23 Октомври, 2020 13:01 5 965 64

Коронавирусът онагледи огромни психични отклонения на българина

  • коронавирус-
  • мерки-
  • криза-
  • бойко борисов

Eдин призрак броди из България - партизанщината

Коронавирусът онагледи огромни психични отклонения на българина - 1
Снимка: Архив

Коментар на Искрен Вълчев за "Гласове"

Не съм адвокат на Борисов. Българите основателно го мразят. Но истината е по-важна от партии, олигархии и опозиции. Тя е, че досега Борисов се справя с коронавируса. Може и да е злодей, корумпиран, тиква... Но се справя. Същото трябваше да бъде отчетено и при Нинова, Пеевски, Христо Иванов или който и да е, ако беше премиер.

Eдин призрак броди из България - партизанщината. „Партизанщина” не в смисъл някой да напада мандра, а за разделението на принципа „мой-твой”. Събития, думи, факти нямат значение, има кого плюем или хвалим. Всеки свой е бранен до полуда, всеки враг е хулен до припадък. Според случая еднаква логика може да бъде взета на въоръжение от едни и същи хора, произвеждайки противоположни изводи.

Няма обективност, няма безпристрастност. Единственият принцип на този бяс е бой по врага и защита на своя отбор, партия, Фейсбук-лагер. 100 години по-рано тези състояния водеха до гражданска война. Абсолютно същото днес се случва по тема, която би трябвало да е далеч от дребните страсти – коронавируса. Войната е на словесния фронт, но пораженията са огромни. Заради нея не отсяваме зърното от плявата. Лагерите ще се избият, хвърчи слюнка.

Но не взаимната им вакханалия е големият проблем, а партизанщината, стоварена върху Бойко Борисов.

Какво да се прави, той е натоварен да взема решенията. Липсата на обективност спрямо него замъглява най-важното за нас самите – верните отговори за собственото ни здраве и живот.

Не съм адвокат на Борисов. Българите основателно го мразят. Но истината е по-важна от партии, олигархии и опозиции. Тя е, че досега Борисов се справя с коронавируса. Може и да е злодей, корумпиран, тиква... Но се справя. Същото трябваше да бъде отчетено и при Нинова, Пеевски, Христо Иванов или който и да е, ако беше премиер.

Само факти – не Борисов измисли пандемията, макар българите да се държат тъй, сякаш е той. Не Борисов създаде конспирацията, ако коронавирусът е измислица. Всички държави по света с изключение на Швеция и Беларус се изолираха през пролетта и платиха висока икономическа цена. Българите не са дисциплинирани като шведите, нито сме диктатура извън ЕС като Беларус, за да си позволим риска за обратното. В основните направления Борисов стори същото като началниците си Меркел, Макрон, Туск, Путин. И по-навреме. В резултат

България се размина със смъртността на далеч „по-умни” държави като Италия, Испания, Белгия, Великобритания и САЩ.

Те горяха, ние не. Икономическите компенсации бяха такива, каквато ни е икономиката по принцип – богатите държави раздадоха повече пари, бедни като България малко - логично според икономическите стандарти. Имаше грешки, но всички бъркаха.

Кой от изброените факти не е истина? Какво друго освен смъртността може да е критерий за оценка за справяне или не?

Какво друго освен свободните легла, след като България се подготви и ги има? А ако вирусът все пак е лъжа, пак трябва да бъде припомнено, че измамата е глобална, Борисов е пионка.

Колебанията да носим ли маски, да се събираме групово или не, другите еднодневни решения на българското управление, са дразнещи, но дребни. България се справя засега. Как ще е утре, не се знае, но досега решенията са били правилни. И когато хулим Борисов за грешки, даваме ли си сметка, че няма как да не ги допуска, след като всички държави бъркат за нещо?

Да сравняваме ли грешките на Белгия и България?

