ФАКТИ.БГ

Тайният план на Борисов - стадото да се имунизира само

Премиерът се придържа към общите мерки в ЕС, но не им вярва

Публикувана: 22 Март, 2020 13:07
215 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 94783
Тайният план на Борисов - стадото да се имунизира само
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.1 от 301 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Премиерът Бойко Борисов затяга карантината в държавата по примера на другите в ЕС, но е скептичен доколко това върши работа. "Вярно, Великобритания нямаше мерки като хората – те по друг принцип работят, може да са прави, не им давам оценка аз", подхвърли той между другото след видеоконферентния Европейски съвет на 17 март.

Какво го дърпа встрани от общия европейски път?

Той се съмнява, че държавата има сили да издържи на дълга самоизолация. Едва ли друг знае по-добре какво е нейното състояние.

Скептицизмът му се усеща още от деня, когато България регистрира първите болни от COVID-19. На 8 март той представи следната картина: "Разполагаме с около 4000 новоплатени теста плюс близо 3000, които имаме. Считаме, че са абсолютно достатъчни, защото ако се стигне до това да се изразходват всичките тестове, то вече епидемията ще е такава, че не е нужно да се тества. Вече се действа по друга формула".

Каква е другата формула разказа два дни по-късно. "60-70% от населението на Европа ще бъде заразено с коронавируса... Вирусът не може да бъде спрян от маските, защото е под 1 микрон, и единственият начин за предпазване, е спазване на хигиенните съвети на лекарите", обясни той след извънредния Европейски съвет на 10 март.

Борисов не е оригинален

И други европейски ръководители мислят като него, а той се опитва да се нагоди към онези, чийто авторитет ще го пази най-добре, ако епидемията излезе от контрол. Най-изявен изразител на скептизизма към драстичните мерки е британският премиер Борис Джонсън. Според него природата е по-мъдра от лекарите и тя ще спре разпространението на коронавируса по естествен път, когато достатъчно много хора (60%) го преболедуват и създадат колективен имунитет. Британците наричат това "стаден имунитет". Тъй като развитието на епидемията засилва психозата, британското правителство въвежда ограничителни мерки само за някои слоеве от населението - например за най-уязвимите възрастни хора и хронично болните, като призовава онези, които могат да работят дистанционно, да си останат у дома. Парадоксално то полага най-малко грижи за децата и младите и не затвори нито училищата, нито университетите чак до 20 март. Логиката му е, че те боледуват по-леко, и като си изградят масов имунитет, ще започнат да пазят и другите.

Има и скрита логика, за която не е удобно да се говори. Британската здравна система, която се смята за една от най-лошите в Европа (взета за модел в България), разполага със слаби резерви да поеме много болни наведнъж - едва 5000 легла. За да не се стигне до критично претоварване, много пациенти трябва да изкарат болестта накрак, а това е по силите на по-младите. Борис Джонсън иска да си запази резерви за посрещане на пика на болестта, който ще е през лятото или есента.

Имперският колеж в Лондон направи прогнозен модел на развитието на епидемията, който показа, че при управляемо разпространение на епидемията може да се очаква, че 250 000 души ще починат от болестта, а 40 милиона ще бъдат заразени. Числото е прекалено голямо дори за държава с 66-милионно население и правителството се стресна. Затова от тази седмица препоръчва частични ограничителни мерки, които според него могат да сведат смъртността под 20 000. При население, което доживява средно до 81 години, това означава, че най-възрастното поколение вече е прежалено.

Подходът е циничен

и европейските лидери не смеят така арогантно като Борис Джонсън да го подкрепят. Но това не им пречи да следят политиката му с любопитство и дори тайно да я харесват. Френският президент Еманюел Макрон и германската канцлерка Ангела Меркел също са склонни да мислят, че в крайна сметка естествените имунни процеси ще се справят с болестта, а не националните им здравни системи, за които знаят, че няма да издържат на огромно натоварване. За разлика от Китай нито една от най-богатите европейски държави не обещава да изгради специализирана болница за една седмица.

И двамата се изказаха, че очакват заразата да стигне до 60% от населението им и уверенията колко сърцато ще се борят с нея бяха за спасяване на собствения им политичеси образ. Президентът Макрон заяви на виртуалния Европейски съвет на 17 март, че сме във война, но два дни по-рано насърчаваше французите да ходят да гласуват на първия тур на местните избори, защото неговата партия досега не е овладяла само местната власт. Когато избирателите масово отказаха да гласуват, отсрочи втория тур чак за 21 юни. Даже им предложи бонус: замрази пенсионната си реформа, за да не ги провокира да излизат на протести, за които, както се видя от поведението на "жълтите жилетки", коронавирусът не е пречка.

Председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен усети, че нагнетяването на напрежение чрез силни думи като "война" може да има обратен ефект, и още на другия ден след виртуалния Европейски съвет се дистанцира от Макрон чрез интервю в германския вестник "Билд". "Лично аз не бих използвала термина "война", но разбирам мотивацията на френския президент, защото коронавирусът е опасен враг", каза тя. Борисов обаче хареса думата и същия ден заяви: "Ние сме във война с невидим враг. Единствената работеща мярка за справяне с разпространението на коронавируса е асоциализацията."

Като бивш полицай и човек с богато минало

той е имал възможност да общува с асоциални типове и затова международно приетият термин "социално дистанциране" разбира по начина, с който е свикнал. Извънредното положение създава условия за злоупотреба с обществения ред преди всичко от управляващите, защото могат да посягат на гражданските свободи по свое усмотрение. Следващата крачка - военното положение - е отлична среда за развихряне на въображението на хора с диктаторски наклонности.

Народът казва: "Дай му на човека власт, за да го видиш какво представлява!" Главният прокурор Иван Гешев толкова се възхити на военната терминология, че изля откровено мислите си: "Трябва да преминем в режим на почти военно положение. Става въпрос тук, сега, веднага, а не утре, когато ще е късно". Борисов се разграничи от неговия милитаризъм, но като знаем в каква хармония работят, вероятно прилага тактиката на доброто и лошото ченге, която неведнъж сме наблюдавали. Първата жертва на развинтената им фантазия ще бъде остатъчната свобода на словото, която продължава да им пречи да разгърнат своето величие. Нищо чудно, че един пребит журналист в условията на извънредно положение не ги разстройва много.

Що се отнася до твърдите мерки в борбата с коронавируса, само една държава ги прилага напълно ефикасно. Северна Корея е във военно положение откакто се помни и там няма нито един заразен от коварния вирус. Впрочем, имаше един, но го разстреляха.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.1 от 301 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Coronata
1 Отговор
Много проблеми като здавни и пенсии ще се решат нали така :(

Коментиран от #73


Оценка:
-34 +324

CoviD 20
2 Отговор
Още през Февруари трябваше да кажеш Хей абе трябва да видим дали има маски облекла... за докторите !

Коментиран от #37, #62, #195, #205


Оценка:
-40 +380

А бе къде е Бойко губи се нещо
3 Отговор
това не е в негов стил да отсъства толкова време пред камерите и мисирките и да остави екрана на генерал годжи ? Възможно ли е коронавируса да го е посетил , или се е излиташ на някой остров може би и брои дефецита от 3,5млрда за които съобщи при президента преди няколко дни и се покри , или е тръгнал за нови тръби към Испания че тези сините много се пукат

Коментиран от #10, #20, #22, #25, #39, #50, #76, #152, #206


Оценка:
-56 +323

Ръмпези
4 Отговор
БОРИСОВ И ПЛАН....Я МАЛКО ПОВЕЧЕ ЛОГИКА....

Коментиран от #59, #60


Оценка:
-51 +380

Боко Бьлгароубиец
5 Отговор
глупости,нямам никакьв план.....нямам капацитет за това даже:),оставил всичко на ,,естествения,, подбор,и хората и бизнеса,който оцелее.....ВАЖНОТО Е ДА НЕ ,,СЧУПИМ,, Дьржавата.....Няма значение,какво ще се случи с хората....

Коментиран от #68, #82


Оценка:
-52 +309

Kirumo
6 Отговор
"Премиерът Бойко Борисов затяга карантината в държавата по примера на другите в ЕС." По примера на кои други? В коя друга държава грубо нарушават свободата и човешките права, чрез пропусквателни пунктове на входовете и изходите на всеки град? Защото в Германия не мога да видя човек с маска и заведенията си работят и всичко си е нормално.

Коментиран от #79, #83, #90, #115, #116, #117, #126, #127, #198, #209


Оценка:
-83 +264

Townboy
7 Отговор
Според мен мерките са правилни, но дали е така ще го докаже времето. Слушам разни икономисти дето реват за бизнеса. Ами дайте да отворим хотелите и кръчмите и за две седмици да се заразим всичките с коронавирус. От нас дори 10% да са зле са 700 000 болни нуждаещи се от спешна помощ наведнъж

Оценка:
-66 +180

чалгата
8 Отговор
нали има съветници, щабове, сега и комитет, ко да е виновен той, важното е дане дава на менда да решава проблемите че сме мъртви от глад не от вируса !!

