Last news in Fakti

13 Април, 2020 20:30 31 988 79

Коронавирус в България: скоро отново на работа и на училище, а през лятото даже на море?

  • българия-
  • герб-
  • венцислав мутафчийски-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Каквото и да мисли властта по въпроса за разхлабване на мерките, едва ли ще го каже публично

Коронавирус в България: скоро отново на работа и на училище, а през лятото даже на море? - 1
Снимка: БГНЕС

Скоро отново на работа и на училище, а през лятото даже на море? Въпреки коронавирус? Каквото и да мисли властта в България по въпроса за разхлабване на мерките, едва ли ще го каже публично. Ето какво се знае до момента:


Ако се сбъдне оптимистичната прогноза на главния здравен инспектор да не бързаме да отменяме морските почивки през юли и август, концесионерите на плажове ще трябва да се захванат с местенето на чадъри и шезлонги на приемлива дистанция. Това е новото нормално в условията на пандемия от коронавирус. Но независимо от оптимизма на д-р Ангел Кунчев, каквото и да мисли властта в България по въпроса за разхлабване на мерките, тя едва ли ще го каже публично. Не и преди да е минал април, за когато е прогнозиран пик на заразените. А и точно сега подобно говорене би имало демобилизиращ ефект върху гражданите.

Има ли план за облекчаване на мерките?

В зависимост от априлските събития, управляващите са подготвили три сценария за провеждане на парада за Гергьовден. Дано имат толкова и за облекчаване на извънредните мерки. Премиерът Борисов призова българите да покажат “самодисциплина в тия една-две седмици след Великден”, за да се мисли след това за смекчаване на ограниченията. Но не спомена конкретни срокове кога може да се случи рестартът.

Макар миналата седмица вицепремиерът Томислав Дончев да заяви, че все още няма яснота кога ще се премине към по-лек режим, вече е известно, че това се обсъжда. Най-неотложните мерки са свързани с отварянето на училищата, университетите и детските градини, очаквано през месец май. В някои европейски страни като Австрия, Дания и Норвегия вече обявиха кога ще възобновят занятията. Гърция и Португалия също смекчават мерките през май.

Що се отнася до България, темповете, с които се развива заразата, позволяват да работят не само магазините за хранителни стоки, но и тези извън моловете - за електроуреди, дрехи, резервни части, автомивки, работилници и пр. Разбира се, при спазване на изискванията за дезинфекция и предпазни средства. Пазарите на открито също все още работят. Но от 16 април, в навечерието на Великденските празници, ги затварят за неопределено време.

Характерно за държавите, в които се планира поетапно разхлабване на мерките, е провеждането на масово тестване. В България такъв масов скрининг, който да стане база за епидемиологичен анализ, беше обещан след пика през април - тоест, чак през май. В началото на втория месец в извънредно положение осигуряването на достатъчни количества тестове си остава проблематично. Въпреки че “като циганета се молим за тестове да намерим”, както заяви премиерът. От вчера поне в Банско започна масово тестване с доставените около 6 000 бързи теста.

Какъвто и да е следващият етап

Засега щабът и правителството призовават единствено към постоянство в изолацията. Без да разкриват плановете си за поетапно връщане към (нова) нормалност. Но какъвто и да е следващият етап, отсега е ясно, че ще изисква ресурс на МВР. А недостигът на полицаи в системата е проблем от години.

Разхлабят ли се мерките, униформените ще трябва да вършат много повече от сегашното патрулиране по входовете и алеите на парковете.

Със Закона за извънредното положение на армията бе разрешено да съдейства на МВР “за налагане на мерки за предпазване, ограничаване и преодоляване на последиците от заразата”. За целта бяха спрени военните занятия, както и участията на български военнослужещи в мисии зад граница. Засега военните все още си седят в гарнизоните. Напуснат ли ги, няма да е добър сигнал.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    74 30 Отговор
    ехеее.... дали ще ни пусне Бойко лятото на море???

    Коментиран от #51

  • 2 Някой си

    182 41 Отговор
    Бе кой е луд да иде на бетономорието......доста се постараха да изгонят българите от там..........

    Коментиран от #8

  • 3 НххххххМ

    81 18 Отговор
    Никой няма да го пита...
  • 4 Статия "дъвка"

    102 11 Отговор
    Не ви ли омръзна да дъвчете едно и също всеки ден? Никой не пита короната, само си мляскате!

