Last news in Fakti

28 Март, 2020 14:01 23 954 118

Довиждане, Западна цивилизация, жалко е да завършиш така

  • коронавирус-
  • русия-
  • ес-
  • западна цивилизация

Поглед от Москва

Довиждане, Западна цивилизация, жалко е да завършиш така - 1
Материал от Поглед.инфо

Коментар на Едуард Славскват

Германските държавни медии съобщават, че доброволната самоизолация е въведена в цялата страна, въпреки че те признават, че германците се държат изключително добре. Разбира се, имаше факти за възмутително неподчинение, например, баварската полиция съобщи, че "петима млади хора празнуват рожден ден на строителна площадка" и, пригответе се, група от трима души, пиещи алкохол около пожар. За първи път всички тези екзистенциални заплахи бяха отправени към германския народ.

Във Франция, само за да се появите на публично място, трябва да отпечатате сертификата от уебсайта на държавата. Липсата на необходимите документи за излизане води до огромна глоба. Засега. Засегнати са дори бездомни хора.

Обратна връзка от семейството и приятелите в Съединените щати, много от които са здрави млади хора, изплашени от предстоящата смърт, ни убедиха, че би било неспортсменско да прекратим това изречение искрено.

Страхът и безразсъдното съгласие за всичко пометоха западния свят и просто няма връщане назад. Културното, политическото, духовното и икономическото самоубийство е точно зад ъгъла. Може би дори една смешна малка война.

Няма да ви отегчим с установената реалност на „пандемията“ от COVID-19: според наличните данни към този момент 99% от случаите са незначителни и не изискват сериозно медицинско лечение. Или криминално проявеният факт, че по-голямата част от смъртните случаи, свързани с коронавируса, най-вероятно не са причинени от вируса. Дори BBC трябваше да признае, че много жертви на коронавируса - немощни стари хора - вероятно ще умрат така или иначе.

По същия начин няма да си правим труда да изброяваме широк спектър от привидно най-често срещаните заболявания, които се срещат редовно и от година на година. Знаете ли, например, че 1,2 милиона деца умират всяка година от диария?

В момента просто няма нужда от рационален анализ, базиран на данни. Този кораб вече отплава. Щастлив път на всяка прилика на благоразумие.

Късогледите наблюдатели може да стигнат до извода, че западната цивилизация е била на колене, тъй като в нашата ера на неконтролируемо самосъжаление и колективна саможертва изведнъж стана модерно да се класифицират като италиански 80-годишен мъж или да се смята за раздут американски диабетик.

Нещастната истина е, че западната цивилизация беше мъртва, когато COVID-19 пристигна. Европейците и техните нещастни американски потомци са отегчени, те са безнадеждни и напълно изтощени. Можете да стиснете всичките 320 милиона американци, а доверие и жизненост трудно може да се събере от тях в една мъничка чаша. В съвременна Европа вековете на артистичните и научни триумфи са почти напълно заличени от бюрократичния застой и апатия.

Банкрутство възниква на всяко ниво. Нямаше нищо солидно за подкрепа - някой от вас може да не е напълно сигурен дали е мъж или жена. Уви, това едва ли е рецепта за дълголетие.

Предсказването на следващото е лесно - само си представете най-лошия сценарий. Сега го умножете по 10. Въпреки че такъв поглед би бил прекалено розов.

Разбираме, че някои от тях може частично да се съгласят с нас, но все пак ще намерят тази онлайн статия за твърде преувеличена. Нека завърша финалната мисъл.

В своя телевизионен сериал „Цивилизация“ отегченият сър Кенет Кларк разсъждава върху това как привидно неразрушимите общества се рушат и изчезват от лицето на земята:

„Колкото и сложна и трайна да е, цивилизацията всъщност е доста крехка. Тя може да бъде унищожена. Кои са нейните врагове? Първият е страхът. Страх от война, страх от нахлуване, страх от чумата. Късният древен свят беше пълен с безсмислени ритуали, мистични религии, които разрушиха самоувереността. В крайна сметка, скука. Усещане за безнадеждност, което може да посети хората с висока степен на материално благополучие “.

Кларк заключава: "Чувството за самоувереност унищожава цивилизацията повече от всичко друго."

Ще се видим от другата страна.

Едуард Славскват - американец, живеещ в доброволно изгнание в Русия


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 88 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    68 88 Отговор
    Бууууу, много черноглед тоя бре, даже и за американец живеещ в Русия......

    Коментиран от #3, #18

  • 2 Денис

    74 17 Отговор
    задокеански Щирлиц
  • 3 Рошко

    147 49 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Черноглед не Черноглед, прав е
  • 4 ГОСТ

    54 49 Отговор
    Хахахахаха...хахахахаха..хахахахахаха..умрех от смех. Без коментар.....

    Коментиран от #28

  • 5 Боярышник

    66 157 Отговор
    Просто изместват проблема с коронавирус в русия,който в момента ескалира и д-р.седмица ушанките ще са на колене,а теорията им е бъде разбира на пух и прав.Пандемията не прощава а на три групи хора:
    -наглеци,лицемери и комунисти..