Коментиран от #188


Оценка:
-29 +179

Пия HitDobavki и съм здрав
9 Отговор
Добре обосновано и поднесено, но едва ли ще бъде разбрано от повечето ни сънародници! Все пак адмирации за изразеното мнение!

Оценка:
-37 +99

Възможно е да се е изгубил някъде в
10 Отговор

До коментар #3 от "А бе къде е Бойко губи се нещо":


държавния резерв който го няма хахахахах

Оценка:
-33 +187

НемаПари20
11 Отговор
Получи се нещо като пенсионна реформа. На фона на изпразнените пенсионни фондове(никой няма да го потвърди де) всичко е наред. Кой краднал, кой присвоявал, ходи ги фани сега.

Коментиран от #133


Оценка:
-10 +204

Behemoth
12 Отговор
Ами единственото което го интересува е да оцелее и тълпата да не го линчува!

Коментиран от #155


Оценка:
-39 +238

Valio
13 Отговор
Стадото ще му го върне тъпкано на боклука гербаджииски борисов и шайката му.
С тази карантина искаше да се бетонира до следващите избори.Но уви нещата ще се случат много по рано отколкото си е представял.

Коментиран от #31


Оценка:
-50 +269

Гост
14 Отговор
Видяхме всички колко сме велики! Защо ни го показва оня горе това? За да се сетим колко лукави и злобни станахме! Вредихме на ближния. Не помагахме на слабия. Алчност и разврат ни поквариха. Режехме клона на който седяхме! Подменихме ценности като доблест и чест със сребролюбие. Какво да очакваме?

Коментиран от #16, #26


Оценка:
-17 +286

Никога не е бил полицай
15 Отговор
Борисов! Пожарникар, да, но милиционер, или полицай? Не!

Коментиран от #113, #154


Оценка:
-25 +189

Хахаха
16 Отговор

До коментар #14 от "Гост":


Абсолютно сте прав.
Господ даде шанс на читавите да се поправят.

Оценка:
-9 +117

17
Този коментар е премахнат от модератор
и човек с богато минало
18 Отговор
Я малко повече конкретика , че ме заинтригува.

Оценка:
-8 +74

258
19 Отговор
"Факти" много сте жалки.

Коментиран от #149


Оценка:
-116 +51

И аз забелязах
20 Отговор

До коментар #3 от "А бе къде е Бойко губи се нещо":


Нещо от два дни не обикаля физиономията му по сайтовете на мисирките. Къде си баце? Да не си болен?

Коментиран от #23, #27


Оценка:
-31 +149

оцелял от турското робство
21 Отговор
За съжаление, всичко е точно.

Оценка:
-24 +73

Бачо Киро
22 Отговор

До коментар #3 от "А бе къде е Бойко губи се нещо":


Не смее да се появи вече даже, понеже няма отговор за държавния резерв. Не, че има отговор за каквото и да било де.

Оценка:
-30 +171

Valio
23 Отговор

До коментар #20 от "И аз забелязах":


След няколко часа ще се покаже по Тв-то.....

Коментиран от #42


Оценка:
-10 +69

как сте го фанали само
24 Отговор
На снимката , Бацето в неистов напън да произведе мисъл.

Оценка:
-20 +125

оцелял от турското робство
25 Отговор

До коментар #3 от "А бе къде е Бойко губи се нещо":


Колко по-спокойно е, като го няма. Иначе.....вдигнеш тоалетната чиния......и, хоп!......той се покаже. Не,че няма кой да ръси простотии от екрана. Пак се намира някой негов човек.

Оценка:
-19 +126

оцелял от турското робство
26 Отговор

До коментар #14 от "Гост":


Не се приравнявам към тези,които са живели и живеят по този начин. Иначе съм съгласен.

Оценка:
-8 +26

Фермер
27 Отговор

До коментар #20 от "И аз забелязах":


Ако се оправи ще се покаже

Оценка:
-8 +44

Коректен
28 Отговор
Борисов им голям интерес всички да се заразят, защото знае,че този вирус ще е краят на бсп.

Коментиран от #32, #99, #124


Оценка:
-87 +39

Сънчо
29 Отговор
Сега разбра ли нашият тъпак, че да си най-беден и най-изостанал не е вариант!!!Че когато война и пандемия връхлетят умните са помислили отрано за това.Че с крадене и лъгане до тук се стига-геноцид на собствения народ!Анатема 100 пъти за него и всички други разсипници на България!

Коментиран от #86


Оценка:
-17 +182

asd
30 Отговор
"Разполагаме с около 4000 новоплатени теста плюс близо 3000, които имаме. Считаме, че са абсолютно достатъчни"

Барба Ганьос си е тъпак и половина.

March 19, 2020
295 000 тествани за корона вирус до момента в Южна Корея

прoф. Хeндрик Щрeeк (кaк cи oбяcнявa ниcкaтa cмъртнocт в Гeрмaния в cрaвнeниe c чиcлaтa, идвaщи oт Итaлия):

"Изoбщo нe cъм изнeнaдaн. В Итaлия пoдлoжихa нa тecтoвe caмo нaй-тeжкитe cлучaи cъc cъoтвeтнaтa cимптoмaтикa."

Коментиран от #128


Оценка:
-10 +105

Сашо Сладура
31 Отговор

До коментар #13 от "Valio":


Да така е, приятелю:
Защото според "бащите" на този вирус седнали в удобните
кресла в Пентагона, той ще трябва да ни мори до месец юни.
Дотогова държавността у нас ще се е срутила окончателно,
защото повечето хора ще останат без доходи и ще излязат на улицата както по времето на "Виденовата" зима !
Тогава наистина ще дойде края на тази гербаджийска шайка, смазала българския народ в последните 10 години !

Оценка:
-32 +173

Ххх
32 Отговор

До коментар #28 от "Коректен":


За ония свят ред няма, случва се Господ и "коректни" като тебе да прибере.

Оценка:
-8 +48

ПЕНКО
33 Отговор
САМО КАТО ПРОЧЕТОХ -"СЕГА" И МИ СЕ ДОПОВРЪЩА !!!!!!!!!!

Оценка:
-10 +41

АНДРЕШКО
34 Отговор
Няма ефрогейски съюз държавите се затвориха и се оправят сами Италия е изоставена нашия тиквеник го няма и сигурно готви бягството на домочадието си когато кораба потъва мишките първи напускат пробитото корито но където и да се скрие страхливата тиква ще го намери народа за възмездие ...блатото е голямо но България пак ще я има без мутрьото тиквоча

Оценка:
-17 +124

Ххх
35 Отговор
Бях гледал документален филм, в който разказваха, как в Германия през Втората световна война евтаназирали няколкостотин хиляди тежко болни, за да не са в тежест на държавата в трудния момент. И сега България е в труден момент. А корона вирусът засяга смъртоносно възрастните и болните. Така че, що му е на Катун да се хаби с мерки срещу епидемията. Я там да му редуцира пенсионерите и болните с 20 - 30 процента, пък после - то ще са едни магистрали, едно саниране, пък изтребители, бойни машини, патрулни кораби, подводници. Фантазия за разходи дал Господ. А и за комисионни. Сега човека само с едната къща в Барселона ли да кара ?

Коментиран от #202


Оценка:
-19 +132

Васил
36 Отговор
Борисов и план голям смях ако погледнете площадките са пълни с деца само глоби ще стреснат тези хора. Тайван с население 25 милиона има само забележете 58 случая

Коментиран от #57, #165


Оценка:
-22 +87

Ххх
37 Отговор

До коментар #2 от "CoviD 20":


Ами то е имало в държавния резерв, ама писаха, че през Февруари ги продали за безценица. По каква логика ? Ами да направим пак една далавера. Пък след това болните нека умират - ако искат - на спокойствие, ако искат - в мъки.

Оценка:
-18 +99

38
Този коментар е премахнат от модератор
Тисъна
39 Отговор

До коментар #3 от "А бе къде е Бойко губи се нещо":


Грешите... Когато стане напечено, винаги се снишава. И после, кой е виновен: Орешарски и комунистите🤣

Оценка:
-17 +122

Kan3.. 6
40 Отговор
В Швеция да момента към 2000-заразени.и 16 починали. Всички работят. Нищо не е затворил. Само който го е (шубе) - а шубето българи е голям СТРАХ-маже да си вземе отпуск или болничен и да почива в къщи. Това са викингите. А ние тук един кихна в Банско и блокада. Това сме ние...

Коментиран от #66


Оценка:
-34 +99

Карък
41 Отговор
Как вчера заразените бяха 163,днес 171със 29 новозаразени. Що за математика?

Коментиран от #69


Оценка:
-9 +70

Този му е двойника
42 Отговор

До коментар #23 от "Valio":


хахахахаха а бе защо мисирките него питат за резерва

Оценка:
-7 +72

Гледам го почна да говори пак за 1996г.
43 Отговор
хахахахаха и пенсиите вече не е виновен станишефффф а Виденов хахахахаха

Оценка:
-8 +77

Име не пиша
44 Отговор
Как биха помогнали едни 1,4-1,7 млрд лв. от НЗОК, които „дадоха фира” благодарение на ББ и Дянков,а!? Няма ли на някой да му мине под каскета да направи проверка, а Гешев???