Всеки един разговор за българските мерки при коронавируса трябва да започва и свършва с тези факти. Защото касаят истината, здравето и живота. Компас трябва да ни бъдат за най-важното. Вместо това – хули и партизанщина. А Борисов е хулен по една единствена причина – чужд е, враг, не свой. Винаги най-виновен, винаги най-черен трябва да е.

Бой по него независимо от фактите. Добра дума заради тях – не. Същото щеше да се изсипе, ако друг бе премиер. А партизанщината не спира и не спира. „Защо си с шапка, защо без?”.

Нека си припомним началото. Крясъците през първите дни на март бяха защо България не взема мерки. Никой не мерел температурата по летищата, кръчмите работели на макс, сапунът бил кът. Една леля дори оплака Фейсбук, че дотърчала в „Пирогов” за тест, но я върнали.

Но такава бе ситуацията по всички европейски летища и кръчми без Италия. А дори и в Милано тестове не се правеха на своя глава. Фактите нямаха значение. Крясък!

Две седмици по-късно истерията бе обратна – репресии по летищата, кръчмите - несправедливо затворени, хора без причина били тествани. Сапун се появи, чистачки шетаха, но пък многото чистене провокира опашки пред вратите. Как така ще чакаме на опашки! Зъзнем навън, какъв унизителен филм! Опашки се виеха в целия свят, но светът няма значение, българската участ е най-клета.

Филмът продължи. Когато правителството не изискваше маска в магазините, бе виновно. Когато изисква – пак.

Появи се НОЩ и кръгът се затвори. Вой, че дават брифинги. Вой и „информационно затъмнение”, когато не дават.

Проблем, когато Борисов е при НОЩ, „не му е работа да е там”. Проблем, когато не е, „оставил ги да се спасяват”. Проблем, когато свика паралелен съвет. Проблем и докато не свика, защото се доверява на Мутафчийски, „който не разбира”. И в парковете голям проблем – движението от дясно на ляво или от ляво на дясно да е.

По същото време в една Франция, която нямаше жертвите на Италия и Испания, за излизане до магазина се изискваше специален документ. Но какво от това?

Борисов бе виновен, че не го е въвел тук. Щеше да е виновен и за тежките репресии, ако го бе въвел.

Дойде лятото. Другите държави и България свалиха карантината. Борисов бе обвиняван, че е сваля бързо. Също и че бавно.

Критикуван бе, че отваря кръчмите. Същите кръчми, които същите критици... напълниха.

Заработиха детските градини. Когато контактни деца се тестваха, негодуванието бе защо се причинява стрес на децата, след като рядко боледуват. Когато не се тестват – защо се позволява да заразяват други. Вой за деца под карантина – не може така, как да го запреш вкъщи! Вой и като не ги запираш. Същото междувременно се случи с училищата.

Лошо е, че са на дистанционен режим. Сега през октомври е лошо, че не са. Утре, след като ги затворят, пак ще е лошо.

Септември също бе интересен. Паниката набираше скорост из Европа, започнаха да се вземат мерки. Борисов бе лош, защото не ги взема. През октомври вече е лош, защото ги взема. Ако през септември ги бе взел, щеше да е лош, че бърза.

Тази седмица правителството върна маските на открито и истерията отново е на макс.

Как така маски на открито, какви глупаци са министрите?! Но ден по-късно и Чехия въведе маските на открито. В региони на Франция ги има от август.

Просто маските на открито е сред първите и най-безобидни мерки, всички я предприемат. Но ако утре Борисов махне маските, пак ще е виновен – че нямаме маски, докато другите имат. Днешният крясък е побратим на онзи вой, че в театрите трябва да се сяда на зиг-заг. Помните ли го? Миг след като Боил Банов въведе зиг-зага, той бе повторен из европейските театри, а и в автобусите. Но партизанщината няма склонност да се самоосъзнава. Тя просто прескача от точка на точка.

