се подмокряме. Излезе един човек, който казва на глас елементарните неща, ама ние си се впечатляваме от генерала и щаба на глупостта. Който не разбира, поне да слуша. С мерки и без мерки, броя на заболелите ще бъде един и същ, само че в единия случай агонията ще е 2 месеца, а в другия например 4 месеца. Болните били 81, ама вероятно са 81 000. Десетки хиляди хора изкараха грип и никой не може да каже колко от този грип всъщност не е бил грип...... търсим нулевия пациент когато вируса в БГ вече се е предал поне 30 пъти в човешката верига. Спомнете си първия лекар в Китай, който заговори за новия вирус ... кога обяви че го е открил, представете си също колко време минава докато намерят вируса и спрат да мислят че епидемията е грипна.

Оценка:
-3 +7

Христиан
212 Отговор

До коментар #6 от "Последния софиянец":


Разбира се, че е изследван. Прочети повече за историята на Коронавируса.

Оценка:
-2 +2

Ники
213 Отговор

До коментар #30 от "Много грамотно обяснено":


По неграмотно изказване няма засега. Тоя знае ли колко жители има Китай и колко е 70% от тази бройка и какво е това сравнение с Торонто 2003 година и Италия . Тогава в цяла Канада имаше 438 заразени a в Италия са към 32000.
Този явно го е поразил някакъв друг вирус .

Оценка:
-5 +5

рисков
214 Отговор

До коментар #90 от "А заще не дадем и цялата статистика?":


Това е само защото Китай не позволиха да се зарази 70% от населението, както казва доц.Мангъров! За Индия не зная, там мисля, че никой не ги брои. Но за Европа това изобщо не е така. И вижте само за две седмици стигнахме по смъртност Китай, дори само Италия, която е 60 000 000, а тепърва предстои! Дали процентът е същия? Я сметнете ако Китай бяха допуснали заразяване на 70% от населението, колко щеше да са заразените и колко жертвите.

Оценка:
-2 +4

рисков
215 Отговор
Това е само защото Китай не позволиха да се зарази 70% от населението, както казва доц.Мангъров! За Индия не зная, там мисля, че никой не ги брои. Но за Европа това изобщо не е така. И вижте само за две седмици стигнахме по смъртност Китай, дори само Италия, която е 60 000 000, а тепърва предстои! Дали процентът е същия? Я сметнете ако Китай бяха допуснали заразяване на 70% от населението, колко щеше да са заразените и колко жертвите.

Оценка:
-0 +4

Роби
216 Отговор

До коментар #6 от "Последния софиянец":


Оставаш за цял живот неграмотен , което все пак е поправимо :) Винаги можеш да спреш да оцветяваш картинки и да се научиш да четеш.

Оценка:
-1 +2

Истина
217 Отговор
Истината, че медицината не е намерила никакво лекарство против грипа и грипоподобните заболявания освен сапуна. И препоръките да чакаме да се заразят 70%, т.е. така да получат имунитет е решението. Еми тогава защо да си мием ръцете? Бързо да се заразяваме за да получим имунитет. Въобще медицината е безсилна, а шизофренията е повсеместна.

Оценка:
-1 +7

Явор
218 Отговор
"Това, което стана в Китай, стана не защото се ограждаха и т.н., а защото мнозина преболедуваха и вече няма кой да се разболява." Моля?? Официално са под 90 000 регистрираните като болни в Китай. Само гр. Ухан има 11 млн жители. Как така няма кой да се разболее? И 90 хил е по-малко от 1% от населението на тая провинция. Мислете малко, хора. Държави като Дания, Швейцария и Германия приемат мерки, подобни на нашите. Сигурно има причина.

Коментиран от #219, #299


Оценка:
-3 +3

Dedal
219 Отговор

До коментар #218 от "Явор":


По твоята логика в Китай са преболедували 700 милиона души плюс минус 2-3 Българии. Това е несериозно твърдение.

Оценка:
-2 +1

Доротея Алексиева
220 Отговор
Единственото смислено нещо, което прочетох до сега - евала на доц. Мангъров, ама да има и някой от генералите да го чуе... къде ти, в страх и паника народеца да живее им е най-добре на генералите 😢

Оценка:
-4 +8

Мария
221 Отговор
Да не хулим един от малкото доказано добри доктори в държавата. И да не се изказват за доктора хора, които разбират само от кюфтета.

Оценка:
-3 +10

опа лопа
222 Отговор
Я дай пример тогава.Отиваи в инфекциозна да се заразиш.

Оценка:
-0 +3

223
Този коментар е премахнат от модератор.
Човек
224 Отговор

До коментар #109 от "Дали":


Защото не е интересно!

Оценка:
-0 +0

zapoznat
225 Отговор

До коментар #36 от "Някой си":


do niakoi si parketen general e gaza ti proveri mutavchiiski kolko misii ima boini v chujbina be

Коментиран от #232


Оценка:
-2 +0

Владо
226 Отговор

До коментар #5 от "Гост":


ако вирусът наистина е тръгнал от Ухан то няма начин 70% да са преболедували. АКо обаче този вирус вече е бил в циркулация известно време, то тогава е напълно възможно. Сигурни ли сме, че е тръгнал от Ухан или просто там правят откритието?

