Last news in Fakti

27 Април, 2020 08:00 10 275 129

Руснаците изпратиха в Италия специалисти по химическо оръжие

  • русия-
  • италия-
  • екип-
  • коронавирус-
  • пандемия

Екипът не включва лекари и биолози, а военни

Руснаците изпратиха в Италия специалисти по химическо оръжие - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Хуманитарната мисия на Руската Федерация на италианска земя е забулена в ореола на секреттността. В нея влизат не както е обичайно лекари и биолози, а военни с доста съмнително минало, пише в свои материал италианския вестник La Stampa в свои материал от 16 април 2020 г.

Към 104-мата руски военни, които участваха в мисия в Бергамо, съгласувана с премиера на Италия Джузепе Конте и руският президент Владимир Путин, първоначално се присъединиха 50 италианци от Специализираното подразделение на специалната италианска армия - 7-ми полк за радиационна, химическа и биологична защита. Командир на италианците е подполковник Дарио де Масе. Руският контингент се ръководи от Кергей Кикот, който има завидно минало.

Кикот е заместник-началник на поделението за радиационна, химическа и биологична защита на пряко подчинение на Министерство на отбраната на Русия. Той също така е експерт химик, привличан в знакови политически дела. Най-известното е използваното от Башар Асад химическо оръжие срещу цивилното население в град Дум (Сирия).

Руснаците изпратиха в Италия специалисти по химическо оръжие

На 11 март 2019 г. в Хага Кикот трябваше да подкрепи доклад на руския посланик в Организацията за забрана на химическо оръжие Александър Шулгин, който отхвърли всички обвинения срещу Асад и потвърди, че доказателствата за химическа атака са „инсценирани”.

„Руската федерация продължава да настоява, че инцидентът в Дум и доказателствата за това са били подправени”, обобщава Кикот в своя доклад.

Новинарският сайт Sputnik обяви, че няма никакви следи от органофосфор и други химически вещества. Кикот също така постави под съмнение балистичната експертиза и броят на жертвите в следствие на атаката състояла се на 7 април 2018 г. – 43 загинали и 500 ранени.

Необичаен враг

Накратко казано, в Италия пристигат не обикновени лекари, а химико-бактериологични експерти, на които Русия е поверила въпроси от първостепенно геополитическо значение за Кремъл, довели до отдалечаването ѝ от Европейския съюз и западното общество.

Биографията на Кикот привлича внимание още и с това, че генералът е представлявал Министерството на отбраната на Руската федерация през 2009 г. пред съвета от компании, които се занимават с производството и ремонта на оръжия и оборудване за химическа, радиоактивна и биологична защита. Той е признат специалист по рециклирането на химическо оръжие и опасни материали.

Източници в подразделение на ООН, които вземат участие в инспектирането на химическите атаки в Сирия, потвърждават за La Stampa, че те са се срещали с Кикот и обясняват, че го смятат за пряк емисар на Кремъл, който изпълнява задачи поставени от висшето ръководство в Москва.

Руснаците изпратиха в Италия специалисти по химическо оръжие

И това определено не е техническа работа – за това има персонал, от по-нисък ранг, а именно политическа поръчка. За това съобщи източник близък до американската разузнавателна общност. „Всеки път, когато Кремъл изпраща персонал на дипломатическа мисия, желязно правило е, сред членовете на екипа да има служители на оперативното разузнаване. В този случай, голяма част от личния състав, изпратен в Италия, са членове на ГРУ – военно разузнаване. Няма съмнение, че Русия се е възползвала от тази покана, за да проведе разузнавателна дейност”.

Изследване на ебола

Интересни са и други руснаци пристигнали в Италия като част от екипа „От Русия с любов”. В групата също така са подполковник Александър Юманов, полковник Алексей Смирнов, подполковник Генади Еремин и подполковник Вячеслав Кулиш. Те са участвали в проекти по изследване на ваксина срещу вируса ебола, с която се е занимавал 48-и Централен научноизследователски институт и научната лаборатория „Вектор” към Министерството на отбраната на Русия – учреждение, което още от времето на СССР се е занимавало с разработването на биологично оръжие.

Официалните руски общности ги представят като членове на военно медицинската академия „Киров”, въпреки че са налице признаци за съпричастност към 48-и Централно научноизследователски институт.

Военният анализатор Кирил Шамиев, който не е заподозрян в русофобия, написа че полковник Еремин е експерт по бактериологична война и е работил срещу свинската чума.

