7 Август, 2020 13:10 10 040 155

Да натъпчеш нечия кауза в ръждясал камион по тъмно или колко тежи свободата на българския гражданин

  • протести-
  • блокади

Ничие основно право не е по-голямо от чуждото основно право и въпреки това протестът е неприкосновен

Да натъпчеш нечия кауза в ръждясал камион по тъмно или колко тежи свободата на българския гражданин - 1
Кадър: МВР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Протестът е неприкосновен. Независимо дали сме съгласни с исканията му или не, самият акт би трябвало да бъде напълно свободен. Дори и най-лекият намек, че протестиращият може да бъде репресиран и наранен, a неприкосновеността на протеста му – неспазена, би трябвало да бъде сериозна червена лампа в съзнанието на всеки, независимо подкрепящ исканията или не.

Властта се мени, хората идват и си отиват, интересите се променят. Неизбежно е в един момент нечие решение или действие да влезе в нашата територия, да настъпи нашите лични интереси. Евентуалността за това е полезно да ни служи като предупреждение да не се доверяваме напълно, дори и в настоящия момент да се чувстваме силни и представени.

Протестът би трябвало да е основно право. Разбира се, ничие основно право не е по-голямо от чуждото основно право, затова и протестът не бива да ограничава чуждите права. Палатките обаче не ограничаваха никого. Хората в палатките не са убийци, изнасилвачи или каквито и да е било други престъпници, които са разбрали свободата като оправдание за престъплението си. Да, имаше известен дискомфорт в придвижването, но нищо, което себеосъзнатият човек, осъзнал също, че чуждият протест е негов по смисъла на свободата на самия акт не може да не преживее.

Вероятно атакуването на блокадите тази сутрин (или да кажа нощ?) е напълно законно. Вероятно и участващите в блокадите са нарушили някое друго правило. В реалността обаче нещата не са като на хартия – контекстът е важен. Ако протестът е под формата на блокада, нека да бъде. Може да ни създава дискомфорт, но пък е акт на свободната воля, а тя е по-голяма от нас дори и в по-бавното придвижване понякога да се крият сериозни рискове.

Независимо дали съм съгласна с протеста или не, мен лично адски ме притеснява, че в ранни зори, когато е още тъмно, в центъра на столицата на държавата, в която съм родена и избрала да живея, палатките от барикадите на протестиращи граждани могат да бъдат натъпкани в ръждясал червен камион с помощта на полицията. Още повече ме притеснява обаче, че тези, които са наредили всичко това вероятно изобщо не се притесняват, че ще го приемем като бесило за свободата, че Европа ще го приеме по този начин, че нещо ще последва от наша страна.

А нещо трябва да последва. Тази сутрин (или да кажа нощ?) не беше атакувана свободата на шепа хора от барикадите. Атакувана беше свободата на българския гражданин, който живее мирно, плаща данъци и иска да може да живее по относително достоен начин. И не става дума дали утре аз или вие можем да сме на същото място – това е адски егоистичен и странен начин на мислене, става дума, че нечия кауза може да бъде натъпкана в ръждясал камион посред нощ и откарана незнайно къде. Това не ви ли звучи страшно?


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 186 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еми

    241 56 Отговор
    Бойко българо убиец

    Коментиран от #28, #55, #139

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 COVID1984

    180 32 Отговор
    "Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги."
  • 4 Николай Маринов

    72 190 Отговор
    Крaйнo врeмe e дa ce пoтърcи oтгoвoрнocт нa пoлициятa зa пълнoтo бeздeйcтвиe пo врeмe нa блoкирaнe нa пътни aртeрии . Нa мeн ca ми пиcaли някoлкo aктa caмo зa врeмeннo cпирaнe oт 1 минутa зa рaзтoвaрвaнe нa бaгaж ,бeз дoри дa прeчa нa движeниeтo . Oт утрe щe зaпoчнa дa прoтecтирaм и щe иcкaм ocтaвкитe нa oтгoвoрнитe пoлицaи aкo тe дoпуcнaт нeзaкoннaтa и тeрoриcтичнa дeйнocт нa мутритe пo oгрaничaвaнe прaвoтo нa грaждaнитe дa ce прeдвижвaт пo пътищaтa нa Бългaрия зa кoитo cи плaщaмe дaнъци ,тaкcи и винeтки.

    Коментиран от #25

  • 5 Будител

    40 119 Отговор
    Илияно, Илияноооооо... кой тебе трибуна даде?
    Пише се ДА НАТЪПЧЕШ! Егати неграмотницата...

    Коментиран от #65

  • 6 Е ил

    140 27 Отговор
    Ако в България бе проведена лустрация, комунистическите доносници и агенти на ДС Борисов/Буда, Симеонов/Винкела и Каракачанов/Иван, сега нямаше да са начело на Държавата...