    Коментиран от #9, #13, #31, #68, #88

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ganiu tzarvula

    15 54 Отговор
    POGLED OT MAZKVA abe,qsno!V mazkva,alkogoliki net,pideri toje!hahah,
  • 9 карамфила

    61 25 Отговор

    До коментар #5 от "Боярышник":

    ....три групи хора:
    -наглеци,лицемери и комунисти.. и дебели педофили от банкя
  • 10 Някой

    25 29 Отговор
    С тази фамилия не много американец.Палячо

    Коментиран от #44

  • 11 MERS

    95 19 Отговор
    С тези карантини и извънредни положения не може да се ликвидира пандемията, най-много да се забави, просто трябва да си преболедуваме от короната и да развием имунитет, пък който оживее, оживее!
    По този начин населението в света ще намалее с около 4-6%,т.е. 4 - 500 000 000, което е и целта на експеримента "коронавирус"! Понеже с война нема как да стане, пандемията е алтернативен вариант!
    И най-важното, тази пандемия няма да е последната, догодина или по-догодина ще се култивира нов вирус, който ще продължи делото на сегашния, и така дорде световното население се редуцира до някакви приемливи стойности!

    Коментиран от #38

  • 12 читател

    47 40 Отговор
    Едуард Славскват - американец, живеещ в доброволно изгнание в Русия
    Голямо падение за журналистиката е да публикуваш непроверени източници с измислени имена и биографии, при това с Google translate.

    Коментиран от #40

  • 13 Еблю

    89 14 Отговор

    До коментар #5 от "Боярышник":

    Като гледам пандемията удари най много третополовите страни с евроатантическа ориентация!
  • 14 Абее Фактиии

    39 71 Отговор
    Станахте за майтаб бе рубладжии. Тези върнаха комунизма, яко промиване на гладки русоробски мозъци.

    Коментиран от #108

  • 15 Пълни глупости !!!

    46 31 Отговор
    Преводът е под всякаква критика !!! А този,който пише сякаш живее на друга планета и няма да бъде засегнат от нищо !!! И вместо хората да се ОБЕДИНЯВАТ , някой като тоя който е написал статията,всява ОМРАЗА между хората !!! И пак оплюват ЗАПАДА !!! Спрете с тия статии поне сега във време страшно !!!
  • 16 Юлиан

    61 9 Отговор
    Някой да му каже, че има разлика, между цивилизация и колонисти, използващи ислямисти за дестабилизация на цялата планета. На източването му се вижда края и сега бил идвал края на цивилизацията. На тях им идва края. Не на цивилизацията. Ще ви цитирам Мичио Кака, японец, живеещ в САЩ, най-големия им ум: - Във моя клас, американците са 0%. Всички блястящи младежи са родени във чужди страни. Нито един от тях не е роден при нас.

    Коментиран от #23, #71

  • 17 Много си прав!

    22 43 Отговор

    До коментар #7 от "Ха...ха..ха..хаааааа":

    Това русороба е най-болния мозък. Това е тежка диагноза.

    Коментиран от #97

  • 18 Не..е..

    21 39 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Не е американец, не се връзвай, измислен герой, пияна ушанка го е писала.
  • 19 Руски инвеститор в България и други Балкански страни от 30 години продължаващ да надгражда

    15 40 Отговор
    Русия унищожава Запада, САЩ и други близки до САЩ страни, които са прикрити нейни съюзници с възможно най-лекото генно биологично оръжие! Твърде е възможно ние руснаците да оцелеем единствени след тази пандемия...Пита се в задачата ще оцелеят ли българските комунисти, които нямат руски произход също и русофилите?? Тази организация със странно име състояща се от хора с много голямо самочувствие, които се правят на по-големи руснаци от нас руснаците ще оцелее ли??Отговорът е - ще оцелее, но на мукавей в понеделник. Сред българските комунисти, русофили, атакисти и атеисти ще оцелеят тези, които имат минимум 75% руски произход....Слушайте внимателно и научете това на изуст защото няма да го повтарям всеки ден!! Работете за Русия, но не очаквайте никаква пощада!!
  • 20 Gia

    39 19 Отговор
    Кой психопат го написа това и кой психопат позволи да бъде публикувано?!
    20% от заразените имат нужда от болница. 5% имат нужда от интензивно отделение. САМИ СИ СМЕТНЕТЕ КОЛКО СА 5% ОТ 7 МИЛИОНА БЪЛГАРИ. Погледнете КЕРВАНИТЕ С ВОЕННИ КАМИОНИ В ИТАЛИЯ, КОИТО ВОЗЯТ ТРУПОВЕ! НЕ МОЖЕ ДА ИМА ИКОНОМИКА, АКО УЛИЦИТЕ СА ПОКРИТИ С ТЕЛА! ХОРА, ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!

    Коментиран от #89, #98

  • 21 Българин

    24 40 Отговор
    Руските хибридници като едни истински лешояди вещаят край на омразният им ЕС и се опитват да дезинформират българското общество и да предизвикат паника. Подобни хибридници трябва са бъдат спирани и глобявани с шестцифрени суми.

    Коментиран от #99

  • 22 Довиждане,Москва !!!

    35 16 Отговор
    Жалко,че така ще свършите и вие !!! Не спряхте с вашите надпревари за надмощие -КОЙ по -НАЙ !!! А СЕГА се надпреварвайте кой ще спаси света от ГИБЕЛ !!! Сега ще видим коя държава какво може !!!
  • 23 322

    7 7 Отговор

    До коментар #16 от "Юлиан":

    Ти си от Паралелните светове.
  • 24 Довиждане,Москва !!!

    12 20 Отговор
    Жалко,че така ще свършите и вие !!! Не спряхте с вашите надпревари за надмощие -КОЙ по -НАЙ !!! А СЕГА се надпреварвайте кой ще спаси света от ГИБЕЛ !!! Сега ще видим коя държава какво може !!!
  • 25 Точно. КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯ ЗАПАД,

    43 11 Отговор
    Умря преди ВИРУСА. ЗМИЯТА УМИРАЙКИ УБИВА ОТ ЗЛОБА С ОТРОВАТА СИ ТЕЗИ КОИТО СА ОКОЛО ТЯХ...