Полковник Вячеслав Кулиш е експерт по разработването на средства за защита от вирусни биологични агенти, който е работил в програмата срещу ебола и чумата.

Александър Юманов е работил в Гвинея отново срещу еболата.

Полковник Алексей Смирнов е експерт епидемиолог, работил в областта на профилактиката на инфекциозни заболявания и участвал в разработването на ваксина срещу еболата.

Когато първите големи самолети „Илюшин” пристигнаха на военното летище „Практика ди маре”, ръководството на руската мисия помолиха италианците да покрият значителните разходи по полетите и горивото за самолетите.

Изданието е попитало италианските власти с какви паспорти са влели руските военни на италианска земя. Не получавайки отговор от правителствените източници, La Stampa се обръща със същия въпрос към парламентарния комитет по въпросите за сигурността на Републиката, откъдето са заявили, че тази информация е „класифицирана”. Някак си нетипично, когато става дума за хуманитарна мисия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 57 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даммммм

    141 25 Отговор
    Деле-ами сега...Явно руснаците знаят,че цирка с короната си е чиста биологична война.И нищо чудно няма,че лекарите са военни-при война военните лекари са начело на битката....

    Коментиран от #13

  • 2 Шопо

    90 20 Отговор
    Е па 👑 си е химическо о,кого друг да пратят ?!!!
  • 3 Реално

    128 32 Отговор
    Май ще се потвърдят подозренията,че Коронавируса е биологично оръжие.Щом братушките са изпратили такива специалисти.И ще лъсне,че е създадено от америте за да мачкат Китай.

    Коментиран от #8, #113, #122

  • 4 Шопо

    51 18 Отговор
    Е па 👑 си е химическо оръжие,кого друг да пратят!

    Коментиран от #25

  • 5 Дедо Пенс

    98 26 Отговор
    А оня ,улавия от Белия дом,ни кара да пием белина !!!

    Коментиран от #16, #123

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кински

    36 98 Отговор
    Кво стана сега?братушките били помагали.безплатен обяд няма .Путин си е тарикат и се прави на велик ама сега неговата черга гори.да пуска водката без пари

    Коментиран от #118

  • 8 Истината

    34 106 Отговор

    До коментар #3 от "Реално":

    Ако погледнеш броя на заразените и смъртните случаи ще направиш извода, че руснаците са предизвикали пандемията. Защото най-засегнати са омпазните им САЩ и Запада. Но ти като истински путлераст следваш хибридната пропаганда.

    Коментиран от #10, #104, #119

  • 9 учуден

    110 25 Отговор
    И какво се мъчи да каже автора ?Според него май е трябвало да дойдат гинеколози и фелзшери, джипита и т.н.Естествено , че ще пристигнат специалисти срещу биологична война. Коронавирус е биологично оръжие произведено 2015 годин в САЩ след това модифицирано в англииската лаборатория в Солзбъри и пуснато в китайския град Ухан.

    Коментиран от #11, #126

  • 10 не се напъвай

    71 22 Отговор

    До коментар #8 от "Истината":

    ееехехехе ! "истината" не се напъвай така прекалено да изпълняваш спуснатите поръчения от "америка за българия" за да не испуснеш тук и да изгониш всички.

    Коментиран от #12

  • 11 Четиво за русофили

    33 43 Отговор

    До коментар #9 от "учуден":

    Вируса е жив организъм и трябва да има специалисти по биологическо оръжие а не по химическо.

    Коментиран от #26, #28, #117

  • 12 Истината

    29 65 Отговор

    До коментар #10 от "не се напъвай":

    Ти най-вероятно изпълняваш поръчки на "Русия против България". Но това е обичайно за българофобите рублофили.

    Коментиран от #114

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Истината

    31 65 Отговор
    Единственото предназначение на Русия е да покаже на целият свят как не трябва да се живее и какво не трябва да се прави.
  • 15 Byg

    30 66 Отговор
    Като ги гледам как мрат в русия , явно не са кадърни , пък и като си спомня първата пратка със специалисти от които италианците върнаха по голямата част щото бяха активни шпиони на диктатора , по добре ща са си без тях.

    Коментиран от #17

  • 16 Да еааа!

    25 24 Отговор

    До коментар #5 от "Дедо Пенс":

    Толкова може човека - толкова прави. Неговият цех за ароматизирана белина трябва да работи
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 РЕАЛИСТ

    75 30 Отговор
    Къде е странното, не разбрах. При нас един гологлав касапин в униформа командва парада за вируса и смятате, че е нормално, а там са пратили специалисти по химическо и бактериологично оръжие и се задават въпроси.