Оценка:
-8 +100

Име не пиша
45 Отговор
Как биха помогнали едни 1,4-1,7 млрд лв. от НЗОК, които „дадоха фира” благодарение на ББ и Дянков,а!? Няма ли на някой да му мине под каскета да направи проверка, а Гешев???

Оценка:
-8 +52

Име не пиша
46 Отговор
Как биха помогнали едни 1,4-1,7 млрд лв. от НЗОК, които „дадоха фира” благодарение на ББ и Дянков,а!? Няма ли на някой да му мине под каскета да направи проверка, а Гешев???

Коментиран от #47


Оценка:
-7 +50

А бе те и едни други милиарди за ф16
47 Отговор

До коментар #46 от "Име не пиша":


блок72 вх3 ет5 ап23 които го няма и на рисунка доста щяха да помогнат ама ей на

Оценка:
-5 +54

Чичо Гошо
48 Отговор
Бааахти тъпите статии. Идиоти ли сте?

Оценка:
-54 +25

Николай
49 Отговор
Обърнете внимание в световните статистики кои даржави са засегнати от този вирус ,само най-развитите икономики . Степента на заразата при нас е с размера на дървави без развита икономика.При развитите се правят по 20000 теста на ден .При нас засега има 3 починали на под 200 заразени , при 2000 теста направени досега.Влезнахме в филма на развитите държави ,но целта не е да ни предпазят .Досетете се каква е.

Оценка:
-8 +63

Bai nudals
50 Отговор

До коментар #3 от "А бе къде е Бойко губи се нещо":


В момента плямпа по телевизията

Оценка:
-12 +47

Bai nudals
51 Отговор
Господи отарви не от този...

Оценка:
-13 +57

Митев
52 Отговор
Дайте да си седнем на задниците и да започнем да мислим държавнически,а после пак ще се делим на сини и червени иначе времето ни изтича......

Оценка:
-12 +59

Нане
53 Отговор
Търпи народе,търпи. Нека да ви мачкат още и да ви унищожават. Като сте заспали така ще е!

Оценка:
-13 +69

Обикновена Пунта Мара
54 Отговор
А, какво ли ще стане, когато долетят и първите новини от Испания за БАРСЕЛОНОВИРУСА????

Коментиран от #58


Оценка:
-13 +71

55
Този коментар е премахнат от модератор
Иван
56 Отговор
Ето тази статия е типичен пример за руска хибридна атака ,целяща подкопаването доверието в институциите и създаване на паника и дезорганизация в обществото.Именно за това трябва да се преследват такива сайтове ,като фактор и други ,които са на руска хранилка и подчинение.Затвор за такива "собственици "на такива медии. Боже пази България от коронавирус и Русия.

Коментиран от #92


Оценка:
-101 +27

гост
57 Отговор

До коментар #36 от "Васил":


Така ,но разкажи малко защо е така в Тайван и ти гарантирам хиляди минуси.

Оценка:
-4 +15

гост
58 Отговор

До коментар #54 от "Обикновена Пунта Мара":


Ще си умрете на мъка! Бегай да палиш свещ за барселонския Гешев.

Оценка:
-13 +18

Ток цял един съзнатв
59 Отговор

До коментар #4 от "Ръмпези":


Той цял един съзнателен живот е действал според ситуацията, няма сега заради тука някакво си мъначко вирусче да вземе планове да крои!

Оценка:
-8 +40

Ток цял един съзнатв
60 Отговор

До коментар #4 от "Ръмпези":


Той цял един съзнателен живот е действал според ситуацията, няма сега заради тука някакво си мъначко вирусче да вземе планове да крои!

Оценка:
-8 +23

КОМЛУКА
61 Отговор
ПО ГОЛЯМ ГЛУПАК НЕ СМЕ ИМАЛИ ВИНЕТУ

Оценка:
-16 +66

Алфа Ромео
62 Отговор

До коментар #2 от "CoviD 20":


Тогава още вярваха че Господ е българин.

Оценка:
-2 +24

гост
63 Отговор
Долу правителството , смърт за Бойко.

Коментиран от #65


Оценка:
-35 +53

purko
64 Отговор
гледам и не вярвам на ушите си.

Оценка:
-5 +21

65
Този коментар е премахнат от модератор
гост
66 Отговор

До коментар #40 от "Kan3.. 6":


Няма място за сравнение между двете страни.

Оценка:
-1 +14

Анонимен
67 Отговор
Квото казаха икономисти отвън, същото и той днес по радиото. Да е жив и здрав, мисли ви доброто. Ще го разберете, но не сега.

Оценка:
-32 +16

Шери
68 Отговор

До коментар #5 от "Боко Бьлгароубиец":


Страхгие да ему излезна кирливите ризи затова заблуждава пресата други глупост като мислил бг нарот по тоя начин крие другите си глупост дане излезна на яве8436

Коментиран от #177


Оценка:
-7 +23

ии бреее
69 Отговор

До коментар #41 от "Карък":


това е аритметика на винету

Оценка:
-4 +19

Кольо
70 Отговор
Не знам политиците ,но някой запитал ли се е какво ще стане с парите за Задължително второ пенсионно осигуряване събирани от 2000 година . Те бяха ощипани още от сега , а при това положение на борсите познайте с какво ще се оправдаят частниците ,че парите Ви ги няма. Ще вземете ли и 20 лв. Месечно за които казваха до сега ? Май няма да ги има всичките. Никой не обяснява. Отново при свършен факт. Който крал-крал ,който овчар ...Пирамиди ,фараони ...

Оценка:
-1 +48

Политическа статия по време на чума
71 Отговор
Тенденциозна статия. Много е лесно да критикуваш евентуални предположения без да предлагаш абсолютно нищо. Засрамете се !

Оценка:
-33 +22

ДО 65
72 Отговор

До коментар #65 от "purko":


Думите ти вървят преди мисълта. Когато обуеш обувките на ББ, когато изминеш неговият път, когато си имал неговите постове, когато носиш отговорност за цялата държава, ще произнасял тази дума. В момента казваш това, което представляваш всъщност самият ти . А ти какво смислено си направил в интерес на държавата, ОЛИ......?

Коментиран от #84, #100


Оценка:
-52 +23

ЕХА
73 Отговор

До коментар #1 от "Coronata":


Нe питaйтe ББ зa цигaни,гoривaтa,дeмoгрaфcкa кaтacтрoфa и oт днecкa и зa държaвния рeзeрв,тoлкoвa ли cлoжнo, и oщe нeщo зa Бaрceлoнa..нямa тaкoвa нeщo.

Оценка:
-1 +57

Ира
74 Отговор
След като години наред лицемерничеха с европейското светло бъдеще и пееха Одатата на радостта, след като пелтечеха за хуманност, качество на живота и цивилизационни ценности, само за около месец показаха бездушието си и долната практичност... не че сме очаквали друго от европейските кариеристи!

Оценка:
-5 +69

Gen Gurko
75 Отговор
Кой е доказал че за този грипоподобен щам се изгражда нещо повече от сезонен имунитет ? Накрая ще хвърчат глави и постове на европейски и наши лидери. Да се следват мерките на Китай, който знае с какво си има работа поне отчасти е най-правилно.

Оценка:
-5 +43

ДО 3
76 Отговор

До коментар #3 от "А бе къде е Бойко губи се нещо":


Как всички станаха всезнаещи, вирусолозк и какви ли не, а не успяха да си запазят спестяванията и пенсионният фонд, които бяха разграбени от тъй наречените "соц." комунисти. Освен нагли, сте и първични безмозъчни съшества.

Оценка:
-26 +10

Незаконната власт на милиционерите
77 Отговор
Време е президента да обяви военно положение и изземе цялата власт в България. Незабавно трябва да направи пълна проверка от какво точно и как ни "лекуват" гробарите?! Колко човека (българи), са починали действително от грипа(ДНК тъканни проби), и на какво основание Тиквата, отнема правата и свободата на българина ??? Иначе, така загриженият за здравето на всички примиер-маймун, дава едва 65(шестдесет и пет)евро - месечна пенсия по болест...Не степента на заразност на вируса, а висок процент смъртност е необходим за обявяване му за смъртоносен. За сравнение (2%): Смъртността от пневмония сред пациентите от рисковата група е висока, в рамките на 30-40%...

Оценка:
-20 +49

Не е вярно
78 Отговор
Борис Джонсън отдавна се отказа от стадния имунитет. СТАРА СТАТИЯ. СТАРА ИНФОРМАЦИЯ. А ЦЕЛТА Е ?????? ЯСНА. Нагнетяване на напрежение в обществото с политическа цел. ПРОЗРАЧНО. И ТЪПО.

Оценка:
-23 +19

Психо
79 Отговор

До коментар #6 от "Kirumo":


Китай, Италия

Коментиран от #81


Оценка:
-4 +3

Психо
80 Отговор
Модератора, защо не премахна коментар#63?