    Коментиран от #27

  • 26 aphex

    11 34 Отговор
    Отдаван е ясно , че факти са мурзилки , но е добре в тези времена всеки малко да е смири!
  • 27 Stormtrooper

    19 27 Отговор

    До коментар #25 от "Точно. КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯ ЗАПАД,":

    Какъв капиталистически запад бе? Като богледнат какъв върколашки капитализъм има в русия, всички изпадат в ужас! Водиш пропаганда от времето на соца, ама като червена забрадка със сърп и чук ти е простено.

    Коментиран от #32

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 2 Отговор
    управляват ни олигарси и мафиоти
  • 30 Хахах

    17 3 Отговор
    Точно сега ще се види с тоя корона вирус коя система е по-добра и коя ще е на колене. Държави със слаба здравна система и беден народ е обречена. Като спрът доходите ще се кара само на спестявания . А за по примитивните култури при които дисциплината е мечта ...... пораженията в Италия ще им се струват като новогодишно тържество хахаххахахаха
  • 31 смотаняк

    64 10 Отговор

    До коментар #5 от "Боярышник":

    Още никой не е поставял Русия на колене.

    1. » РУСИЯ Е ДЖУДЖЕ И ЩЕ Я ПОСТАВЯ НА КОЛЕНЕ» — КАРЛ ХІІ, крал на Швеция , 17-ти век


    резултат : ШВЕЦИЯ ЗАВИНАГИ Е ЛИШЕНА ОТ СТАТУТ НА ВЕЛИКА ДЪРЖАВА


    2. «ЩЕ ПОКОРЯ ИЗОСТАНАЛАТА РУСИЯ » — ФРИДРИХ, Император на Германия , 18 -ти век


    резултат: ПРЕЗ 1759г. РУСКАТА АРМИЯ ВЛИЗА В БЕРЛИН


    3.» РУСИЯ Е КОЛОС НА ГЛИНЕНИ КРАКА» — НАПОЛЕОН ,Император на Франция , 19-ти век

    резултат: ПРЕЗ 1814г. РУСКАТА АРМИЯ ВЛИЗА В ПАРИЖ


    4. «ЩЕ ЗАВОЮВАМ СССР ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА » — ХИТЛЕР, РАЙХСКАНЦЛЕР НА ГЕРМАНИЯ , 1941 г.


    резултат: ПРЕЗ МАЙ 1945г. СЪВЕТСКИТЕ ВОЙСКИ ПРЕВЗЕМАТ БЕРЛИН

    5. «РУСИЯ Е САМО ЕДНА РЕГИОНАЛНА ДЪРЖАВА » — БАРАК ХЮСЕИН ОБАМА, ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ, 2014 г.

    резултат: ОЧАКВА СЕ

    Коментиран от #39, #41, #45, #117

  • 32 Това са реалности

    20 2 Отговор

    До коментар #27 от "Stormtrooper":

    А изразяването на реалностите, не е пропаганда и каквото и да било(фалшиви новини и т. н.). Истината си е истина....
  • 33 Баба Вуна

    6 3 Отговор
    ОБИЧАМ КОЛТУРАТА И БАХУРА!
  • 34 Факт

    10 31 Отговор
    Но в Маскве все как нада! Подлоги руски, наврете си "фактите", знаете къде. То друга, освен руската гледна точка, имате ли!

    Коментиран от #35, #115

  • 35 маламурняк

    19 7 Отговор

    До коментар #34 от "Факт":

    Ходи да правиш метани във Фактор . Чий го дириш тука ?!
  • 36 папурко

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Доналт Тръмп":

    Бе много си неграмотен ?! Даже името си не можеш да напишеш !
  • 37 Фермер

    3 2 Отговор
    Препоръчвам филма, защото се излагат интересни факти, които обясняват много неща, вкл. и произхода на короната. https://www.youtube.com/watch?v=Bpa5nRdGd08&feature=youtu.be
  • 38 ветеринарен доктор

    16 4 Отговор

    До коментар #11 от "MERS":

    Доказаха че имунитет няма. Можеш да се заразиш повторно след като си го преболедувал. И това е твърде лошо. За това и Джонсъна се отказа от стадната имунизация.
  • 39 гост

    22 4 Отговор

    До коментар #31 от "смотаняк":

    Така е: "Oщe никoй нe e пocтaвял Руcия нa кoлeнe.



    1. » РУCИЯ E ДЖУДЖE И ЩE Я ПOCТAВЯ НA КOЛEНE» — КAРЛ ХІІ, крaл нa Швeция , 17-ти вeк





    рeзултaт : ШВEЦИЯ ЗAВИНAГИ E ЛИШEНA OТ CТAТУТ НA ВEЛИКA ДЪРЖAВA





    2. «ЩE ПOКOРЯ ИЗOCТAНAЛAТA РУCИЯ » — ФРИДРИХ, Импeрaтoр нa Гeрмaния , 18 -ти вeк





    рeзултaт: ПРEЗ 1759г. РУCКAТA AРМИЯ ВЛИЗA В БEРЛИН





    3.» РУCИЯ E КOЛOC НA ГЛИНEНИ КРAКA» — НAПOЛEOН ,Импeрaтoр нa Фрaнция , 19-ти вeк



    рeзултaт: ПРEЗ 1814г. РУCКAТA AРМИЯ ВЛИЗA В ПAРИЖ





    4. «ЩE ЗAВOЮВAМ CCCР ДO КРAЯ НA ГOДИНAТA » — ХИТЛEР, РAЙХCКAНЦЛEР НA ГEРМAНИЯ , 1941 г.