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 "ЛЕКАРИТЕ" С.."НОВИЧОК"а ...

    27 34 Отговор
    ПРИСТИГНАХА ЛИ ВЕЧЕ ??😆
  • 21 Божкееее, в русия мрът като мухи

    33 58 Отговор
    На себе си не могат да помогнат, тръгнали да помагат на другите...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Со199

    71 27 Отговор
    Статията трябваше да очерни руснаците, но ме убеди, че са професионалисти и са отишли да водят истинска битка с невидим враг.

    Коментиран от #29

  • 24 баба Яга

    60 25 Отговор
    За това ли краварите толкова реват за тоя вирус ? Искат да прехвърлят топката на Китай. Ще се разплете накрая номерът с короната и краварите ще ядат дървото.
    Защото се оказва че вирусът в Китай и Италия е от различни щамове.
    Някой явно е ръсил според расата.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ша ти скъсам шортите

    42 22 Отговор

    До коментар #11 от "Четиво за русофили":

    Пише си в статията - "химическа и биологична защита " !!!
    Явно не си и прочел статията а директно плюеш !!
  • 27 РЕАЛИСТ

    50 23 Отговор

    До коментар #22 от "Истината":

    Научете се да четете бе, гербаджии. На няколко пъти в статията се говори за специалисти по химическа и бактериологична защита, както и за оборудване за борба с химическо, бактериологично и радиоактивно оръжие. Талкова прости хора никога не са били на власт като вас. Доктор Тони Филипов каза" Толкова просто нещо, на толкова високо място, никога не е имало"

    Коментиран от #34, #38

  • 28 Сух

    35 24 Отговор

    До коментар #11 от "Четиво за русофили":

    То и Мутафа трябва да е вирусолог, но е коремен нали?

    Коментиран от #31

  • 29 Наблюдател

    35 52 Отговор

    До коментар #23 от "Со199":

    Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже. Навремето руския външен министър Молотов на въпрос защо руски самолети бомбардират жилищни квартали в Хелзинки отговаря, че руските пилоти не хвърлят бомби а кошници с хляб за гладуващите финландски работници. Няма нищо по-гадно и безочливо от руските лъжи.
  • 30 Джамбазов

    4 12 Отговор

    До коментар #25 от "Borislav Popov":

    нон стоп ли висиш тука .
  • 31 Четиво за русофили

    27 32 Отговор

    До коментар #28 от "Сух":

    Мутафчийски е ЛЕКАР, не химик. А в щаба има епидевиолози и вирусолози.

    Коментиран от #88

  • 32 хихихиххи

    46 25 Отговор
    Абе друго си е да бориш вируса с коремен хирург а не с химико-бактериологични експерти. Някак си по-хуманно е, по-профисионално е и не буди съмнение!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Истината

    30 42 Отговор

    До коментар #27 от "РЕАЛИСТ":

    Отново лъжеш! Пише много ясно :"Екипът не включва лекари и биолози, а военни"! Но лъжата е като дишането за руските слуги.

    Коментиран от #36, #46, #84

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Гербав трол

    34 25 Отговор

    До коментар #34 от "Истината":

    А военни лекари специалисти в борбата с ебола и свинска чума не прочете ли.

    Коментиран от #42

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Lupo Grigio

    26 33 Отговор

    До коментар #27 от "РЕАЛИСТ":

    Специалистите по Химическа и Бактериологична защита се занимават с дегазация и дезактивация,..тази работа,може да я извърши и.. Баба Цана с комшийките.

    Коментиран от #96

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Българин

    30 40 Отговор

    До коментар #35 от "Edin ot BG":

    Русофилите са най-големите национални предатели и българофоби. И никога не са били и никога няма да бъдат българи.

    Коментиран от #48, #63

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Бай хой

    30 35 Отговор
    Евтина руска пропаганда! Целта на блядовете е Салвини да поиска сваляне на санкциите срещу мръсната руска кочина.
  • 46 па много си умен бе

    38 21 Отговор

    До коментар #34 от "Истината":

    А военните лекари не са ли лекари ?
    А във Военномедицинска академия колко военни има ?
    А генерала дето брои умрелите сутрин не е ли лекар.
  • 47 шггтщ

    37 23 Отговор
    Що не напишете че е разрешено само за пропаганда на Сорос
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Българин

    31 37 Отговор

    До коментар #35 от "Edin ot BG":

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските примати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.

