Last news in Fakti

3 Май, 2020 09:59 3 218 34

Заразата и ние

  • коронавирус-
  • мерки-
  • данни

"Разпускането" на народа от петък би могло да се изтълкува като признание на държавата, че е неспособна да се справи със ситуацията

Заразата и ние - 1
Снимка: БГНЕС

Коментар на Николай Николов във "Фейсбук"
Обявеното облекчаване на карантината не бива да успокоява. Опасната зараза остава сред нас. Анонимниците във властта обещават, че слънцето ще я унищожи – нищо, че учените не са уверени в правилността на тази теза.

Ония горе са последователи на съвременната глобалистична школа и вярват в силата на внушението - обявяваш на всеуслушание, че проблемите вече не съществуват и ги замиташ бързешком под килима.

Подходът е действен – вярно, може да понамирисва, но наглед всичко изглежда наред.
Не че всичко, изречено от учените, трябва да се приема за чиста монета – те отдавна са доказали, че умеят да подкрепят с факти и красиви графики всяка теза заради получаваните грантове. Създаде се непобедим Интернационал от представители на СЗО, богаташи и продажни политици, чиито действия не подлежат на контрол.

"Разпускането" на народа от петък би могло да се изтълкува като признание на държавата, че е неспособна да се справи със ситуацията. През март бяха взети правилни решения, ала те не бяха приложени докрай.

Получи се карантина с кръпки, през която възрастните продължиха да се ръчкат в опашките пред магазините по всяко друго време освен между осем и десет сутринта, кръчмите работеха нелегално, а по улиците се мотаеха тайфи от хлапета, които иначе не бива да ходят на училище. Безобразно се държаха лицемерните попове, подкоросвани от набожния министър - председател, и отправилите се да отмарят в болното време тарикати.

С почуда узнахме, че съседите са затворили своите граници с нас, а ние с тях – не. Кой ще отговаря за извършеното престъпление – да се пускат в страната хора, идващи от чужбина, вместо да ги изолират в болница поне за две седмици веднага след паспортния контрол?

Властта капитулира пред народопсихологията и глупостта, и усилията на полицаите и стотиците други служители, които се опитваха да прилагат мерките за борба с Короната, като че ли отидоха нахалост. Да, държава я няма... Но колкото и да си повтаряш този гочив факт, не ти става по-леко на сърцето.
Истерията с Короната беше използвана от върхушката за приключване на войната между клановете и за преразпределяне на активите. Сега милиардите са прибрани и пушилката може да се разнесе.

И ще се види, че ние сме останали оголели, недолекувани, с по-малко права и с икономическа криза. А чуждите туристи ще донесат евро за чорбаджиите и още вируси за нас (и то вероятно от друг щам). Лятото се очертава да бъде весело. Накрая с тази народняшко – бандитска политика рискуваме да карантират страната ни.

Заразата доказа, че настоящата структура на управление е вредна за народното здраве във всеки смисъл на думата. Мънкащият президент, слабосилното Народно събрание, партиите и щабовете не ни вършат работа. Ала нали безотговорността на смучещите от властта се крепи на безотговорността на масите... Такъв е животът. Затова, макар и поединично, нека поне се пазим!


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 29 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stoki

    38 5 Отговор
    Бойче уволнен от НАРОДА!!!

    Коментиран от #3

  • 2 selianin

    39 8 Отговор
    Гeнeрaлe (вcичкитe) ,мaхнeтe КППтaтa, aкo знaeтe кoлкo пcувaнe oтнacятe тaм ,oт хoрaтa дoкaтo чaкaт и ca пoдлoжeни нa унижeния oт
    пaрaпитeцитe дeтo cтe cлoжили. Cлoжeтe пoнe митничaри ,тe ca културни и рecтo връщaт.
  • 3 Мхм...

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Stoki":

    И как ще го разбере това ?

    Коментиран от #8

  • 4 Ivan

    14 4 Отговор
    Слижете катаджий или митничари на КППтата, те на са толкова АЛЧНИ.
  • 5 Карай направо

    16 4 Отговор
    20.05.вече няма Коронавирус ако спрем полетите от нидерландия.
  • 6 Големи

    17 10 Отговор
    глупости си сътворил , мазни ми господине ! Една истина няма в "творението" ти !

    Коментиран от #33

  • 7 Нова

    23 1 Отговор
    Много се изписа, но и нищо не се предприема, защото няма лидер който да увлече със себе си масите?! 30 г. ни лъжат, че днес във всеки виждаме властолюбец а не лидер, който да постави основите на ново развитие.
  • 8 Stoki

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Мхм...":

    На 14.5!!!

    Коментиран от #12, #31

  • 9 Госあ

    5 4 Отговор
    А тоя най накрая да напише нещо,макар и половинчато. А на кой да вярваме ако не на учените, на хотелиерите ?

    Коментиран от #11

  • 10 Кумчо Вълчо

    10 4 Отговор
    ПЛЮВАЛНИК, остана ли още нещо за оплюване?
  • 11 Истината

    14 6 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Бих казал на хотелиерите, пример за най учените от учените - тези в СЗО: преди две седмици - трябват строги мерки, не бъдете като Швеция, преди три дни - Швеция се справи най добре от всички с коронавируса, нещо което всички знаехме

    Коментиран от #16

  • 12 А дано...