    рeзултaт: ПРEЗ МAЙ 1945г. CЪВEТCКИТE ВOЙCКИ ПРEВЗEМAТ БEРЛИН



    5. «РУCИЯ E CAМO EДНA РEГИOНAЛНA ДЪРЖAВA » — БAРAК ХЮCEИН OБAМA, ПРEЗИДEНТ НA CAЩ, 2014 г.



    рeзултaт: OЧAКВA CE "

    Коментиран от #49, #103

  • 40 чи май фаче

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "читател":

    Edward Slav Squat .
  • 41 Този

    7 8 Отговор

    До коментар #31 от "смотаняк":

    Кво се радваш,човек ще рече че става дума за България!Народ имаме,национално осъзнаване,обаче не!!!
  • 42 ЦК на ГЕРБ

    15 7 Отговор
    Путин ще спаси света! Добре дошъл,товариш Путин!
  • 43 Сесесере

    7 25 Отговор
    Факти от къде ги преписвате тия глупости, о забравих, че и вие сте русофилистици-комунисти! Егати журналята от факти, скриите се някъде!

    Коментиран от #57

  • 44 Що бе

    16 3 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    За да е американец , трябва да се казва Крейзи Хорз ли? :)
    Я кажи някое "Американско" име....:)
  • 45 Пропуснал си Роналд Рейгън

    6 21 Отговор

    До коментар #31 от "смотаняк":

    Който разпадна СССР и постави Русия на колене докарвайки я до положение на просяк:))))))))

    Коментиран от #54, #100, #112

  • 46 Русский

    7 0 Отговор
    Что злорадствуете?
  • 47 Закривайте Системата!!!

    26 4 Отговор
    Решението е : Въвеждане на Безусловен Базов Доход (ББД) !!! 5 милиона жители по 400 лева месечно е равно на 2 милиарда лева. За една година сумата възлиза на 24 милиарда лева! Държавните чиновници струват 20 милиарда годишно на бюджета, а не допринасят с нищо!!!! Щом не работи нищо, да уволняват държавните чиновници и да им дават месечно по 400 лева ББД!!!! Правителството може да пренасочи парите за издръжка на чиновниците към ББД плащания за гражданите. Ако нямат парите в касата, което ще е странно, тогава да изтеглят кредит с минимална лихва. За 24 години държавата може да върни парите! След 24 години ще има такива технологии, Изкуствен Интелект, роботика, че най-вероятно вече няма да съществуват парите като разплащателни средства и кредитите ще отпаднат!!!! Затова НЕКА ДЪРЖАВАТА ДА ВЪВЕДЕ ББД ПЛАЩАНИЯ, ДОРИ ДС Е С КРЕДИТ - НЯМА МЯСТО ЗА ПРИТЕСНЕНИЯ!!! НО ПАРИ ДА СЕ ФИНАНСИРАТ БИЗНЕСМЕНИ - НЕ, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!!!!! Бизнесмените да разпродават Мерцедесите, апартаментите, Версачетата, да разкарват харемите си от проститутки, да спират почивките до Бали и Дубай!!!! Дори да не беше дошъл коронавируса, пак щеше да има икономическа криза, заради алчността на бизнесмените. Затова никакво спасение за бизнесмените - ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ ОТ ПЛАНЕТАТА!!! Скараджии, търговци, банкери, пишман строители и хотелиери, и прочие паплач не са бизнесмени, а са ОБЩЕСТВЕНИ ПАРАЗИТИ!!!

    Коментиран от #91

  • 48 Закриване!!!

    22 4 Отговор
    Лично аз харесвам затварянето на бизнесите, защото, ако бяха продължили да работят, тогава не от коронавируса щяхме да се плашим, а от жестоките отпадъци и смрад. Планетата се задушава от мръстотията и може би коронавируса е едно ПОДСКАЗВАНЕ какво задушаване ни чака, ако КАПИТАЛИЗМА ПРОДЪЛЖИ ДА СЪЩЕСТВУВА!!! В земеделието и фермерството работят едва 1% от работниците, което означава, че е НЕВЪЗМОЖНО да има криза с храните, освен ако тази криза не е изкуствено и спекулативно създадена. Нека другите бизнеси да са затворени поне 1 година, но да въведат ББД плащания за всеки гражданин! Най-доброто решение е премахване на капиталистическата система и въвеждането на една по-духовна, но също така, научно и технологично прогресивна система. Не говоря за комунизъм, а за нещо ново. При комунизма държавата не само хранеше 9 милиона българи, ами хранеше и милиони чужденци с качествена храна, без да е имало частни бизнесмени. Сега с частните бизнесмени една 5 милионна България не може да изхрани, и то с консумацията на полухрани, а ако храните бяха с качеството през комунизма, нямаше да имаме нужда от Био оръжия, защото 70% щяха да измрат от глад, понеже капиталистите не могат да произведат такива количества храна с такива качества!!! Доказано е, че капиталистическата система работи, но само ВЪВ ВРЕДА!!!! Затова трябва да се настоява за СМЯНА НА СИСТЕМАТА в тези тежки времена!!! Никакво спасение за бизнесмените - ФАЛИТ, ББД и СМЯНА НА СИСТЕМАТА!