    Коментиран от #59, #105

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 грим

    44 25 Отговор
    Големи лъжи.Измислици.Русия,Китай, Куба, Венецуела помагат на Италия,а сащ и изрусения Тръмп препоръчват да се пие дезинфектант.може би да се приема марихуана.Толкова неадекватни могат да бъдат само хора облъчени с анти руска пропаганда.Това се случва и в България, защото българинът не се доверява на лъжи.Бойко Бориов провали добрите отношения с Русия, със страни от Балканите,/най-силно срещу България е Северна Македония/Гърция.От Европа Б.Борисов няма приятели.С Турция има робско поведение/къде беше на 3 Март2020 г.-в Турция/.Неговото предателство към българите ,за да спечели вниманието на сащ е позор.За това ,не скачайте ,като ужилени пред истината.Русия ще я има.Но къде ще е България!?

    Коментиран от #53, #60

  • 53 Българин

    31 37 Отговор

    До коментар #52 от "грим":

    България е съществувала векове преди да се появи Русия, ще съществува и векове след като днешните остатъци от руската империя изчезват. А заедно с нея ще изчезне те и българофобите русофили!

    Коментиран от #56

  • 54 оттт

    23 24 Отговор
    Значи ако напища соросоид ме трият веднага ама ня тях се позволява всякак да ме наричат даже и българофоб- русофил

    Коментиран от #57

  • 55 ДО авторката

    41 26 Отговор
    Забравила си да пишеш една подробност за вестник La Stampa. Издава се в Торино, директор Маурицио Молинари, издателя живее в Америка 😁😁😁 . Писах ви но ще повторя, над 30 % от недвижимите имоти на остров Сардения са на руснаци. От туристите които посещават Италия руснаците са на второ място след китайците. Оставят над 50 милиарда долара в туризма. Отпреди повече от 10 години за работещите сезонна работа в курортите е изискване да знаят руски или китайски език За Великден руснаците бяха посетени от генерали на италианската армия да им честитят празника и занесоха подаръци. Сега Соросоидните драскачи се мъчат да обяснят как руснаците шпионират старчески домове...
  • 56 ГГГ

    32 27 Отговор

    До коментар #53 от "Българин":

    Тя и византия е съществувала преди Русия а българия нямаше да съществува ако Русия не беше обявила война на османската империя.

    Коментиран от #58

  • 57 Само питам

    29 28 Отговор

    До коментар #54 от "оттт":

    А как да се нарича индивид, за който руските интереси са над всичко и пренебрегва българските интереси?

    Коментиран от #74

  • 58 Българин

    29 30 Отговор

    До коментар #56 от "ГГГ":

    И без Русия България щеше да съществува. Нямаше да съществуват единствено руските еничари българофоби!

    Коментиран от #61, #62, #85

  • 59 Гербав трол

    25 26 Отговор

    До коментар #49 от "Българин":

    Така както си описал ми говориш за Америка - те се мислят за богоизбрана нация, те нападат държави по света, те заплашват всеки който не им се подчинява

    Коментиран от #65

  • 60 Истината

    26 29 Отговор

    До коментар #52 от "грим":

    Помощите на САЩ и ЕС за Италия са много по-големи от тези на Русия и Китай, на руската хибридна пропаганда е много по-силна в България защото местните руски подлоги постоянно я споменават.

    Коментиран от #64, #66

  • 61 Гербав трол

    25 23 Отговор

    До коментар #58 от "Българин":

    Е как щеше да съществува като вилает в османската империя ли или англичаните щяха да ни освободат.
  • 62 не става само с ядене

    24 24 Отговор

    До коментар #58 от "Българин":

    И как щеше да стане тоя номер ? Русия с огромна армия едва се преборва с османската империя !
    Ако не бяха руснаците - българите с вилите и сопите щяха да се освободят - нали ?

    Коментиран от #69

  • 63 Jalak Troll

    24 24 Отговор

    До коментар #40 от "Българин":

    Е,ако Ботев,Левски,Караджата,Раковски,Вазов и т,н които са Русофили - национаални герои и почитани от народа личности са "национални предатели",то ти си пълен iдиот.И не петни името Българин,което използваш за ник, защото си поредната подлога на заплата при ГЕРБ.