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Stoki":

    ....ама надали !
    Сиреч нещата ПАК няма да бъдат доведени докрай.
  • 13 Активист на БСП

    11 5 Отговор
    Сами и единствено БЦЖ ваксината на другаря Тодор Живков ни спасява ,въпреки усилията на СУДЖУЦИТЕ да ни унищожат...
  • 14 ами

    10 2 Отговор
    Нали народа това иска. Не издържал вече. Няма угодия и полезен ход с този народ. Каквото и да с направи армията от недоволни мрънкачи е по силна от разума. С мерки или не мозъка на българина е увреден
  • 15 Фейк

    7 3 Отговор
    Сега всички,които бяха против мерките и буниха духове за неспазването им и по този начин опорочиха всичко излизат и ще излизат да плюят,защо се отменят мерките.Ами защото,когато има такива,които постоянно ги оспорват с политически амбиции и нарушители,смисъла спазващите ги да стоят затворените обезсмисля.
  • 16 Госあ

    3 5 Отговор

    До коментар #11 от "Истината":

    😂 така както изпълзяхте от каналите,така ще се върнете точно там,където ви е мястото.
  • 17 Матей

    15 3 Отговор
    Народа показа за пореден път здравия си усет и само страхът от глоби и затвор го принуди да спазва абсурдните изисквания,а за повечето хора тия заплахи са свързани с опасност за живота.Ето така ни пазят и спасяват тираните,уж ти пази живота ,а пък те уморява с недоимък и разни други болести,само не и прословутата корона.Както се очакваше,в цял свят разтуриха седянката,а тука още ни врънкат и все пак да се пазим,да имаме едно наум,да не се отпускаме.Отвратителни манипулатори,лъжци и шмекери,жреци на измамата и терора.Буче смоталяса щаба и почна веднага да дава изявления със смразяващ тон.

    Коментиран от #18

  • 18 бай Шиле

    3 6 Отговор

    До коментар #17 от "Матей":

    Утре ако умре майка ти,друга песен ще запееш.Гаранция.

    Коментиран от #25

  • 19 Васил

    4 7 Отговор
    Проблема на Българина че е разпасана и неуправляема шайка която разбира само от тояга и солени глоби като се заразите колко доходи ще имате докато се лекувате а дали ще се излекувате? Как не разбраха Бай Ганьовците че от здравето няма по ценно по някога и парите не помагат.

    Коментиран от #20, #30

  • 20 Майна

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Васил":

    Проблемът на българина е, че дава акъл и без да му го искат. Проблемът му е, че разбира от ВСИЧКО. Проблемът му е, че винаги е по-, по-, най-. И проблемът му е, че готов да приеме и най-голямата глупост за истина, защото пътят към истината е труден, иска се да търсиш, да мислиш.... А ти да не си медик, щото си толкова категоричен и дори инструктираш, щото аь съм медик, ... Ама мойто мнение е друго
  • 21 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ... " ПО МЕАНИ ОДИШ КОЛЬО ...РУЙНО ВИНО ПИЕШ ... НЕ СИ СЕДИШ ДОМА КОЛЬО -........... " !!!!!!!!!!!!!
  • 22 Майна

    6 2 Отговор
    Статията е написана от ИНЖЕНЕР! Мога само да кажа-Боже, пази България от българите
  • 23 Майна

    3 2 Отговор
    Според г-н инженера вирусът идва отвън.. Няма го на местна почва, да зстворим границите и така ще се СПАСЯВАМЕ. И народът слуша.. И съгласен е дори народът.... НАРОДЕ, крайно време е да се отърсиш от този несвойствен за теб СТРАХ и да повярваш, че ЖИВОТЪТ е за живите и СМЕЛИТЕ

    Коментиран от #26

  • 24 http://coronavirus.eti.pw

    2 1 Отговор
    http://coronavirus.eti.pw
  • 25 Защо?

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "бай Шиле":

    Твоята умря ли вече?
  • 26 Какъв медик си?

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "Майна":

    Ти и за санитар не ставаш. Естествено е, че вируса дойде отвън и ако своевременно бяха затворили границите нямаше да се стигне до сегашното положение!

    Коментиран от #28

  • 27 http://coronavirus.eti.pw

    1 1 Отговор
    http://coronavirus.eti.pw

    Коментиран от #32

  • 28 Майна

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Какъв медик си?":

    Съжалявам, но Вас ви е ударил в главата, понякога там е разположен и... Мозъка. Тежък вирус, с непредвидими последици...,
  • 29 данко хайрсъзина

    5 0 Отговор
    Тия юнаци и една юнакиня сред тях,се събрали на масата без маски на няма и 1,5 метър разстояние.Кой ще ги глоби за неспазване на изискванията.
  • 30 NikNay

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Васил":

    Короната все още не се лекува, лекуват се само симптомите.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Големи":

    Кайчо е "на всяка манджа мерудия".
  • 34 Нане

    1 0 Отговор
    С вашите брифинги,управление и крадене ако знаете само колко омраза,злоба и ярост си навличате от българския народ ви е бедна фантазията. Незнам въобще как спите спокойно... А 85% от българите недоволстват от управлението ви и не ви искат въобще в управленската листа!