Оценка:
-9 +2

Палячо
81 Отговор

До коментар #79 от "Психо":


Един милион китайци има в Италия...

Оценка:
-1 +15

ДО БЪЛГАРОУБИЕЦ
82 Отговор

До коментар #5 от "Боко Бьлгароубиец":


Господ си знае работата. Спрете се вече! Все сте недоволни, мрънкащи, искащи. Внимавай, какво пишеш, да не ти се случи. Не съм си представяла, че толкова простотия ще се излее. После се чудите, защо сме зле? Защото простотията ще ви убие, не коронавирусът. Защо не бяхте толкова ентусиазирани, когато разграбиха д-вата, извърши се приватизация с дейни приватизатори, като К. ИМПЕКСОВА? Ограбиха спестяванията и пенсионният фонд, с участието на Р. ГЕЧЕВ? По това време бяхте страхкиви и безучастни мишоци, а днес пролича, честе безмозъчни паразити. Всички от миналото, да си търсят пенсиите на Позитано 20, а вие ги получавате отосигуровките на работещите (нашите деца и внуци). Не се ли срамувате от себе си. Един ден ББ ще приключи с политиката, ще ви питам тогава с/щу кого ще плювате? Със соц.комунистите ви очаква нов грабеж. А след това... ББ ще остане, като най-успешният бг премиер и правилно. Защо му е да се раздава и зарязва собственият си живот, в името на прости хора, а вие ще сте си пак същите. Не е виновна К. ИМПЕКСОВА и соц. комунистите от БКП/БСП. Тя е осъзнала, че прост народ най-лесно се манипулира и отново ще фалират д-вата.

Коментиран от #102


Оценка:
-49 +23

83
Този коментар е премахнат от модератор
84
Този коментар е премахнат от модератор
Болярин
85 Отговор
Като чета словоизлиянията на тия хейтъри, дето вместо на мъзглавници, полатат кухи лейки върху мухлясалата си партийна БСП принадлежност, взимайки пример от вожда си Руменчо Радев, които спи върху руски партенки, че чак ...
То не бе злобари, то не бе некадърници - те нямат срам от нищо тия уроди ! При кое червено правителство България е имала това ниво, което има днес - аплодирана от цяла Европа, ... и не само !!!
При БКП освен лагери, терор върху народа и обърнати гранични клонове към вътрешността на държавата - да не говорим за свобода на словото ! - какво добро ... !??
Че и БСП ( нали са си отрочета на Тато !) ще се избият помеждуси, кой колко да открадне !
Иначе дебилщината Им, водена от президентчето Рундьо Десин се напъва да управлява държавата !!!

Оценка:
-44 +17

86
Този коментар е премахнат от модератор
Direc7tora
87 Отговор
Боко тиквата взе кинтите на европата и сега си седи и го боли ... За стадото с овцете

Оценка:
-10 +33

:)) (нерегистриран)
88 Отговор
Гледайте си здравето и след това парите. Като умрат близките ти, защо ми са пари. Разделени сме и ако нещо се случи и няма, кой да ни погребе. А от запад казват.. Справя се правителството на България много добре, но след това при тегляне.. Зле, а на запад ще измрат, знаете как е на номер 111, но след това ще се оправят. Ваш си проблем. Много е тежко... Ако заболееш... Бойко мисли за вас..
Писна ми политика и пари. Може и аз луд човек, но не мисля.

Оценка:
-9 +17

Гешо Опегето
89 Отговор
Прав е!Стадото толкова много бацили и вируси като Боко е издържало,та на един коронавирус ли ще се предаде!

Оценка:
-9 +28

ОТ МЕН
90 Отговор

До коментар #6 от "Kirumo":


Не съм очаквала, че има толкова безнадеждно прости хора. Как не ви е срам в този труден момент, да публикувате подобни глупости. В Германия, Италия, Аризона, са много стриктни. В БОН-САЩ е същото положение. В Лондон също. При същото положение, но без маска и ръкавици, няма да видите никой, спазват стриктно часовото време за пазар, лекарства и т.н., без мърморене, без глупаеи изказвания. Границите затворени. Не се сравнявате с тях деб@или, там са светлинни години напред с икономиката и най-важно, европейско самосъзнание. Всички мислят за д-вата, а вие, само за собствените си търбуси. Похвално за постовете преди мен. Не забравяйте миналото и кои причиниха фалитът на Б-Я? Това ли искате отново...?

Коментиран от #97


Оценка:
-35 +13

любимецът
91 Отговор
В сащ е за инструкции

Оценка:
-2 +16

ДО ДЕБИЛ 56
92 Отговор

До коментар #56 от "Иван":


Сбърках. Русия не ме интересува, но наистина много са на тяхнс хранилка. И тересува ме правилният път за европейско развитие на Б-Я. Дай Боже, всички българи да са живи и здрави. Който не му харесва, да заминава за Русия. Там също има коринавирус, но хората са по-зле и от нас. Ако ви харесва тяхната съдба и пенсии в рубли, прав ви път. Вие не заслужавате ББ, но един ден ще плачете, но няма кой да ви чуе. В Италия са заразени 53 000 души. Слушайте какво ви се казва. Със сигурност са далеч по-умни от вас.

Коментиран от #130


Оценка:
-24 +16

Driving pleasure
93 Отговор
Ако е така, аз мога само да го поздравя!!! Това е единствения начин да се спре заразата - чрез стаден имунитет. Кой оживее оживее!

Коментиран от #101


Оценка:
-15 +6

заката
94 Отговор
КЪДЕ СА ОНИЯ ПАРИ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА МИЛИАРД И ПОЛОВИНА КЪДЕТО ИСТЕГЛИХТЕ ГОСПОДИН БОРИСОВ С ДЕСИ И СИМИОН ДЯНКОВ КЪДА СА ЩЕ ГИ ВЪРНЕТЕ ЛИ СЕГА

Оценка:
-4 +42

Demmi
95 Отговор
Сериозен въпрос - погледнете снимката по-горе, сложете си ръка на сърцето и кажете: виждали ли сте по-проста мутра от тази? Цялото му същество лъха на прогнила простащина и еволюционна деградация. На този астралопитек IQ му е по-ниско от телесната му температура!

Оценка:
-11 +47

Бай Коста
96 Отговор
КОРОНЯКА КЕ НИ УДАРИ ВСИЧКИ И КОЙ ОСТАНЕ МНОГО ЩЕ СЕ МЪЧИ

Оценка:
-6 +11

USAM
97 Отговор

До коментар #90 от "ОТ МЕН":


Аризона като отделна държава ли сте цитирали? Защото е щат. Живея там. Инфото ви, какво става в САЩ и защо става има нужда от сериозен update!

Оценка:
-4 +14

Върховният разум
98 Отговор
Женският полов орган - премиер не работи по план.

Оценка:
-6 +12

.Д.Кънев
99 Отговор

До коментар #28 от "Коректен":


Е да не би той като комунист второ поколение ще му се размине заразяването.

Оценка:
-8 +13

Bai nudals
100 Отговор

До коментар #72 от "ДО 65":


Кои обувки ве балък. Дето ходи да краде с тях ли.

Оценка:
-3 +15

.Д.Кънев
101 Отговор

До коментар #93 от "Driving pleasure":


Щом го предлага Бойко значи няма да сработи.

Оценка:
-5 +19

Боко Бьлгароубиец
102 Отговор

До коментар #82 от "ДО БЪЛГАРОУБИЕЦ":


На това положение сме защото масата хора са заблудени като теб.......Тук няма и никога не е имало ,,импексова,, БСП,СДС,ГЕРБ и т.н....това всичко е измислено за да манипулират плитките умове бьлгарски...СВИНЯТА МАИКА Е ЕДНА...:) Всичките тези са разклонения....

Коментиран от #171


Оценка:
-5 +24

като бивш пожарникар
103 Отговор
и като бивша мутра. Казано просто българия нема сили да се справи защото управниците ограбиха държавата ни!

Оценка:
-5 +32

Free Man
104 Отговор
Във война сме Боко и единствения враг си ти, шайката ти и поддръжниците ти. Само че, сега положението вече е на финалната права - или вие нас или ние вас! Този пут друг вариант няма. След това за теб идва Лаура Кьовеши.

Коментиран от #105


Оценка:
-11 +43

Bai nudals
105 Отговор

До коментар #104 от "Free Man":


Хареса ми.

Оценка:
-2 +15

106
Този коментар е премахнат от модератор
Българин
107 Отговор
Пърите за здравеопазването лекуват неусигорените ..братя роми,, нали са електорат.

Коментиран от #168


Оценка:
-1 +36

Българин
108 Отговор
Пърите за здравеопазването лекуват неусигорените ..братя роми,, нали са електорат.

Оценка:
-1 +21

Лаик
109 Отговор
А тои ЩО си направи тест ?

Оценка:
-2 +14

250
110 Отговор
Благодаря Ви разбирачи.....много сте далеко от истината и имате ли представа от тези неща? НЕ..НЕ ! Стига сте мрънкали ГЛУПАЦИ!