    Коментиран от #124

  • 64 Гербав трол

    23 21 Отговор

    До коментар #60 от "Истината":

    Голяма помощ - откраднаха маските. Друга не виждам - можеш ли ми каза някаква.

    Коментиран от #67

  • 65 Българин

    24 27 Отговор

    До коментар #59 от "Гербав трол":

    Единствено руснаците имат манията, че са богоизбрана нация с мисия в света. А единствената им мисия е да демонстрират на света какво не трябва да се прави и как не трябва да се живее!

    Коментиран от #70, #71

  • 66 бай Иван

    25 20 Отговор

    До коментар #60 от "Истината":

    Де го прочете това ? Я дай линк и ние да видим ? Помогнаха им с 30 хил войници дошли на учение там с танковете ?!!
    А после откраднаха едни 200 хил теста за вируса и духнаха.
  • 67 Истината

    24 23 Отговор

    До коментар #64 от "Гербав трол":

    Руските хибридни лъжи добре си ги запомнил. От две седмици въртиш едно и също.

    Коментиран от #73

  • 68 ВИ 57

    12 9 Отговор
    Преди 2- 3 години задържаха дипломатически служители, целящи да пренесат ДНК мостри на граждани на страната в която пребивават във своята страна.От коя държава бяха тези дипломати?
  • 69 Българин

    22 23 Отговор

    До коментар #62 от "не става само с ядене":

    Ако поне малко се интересуваш от история на България щеше да го знаеш. Но руската пропаганда, с която ти е пълна главата не търпи истина.

    Коментиран от #72, #75

  • 70 Ричард първи

    28 22 Отговор

    До коментар #65 от "Българин":

    Единствената нация дето се има за богоизбрани са краварите.

    Барак Обама: „ американците са специална нация, имат специални права, изключителни, в целия свят".
  • 71 Гербав трол

    25 21 Отговор

    До коментар #65 от "Българин":

    Лъжеш се - американците се имат за такава (Америка фърст). Да не би руснаците да нападат държави - да ти припомня ли колко войни водят американците последните 30 години. Да ти припомня ли колко бази имат по света. Да ти припомня ли на колко държави са наложили ембарго или санкции. Да ти припомня ли как се месят даже и в Европа (северен поток) против волята на такива държави като Германия.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Гербав трол

    23 19 Отговор

    До коментар #67 от "Истината":

    Добре де кажи с какво помогнаха американците - хибридни лъжи са че помогнали с нещо. Дай факти - другото е пропаганда.
  • 74 и аз да питам

    19 19 Отговор

    До коментар #57 от "Само питам":

    Как се нарича индивид на който всяка сутрин му спускат опорните точки от козяк ?

    Коментиран от #107

  • 75 питам само

    18 21 Отговор

    До коментар #69 от "Българин":

    Ти историята от къде я четеш ? От статиите на Иво Инджев?

    Коментиран от #77

  • 76 SSss

    22 20 Отговор
    Като гледам плюсовете и минусите стигам до заключöението че освен коментиращи българи има i 2 трола и две овце с промити мозъци.И забележете.Троловете използват ник като Българин,за да ви убедят че трябва да мислите като него,който е на заплата и ще продаде и собствената си майка за потупване по главата или за жълти стотинки.Жалка пасмина.Игнорирайте ги и не влзайте в диспут с тях.Целта им е да ви дразнят,за да напишете нещо,с което ще ви затворят АР адреса и ще ви елиминират за 8 дена като изразяващ мнението си противно на тяхното.Безмислено е да убеждавате тиква и да очаквате мисъл от нея.ИГНОРИРАЙТЕ ГИ и не им отговаряйте.

    Коментиран от #78

  • 77 Българин

    24 15 Отговор

    До коментар #75 от "питам само":

    Чети Симеон Радев, бе русофилче, не рускити фалшификации на българската история. Чети за Цариградската конференция. Чети за предателството на русофила Драган Цанков, който е отвратил дори турците със своята русофилщина.

    Коментиран от #79, #83

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Гербав трол

    17 20 Отговор

    До коментар #77 от "Българин":

    Значи казваш руснаците да не бяха ни освобождавали - я как сме си биле дабре под властта на падишаха, после да не бяха правили санстефанска България - къде по добре сме без македония, беломорска тракия и като сме разделени на северна и южна България (това правят запада за нас).