    Коментиран от #50

  • 49 Хахах

    12 20 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Япония ! Руско- японската война .Тоталян Разгром на руската армия. Да историята на Русия е интересна и си заслужава да я по прочетеш макар и не да учиш на изуст. Само облучените русороби не знаят колко пъти руснаците са яли пердах. Не само руско японската война с ТОТАЛЕН РАЗГРОМ ЗА РУСИЯ. Първата световна война развява бяло знаменце. Кримската война и още и още.... четеш история като дявола евангелието хахахахсх е от такива професори като теб , сме на това дередже ПОЛУ ИНФОРМИРАНИ хахаххаха

    Коментиран от #56

  • 50 Хахах

    10 23 Отговор

    До коментар #48 от "Закриване!!!":

    Ти завърши ли го тоя 6-ти клас. Хахаххаахх преду 1989 да си чувал, че имаше опашки за месо , за липса на стоки от първа необходимост. За изоставане нандържата с десетилетия от технически напредък. В България не всяко домакинство имаше домашен телефон а в западните държави беше достъпно да имаш компютър. Първите вградени в автомобили телефони са 1983 а ние се радвахме на ел стъкла. Ти въобще имаш ли представа како пишеш. Май си караме на пропаганда " те не знаят колко са зле -та нека ги лъжем че са добре "

    Коментиран от #55, #72, #105

  • 51 Много смешни

    6 4 Отговор
    Тези от Поглед инфо са Безочлеви
  • 52 Факт!

    6 18 Отговор
    По важното е че Раша ще завърши като китайска провинция.

    Коментиран от #60

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 соросня смотана

    13 4 Отговор

    До коментар #45 от "Пропуснал си Роналд Рейгън":

    Да бе ! И за това сега всички бият чело на червения килим !! Ха ха ха
  • 55 стар овощар

    12 1 Отговор

    До коментар #50 от "Хахах":

    Говориш за след 1989 година !! Ама тогава е демокрация - нали ?!!

    Коментиран от #61

  • 56 джапанки и налъми

    17 3 Отговор

    До коментар #49 от "Хахах":

    Защото разгром за Русия , за това ли сега джапанките реват за Курилските острови ?

    Коментиран от #59

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Ясно е

    19 2 Отговор
    Всички "велики" сили са се съобразявали с Русия и продължават да го правят . А подкрепящите еврогейските ценности могат да пишат каквото си искат. Природните ресурси на тази необятна страна са достатъчни, за да не я плашат измислените западни санкции или номера с петрола.
  • 59 Хахах

    3 11 Отговор

    До коментар #56 от "джапанки и налъми":

    Ти сериозно ли се опита да се направиш на умен? Я попрочети за коя война говоря и какъв е въпроса за Курилските острови и след втората световна какво е положението . То не става да си ПОЛУ информиран и да се обаждаш в интернет ,докато си бягал от училище. Няма да си губя времето с вас . Най-малкото ще решите че ви обиждам.

    Коментиран от #62

  • 60 един по здрав с три пръста

    6 2 Отговор

    До коментар #52 от "Факт!":

    Може би , ама надали !

    Коментиран от #65

  • 61 Хахах

    3 11 Отговор

    До коментар #55 от "стар овощар":

    1983 когато в колите са първите мобилни телефони, а ние се радвахме като видим автомобил с ел.стъкла. За преди или след 1989 говоря???

    Коментиран от #67

  • 62 джапанки и налъми

    15 1 Отговор

    До коментар #59 от "Хахах":

    Няма значение . Важен е крайния резултата ! Можеш да загубиш битка - но не и война !!!
    Краварите защо бързаха да хвърлят атомните бомби ?
    Защото отгоре идваше Червената армия ??!!!

    Коментиран от #70

  • 63 Мън Хуй Вей

    5 3 Отговор
    Китайскана цивилизация ще спаси света ...

    Коментиран от #69

  • 64 Ha Ha

    3 2 Отговор
    Ha Ha! Jalko che I nie sme v kiupa! Nie nikoga ne se izbirame pravilno partniorite.
  • 65 Факт!

    2 5 Отговор

    До коментар #60 от "един по здрав с три пръста":

    Не то това е повече от сигурно.
  • 66 Бачо Киро

    17 0 Отговор
    Като гледам ти също не си много добре информиран. Те ти говорят за опитите за превземане на Русия, ти говориш за Руско-Японските войни в началото на 1900. Леко ти убягва, че те не се водят за превземане на Русия обаче, така ли е? Големите загуби на Русия са по вода, в момента не се сещам те някога да са били голяма работа по вода така или иначе. Японците също дават доста жертви, де факто нито Русия, нито Япония са били готови за такива жертви. Войната също така е започната от Япония часове преди официалното обявяване на война, което точно от японците никой не би очаквал (с всичките дрънканици за чест и тн). Войната е прекратена по инициатива на руския цар, който си е имал достатъчно разправии заради кървавата неделя. Руснаците от самото начало са били лишени от 1/3 от флотата си, която не е имала право да напуска Черно море, а голяма заслуга на тактиките на японците е приписвана на Якоб Мекел, който както виждаш само японец не е. Намесата на Великобритания с интел също е играла решаваща роля. Та аре не ни представяй нещата черно бели, не само ти си чел книжки ...
  • 67 стар овощар

    7 2 Отговор

    До коментар #61 от "Хахах":

    Това ли е най важното в живота ?!!
    Да ви имам проблемите !
    Да си посадил дърво ???
  • 68 Сульо

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Боярышник":

    Само кухия ти гз ще направи на пух и прах...и празната ти соросоидна глава. КАзват, че корона виоруса само по демократи се лепял...
  • 69 Факт!