Оценка:
-0 +8

НИКО
227 Отговор

До коментар #90 от "А заще не дадем и цялата статистика?":


Това е рейтинг! Масова психоза,манипулация ! ПРИМЕР 1 ; в магазините се допускат по 3-5 човека Ок ,но преди и след тях има ли дезинфекция на кошници,колички и прочие...ПРИМЕР 2 ; ползвате такси- има ли дистанция от 1метър и половина между вас и шофьора...ПРИМЕР 3 ; МЕТРОТО колко пътника е допустимо да пътуват в един вагон и кой отговаря за това ?! ПИСНА МИ ОТ НЕГРАМОТНИ КОМЕНТАРИ НА ХОРА С КУПЕНИ ДИПЛОМИ ! СПРЕТЕ метрото,автобуси,тролеи,трамваи..спрете такситата ......и мили хора,моля ви не дишайте преди да са ви разрешили

Коментиран от #229


Оценка:
-1 +8

A3e
228 Отговор
И тоз дядка плямпа глупости. Нека да се изпозаразим сега всичките наведнъж, пък 10% от населението че ще умре не е важно - важно е предприятията да работят, курортите и хотелите, ресторантите и т.н., за да имаме икономика. Ще умрат само хората със съпътстващи заболявания? 50 годишните работещи хора се тъпчат с хапчета и са мн-уязвими.
Не му хрумва, че с тия тежки рестрикции сега печелим време - да подготвим здравната система, да изчакаме скоро да се почнат да се произвеждат сега липсващите защитни средства, респиратори, да изчакаме да видим от чуждия опит кои медикаменти са ефикасни, може и ваксина да има скоро, времето ще се стопли и неминуемо ще отслабне вируса. Още по-тежки мерки трябват сега, защото още не сме подготвени за масова епидемия с хиляди хора по болниците. Нека сега се крием, за да отложим пика за момент, в който ще имаме повече оръжия срещу вируса. Никои предприятия не осигуряват никакви защитни средства и заради печалбарите ще пламнем...

Замисляте ли се, че 1 работник в хипермаркет може да зарази хиляда човека, а на тия работници ква защита им осигуряват, за да не се разболеят???

Коментиран от #230


Оценка:
-4 +7

Д.ИВАНОВА
229 Отговор

До коментар #227 от "НИКО":


...майката на гадовете..от вируса ще оцелеем,ама от управляващите добро не видяхме и добро не ни очаква- СТАЛИН е казал "дайте ми 50 милиона неграмотни и ще ви покажа как се управлява държава " И от глад се умира..

Оценка:
-3 +5

ПЕРО
230 Отговор

До коментар #228 от "A3e":


Тези до кога ще ги чакаме да си правят експерименти с народа ?!Аман от "умници" ! Защо не спряха метрото и целият транспорт вкл. таксита и частни автомобили ? Защо не забраниха парите /колко микроби и болести има по тях/..защото докато даваш съвети,които никой не ти иска парите ще свършат и се почват едни престъпления...от гладни и озверели хора

Коментиран от #236


Оценка:
-1 +4

Свой
231 Отговор

До коментар #66 от "Гост":


То всичко това хубаво, но никога няма да стане. Нека не се лъжем, тук повечето хора са на принципа: Всеки сам за себе си. Жалка работа, но уви такъв ни е манталитета. Ето направиха Веоалей примерно и маркировка, но масово всеки си ходи пеш, с количка, колело където си иска. А сега с тези мерки който ги навъведоха не от вирус, а от глад ще мрем по улиците. Не вируса или друго ще заличи България от картата, а тези "политици" и техните страшни мерки. Ако ни заплаши истинска заплаха като преди е било примерно с чумата убила милиони ме е страх какво ли ще стане щом те с този вирус с толкова ниско ниво на смъртност не могат да се справят.

Оценка:
-0 +2

Д.ИВАНОВА
232 Отговор

До коментар #225 от "zapoznat":


Пиши на български език "запознат"-мисиите не са ти тема..ЗАПОЗНАТ го познаваме,а ти си плагиат-пиши нещо друго/АНОНИМЕН / нямаш неговият стил на писане,речников запас ,компетентност и потенциал.

Оценка:
-0 +1

Васко от Русе
233 Отговор
как да няма? Има още от миналата година! Първият излекувал се от вируса е англичанин. Тази вечер Антончо Хекимян пусна клип с него. За съжаление всичко е блокирано и не успях да го извадя. За 3 часа предаване по btv по най-актулната тема, коментарите са 0!!! 8 часа след това! Това ако не е цензура, здраве му кажете!!! От здраве да не се оттървете! Денонщно и непрекъснато ни се набива какви мерки трябва да вземем, за да преборим вируса, а ни заливат с грешна статиска! Ако някой си позволи да напише истината, моментално бива изтриван! Щабът за цензура е в пъти по-голям от този на Оперативния щаб за борба с коронавируса! Не знам колко минути ще просъществува този ми коментар, но ще си напиша моята истина. Е как да няма? Има още от миналата година! Първият излекувал се от вируса е англичанин. Тази вечер Антончо Хекимян пусна клип с него. За съжаление всичко е блокирано и не успях да го извадя. За 3 часа предаване по btv по най-актулната тема, коментарите са 0!!! 8 часа след това! Това ако не е цензура, здраве му кажете!!! От здраве да не се оттървете! Денонщно и непрекъснато ни се набива какви мерки трябва да вземем, за да преборим вируса, а ни заливат с грешна статистика! Ако някой си позволи да напише истината, моментално бива изтриван! Щабът за цензура е в пъти по-голям от този на Оперативния щаб за борба с коронавируса! Не знам колко минути ще просъществува този ми коментар, но ще си напиша моята истина. Вчера следобяд ми се обажда брат ми с въпрос: Не мог

Коментиран от #234


Оценка:
-1 +3

Васко от Русе
234 Отговор

До коментар #233 от "Васко от Русе":


Явно съм превишил знаците. Ето продължението, а по същество ще пиша по-късно:
Не знам колко минути ще просъществува този ми коментар, но ще си напиша моята истина. Вчера следобяд ми се обажда брат ми с въпрос: Не мога ли да намеря начин да разглася факта, че на КГПП- Дунав мост няма поне една термокамера? В същото време ми звънѝ един от най-близките ми приятели, който работи на моста и на когото щях да се обадя след разговора с брат ми. Много е претенциозен, бил е на много високи позиции в Русе.
Преди седмица се възмущаваше от безотгорността на прибиращите се българи, а като го запитах за условията на границата и ми отговори, че нещата са още по-зле. От обявяването на кризата са им дали 60 бр. маски за по час!!! Няма да коментирам Генерала, но за Доцента ще добавя нов коментар.