    Коментиран от #5

  • 5 Еблю

    87 8 Отговор

    До коментар #4 от "Статия "дъвка"":

    Това е защото тия шушляци нямат капацитет да напишат нещо смислено,само претоплени манджи.
  • 6 Какво море

    108 10 Отговор
    Какви пет лев нито ще имаш пари, нито отпуска!

    Коментиран от #55

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Угрижен ТРОЛ

    99 36 Отговор

    До коментар #2 от "Някой си":

    На море само в Гърция. Спонсор на Гербераската оригархия не ставам. Оставка.

    Коментиран от #10, #47

  • 9 Нулев пациент

    114 16 Отговор
    Дилемата пред Бойко е, че от една страна иска да държи народа под ключ и в психоза колкото се може по-дълго време. От друга- неговите бивши колеги от групировките държат голяма част от бизнеса по морето. И не им е добре да им бърка в джоба. Това, че преди ден разправяше на един работник на магистралата "от май месец всички ще пътуват към морето" е по-скоро насочено към приятелите му от ВИС,СИК и ТИМ.

    Коментиран от #30

  • 10 Някой си

    49 10 Отговор

    До коментар #8 от "Угрижен ТРОЛ":

    Аз пък хич не ходя на море.....знаеш ли колко ми е добре?

    Коментиран от #15

  • 11 Съкратен поради кризата

    99 9 Отговор
    Взимам си 180 лв от социалните и заминавам на море. Да се удавя.
  • 12 Угрижен ТРОЛ

    80 10 Отговор

    До коментар #7 от "Ръмпези":

    Този път съдбата няма да е благосклонна към него. Много сме, силни сме. Колелото се върти, един път си отгоре, после отдолу. Дните са му пребоени, ще изпита цялата сила на ретроградният Меркурий.
  • 13 sbs

    50 8 Отговор
    Защо нито един СПЕЦИАЛИСТ---..С НАЙ -ГОЛЯМОТО СЪ-не каже колко време можеш да носиш противогаз с дихател активен въглен в загазована среда -------и колко ще ти помогне един парцал извинявам се исках да кажа маска от плат --която не филтрира а само натрупва прах- и всички въжможни микроби-на вход на дихателната система----------за противогаза мога да кажа 10-15 мин.---за маската да каже СПЕЦИАЛИСТЪТ-С ГОЛЯМОТО СЪ.

    Коментиран от #16

  • 14 Аз нямам

    58 19 Отговор
    Намерение да ходя та хотел, бар дискотека или кафене през следващите 6 м и да тествам колко ми е силен имунитета без да зная коя сервитьорка, готвач или барман са заразни..
  • 15 Угрижен ТРОЛ

    42 7 Отговор

    До коментар #10 от "Някой си":

    Взимам те на мои разноски, ще опразним цялото черноморие, грам фандък за Герберските олигарси.

    Коментиран от #17

  • 16 Угрижен ТРОЛ

    85 8 Отговор

    До коментар #13 от "sbs":

    Маската след 5 тата минута се превръща в лигавник, а както е известно това е идеалната среда за размножаване на вируса!
  • 17 Някой си

    27 10 Отговор

    До коментар #15 от "Угрижен ТРОЛ":

    Бях моряк по едно време.......нагледал съм се на морета за десет живота напред.....иначе благодаря за предложението......
    Сега ако ида към морето заради жената и децата, гледам некое сгодно барче да има ама от другата страна на пътя, не на плажа (с климатик) с добра кухня, ледена ракия и айрян и добра салата за мезе, а и хапката да си я бива, държа на добрата традиционна българска кухня.......та така, но все пак мерси, че предложи да водиш на море човек, който е обиколил повечето морета и океани по света :)

    Коментиран от #21

  • 18 666

    28 2 Отговор
    Ша ни пусне навсякъде,щот нема мъни , само за иборите - да сме тука
  • 19 Гюнтер Германеца

    37 8 Отговор
    С тази разлика че в Германия получиха вдички които си останаха по домовете целите заплати, а в България са в нечкатен отпуска и Море през крив макарон оцветен в синьо!

