Last news in Fakti

23 Април, 2020 10:00 20 934 61

МВР се гаври с българите със садистично удоволствие

  • коронавирус-
  • covid-19-
  • мвр-
  • акции-
  • мерки

През последните дни се наблюдава ескалация на социалното напрежение във връзка с новите нормативни актове на изпълнителната власт

МВР се гаври с българите със садистично удоволствие - 1
Снимка: Архив

Коментар на Еленко Божков са сайта "Гласове"


За съжаление, в тази обстановка представители на изпълнителната власт и управленските структури си позволиха да се гаврят с българските граждани. Вътрешният министър Младен Маринов със зле прикрито садистично удоволствие от ТВ екрана си позволи да каже „Хайде сега, да видим тези които са излъгали, как ще се върнат в София“. На 19 април т.г. главният секретар на МВР Ивайло Иванов в предаването „Беновска пита“ заяви: „Когато и някой да е напуснал, тогава са важали други правила, действаме по новите правила в заповедта“. С една дума- напуснал си законно столицата, но вече има нови правила и не можеш да се върнеш. Не се нуждаят от коментар и нелепите му думи: „Жалко за тези хора, които погазиха правилата и отидоха при близките си без да знаят заразени ли са или не“. С една дума, хората на МВР, които легитимно пропуснаха гражданите да напуснат столицата, в момента нелигитимно възпрепятстват същите хора да се приберат в нея. Десетки хиляди софиянци, излезли при едни правила, сега са принудени да лъжат, за да се приберат по домовете си.

През последните дни се наблюдава ескалация на социалното напрежение във връзка с новите нормативни актове на изпълнителната власт, касаещи ограничаване разпространението на коронавируса и най- вече с практическото им тълкуване и прилагане.

Към настоящия момент десетки хиляди български граждани отчаяно се опитват да се доберат до домовете си в София, подложени са на принудително, унизително и продължително чакане в километрични колони по входно- изходните пътни артерии на столицата.

Без /на този етап/ да коментираме цялостната стратегия и тактика на управляващите в борбата със сериозната опасност, се спираме на няколко актуални момента:

На 20.03.2020 г. със заповед РД- 01-143/20.03.2о20 на министъра на здравеопазването, на входно изходните пътища на областните градове МВР изгради контролни пунктове за проверка на преминаващите. В нея изрично е упоменато, че се допуска преминаването на лица, само в „случаи на неотложност на пътуването, наложено от полагане на труд в населеното място, здравослони прчини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес“ и т.н.

Оставяме настрана ефективността на подобни мерки. Защото например, от София до Перник /25 км/ пътуването е с посочените ограничения, а в рамките и територията на Софийска област няма проблем хората свободно да се придвижват от Драгоман до Копривщица, Самоков и др. /120- 150 км/.

В декларациите, които съгласно посочената заповед гражданите представят на контролно- пропускателните пунктове се попълват редица лични данни, но по- важното е друго:

-Посочва се постоянен и настоящ адрес.

-В т.1 фигурира полето „живея на следния адрес“. А под него в скоби е посочено (Изписва се адреса, на който деклараторът пребивава, в случаите когато живее на адрес, различен от постоянния или настоящия му адрес.)

Т.е., априори се допуска, че гражданинът на практика може да не живее на постоянния си или настоящ адрес.

-т.4 се попълва с пояснението под нея (тук деклараторът собственоръчно изписва, че не работи, в случай че не упражнява трудова дейност).

Т.е. се допуска, че гражданите могат да пътуват и преминават през КПП и без да упражняват трудова дейност.

-т.5 регламентира пътуването и по други причини: „Други обстоятелства, налагащи неотложно придвижването ми извън населеното място, в което се намира адресът, на който живея или работя“ В скоби отдолу: (посочва в какво точно се изразява неотложността за пътуването - здравословно състояние на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес или други причини)

Това беше нормативната база, въз основа на която до 17 април се осъществяваха пътуванията между областните центрове в условията на извънредното положение.

В дните преди Великденските празници десетки хиляди души напуснаха столицата, минавайки през контролно- пропускателните пунктове, представяйки попълнени декларации. В тях са посочени различни причини за пътуването. Щом хората са преминали, значи конролните органи са приели декларираното за истина. Ако има граждани, които са попълнили неверни данни, задължение на администрацията е да установи това, да го докаже по надлежен ред и да търси административна или наказателна отговорност от извършителите.

