Last news in Fakti

30 Март, 2020 14:48 3 091 38

Къде инвестирахме - в болници или спортни зали?!

  • здравеопазване-
  • болници-
  • власт-
  • политика

За клоуните на властта е много по-важно, че „ще има едни пари от ЕС за усвояване”

Къде инвестирахме - в болници или спортни зали?! - 1

Къде инвестирахме - в болници или в стадиони и спортни зали? И който твърди, че Борисов бил далновиден и действал навреме, нека си отговори на този въпрос. За самолетите да не говорим.

Но ако приоритет му беше здравето на населението, сега българските болници и здравеопазване щяха да посрещнат ситуацията със съвсем друго оборудване и условия, не само срещу коронавирусът. Ние сме страната с най-висока смъртност в Европа. Нима това не е политически въпрос? Или било заяждане според пиарите на управленския елит.

Пак се оказахме неподготвени. С дихателна апаратура, с недостиг на болнични места и медицински персонал по целесъобразност, с необходими средства за дезинфекция и защитни облекла. ОПЛ и сестрите се снабдяват сами с ръкавици и маски, а с последните се разгърна държавно неконтролирана спекула с цените. За клоуните на властта е много по-важно, че „ще има едни пари от ЕС за усвояване”.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой

    8 100 Отговор
    Тоя не стига че е грозен ами и лъже!

    Коментиран от #11, #13, #14, #20

  • 2 Мммм

    76 2 Отговор
    вярно, но на тълпата не и дреме. Трябваше да има място за зрелища...тълпа, кво да я правиш. Иначе тоя рапон нямаше да издържи и 6 месеца на власт, пък те си го избираха три пъти! И това засега, не ми се мисли още колко пъти ще настъпват мотиката.

    Коментиран от #16, #36

  • 3 Димитър

    79 5 Отговор
    Точен коментар! Няма какво да се добави!
    Но коментарът не е удобен за властимащите и техните питомци.
    ОСТАВКА на режима!!!

    Коментиран от #38

  • 4 Гост

    8 42 Отговор
    Е в спортни зали, които са готови, обаче, по всяко време да станат болници...

    Коментиран от #12, #18

  • 5 мДа

    58 1 Отговор
    В нито едно от двете не сме инвестирали. Всъщност в нищо не сме, но за сметка на това парите от Европа и не само са намерили своето "приложение".
  • 6 Какво да каже човек

    50 2 Отговор
    Спортни зали , стадиони , всякакво строителство - над 50 % от усвоеното - присвоено ! Милиарди от гърбещите , често на 2-3 места европейски данъкоплатци , пари отпускани за България и гражданите ѝ !
  • 7 СЕЛЯНИНЪТ ОТ БАНКЯ

    26 1 Отговор
    Но ако приоритет му беше здравето на населението, сега българските болници и здравеопазване щяха да посрещнат ситуацията със съвсем друго оборудване - ПАК НАДЦЕНЕН. ТОЙ НА ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНО НЕЩО НЕ ДАВА ПРИОРИТЕТ И ТОВА Е ЗУЛАТА ОТ МАТРЯЛА.... КВИ ДРУГИ ПРИОРИТЕТИ ВИ СЕ ПРИВИЖДАТ, НЕ МОЖЕМ ДА ВИ РАЗБЕРЕМЕ...
  • 8 БОЧО

    44 2 Отговор
    Хвалеха ни се, че сме стояли добре, вервели сме нагоре, имали сме излишък от един милиярд и половина за 2019г. и пр. даваха се пари за спортни зали , градинки, площадки, на футболни отбори и сега искат нов заем. Нали бехме добре, излъгаха ли ни.
  • 9 Корона глад

    52 1 Отговор
    Някои хора инвестираха в къщи в Барса в млади любовници,а иначе България инвестира в роми
  • 10 Инвестирахмеееее

    36 1 Отговор
    Инвестирахме в спортни зали,които празнеят,както и в летящи бракми които евентуално някога чичо Сам може и да произведе,а може ида не произведе.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 шундурко

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    а може би морги ..а като гледам колко апаратура имат.....
  • 13 джуча

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "някой":

    ами жабуркай му го - така добре ли е
  • 14 Бе господин никой

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "някой":