    Коментиран от #20, #44

  • 20 Някой си

    26 1 Отговор

    До коментар #19 от "Гюнтер Германеца":

    Това ще го разберат през следващите два месеца!
    Най-хубавото предстои!
  • 21 Угрижен ТРОЛ

    26 3 Отговор

    До коментар #17 от "Някой си":

    Ти направо ми развали настроението, вечерта и ми вгорчи живота. За първи път някой ми отказва предложение. В този час, и в тази минута взимам окончателното решение, край, точка, това беше, стига, баста, тръгвам за Гърция и няма да се връщам.

    Коментиран от #23, #25

  • 22 sbs

    37 2 Отговор
    На вниманието на СТАТИСТИЦИТЕ --и -МАТЕМАТИЦИТЕ-АКО ИМА ТАКИВА .Колко маски МАСКИ с размер 20-20 см.+20см ластик се получават от един топ плат-каква му-е цената каква е цената на МАСКЪЪТЪ-какви са разходите и ----това по скоро е въпрос за второкласник и министерстгвото на незнанието и безхаберието --извинявам се исках да кажа на образУванието
  • 23 Някой си

    15 4 Отговор

    До коментар #21 от "Угрижен ТРОЛ":

    Ан тъй!
    Бегай у Византия, ама бързо!
    Чу ли?
  • 24 Калинка от Герб

    55 5 Отговор
    Омръзна ми да гледам сутрин и вечер едни и същи мутри по телевизиите като коментатори на мач. Някой си печелят от тази уж криза а други от безизходица си самоубиват или нарастват битовите скандали с ужасяващ край.Лично на мен ми омръзна това положение и не ми пука дали ще се заразя. Ако ми е дал бог живот ще го живея . Но няма да дам някакви тикви и безхаберници да ми диктуват измислените си правила който те сами не спазват. Пример тиквата Борисов с срещата с тракториста който го е гледал ще разбере за какво говоря.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 РАЙ

    34 6 Отговор
    КЪДЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ БЕЗ ТИКВАТА БЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ТОЙ ЩЕ НИ ИЗПРАТИ ДО ЕДИН В РАЯ .............
  • 27 sbs

    31 6 Отговор
    Имам въпрос към загрижените за моето здраве-какъв е размерът на този вирус какъв е размерът на междутъканното пространство на маските -и ако -пръдна през маска -извинявам се но това е биологично каква е вероятността да премине миризмата и в съответно вирусът.И за тези които не знаят -има БЪЛГАРСКА ПОГОВОРКА -ДАЙ НА ГЛАДНИЯТ ДА ЯДЕ НЕ ГО ПИТАЙ КЪДЕ ЩЕ С-РЕ
  • 28 Угрижен ТРОЛ

    27 2 Отговор

    До коментар #25 от "Някой си":

    Заминавенето за Гърция се отлага, между коментарите във „Факти" прочетох Гръцката митология и там пише, че Гърците били измислили секса, а римляните по- късно са включили в него и жените. Завинавам за Италия.

    Коментиран от #29

  • 29 Някой си

    13 2 Отговор

    До коментар #28 от "Угрижен ТРОЛ":

    Мъдро, и наче можеш да се окажеш момиченцето на някой византиец..........а можеше и да ти хареса, кой знае :)

    Коментиран от #33

  • 30 пешо

    19 0 Отговор

    До коментар #9 от "Нулев пациент":

    те не са бивши,а и настоящи ,че и съдружници!
  • 31 Tozi

    31 1 Отговор
    DW да бе, ако четете DW ще видите какво се пише за тиквата . Нямате си идея какво правят съседите за земеделие, икономика, безработица и се. А тук тиквопоклоници-бивши комунисти да се правят на умни мишки. На лято ще за пеят друга но ще сме на дъното, то и сега къде сме заради вас тиквопоклоници.
  • 32 незнайко

    28 13 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Разхлабят ли се мерките, униформените ще трябва да вършат много повече от сегашното патрулиране по входовете и алеите на парковете.
    ЕТО ТОВА Е ЦЕЛТА НА НА ТАЗИ "ПАНДЕМИЯ", ПЪЛЕН КОНТРОЛ НА НАСЕЛЕНИЕТО !!! ЖИВОТА СВЪРШИ И КОЛКОТО ПО СКОРО ГО РАЗБЕРЕМ Е ПО ДОБРЕ, ЗА ДА НЯМА ИЛЮЗИИ !!!
  • 33 Василий българоубиец

    11 2 Отговор

    До коментар #29 от "Някой си":

    Чиба бе мършо Ганьо

    Коментиран от #36

  • 34 КАШКАВАЛА ША ГО ЗЕМЕШ ЛИ КАШКАВАЛА

    15 5 Отговор
    ДО НЯКОЙ СИ....И УГРИЖЕН ТРОЛ

    Да бе....То затова не можем да се разминем от шопи и майни на морето....Щото е ,,кофти,,...Всяка втора кола е със софийска и пловдивска регистрация...Башка чужденците......