Едно и също:

Когато има тестове, карантини, барикади – защо ги има. Когато няма – защо няма. Когато дете кихне в училище и учителката го остави – защо тя не предприема мерки. Когато го прати на лекар – защо предизвиква опашки в болниците.

Това е и предпоставянето. Всеки факт се преобръща според предварително заложената мисловна цел действителността да бъде черна.

Такава критика не може да бъде съзидателна. Тя не води да откриване на истински грешки, до подобряването им. Стреми се просто да бъде бит оня лошия, врага. Градивна критика е, че Борисов не носи маска, когато трябва. Но заедно с това да се отчете, че и Радев не носи, Христо Иванов също. Градивна критика е опонирането, че никакви мерки не се спазват на отворените стадиони. Но успоредно да се отбележи, че никакъв мор не настана при отварянето и неспазването. Не са ли това все обективни факти от многообразната действителност?

Партизанщината е психическо отклонение. Но дълбоката ѝ причина не е просто склонността на българина към мрънкане. Тя не е и политическо разделение в основата си. Партизанщината е ментално увредено разбиране за света.

В онзи чип, правилно диагностициран от царя преди 20 години, е коренът на предпоставянето. Чипът предопределя всяка българска власт да е винаги виновна за всичко в мислите. Фината настройка на съзнанието обработва логиката така, че всеки факт да е предпоставено черен. Само лошо! От там идва и убеждението, че българинът е най-клет на света. Единствено правоверните партийци превъзмогват настройката, за да хвалят любимата партия. Но с менталността и „полезността” си са близнаци на овикващата маса.

Не знам дали всичките хулителите са едни и същи хора. Вероятно са различни – всеки крещи от собствената си камбанария за вярно и грешно. Но с това партизанщината е още повече оголена. Нима обективният трезвомислещ човек не следваше да подкрепи Борисов, когато той върши правилните неща според мислите на същия човек?

Нима коронавирусът и икономическият хаос не са много по-значим проблем от самия Борисов, че да го подкрепим въпреки омразата си към него?

Привържениците на карантината подкрепиха ли го, когато бе наложена? Не. А привържениците на свободния живот подкрепиха ли го, когато я събори, след като останалите още не искаха? Не. Привържениците на маските подкрепят ли го сега? Не. А тия, които не искат маските, подкрепяха ли го, след като ги свали? Не.

Говори се само, когато трябва да се хули.

Това е същото психично отклонение. Него аз наричам партизанщина, защото дели света независимо от фактите и защитава свирепо лъжите.

Но коранавирусът не само извади на показ тази патология. Тя отваря и неподозиран проблем. Във всеки един момент Борисов, чиято природа и без това е двойствена, си има оправдание. И да бърка, може да се позове на народа. Не щете тестове? – О’кей, спираме ги. Искате? - Почваме ги. Не ви се живее в изолация! – Няма, без затворени градове повече! А, страх ви е – добре, ще затворим тук-там!

Във всеки един момент той прави различни неща, защото народът иска различно.

Чист е. Голям демократ!

Така враговете му помагат. Заради пълната си безпринципност те са най-големите му приятели. Освен това вредят на себе си и околните. Но както да го разберат, след като това е психическа болест?


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оставка

    86 21 Отговор
    Борисов е криминално проявен тип с психични отклонения с просторната физиономия на невменяем.

    Коментиран от #7, #62

  • 2 Госあ

    67 16 Отговор
    Абе да попитам автора, детето му, пак ли борисов направи? Ако има, да е живо и здраво.

