Last news in Fakti

27 Април, 2020 15:01 5 787 71

По-добре вирус, отколкото Путин

  • русия-
  • коронавирус-
  • вирус-
  • владимир путин-
  • сащ-
  • заразени

Русия страда от пандемията много по-малко от Великобритания или Америка

По-добре вирус, отколкото Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Как западният печат отразява борбата на Русия срещу COVID-19? Много е жалко, но изглежда доста медии и драскачи стискат палци на вируса срещу руснаците. Нормално бе при такава извънредна ситуация да проявят такт за известно време и оставят настрана томахавката на информационната война. Уви, стана точно обратното - отровата в материалите се увеличи. Ето какво се появи във вторник сутринта при задаване в Google върна на „Руски отговор на COVID-19“:

„Путин се дистанцира от избухването на вируса в Русия. Но това все още може да бъде политически вредно ”(CNBC);

„Ситуацията с коронавируса в Русия поема сериозен обрат и Путин вече не излъчва увереност“ (CNN);

"Всички болници са пълни": руската здравна система едва се справя с нарастващия брой случаи на COVID-19 "(американското държавно Радио Свободна Европа / Радио Свобода);

„Задръствания от линейки, лекари без защита и двусмислени сигнали от Путин: вътрешен поглед към хаотичния отговор на Русия на пандемията на коронавирус“ (Business Insider).

Този списък не свършва дотук, но вероятно вече сте разбрали същността: пред нас има подбор от глупости, глупости и глупости. Руският отговор на коронавируса, честно казано, е несъвършен. Но в момента страната страда от пандемия много по-малко от Великобритания или Америка и изглежда, че американската и британската преса са много разстроени.

Ето статистиката за COVID-19 отново от вторник сутринта (според докладите на университета Джонс Хопкинс, Worldometer и UK).

Общо проведени тестове: САЩ - 4,0 милиона, Русия - 2,1 милиона, Великобритания - 0,33 милиона.

Общо случаи на заболяването: САЩ - 788 хиляди, Великобритания - 125 хиляди, Русия - 52 хиляди.

Общо загинали: САЩ - 42 518, Великобритания - 16 509, Русия - 456.

Трябва също така да се отбележи: няма нищо, което да показва манипулиране в посока надолу от страна на Русия на нейните статистически данни. Излишно е да казвам, че в противен случай англо-американската преса отдавна щеше да търси такива доказателства и да ги тръби по целия свят. Освен това, смъртността при Русия като цяло е сходна с тази на големите източноевропейски държави (Полша - 385, Украйна - 161), но мащабът на тестване варира значително. Русия проведе повече от 2 милиона теста, Полша - малко по-малко от 215 хиляди, а Украйна - 61 997. Ако наистина има някакъв вид укриване или изкривяване на информация на изток от Елба, тогава изглежда, че това се отнася по-скоро за Киев или Варшава, а не за Москва.

Но Украйна е сателитна държава на Съединените щати и в критичен план западните медии обикновено не говорят за това: украинските елити, „може да са кучки, но са нашите кучки“ и всичко останало. През 90-те години на миналия век, когато Кремъл погледна молещо към Вашингтон, те говориха изцяло положително за Елцинова Русия. И гледаха през пръсти на страданията, трудностите, бедността и плачевното съществуване на милиони хора. Значението на тези теми намаляваше и не им се обръщаше внимание, освен за постигане на драматичен, комичен или поучителен ефект. Съвременна Русия не лежи в краката на чичо Сам - и недоволството на американските и британските медии се включва с пълен капацитет.

Да хвърлим поглед към BBC. През уикенда британската държавна телевизионна компания проплака, че руснаците не аплодират публично здравните работници. Такива празни, повърхностни, демонстративни действия в Англия изведнъж станаха модерни, въпреки факта, че на последните избори в страната с огромна преднина спечели партията, която в продължение на почти десетилетие прекъсна финансирането на лекарства. Кореспондентът на ВВС в Москва Стив Розенберг каза на британците в ефир: в Русия липсва "култура за почитане на националните герои", което предполага, че само Владимир Путин може да бъде поставен в това свещено пространство. Апатичната, безплътна, монотонна английска реч на репортера сякаш намекваше, че всеки момент той рискува да загуби съзнание.