    Коментиран от #35

  • 35 Някой си

    6 4 Отговор

    До коментар #34 от "КАШКАВАЛА ША ГО ЗЕМЕШ ЛИ КАШКАВАЛА":

    Шът бре, номерата на колите ми започват с “В“, ясно!

    Коментиран от #41

  • 36 Някой си

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "Василий българоубиец":

    Ти бегай сега в италия, там също са почнали като византийците......с момченца като теб.......имаше един император римски, как му беше името......подсети ме ако обичаш, ще забравих......даже цял филм има посветен на него......с мнооого срамни и неприлични сцени с момченца :)
  • 37 Някой

    30 1 Отговор
    За 1 месец около 20 000 теста ... мале разцепвам се ... до кога смятате да си стоим вкъщи ... а след това ... може да има хора с Covid но без никакви симтоми само пренисители на вируса
    И да се дигне извъредното положение и да не се дигне пак ще има заразени ...
  • 38 sbs

    19 4 Отговор
    Всички имате телефони направете снимка в близък план на маските дори и скъпи --приличат на оградна мрежа и задайте въпроса ---ТОВА ЛИ ЩЕ МЕ СПАСИ -ДРУГИЯТ ВЪПРОС -има излекувани--- най- чистосърдечно да са живи и здрави -ДАЛИ БЪЛГАРСКАТА МЕДИЦИНАТА ГИ СПАСИ И АКО Е ТАКА КЪДЕ Е ВАКСИНАТА
  • 39 Пако

    31 3 Отговор
    Ама той Шутът от щаба каза ,да не се празнуват
    Великденските празници и....... Цветница.
    Значи до декември сме “когато е Цветница”,
    няма да вдигат забраната за нормален живот,
    и трябва всеки ден да слушаме каква ужасна
    смърт ни очаква всеки момент....
    Народен съд,за тези извратени изчадия адови
  • 40 Мутафчийски

    20 4 Отговор
    Грипът тип Б е по-опасен от короната,а маските изобщо не помагат.....удължаваме мерките до Нова Година.ЧНГ!
  • 41 КАШКАВАЛА ША ГО ЗЕМЕШ ЛИ КАШКАВАЛА

    14 1 Отговор

    До коментар #35 от "Някой си":

    Кажи така бе човек.....Щото аз не ходя на море.....Аз слизам на плажа....Пък щом колата ти е с ,,В,, регистрация значи си морски.....
    Е какво не ти харесва нашето море....??? На мен ми харесва,говорил съм с много хора от вътрешноста на страната и определено ни завиждат....ВеРВАЙ МИ......
    Пък на който не му харесва,да ходи където иска,негова си работа,ама що трябва да плюем и обиждаме ,че българското черноморие е кофти......

    Коментиран от #50

  • 42 Ян БиТурбо Бибиян

    6 1 Отговор
    КУХАВЕЛНИЦИ
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 за пари или удоволствие го правите

    12 10 Отговор

    До коментар #19 от "Гюнтер Германеца":

    Стига лъга. под друга статия пишеш, че гърците ще ходят на Великден на църква само, че има забрана да отварят църквите и там дават за пример БГ, че ще са отворени. Пишете, че в Германия от утре свалят мерките и отварят училища-само, че имат ваканция в Германия която е до 19.04 за след това, но не се знае кога може да има по етапно отваряне на училища и не за всички класове .Маските са задължителни от утре, глоба за струпване и не спазване на дистанция. Много подъл БГ народ вместо до се подкрепя като останалите нации в момента и да предпазят не само себе си а и околните, Вие призовавате към неподчинение и бунтове .Толкова ли сте прости ,че като една голяма част в държавата не работи всеки един бунт сега ще върне държавата в лукановата зима и ще бъде изолирана и от ЕС месеци .Тогава ще видите глад и мизерия .Не мога да разбера каква нация е това като в собствената си държава не само но вън се правят мизерии. Не българите не са расисти те мразят сънародниците си. Не, не ме е срам от Бойко ,срам ме е от една част от българите .То русофили, русофоби и всякакви фили ама явно няма българофили. На 3 март 19. 02 много патриоти, много националисти и повечето обаче с партийната си пристрастия отбелязват празника .А не маже ли да бъдете просто човеци?
  • 45 gggw