След това „пропускане“ на огромни маси от хора да напуснат съвсем законно и регламентирано столицата започна „хокането“ и заклеймяването им.

На 16 април 2020 г. на извънредна пресконференция Националният оперативен щаб обяви новите мерки. Съобщи /около 23:30- 23:40 ч/, че след около 20- 30 минути се забранява влизането и излизането от София на автомобили с посочени изключения. Позова се на заповед на министъра на здравеопазването.

От 00:00 ч. на 17 април това започна да се прилага. Самата заповед РД-01-224/16.04.2020 се появи публично /в сайта на МЗ/ след повече от 9 часа. В нея се посочваха изключенията. А в точка 2 се казва: „За гражданите, които отиват и се връщат от работа с личен автомобил се допуска влизане и излизане от територията на град София в интервалите от 6:00 до 8:00 ч. и от 18:00 до 20:00 ч.“

В предходната точка 1 е разрешено преминаването по всяко време на „служебни автомобили и автобуси, превозващи служители до и от местоработата им“.

През последните 2-3 дни /по време на празниците/ тази заповед на практика се тълкуваше произволно, неаргументирано и свободно от постовете по контролните пунктове. Извън посочените часове не бяха допускани служебни автомобили, превозващи работници и служители до предприятия, имащи стратегическо значение. Ако смяната на един човек, живущ в София и работещ в Ботевград свършваше в 8 ч. сутринта, той трябваше абсолютно неоснователно да чака до 18 ч., за да се прибере в къщи. Нелогично и несвързано с нормални мерки против епидемията, на практика се затормозява функционирането на икономиката на държавата.

За съжаление, в тази обстановка представители на изпълнителната власт и управленските структури си позволиха да се гаврят с българските граждани.

Вътрешният министър Младен Маринов със зле прикрито садистично удоволствие от ТВ екрана си позволи да каже „Хайде сега, да видим тези които са излъгали, как ще се върнат в София“.

На 19 април т.г. главният секретар на МВР Ивайло Иванов в предаването „Беновска пита“ заяви: „Когато и някой да е напуснал, тогава са важали други правила, действаме по новите правила в заповедта“. С една дума- напуснал си законно столицата, но вече има нови правила и не можеш да се върнеш. Не се нуждаят от коментар и нелепите му думи: „Жалко за тези хора, които погазиха правилата и отидоха при близките си без да знаят заразени ли са или не“.

С една дума, хората на МВР, които легитимно пропуснаха гражданите да напуснат столицата, в момента нелигитимно възпрепятстват същите хора да се приберат в нея. Десетки хиляди софиянци, излезли при едни правила, сега са принудени да лъжат, за да се приберат по домовете си.

Очевидно е, че това е част от друга „игра“. Населението трябва да се държи в подчинение и страх. Трябва да се дисциплинира. Моментът е изключително подходящ. „Раята“ и стадото трябва да слуша.

Със сигурност, обявеният брой на заболели от коронавирус през близките дни ще скочи драстично. Инструментите за отчитане, броят направени тестове, броят на установените случаи са в ръцете на управляващите. На хората трябва безапелационно да се „набие в главата“, че покорството и послушанието са единствения начин за спасение. И че трябва да слуша. Защото иначе ще чака на опашки по пътищата и ще плаща глоби.

А на бизнеса, да се внуши че не върви ли по правилата ще има проблеми.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 103 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луд

    177 14 Отговор
    Прав е това ако стане в Япония двамата ще си направят публично сепуко и харакири едновременно,което ше се предава по телевизията ,а тук ще стане едно голяма нищо.И аз забелязах задоволството на министъра ,че гражданите ще спят на пътя
  • 2 il dittatore Boko

    178 14 Отговор
    Рибата се вмирисва откъм тиквата !

    Коментиран от #41

  • 3 боцмана

    125 8 Отговор
    И получава бонуси за това.