Руснаците не излизат на улицата, за да аплодират лекарите, защото не обичат безсмислени, глупави формалности. Това не са хората, които "превключват" от превзетата английска студенина на стенания за принцеса Даяна. Най-просто казано, руснаците не обичат евтината показност. Същия уикенд същият репортер се появи в ВВС, казвайки, че „здравеопазването е под натиск“. Но някак си не спомена за родния си Албион, където синдикатите казват, че поради липсата на лични предпазни средства лекарите може да откажат да работят. Не, той каза на британците колко ужасно е било в Русия. В страната, в която са проведени шест пъти повече тестове за смъртоносното заболяване, а смъртността от COVID-19 е по-малко от три процента от показателите на Великобритания.

Стив Розенберг би могъл да каже на своята публика тази неприятна истина. Но той реши да не казва - може би от благоразумие. В крайна сметка си представете объркването и учудването на публиката и слушателите на ВВС, те изведнъж установяват, че Русия не е истински Мордор, край на мрака и опасността, където хората се страхуват да влязат и да обърнат очи! ВВС не се интересуват от обективно отразяване на Русия. Задачата му е по-скоро да „управлява дискурса“ и да впечатли британците, че тази огромна европейска държава извън ЕС винаги има нещо лошо в ума си. И това се отнася не само за ВВС. Американските братя в "Ню Йорк Таймс" също протестираха пред олтара на Едуард Бърнайс (един от най-големите PR специалисти в света). Ето какво пише в събота московският кореспондент на вестника Антон Трояновски: „Отличен и интересен материал на Катрин Бенхолд и надпис под снимка от Москва, която изглежда потресаващо: „Тестващите екипи, все по-често състоящи се от студенти по медицина, се придружават от полицията, за да се окуражи обществеността. “

Добре, нека отново сравним статистиката. И отново във вторник сутринта.

Общо бяха проведени тестове: Русия - 2,1 милиона, Германия - 1,7 милиона.

Общо случаи: Германия - 141 хиляди, Русия - 52 хиляди

Общо загинали: Германия - 4404, Русия - 456.

Антон Трояновски отразява ли забележителния успех на Русия в сравнение с Германия? Не. Вместо това последната му статия излезе с заглавието: „В плен на пандемията в Русия старата напаст - пиянството - рязко се увеличи. Подзаглавието гласи: „Широко разпространеното невярно вярване, че алкохолът ще предпази пияча от коронавирус, допринася за увеличаване на продажбите на алкохол и семейно насилие.“ Както отбелязва журналистът Джони Тикъл, който работи в Москва, статията на Трояновски е пълен боклук. Всъщност „през първата седмица на април (от 30 март до 5 април) продажбите на водка намаляха с 41% в сравнение с първата седмица на предходния месец, продажбите на бира намаляха с 26%“, пише Tickle. И между другото, тези дни руснаците пият по-малко алкохол от германци или французи - забележително обстоятелство, което New York Times пренебрегва. Вестникът продължи своята линия в понеделник, пише в Twitter, че "Коми, отдалечен руски регион, почти толкова голям, колкото Калифорния, но само с шепа болници, повечето от които са разрушени, е изправен пред сериозна здравна криза".

Република Коми може да е подобна на Калифорния, но населението съответства на щата Делауеър (около 900 хиляди души). Това е същото като да разгледате територията, сравнявайки Гренландия с Мексико, въпреки че населението там е като в Андора. И още нещо: познайте с какво решава The New York Times да илюстрира своята пропаганда? Снимка на замръзнало гробище. RT водещата Оксана Бойко отбеляза: „Предполага се: ще приемем, че всичко това е гробът на жертвите на COVID-19? Какъв вид манипулация е това? " Обратно към първите четири заглавия в Google. Три от тях са предвидимо изградени около Путин, тъй като самото му име гарантира кликове. Всички разчитат на идеята, че руският отговор на COVID-19 по някакъв начин вреди на президента. Може би има малко истина в това - от гледна точка на икономиката.