    на "хубави" и "умни", като теб, вече им гледахме сеира.
  • 15 Ръмпези

    24 1 Отговор
    КОЗИРКАТА НА СТАДИОНА Е ВАЖНА, КОЗИРКАТА.....ДОКТОРИ И СЕСТРИ КУЧЕТА ГИ ЯЛИ.....
  • 16 Госあ

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мммм":

    Самураите казват,че трябва да се внимава много с низшото съсловие ! А сега това стана, демокрация на простолюдието. Атинската демокрация е друга бира. Демокрация на гражданите е записано.
  • 17 Този

    5 16 Отговор
    е голям плювалник!
  • 18 Хрис

    11 13 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Ай скрий се нещастнико, махаш с вълшебната пръчица и оп залата става болница, напълно оборудвана, готова да функционира. Те китайците защото нямат зали и затова строиха болници от нулата. Същото правят в момента и в Русия.
  • 19 Лекар БГ

    26 6 Отговор
    Добра статия.Отново браво за публикуването й.
  • 20 Йорданов

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "някой":

    Ти си никой а не някой.
  • 21 Гарантирано от ГЕРБ

    23 3 Отговор
    Къде инвестирахме - в болници или спортни зали?! Как къде, в спортни заличи, велоалейки и в некачествени пътища, защото от там се Краде най много! Докато от болниците не е възможно да се краде толкова, а и има риск да се лекуват пенсионери, което не е добре за НОИ!
  • 22 Боклуци

    6 15 Отговор
    Боклуци По добре здрава спортуваща нация от колкото хилава и болна От болница здрав не се става за разлика от Спортни зали игрища и спортуващи хора
  • 23 Не ви ли омръзна

    1 3 Отговор
    Смъртността зависи от средната възраст и средната продължителност на живота. В Сирия е три пъти по ниска от Гърция. Европейските застаряващи държави имат висока смъртност. Палестинците са винаги с една от най ниските.
  • 24 Il dittatore Boko

    6 3 Отговор
    Народът иска хляб и зрелища ! Тълпата реве: Аве Боко, аве Цезаре и крещи към гладиаторите главанаци да живй 👍 или да мре 👎! На кой му пука за плебеите !
  • 25 Българан Балкански

    2 6 Отговор
    Аман от недоправени мизантропи и мразисти. Как само изпълзяват на припек под всеобщата тревога, та дано някой забележи безумната им злоба и омраза. Ако коронавирусът имаше малко мозък, подобни злободишащи първи щяха да са в крематориумите.
  • 26 Аз съм

    0 13 Отговор
    Бойко , Бойко , грее слънце, Бойко виновен, вали дъжд пак Бойко виновен... престанете с тези глупости. Може ли някой да ми отговори на въпроса : КАК ВИЖДАТЕ КОРНЕЛИЯ НИНОВА ИЛИ РУМЕН РАДЕВ НА СРЕЩА С Р.Т. ЕРДОГАН?
    ..

    Коментиран от #32

  • 27 Бегето територията гробище😂😂

    3 0 Отговор
    Да инвестира в гробища и погребални агенции
  • 28 jforfk

    11 1 Отговор
    Не искам да съдя никого ... Болници се построиха достатъчно. И веригата завършваща на " - мед" и маса други начело с Токуда, сега част от веригата "Бадем". Та не е до липсата на болници. В другите градове не зная, но в София болници има и в Люлин и Овча купел И то модерни. Не е там работата. Никой не е подготвен за такова нещо като сега. НО! Като бях войник, по заместване охранявахме склад на тогавашната Гражданска отбрана. И в склада имаше хиляди и хиляди легла, дюшеци, противогази, облекла за ядрена, химическа и биологична защита. Та питам това къде е? Защо във всеки ВУЗ, сега както тогава, не се изучава ГО? Щото аз съм я учил. Защо закриха през 90-те години именно звената по организация на здравеопазването?