Оценка:
-0 +2

azазаз
235 Отговор
Този "доктор" трябва да бъде арестуван и да се подведе под отговорност за разпространяване на невярна иформация за вируса! Няма ли кой да се самосезира?

Оценка:
-7 +8

A3e
236 Отговор

До коментар #230 от "ПЕРО":


Сега ясно е казано "работодателя осигурява дистанционна работа, или ЗАЩИТНИ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА" - като не пазят работниците НЯМА ДА РАБОТЯТ!!! Пък като трябва ще ядете само ориз, боб, леща, макарони и ше пестите от цигари и т.н. Икономика, та икономика... а хората????

Оценка:
-0 +4

Сандю
237 Отговор
"Същото се получава по време на епидемията от SARS през 2003 г. в Торонто. Там протича много тежко и взима много жертви. Злощастно стечение на обстоятелствата.", казва професора.
Живея в Торонто. По време на SARS, 2003 не е имало никаква паника и ограничения. За да се покаже, че няма нищо толкова опасно, бяха поканени Роулинг Стоунс, АС/DС и други големи звезди, които изнесоха безплатен концерт на открито, на който сред около 500,000-те хиляди зрители присъствах и аз. Според статистиката, в ЦЯЛА Канада, е имало 438 вероятно (с подозрение) за заразени от SARS и 44 починали ("In Canada, there were 438 probable and suspect SARS cases reported, which included 44 deaths.") А ето го и концерта: https://www.youtube.com/watch?v=Ewqtu9wHdFg Приятно гледане. :-)

Оценка:
-0 +2

Моля се на Господ да не чета такива въпр
238 Отговор
"Както обикновено, само на Господ ли трябва да се молим ситуацията да не се влоши и да стане например като в Италия с голям брой болни?"

С този въпрос става ясно за колко сериозно интервю си говорим.

Оценка:
-0 +3

Само да попитам
239 Отговор
Тия голями раздвижвания на краварски военни у италия и допълнителни войски които се вкарват(пак краварски)
Дали нее заради пуснатия там подобрена версия на вируса?
Те нявга краварите им утепаа Алдо моро в търсене на отговори :: Операция Гладио: терорът и фашистите в служба на НАТО (2 част)та колко му е сега чрез военните да прикрият мръсните си замисли.
Прочетете го https://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=284&aid=17

Коментиран от #275


Оценка:
-1 +5

240
Този коментар е премахнат от модератор.
8357
241 Отговор
https://www.youtube.com/watch?v=T8UlaHCpiSE

Оценка:
-1 +0

Евгени
242 Отговор
Ако можеше да се разделим на два отбора, единия с треньор доцента, другия др. генерала, и всеки да изпълни своите виждания, то резултата би бил:
Мангъров заразени 70% от отбора. Тествани 100 %. Оцелели пак 70% , но от заразените не от всички. Амин за другите 30%. В цифри за отбор 100 000 души: 70 000 заразени, от тях 49 000 оздравели, 21 000 Амин.
21% смъртност за отбора и 30% на заразените.
Генерала:
Взима мерки и ограничава заразата до 10-15% в отбора. Тествал 40% - подозрителните. Запазил 5% смъртност при заразените. В хора на 100 000 това изглежда така: заразени 15 000, починали 750 човека.
Финални резултати на 100 000 души:
Мангъров 21 000 жертви на 100 000 население.
Мутафчийски 750 жертви на 100 000 население.
Защо при Мангъра ще са 30% смъртност, а не 5% ката при Мутафа, защото и двамата имат еднакъв брой респиратори....

Коментиран от #298


Оценка:
-6 +7

Евгени
243 Отговор
Мангъров, кажи си, какво ти предлагат лаборатории и производители да вкараш в играта ненужните бързи тестове. Хора с повече авторитет на световно ниво, казват че са грешни и ненужни към момента. Масово тестване ДА, но с правилните тестове. Нито ресурс нито капацитет има в момента. Нито нужните количества тестове!

Оценка:
-5 +8

maltus
244 Отговор
Защо направо не махнем маските и бавно и тъжно да се отправим към вечноста.Но и Мангъров не е много млад.

Оценка:
-1 +5

Пандемка Страшилкова
245 Отговор
каква пандемия какви 5 лева, като са умрели 20 човека от които половината набедени за статистиката... а плашаенето с хладилни камиони е поредното късогледство, пред глобалния сценарии и филм в който ни вкарват уакалите се банкери

Оценка:
-4 +5

Д р Дре
246 Отговор
И ТОЯ КАТО пРЕЗИДЕНТЧЕТО СЕ ИЗЯВЯВА КАТО МЕДИЙНА ЗВЕЗДА ...??? ПИЧ , ДОКАТО ТИ ОБИКАЛЯШ СТУДИЯТА ДА СЕ ПРАВИШ НА ГУРУ И ДА ДАВАШ АКЪЛ КАК НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ -СПРАВКА АНГЛИЯ, ЛЕКАРИТЕ НА ПЪРВА ЛИНИЯ СПАСЯВАТ ЖИВОТИ ...

Оценка:
-2 +5

мангър-
247 Отговор
"Стинката" в момента е прав. Без лекарство и без ваксина ще разчитаме сами да си изградим антитела. Друг е въпрос ако се знае че трябва да издържим три месеца и после всичко е ок. В цял свят протакат и чакат чудо,но това чудо може да стане след две-три години.

Оценка:
-2 +2

мангър-"дребна монета"
248 Отговор
"Стинката" в момента е прав. Без лекарство и без ваксина ще разчитаме сами да си изградим антитела. Друг е въпрос ако се знае че трябва да издържим три месеца и после всичко е ок. В цял свят протакат и чакат чудо,но това чудо може да стане след две-три години.

Оценка:
-2 +1

Скептик
249 Отговор
Защо чета подобно мнение само на един специалист? Айде на двама. Май няма други, които да го споделят. Така или иначе, това е хипотеза, която не е доказана.