Ако жизненият стандарт в Русия спадне драстично, правителството вероятно ще стане непопулярно. Тази обоснована перспектива обаче не подхожда на англо-американската преса. Тя държи на преден план някаква дива линия, изградена върху факта, че Путин уж изчезна или подава оставка. „Не се паникьосвайте, но изглежда, че Кремъл качва видеоклипове от старите срещи на Путин, представяйки ги като скорошни", написа на 7 април журналистът от The Guardian Шон Уокър в Twitter. Същия ден Путин проведе пресконференция на живо. О ден по-рано той проведе преговори с израелския премиер Бенямин Нетаняху и с арменския премиер Никол Пашинян. Уокър може да научи за всичко това, ако провери уебсайта на Кремъл. Няколко дни по-късно, на 16 април, в Politico се появи странна пропагандна статия, озаглавена „Смъртността от коронавируса се увеличава и Путин се държи в сянка“.

Същата седмица, в която този материал се появи в Politico, Путин имаше онлайн пресконференции в понеделник, вторник, сряда, четвъртък и петък. В съответствие с правилата за социална дистанция, въведени в Русия, президентът работи от къщи. Оттам той се обади на Еманюел Макрон, Си Дзинпин и други. И в неделя, седнал до камината, той поздрави руснаците с Великден. С други думи, сега е трудно да не забележите Путин. Но Politico избра да популяризира дезинформацията. Американските и британските медии имат своите притеснения. Можем да поговорим за борбата на американските губернатори и кметове с Белия дом на Тръмп за мерките, предприети във връзка с коронавируса. Или за неморалното запазване на санкциите срещу бедни страни като Иран и Венецуела по време на глобална пандемия. Но вместо това техният огън е насочен към Русия, страна, която - случайно, естествено или не - понася удара на днешната катастрофа по-добре от всяка друга водеща европейска сила. А пристрастията и превземките на „свободната и честна“ преса лъсват лесно.

Автор: Браян МАКДОНАЛД, ирландски журналист, RT


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    17 62 Отговор
    По добре Бойко Борисов, отколкото вирус. Слава на вожда и учителя Бойко Борисов.!!!!!!

    Коментиран от #4, #19, #22

  • 2 Олегь

    30 39 Отговор
    Обичам Путин и Русия те са моето божество 🇷🇺🇷🇺🇷🇺4782

    Коментиран от #49

  • 3 Гербав трол

    52 17 Отговор
    Така е и нашите тролчета се активизираха - интересното е че опорните точки са едни и същи
  • 4 не не и не

    23 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Обратното.
  • 5 ⛦⛦⛦⛦🇷🇺🇷🇺⛦⛦⛦⛦

    89 37 Отговор
    Соросоидната дезинформация и пропаганда по никалъв начин не се отразява на живота на гражданите на Руската Федерация! Много са жалки западните лакеи с техната евтина пропаганда!

    Коментиран от #50

  • 6 Сороснята докато е на колене

    54 24 Отговор
    гледа в чуждата паница и аплодира фалшиво докторите!
  • 7 Гаргов

    78 31 Отговор
    Кой още вярва на западната пропаганда? Трябва да си луд.

    Коментиран от #51

  • 8 Тошко

    23 41 Отговор
    Руски лекари в помощ на Италия;?;? И какво от това? Някой ще обясни ли?