    Коментиран от #97

  • 80 Гербав трол

    23 21 Отговор

    До коментар #78 от "Българин":

    Хайде бе аз знам за редовни грантове от чичко Сорос а едно руско НПО няма. Та Русия какво се е намесила в България последните 30 години и защо такива като теб плюят редовно по нея - мога ли да попитам.
  • 81 no name no face no number

    21 20 Отговор
    Русия е изпратила едни от най опитните си експерти в Италия.Нашите в България също са военни от военна болница примерно.Това че Ковид 19 не е вирус ,а биологично оръжие вече всички го знаят.За такива вируси естествено експерти по биологични оръжия, че какви да изпратят коремни хирурзи ли?
  • 82 Гербав трол

    20 18 Отговор

    До коментар #78 от "Българин":

    Пък национални предатели са тези които спряха печеливши проекти в полза на други държави, които дадоха по 165 милиона долара за стари самолети, които унищожиха армията ни, които унищожиха икономиката ни, които унищожиха здравеопазване и образование.

    Да ти изреждам ли още

    Коментиран от #92

  • 83 браво на тебе

    9 18 Отговор

    До коментар #77 от "Българин":

    Симеон Радев :
    Учил в лицея в Цариград ?!!
    баща му е виден ресенски чорбаджия.
    дядо му Коте Низам е служил в Цариград??!!
    С. Радев се изявява като един от най-яростните идейни противници на Яне Сандански и съратниците му, което без малко да му струва живота. Саморазправата на Тодор Паница с него е предотвратена само след намесата на всесилния младотурски водач Енвер паша.????

    Русофобите, съдружници във вестник „Вечерна поща“ Петър Михайлов и Ставре Наумов, подкрепени от Симеон Радев, по това време репортер на вестника ??!!!!!!!!!!!

    От 27 до 30 септември 1923 година заедно с Анри Цолингер и Александър Самарджиев е делегат на Международния масонски конгрес в Женева и е автор на връченото на Великия командор Исак Ревершон изложение за ситуацията в България и ролята на българското масонство в Деветоюнския преврат и последвалото управление.??????????

    Коментиран от #90

  • 84 РЕАЛИСТ

    18 19 Отговор

    До коментар #34 от "Истината":

    Военни специалисти в дадената област. Работя и нямам време, но ще ти разкажа нещо: Навремето имахме проблем в България. Извикахме западняци, но те дойдоха на границата и питаха първо, колко ще им се плати. Тогава се позвъни на Русия. След няколко часа кацна самолет с руски специалисти предвождани от генерал. Веднага се заеха с работа и само питаха защо сме закъснели с обаждането. Пари не са искали. Професор бе писал , че затова славяните са по бедни от западните племена. Имат широка душа и са готови винаги да помогнат.
  • 85 Абе ей

    15 20 Отговор

    До коментар #58 от "Българин":

    БГ щеше да е като Кюрдистан,без Руската помощ това е 100%сигурно!

    Коментиран от #87, #91

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Българин

    19 17 Отговор

    До коментар #83 от "браво на тебе":

    За вас русофилите всеки трезвомислещите българин е като трън в очите и гледате да го очерните. Сандански е бил левичар и масон и не случайно е осъден на смърт от вмро.

    Коментиран от #101

  • 91 Българин

    19 10 Отговор

    До коментар #85 от "Абе ей":

    Без руска помощ единствено руски еничари българофоби нямаше да има.
  • 92 Българин

    20 17 Отговор

    До коментар #82 от "Гербав трол":

    Поклонниците на Москва са най-големите национални предатели!
  • 93 маалата

    22 15 Отговор
    Където има руски доктори в балниците няма нито един починал! Вярно е! Руските доктори слагат във всяка стая портрет на Путин и вирусите бягат! Така всички са здрави! А в градовете където отидоха Камазите за пръскане срещу комари няма нито един починал! Дори погребаните до преди 2 месеца станаха от гробовете! Велика е Русия! Слава на Путин!
  • 94 Благодарност

    20 21 Отговор
    Да благодаря на авторката, за N-ти път можа да се разбере що е то наглост, безочие, арогантност липса на капка срам. Това означава да си американец,, европеец, натовец. Първото нещо което направиха американците е да се изолират от Италия, първото нещо което направиха Брюксел е да кажат ваш проблем, първото нещо което направи европейската централна банка е да каже ние не даваме пари за такъв проблем. Започвайки пожара натото го беше грижа колко танкове може да стовари в Палермо и Бриндизи. Когато италианците потърсиха помощ от Русия, първото нещо което направиха европейците е да затворят въздушното пространство на някои държави. Първи които се притекоха са Русия, Китай, Куба, Венецуела, Албания. Албания, разбра ли моме. Албанския президент каза МОЖЕ ДА СМЕ БЕДНИ НО НЕ СМЕ СИ ИЗГУБИЛИ ПАМЕТТА.
    . Та благодаря от сърце на авторката, така като и гледам снимката със сигурност е била стипендиант на Отворено общество. Препоръчвам и да прочете една книга на Giulietto Chiesa,, PUTINOFOBIA.