    Коментиран от #82

  • 7 Права

    59 101 Отговор
    "Прoтecтът би трябвaлo дa e ocнoвнo прaвo. Рaзбирa ce, ничиe ocнoвнo прaвo нe e пo-гoлямo oт чуждoтo ocнoвнo прaвo, зaтoвa и прoтecтът нe бивa дa oгрaничaвa чуждитe прaвa. Пaлaткитe oбaчe нe oгрaничaвaхa никoгo."
    Г-жо Маринкова, а не бяха ли ограничени правата на стотици хиляди хора, които също живеят мирно, също си плащат данъците и също се опитват да живеят по относително достоен начин, като не могат да си позволят да спрат да работят и да нощуват по кръстовищата??? Аз не съм ГЕРБерски трол или някакъв вманиачен поддръжник на властта, която очевадно се компроментира цялостно, но намирам моите права като гражданин на този град за нарушени. Полицията не е ли в правото си на орган, отговорен за обществения ред? Мислете малко по-разностранно, преди да говорите за ръждясали камиони през нощта!
  • 8 Гарантирано от

    106 28 Отговор
    Тиквата, Черкеза и Шкембето
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Фактъ

    112 35 Отговор
    Боко за десет години управление си акомулира триста години затвор !!!
  • 11 Недоспал дженди

    58 53 Отговор
    Никой няма правото да отнема правата и свободите на останалите.
  • 12 Будител

    31 65 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Илияно, Илияноооооо... кой тебе трибуна даде?
    Пише се ДА НАТЪПЧЕШ! Егати неграмотницата...
  • 13 Гост

    128 41 Отговор
    Жалкото е, уважаема авторке, че едва ли някой от 400-те подписали жалбата срещу протестиращите ще проумее този текст. За тях нещата се измерват в чекмеджета и кюлчета.
  • 14 2loop

    103 31 Отговор
    Жалките изплашени гербери...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Псевдоним

    72 25 Отговор
    Ситуацията е деликатна, защото на практика никой не играе начисто. Но властта са последните, които ще позволят това. Те се страхуват до дъното на душата си от подобен род протестиращи. Те искат "култивирани" протестиращи, защото са по-удобни за манипулация.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Милев

    80 29 Отговор
    Мутрите мачкат народа, както турчин не го е мачкал. И ще си получат заслуженото.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 милиционерска акция

    46 30 Отговор
    Това повече прилича на партизанска акция на дрогарете. Те така през нощите са нападали мандри.
  • 21 я вървете на

    46 54 Отговор
    да бе - неприкосновен? а правата на милионите граждани не са ли? да си протестират, но да не пречат - другото е терор и той е наказуем, набийте си го в дървените бирени глави!
  • 22 Нещо се обърка

    43 67 Отговор
    €б@ните ви протести не ме вълнуват, но когато ми отнемете свободата да се придвижвам свободно с разни клошарски блокади имаме проблем. Поздравления за действията на полицията!
  • 23 Арнолд

    42 54 Отговор
    Госпожо Маринкова, Вие с камион от Холивуд ли искате да товарят катуни и може би Брат Пит да го кара?

    Коментиран от #150

  • 24 jjjjjjjjj

    39 21 Отговор
    Затова трябва по-лесни начини за уволняване на корумпагите, я не да трябва месеци да им се молим.... Примерно президента прави допитване онлайн и УВОЛНЕНИЕ!

    Коментиран от #149

  • 25 ттттттт

    30 13 Отговор

    До коментар #4 от "Николай Маринов":

    Затова твоите любимци измислиха куп такси и глоби-да плащаш!
  • 26 Д-р

    24 32 Отговор
    Това писание е като месечно течение на неграмотницата.
    Позор.
  • 27 Р. Овч.

    15 36 Отговор
    Не разбрахте ли, че ние ще бъдем богати, а вие бедни?!?!?
  • 28 Да живей демокрацията

    44 13 Отговор

    До коментар #1 от "Еми":

    Изключително тъпа и умишлено нескопосана система, при която с лекота , безотговорно и БЕЗПЛАТНО подаряваш власт след което нямаш никакъв регламентиран легален начин да я отнемеш обратно.

    Коментиран от #34, #116, #151

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Червената шайка-терористи.

    30 36 Отговор
    ДрОгарят череп май им спря парите, на лумпените...
  • 31 Кристиян Вигенин

    40 40 Отговор
    Този "протест" на шепа алкохолизирани,ментално увредени субекти и платени поръчкови протестъри,няма как да получи подкрепата на обикновените хора.Това не е 1989,не е 1997,когато огромна част от обществото беше на площадите.Пожарникаря и цялата клика около него трябва да се разкара,но тези явно търсят единствено медийно внимание,а не реална промяна.В противен случай щяха да "мрат" по барикадите около "сараите","Алепу",къщите на ББ и Шиши,а не да се излежават на Орлов мост,да си пият биричка и да правят барбекю.Клоуни.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Верно ли

    45 18 Отговор
    Чудно ми е всички тези дето реват тука за "правата" си, след месец, като отново въведат КППтата, дали пак ще реват на умряло, или ще си кюткат тихичко.
  • 34 Иво

    8 6 Отговор

    До коментар #28 от "Да живей демокрацията":

    Прав си братко
  • 35 Горанов

    41 22 Отговор
    И да триете ибда не триете все тая, ще гризнете и вие дръвцето, щом защитавате тази хунта, която унищожи всичко в България!
  • 36 българка

    41 22 Отговор
    Бойко Борисов, Валери Симеонов, Каракачанов и шайката - българоубийци
  • 37 Ало, защитниците на Винету

    44 27 Отговор
    Винету готви да затваря държавата през Септември, заради измамата Корона. Пак ли ще цвилите колко е хубаво? А? Продажни души сте и важния вожд ще ви ги забие за благодарност! Той го забива на всеки около него. Така ще е и на вас. Няма да помни, че ви е плащал дори! Продажни душици сте, срам не е че съм българин!