    Коментиран от #15

  • 4 гост

    46 113 Отговор
    Заглавието е фейк нюз. Истинското заглавие трябва да е '' Тарикатите,считащи се за недосегаеми и ненаказуеми, се гаврят с живота и здравето на останалите български граждани със садистично удоволствие''.Същите тези обиждаха гражданите, спазващи социалната изолация, наричаха ни ''роби, страхливци, овце и говеда'', само, че не ние останахме да спим една нощ в софийското поле, а именно онези ТАРИКАТИ, които казваха- ей сега ще ПРЕЦАКАМЕ всички ''овце'', като умишлено излъжем за причината при напускане на София по Великден, и ще се ИЗПЛЮЕМ В ОЧИТЕ на ''робите''.които си стоят и блеят в домовете си в София, а после си ПЛАТИХА за тарикатлъка и останаха да нощуват на полето.

    Коментиран от #14, #24

  • 5 Automaniak

    115 19 Отговор
    ПОШЛИ МИЛИЦИОНЕРИ...Е.АХА МАЙКАТА НА НАРОДА..УТРЕ АКО БОЙКО СДАДЕ ВЛАСТА КАК ЩЕ НИ ГЛЕДАТЕ БЕ МЕКЕРЕТА..ИЛИ ПАК ЩЕ ПОЧНЕТЕ ДА ЛИЖЕТЕ ХРАЧКИТЕ...
  • 6 Ахаха

    79 6 Отговор
    Не граждани, а кокошки за скубане,)
  • 7 Последния софиянец

    19 77 Отговор
    Стойте си вкъщи. Мерките ще стават по строги. Наближава пика.

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 всяка диктатура завършва трагично

    93 10 Отговор
    Упоменатите тиквеници , т.е. възпроизвеждащи на своето ниво Тиквения интелект и манталитет и тъкмо за това и назначени от него лично , макар и да ''ръководят'' МВР , не изчерпват МВР все още , макар вероятно и усилено да работят за засаждане изцяло и единствено на този сорт. Ще дойде време тъкмо тях да ги задържат служители на МВР , макар , че много ми се иска народът да ги докопа.
  • 10 Еленко

    21 64 Отговор
    здраво се е напънал да каже нещо, ама не се разбра какво точно.
  • 11 гост

    19 70 Отговор

    До коментар #7 от "Последния софиянец":

    Не разбирате ли, че ''безсмъртните'' тарикати НЕ ИСКАТ да ви чуят- за тпх е важно самосъзнанието, че са прецакали всички останали хора, че са извършили геройство, когато са станали сеячи на ковид-19 в провинцията, че НЕ ИМ ПУКА, че вероятно вече са заразили някой билнав човечец от малкото селце, в което са се установили са Великден и разсъждават в посока, че щом не изпитват здравосповни проблеми, значи не са вирусоносители на ковид-19 и НЕ ИМ ПУКА за живота на никого около тях. Това се нарича социопатия и психопатия.И как от такива хора да очаквате да осъзнаят собствената си отговорност за опазване на живота на другите...Кристиян Николов в по-беден вариант- това е мисленето на тарикатите- социопати.

    Коментиран от #43

  • 12 ВЪХ

    57 6 Отговор
    Ние сме гепи герб, ние сме велики и ще правим каквото ние решим, щом гласувате за нас какво мрънкате, вие сте ни избрали, щом сте ни избрали значи сте съгласни, за това ще мълчите и ще изпълнявате, иначе ще ядете секирата.
  • 13 Гошев Гошев

    69 7 Отговор
    А ушев комисар Тони Тодоров искаше самоволно да глобява по 5000 лева за не носене на маска!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Алфа Чакал

    50 11 Отговор

    До коментар #3 от "боцмана":

    За 650 лв и майките си ще оставят да нощуват там.Най-лошото е ще ги наследят децата им ,а виждаме какви са те.Каквито бяха и тези келеши, но нямаше интернет тогава.
  • 16 Светлина

    19 63 Отговор
    Ало! Пътуващите не знаят ли, че сме в извънредно положение. Безобразие е да се налага да бъдат пазени като невръстни деца!
  • 17 Озадачен

    56 7 Отговор
    Абсолютно правилно и съвсем точно казано. Аз влязох в София и сега не мога да изляза заради наложената блокада! А не съм излъгал дори и с буква в декларацията, защото я проверих за правописни грешки.
  • 18 Оставка на властта

    70 6 Отговор
    Системата ни УБИВА. Велико Народно събрание.
  • 19 Нищо не се променя

    74 9 Отговор
    За съжаление, не е достатъчно на един милиционер да му смениш етикета, за да го направиш полицай. МВР е най-инертната система. Не й стигнаха 30 годии,за да се превърне в нещо качествено ново. Манталитетът си остава милиционерски. Такъв е и на висшите началници. Всичко трябва да бъде изметено от министъра до последия милиционер, защото всичко е заразено и да се “внесат” кадри от Германия. Някога едно старо опитно ченге от среден ранг ми каза следното: “ Влезеш ли в тази система, или ставаш като всички или тя те смила.” Толкова.