    5 2 Отговор

    До коментар #63 от "Мън Хуй Вей":

    Кой свят на дръпнатите.Аз не съм дръонат не ми пука за тяхният свят.
  • 70 Хахах

    4 7 Отговор

    До коментар #62 от "джапанки и налъми":

    Човек сериозно говоря хвани прочети нещо, само се излагаш. Руско-японската война е около 40 години, преди втората световна. Какви ги пишеш ..... какви атомни бомби цццц "няма значение" нали хахахаххахаахха

    Коментиран от #73, #77, #79, #80, #81, #82, #83, #85

  • 71 DAAAAAAA

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Юлиан":

    Niama Isliamisti. Te sa IZMISLENI, mnogo dobri amerikanski I grugi aktiori. Ne vijdate li, che vinagi SA S MASKI - za da ne se vidi, che ne sa nikavi bradati, kosmati isliamisti, ami beli predvaritelno PLATENI aktiori I atentatori, zapisani na VideoKlipcheta. Izmislitsi. VSICHKO V DNESHNIA SVIAT E FALSHIVA NOVINA, FAKE, FALSE NEWS, FALSE FLAG EVENT, I t.n., I t.n.
  • 72 Бачо Киро

    22 1 Отговор

    До коментар #50 от "Хахах":

    Стига си говорил пълни глупости. През 80-те години си имал компютър в западния свят ама знаеш ли кога? Знаеш ли въобще какви бяха цените? Аз имах и ИБМ 5051, от първите, 1981, също така и P3103 на Филипс по-късно 1988, но знаеш ли кога щеше да стане това, ако човекът който ми ги подари не беше собственик на фабрики? Та а по-полека за достъпните технологии на запад. Отделно липсата на стоки беше годините преди 1989, когато СССР беше тръгнал към разпад под вещата ръка на Горбачов, който съвсем случайно сега си живее на американски разноски ... Няма нищо случайно на този свят, дори и да ти убягва на теб.
  • 73 Бачо Киро

    4 1 Отговор

    До коментар #70 от "Хахах":

    Руско - Японската война е през 1904-1905, не е 40 години преди ВСВ. Водила се е заради амбициите на руснаци и японци в Кореа и Манчурия.
  • 74 Kursove po Ruski

    2 1 Отговор
    Toia prevod sigurno sa ga pravili na Google Translator. Edin kurs po ruski dobre shte se otrazi na jurnalistite ot toia sait. - I bez tova skoro shte poiskame Rusia otnovo da ni prisaedine. Mai samo tova ni ostana kato vazmojnost.
  • 75 Русия & България🇧🇬🇷🇺България & Русия

    16 3 Отговор
    Един НАРОД, ДВЕ ДЪРЖАВИ!!!
  • 76 Насраните руснаци

    3 22 Отговор
    Малко бързате да се радвате. Този ЕС е съставен от прагматичон мислещи западти цивилизации, които винаги ицзлизат по-силни от всякка криза. За разлика от едни северни чеки.джии, които потънали в л.айната коментират нации, които живеят истински, макар и трудно.

    Коментиран от #78, #84

  • 77 джапанки иналъми

    12 1 Отговор

    До коментар #70 от "Хахах":

    Само една война ли са водили Русия и Япония ?

    Кога САЩ и Япония ще се покаят пред Русия за своите зверства в периода на интервенцията от 1918-1922 година?
    На 3 декември 1917 година се провела специална конференция с участието на САЩ, Англия, Франция и съюзните им страни, на която било прието решение за разграничаване на зоните на интереси на териториите на бившата Руска империя. Като зона на влияние на Англия били определени Кавказ и южноруските области, на Франция — Украйна и Крим. Американците щели да вземат Сибир, а японците искали да получат част от Далечния изток.
  • 78 Тези западни чекиджии, дето са тръгнали

    11 1 Отговор

    До коментар #76 от "Насраните руснаци":

    От Африка като АВРИ, нали за тях пишеш, дето са избягали от БЪЛГАРИТЕ(РУСИТЕ) божиите ХОРА. БЯГАЛИ НА ЗАПАД ДО АНГЛИЯ И НА ИЗТОК ДО АМЕРИКА. АМИ СЕГА КЪДЕ ЩЕ БЯГАТ, ВЕЧЕ НЯМА СВОБОДНА ЗЕМЯ, В КОСМОСА, ДА ИЗЧЕЗВАТ ОТ ЗЕМЯТА.
  • 79 джапанки и налъми

    10 1 Отговор

    До коментар #70 от "Хахах":

    На 1 август 1918 година английските войски дебаркирали във Владивосток. Пак там през август пристигнали американците. Пак през август американци, англичани и французи превзели Архангелск. Интервентите обявили военно положение, въвели военнополеви съдилища, за времето на окупацията те изнесли 2686 хиляди пуда различни товари на обща сума над 950 милиона златни рубли. Плячка на интервентите станал целият военен, търговски и риболовен флот на Севера. Американските войски изпълнявали наказателни функции. Над 50 хиляди съветски граждани (повече от 10 % от цялото подконтролно население) били хвърлени в затворите на Архангелск, Мурманск, Печенга, Йоканга. Само в Архангелския губернски затвор били разстреляни 8 хиляди души, 1020 са умрели от глад, студ и епидемии.
  • 80 джапанки и налъми

    10 1 Отговор

    До коментар #70 от "Хахах":

    В Приморието американците са вършили удивителни по своята безчовечност действие, а остров Руски, където тези дни се провежда срещата на върха на АТИС, станал концентрационен лагер, където докарвали пленници. Имало и други лагери на смъртта, където американците унищожавали местното население, но лагерът, създаден на остров Руски, просъществувал по-дълго от другите – до октомври 1922 г. Изтощените в лагера хора давили до острова, поединично и заедно на цели баржи, като връзвали ръцете им с бодлива тел.