    Коментиран от #42

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 само питам

    39 31 Отговор
    На зазоряване провеждат атака военните по време на война. Когато полицията нахлува някъде, не трябва ли да е в светлата част на деня? Все пак там има спящи мирни граждани, а не въоръжени лица, терористи или войници. Правилата при военни и полиция не са еднакви.

    Коментиран от #84, #85, #153

  • 40 Това

    17 21 Отговор
    че полицаите изпълняват заповеди, не значи,че защитават властта. Вижте ги: с маски, с очила и шапки. Редовите полицаи са солидарни с протестиращите.
  • 41 Ким Чен Ун

    15 5 Отговор
    Е дал инструкции и баш в 4 сутринта да им е най-сладко на протестиращите .

    Коментиран от #43, #53

  • 42 Да бе, да

    23 13 Отговор

    До коментар #37 от "Ало, защитниците на Винету":

    Тях калинките им е по добре когато има карантина, защото хем не ходят на работа, хем получават заплати, хем пък и за чекмеджето може нещо да заделят
  • 43 Боко

    29 13 Отговор

    До коментар #41 от "Ким Чен Ун":

    Чел съм "Винету" – там индианците винаги нападаха призори.
  • 44 БХбхбх

    31 15 Отговор
    Някой вярва ли,че има 400 жалби?

    Коментиран от #112

  • 45 jorj

    25 31 Отговор
    В камиона натъпкаха червеният тероризъм !!!.
  • 46 Власта

    25 14 Отговор
    Когатоцървулите ВЛЯЗАТ ВЪВ ВЛАСТА, СТАВАТ БОТУШИ.
  • 47 Сасо

    34 31 Отговор
    Тоест трябва да въртя по 2 часа сутрин и вечер до и от работа (в отпускарския сезон), за да може комунистите пак да се доберат до властта?
    Хайде моля, по-сериозно!!!
  • 48 Васил

    26 22 Отговор
    Валерката трябва да бъде публично набит на кол
  • 49 Спиро

    29 18 Отговор
    Хитлер нападна призори. Стара изпитана тактика.
  • 50 чичо

    26 27 Отговор
    /Публикувано във факти.бг: Хората в палатките не са убийци,/-как да не са убийци.Илияна на коя планета живееш?В целия свят умират от ковид.Ама на сила ме карате да вярвам на Борисов,прав е,някои от вас са мисирки.
  • 51 ПЕНКО

    21 29 Отговор
    Колко Т трябва да си за да твърдиш :" палатките не пречеха на никого -само на някакви си- стотина хиляди "правителствени га мени" - отиващи на работа;до болница;майки с деца ;старци --нямащи право на "свободня воля" !!!!!! Но протестът победи- бяхме тридесет , а съставиха само 15 акта !!!!!!!
  • 52 Българин

    26 16 Отговор
    Илиянче. Искаш ли биберон. Ако 10 човека блокираме центъра на Берлин дали ще ни чака 30 деня? Що за глупости говориш. Че е законно да си ма гражданско неподчинение? Протест да, но в часове и на нормални места. Не навсякъде. За това има общонационални стачки. Ако всички Българи бяха подкрепили протеста щеше да стане

    Коментиран от #130

  • 53 Божков

    19 3 Отговор

    До коментар #41 от "Ким Чен Ун":

    Те Корея са друго часово време.Обаче да пиеш до два часа и да та изритат в 4 е гадно нали ,
  • 54 БЪЛГАРИН

    22 22 Отговор
    НАЛИ ВСЕКИ ШОФЬОР КАТО СПРЕ В СИНЧ ЗОНА СИ ПЛАЩА. ТЕЗИ БЕЗДЕЛНИЦИ КАТО СИ РАЗПОЛОЖИХА ЦИГАНИЯТА НА ПЛОЩАДИТЕ КОЛКО И НА КОГО ПЛАТИХА???
  • 55 Комбина

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Еми":

    ...на комунисти!

    Коментиран от #58

  • 56 Иванчо

    21 26 Отговор
    Браво Бойко мачкай тези мизерници. Сега е ред и на Радев
  • 57 ПРИ БАЙ СТАВРИ

    24 19 Отговор
    БОЙКО МУТРАТА В ПАДЕЛАТА
  • 58 Еми

    4 1 Отговор

    До коментар #55 от "Комбина":

    На българия и българите
  • 59 РАДЕВ САМО ДА КАЖЕ

    17 15 Отговор
    БОКО КАСКЕТА МИНИСТЪРА НА МВР - В АРЕСТА !