    Коментиран от #42

  • 20 Бг.реалност

    74 11 Отговор
    Диктаторски извращения.
    Дом.арест,а сега затвориха и градовете.
    Да се вдигаме хора !!!
    ВРЕМЕ Е !
  • 21 не става така

    58 8 Отговор
    Всичката им такава на тези случайници калинки и калинчовци. От 10 г. най крадливата и некадърна част на обществото се добра до грабеж на парите на българите, и грабят като за световно. Въпроса е кога ще ги почваме??? Христос Възкреси.
  • 22 Стадо овце сме

    48 6 Отговор
    Докато има овце ще има и овчари, и вълци, а като гледам в БГ овцете са около седем милиона.
  • 23 Стефан

    65 8 Отговор
    Стига сте мрьнкали. Излезте на улицата и си търсете правата.
  • 24 Ха ха

    22 5 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    С това IQ и за овца не ставаш
  • 25 Компетентните

    31 10 Отговор
    А,дали някой от всички се замисли как се чувстваха тези хора на КПП -тата.Това са хора, които също много добре осъзнават тъпотията,която се върши от горе, но какво според вас могат да променя те!

    Коментиран от #28

  • 26 Компетентните

    21 9 Отговор
    А,дали някой от всички се замисли как се чувстваха тези хора на КПП -тата.Това са хора, които също много добре осъзнават тъпотията,която се върши от горе, но какво според вас могат да променя те!
  • 27 ха ха ха

    11 33 Отговор
    Този нагаждач и нищо полезно ненаправил през живота си Еленко Божков пак ли изплува от тинята???
  • 28 Озадачен

    21 8 Отговор

    До коментар #25 от "Компетентните":

    Вервай ми (както казваше един мадридски хитрец), напълно осъзнавам положението на тия хора, които трябва да претворяват дивотиите в дела и им съчуствам! Те понасят всичките негативни реакции на хората, но са под пагон, какво могат да направят друго? Нямам абсолютно никакви претенции и отрицателни емоции към тях.
  • 29 Иван

    25 4 Отговор
    Пунта мара цялото правителство.
  • 30 Матей

    20 9 Отговор
    Ами да,шаш и паника,предишните глоби не стряскаха никого,защото бяха нереално високи,а сега са тъкмо по мярка.300 кинта е една пенсия,а и младите са вечно закъсали,така че няма мърдане.Управляващата клика се възползва максимално от тази възможност,както предвидих още от самото начало.Въпроса е дали ще се усетят навреме и да отпуснат тая мъртва хватка.Както са стиснали народа за врата и го душат, в един момент ужаса от гладната смърт и занемарени болежки ще надделее над страха.Пропуснат ли момента и хората почнат спонтанно да излизат на тълпи по улиците,не чакай нещо хубаво.
  • 31 Jazz

    21 18 Отговор
    Аман от дребни тарикати, които непрестанно нарушават правилата, а после ни оврещяват с недоволството си. Точно тези тарикати минават на червено, надрусват се и се качват по колите на мама и тати и попиляват всичко по пътя си, а после винят всички други, но не и себе си. И като отговориш на такива тарикати подобаващо изпълзява Еленко и подобните му акъл да изливат.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 софиянеца

    13 10 Отговор
    как опустя града, голям кеф, сичкуто селянин се прибра по къщята си !!!
  • 34 Скапани софиянци

    11 23 Отговор
    Къде са тръгнали да напускат София при това положение!?! Само да разнасят зарази. Там да си стоят тия хрантутници. Мързеливци и пияници. Отиват там от където са само, за да празнуват и да си "починат малко от напрегнатото ежедневие". Няма и те да помогнат с нещо на близките си.