    Има свидетелства, че вече след завършване на интервенцията, един от водолазите, работейки на потопените обекти край остров Руски, се натъкнал на една от тези баржи, в която „стояли, като живи, вързани хора“. Шокиран от видяното, водолазът полудял.
  • 81 джапанки и налъми

    10 1 Отговор

    До коментар #70 от "Хахах":

    Разбира се, американците не са били самотни при тези зверства. Японските интервенти не са им отстъпвали ни най-малко. Така например през януари 1919 г. войниците от Страната на изгряващото слънце изгорили напълно село Сохатино, а през февруари — село Ивановка. Ето как свидетелства за това репортерът Ямаути от японския вестник „Урадзио нипо“: „Обкръжихме село Ивановка. 60-70 къщи, от които се състоеше то, бяха напълно изгорени, а неговите жители, включително жените и децата (всичко 300 души) бяха заловени. Някои се опитаха да се скрият в къщите си. И тогава тези къщи се подпалваха заедно с намиращите се тях хора“.

    Само през първите дни на април 1920 г., когато японците внезапно нарушиха договореността за примирие, те унищожиха във Владивосток, Спаск, Николск-Усурийск и околните селища около 7 хиляди души.
  • 82 джапанки и налъми

    12 2 Отговор

    До коментар #70 от "Хахах":

    Русия в гражданската война между Севера и Юга в САЩ, която е станала няколко десетилетия преди началото на гражданската война в Русия. Тогава руската държава е била на върха на своето могъщество и императорът Александър II изпратил към бреговете на Америка две ескадри, обозначавайки руското присъствие и в Тихия, и в Атлантическия океан, при което замисълът бил не руските военни да вземат участие в боевете, а само тяхното присъствие да охлади англичаните, които възнамерявали да влязат във войната против Линкълн (на страната на робовладелските щати, разбира се).

    Така или иначе, по време на знаковата война между Севера и Юга, Русия много ясно очертала своята позиция, резултат от която станало запазването на териториалната цялост на САЩ и сравнително бързото прекратяване на бойните действия. Ще отбележим, че руските военни не са убили нито един човек, нито един не са осакатили.
  • 83 джапанки и налъми

    17 3 Отговор

    До коментар #70 от "Хахах":

    Руските в САЩ не са убили нито един човек, американците унищожили и подложили на изтезания десетки хиляди хора в Русия.

    И всъщност работата даже не е в това, че предишната Русия се е държала по-благородно, отколкото Америка, но и Съветска Русия изобщо не може да се сравнява със САЩ. Може да съпоставим, примерно, интервенциите от средата на ХХ век, извършени от САЩ и СССР на територии, които са искали да поставят под свой контрол. И така, при потушаването от „кървавите комуняги“ на пражкия метеж през 1968 година, са загинали всичко 72 души, но през същия този период от историята, при потушаването на съпротивлението на Виетнам американците са унищожили около два милиона мирно население и не по-малко от милион виетнамски войници.

    Коментиран от #93

  • 84 Тези западни чекиджии, дето са тръгнали

    8 1 Отговор

    До коментар #76 от "Насраните руснаци":

    От Африка като АВРИ, нали за тях пишеш, дето са избягали от БЪЛГАРИТЕ(РУСИТЕ) божиите ХОРА. БЯГАЛИ НА ЗАПАД ДО АНГЛИЯ И НА ИЗТОК ДО АМЕРИКА. АМИ СЕГА КЪДЕ ЩЕ БЯГАТ, ВЕЧЕ НЯМА СВОБОДНА ЗЕМЯ, В КОСМОСА, ДА ИЗЧЕЗВАТ ОТ ЗЕМЯТА.
  • 85 въпроси и отговори

    11 2 Отговор

    До коментар #70 от "Хахах":

    Възниква резонния въпрос: с какво поведението на американската военщина в Русия по отношение на местното население се различава от поведението на самите американци през периода на войните с индианците или на англичаните и испанците през епохата на колонизацията?

    И така, господа западни любители на разговорите за правата на хората, може би ще благоволите за забременеете с това понятие истински?

    Автор: Арджил Търнър, Канада
  • 86 Предположение

    3 1 Отговор
    Заглавие на публикация и съдържание са като монета - едно цяло с две лица. И поради това - испански грип, около 40 мишиона мъртви. Корона вирус има фа го "гони"! Важното - след, да си между живите. А публикации? Всялакви!
  • 87 ГОСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "съболезнования":

    Ти па..бързаш ли много. Ще ти отстъпя ред, щом толкова напъваш
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 666

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Gia":

    А колко военни камиона ще трябват, да извозят 1200000 умрели ДЕЦА? И разрешение ли ти трябва за да кажеш това,което мислиш,макар и неправилно?И аде стига вече с тия комунисти,демократи ,социалисти,капиталисти,ушанки, джапанки и т.н.
  • 90 Стефан

    5 12 Отговор
    Не го винете, знаете как е в кочината Русия, всеки предател трябва да си заслужи купичката с борш, навярно е изперкал от боярищник и плямпа това дето му е написал де. комисар. И между другото края на Западната цивилизация беше мечтата на Ленин и сатрапите около него, но загина тяхната ЧОВЕКОНЕНАВИСТНА система, ще почакат още век и тогава ще видим кой на булката брат и кой сват.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 мухаха

    4 10 Отговор
    Кухия руснак дето работи за 200 долара мрази Западния работник с 2000 долара-нормално....
  • 93 Ангел

    7 9 Отговор

    До коментар #83 от "джапанки и налъми":

