Last news in Fakti

28 Април, 2020 07:30 6 845 136

„Хуманитарният” проект на Кремъл: От Русия с ненавист

  • хуманитарна помощ-
  • русия-
  • коронавирус-
  • кремъл-
  • разузнаване-
  • операция-
  • ненавист

Кремъл стартира военното си разузнаване в самия център на Европа

„Хуманитарният” проект на Кремъл: От Русия с ненавист - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руската пропаганда се приспособява с невероятна бързина и гъвкавост към лесно променящите се обстоятелства. Това може да се види в много примери, но по-специално в случая с катастрофа MН-17, когато едно абсурдно разследване на руснаците замени друго. От своя страна коронавирусът позволи на Кремъл не само да започне информационна война на нов терен, но и да стартира военното си разузнаване в самия център на Европа.

Докато пандемията COVID-19 се разпространява по света и отнема повече и повече животи, руската пропагандна машина работи едновременно в две посоки. Първият е мащабното разпространение на най-различни фалшификати за коронавирус и хакерски атаки срещу медицински институции на страните от ЕС. Втората е досадна, упорита „хуманитарна“ помощ на засегнатите от пандемията страни.

В същото време отбелязвам, че в самата Русия населението се нуждае от помощ не по-малко, отколкото в Бергамо, но правителството на Руската федерация игнорира молбите му. Всъщност в тази партия руските граждани изобщо не присъстват, дори като пешки.

Докато регионите и столицата на Руската федерация вече са в смут и объркване от заразата, Русия изпраща в Италия спасителна експедиция експедиция с оборудване, което на 80% е неподходящо за е 80% за борба с коронавируса. Мащабната пропагандна кампания на Кремъл, постигна известен успех, особено като се има предвид, че Италия е държава от НАТО, а руската операция там стартира не с обикновени лекари, а с офицери от военното разузнаване.

Докато руснаците призовават правителството за помощ, а аналитичните организации дават една негативна прогноза след друга по отношение на обедняването на населението, правителството реши да освободи религиозните организации от сметки за комунални услуги за шест месеца поради рязък спад на даренията от граждани и бизнес. В същото време работещата в тандем със силовите структури мизерстваща църква изпраща 8 тона медицински материали в италианския регион Пулия!

Разбира се, в Пулия тези лекарства са много по-необходими, отколкото например в Дербент, град в Дагенстан, където в задната стая за сушене на пране са настанени болни от коронавирус медицински сестри, което ясно показва реалната ситуация с пандемията в Руската федерация. В същото време Русия не изоставя опитите за дестабилизиране на Украйна по време на пандемията, като въздейства върху нея чрез нейния клон на Руската православна църква, нарушавайки брутално правилата на страната като възнамерява да изпрати хуманитарна помощ в Киевската Печерска лавра. Освен това руски хакери, работещи под патронажа на ГРУ, нападнаха чешките болници, внасяйки хаос в добре координираната им работа, в разгара на пандемията. Манипулация, провокация, фалшификация и дестабилизация. Независимо какво прави Русия, тя или създава информационни и клеветнически "случаи" или изпраща „хуманитарна“ помощ - всичко това е част от нейните отмъстителни аморални проекти. Междувременно те самите се давят в пулсиращата вълна на лицемерието и лъжите, породени от кремълските „спасители“.

Например, истински дисонанс е предизвикан от съществено различните изявления на двама служители на Руската федерация, които изглеждат в близък тандем. Имам предвид изявлението, направено от прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков, че цялата оказана от Русия помощ е безплатна. Буквално: "Това не е моментът да мислим за ползи или да изграждаме очаквания след предоставянето на помощ от този вид". Той е против политизирането на помощта. От своя страна руският президент Владимир Путин на видеоконференция в понеделник на 20 април заяви за санитарно-епидемиологичната ситуация, че изпращането на помощта на Русия към други страни не е безплатно или както той каза: „Това не е еднопосочен път ... " Това твърдение се дължи на факта, че самите руснаци са изключително раздразнени от помощта, оказвана на други страни и пълното пренебрежение от страна на правителството към техните проблеми. Затова Путин започна да се оправдава в ефир, защото „добрият цар“ винаги трябва да остане „добрият цар“.