    Коментиран от #37

  • 35 Мене ме интересува:

    24 2 Отговор
    Изследва ли се динамично обстановката? Когато обявиха епидемията и въведоха карантината, се казваше, че вирусът живеел по 12 часа върху гладки метални и пластмасови повърхности, а върху платове - до 3 - 4 часа. Сега външните температури са в други граници. Важи ли същото? Върху пластмаса и метал (който се нагрява много, ако е на слънце) пак ли толкова живее вируса или умира много бързо. Върху плат как е? Маската в сухо и в мокро време (дъжд, мъгла) по един и същи начин ли пази? Ако поеме малко влага от мъглата, не става ли опасна, не е ли по-безопасно без нея. Колко време е безопасно да носим една маска (тука трябва да има разбивка според материала на маската)? На 50 метра един от друг без маска в планината по-опасно ли е, отколкото на 50 см един от друг с маска в градския транспорт? Нощем вирусът по-активен ли е (някои кметове бяха наложили вечерен час).

    Коментиран от #55

  • 36 Наблюдател

    26 4 Отговор
    Гаврата на властта съответно нейните институции с гражданите е типично за диктатурите!

    Коментиран от #45

  • 37 До скапани софиянци

    18 6 Отговор

    До коментар #34 от "Скапани софиянци":

    А какво търсят 1 милион нескапани провинциалисти в София? Стойте си в провинцията, ама гладни ще умрете. Повечето, които напуснаха София са работещите в нея от други места. Стига София срещу провинцията, полиция срещу граждани и военни, лекари срещу болни, всеки срещу всеки. Това устройва само един.

    Коментиран от #40

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Маркиз дьо Отзад

    9 3 Отговор
    Кажи му УШЕВ и си казал всичко!
  • 40 ГДБОП

    20 6 Отговор

    До коментар #37 от "До скапани софиянци":

    Ако не е "Провинцията" ще измрете от глад в "лъскавата" си софия бе, дървен шоп! Която "лъскава" софия е всъщност една гадна смърдяща клоака, а шопите сте само един въздух под налягане, без НИКАКВО покритие! Толкова съм щастлив, че се махнах завинаги от там преди няколко години!...
  • 41 А комунистите

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "il dittatore Boko":

    Са си вмирисани по рождение...
  • 42 Проблема

    12 5 Отговор

    До коментар #19 от "Нищо не се променя":

    не е в служителите на МВР без значение на това, дали са милиционери или полицай. Служителите на тази силова структура само изпълняват закона и нямат вина за това, че закона е лош или дори безумен. Самите те са едни от най-потърпевшите, тъй като са поставени в риск.

    Коментиран от #48, #51

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 И аз изптих

    8 0 Отговор

    До коментар #36 от "Наблюдател":

    Пуснаха ме да изляза от София съвсем законно, не съм "избягал". И след два дни пиша в декларацията "завръщане на постоянен адрес" а полицаите на Тракия крещят (щото сме с маски): Само ако си на работа, и то сега, не утре! Ама аз си живея в София, имам си собствен имот? Не може! А къде да отида сега? Откъдето си дошъл! Ами хотелите са затворени и областните градове също? Не знам, такава е заповедта! ... И така, обикаляхме по роднини и приятели, може и да сме гепили нещото. След 2 дни пак опитах - същото. Какви ти права, каква частна собственост. Чак вечерта, след като намерих принтер за служебната бележка, влязох заради работата. Ами тези дето не работят? Ами пенсионерите и децата, кото не отиват на работа, как ще се върнат? Не знам.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Obergruppenführer

    6 1 Отговор

    До коментар #42 от "Проблема":