    Коментиран от #98

  • 95 Димитър Благоев

    24 19 Отговор
    „Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“ ( „Принос към историята на социализма в България“, София, 1976 г.)

    Коментиран от #102, #103

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Водкаджия

    19 16 Отговор

    До коментар #79 от "Гербав трол":

    ПО ДОБРЕ ДА НЕ БЯХА .ДА СИ БЯХА ПИЛИ САМАГОНА В СИБИР
  • 98 Прав си!

    13 15 Отговор

    До коментар #94 от "Благодарност":

    С подобни журналя и по-зле от 111-то място по свобода на медиите ще бъдем.
  • 99 Кой68

    19 18 Отговор
    Добре..Хубаво ги пишете тия неща,а запитахте ли се:Защо това се случва в натовска държава и какво прави командването на NATO и USA?Това за сетен път ме убеждава че "nato" е един балон в който страните членки си правят каквото искат.И изобщо се съмнявам на защита от NATO?Справка-Варшавски договор/ред,дисциплина и без педерастия/......
  • 100 Логика

    23 18 Отговор
    За да вкарат италианците руски военни в страната си, говори само за едно - планово Северна Италия е заразена Ковид-19 ...и със сигурност това не са руснаците.
  • 101 и това ако е българин

    13 18 Отговор

    До коментар #90 от "Българин":

    Какъв трезвомислещ българин е бил след като си е жив македонец който явно е против освобождението на България !

    Дядо му Коте Низам - като чист българин ли ти звучи ?

    Симеон Радев : дядо Раде и дядо ми Коте, баща на майка ми.
    Прекарали и двамата голяма част от живота си в Цариград, те бяха усвоили от турците етикецията и се отнасяха един към друг с церемония?????????????

    През време на Кримската война у дома идваха много англичани. Еднъж един от тях влезе много радостен и донесе известието, че Севастопол паднал. Дядо ми го поздрави за победата ??!!!!

    Друго за миналото на дядо Коте не зная освен това, че когато се завърнал от Цариград, носел някаква военна униформа. Тогава той носел със себе си и един султански берат, който му давал привилегията да бъде съден не в мястото, гдето живее, а в столицата на вилаета.????!!!!!!!!
  • 102 Тартюф

    10 20 Отговор

    До коментар #95 от "Димитър Благоев":

    “Русофобството - причини, етапи, форми, институции“.
    същността, задачите и функциите на русофобията, като явление, икономическите, правните, геокултурните и геополитически аспекти на нейните измерения, както и русофобията в България, корените, формите и способите на нейното отглеждане, доколкото в българската народностна нива, тя винаги е била екзотичен плевел, но за която в последно време се хвърлят огромни „агротехнически“ усилия за нейното оцеляване и разрастване.

    „Всичко онова, което може да се прости на Запада, подчерта д-р Вацев, е задължително непростимо за Русия, за руснаците, като народ, като представители на отделна цивилизация и като религиозен фактор. От времето на родоначалника на русофобията абат Кюстен, през Адолф Хитлер, до най-ярките днешни нейни носители и проявления.
  • 103 Абе Троле

    8 19 Отговор

    До коментар #95 от "Димитър Благоев":

    Абе Троле.Вие прескочихте всякаква граница.Д.Благоев,създателя на БКП по подобие на КПСС да е написал такъв буламач.Защо всички комунисти ходят всяка година на Бузлуджа.Престанете да лъжете.Хората които са тук не са неграмотни и корумпирани като вас.Най големия виц,който може да се чуе от тиквен герберски трол.
  • 104 Истината е

    9 17 Отговор

    До коментар #8 от "Истината":

    Че си прост трол, умиращ вече от глад и готов на всякакви манипулации и гадости за да бъдеоценен и заплатен от господарите си!