Но още преди това извинение и лъжата на Дмитрий Песков се знаеше, че помощта на Русия за Италия се изплаща от джобовете на италианските данъкоплатци. Че изпратеният „хуманитарен” товар до САЩ е изцяло платен от правителството на САЩ. И самият Путин в хода на речта, спомената по-горе, съобщи, че Русия, предоставяйки тази помощ, получава в замяна едно или друго оборудване, което вече не го прави безплатно. И най-важното. Когато става въпрос за определени политически ползи за Русия от тази помощ, те често си спомнят за премахването на санкциите. Да, отмяната на санкциите е коматът, който Кремъл бих искал да отхапе в края на борбата с коронавируса. И до известна степен тази посока се поддържа чрез активирането в Европа на политически марионетки, призоваващи за отмяна на санкциите към добрата и добродетелна Русия. Но Кремъл гледа по-реалистично на една печалба в съвсем различен политически аспект. Да демонстрира, че не е в изолация и страната е приета в световната общност, въпреки участието в конфликти в Сирия, Либия и много други страни, в които са извършени много престъпления срещу цивилното население от руските военни. И, разбира се, за руската пропаганда винаги е било важно да демонстрира, че страната не е загубила позицията си на световната сцена след нахлуването в Украйна. И ако по-рано в Кремъл родиха идеята за мащабен парад на Победата, на който бяха поканени световните лидери, то сега за тях свръхцел ще бъде поне осъществяването на видеоконференция. И изглежда, че този план ще бъде изпълнен, защото президентът на САЩ Доналд Тръмп вече се съгласи на видеоконференция с Путин във връзка със 75-годишнината от историческата среща на американските и съветските войски в края на Втората световна война на река Елба в Германия.

Президентът на страната, който е не само в центъра на най-широкото разпространение на пандемията, но и който носи нонстоп руска пропаганда в устата си и необуздано произвежда фалшификати, без обедни почивки. И следователно няма да е изненадващо, ако на 9 май Доналд Тръмп поздрави онлайн Путин за победата му ... в буквалния и образния смисъл. И тогава наистина баналните и безполезни фалшификации, като букетите с цветя за руските лекари в Италия, ще избледнеят на заден план. Мащабният пропаганден проект, изграден върху катастрофа и страдания в световен мащаб, ще донесе на Русия желаната печалба. Нищо ново. Както в миналото Руската империя и СССР, сега и Руската федерация се възползва не от създаването, а от разрушителните явления, които Москва често създава сама.

Автор: Александър КОВАЛЕНКО, "Одески куриер"


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi

    140 48 Отговор
    А това не е ли Украйнска пропаганда на А. КОВАЛЕНКО, "Одески куриер"??? :(
  • 2 Бисер

    127 48 Отговор
    Аман от русофоб преписвачи на статии

    Коментиран от #4

  • 3 стефан

    103 38 Отговор
    При някой и чумата да мине нищо не научават. Така е с написалия статията г-н Украинец/окраинец/.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Истината

    57 85 Отговор
    Единственото предназначение на Русия е да покаже на целият свят как не трябва да се живее и какво не трябва да се прави!
  • 6 факти

    52 82 Отговор
    Кремъл го чака брутална влакова катастрофа. Суровият петрол Брент върви към цена 10 долара за барел, а вероятно и 0 долара за барел. Петрола вече няма къде да се складира на Запад. Половината от руския бюджет се запъва с приходи от износа на "черното проклятие" - петрола. Нова Октомврийска?