Оценка:
-22 +6

Камата съм
111 Отговор
КЪДЕ СА ОНИЯ ПАРИ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА МИЛИАРД И ПОЛОВИНА КЪДЕТО ИСТЕГЛИХТЕ ГОСПОДИН БОРИСОВ С ДЕСИ И СИМИОН ДЯНКОВ КЪДА СА ЩЕ ГИ ВЪРНЕТЕ ЛИ СЕГА

Оценка:
-2 +30

Бибата
112 Отговор
Гледайте,бе хора,какъв президент имаме!!!На тоя напълно му се развинтиха сачмите в китарата.То не спира,бе!!!Егати гадния ,сбъркан комунист!!!

Оценка:
-42 +9

Ново
113 Отговор

До коментар #15 от "Никога не е бил полицай":


Боико има докторат а шофьора на самолет защо не каже как да се оправим ами се крие като е безгласна буква защо се обажда

Оценка:
-23 +9

алджазира
114 Отговор
Иран: Не искаме помощ от САЩ. Вирусът може да е от техни лаборатории

Коментиран от #138


Оценка:
-1 +26

Крум
115 Отговор

До коментар #6 от "Kirumo":


Я виж сега, Франция Германия са по пътя на Италия.Истината е че 20дни да се кротнвм и ще ни са размине ада на Италия.

Оценка:
-4 +11

Крум
116 Отговор

До коментар #6 от "Kirumo":


Я виж сега, Франция Германия са по пътя на Италия.Истината е че 20дни да се кротнвм и ще ни са размине ада на Италия.

Оценка:
-5 +11

Крум
117 Отговор

До коментар #6 от "Kirumo":


Я виж сега, Франция Германия са по пътя на Италия.Истината е че 20дни да се кротнвм и ще ни са размине ада на Италия.

Оценка:
-5 +9

Цурко
118 Отговор
Короновируса ще отмине със божията помощ остава по лошия вирус на бандита Б.Борисов??????

Оценка:
-12 +29

119
Този коментар е премахнат от модератор
Помияр си
120 Отговор
....

Оценка:
-3 +4

121
Този коментар е премахнат от модератор
Собственика
122 Отговор
Налагате цензора, дано пукнеш модераторе

Оценка:
-2 +12

123
Този коментар е премахнат от модератор
Гешефт
124 Отговор

До коментар #28 от "Коректен":


Тъпако нали и той е комунист-щом не си е върнал партийния билет ???

Оценка:
-4 +16

Dulittle
125 Отговор
2016, Италия, смъртоносни случаи от обикновен грип: 24000. Нито дума!
2020, Италия, коронавирус, смъртни случаи: 5476. Рев до небесата, света свършва!
2020 България, умрели от глад? Колко? Някой да му пука?

Оценка:
-1 +29

Коман
126 Отговор

До коментар #6 от "Kirumo":


Защото, въпреки огромните си проблеми с управлението и сбъркания си либерализъм, в Германия има налична стратегия за действия в криза, писана от истински професионалисти, поставена на базата на здравия разум, колкото е възможно, обяснена на населението и прилагана правилно. И предполагам държавния резерв не е окраден до шушка!

Оценка:
-4 +12

Реалист
127 Отговор

До коментар #6 от "Kirumo":


Ти си мниго умен. Германия за това бодро крачи към Италия сега

Оценка:
-6 +2

128
Този коментар е премахнат от модератор
jorj
129 Отговор
Тук коментарите са стотици пъти по страшни от вируса!!! Радев си продължава пълзящия преврат и по време на чумата !!!!!!! РАДЕВ ЧАКАТЕ СЪД И ЗАТВОР !!!!! НЕКА МАЛКО ДА ОТМИНЕ ЧУМАТА !!!!!!

Оценка:
-24 +5

Гешефт
130 Отговор

До коментар #92 от "ДО ДЕБИЛ 56":


Тъпако,поне името на родината изписвай цяло-България !Не знам кой на чия хранилка е но Русия не е по-зле-няма по-зле от нас !А ако искаш ББ го цуни отзад !

Оценка:
-4 +18

Димитър Железов
131 Отговор
Провокаторите-БСП-комунисти и техните лакеи се занимават с антинародна,антидържавна пропаганда и противообществени прояви.Неслучайно те са много против наказателната отговорност за разпространяване на лъжлива информация и подривна дейност срещу обществото .Желаят тяхните рубладжийски тролове да продълажават да всяват смут сред населението.Крайнио време е да се освободим от присъствието на тази антибългарска по дейността си и циганска по душа секта.

Оценка:
-17 +8

Фани Мутафска
132 Отговор
Cбъркaх. Руcия нe мe интeрecувa, нo нaиcтинa мнoгo ca нa тяхнc хрaнилкa. И тeрecувa мe прaвилният път зa eврoпeйcкo рaзвитиe нa Б-Я. Дaй Бoжe, вcички бългaри дa ca живи и здрaви. Кoйтo нe му хaрecвa, дa зaминaвa зa Руcия. Тaм cъщo имa кoринaвируc, нo хoрaтa ca пo-злe и oт нac. Aкo ви хaрecвa тяхнaтa cъдбa и пeнcии в рубли, прaв ви път. Виe нe зacлужaвaтe ББ, нo eдин дeн щe плaчeтe, нo нямa кoй дa ви чуe. В Итaлия ca зaрaзeни 53 000 души. Cлушaйтe кaквo ви ce кaзвa. Cъc cигурнocт ca дaлeч пo-умни oт вac.

Коментиран от #136, #141


Оценка:
-19 +6

Е да де
133 Отговор

До коментар #11 от "НемаПари20":


Те за туй,че се лекуваме сами у дома,па кой оцелее.
Пари нема преди 2 дена излишък са дефицит.
Бах мааму 3...4 милярда .
Ма ного скъпи тия тестери бре
Добре че нема да ни лекуват само че ни тестват инак и хазнат на Дубай барабар с петрола немаше да стигне
😂😂😂😂😂😂😂😂

Оценка:
-2 +16

134
Този коментар е премахнат от модератор
Огнян Вълчев
135 Отговор
Радев е ТИКВОЧ , да отива при руските си кравари и да ни освободи от присъствието си.

Оценка:
-23 +7

Фани аани
136 Отговор

До коментар #132 от "Фани Мутафска":


С тоя акъл май кой къде те фани ,че ти го ната....мани.
Щом за жълти центове се ду...ш,ясна си ми

Оценка:
-0 +6

Пламен Костенечки
137 Отговор
Българи съберете се и ги махнете тези паразити Нинова ,Радев ,Манолова ,Пеевски ,Доган и цялата им болшевишка шайка , иначе ще продължават да ни тровят живота.

Коментиран от #166


Оценка:
-20 +11

Лелееее
138 Отговор

До коментар #114 от "алджазира":


Не бой се.
Кат гледам краварите как са се напнали да помагат?
Виж ако требе,че ти спретнат една война но да помогнат на някои,едва ли

Оценка:
-1 +20

Бибата
139 Отговор
Изместихме темата.Говорехме за злобното отношение на Р.Р.Не е морално и супер просташко,цинично даже,по време на тази ламя- вируса да се чудиш как да осуетиш усилията на щаба и правителството.Селска ,гадна,комунистическа история!!!

Оценка:
-21 +4

Вввевъхх!
140 Отговор
Вирусът е военна разработка! Патентован от Англия отдавна. Не е мое мнение! Те обичат да измислят такива неща. Чадъри, новичоци идр. По важно е на кой луд му е необходим? На Русия? НЕ! На Германия, Италия, Испания, Китай и още други държави по света, които знаят какво е войната! НЕ! МИСЛЕТЕ, ТОВА Е РИТОРИЧЕН ВЪПРОС. Необходими са познания по история, аналитичен ум и без политически пристрастия.

Оценка:
-3 +13

Били
141 Отговор

До коментар #132 от "Фани Мутафска":


И точно тези лоши руснаци след разговор между двамата президенти, изпращат лекари и мед. техника в Италия. Не сащ, не Германия, не Франция......Само Русия и Китай.

Оценка:
-4 +24

142
Този коментар е премахнат от модератор
чешгъре
143 Отговор
гнусна червена медия

Коментиран от #153


Оценка:
-11 +2

Перо
144 Отговор
До Бибата! Биба и такива като тебе. Лапнете моята биба. Не пишете глупости защото да правите анализ по Гео политически теми, нямате достатъчно ПИПЕ.

Оценка:
-0 +7

АКО АЗ БАХ ПРЕМИЕР
145 Отговор
Щях още в началото на февруари да затворя границите за влизане в България. Нямаше да се допускат да влизат никакви чужденци нито от трети страни, нито от ЕС, да му ева майката, бащата и лелята. Българите, които влизат в страната щяха да бъдат поставяни под карантина в построените общежития за бежанците. При тези мерки гарантирам ви, че нямаше в България да има болни от коронавирус, затворени предприятия и стотици хилади хора останали без работа. Интересно защо тиквата не ги преброи и съобщи. НА ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА Е ЯСНО ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМАЩЕ КОРОНАВИРУС И ТОЙ БЕШЕ ВНЕСЕН ОТ ВЪН! Изглежда деъствията и бездействията на тиквата са били това да се случи час по-скоро. Така покрай суматохата с извънредното положение спряхме да говорим за метресата и къщата му в Барселона. Забравихме за пладнешкия обир на колекцията антики на Васил Божков. Както и за отказа на съда в Абу Даби да го ескадрира в България, въпреки 11-те скорострелно изфабрикувани обвинения за всевъзможни престъплиния.5о отношение на хилядите цигани, които бяха допуснати безпрепятствено да влязат в страната, щях да ги затворя в махалите им с минни полета около тях, тъй като те не признават изолация, закони и власт.