    Коментиран от #62

  • 60 2020

    25 20 Отговор
    Грешка.Огромна.Сега и тези ,които не излизаха на протестите ,ще бъдат там вече всяка вечер.За подпухналия от пиене Валери Симеонов, няма нужда от коментар..След нощната акция на полицията, Бойко Методиев Борисов подписа оставката на Герб.
  • 61 Пена Христова

    15 18 Отговор
    Госпожица Маринкова. И аз съм от БСП, но тия младежи не ги припознавам. Виж другарката Нинова каква хубава Бузлуджа направи на същото място и всичко бе хубаво. А тези пият, пушат...да не казвам и какво още правят в тия палатки. Срамота работа. Не трябва така
  • 62 Българин

    12 14 Отговор

    До коментар #59 от "РАДЕВ САМО ДА КАЖЕ":

    Радев, излез днес и поискай оставката на Валери Симеонов. С него трябваше да се занимавам от началото. Борисов и Гешев са само пешки
  • 63 Кой68

    27 16 Отговор
    Мене не ме интересува контекста.Ако протестиращите са нарушили закона,а полицията ги е махнала от там както е по-закон..За какво изобщо се напъваш в статията...Подкрепяте анархията и призовавате за безаконие!..
  • 64 АНТИПРОТЕСТЪР

    21 22 Отговор
    Неприкосновени са изборите за Парламент! През задния вход, с взлом, влизат престъпници като Радев, Екимджиев, Бабикян... и Решетников.

    Коментиран от #101

  • 65 Олигофрените слагат минуси

    7 12 Отговор

    До коментар #5 от "Будител":

    Става дума за неграмотността на “журналистката”, а не за съдържанието на статията, макар че така и то се кампроментира...

    Коментиран от #88

  • 66 Диамантената ръка

    15 9 Отговор
    Добре де, не може ли тия палатки да се разположат пред паметника на съветската армия, а не на пътното платно? Нали протестът е срещу Борисов и Гешев, тях какво ги засяга, че Орлов мост е блокиран? Разбирам да е превзета АЕЦ, ама с палатки и домати срещу сградата на МС вечер... Нещата могат да се променят с масово гласуване на мажоритарни избори.
  • 67 Ван дер Любе

    12 8 Отговор
    Да заведат дело за нарушаване на гражданските права на протестиращите.

    Коментиран от #69

  • 68 Жукич

    24 21 Отговор
    Ами протестирай те де. Кой ви пречи. Бъдете така добри да си подадете заявка за протеста в общината, да заявите организатор, отговорник за реда, време за провеждането на протеста от - до, място. Ако получите разрешение протестирайте. Всеки опит за нарушаване на обществения ред, независимо под какъв предлог ще се наказва по съответните членове на НК. И понеже вече доста от "квичащите" , барабар с Бабикян са подписали предупредителни протоколи, при рецидив ще хапнат дръвцето. Дръжте се в рамките на закона и няма страшно, освен, че влизате във видеоархива на полицията, ако сте по-невъздържани. В цял свят вече има методи и технология за справяне с масови безредици, които се изучават поне от 10 години в Академията на МВР. Англичаните се справиха с футболните си хулигани бързо и успешно точно по тази система. Французите как усмириха разните там "жилетки" ? Естествено че ведомството е силово. И точно за това ще прилага сила, спрямо нарушителите на закона. А протест в рамките на закона не се наказва. Това е част от демокрацията. Различното мнение също не се наказва. Власт обаче се дава от суверена на избори. Напънете се и спечелете изборите, ако можете.

    Коментиран от #97, #138

  • 69 червен гърчав трол

    10 13 Отговор

    До коментар #67 от "Ван дер Любе":

    Ще ми посочиш ли какви права са им нарушени, че нещо не схващам. Аз ли не схващам или ти нямаш елементарна представа за какво пишеш ?
  • 70 чист онеправдан циганин

    16 14 Отговор
    Ало - о - о нещото "Факти" , какво се напъвате да събаряте държавата ? Че не сте журналисти всички разбраха. Какво сте между впрочем ?
  • 71 герберотъпунгер

    17 12 Отговор

    До коментар #2 от "Бен Хур":

    КУХАР СИ ТИ! Имаш ли въобще представа какво е правова държава и демокрация!? Ами не! Иначе нямаше да подкрепяш откачени като симеонов и ОПГ на Герб.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 На Божков

    11 6 Отговор
    ли за каузата жалбите г-жо
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 kan

    11 3 Отговор
    Tazi nafukana gospoja iska s visokoparni dumi da mi kaje,che trjabva da tarpja terora na shepa lumpeni.Kakvo znachenie ima tuk cveta na kamiona i kolko je rajdjasal,poetichnite uvlechenija ne sa umestni.Tova trjabvashe da napravi policijata oshe v parvata minuta,kogato izljazoha na platnoto
  • 77 kuku

    17 6 Отговор
    значи, аз си плащам данъците и решавам да паркирам пред твоя гараж ,бидейки несъгласен с твоите политически убеждения ,идва полицията и копирам твоя пост на разочарование , с надеждата немислещите хора да ме подкрепят...