    Коментиран от #14, #115, #131

  • 7 Само да питам

    81 34 Отговор
    Този т.нар. материал на какъв език е преведен? Резултатът не може да се чете от хора с елементарно познаване на българския език. Така , може би, пишат в ДагеНстан или в КиевскаТА ПечЕрска лавра. Искрено съветвам редактора да се ориентира към друга професия. Напоследък много се търсят разносвачи на пици.....
  • 8 Шекспир

    70 28 Отговор
    Да бориш пропаганда с друга пропаганда си е малко дебилно но вие си знаете
  • 9 Уди Кълвача

    48 31 Отговор
    👋👋👋👋👋👋 Спечелихте спонсорство от шекели!
  • 10 Нова

    84 37 Отговор
    Ей злобо злобо.! Каквото и да направи Русия ви е трън в очите. А това, което вие правите е дива пропаганда, която и по времето на Студената война нямаше. Не може да разпарчетосате вече Русия, поне част от вътрешните радетели за това са безсилни а външните съвсем.

    Коментиран от #15

  • 11 Супер Марио

    72 33 Отговор
    Мнение без капка достоверност само безцелно хвърляне на кал в Москва това дори няма да го отразят! Дори не съм го чел само тръгнах едва ли някой ще го дочете цялото.
  • 12 Истината за руснаците

    48 62 Отговор
    А. П. Чехов


    Пиянството, неграмотността, тъпoтaтa и ограничеността на руснака изостанал от Европа с двеста години, връзващ и до днес не съвсем уверено гащите си, за пореден път показва, че с него не трябва да се дружи, защото той разглежда дружбата като слабост.

    Коментиран от #20

  • 13 Обективен

    44 15 Отговор
    Империята на злото е пред пълна агония и Затова е толкова отровна
  • 14 За сметка

    45 28 Отговор

    До коментар #6 от "факти":

    на това пшеницата се търси на рекордни цени . А кой е най- големият износител? Ти за Русия не мисли, погледай се наоколо си...

    Коментиран от #127

  • 15 Ронин

    37 29 Отговор

    До коментар #10 от "Нова":

    Шекелджии дружки с DW, а само информативно DW не го четат и уважават дори и в Германия!
  • 16 Философа

    32 27 Отговор
    Сегае ще бъде много интересно като почне да трие коментарите под преписаното мнени за свое, а всъщност това е спуснато от ДВ! Една лъжа повторена-3 пъти не става истина за съжаление на соросоидните слуги!!!
  • 17 Виц

    46 43 Отговор
    Русначе пита майка си:
    -Мамо, как е правилно, расизъм или русизъм?
    - Синко, ако мразиш негрите, то това е расизъм, а ако ненавиждаш целият свят, тогава е русизъм.
  • 18 Синоптик

    37 32 Отговор
    Единственото добро, което идва от Изток е Слънцето.
  • 19 Глупости

    44 32 Отговор
    Пропагандата не е на Русия, а на DW и техните подлоги в БГ - факти.
  • 20 Писаното

    30 22 Отговор

    До коментар #12 от "Истината за руснаците":

    от най-великия майстор на късия разказ в историята фиксира исторически момент и е метафора. Днес сме във време, отдалечено с век. За сведение - прочети американски писатели - ще откриеш подобни текстове, визиращи обществото в САЩ. Да можеш да четеш е едно, да разбираш прочетеното е съвсем друго - казват му " функционална грамотност" и се явява сериозен проблем сред получилите грамотност по време на " демокрацията" у нас...

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Истината за руснаците

    35 22 Отговор

    До коментар #20 от "Писаното":

    Достоевски

    "Народ, който блуждае по Европа и търси какво още може да разруши и унищожи само заради развлечението” .
  • 22 одъртял комсомолец

    20 24 Отговор
    В Северна Македония наричат подобно състояние "Криза на идентитето". В съчетание с тотална икономическа разсипия резултата е на лице. Това по- горе даже не е и пропаганда. По- скоро ми прилича на диагнозата на индивида, който е решил да разпространява укропитешки мантри на българска територия.
  • 23 Истината за руснаците

    36 27 Отговор

    До коментар #20 от "Писаното":

    Михаил Булгаков

    : „Не сме народ, а скотове, наглеци, дива орда от душегубци и злодеи”.