Коментиран от #156


Оценка:
-1 +21

Перо
146 Отговор
Чешгъре, Фани Ани и др. Какви червени, сини, бенбени, лизци, комуняги! Дано този вирус да затихне по скоро защото ако продължи повече от три месеца без някакви адекватни действия от неззъбото О О Н, майка ни жална на хората по света! Дори и богаташите нямя да оцелеят дълго колкото и да са запасени и скрити в бункерите. Краварите купуват оръжие. И това няма да им е от полза дълго време.

Оценка:
-0 +3

Манделброт
147 Отговор
Реално според данните вирусът не е в геометрична прогресия, а се развива като фрактал. Това е число повдигнато на степен между 1 и 2 . Следователно ограничаването на личните контакти е правилно макар да изглежда малко прекалено. Ниския степенен показател е подвеждащ и трудно забележим но действа подмолно. Когато се прояви с цялата си сила няма да има много полезни ходове.

Оценка:
-1 +3

Бачкатора
148 Отговор
ЕЙ АЙДЕ ЛЕГАЙТЕ,НЕМА КОРОНИ,НЕМА НИЩО ГОТВИ СЕ ПРЕВРАТ.НАБАВЯЙТЕ ОРЪЖИЕ,ЧЕ СТАВА СТРАШНО

Оценка:
-1 +10

Гост 22
149 Отговор

До коментар #19 от "258":


не само факти , ами и вестник "Сега"

Оценка:
-2 +0

Бойко в затвора
150 Отговор
Само държава със сериозно разузнаване може да реагира адекватно. Колко български вирусолози работят в огнищата на тези зарази, за да докладват коректно, 1 месец преди да е станало късно за мислене? Друг е въпросът, че Бойко ще вдене такъв доклад на 36-ти. Пък болница няма смисъл да вдигаме, защото лекарите ни си тръгнаха отдавна.

Оценка:
-2 +9

Wizer
151 Отговор
Никога ама никога не плащай напред особено два милярда!!

Оценка:
-0 +10

152
Този коментар е премахнат от модератор
153
Този коментар е премахнат от модератор
анонимин
154 Отговор

До коментар #15 от "Никога не е бил полицай":


Какъв пожарникар е бил тоя селянин?Срам и позор е за професията.Един мутраген от СИК е,нищо повече!!!Само схеми за крадене на пари,нищо друго не го интересува.

Оценка:
-1 +17

Ян БиТурбо Бибиян
155 Отговор

До коментар #12 от "Behemoth":


Бойко Борисов е долно крадливо прасе има много информация вече за всичките му прегришения , кражби , лъжи , измами и убийства който е направил пряко а някой чрез поставени лица . Много прост народ , десет години само проблеми създаде всякакви той и това правителство и пак го търпи този същият народ , нямам думи братя българи . В момента ни управлява ЛОШ МАТЕРЯЛ !!!

Оценка:
-1 +17

Сянка
156 Отговор

До коментар #145 от "АКО АЗ БАХ ПРЕМИЕР":


МНОГО СТЕ ПРАВ,ОЩЕ ПРЕДИ ЕДИН МЕСЕЦ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ЗАТВОРИ ГРАНИЦАТА,А ЗА БЪЛГАРИТЕ ОТВЪН ЛАГЕРИ ПО ГРАНИЦАТА И ЩОМ МИНЕ КАРАНТИНАТА,ГО ПУСКАТ ДА СИ ХОДИ У ТЯХ И НЯМАШЕ ДА ИМА БОЛНИ И БЕЗРАБОТНИ СЕГА.

Оценка:
-0 +10

Някой
157 Отговор
Едно голямо БРАВО за Северна Корея,един няма болен,но там дисцеплината е ЖЕЛЯЗНА.Можем само да се учим от тях.

Коментиран от #158, #186, #194


Оценка:
-3 +8

котопакси
158 Отговор

До коментар #157 от "Някой":


Ами наистина е така ,онзи ден ден гледах по тяхната телевизия във Ютуб как хората си работят при условие на пандемия във заводите и фабриките .Сложили са си маските и със строга дисциплина си работят най добре .И какво се оказа че само националните държави като Северна Корея ,Виетнам ,Тайван ,Китай ,Куба Индонезия се справиха със корона вируса .А глобалистите и либералите се провалиха на 100% със борбата срещу чумата на 21 век .и затова народите по света след тази криза все повече ще се връщат към националните си бит обичай ,култура ,нрави и самоопределение без заповеди от Брюксел как да живеем .

Оценка:
-1 +5

котопакси
159 Отговор
Този на снимката ни управлява при криза! Господи, пази българите! ГМР явно разстроен, дава брифинг. Премъдростите му къртят мивки! Целта на мерките била да имало достатъчно време хората да заболеят и да се излекуват! И били приели предложението на БСП за пределни цени, ама ето, веднага се оказало, че това е вредно и сега щели да го отменят!!! Тоест Лидл, Кауфланд, Билла и прочие алчни монополисти, трябва да им се гарантинат печалбите.

Мутрата, понеже толкова му стига капацитетът, говори за медицинските мерки. А всъщност Президентът посочи ограничаването на свободата на словото и липсата на икономически мерки за най-уязвимите. Типичено популистки, Борисов извърта нещата и говори глупости на търкалета. Всички ни сочели за пример /не се разбра положителен или отрицателен/.

Коментиран от #215


Оценка:
-1 +14

котопакси
160 Отговор
СТИГА ЛЪЖИ, МУТРО! Ще плащаш за всичко Ще стискам парите до край!“ – Бойко Борисов
КОИ ПАРИ, МУТРО? Тези, дето преди три седмици раздаше на агитки и футболни авери? Милионите за „стадиончета“, които профука за два дни, за да спат да говорят хората тогава за Къщата в Барселона ли? Или милиарда, който наливаш в Турски поток, за да те гали Путин по главата? Или другите два милиарда НАШИ ПАРИ, които изсипа в твоите и на Пеевски обръчи за санирането? Или онези 16 милиарда ДДС, дето твоите котараци източиха през последните десет години? Или дребните 43 милиона, които подари на Гергов за дупката във Варна? Влади Горанов и той ли стиска парите и за това не си плаща наема на апартамента, така ли? КОИ ПАРИ СТИСКАШ? Не парите, а властта стискаш, мутро, защото властта ти дава достъп до тези пари и контрол върху прокуратурата и можеш да крадеш безнаказано! ТОВА СТИСКАШ!
Борисов е патологичен лъжец и страхливец! Единственият му страх в момента е да не загуби властта, защото ще лъсне целият грабеж на който е бил подложен народа в преодължение на повече от десетилетие! Въобще не му „дреме“ за възрастните, за болните, за матр’иала, за дребният бизнес и обикновените граждани! Той се гнуси от тях! „Да ми се махат от главата“, помните ли? Това си казва на ум, а пред камерите се прави на „добър стопанин“! КАКЪВ ДОБЪР стопанин си ти, крадец долен, когато болниците ни са като в третият свят, лекари няма, а до вчера наричахте медицинските сестри терористи?
ОТКРАДНАХТЕ ДОРИ

Оценка:
-2 +16

котопакси
161 Отговор
САМО НАЙ-ПОСРЕДСТВЕНИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ДОВЕРЯВАТ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ. САМО ЗОМБИТА НЕ СИ ДАВАТ СМЕТКА, ЧЕ ИЗВЪНРЕДНАТА СИТУАЦИЯ НАЛАГА ИЗВЪНРЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО! Как да се познаят най-безнадеждните плебеи, без никаква опасност от грешка?

Които са достатъчно глупави да дърдорят на глас, че толкова хора си отиват в Италия, а некакви тука се пенят на Боко, че им мачкал правния статус. Пълен игнор е единствената опция.

Иначе след седмица извънредно положение жалката пропаганда на властта е смазана от банда брутални факти. Здравеопазването на Боко е изнесено на витрина както никога досега. В София живеят само една трета от българските граждани, а две трети от „хванатите“ с коронавирус са тъкмо тук. Не е пресилено да се твърди, че „провинцията“ е оставена на пълен самотек, без по никакъв начин това да облекчава положението в столицата. И ако утре махнат банките от залата на НС и нахвърлят разбрицани легла с прогнили дюшеци пред камери, пак нищо няма да се промени.