    Коментиран от #99

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Гост

    21 8 Отговор
    Домусчиев благодари на Борисов за премахнатите блокади
    ”Бихме искали да Ви благодарим за реакцията на наше писмо от 04.08.2020 г. с вх. № 08.10-153, изпратено до г-н Томислав Дончев – зам. министър-председател, както и до министъра на здравеопазването, министъра на вътрешните работи и министъра на труда и социалната политика, в което регионални организации (клонове) на КРИБ в страната искат ред и порядък, свобода на придвижване и осигуряване на нормален бизнес трафик, което да гарантира нормална стопанска дейност”
    Толкова за възмутените честни граждани, на които палатките им пречели да се движат свободно. Истината лъсна като гол газ на месечина - мафията благодари на мафията.
  • 80 Дека е Юрдана

    11 9 Отговор
    Ама къде се скри Самоковската шун да. Не се е показвала близо месец, нито да се срещне с протестиращите, нито да коментира протестите в София.
    А иначаче разправят била кмет на София, избрана от софиянци.
    Само че от едни с по-тъмен тен.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 6666

    11 3 Отговор

    До коментар #6 от "Е ил":

    Пълната лустрация е потърсване на отговорност на всички до един богаташи повечето от които са от бсп. Всички богати в една бедна държава са престъпници...............
  • 83 Ален Делайн

    11 9 Отговор
    Крaйнo врeмe e дa ce пoтърcи oтгoвoрнocт нa пoлициятa зa пълнoтo бeздeйcтвиe пo врeмe нa блoкирaнe нa пътни aртeрии . Нa мeн ca ми пиcaли някoлкo aктa caмo зa врeмeннo cпирaнe oт 1 минутa зa рaзтoвaрвaнe нa бaгaж ,бeз дoри дa прeчa нa движeниeтo . Oт утрe щe зaпoчнa дa прoтecтирaм и щe иcкaм ocтaвкитe нa oтгoвoрнитe пoлицaи aкo тe дoпуcнaт нeзaкoннaтa и тeрoриcтичнa дeйнocт нa мутритe пo oгрaничaвaнe прaвoтo нa грaждaнитe дa ce прeдвижвaт пo пътищaтa нa Бългaрия зa кoитo cи плaщaмe дaнъци ,тaкcи и винeтки.
  • 84 Сенатор Дълес

    17 10 Отговор

    До коментар #39 от "само питам":

    В палатките имало спящи мирни граждани .Ей ти направо ме развесели .Ще взема да се изтупам в къщата ти с една палатка и ако вземеш да ме изгониш ,ще орева орталъка ,че съм НЕВИНЕН ,СПЯЩ ,МИРЕН ГРАЖДАНИН
  • 85 Айде бе

    18 13 Отговор

    До коментар #39 от "само питам":

    "Спящи мирни граждани"??? Насред кръстовището??! Вие сериозно ли? А боклуците, които хвърляха- и те ли ви харесват? Аз пък не искам с моите данъци да чистят тоалетната хартия, доматите и бутилките и кеновете! Да сметнат колко струва почистването и да задължат със сумата Триото, Радев и Манолова! ( и Черепа, но те да поемат масрафа поради отсъствието му). Такава кочина ме е имало даже по време на кризата с боклука при Станишев!

    Коментиран от #104, #106

  • 86 Лол

    5 2 Отговор
    "ДрОгари!Вие победихте,ние спечелихме!"-помните ли фразата хахаха
  • 87 Българин

    7 7 Отговор
    Още в първите три думи има допуснати грешки, какво да четем повече, то е ясно какъв е човекът, който е решил да драсне и той нещо .
  • 88 Бабата на Али Баба

    7 6 Отговор

    До коментар #65 от "Олигофрените слагат минуси":

    Абсолютно!
    Една неграмотна мисирка проваля смисъла на текста.
  • 89 Гърция

    14 13 Отговор
    Нищо не става от нас.Лош материал сме.Гледайте в Гърция протести- с палежи,счупени стъкла на магазини...Гърците правят ЗВЕРСКИ,ама наистина ЗВЕРСКИ протести и затова всичко е наред.НАРОДЪТ командва в Гърция.Ама са ЕДИННИ.А ние...Пречели им блокадите на някои господа.Казахме,че трябва да сме ЕДИННИ,за да успеем.И грешката е,че протестите са много мирни.Трябва и ние да втвърдим действията си.Много сме.МУТРИ,ВЪН!!!

    Коментиран от #90, #105

  • 90 Гост

    13 7 Отговор

    До коментар #89 от "Гърция":

    Гърция е родината на демокрацията, България - на Бойко Борисов
  • 91 Докъде я докарахме

    15 8 Отговор
    Докъде я докарахме, милиционерите да са на подчинение на Валери Симеонов и той да решава кой, кога и къде да бъде наритан, след което гордо да го обявява, а Тулупа като истински мачо бабаит мъжкар да се спотайва. И после защо младите не искат да живеят в кочина, заминават и никога повече не се връщат, а техните деца - хич.

    Коментиран от #100

  • 92 Олаф Гунаршон

    14 12 Отговор
    Крaй нa прoтecтитe! Кaтунитe нa клoшaритe ca прeмaхнaти! Дaйтe cвeжи тeми зa кoмeнтирaнe 😀😀😀😀 Oтрoвнoтo триo явнo нe ce чули зa пoтушaвaнeтo нa прoтecтитe и тoку-щo ce зaкaнихa, чe щяли дa издухaт влacттa дoвeчeрa??! 😀😀😀 Тримaтa нaй-хитри eврeи нa плaнeтaтa, кoитo ce oпитaхa дa вдигнaт клoшaритe нa бунт дa внимaвaт дoвeчeрa кaквo щe духaт вce пaк! Дa нe духaт прaхтa пo cкaмeйкитe в мaзeтaтa нa държaвнa cигурнocт зaпoзнaвaйки ce c плъхoвeтe, въшкитe, бълхитe и дървeницитe в тъмнитe aрecти??!