    Коментиран от #5

  • 3 Оформено

    41 5 Отговор
    Късопаметно отклонение
  • 4 БАЙ Х@Й

    67 6 Отговор
    Севде, ти ли я написа?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хан Крум

    48 8 Отговор
    Пълен тулуп
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БАЙ Х@Й

    21 16 Отговор
    Браво на ФАКТИ ! Добро заглавие, добре онагледено!
  • 9 Госあ

    15 3 Отговор

    До коментар #5 от "йико":

    Що бе баце ?
  • 10 Попа

    54 12 Отговор
    Дълъг клозетен памфлет във възхвала на нашия Вожд и Учител... ако и да е прикрит зад "Не съм му адвокат". В плюс лъжа - няма как икономиките на Швеция и Беларус да са повлияни отрицателно, защото не са участвали в световната глупост на 21-ви век.
  • 11 Мислещ

    45 8 Отговор
    Значи "Обективната истина" е, че сме се спасили, понеже не сме могли да отидем в парка (Не, че нормалните хора не си се промъквахме, ама защо трябваше да е така?)? И в същото време обективната истина е, че сега, след като все още всичко си е отворено, тиквата пак е прав и "се справя"? Не, нищо обективно няма тук и да, проблемът е силно политически. И да, не е само тиквата, виновни са и господарите му от Запада.

    Ето това е обективно.
  • 12 минчо

    54 11 Отговор
    ПО ТЪПА СТАТИЯ НЕ БЯХ ЧЕЛ СКОРО.СПРАВИЛ СЕ .Е КАК НЕ СЕ СПРАВИ С НАЙ ВИСОКАТА СМЪРТНОСТ ИЛИ С НАЙ НИСКАТА РАЖДАЕМОСТ ИЛИ С НАЙ НИСКИТЕ ПЕНСИИ.ОТ 190 ПРОБЛЕМА ЕДИН НИ Е ПОДМИНАЛ И ПИШЕМ СТАТИЯ ТАКА ЛИ?ЧЕ ЧЕРНА ГОРА НАПРАВИХА 900 КМ МАГИСТРАЛИ
  • 13 Псевдоним

    49 10 Отговор
    Борисов е изчерпана политическа фигура, това е проблемът. Имаше предостатъчно години да сложи в ред много неща, в това число и здравеопазването. А сега само се върти като пумпал и не ще да си ходи. Омразата към него не е от вчера, а е трупана.
  • 14 no name no face no number

    31 9 Отговор
    По скоро Не на българският народ,а на българските управляващи мдааа при тях психическите отклонения са цял букет
  • 15 Българка

    50 8 Отговор
    ДАЛИ АВТОРЪТ Е ПСИХИЧНО ДОБРЕ?
    БОРИСОВ НЕ ТРЯБВА ДА НИ УПРАВЛЯВА, А ТРЯБВА ДА БЪДЕ АРЕСТУВАН, РАЗСЛЕДВАН И ПРИБРАН ПРИ БАЙ СТАВРИ ЗА ГЕНОЦИД НАД НАРОДА СИ
    ОАТАВКА, СЪД, ЗАТВОР!!!!!
  • 16 Грейс

    32 8 Отговор
    Брей, много черен го изкара българина! Все на него чипа му трябва да бъде сменен. И защо? Всичко, за което се обвинява българина се случи и в любимите развити държави, където не трябва да се сменя чипа! Баце трябва да е благодарен, че нямаше такива протести както в Берлин, Лондон, в Прага и други държави. Стига с това българите такива, онакива, все другите чудесни.
  • 17 no name no face no number

    15 4 Отговор

    До коментар #5 от "йико":

    Ти нещо зсплашваш ли го или така ми се струва?

    Коментиран от #21

  • 18 Ода за гербаджииските богове и ПКП..

    31 5 Отговор
    Учудващо е колко плужеци са се излюпили от заграбеното настояще и бъдеще на народа ни....
  • 19 Електра

    10 26 Отговор
    Ех вирусе, да лишиш Кауна и Каунката от вечеря в Талин, не ти е срам. Тия нещастници се подготвяха цяла година за тая аванта, а накрая изолация и екстрадация. Мъка мъка ама голяма Каунска мъка...
  • 20 нарекли са го Искрен,

    12 3 Отговор
    за да смекчат вълчата му фамилия.
  • 21 Петя

    13 28 Отговор

    До коментар #17 от "no name no face no number":

    Много вярна статия. Жалко, че повечето няма да я разберат. И това е нормално. Идват избори и политиците манипулират, както им изнася. Който оцелее, ще гласува за тях.