Оценка:
-5 +1

Таня
250 Отговор
6000 000 х 70% = 4 200 000 болни
от тях 10% починали = 420 000 почина ли!!??
Къде е Киро на кирия!!!??
И това ако ни успокоява!!??

Оценка:
-5 +2

251
Този коментар е премахнат от модератор.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
252 Отговор
герб БОРИСОВ короната безработицата съсипаха БЪЛГАРИЯ

Оценка:
-3 +8

ГРАД КОЗЛОДУЙ
253 Отговор
честита нова ГОДИНА МИЛИ ХОРА

Оценка:
-2 +11

Човекът е умен
254 Отговор
Истински умен.Годишната смъртност преди и през Ковида си е една и съща.Почти.Щото паниката е стрес,той намаля имунността и умираш по-бързо.Гадната храна,гадните новини,гадната телевизия,гадният живот са стрес,който понижава имунността..А Мангъра внася здрав разум и спокойствие.Полезен е..

Коментиран от #282


Оценка:
-7 +20

100 000 евро
255 Отговор
ДАВА ХАНС ТОЛЗИН КОИТО ПРЕДСТАВИ ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА SARS- CoV ВИРУСА, ОТ 20.03.2020 ГОД. ДО СЕГА НИКОЙ НЕ Е ВЗЕЛ НАГРАДАТА ? КАК МИСЛИТЕ ЗАЩО?!

Оценка:
-3 +5

Само за последните 3 дни има
256 Отговор
10 000 умрели от/с ковид само в САЩ, а над 40 000 по света. Не заразени, а починали. Това доказва колко не е бил прав Мангъров през пролетта. Аз лично имам двама познати починали, които са под 50,и още двама под 60 годишна възраст като трима от тях нямаха придружаващи болести. Мъж на 46,с две деца близнаци на 10 е починал в последните дни на 2020.Заради приказките на Мангъров, че докато не почнеш да береш душа не трябва да влизаш в болница. Явно "умниците", отказвали прием са от тези, които слушат Мангъров... Ако на това и много други "компетентни" мнения на Мангъров не беше давана гласност и не се беше нароила армия от Мангъропоклонници днес нямаше да имаме над 7500 починали от/с коронавирус и да сме в първата десятка по смъртни случаи на милион население. В други държави подобни лекари търпат санкции, а на този субект продължава да му се дава думата, за да саботира ваксинирането сега.

Оценка:
-9 +8

Аз40
257 Отговор
Ще гласувам на изборите за Мангъров!

Оценка:
-10 +10

Patton
258 Отговор
Както винаги е прав ! Дори , когато е седнал или легнал !

Оценка:
-9 +3

Мимоза
259 Отговор
ДАНО РЕДАКТОРИТЕ НА ФАКТИ БЪДАТ ПОСЕТЕНИ И ОПЛЮСКАНИ ОТ КОРОНА ВИРУСА,ЧЕ ДАВАТ НА ТОЗИ ИДДИОТ ТРИБУНА,ПОЖЕЛАВАМ ВИ ГО ОТ СЪРЦЕ,ЗАРАДИ ВАШАТА ПРОПАГАНДА НА ТОЗИ НЕФЕЕЛЕЦ,ЗАРАДИ ПОЗОРА МУ УМРЯХА И СЕ ЗАРАЗИХА ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ И ПОЧИНАХА ЛЕКАРИ,ЗАРАДИ ВАС!

Коментиран от #264


Оценка:
-7 +8

гого
260 Отговор
Мангъра ви каза да се ваксинирате другари ,ако още не сте го разбрали.Ама тази статия не е удобна за вас и затива я няма в този сайт.

Оценка:
-2 +5

ТЪПАНАР МАНГЪРОВ
261 Отговор
Защо въобще му дават медийна трибуна на тоя тупан Мангъра?!

Оценка:
-9 +6

Дълбоко виждащ
262 Отговор
Никой не е ПРоРОК в страната си!!!Един от малкото хора,които говорят истината-според тях и вие го разпъвате на КРЪСТА,а другите ,които ви лъжат ежедневно венцехвалите....От почти вси изредили се медици в медиите-този най вече и още един мисля с презиме чорбанов си ЗаСЛУЖАВАТ заплатите,които получават от моите и ваши пари!

Коментиран от #309, #311


Оценка:
-3 +7

Василев
263 Отговор
Борисов, кажи истината за кюлчетата злато и пачките Евро до леглото ти и за Глока кажи, защо стои до главата ти, може би защото имаш чиста съвест и не си престъпник ли?
И Борисов, не се сърди, но посланието към народа и желанието ти да бъдем сплотени не са твои мисли и думи. Изказа ти е твърде просташки, за да повярвам, че наистина мислиш това, което ти се приписва като твои думи

Коментиран от #273, #297


Оценка:
-3 +5

264
Този коментар е премахнат от модератор.
Петер Брьогел
265 Отговор
Балята лястовица показва на Тиквата Еднокнижник и на слугите му , че здравната ни система издиша !

Оценка:
-2 +4

Мангър, за разстрел си! До теб идебила Х
266 Отговор
АКО ВКАРАМЕ В КРАТУНАТА НА ТОЗИ ИДИОТ 10 ГРАМА ОЛОВО, КОЕТО Е НИЩО В СРАВНЕИЕ С НЕГОВИТЕ 70 КГР (0,015%) ЩЕ ВИДИМ, ЧЕ ЕДНА ИЛИ ПОВЕЧЕ СЪЧКИ НЯМА ФА СЕ ОТРАЗЯТ СЪЩЕСТВЕНО НА ЖИВОТА В ДЪРЖАВАТА.