    Коментиран от #31

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Юлиан

    12 18 Отговор
    Автора на статията е пропуснал участието на запада и чалмите в разрушаването на държавите. Няма как руснаци, мюсюлмани и западняци да действат сами. В този и вид, статията прилича на пропаганда против Русия, съгласен съм. Умишлено е пропуснато, споменаването на другите участващи. Нито руснаци, нито чалми, нито западняци са влизали сами, в която и да е от изброените държави. Всеки знае това. Беше показано по всички телевизии. Отричането на този тристранен съюз на колонистите, само ще забави решението за проблема, който представлява за цялата човешка раса.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ученик на Дойче Веле

    25 22 Отговор
    Украйна.Одески Куриер...точка по въпроса.
  • 28 Франсис Фукуяма

    29 20 Отговор
    Изглежда, че някои страни не могат да постигнат самоуважение освен за сметка на други страни. Мисля, че Русия е класически случай. По някакъв начин тяхната национална идентичност е силно свързана с господството над други народи около тях. Това е било вярно за Русия от XIX век и си остава вярно за путинова Русия.
  • 29 Антрополог

    27 19 Отговор
    Същността на доброто е: да опазваш живот, да развиваш живот, да изведеш живота до най-висшата му стойност. Същността на злото е: да увреждаш живот, да възпираш живота в неговото развитие.

    Русия прави точно второто-уврежда живота, осакатява го, възпира го и го унищожава. Русия днес е въплъщение на злото и имаме основание да я наречем отново Империя на злото. И всички, които по един или друг начин подкрепят тази Империя, могат да бъдат наречени служители на злото. Предизвикателството пред нормалния и свободен свят сега е да защити доброто. А защитата на доброто преминава през възпиране, ограничаване на злото.

    Коментиран от #34, #132

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Онзи

    8 17 Отговор
    Има един латентен хомосексуалист с психически проблеми!!Той какво ще каже с пръдната си жила??А Александре!?!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Симо

    14 20 Отговор

    До коментар #29 от "Антрополог":

    Смени си дилъра , че заради тоя коронавирус те снабдява с некачествена дрога и ти исушава мозъчната кора или сигурно си си така по рождение ?

    Коментиран от #37

  • 35 Кирил

    27 22 Отговор
    Злото което правят се връща при тях.Така беше и с СССР и Бог ги наказа.
  • 36 антиджендар

    17 24 Отговор
    Ъъъъххх , и се давят от злоба сороскитегендари, инякой току хвърли топа и се възнесе от коронавирус ! аахаха
  • 37 Истината

    29 21 Отговор

    До коментар #34 от "Симо":

    Новичока е слаба отрова. Коронавируса е слаба епидемия. Много по силни и опасни от тях са "Русофилчока" и "Русовируса", с които преди 140 години е заразено част от българското общество. Те са превърнали част от българите в руски зомбита, за които Русия и руските интереси са най-святото нещо на света!

    Коментиран от #38, #117

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Бай Хой

    19 26 Отговор
    Начи,ако бехте написали отгоре че автора е украинец,немаше да си изгубя 3 минути от живота!

    Коментиран от #112

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Behemoth

    15 24 Отговор
    Одески КУРиер!Нямам повече въпроси....
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Ако някога

    21 15 Отговор
    се отворят архивите на руските тайни служби, ще видим операция Априлско въстание, свързана с прехвърлянето на агент-провокатори като Заимов,Бенковски,Волов и пр. ,наивно повярвали в обещания за високи постове в "следосвобожденския" руски протекторат и заплатили с главите си тази наивност,заедно с хилядите жертви на турските кланета ! С други думи-нищо ново под слънцето.