    Коментиран от #40, #58

  • 9 az #Победа75

    56 26 Отговор
    И вирусът ще капитулира пред Москва! Не се и съмнявайте!
  • 10 Съдията Дред

    42 9 Отговор
    Тая тъпа корона удари най-тежко не когото беше планирано, на такъв тъп вирус вяра да нямаш.
  • 11 Край

    21 34 Отговор
    Русия има малко жертви защото послуша Тръмп да инжектира хората си с дезинфектант. Също така им вкарва и ултравиолетови лъчи и така трепе вируса.

    Коментиран от #37

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гербав трол

    42 22 Отговор
    Пропагандата съществува откакто свят съществува и целта им винаги е една и съща - да отклониш вниманието на народа от проблемите в собствената ти държава възникнали следствие на твоето управление.

    Сега се видя че здравеопазването на запад яко куца и за това усилиха пропагандата и няма никакво значение дали ще е срещу Китай или Русия или Иран. Важното е овцете да се занимават с нещо друго а не с грешките на тези които ги управляват защото даже и овцете могат да ги смъкнат от власт.

    Та за това и пропагандата ще продължава както срещу Русия така и срещу Китай

    Коментиран от #31

  • 14 Радой от Софстрой

    37 24 Отговор
    Западняците да мислят като почнат да ги ваксинират и чипират задължително,защото докато Путин е жив това няма да се случи в Русия по обясними причини.
  • 15 асад

    24 43 Отговор
    rt е супорта на официалната пропаганда на Кремъл.
    Били спаднали продажбите на водка с 41%...къде на Марс ли?
    Пълна стагнация и хаос има не само в икономиката,а и във вътрешната политика на управляващите.Фондовете са оглозгани от приятелския кръг за разни неща,повечето от които не нужни на народа,а на политическата класа.Дадоха се над 100млрд.за зимна Олимпиада и Световно първенство за да задоволят желанията на главния.Още дълго може да се пише,но статията е вярна само в първата си част.Това е реалната истина.

    Коментиран от #52

  • 16 Stormtrooper

    19 4 Отговор
    За Свинария е опасен свинския грип.
  • 17 Нова

    26 18 Отговор
    Сега защо не обявените Путин, че малко са заразените и умрели в Русия. Ама загубите на хора и средства са за ЕС и САЩ. Подигравахте им се сега те на вас.

    Коментиран от #69, #71

  • 18 Един милион

    31 22 Отговор
    В Русия умрелите досега от началото на пандемията са колкото умрелите в Ню Йорк за два дена. Заразените в САЩ са 10 пъти и повече от заразените в Русия и гонят 1 милион.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ха ха ха ха ха

    38 21 Отговор
    Оле,Олееее, Европа и САЩ сме потънали в блатото от където няма излизане,те за Русия взели да пишат к"во било;)))) Руснаците са лесни-нямат дългове,природните ресурси на планетата са у тях....ами ние европейчетата,където всичко е фалирало ...да му мислим.
  • 24 ДОКТОР ОХ БОЛИ

    21 10 Отговор
    В ЮЖЕН СУДАН ИМА САМО ЕДИН ЗАБОЛЯЛ , КОЙТО БИЛ ИЗЛЕКУВАН :))) ! ОЗНАЧАВА ТОВА ЧЕ ТАМ Е НАЙ ДОБРАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА ? НЯМА НУЖДА ДА БРОИМ ПРЕДИ ВСИЧКО ДА ЗАВЪРШИ И ЧАК ТОГАВА МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВЯТ ИЗВОДИ !
  • 25 Дедо

    26 37 Отговор
    Платена руска пропаганда е тази статия.В Русия е толкова хубаво,че американци, англичани, германци, французи и други европейци мечтаят,а някои дори и емигрират в путинова Рус......Ех,мечти...