    Извратена логика имаш, а през чистките на Сталин са убити повече руснаци отколкото през ВСВ с Германия, само гладомора е убил над 2 милиона украинци, а времето през което правиш пошлата си съпоставка е около 2 века, не ги защитава, САЩ, те са единствените дето са употребили ядрено оръжие , но пък диктаторските режими на Мао иПол Пот са изтребили над 8 милиона, така че ако не пристрастен то значи си партиен агитатор.
  • 94 Умира или Свършва всичко

    5 1 Отговор
    Обречено е всичко където е поканена България.
    Щом канят нас , значи му се вижда края.
    Така е било при ПСВ,ВСВ-така беше при СССР, сега при ЕС,така ще свършат и САЩ.Не знаят с какъв дявол си имат работа.
    /това е черната статистика-не съм си го измислил аз/
  • 95 pasi

    1 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=5106&v=MP5KNjv9ceE&feature=emb_logo
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Вероятно

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Много си прав!":

    си имал предвид русофоба?
  • 98 мишо

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Gia":

    ПРОФЕСОРА КАЗА НО НИКОЙ НЕ ГО СЛУША ПИТАМ ИМА КАРАНТИНА ЗАЩО ХОРА ПО НА 75ГОДИНИ ХОДЯТ И РАБОТЯТ И ТО НЕ СА ОТ СОФИЯ А РАБОТЯТ В СОФИЯ И ПРЕДСТАВЕТИСИ ШИЯТ НЯКАКВИ ПАРЦАЛИ ВИЗИРАМ НА ИЛИЕНСКО ШОСЕ 2 В СОФИЯ ТАМ Е КЛУБ НА ПЕНСИОНЕРА ТОЧАТ ДЪРЖАВАТА БЕЗ ДОГОВОРИ А СПРЕТЕ СЕ ВЕЧЕ

    Коментиран от #101

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Все още

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "Пропуснал си Роналд Рейгън":

    никой не е успял.
  • 101 ЖИТЕЛ

    2 1 Отговор

    До коментар #98 от "мишо":

    ИМА ЛИ ТЕЛЕФОН НА КОЙТО ДА СЕ ОБАДИМ ЗА ТЕЗИ НАРУШЕНИЯ НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ
  • 102 хахаха

    1 5 Отговор
    Още като се види заглавието и подзаглавието, а и накрая от кого е подписано и на човек му става ясно за какво иде реч! Абсолютна русняшка кагебистка хибридка, но на путиняците тепърва ще им пари под краката!
  • 103 kolio

    2 5 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    ами заминавай в русия

    Коментиран от #109

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Маймуна 5

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "Хахах":

    Лъжеш, многото лъжеш.
  • 106 йокин

    4 4 Отговор
    Не разбирам(не ми трябва),колко не е поставена,на колене Русия,на66г.съм,прадядо ми е разправял,какъв перда,са яли рашките,от нашта войска,армия.От нашият войник,преди9.9.е треперела,ВСЯКА Европейска,войска.
  • 107 въпроЗ

    3 4 Отговор
    Кага ще има нещо хубаво за запада побликувано в Поглед.ру ? Никога !
  • 108 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Абее Фактиии":

    с гладки мозъци са всички поклонници на кравария и нейтият верен лизач боко помиярски от банкя - факт. А мухльовците като теб умират от злоба, какъв кеф, злобей мухльо зад компа - там е сигурно.
  • 109 веднага

    2 0 Отговор

    До коментар #103 от "kolio":

    Отивай си в Америка
  • 110 Сталин

    1 1 Отговор
    Има запад,има проблем,няма запад няма проблем
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Минувач

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Пропуснал си Роналд Рейгън":

    Я пак... И кога хамериканска армия е влизала в Москва.
    Иначе, всяка държава си има временни затруднения. Все едно да кажеш че някой поставил 1929 някой поставил САЩ на колене.... или 1972 (също имаше яка криза, но вестниците и телевизийта не казаха -- а щом медиите не са го казали, значи не се е случвало )
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 serjant

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Факт":

    nedei da zlobeish, che njama da uspeeshda hvanesh [virusa],shte puknesh otinfarkt s taja zloba....
  • 116 Zezo

    0 3 Отговор
    Запада винаги оцелява,за разлика от комунистическия изток,който се сгромоляса от самосебе си.
  • 117 Смотаняк 2

    0 3 Отговор

    До коментар #31 от "смотаняк":

    Ами нали тя се разпадна (като СССР) от самосебе си, без никой да я напада.
  • 118 roselyn mendoza

    0 0 Отговор
    Здравейте на всички ... Аз съм Роузлин Мендоса по име, в момента живея във Флеволанд, ХОЛАНДИЯ .. Пиша това писмо, защото наистина съм благодарен за това, което г-н Уейн Дрик направи за мен и семейството ми, когато реших, че няма надежда да дойде и да направи начин за мен и моето семейство, като ни отпуска заем, при много ниска лихва от 2%. Никога не съм мислил, че все още има изпратени от Бог и истински заемодатели в интернет, но за моя най-голяма изненада получих заема си, без да губя много време, така че ако сте навън, търсите заем на каквато и да е сума, бих искал да ви препоръчам на г-н Рок По-малък Управляващ директор на TRUST FUND PLC, защото той е Бог, изпратен човек, който може да промени живота ви завинаги .... Така че, ако наистина искате да направите по-добър живот без никакъв недостиг на средства .... бих ви посъветвал да получите се свържете с него чрез този имейл по-долу :: {E-mail: [email protected]}. или WhatsApp номер: +14087216629. Благодаря, Роузлин Мендоса.