    Коментиран от #111

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Сесесере

    19 14 Отговор
    Слава на САЩ!
  • 102 ХаХа

    33 16 Отговор
    Всесилната руска пропаганда не можа да спре разгрома на нефтените цени. Въпреки приказките, че Путин лично се е заел. Резултатът го видяхме. Сига се е скрил и с един вирус не може да се справи. Една арабска страна им разказа играта. Това било велика сила. Ако ще и от Луната да скочат в Антарктика не могат да скрият, че са безнадеждно изостанали. А иначе нека си приказнат глупости. От това по-богати няма на станат. А и за пропаганда трябват пари.
  • 103 Русонефил

    23 14 Отговор
    Сещам се за вица от соца за пропагандата на СССР, важи напълно и за путинова Русия: предложение за нов герб на СССР- хипопотам- колкото повече затъва в тинята, толкова по-голяма уста отваря.

    Коментиран от #123, #135

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Само питам

    5 2 Отговор

    До коментар #84 от "Мечо":

    Това заплаха ли е? Защото е против правилата на сайта!
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Сесесере

    25 19 Отговор
    Почти всички коментатори са предатели русофили и антибългари, защо ли!

    Коментиран от #110

  • 110 Истината

    20 10 Отговор

    До коментар #109 от "Сесесере":

    Защото им плащат за да предават българските интереси!
  • 111 Европеец

    19 13 Отговор

    До коментар #98 от "Ако някога":

    Чак агенти не са били. Искало мм се е на хората да таправят нещо за родинота си и са били лесно манипулирани. Впрочем царска Русия е препятствала всячески българското национално движение и ти са го знаели. Мит е че нашите дейци са обичали Русия. Някои като Друмев, Др. Цанков и Ст. Заимов, издателя Манчов са били платени. Братя Хр. и Е. Георгиеви, руски поданици, забогатяват от търговия с Русия. Та не е ясно до къде се простира интереса и къде почва любовта. За Н.Геров е ясно. Той е бил руски чиновник. Но значението на горните е преекспонирано от про руската пропаганда. За съдбата на България след т. нар. Освобождение по-голямо значение имат Стамболов, З.Стоянов, Левски, Ботев. Всички те не са обичали Русия.

    Коментиран от #125

  • 112 ХаХа

    11 4 Отговор

    До коментар #68 от "Бай Хой":

    Ти си изгубил два пъти по 30 години, за едни три минути си се загрижил.
  • 113 Русонефил

    16 13 Отговор

    До коментар #38 от "антисоросоид":

    И какво знаеш ти повече като си ходил войник? На си спомням там да са научаваше нещо, освен що е прост български офицер, как се краде държавен рацион и гориво и колко скапана е руската техника. Това последното го разбрах, разбира се по- късно.
  • 114 Мехо

    18 11 Отговор
    Началото на края за руснашката мечка. Тя е късно събудила се нервна проскубана и гладна.
  • 115 Иван

    14 10 Отговор

    До коментар #6 от "факти":

    Тя вече почти започна миналата седмица във Владикавказ. Скоро хладилника ще победи телевизора там, ама какво да разправяш на тъпи промити български мозъци, заслужаващи мизерията в която живеят , по простата причина, че една кочина им е в главите.
    Проблема на Русия е не че временно Брента, съответно Уралс ще падне под нулата, а че ще трябва да закрият поне половината от находищата си, които след това няма как да възтановят при средна дългосрочна цена от 20 на долара на Уралс евентуално, която се очертава и от друга страна ще им остане да продават само на такъв пазар като България с Лукоил, защото на другите арабите вече дружно им биха шута с дъмпинг от минус 11-13 долара оферти под цената на Брент фючърс за Май и 3 месеца отсрочено плащане. Така че после в БГ пак ще питат защо е скъп бензина, когато в Европа вече е евтин......
  • 116 До редакторите