Оценка:
-9 +3

Ха ха ха
267 Отговор
не е срамно да си стар и да вярваш в дядо Коледа ........ даже не е срамно да вярваш че 10+ годишният ти дизелов дарак е на 150000км "реални" ! Срамно е да си проЗД, да не четеш, да не искаш да се образоваш, да вярваш на "независими" медии, да си леФскар, да си анархо-комундела, да вярваш в рептили, да вярваш че всичко е конспирация ...... и не на последно място да вярваш на доц. МаДУров ! Срамно е да вярваш че всичко е конспирация, и че някой се бори да ти вземе останалите 2лв в джоба ! Затова ГанЯ трябва да заляга повече над учебниците и да не бъде пенкелер и компетентен по всеки въпрос !

Оценка:
-5 +6

Гост
268 Отговор

До коментар #199 от "ЕДИН БЪЛГАРСКИ ЛЕКАР":


Заблудений, интервюто е от април 2020 г. Повечето ,,фенове ,, на този доцент , даже не сте обърнали внимание на заглавието и веднага изпадате в див възторг. В момента е по- тих и от водата.Не може лекар да говори такива ,,истини"" публично.Има си медицинска етика и дори да е така, не се използват метафори като ,,сухи съчки,,за възрастните хора и как щели да изгорят. Просто не се говори така .В едно негово последно до момета интервю ,е доста обран в изказа си , както и че си е попроменил леко теорията за ,,стадния имунитет,, Не сме в Ледената Епоха, а в 21 ви век и тия теории за ,,стадото" дори и верни са непри
ложими . Поне не и официално. Затова сме слезли от дърветата и Природата ни е надарила с интелект .Станали сме Хомо Сапиенс, ако все още някой не е разбрал .В противен случай , вземете си доцента за водач, направете си едно стадо и бегом всичките в дивото .

Коментиран от #272


Оценка:
-4 +5

Този е
269 Отговор

До коментар #34 от "Hmmm":


специалист, колкото тиквата е пожарникар... Ако бях директор на болницата в която работи, отдавна щях да съм го уволнил. Не може, хора които са учили медицина, да говорят като таксиджии.

Оценка:
-5 +4

КУлокран
270 Отговор

До коментар #144 от "ideyazabulgaria":


ДАНО ТЕ ТРЪЪШНЕ ТЕБЕ ВИРУСА,КАТО ОТРИЧАЩИЯ ГО Д-Р ЕМИЛ ИЛИЕВ,КОЙТО ПОЧИНА ОТ НЕГО.МАНГЪРОВ Е ШАРЛААТАНИН,КОЙТО Е КАТО Р.РАДЕВ-ЗА НИЩО НЕ СТАВА Т И МЕСТАТА ИМ Е В ЗАТВООРА

Оценка:
-4 +3

измама КОВИД
271 Отговор
Абе МАНГЪРОВ да излезе и да почне да говори за КОРЕМНА ХИРУРГИЯ , както правят идиотите от НОЩ !

Оценка:
-5 +6

Поздравления
272 Отговор

До коментар #268 от "Гост":


за коментара. Едно отклонение... Миналата седмица, заместник здравния министър на Италия (Силери, който беше в интензивното като пациент при първата вълна и познава последиците от вируса от собствен опит) беше бесен и каза за здравните работници, които имат диплома по медицина, работят в болниците и домовете за възрастни хора и говорят, че ваксината променя ДНК на човек, просто са си сбъркали занаята и нямат място в здравната система... За мен Мангъров е материализация на онзи от вица: Като се знам какъв инженер съм, страх ме е да отида на лекар...

Оценка:
-4 +6

ШАферката
273 Отговор

До коментар #263 от "Василев":


БОРИСОВ ЩЕ СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ,ТОГАВА ЩЕ ПОКАЖЕ НА ПОМИИИИЯРА РУМЕН РАДЕВ КАКВО Е ДА СИ ИСТИНСКИ ПРЕЗИДЕНТ,А ПОППЛЮВКОТО-ПОГРЕБАЛЕН АГЕНТ РАДЕВ ЩЕ ОТИДЕ В ПААНДЕЛА,ГЕШЕВ ГО ЧАКА С ТРЕПЕТ ДА МУ СВЪРШИ МАНДАТА И ДА ГО ПОДХВАНЕ,А ИМА МНОГО ЗА КАКВО,ТОГАВА БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ГО ГЛЕДАТ КАКТО СЕ КЕФЕХА НА АРЕСТА НА БАНЕВИ И АРАБАДЖИИТЕ,ГОЛЯМ КУДОШ ЩЕ БЪДЕ,МЕЧТАЯ ТОЯ ОЛИСЯЛ ШОФЬОР НА САМОЛЕТЧЕ С ВДИГНАТО ЮМРУЧЕНЦЕ,/И ТОЙ НЕ НЕ Е НАЯСНО ЗА КАКВО ГО Е ВДИГНАЛ,НАЙ ВЕРОЯТНО СЪВЕТНИКА МУ ,ДЯСНАТА РЪКА НА ИЛИЯ ПАВЛОВ МУ Е КРЕСНАЛ-СЕГА ВДИГНИ ЮМРУК,ГОРКИЯ,ПЪЛЕН НЕЩАСТННИК ИМАМЕ ЗА ПРЕЗИИДЕНТ

Оценка:
-7 +3

Гост
274 Отговор
Четем За и Против. На запад нашите хора твърдо са за ваксината.. Не ни се слушат глупости, когато им кажем НЕ на ваксината. Искаме да знаем. Всеки има близки навън, имат заразени и излекувани и тъй като някои ще си дойдат в БГ, а техните.. Стах ги гони преминала короновируса.. Аз мисля, че могат да ги посетят. Как мислите вие вирусология, може и алергология. Германия

Оценка:
-0 +2

Алдо Моро
275 Отговор

До коментар #239 от "Само да попитам":


го "утрепаха" комунистите от червените бригади. Този парцал, който си постнал, се списва и чете редовно от ментално-разфокусирани индивиди, вярващи в теориите, че за собствената им нищета са виновни рептилите, соросоидите, Ротшилд, Бил Гейтс и извънземните, а не собственото им невежество.