    Коментиран от #23

  • 22 Крис51

    32 8 Отговор
    Българинът бил с психични отклонения? А лице, пускало неприлични есемеси и покани да го посети в хотелската му стая до 14-годишна тенисистка какво представлява? Спомням си, че след години момичето дори предложи да мине през детектор на лъжата, стига резултатите да бъдат публично оповестени. Още тогава този въпрос трябваше да бъде разнищен и разследван, за да лъсне това, от което всеки мислещ българин в момента се гнуси. При мен погнусата е още от този момент. Къде подобен човек щеше да се издигне до пост премиер? Всъщност този факт може да е показателен за психически отклонения сред електората Му.

    Коментиран от #24, #25, #31

  • 23 Госあ

    22 7 Отговор

    До коментар #21 от "Петя":

    И кое е вярно ? Това, което направи борисов е да намали ддс на мутрите с хотелите и бардаците както и на алкохола ПОДЧЕРТАВАМ АЛКОХОЛА до нивата на това за храните в Румъния. А какво се случва с храните от първа необходимост? Какво се случва с режийните? Газта пада, парното и тока се увеличават. Къде са консумативите и специалистите в здравеопазването. Абе какво направи правителството докато нивата на заразата през лятото бяха ниски, за да подготви населението за втората вълна ? Мерките бяха определени от Мутафчийски пролетта и между другото, това беше единствения адекватен човек, който изчезна. Я стига глупости!
  • 24 Грейс

    22 4 Отговор

    До коментар #22 от "Крис51":

    За сесил става въпрос нали? Тази гнусотия вярно се забрави, ако се беше разследвала и размирисало сега Баце щеше да гледа властта през крив макарон.

    Коментиран от #27

  • 25 Госあ

    25 6 Отговор

    До коментар #22 от "Крис51":

    Ами точно затова българина е наистина с психични отклонения. Да избира три пъти подред този престъпник. фенотипа му, настрана, отговаря напълно на психологичния му профил.
  • 26 Гражданин на временна Тулупия

    12 7 Отговор
    За мен истината е друга.
    По- рано през месеците март, април и май, болниците нямаха спирт, маски и ръкавици в достатъчни количества. Направо беше нямане.
    Добре че опасността не беше такава, каквато и приписваха иначе направо щяхме да измрем като палци.
    ББ НИЩО не е направил за епидемията, защото много добре знае, че такава няма.

    Коментиран от #36

  • 27 Крис51

    15 5 Отговор

    До коментар #24 от "Грейс":

    Да, за нея. Имам спомен, че тогава баща й каза за други такива есемеси към друга млада тенисистка сираче, която дори избягала в САЩ, за да се спаси от тормоза. И също, че ББ имал навика да пише подобни есемеси дори на жени на приятелите си, докато се хранят заедно на една маса. Стори ми се направо потресаващо, но тогава никой не си даде труда да задълбае повече в темата. Самият ББ не е завеждал дело за клевета например, което за мен е показателно.
  • 28 Перо

    13 6 Отговор
    Главният проблем с коронавируса е, че истината не може да се изговаря от доказани мафиоти и корумпета. Просто и истината да казват,никой няма да им повярва. За това трябваше да има служебно правителство,което да има доверие и приоритетни задачи.
  • 29 Я... Я

    5 6 Отговор
    МЪН, МЪН МЪН. ЧУДИ СЕ КАК ДА МИНЕ НА ДРУГИО БРЯГ...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 гост

    9 10 Отговор

    До коментар #22 от "Крис51":

    Боже мой ,ти май още вярваш в Дядо Мраз !И що не мина на детектор на лъжата ,какво и пречеше .Вярна е статията за психичните отклонения на българина.