    Коментиран от #106

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Хлъц

    9 15 Отговор

    До коментар #104 от "Истината е":

    Всяка могъща държава,подържа и финансира щедро т.н Войски за химическа,биологическа,радиациона защита! Това е задължително! Няма по добре подготвени специалисти в цивилния живот,от тези- работещи в този род съединения.Там вуйчов,лелин и калинки нямат шанс да попаднат никога! Там е съчетана пирамидалната структура за изпълнение на заповед,и огромен професионален ресурс от най висок клас.Затова са изпратили точно този вид военни.Обора вие,защото познава техните експертни възможности.Вероятно, е да са провеждали и допълнителни изследвания за вид,произход,странични изкуствени фактори усилващи заразяването.Нещо нормално! Другите дри,шни,че подслушвали ,и разузнавали секрети на отанчо са смехотворни.Действали са на 100% професионално,първо да помогнат реално,да защитят честта и на пагона,и авторитета на Русия и Путин.
  • 107 Не знам

    0 1 Отговор

    До коментар #74 от "и аз да питам":

    Не знам как се нарича, но май в петъците му викат "дежурен по долап".
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Курбанколи Пардимогамедов

    7 15 Отговор
    Соросоидите сън не ги хваща,май ще излезе вярна приказката-евреин не спи ,пари брои .
  • 110 фжфж

    8 15 Отговор
    В Италия са отишли такива руски специалисти, каквито Конти е поискал от Путин. И са правили онова, което двамата лидери са се договорили. Нали не си мислите, че Конти е казал "прати някой да прави нещо тука".
  • 111 wgw

    5 9 Отговор
    И ние имахме подобни войски, а пък новината е от кога? Явно някой журналист е бил в пълна изолация дъъъъъъъълго време! Или друго?
  • 112 Имам питане

    5 1 Отговор
    Генерал-майор проф. Мутафчийски военен ли е или лекар? Ако е и двете, защо си мислите, че е единствен такъв екземпляр на планетата?
  • 113 000

    6 18 Отговор

    До коментар #3 от "Реално":

    Но ще лъсне и ЕС лидер замесен. Италия е бясна, заради всичко което понесе. Италия ще каже сбогом на ЕС, но преди това иска да си вземе всичко което и принадлежи и да разобкичи лъжите около вируса. Те вече имат данни. И Тръмп ще неще ще жертва откачалката Гейтс. Скоро Гейтс ще бъде прибран завинаги, ако някой психясал американец не го изчисти преди това. Няма как да крият вече.
  • 114 Дедо Мъдьо

    4 15 Отговор

    До коментар #12 от "Истината":

    По погрешка ти ударих един + , по скоро, бих ти ударил един в десятката!
  • 115 Готин ама не съвсем

    3 17 Отговор
    Пишете си простотии тук, пишете си! Не ми пречите! Но италианците са поискали допълнителна помощ от Русия! Защо ли?? Сигурно защото са пратили само разузнавачи? Какво прати запада?? Танкове и заеми, а им открадна маските и тестовете, защото ФАЩ са по-важни от Италия и италианците!
  • 116 Мунчо

    2 15 Отговор
    Зопчна да излиза истината за пръскането със зарин от терористите сащ.
  • 117 Не е жив!

    1 6 Отговор

    До коментар #11 от "Четиво за русофили":

    Не е жив! доказано е
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Болен русофил

    5 0 Отговор
    Русофилът не разбира, че е ползван за чужди интереси.Това е болест
  • 122 Ще лъсне я

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "Реално":

    - че е боен щам, свит и модифициран от "братушките" ти в лаборатории ВЕКТОР, некадърно естествено, както всичко, което правят.
    С цел всички да се изпокарат с всички. И рАЗИЯ да "посредничи" и да муфти. Тоя филм сме го гледали много пъти.
    После, когато светът се осеферяса и им наложи санкции, и в сви нар ника почнат да квичат от глад, не знам вие, РъБЪ копейкаджиите на рАЗИЯтска служба, как ще я карате...
  • 123 Ми като ви е толко

    17 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дедо Пенс":

    акъла, пийте, дедовата. Вие имате тренинг с бояришника, една белина нема да ви се опъне...
  • 124 пуТкиняшки трол

    16 0 Отговор

    До коментар #63 от "Jalak Troll":

    Е, точно "Ботев,Левски,Караджата,Раковски,Вазов" НЕ СА русофили, ма от тролене и слагане на туршията не си прочел какво са писали за рАЗИЯта. Верно си трол, и верно си жалък! Аре бегай за копейките, че поевтиняват с всяка минута!
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 смаян

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "учуден":

    Така ли ви учат от "Незабравка"?
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.