    Коментиран от #95

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 До 92

    11 9 Отговор
    Ти си клошар,или от администрацията,ама едва ли,защото правописа ти не е ПРАВОпис.Сигурно си от мургавите.На бас,че твоя Бойко ще падне от власт-просто е обречен.МУТРИ,ВЪН!!!
  • 95 Пипи дългото чорапче

    5 3 Отговор

    До коментар #92 от "Олаф Гунаршон":

    Хич ви няма.И вие си мислите че сте човеци?
  • 96 констататор

    16 7 Отговор
    Един от протестиращите тази сутрин се оплака по БТВ, че както си спял спокойно в палатката която си разпънал на Орлов мост полицията нахлула в неговата палатка. Не знам дали да се смея или да плача.Никой ме забранява да се протестира, но не може 20 човека да си спят спокойно в палатката а всички останали софиянци да ги заобикалят през другите кръстовища. В този форум има много русофили. Искам да ги попитам ако отидат в Москва и блокират с палатки важни кръстовища, спрат тока на метрото в Москва, ако замерят със свински уши и пъдпъдъчени яйца руския парламент, колко време любимият им Путин ще ги остави да вършат тези простотии

    Коментиран от #107

  • 97 Пипи дългото чорапче

    2 6 Отговор

    До коментар #68 от "Жукич":

    Ами спи при жена си,мърмори че не е добре и защитавай олигарсите.Или +30%?
  • 98 Вввв

    11 9 Отговор
    Правилно разкараха платените наркомани. Нека хората да си минават свободно.
  • 99 Ха ха

    7 7 Отговор

    До коментар #77 от "kuku":

    Ти, като гербераст, направо в гаража ми да паркираш полицията и Гешев няма да ти сторят нищо.И не съм сигурен,че гробарите сте коректни данъкоплатци.Плащате само данъци "чекмедже".
  • 100 Бг23

    13 6 Отговор

    До коментар #91 от "Докъде я докарахме":

    Аз съм млад и ще живея тук. Стига с този Терминал 2. На който му се работи той работи и си има всичко и всичко му е наред. Като на моето семейство , а нямам нищо общо с Бойко или Лиши или който и да е силен на деня. А вие мързеливци само мрънкате и искате само пари наготово.

    Коментиран от #141, #145, #152

  • 101 Кой

    6 4 Отговор

    До коментар #64 от "АНТИПРОТЕСТЪР":

    Вярва на избори организирани от хунтата?!

    Коментиран от #103

  • 102 Abv

    11 9 Отговор
    Каква кауза бе терористи. Заради шепа наркомани ще вървим по 20 километра повече. Добре че София се изпразни та горе долу се движим. И колко човека имаше на блокадите, 12 на три блокади. Е това е тероризъм.
  • 103 Abv

    7 7 Отговор

    До коментар #101 от "Кой":

    На Грипенов и Манолова ли да вярваме, или трио Божков.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Нив

    9 7 Отговор

    До коментар #89 от "Гърция":

    Глупости! Първо кой ти каза че Гърция всичко им е наред? Нека ти кажа: Не е! И второ смяташ, че чупенето на витрините на магазините на хората в ОК. !?! Народа ли управлява? Колко хора ще искат и тук да е така?Мародери и вандали?
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Abv

    5 3 Отговор

    До коментар #96 от "констататор":

    А в Москва вече да са някъде в Сибир. И поне три години няма и да чуят за тях.
  • 108 Abv

    8 1 Отговор
    Триото на дубаеца, че иначе са л.у.м.п.е.н.и.
  • 109 Ред и закон за България...

    7 2 Отговор
    Много буклук има за чистене!То България явно вече няма да догони нормалните държави,Ами поне да изринем боклука от власта която е заграбил и да се раздаде правосъдие на всички крадци от 90 година,пълна конфискация на всичко.Нищо не трябва да остане за ползване от мутромафиотите от всички крадливи партии...Палатите в които са се наместили ,да се възстановят във вида си от преди голямата кражба,на кота нула....
  • 110 Хаджиментов

    11 7 Отговор
    Хайде стига глупости - протестът бил неприкосновен.
    И като е неприкосновен до каква степен трябва да се разреши на протестиращите да нарушават законите и правата на другите? Да затварят ключови кръстовища. Да бият желаещите да минат през тях? Да замърсяват града и обществени сгради, да палят, обръщат коли, да крадат, убиват, изнасилват, грабят?!?!?!
    Къде трябва да се сложи границата и по какви критерии?!?!?
    Не, драга авторке - протестът е неприкосновен, когато се спазват законите и правата на другите. В противен случай си става обикновено престъпление - както безчинствата и метежите на футболните хулигани.
  • 111 До 105