    Брато, на 46г. съм и откакто имам съзнателни спомени смея да твърдя, че сега, в тази ситуация, е първия път, в който милицаите работят на пълни обороти - така, както трябва да бъде всеки ден(!), но по други направления, разбира се..и се оплезиха вече! Извинете, преди година, година и нещо имаше по-голяма дислокация по границата, заради емигрантите..И чат чат правят кордони при визити..А такъв гърбуч като сега е всъщност дългогодишно ежедневие на много българи, които си го теглят и не мрънкат, а тия се видяха в чудо от работа - месец и половина, че и по 1000лв на месец горница..НЕЕДНОКРАТНО!!!..докато трае извънредното положение. С какво Ушев е По от теб, мен, хората? ..като всички ги знаем що за стока са!? Аз съм учил, имам две висши, бачкам за себе си, 24/7 за да съм ОК, и съм - с какво питека Ханко Брат с пагони/власт, дето на две магарета сламата не може да раздели и заради това е избрал (като огромното мнозинство от тях!) по-лесното - да е бандит, е повече от мен!?!? Че и ги пенсионират с първа категория, с 20 брутни +, социал нон-стоп, за тва +, за онова +, дни отпуска +, + от шанаджийте, + от схемите, в които са: дилъри, мурви, контрабанда, и т.н., възможни комбинации) И ЦЯЛАТА ВЛАСТ ОТ ЗАКОНА ЗАД ГЪРБА СИ (която ползват, докато бандитстват)!!! Ушев да дойде и да ме поразведе!
  • 49 Храна за размисъл

    3 1 Отговор
    Едно и също се дъвче и коментира,ама само с приказки какво променяме?
    Знаем,виждаме,говорим,анализираме критикуваме и все същите неща се въртят и не ви омръзва явно?
  • 50 Клошо

    0 0 Отговор
    При нас проблемът е нулев..
  • 51 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #42 от "Проблема":

    Който е станал полицай е наясно какви рискове има тази професия и какво го очаква.
    Допреди тази ситуация какво правиха полицаите и замисляте ли се,защо като от години има закони и полиция проблемите в обществото се задълбочават и неразрешени?
    Не е ли престъпление да вземат държавните служители заплати и в същото това време народа да живее под стрес и страх?
  • 52 Дрън

    1 2 Отговор
    Дрън дрън ярена!
  • 53 Ян БиТурбо Бибиян

    2 0 Отговор
    СРАММММММММММ
  • 54 Милиционери

    6 1 Отговор
    Е, като ги държаха една нощ на полето , да не би да ги дезинфекцираха? Ясно че акцията е осъществена с репресивна цел .
  • 55 Няма

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Мене ме интересува:":

    Ами професорът го каза. Носенето на маската за ден, е все едно да не си сменяш долните гащи за седмица. Направи си изводите сам/а.
  • 56 РАЗ ДВА

    3 2 Отговор
    За всезнайковците дупедавци:След като един месец спазвах правилата и не излизах никъде ми се наложи служебно да изляза извън София като заради нелепата заповед не можах да се върна в петък 17.04.20.
    През този месец през който аз и хиляди хора живеещи в София спазвахме правилата от провинцията всеки ден в София се изсипваха на работа поне 30000-40000 души.Всеки ден те идват и си отиват.И сега когато на хиляди за да не ги уволнят решиха да пътуват изведнъж се превърнахме в разпространители!
  • 57 Голям смех

    2 1 Отговор
    Когато всички си отидат в къщи и се научат да не реват за всичко, а все те да са прави тогава може и да се оправим!!!
  • 58 Прост народ

    1 4 Отговор
    Кво ревете, няма грам дисциплина и ред,ВИЖТЕ ИСПАНИЯ, ИТАЛИЯ, ФРАНЦИЯ, тръгнал Ганьо с рогата напред, въобще не мислите, че ако се зарази цялата държава, няма да смогнат нито болници нито гробища да поберат хората, АМА ХОДИ И ОБЯСНЯВАЙ, ГАНЬО СИ Е ГАНЬО!
  • 59 Ама Доро

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Dora":

    Шльоковица-та, на която си драскала тука- Държава Не прави!!! Култура и Дисциплина пък още по-малко!
    Чао Шльоковице.Чао
  • 60 пламен стоянов

    0 0 Отговор
    КЪНЧОВЦИТЕ СТАНАХА СПЕЦИАЛИСТИ ПО КОРОНА ВИРУС И НЕ СЛИЗАТ ОТ ЕКРАНА, ЗАЩО ПЪК ХОРА СЪС СЪЩАТАТА ПОЛИТИЧЕСКА ОРИЕНТАЦИЯ, НО ФИГУРИРАЩИ КАТО ЕНЕРГИЙНИ ЕКСПЕРТИ, ДА НЕ РАЗБИРАТ И ТЕ ОТ КОРОНА ВИРУС.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.