    14 1 Отговор
    аз едно нещо нимоа да разбера. други медии освен дойчи веле за цитиране няма ли? цитирайте някоя унгарска медия чат пат, някоя чешка за цвят.. саамо дойче веле
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Нали до скоро

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Угрижен ТРОЛ":

    им беше служител да не те уволниха мухахаха. Ние ти казваме нещо ти не.Сега обърна палачинката.Но нищо дошъл ти е акъла в главата.Браво.
  • 48 HohoBoho

    8 2 Отговор
    "Каквото и да мисли властта по въпроса за разхлабване на мерките, едва ли ще го каже публично"
    АЗ ИСКАМ ДА ЗНАМ!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Някой си

    17 0 Отговор

    До коментар #41 от "КАШКАВАЛА ША ГО ЗЕМЕШ ЛИ КАШКАВАЛА":

    Морето ни си е хубаво, спор няма!
    Не са хубави тия дето го застроиха....

    Коментиран от #52

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 КАШКАВАЛА ША ГО ЗЕМЕШ ЛИ КАШКАВАЛА

    8 3 Отговор

    До коментар #50 от "Някой си":

    Прав си,но и Ривиерата и Палма де Майорка и прочее е почти същото.....Кофти е , че постоянно се оплакваме и сме отчайващо песимистични......По нашето черноморие има уникални места и плажове,а и не съм чул чужденец да говори лошо за морето......

    Коментиран от #53

  • 53 Някой си

    11 2 Отговор

    До коментар #52 от "КАШКАВАЛА ША ГО ЗЕМЕШ ЛИ КАШКАВАЛА":

    Забраниха палатките, защо?
    Дадоха плажовете на концесия, защо?
    Хубави места по морето много, но не можеш да идеш и да си разпънеш палатката там...
    Нито с колата да влезеш....
    Все ще изникне някоя бариера....
    А морето и плажовете са наши, не техни!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Киркор

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "Какво море":

    Имам и двете,споко!!!
  • 56 некойси

    14 1 Отговор
    Я да видим сега ... да кажем болшинството от българите са ги пуснали в платен отпуск, който вероятно е изтекъл и сега са в неплатен. В момента се трупат сметки и борчове от спирането на икономическа дейност на почти всичко. Малко са онези, които ще имат заделени средства за почивка. Чуждестранните туроператори няма да докарват почти никакви туристи у нас, а и резервациите от чужди граждани са предполагам отменени до дупка. При наличието на всички тези фактори картинката не изглежда никак оптимистична. Жалкото е, че туризма у нас е отрасъл, който докарва съществен приход на хазната, и е един от малкото недоубити от некъдърната и корумпирана власт!
  • 57 Който иска

    5 0 Отговор
    да работи и да се пази сам.Управляващите да го бухат.
  • 58 ФАКТ

    7 15 Отговор
    ...ПИША В ВСИЧКИ СТАТИИ В КОИТО СЕ ГОВОРИ ЗА ГЕРБ И ПРОТИВ ГЕРБ..НО ТАКА И НЕ ПОЛУЧАВАМ ОТГОВОР..А ВЪПРОСА МИ Е ЛЕСЕН..ОТПРАВЕН Е КЪМ ВСИЧКИ КОИТО КАЗВАТ ОСТАВКА НА ГЕРБ..ЧУДЕСНО..ПИТАМ ВИ ВСИЧКИ ВАС..ВИЕ КОГО ИСКАТЕ ДА НИ УПРАВЛЯВА ЩОМ ИСКАТЕ ОСТАВКАТА НА ГЕРБ...????ПИТАМ ТЕЗИ КОИТО СТЕ ПРОТИВ ГЕРБ....КОЯ ПАРТИЯ ИСКАТЕ ДА НИ УПРАВЛЯВА СЛЕД КАТО ПРИМЕРНО ГЕРБ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКА....??????????ЧАКАМ ОТГОВОРИ...СМИСЛЕНИ..?