Коментиран от #290


Оценка:
-4 +5

Анонимен
276 Отговор
Лондон българина, твърдо, ще се ваксинираме. Всеки сам да прецени и реши, без да се влияят от мен.

Оценка:
-0 +1

Анонимен
277 Отговор
Кво е писано на човек, но имашите най ги е страх, че свинавите няма да могат да си харчат, ако загинат, м и л и т е... Не е лесно, ветеринар, Стара Загора в обора, 30 г. На 50 е, не на 30. Господ здраве да им дава на всички хора по света.

Оценка:
-0 +2

278
Този коментар е премахнат от модератор.
Анонимен
279 Отговор
Може да сме прости, но сме ок. Кво ти е писано. Човек се ражда гол, живее и умира гол. Кво толкова ви е страх от една ваксина. Манипулатори

Коментиран от #284


Оценка:
-2 +2

Какво
280 Отговор
сте се вторачили в Бойко Борисов, Мангъров, Мутафчийски...!?
На всеки 10-15 години се правят/организират/ световни кризи с какъвто и да е повод! Сега е коронавирус! Троянската война е била за контрола на търговски пътища, не заради Елена! Пo врeмe нa кризa гoлeми мacи oт хoрa в глoбaлния cвят cтaвaт излишни. В пeриoд нa тeжкa икoнoмичecкa кризa мacитe трябвa дa ce кoнтрoлирaт. 2008-9 гoдинa пaк имaшe криза! Aкo нe ce прaвят кризи щe имa cвeтoвнa вoйнa, нo гoлeмитe ги e cтрaх oт вoйнa! Прeкитe и нeпрeкитe пoрaзии щe ca тaкивa, чe в cлeдвaщaтa вoйнa, aкo изoбщo имa тaкaвa и e мeжду чoвeци - oръжиятa щe ca кaмъни и тoяги! Мoитe cкрoмни знaния ми кaзвaт, чe кризaтa c пукaнeтo нa бaлoнa трябвaшe дa e пo-къcнo към 2024-5 гoдинa, a кoрoнaвируca e изнeнaдa! Щe видим! Cлeдвa прoдължeниe! Кaквoтo и дa гoвoрят - cтaвa думa зa пaри, пeчaлби, влacт, влияниe, пaзaри...!

Коментиран от #283


Оценка:
-3 +7

Тредстоун
281 Отговор
Много глуповат човек е този , никога нищо не е познал в пророческите си глупости които охотно сипе . Вапиоща некопететност и освен да пречи с безмислените си бръщолевения , за нищо друго не става.

Оценка:
-6 +5

Ти не си умен
282 Отговор

До коментар #254 от "Човекът е умен":


Смъртността за последните 2 месеца на годината е ДВаоЙНА. Виж статистиката преди да пишеш глупости, които си чул по 7/8тв.

Оценка:
-2 +5

Глупости
283 Отговор

До коментар #280 от "Какво":


Прочети малко история, за да разбереш, колко е било населението на Атина и Троя; каква и колко е била търговията по онова време и какви "търговски пътища" и колко "натоварени" са били...

Коментиран от #293


Оценка:
-2 +4

АНОНИМЕН
284 Отговор

До коментар #279 от "Анонимен":


Ваксината сама по себе си не е проблема, а начина по който ни се налага! Тази истерия и системно наплашване на хората предизвикват реакцията! Знаеш един от законите на природата описан от Нютон : Всяко действие поражда равно по сила в обратна посока отговор противодействие! Недоверието го насадиха многото противоречиви сигнали от СЗО и прочее! И не е доц.Мангъров този, който си променяше говоренето във времето! Безспорно и той волно или неволно стана част от цирка!

Оценка:
-1 +7

ЗАЩО
285 Отговор
Този, още ли не е в ЛУДНИЦА ?!

Оценка:
-6 +3

стоян георгиев
286 Отговор
мангъров стъпва на няколко абсолютни лъжи,които повтаря без реално обяснение за тях.първата е че не можело с изолация да се спре.дава пример китаи ама в китаи стана обратното на неговото твърдение.как даваш пример за нещо като то е обратно на твърдението?после обяснява че вируса бил нещо леко безопасно с ниски нива на смъртност.в българия ако 70% изкарат вируса ще умрат между 30-50000 човека от него.дали цифрата е малка?другата му глупост е че основния проблем била организацията,нямало нужда да се хоспитализират по-леките случаи,системата не работела и т.н. щуротии!аз съм карал вируса скоро и мога да кажа че много трудно може да се определи лек ли ти е случая и докога,а в света няма здравна система която да не се огъна от въпросната епидемия!само че мангъров е удобен на местния мрънкялник.тои сваля отговорноста от българския безотговорен и недисциплиниран гласоподавател и дава възможност гласоподавателя да хвърли вината на други,а не върху себе си.не случаино мангъров бе предпочетен от борисов есента идват избори,а у нас баламурници бол!коментарите тук го доказват!

Коментиран от #287


Оценка:
-7 +5

287
Този коментар е премахнат от модератор.
288
Този коментар е премахнат от модератор.
КОВИД
289 Отговор
ИМАМЕ ДВАМА ИЗЯВЕНИ ЦИРКАДЖИИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ-ФАЛШИМЕНТО-МАНГЪРОВ И Р.РАДЕВ,МЕРСИ ОТ ТЕЗИ ОТЯВЛЕНИ МРЪСНИИИЦИ,ЗАСЛУЖАВАЩИ ЗАТВОР!!!ДА ЗАБЛУЖДАВАШ НАРОДА Е ПРЕСТЪПНО ДЕЯНИЕ И ПРОКУРАТУРАТА ТРЯБВА ДА СЕ СЕЗИРА!!!

Оценка:
-6 +3

290
Този коментар е премахнат от модератор.
Vankata
291 Отговор
Да,доктора сбърка с това че не е просто грип.Доста по сериозно заболяване е но за всичко друго се оказа прав.Колкото и да се затваряме,крием,носим маски спасение няма.Ще трябва да го изкараме по голяма част от населението.