    Коментиран от #29, #60

  • 26 ПЕНКО

    4 17 Отговор
    ДА ДОБАВИМ : "МОНД"; "ЩПИГЕЛ"; /АКО НЕ Е ФАЛИРАЛ "БЕЛИНГКЕТ"/ ; ЮСАЕЙ ; БРЕТАН ;ЩВАБЕН; УБИЙЦИТЕ НА СПАРТАК ; МОНДО КАРЛИТО -СПАНЬОЛО И ... ВИЕ ДОПЪЛНЕТЕ !!! ОТ БЪЛГАРИЯ- И "ТОНИ ПЛЮНКАТА ...ВЪЗРАСТНАЛ -ДО АНТОНИЙ ХРАЧКАТА - тВ е / !!!!
  • 27 другарят

    37 15 Отговор
    Както беше казал някой преди време..."Комунистическата пропаганда 45 години, не успя да ме накара да мразя Америка, но сегашната американска пропаганда успя само за няколко години"!

    Коментиран от #32, #54, #57, #61

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 миш

    21 20 Отговор

    До коментар #25 от "Дедо":

    РФ няма нужда от имигранти,мигранти и сволоч.В САЩ ,КАТО Е ДОБРЕ ЩО НЕ СА 1000000000,като Китай.
  • 30 бай Шиле

    29 19 Отговор
    Статията е съвсем обективна.Американците и техните британски пудели се наакаха на темата: чии болни са по здрави.Село гори,баба се реши.
  • 31 Варненец

    19 16 Отговор

    До коментар #13 от "Гербав трол":

    Отговори си сам защо Европа има много хора на преклонна възраст.Не е ли това добра здравна и социална система.Жалко че сега страдат точно по тази причина.Колко е средната продължителност на живота в Русия.Руснаците много по рано са обрали горчивите плодове на калпавата си социална и здравна система.Но сега ще минат без големи поражения и много по леко през вируса.Факт.Старите хора са малко
  • 32 Гошо

    10 12 Отговор

    До коментар #27 от "другарят":

    Да много е вярно това
  • 33 ПЕНКО

    14 18 Отговор
    КЪДЕ ЩАСТЛИВО ПРИКЛЮЧВАТ ЖИВОТА СИ ХОРАТА В СТАРОСТ ??? ЗА ЕДНИ ВЪВ ФЛОРИДА .... АЙДЕ БЕ !!!! ИМА ОБЩЕСТВА В КОИТО СЕМЕЙСТВАТА ПРАЗНУВАТ ЗАЕДНО С ВЪЗРАСТНИТЕ И СА СЛЕДСТВИЕ НА НЕКАПИТАЛИСТЕЧЕСКА СИСТЕМА !!!!!!!!!!!
  • 34 мнение

    21 17 Отговор
    Тези, които създадоха и пуснаха този вирус имат и по-далечни цели - световно господство с тотално следене на населението.

    Коментиран от #35

  • 35 Стив

    17 18 Отговор

    До коментар #34 от "мнение":

    Вирусът го пуснаха САЩ и Англия в Китай на той ще отмъсти в най подходящия момент
  • 36 Нео

    18 17 Отговор
    Всичките глупости в тази публикация се обясняват накрая с изписването на "RT" .
  • 37 Хохохо

    20 15 Отговор

    До коментар #11 от "Край":

    Не знам за руснаците, ама тъпите кравари се юрнаха на момента, да изпълняват нареждането на Тръмп и да пият дезинфектанти, то бива простотия ама чак толкова не бива. Ха ха ха
  • 38 Путин е номер 1

    13 16 Отговор
    И аз го обожавам!

    Коментиран от #63, #70

  • 39 дфгд

    18 12 Отговор
    Стига сте преписвали помиите от Russia Today

    Коментиран от #53

  • 40 тошко

    14 15 Отговор

    До коментар #8 от "Тошко":

    тошкО излез от пясъчника на МаксДоналд. Когато къщата ти гори имаш нужда някой да ти подаде кофа с вода
  • 41 Крум

    17 16 Отговор
    Много точна статия показва лицемерието и лъжите на западните господари на вожда Винету
  • 42 охо бохо

    14 16 Отговор
    Интересна статия, макар примери за подобни статии с "демократична загриженост" са прекалено много. Знаем за демократичните лицемери, които Путин иронично нарича "нашите западни приятели" или "партньори" !
  • 43 лили

    12 16 Отговор
    Къде се скри онзи със синоптичката,или не са му приготвили вирусен репертоар.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Антиватник

    19 12 Отговор
    НАТО Е В БЪЛГАРИЯ И ВАТНИЦИТЕ НЯМА ДА СТЪПЯТ ЗАЩОТО ГИ ТРЕСЕ ОГРОМЕН СТРАХ.