Срамният отказ дори от разговор за финансови компенсации тепърва ще се развива като здравен проблем, а не икономически.
Когато в първите десетина дни, които са най-важни, „грижата“ се състои само в ограничаване на права и нагнетяване на хаос и истерия, само най-посредствените продължават да се доверяват на управляващите.

Боко дори не е отстранил Горанов, Ананиев и Дончев, с което ясно казва, че извънредното е за гражданите, а те си продължават рутинно.

Само индианци в несвяст не искат ча

Коментиран от #214


Оценка:
-3 +10

Гост
162 Отговор
Страхотна статия. Много изчерпателна и вярна. Властоимащите усещат, че народите все повече се надигат и невярват на власта. За това ни отклоняват вниманието с различни проблеми, като: птичи грип, всински грип, SARS, ебола, сега и корона вирус. Всичко е с цел да ни отнемат все повече свободи.
Какво са ни замислили?
Какво стой зад завесата на сегашната чума?

Коментиран от #213


Оценка:
-3 +14

номад
163 Отговор
всеки народ си заслужава управляващите 3 пъти го избирате и сега недоволствате краде лъже СЕга ли го разбрахте 9 години ви треаха

Коментиран от #211


Оценка:
-5 +11

Червени Чакали
164 Отговор
Значи Путин добър Бойко лош Да ви го таковам в танковата на болшевишката медийка

Коментиран от #197, #212


Оценка:
-10 +6

Пако
165 Отговор

До коментар #36 от "Васил":


И,как от Китай точно в Италия така бързо дойде
този “вирус”.И как в Африка няма “вирус”.
И как в Гренландия няма “вирус”вИсландия,
в Уелс,в Хаити.Или това е Ентелегентен “вирус”
разпространява се само където е нужно (за някой)...

Оценка:
-2 +5

Bai nudals
166 Отговор

До коментар #137 от "Пламен Костенечки":


Тоя Пеевски не ни го пробутвай той сие от ваща шайка.

Коментиран от #190


Оценка:
-1 +8

Bai nudals
167 Отговор
Тоя Пеевски не ни го пробутвай той сие от ваща шайка.

Оценка:
-1 +4

Наблюдател
168 Отговор

До коментар #107 от "Българин":


Даваш ли си сметка,колко пропуски в образУванието имаш?
Чудя се,как оцеляваш с половин мозък!

Оценка:
-3 +0

аааа
169 Отговор
много умници има СЕГА ,но когато бе началото

Оценка:
-0 +2

Бибата29
170 Отговор
Патравите селянчета дето помпат пилешки мускулчета по фитнесите имат мнение по всички въпроси.Мисля,че завиждат на Бойко ,но той пак ще спечели изборите!!!!Пазете се и си стойте у дома!!!Използвайте времето за четене!!!

Коментиран от #175


Оценка:
-6 +5

Консерватор
171 Отговор

До коментар #102 от "Боко Бьлгароубиец":


Вие какво предлагате?Какво ще направите,в ситуация като настоящата?Най-лесно е да сложиш етикета: Всички са еднакви.
Дайте рецепта в три точки за справяне с положението.

Оценка:
-1 +3

Type r
172 Отговор
Кога ще разберете, когато камиони изнасят ковчези ли ?
Болни комунисти, ще се самоунищожите !

Оценка:
-5 +3

Type r
173 Отговор
Кога ще разберете, когато камиони изнасят ковчези ли ?
Болни комунисти, ще се самоунищожите !

Коментиран от #178


Оценка:
-8 +6

Иван
174 Отговор
Смърт за ГЕРБ!

Оценка:
-3 +8

Наблюдател
175 Отговор

До коментар #170 от "Бибата29":


Напълно вярно.Само хора,които не са прочели и една книга през живота си,вярват че и болшинството е като тях.За повечето момчета във фитнеса,четенето е задължително за професорите,даскалите и изобщо за учените хора.Мечтата им е,да са охранители на бизнесмен от сивия сектор,не бодигард,а охранител.
Сблъсках се с един такъв,който твърдеше,че 'Бойко' в момента го съдят в Испания за "къщите".Даже бил осъден.

Оценка:
-0 +1

176
Този коментар е премахнат от модератор
Страничен наблюдател
177 Отговор

До коментар #68 от "Шери":


Засрами се.Виж колко си неграмотен,а даваш оценки.Почти съм сигурен,че си от северозапада

Оценка:
-0 +2

Шилести обувки с метални бомбета
178 Отговор

До коментар #173 от "Type r":


Хората не се делят на комуняги и на демокрациганизатори, а на честни и мошенници.

Оценка:
-2 +9

4397
179 Отговор
бъдете хора ей,дръжте се нормално,и дисциплинирано,и.........колкото и да сте анти -разберете ,че държавата сега-това е БОЙКО!ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И ВСЕ ТАКА ВЯРВАЩ В СВОЯ НАРОД!ЗАЩОТО НИЕ НЕ СМЕ НИТО ПОЛИТИЦИ С КОРДЕЛКИ ,НИТО ЖИЛЕТКИ ,НИТО ИЗКРИВЕНИ МАСКИ -НИЕ СМЕ ТРУДОЛЮБИВИ,ИКОНОМИЧНИ,НАУЧЕНИ НА РАБОТА ХОРА С ТРАДИЦИИ И НАШИЯТ НАРОД ОБИЧА ДЕЦАТА СИ ,НО УВАЖАВА РОДИТЕЛИТЕ СИ .ГОРДЕЯ СЕ С МОЯ НАРОД И ДЪРЖАВА ,ДОРИ И С УПРАВЛЕНЦИТЕ-ЗАЕДНО СМЕ!

Оценка:
-5 +4

Петър Петров
180 Отговор
Ясно е, че този сайт не подкрепя Бойко Борисов по никакъв начин. Това е самоопределящо за собствениците му. Сега ако бъда изтрит за тази реплика, БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ МОДЕРАТОРИ.

Оценка:
-5 +11

KOKO
181 Отговор
Статията е писана от умствено изостанали. Защо давате трибуна на такива хора??? Защо се опитвате да манипулирате общественото мнение в тази грешна посока???

Оценка:
-5 +3

финансист
182 Отговор
Червени сополи, пак ли знаете всичко и разбирате от всичко ? Взимайте си недуразумението Радев и бегом при Путин, дето вече лекува вируса. И тук както при откриването на радиото са първи.

Оценка:
-8 +5

sss
183 Отговор
кучето си лае кервана си върви колко ли съдби ще промени а времето върви за чий значение и кое положение зависи кой в кое измерение .....бог да пази българия ,земните са порочни ,късмет и духовна сила и търпение за мутафчийски подкрепям го не му е натаман , но за сега няма учасник познал точния резултат ...търпение другари и господа.

Оценка:
-1 +4

видинлиика
184 Отговор
А стига сте критикували Премиера ,застанете на негово място в тази нелепа ситуация да ви видя как ще се справите с разпространението на инфекцията и последствията от затегнатия режим , па тогава ще си говорим за него. Ние българите сме си такива , недорасляци, обичаме да гледаме от страни самодоволно и злобно да хихикаме и потриваме ръце и да злословиме ближните си. Дано станем по- мъдри и по- умни, ама едвали... Големи мърморковци сме, а от нас и чеп за зеле не става.

Коментиран от #185


Оценка:
-6 +5

Ивет Овчарова
185 Отговор

До коментар #184 от "видинлиика":


Тъй като маските за предпазване от корона вируса в България са недостатъчни, вместо тях на ромите вече са им раздали използвани дамски превръзки с парче канап да си ги вързват на устите.

Оценка:
-1 +2

666
186 Отговор

До коментар #157 от "Някой":


грешка,казаха че имало един,ама го били разстреляли!!

Оценка:
-1 +2

Парадайс
187 Отговор
Когато преди месец и половина пишех във всички сайтове с изключение на ПИКажията щото е затворил коментарите. Затворете границите спрете полетите ще Пламнем. По това време Годжи и оня от заразната излизаха пред мисирките и викаха. Нема куРана. Да куРана немаше обаче гастербайтерите от италия испания франция германия ни докараха Дебел с Котешка глава. А сега Годжи го назначиха за Брояч на Републиката и всеки ден брои заразените Гастербайтери. А ние дето 30 години опъваме каишо заради ония дето си вееха таааците по европата ни затвориха у Кошарите и викат. Вие сте виновни не ние дето не затворихме границите и летищата. Въпроса ми е. Ще имали осъдени и вкарани в затвора за умишлено заразяване на хиляди хора. Докога ще се правим че невиждаме че царя е Гол и му се мандахерца чамугата.

Коментиран от #210


Оценка:
-2 +5

zorko
188 Отговор

До коментар #8 от "чалгата":


martvi ot glad, ne ot virus...v Galerija 5 ot 11-17 mart nared s publikaziite za virusa e publikuvano, ze na edin balgarski politik mu se stroi spezialno jahteno pristanischte i e sniman njakakav dvorez kato negova vila...Podobna kartina za edna malka bedna strana kato Balgarija e absoljutno nedopustima, koja e tazi vlast, kojto dava podobni prava i finansovi sredstva na edin zovek, osobeno politik, kojto bi trjabvalo da e primer sa prilizie i vodesta figura v obschtestvoto?kakvo e tova trupane na blaga ot naj-vaznite hora na darzavata - tova e lipsa na zuvstvo za mjarka, amoralnost, beszeremonnost pred naroda, koj pozvoljava takova varvarstvo? zasto naroda si trae pred tova gledischte, zasto ne se izzemat sredstvata na tija izvanmerno bogati hora v polza na darzavata i naroda? dokoga ste se razvihrjat podobni jahtadzii i zaredvorzi,ze daze i gi portretuvat po vestnika za sram na sveta???