Коментиран от #319


Оценка:
-2 +4

ТОЧКАТА
292 Отговор
яко мирише на изгорели тикви вече!!!!!

Оценка:
-1 +3

АНОНИМЕН
293 Отговор

До коментар #283 от "Глупости":


Прочети не история, а Илиадата ти! Водачите на съюза - царете и братя Агамемнон и Менелай не са от Атина! Вероятно по онова време сегашната Атина е била малко безименно селце! Илиадата, която е меко казано нещо като тюрлю-гювеч в литературен и исторически смисъл е мешана купчина от приказки и легенди за герои, случки няма нищо за града Атина! НИЩО! Може неизвестния владетел на тогавашна Атина да е бил в съюза, нападнал земите около днешната Троя, която тогава са наричали Илион! Но има за страховития съюзник - тракийския цар Резос, който хранел конете си с човешко месо?! Ако прочетеш Илиадата ще разбереш може би, че за хубавата Елена/жената на Менелай избягала с "троянеца"Парис/ няма нищо след войната! НИЩО! Тя горкичката е повод, а не причина за войната!

Оценка:
-1 +2

ТОЧКАТА
294 Отговор
ковид е форсмажор/предлог/ да се въведат,експериментират нови/цифрови/ системи за контрол!!!!!!Защото идва нова промишлена революция/роботи и ИИ/,технологи на прбавяне/3д принтер а не на отнемане/...За хората НЯМА МЯСТО.ТЕ вече са употребени като ,,ЧОВЕШКИ РЕСУРС!!!!!! и естествено ще се СЪПРОТИВЛЯВАТ!!!!!!А това е проблем,който трябва да се реши!СЕГА ГО РЕШАВАТ.....

Коментиран от #295


Оценка:
-1 +2

АНОНИМЕН
295 Отговор

До коментар #294 от "ТОЧКАТА":


Така е! Дори бичето се усеща като го вкарват в бокса за скопяване и мучи, блъска с главата, рита и търси да се измъкне!
Каквото съм измислил по въпроса е в пост №280!

Оценка:
-1 +2

MOLI
296 Отговор

До коментар #21 от "другарят":


ЛИЧИ ТИ,АМА МНОГО ,ЧЕ СИ ДРУГАР!!!!

Оценка:
-1 +2

MOLI
297 Отговор

До коментар #263 от "Василев":


СТИГА СТЕ РЯЗВЯВАЛИ ТАЗИ ХОРУГВИЦА С КЮЛЧЕТА,ПАРИ И ПИСТОЛЕТИ,ЕДВА ЛИ ИМА НОРМАЛЕН ЧОВЕК ДА ВЯРВА В ПОДОБНО НЕЩО. ПРОСТО ОПОРНА ТОЧКА.

Оценка:
-3 +2

Говориш глупости
298 Отговор

До коментар #242 от "Евгени":


70% заразени не означава 70% болни. А защо другите 30% ги вкарваш в гроба?! Нито са заразени, нито болни. За мен 70% ниво на заразеност означава, че повечето няма да усетят как са изкарали инфекцията и около 4-5% на 100,000 души ще влязат в болница, от които смъртните случаи няма да са дори половината, т.е. 2500 души. Идеята беше тези 5000 души да са единствените в болница, останалите се лекуват в къщи. Така ли е в момента? Няма легла в болниците и хората умират на улицата, защото в болниците има хора, които не трябва да са там, а вкъщи! Някой да спазва мерките на НОЩ?!

Оценка:
-0 +7

Джим Бийм
299 Отговор

До коментар #218 от "Явор":


Знаеш ли какво е Китай?! Там е комунистическа диктатура и отделният човек няма никакви права, стига Партията да го реши! Затварят Ухан в рамките на часове. Постове и войници между кварталите. Забранено излизането освен до магазина. Нищо не работи. Може ли това да се приложи в Европа? В Европа ще настанат бунтове, гражданите ще се бият с полицията, а недай си, боже, някой да вкара в играта армията... В Европа не можеш да изолираш хората като в Китай, защото тук правата на отделните индивиди са от значение. Ако ги нарушиш, ще те съдят, снимат, публично осмиват и подиграват. Опитай това в Китай и ще се озовеш в трудов лагер...

Оценка:
-2 +6

гневна
300 Отговор
Всичко това, което казва Мангъров е ОК. Не е ОК, обаче, онова, което наприказва пред камерите /има видео!!!/ на БНТ 1 по повод "ваксинирането". Напишете в търсачката: "Доц. Мангъров пред БНТ: Препоръчвам на хората да се ваксинират срещу COVID-19" и ще можете да изгледате видеото. За мен това /променената му внезапно позиция относно така нареченото "ваксиниране"/ е ИЗМЯТАНЕ или РЕЗУЛТАТ ОТ ОКАЗАН ВЪРХУ НЕГО НАТИСК ! Ако просто се е изметнал, за мен авторитетът му се срива ! Да се надяваме, че интервюто му пред БНТ 1 е резултат от ОКАЗАН НАТИСК върху него, а не измятане.

Коментиран от #302, #304


Оценка:
-4 +0

11111
301 Отговор
Мангъровец = боКлук

Оценка:
-4 +2

АНОНИМЕН
302 Отговор

До коментар #300 от "гневна":


Тази статия е от 17.03.2020г! И да аз също гледах интервюто! Човекът каза, че има антитела, защото е изкарал КОВИД-а безсимптомно и няма да се ваксинира засега, тъй както и Борисов! Гледах и интервюто с Борисов в което той/Борисов/ бил наредил Мангъров да бъде ваксиниран публично! Борисов се изгъбарка с журналистите и те мисирките изтропкаха до Мангъров та белким и той им пусне нещо за кълване! Факт е, че Мангъров не си промени по същество говоренето от самото начало на тая истерия, за разлика от много други вкл. и от СЗО! И преведи ми моля на прост български език съкращението "ОК"!