    Коментиран от #30

  • 29 dsсса

    15 0 Отговор
    Самолетите бяха за да не му спретнат майдан. Не, че това го оправдава кой знае колко де. Все пак, да изчакаме, да видим, самолетите ще се появят ли в българската войска въобще! Аз съм скептик. Но стадионите по безлюдни паланки са негово явно престъпление. Санирането на избрани сгради на безумно високи цени с пари от данъкоплатците също. Ами кугърите, които се оказа, че не могат да летят в климатичния пояс на България?
  • 30 jforfk

    8 0 Отговор

    До коментар #28 от "jforfk":

    Още нещо ... Като не става въпрос за болници и ковид 19, почти всички журналисти непрекъснато пишат как "лекарите "лъжат и източват" касата". Ами сега е съвсем ясно, че за ковид 19 НЯМА клинична пътека. Значи единственият изход, която и да е болница да получи средства за лечение на пациент с диагноза Коронавирус е да пише "вирусна бронхопневмония или "нещо друго". Значи лекарите пак са принудени да ... "лъжат и източват касата". Иначе няма как да лекуват. И още ... ПРЕСТОЯТ В БОЛНИЦА ПО ПЪТЕКА ЗА ВИРУСНА ПНЕВМОНИЯ Е 6 /ШЕСТ/ ДНИ. А броят болни по тази пътека е ограничен в рамките на една година на няколко хиляди човека. Е не съм чул някой да са го държали в болница само 6 дни. А ако броят пациенти надхвърли лимита какво се прави? Допълнително. Цената на посочената КП е ... между 600-700 лева. Някой вярва ли, че тези средства са достатъчни за поне 2-3 седмичен престой в болница?! Колкото лекуват болните сега?!
  • 31 гост

    9 1 Отговор
    Самото изказване, че шефовете на фирми трябвало да си продадат колите, за да платят заплатите на хората е абсурдно. Нито един политик от Европа не си е позволил такъв коментар, защото те са интелигентни за разлика от ганчовците. Там веднага приеха мерки за бизнеса и икономиката, финансираха банките на нищожни лихви, за да гарантират плащанията на заплатите. Абсурдно е да караш бизнеса да плаща заплата, а в същото време да няма продукт, от който той да получи някаква печалба. Имаха месец за реакция, да стартират производство на защитни облекла, а не го направиха, вместо това затварят фирмите и карат шефовете да плащат "кухи" заплати. Е няма такива балами, вече няколко прознати бяха уволнени седмица след обявяването на положението, при което те са принудени да отидат и да се наредят на опашка в бюрото по труда наред с циганите, пристигнали от европейските страни, нали не се създава предпоставка за зарази. Мой приятел работи в бюрото, ами не могат да ги накарат да си чакат реда, децата им скачат като маймунки около тях, движат си се на тумби, полицаите пропускат групичките цигани и пишат глоби на българите, защото от циганите може да получат тупаник. Слаба държава, слаби политици, хвалят се, че щели да отпуснат 5млрд, а реалния максимум, който може да стигне до хората е под 500млн., махни корупцията, краденето и завишените поръчки и колко ще останат? 100млн.? България ще го закъса заради тъпанарите в управата, а не заради вируса. Вместо да си рабоят и да се н

    Коментиран от #34

  • 32 хитър си Андрешкооо

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Аз съм":

    Отклоняваш се от темата и за това не може .
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ТОЧКАТА

    6 0 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    ,,....тъпанарите в управата ,, са по америчката цветна технология...,,,вкарай трима глупака в управлението и те ще разсипят всичко...Така се побеждават страни сега-без войни ,само с избори!!!!
  • 35 Браво

    5 0 Отговор
    Кратко, точно и вярно! Няма какво повече да коментирам - умните ще разберат и без коментар, глупавите, каквото и да им напишеш, няма да разберат, а простите управляващи дори не обичат да четат (тарторът им е чел само една книга), те най-обичат да крадат и да „усвояват“.
  • 36 безпартиен

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мммм":

    Това с печеленето на избори е още от времето на "великия" Сталин:"Не е важно народа как ще гласува,а кой ще брои!"А в по-ново време:Ако изборите можеха да променят нещо,биха ги забранили!
  • 37 Старата максима е

    1 0 Отговор
    хляб и зрелища ..., болници не можете да трансформирате в спортни зали, но както виждате обратното е възможно, така че инвестициите са правилни, да не говорим още колко много стадиони и паркове можем да превърнем в полеви болници и места за вечен покой
  • 38 БайУи

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Димитър":

    Правителствата подават оставка, режимите се измитат с революции!