    7 3 Отговор
    Глупчо,не ми е казвал никой.Живея в Гърция от 24 години.Бях протестиращ в Атина през 1999година.В началото на протеста се уплаших,после се засрамих и бях до края.Все едно бях на война.Само казвам,че 100% от гръцките стачки са успешни.Моите думи могат да потвърдят хилядите/тогава/българи,които са живяли в Гърция
  • 112 информиран

    9 5 Отговор

    До коментар #44 от "БХбхбх":

    ами ако можеш д четеш, ще разбереш, като видиш жалбите - първата е от 400 по приложен списък, втората от 4000! Научете се да спазване законите и после си протестирайте на воля, ама не нарушавайте правата на другите, ако искате да не нарушават и вашите! Нали сте за спазване на Конституцията - или това е само за другите, за вас не важи?
  • 113 месара

    9 6 Отговор
    пакатките не нарушавали ничии права . тая чува ли се какво говори ? най малкото ми нарушават правото на свободно придвижване бе моме !
  • 114 Шофер

    8 5 Отговор
    Ще си спретна протест в хола ти, и докато не остана доволен, няма да си тръгна....
  • 115 Мордекай

    7 9 Отговор
    Браво на полицаите , изринаха паразитите , кой от кой по пияни както се видя , няколко криминално проявени катили разни други нехранимайковци . Но , по благодарни трябва да сте вие плажуващите по кръстовищата , те спасиха вашите задници , бяхте изнервили хората до предела на търпимост скоро щяха да ви изринат от там и то не толкова мило ....

    Коментиран от #140

  • 116 Мордекай

    7 3 Отговор

    До коментар #28 от "Да живей демокрацията":

    Естествено , иначе ще трябва да се съобразяваме с несъобразителни хора които с лека ръка подаряват власт на не подходящи хора. Затова си има регламент който трябва да се спазва да не се дава власт на някой който не може да се справи с нея. Трябва да се мисли , което не е лесно в жегата на асфалта с бира в палатка
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 фердинанд сакс кобур гота

    1 1 Отговор
    "ПРОСТАТИТЕ КЪРДЖАЛИЙСКА, СМОЛЯНСКА , ДУЛОВСКА и т.н. /п/гугутки да внесат в така нареченото НС закона от мое време -Закон за обида на ОСОБАТА и младежите, както по мое време ще заминат по Европа, а оставащите пенсионерки ще гладуват, но ще мируват. Точка по въпроса, както казва един милиционер, сега депутат от властващата партия.
  • 119 йокин

    5 1 Отговор
    Ми,кво да кажа,в предишна статия/коментар,споменяваха,че в лошия Запад,не правят така,ДАЖЕ ИМ ПУСНАХА,ВОДНИ ОРЪДИЯ,А У НАС БОЙ ДО НЕБЕСАТА,ЩОТО ПОЛИЦИЯТА,НИЩО НЕ ИМ ПРАВИ.
  • 120 Шекспир

    6 5 Отговор
    Илияно ма колко кинта ти пусна Божков за тази пр.остотия
  • 121 Ю Кортес

    4 4 Отговор
    Няма неприкосновени протести.Ако беше така и мюнхенския протест на Хитлер щеше да е неприкосновен.Обаче е разпръснат със стрелба и Хитлер съден и затворен. Нима манипулаторите от Факти не знаят как свършиха жълтите жилетки в Париж.Могат ли да кажат че Франция не е демокрация.
  • 122 Пепо Форевър

    6 6 Отговор
    Законите са за да не пречат едни граждани на други. Да не им потъпкват правата. Нека протестират, но блокирането на основни булеварди ощетява много по-голяма част хора, отколкото са протестиращите. Да се твърди че протеста е неприкосновен е абсурдно. Хора, като има избори гласувайте, а не си стойте вкъщи. Иначе после и да протестирате вие сте си виновни! Хулиганството няма как да бъде толерирано, вие ги направихте на герои!

    Коментиран от #137

  • 123 Нона

    5 2 Отговор
    До коментар#89 от Гърция. Напълно прав сте.Гърците са единни ,гледат си интересите и знаят какво искат.Затова получиха милиардите от ЕС.Сега Мицотакис ще им възстанови изгубените доходи-орязани пенсии и заплати и гърците ще си пият узакито и ще си играят зейбекикото и Европата ще продължи да ги уважава.А ние сме едно племе,няма друго такова в Европа,затова не ни вземат на сериозно никъде.Не се ли уважава човек сам,не може да очаква другите да го уважават!
  • 124 Предполагащ

    4 2 Отговор
    От 14ти век на сам, няма нормален живот тук. Само чуждестранни интереси.
  • 125 Манго

    4 2 Отговор
    Не можахте да си направите статиите и да поствате всеки ден тъпотии и затова ви е яд, журналята. Намерете си нормална работа.
  • 126 Ким ЧенУн

    6 10 Отговор
    "който живее мирно, плаща данъци" - ало, девойче. Тия хора очевидно не работят, а дори ако Божков им плаща пак няма да вкарат данъци. Държавата не е длъжна на никого - ако не ви кефи хващайте за чужбина и си пробвайте там късмета да видите с безнаказаните тъпотии дето тук ви се разминават там колко време ще изкарате.