Оценка:
-1 +4

Бай Руслан
303 Отговор
На Мангъра са му бъркале по дубките , като мъничка , те тава е ...

Оценка:
-6 +1

Само за сведение
304 Отговор

До коментар #300 от "гневна":


В Тубата това интервю го има в два варианта - пълен и съкратен. В първия вариант Мангъров казва че е ЗА ваксините - но само когато има надеждна и безвредна ваксина. С уточнението, че ваксината на Пфайзер не е такава, и ваксинирането с нея е просто трети етап на клиничните изпитания. При това - не само че за фирмата е безплатно, ами си и плащаме!

Оценка:
-1 +5

Матей
305 Отговор
Няма грешка,всичко се прави умишлено,не от незнание,презастраховане или друга тривиална причина.Преследват се многопосочни цели,сред които не е здравето и живота на гражданите.Затова всичко изглежда объркано и нелогично,щаба няма да си разкрие истинските мотиви за това или онова решение.Бойко се хвали ,че се сдобил с ново въоръжение ,ново средство за терор над населението,възтържествува и доби увереност,че с тоя комплект от инквизиционни инструменти ще удари изборите и ще управлява докато е жив.

Оценка:
-0 +3

Шамара
306 Отговор
МангъроФ = идиот!

Оценка:
-6 +3

и сега
307 Отговор
Трън в очите на ТИКВИТЕ !

Оценка:
-2 +5

Дълбоко виждащ
308 Отговор

До коментар #193 от "вирус":


Това,което пишете за щамовете е невярно и затова ви сложих минус!

Оценка:
-0 +0

О дълбоко заслепени,
309 Отговор

До коментар #262 от "Дълбоко виждащ":


С какво толкова те спечели Мангъров? С това, че те нарича "суха съчка" ли? Да ти имам неадекватната преценка...

Оценка:
-5 +2

И 10 пъти да са повече
310 Отговор

До коментар #129 от "шандор":


процентът е незначителен. А Мангъров просто е неадекватен в прецените си.

Оценка:
-6 +2

От моите пари Мангъров не
311 Отговор

До коментар #262 от "Дълбоко виждащ":


заслужава и стотинка. А ти ако искаш и пенсията си му дай цялата... Щом е с особени заслуги според теб. Аман от неадекватно мислещи хора в тази държава. Че и със самочувствие без покритие на всичкото отгоре. Само за храна в затвора бих дал някоя и друга жълта стотинка за Мангъров. За нищо друго.

Оценка:
-5 +1

Конспиратор
312 Отговор
ТАЗЗИ СТАТИЯ Е МНОГО СТАРА И МАНГЪРОВ, ВЪПРЕКИ ГОРДОСТТА СИ Е ОТРЕКЪЛ ОТ МНОГО НЕЩА!
4 ПРОЦЕНТА Е УБИЙСТВЕНО ВИСОКА СМЪРТНОСТ, на грипа е 0.5 % (6 пъти, а в БЪлгария 10 пъти по-висока)! А като кажем, че лечението е средно 20 дни, здравната ни система ще фалира за 1 месец! Дано разбирате какво означава фалит на здравна система!
Глупаците в света са толкова много, че можеш да ги излъжеш и с празна кукичка и растат като гъби след дъжд!

Оценка:
-3 +1

Не по Достоевски!
313 Отговор
УУБИЙ МАНГЪР - СПАСИ ЧОВЕК! ТОВА, ЧЕ РОДНИНИТЕ НА 7000 ПОЧИНАЛИ ИСКАТ СМЪРТТА НА МАНГЪРОВ КАКВО Е: ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИЛИ НАКАЗАНИЕ!

Оценка:
-6 +3

Ицо
314 Отговор
Мангър тури го на суджуците якоо народа е с теб другото е пунта мара

Оценка:
-2 +5

вили
315 Отговор
САМО МАГЪРОВ ДРУГОТО Е ШАЙКА И СЕДЖУЦИ И ЧЕКМЕДЖЕТА

Оценка:
-2 +4

ггг
316 Отговор
Пълен въздухар е тоя с голямо его. Абсолютен некадърник, който търси внимание, да му чешат егото и да му викат, че е голяма работа разните му баламурници.

Оценка:
-3 +2

ОВЧО МАГАРЕ
317 Отговор
МУТРОПИТЕКА НЕ ЧУВА НИТО МАНГЪРОВ НИТО ЩАБА , ТОЙ КАЗВА ЧЕ Е ПРОСТ И НА ТОВА РАЗЧИТА ЗАТОВА СИ Е БРЪКНАЛ В ГАЩИТЕ И СИ ДЖИТКА ДЖОБЕН ТЕНИС 24/7 ................... ТОЛКОВА МОЖЕ ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ НА ЧОВЕШКАТА РАСА ! ВАЖНИ СА ИЗБОРИТЕ И ТОВА СЕ ВИЖДА МЕЖДУ КАПАЦИТЕ МУ !

Оценка:
-0 +3

СТРАХОТЕН РЕКОРД
318 Отговор
Близо 1 милион гледания на тази статия.
Малер. Бравууусссс , ХОРА.
САМО ТАКА .

Оценка:
-0 +1

Тираджия
319 Отговор

До коментар #291 от "Vankata":


Я обясни защо в Китай са с два пъти по малко от нас а нова зеландия сега са 0 ? ЩЕ ТИ КАЖА ! Защото там нямат такъв голям капацитет като мангъроФФ !

Оценка:
-1 +0

320
Този коментар е премахнат от модератор.
Начо
321 Отговор
Евала,мангър,яки пачки направи от простотията по хората.прием 30 минути,200 кинта,чайче с аспирин че,после нов апартамент на докторската градина софия.

Оценка:
-0 +0

cpv
322 Отговор
Не знам защо пишете за Мангъров,но той не трябва да се показва никога публично и да не пише глупости!

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
ТОП 5