    18 23 Отговор
    Не зна, дами ли сте или господа или нещо средно, но да публикувате статии за Русия позовавайки се на украински източници няма нищо общо с разума! И не се оправдавайте с "Публикувано във факти.бг: ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати". Конструктивен дебат по червива тема не може да се случи!
  • 117 Хлъц

    18 25 Отговор

    До коментар #37 от "Истината":

    Безпристрастни форумци,ти посочиха кой е " автор" на този пасквил.Драскач от градска медия- Одеса! Колкото до " Това" което се е случило преди 140 г,Ако не беше ТО,което дори не смееш да наречеш Руско турска Освободителна война( за нас- българите), сега щеше да бъдеш предната ,европейска част от Турция,и с огромно удоволствие да празнуваш Байрам- Рамазан( моля,мюсюлманите да не го приемат като обида срещу тяхната религия).Та така ,недраги ми Иванчо Хаджипенчович!

    Коментиран от #128

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 emo

    13 27 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ.ОСТАНАЛОТО Е САТАНО -ФАШИЗОИДНА ЗАПАДНА ПРОПАГАНДА
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Ха ха ха

    13 20 Отговор
    Поредната тъпня от безсилие!
  • 122 хахаха

    8 19 Отговор
    преди, когато публикуваха подобни материали, още в началото показваха източника...сега са го сложили накрая, явно с цел да прочетеме целия пасквил...:)))
  • 123 Абе май не беше така

    4 13 Отговор

    До коментар #103 от "Русонефил":

    това беше предложение за български герб...аз поне го помня това.
  • 124 Сссс

    3 3 Отговор
    Каквото повикало, такова се обадило...
  • 125 Сесесере

    16 5 Отговор

    До коментар #111 от "Европеец":

    Русофилите, защо ли тези неща не са ги чели, не вярват и ги отричат 90% от софиянци и 99,9 от провинцията!
  • 126 Рус_кий бл__яд

    11 2 Отговор

    До коментар #118 от "Русский":

    Почему пишеш на руски язик тука с Български букви?!

    Модератора,къде дреме с мисирките?!
  • 127 И аз да кажа

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "За сметка":

    Гледам наоколо, по-точно в Северна България и виждам голямо количество пшеница за износ. Та ако се вдигнат цените заради руския отказ да продава, нашите са на далавера. Ти какво се кахъриш? Или ти е поръчано да раздухваш тревоги?

    Коментиран от #133

  • 128 Айде бе

    11 5 Отговор

    До коментар #117 от "Хлъц":

    Това просто не е вярно, в 19век Турция е била "болният човек" на Европа и никого не е покръствала, даже сме си извоювали екзархия ,имали сме имоти и свобода на придвижване и сдружаване и много българи са били на турска служба. С това не казвам, че не са преследвали борбата ни за независима държава, но религията и идентичността ни - НЕ!

    Коментиран от #134

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Хораа

    11 7 Отговор
    Пропагандата водена от Русия, е насочена към отхвърляне на Социалната изолация. Целта им е разрушаване на здравната система и изкупуване на България от руснаци. Не се подслъгвайте на руските брътвежи. Спазвайте указанията на българското правителство
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Нещо не си разбрал

    1 11 Отговор

    До коментар #127 от "И аз да кажа":

    А да сравняваш добива от пшеница в Русия с този в част от Северна България, преценен при това с очевидно компетентен окомер е някак неадекватно... Ама - лаф да става.
  • 134 Никого не е покръствала

    0 6 Отговор

    До коментар #128 от "Айде бе":

    Турция, само е помохамеданчвала. Попрочети кои-що от трудовете на един от най-добрите османисти в света - проф. Вера Мутафчиева, лека й пръст - и ще разбереш /може би, дано/ несъстоятелността на написаното от теб.
  • 135 пуТкинхуйло

    15 0 Отговор

    До коментар #103 от "Русонефил":

    Той виц не беше ли, "Колкото по-дълбоко в л...айната, толкова ни е по-голяма устата"?
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.