    Коментиран от #64, #66

  • 59 огхохг

    5 1 Отговор
    Колкото и да ми се иска тази година гръцкото море ще е през крив макарон.
  • 60 аху ихи

    3 7 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Най-неотложните мерки са свързани с отварянето на училищата, университетите и детските градини, очаквано през месец май." - таман да може вируса да се разпространява без проблем. Те това ще е най -голямата глупост ако се отворят училищата. Най - неотложните мерки са свързани с икономиката не с отваряне на училищата.

    Коментиран от #63

  • 61 путин9

    5 4 Отговор
    На море само в Анталия
  • 62 ВИНЕТУ

    6 1 Отговор
    ВЛАСТТА БОЙКО ТИКВАТА ЛИ Е ?
  • 63 Умен

    2 3 Отговор

    До коментар #60 от "аху ихи":

    Абе над 50% от даскалиците и професорите са в критичната група дето най-мрът от корона. Като отворят училища и университети да не се изпонатръшкат.
  • 64 ОТГОВОР

    11 1 Отговор

    До коментар #58 от "ФАКТ":

    СЛЕД ГЕРБ ИСКАМ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ЧЕСТНИ УМНИ И ОБРАЗОВАНИ
  • 65 Матей

    6 1 Отговор
    Какви военни,колцина са останали?Нали ги изкараха да помагат на джандарите и мълчешком ги прибраха в казармите.Какво,мобилизация ли ще правят и юруш по сокаците с БЕТЕЕРИ!?дИКТАТУРАТА СВИРЕПСТВА,в стихията си е,и пиле не може да прехвръкне.Хареса им и още може да го удължат,пък които дадат фира,ще го приписват на вируса и да се попълва бройката за статистиката,да се поддържа високо ниво на стрес,всяка сутрин по конска доза адреналин за разсънване,да се оцъклиш и фиксираш в една точка.
  • 66 goni

    4 3 Отговор

    До коментар #58 от "ФАКТ":

    Няма да получиш. Защото ....! Няма алтернатива! Ако, щеш вярвай!:)
  • 67 joro

    6 0 Отговор
    Извинете , а на плажа ще може ли да си печеме лицата , или само с маски? А бански?

    Коментиран от #69

  • 68 Коронавирус

    1 6 Отговор
    Първо на работа и на училище, после на море и после на ..............., да не съм груб, на края на града за постоянно!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Даааа

    0 2 Отговор
    У водата с маска и ръкавици
  • 72 Пенев

    0 0 Отговор
    Не искам аз слава и пътища лесни ,а ватенка зимна за топлия ден!
  • 73 Чифутчийски

    1 0 Отговор
    2021 година юни месец ще отменя извънредното положение
  • 74 Чук и Гек

    4 1 Отговор
    Ле-лееее! Ами, то ако през комунизма е било така, както сега командва Бойко, то не е било толкова лошо! Добре, че дойде тази пандемия, че да разберем колко хубаво са живели предците ни при бай Тошо! Не работиш и ти плащат, границите затворени, имаме хубав вожд, не ходете на черква, навсякъде ред и дисциплина, хората наредени на опашки пред магазини и учреждения! Ако такъв е комунизма, какво му е било лошото!!!? Защо пропагандата сега лъже? Младите се осъзнахме най после.
  • 75 чиче

    1 0 Отговор
    От 7 милиона 700 болни.Пандемия за милиарди от ЕС Корона в Банско.Да ама не
  • 76 не ми пука

    2 1 Отговор
    Не съм вярвал ,че в България може да има толкова много промити мозъци и роби на шепа управници, явно резултата от 500 годишното робство си казва думата и до сега. Жал ми е за вас , нямате никаква гордост , каквото ви кажат господарите и сте готови да го изпълнявате с цената на живота на вашите деца. Българите бяха горд и непобедим народ преди векове , а сега е жалка сбирщина от страхливо племе .
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Матей

    0 0 Отговор
    НАПРАВИ СИ САМ МОРЕ!еДИН ГУМЕН БАСЕЙН НА ТЕРАСАТА и се цамбуркаш без пари.Какви морета,какви 5 лева,като падне обсадното положение и хората ще са ни живи,ни умрели,прежълтели и размекнати.Освободени от карцера,едва ще имат сили и желание да изпълзят на слънце,изпаднали в летаргия и каталепсия(привидна смърт).И после чакай работа от тях,колкото от затворници става нормални хора,толкова и от такива чакай нещо градивно.Това също е полезен страничен ефект от извънредното положение за господстващата олигархия.