    Коментиран от #133, #146

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Стеф

    4 0 Отговор

    До коментар #127 от "недоволен":

    Колега, в този сайт 3/4 от коментарите са именно от опозицята, в подкрепа на протестите и против правителството. Не знам откъде ти хрумна тази тъпотия.

    Коментиран от #132

  • 129 смях в залата

    7 3 Отговор
    Всички статии в Факти се напълни с Герб помияри ...личи им милиционерския подход и капацитет ...като защитавате Гробарите най много остава да прогоните и малкото останали млади на вън .. и гробарите вас ще впрегнат да им робувате защото някой ще трябва да ги храни и да работи в тази държава . Тогава само да не квичите като прасета на заколение ..а и кой ще вади заплатите на престараващите се ченгета ..които тормозят населението ..изглежда и те ще се наложи да поработят полезно
  • 130 Ехо

    8 2 Отговор

    До коментар #52 от "Българин":

    Никой диктатор не е паднал с мирни протести и с избори! А този унищожава България!
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 бесен

    0 0 Отговор

    До коментар #131 от "недоволен":

    изобщо не ми дреме а филма съм си го свалил мога да ви го дам
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 На метеното

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Еми":

    Е вече се осра_те
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Баце Каталонски

    4 1 Отговор

    До коментар #100 от "Бг23":

    Брау мой чоек, добре им го каа. И ся запали колата и си покарай по мойте магистрали да са успокоиш и накефиш. Ко ти тряба матрял за малки магистралки и него ши уредим. Аз прая сичко хората да са доволни
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Шишо

    3 3 Отговор
    Егати тъпия патос има в тази статия .
  • 144 Стоян

    6 3 Отговор
    До авторката на статията. И мен ме притеснява, че живея в столицата и по нощите 20 протестиращи са решили да блокират кръстовището. Хората отиват на работа и никой не му пука защо си закъснял. На вас ако ви спре интернета на хостинга и сайта ви неработи ще сте доволни ли от отговор, ще го оправим след два дни, ще има блокади и служителите не могат да обслужат адресите бързо.
  • 145 Пламен

    0 1 Отговор

    До коментар #100 от "Бг23":

    Какво работиш?
  • 146 Пламен

    0 0 Отговор

    До коментар #126 от "Ким ЧенУн":

    Някога през живота си, бил ли си в чужбина, поне на екскурзия за 20лв.до Солун или Охрид??
  • 147 вертеп

    3 3 Отговор
    Имам само един въпрос:Защо точно през нощта и защо са УВЕДОМЕНИ медии захранвани от Тиквата,Шишо/бакшишо/и другата пасмина наречена полиция!!ИЛИ ЗАЩОТО СТЕ СТРАХЛИВЦИ,ЗА ДА НЕ ВИ ВИДЯТ И ДРУГИТЕ ХОРА!Та това го нямаше и при ТАТОВО време!Правил съм/нека не Ви звечи като похвалА /много митинги вкл.и ПЪРВИЯТ НЯ СЕЛОчерковица ДО НИКОПОЛ С ЖЕЛЕВ/но такова чудо за първи път виждам!!
    Ето затова хопата не Ви искат ГРОБ-ари/другари/бивши комунисти!
    Затова и съъздадохте десетки видове полиция!ДОСЕГА НИ МАМЕХТЕ С МОРКОВА ВЪРЗАН НА ТОЯГАТА/И КАТО НЕ СЕ ХВАНАХМЕ/СЕГА ИЗПОЛЗВАТЕ/ТОЯГАТА или ПО БЪЛГАРСКИ СОПАТА/НЕОЧЕГАРЕНАТА СЕЧЕНИЦА/!!ТОВА ВИ Е ЛЕБЕДОВАТА ПЕСЕН ИЛИ НАЧАЛОТО НА КРАЯ,НЕЗАВИСИМо ДАЛИ ЩЕ Е ДНЕС ИЛИ СЛЕД ШЕСТ МЕСЕЦА/ако не измисите да удължите агонията си с отлагане на изборите заради корона вируса/!ИМА ГОСПОД БОГ И ТОЙ ЩЕ НАКАЖЕ СЪС СЪЩОТО,КОЕТО ВИЕ СЕГА ПРАВИТЕ НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД!РАЗБЕРЕТЕ НЕ ВИ ИСКАМЕ НИТО МЕДА,НИТО ЖИЛОТО!!
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 тнв

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "jjjjjjjjj":

    Най-правилно е да уволним президента!Освен, че създава хаос нищо друго не прави.По-голяма мутра от него няма!
  • 150 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Арнолд":

    Не с Майбах!!!
  • 151 тнв

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Да живей демокрацията":

    Има редовни избори. Да се пробват,ако могат!?Радвам се, че разумно мислещите са повече от лежащи по асфалта!!!!'!!
  • 152 блр

    4 1 Отговор

    До коментар #100 от "Бг23":

    Браво! И сме повече от тях!
  • 153 нвм

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "само питам":

    Ако бяха мирни граждани щяха да си спят по къщите. Чии търсят там?
  • 154 Аве Адолф Хайлллл

    2 0 Отговор
    Лумпенизацията няма кауза ....
  • 155 Софиянец

    1 0 Отговор
    Протестирайте си на село, какво идвате в града ми и да ми пречите нормално да живея.