Коментиран от #204


Оценка:
-0 +0

Тошко
189 Отговор
Има ли шанс ББ и РР да си сменят местата и то веднага, моментално, за да се види КОЙ КАКВО МОЖЕ и тогава да ги оценяваме?

Оценка:
-4 +2

190
Този коментар е премахнат от модератор
Оня
191 Отговор
Ааааа някой да видя някъде хора със защитни костюми на лекуват или помагат на болни хора.Китайците показаха, италянците и те. При нас един с гола глава всеки ден или вечер казва колко нови заразени има. А дали е така? За един приятел питам.

Оценка:
-4 +3

192
Този коментар е премахнат от модератор
Факт
193 Отговор
Руската гнилоч пак се разсмърдя ! Оставете го Баце, гледайте какъв мор ще е в Кочината...

Коментиран от #196


Оценка:
-6 +3

Suzzi
194 Отговор

До коментар #157 от "Някой":


Пич, ти имаш ли представа какво е С.Корея? Там никой никога не излиза от държавата, а влизащите са сигурно 50 човека на година, журналисти. Имат 5 вида прически, които могат да си правят, всичките като на Вожда.Нямат интернет, а имат местни приложения, които гледат и слушат и които общо взето казват колко велик е Вожда. там разстрелват, ако горното копче на военната кройка на дрежите не е закопчано. Виждам, че с милиционера Гешев имаш много общо, да вземеш да му се обадиш да се подмокрите от кеф!

Оценка:
-1 +4

Анти комунист
195 Отговор

До коментар #2 от "CoviD 20":


Още в началото когато комунистчето с генералски пагони издигнато не без волята на мафиата говореше ,няма проблеми няма заразени,мутродържавата не взе адекватни и своевременни мерки ,когато разбраха че тази човешка трагедия може да послужи на мутрокомунистите родени от газът на Бкп започнаха да се появяват на всеки един час ние анти комунистите казахме тези родени от газ ще лъжат както газът БКП за чернобил и най великият човек в България подари 500 лева за борбата с к.вируса а другият велик наследник на дядо активен борец против комунизма и капитализма дари 250 серума само държавата няма възможност и тя е права 27 мил лева на великия държател на етническия мир 27 мил на великия вносител на боклук е те по колко са дарят по 500 хил

Оценка:
-3 +0

Идиот
196 Отговор

До коментар #193 от "Факт":


Чел ли си идиот от Н.В.Гогол или си роден идиот,все повече се възхищавам на хора които ми напомнят Мъртви души от Гогол.Нищо не е в състояние да ви накара да мислите Държавници които нямат държава, политици които нямат политика.Политици които накараха целия народ да се корумпира Родени от г..

Оценка:
-0 +3

Bai nudals
197 Отговор

До коментар #164 от "Червени Чакали":


Еднакви са балък. И двамата мафията ги държи на власт с години.

Оценка:
-1 +1

старото
198 Отговор

До коментар #6 от "Kirumo":


я стига си ЛЪГАЛ,бре пиклйо, срам нямаш,ли!!!!

Оценка:
-0 +2

Балъка BG
199 Отговор
Във време на Пандемия отивам в социалното за детски помощи. Беше ми поискан доход за една година назад, доказан с бележка от фирмите работодател с мокър печат!!! Попитах нямат ли връзка с НАП и знаят ли колко пари до момента Ни е струвало електронното правителство? Предложих мой ПИК да направим необходимата справка! Отговорът бе : празен поглед в тавана и бележки с МОКЪР ПЕЧАТ. Наздраве Томиславе Дончев!

Оценка:
-0 +2

200
Този коментар е премахнат от модератор
Смисъл
201 Отговор
"" Нaрoдът кaзвa: "Дaй му нa чoвeкa влacт, зa дa гo видиш кaквo прeдcтaвлявa!" Глaвният прoкурoр Ивaн Гeшeв тoлкoвa ce възхити нa вoeннaтa тeрминoлoгия, чe изля oткрoвeнo миcлитe cи: "Трябвa дa прeминeм в рeжим нa пoчти вoeннo пoлoжeниe. Cтaвa въпрoc тук, ceгa, вeднaгa, a нe утрe, кoгaтo щe e къcнo" ""

Чудно явление наблюдаваме -- в условията на опасност таящите се в недрата на човешката душа тъмни страсти напират --- навсякъде управниците сякаш се състезават и пъчат кой е по-по-най мъжествен водач и кой по яки мерки ще измисли

И измислят безумия като оная глоба -- 5000 лв -- най-високата в Европа за най-бедната държава .... Всяка една такава яка глоба съсипва едно семейство за години напред -- досега Правителството е съсипало към 1000 български семейства.

Другото безумие -- не те пускат на село или на вилата. Та къде е по-безопасно -- в претъпкания град и лощия въздух, затворен и обездвижен в апартамента или на село / вилата -- хората да си ивидят посевите и зкарат малко храна, там още чист въздух, движение, здраве, по малко допир с други хора -- досегът с природата носи спокойствие. И покрай това повече хора ще оценят селото...
България не е София и ако за София, крутите мерки са разумни, то прилагани повсеместно -- са безумни.
С безумното си престараване Командира и щабовете му ще уморят повече хора косвено -- чрез съсипване икономиката, безработица и нерви...

Коментиран от #208


Оценка:
-0 +2

Точен коментар
202 Отговор

До коментар #35 от "Ххх":


“Загрижеността” на управника е привидна. Подсказват му от вън,/той е тъп/какво да прави за да останат само яки роби:млади зомбита и дебили,безмозъчни същества,лесни за управление

Коментиран от #207


Оценка:
-0 +1

Смисъл
203 Отговор
И си мисли Човек: защо и в мирно време, не в Коронавирусуво време, народните водачи не хакат таакива яки глоби и наказания на крадците -- от дребните битови до висшите корумпирани... Та какво да си помисли човек -- нямат полза -- самите те са от гилдията на крадците

Оценка:
-0 +2

Коментарът е правилен,от позицията
204 Отговор

До коментар #188 от "zorko":


на човек,видял западната демокрация,но тук е мутренска парламентарна монархия,която си е
Тоталитарна мафиотска държава,в която властта и упражняването и е овладяно без силови методи,а чрез измислено законодателство,пробутано от вън,чрез марионетки. Така и вътрешните престъпници,начело с барона и външните им началници са удовлетворени за сметка на народа.

Оценка:
-2 +1

БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ
205 Отговор

До коментар #2 от "CoviD 20":


Що бе, в другите държави да не би да имаха. Като се обърне колата,пътища много.

Оценка:
-0 +0

България 16 република на СССР
206 Отговор

До коментар #3 от "А бе къде е Бойко губи се нещо":


Търси Радев в коя дупка се смятал.

Оценка:
-0 +0

България 16 република на СССР
207 Отговор

До коментар #202 от "Точен коментар":


Май и народа е тъп, щом го избира за премиер,а комуняги.

Оценка:
-0 +0

БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ
208 Отговор

До коментар #201 от "Смисъл":


Така говореха в началото и в Италия. После изнасяха трупове с камиони.......Ако спазваш правилата,няма да плащаш глоби. Просто и ясно.

Оценка:
-0 +0

България 16 република на СССР
209 Отговор

До коментар #6 от "Kirumo":


Ти май не гледаш телевизия. Там няма кьорав чов и навън......не им се мре на хората.

Оценка:
-0 +0

България 16 република на СССР
210 Отговор

До коментар #187 от "Парадайс":


Същото е вцелия ЕС. Не съм чул някой да съди Меркел или Макрон.

Оценка:
-0 +0

БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ
211 Отговор

До коментар #163 от "номад":


Важно е комунягите да не са на власт

Оценка:
-0 +0

Товариш Путин вкара цяла Русия в кошарат
212 Отговор

До коментар #164 от "Червени Чакали":


Коментирайте това комуняги.

Оценка:
-0 +0

БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ
213 Отговор

До коментар #162 от "Гост":


А гледаш ли по телевизията камионите с трупове. Бъди свободен мъртвец.

Оценка:
-0 +0

БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ
214 Отговор

До коментар #161 от "котопакси":


Не виждам в Европа извънредни правителства. Само вие комунягите скачате. После защо губите изборите вече десет години.

Оценка:
-0 +0

България 16 република на СССР
215 Отговор

До коментар #159 от "котопакси":


Него е избрал народа,той ще те управлява.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Мая Манолова
Омбудсманът Мая Манолова с отчет за дейността си
Всяка година сразявам по един противник."

Още бисери