    Коментиран от #56

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 бай Шиле

    9 11 Отговор

    До коментар #39 от "дфгд":

    От Дойче веле ли да преписваме?Мерси.
  • 54 бай Шиле

    12 14 Отговор

    До коментар #27 от "другарят":

    Превъзходно изказване. Троловете ще го оплюят точно защото е много вярно.
  • 55 Не знам,

    5 9 Отговор

    До коментар #52 от "Бат САЛИ":

    Но се питам друго.Защо ли Кремъл забрани тотално монтаж и пуск на Петичката? Явно са много ограничени и изостанали.Ще усетим до няколко години,кой печели- кой губи от липса на Петичката.Ние също.А ударния монтаж на антенните устройства върви! Офсете нито забелязват ,нито виждат,втренчени в ТВ екрани.Как корпнчо ще ги мори,като чума.

    Коментиран от #67

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 случайно минаващ

    5 11 Отговор

    До коментар #27 от "другарят":

    Гениално.При мен е подобно:не съм русофил,но като чета русофобските тролове може и да стана.
  • 58 бай Шиле

    3 16 Отговор

    До коментар #8 от "Тошко":

    За Италия не знам,ама аз в България не видях американски лекари.Ако не броим тримата сенатори дето "излекуваха" Южен поток",а сега лекуват Турския.
  • 59 Питам сега

    3 15 Отговор
    Кой води хибридна война ? Кой ? Защо CNN, DW , BBC и др. подобни , така жално блеят като 🐑🐑🐑🐑🐑 ?
  • 60 Хахаха

    0 12 Отговор

    До коментар #25 от "Дедо":

    На кого са притрябвали. Те могат ли да метат улиците или да мият тоалетните?
  • 61 Хахаха

    2 13 Отговор

    До коментар #27 от "другарят":

    Защото е демонстрация на пълно неуважение към хората и искат в мозъка да им инжектират дезинфиктант. Да, ама не. За нормални, мислещи, уважаващи себе си хора с достоинство, това е обида- подобна евтина русофобска пропаганда.

    Коментиран от #65

  • 62 Путин

    12 0 Отговор
    Репортаж на руската РТ, гениално. И да, Русия никога не крие нищо - тя и за Чернобил не скри :D А Факти, са си руски мишки, как няма да пускат подобни лайна
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Нормално

    0 0 Отговор
    За уплах си е
  • 65 Муахахаха

    13 0 Отговор

    До коментар #61 от "Хахаха":

    То май на вас мозъците са ви инжектирани с дезифенктант още при раждането...
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 до #55

    12 0 Отговор

    До коментар #55 от "Не знам,":

    Нарича се липса на технологичен капацитет и възможности. По-просто, като за пуТкиняци - ватникът не мое един пирон да направи като хората, камо ли "петичка".
  • 68 Чудя се само

    11 0 Отговор
    тоя на снимката оригинала ли е или двойник, и дали е напълнил памперса или просто така си гледа винаги?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 И аз, и аз,

    8 0 Отговор

    До коментар #38 от "Путин е номер 1":

    сека сутрин маам злобарки гол пред портрета Му...
  • 71 до #17:

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Нова":

    Или cи нaпълнo нeгрaмoтeн, или cи рAЗИЯтcкий трoл oт Oлгинo, нищo нe ти ce рaзбирa, кaквo иcкaш дa кaжeш. Я нe ce мъчи, oди cи дoмa и пeрни 2-3 кaнчeтa бoяришник, щe ти oтлeкнe мигoм...