    Коментиран от #55

  • 32 няколко неща

    8 3 Отговор
    Авторе, по принцип си прав... Обаче.... 1. Съвсем нормално е да не разбираш когато те подкрепят, а да чуваш само мрънкане. Хората говорят и се събират на групи, когато има нещо, което ги кара да изпитват безпокойство и страх. Затова рядко ще чуеш някой да си стои и да хвали някого (и то обикновено е с цел, така че не ти и трябва), но винаги чуваш когато някой е недоволен. Това не трябва да се приема като вечна критика, сбъркан чип или нещо друго, а просто да се внимава в общия шум какво се появява. 2. Друго нещо: Да, критика има, да, объркана и разнопосочна е, така е... Но човек трябва да следва една цел, която си е избрал и да слуша критиката избирателно - ако нещо ти върши работа, ползваш го, ако не, отхвърляш го. Критиката е полезна ако се гледа по този начин и вредна ако се гледа както ти я гледаш. Толкова за критиката. 3. Прав си като казваш, че март месец Бойко се справи добре... Вярно е, той се справи. Но когато трябваше роякът калинки около него да поемат работата и всеки от тях да свърши своята част.. е, тогава нещата станаха типично по български.... За съжаление няма около него хора, на които да разчита, които да мислят самостоятелно и да взимат правилни решения. И това води към 4. Добре, за какво му беше на министърчето да налага маски навсякъде? - от една страна защо, в контекста, че ако човек ходи сам в парка няма да се зарази. И от друга страна защо, след като знае каква реакция ще предизвика? Ама калинките не могат да мислят в перспектива и
  • 33 Ван дер Любе

    16 3 Отговор
    Така и не разбрах как Борисов се справя? Здравната система е пробита от всякъде и това е резултат от целенасочената политика на Борисов спрямо докторите, медицинските сестри, занамеряването на болниците и т.н. Всичко това лъсна от март насам и не се е променило много. Добре, че има достатъчно съвестни доктори и сестри. Изглежда и други фактори ограничават смъртността от вируса. Така че Борисов повече навредил през годините за здравето на българските граждани, отколкото да е помогнал.
  • 34 ъъъъъ

    4 10 Отговор
    като чета коментарите -все мангъров ги е писал. то и божков тв криха , но сега тях ще ги скрият-изолират. то бива дебелоочие ...но пък божков плаща яко. да дойде келнера със сметката.
  • 35 няколко неща

    5 6 Отговор
    Продължение: ... Ама калинките не могат да мислят в перспектива и да взимат правилни решения. Същото е положението и с тестовете. Имам чувството, че всички чакат Бойко да се появи от някъде и да им каже какво да правят... С роботи щеше да му е по-лесно. 5. Няма как да пропусна. Разликата в мерките и съответно в броя заразени от пролетта и сега, е че сега работят заведения и училища. Едните покриват една прослойка от населението, другите, друга. Трябва да се затворят или силно да се ограничат. И без това не е възможно да се угоди на всички. Трябва да се прави това, което ще доведе до добри резултати.
  • 36 ОМРАЗАТА

    5 6 Отговор

    До коментар #26 от "Гражданин на временна Тулупия":

    ВИ ЗАСЛЕПЯВА!
    ИДЕТЕ В ТУРЦИЯ, ЗА ДА ВИДИТЕ КОЛКО
    Е ЗАТЕГНАТО ПОЛОЖЕНИЕТО
    И КАКВИ ГЛОБИ ПРАСКАТ, АКО СИ БЕЗ МАСКА...
    ИМА ПРАВИЛА И СЕ СПАЗВАТ!
    ТЪЙ КАТО ЛИРАТА ПАДНА МНОГО, ЗА НАС ЛЕКАРСТВАТА ИМ СА
    ''БЕЗ ПАРИ'', НО ПОЗНАЙТЕ ДАЛИ НИ ГИ ПРОДАВАТ?!
    ПОД ПРЕТЕКСТ, ЧЕ ''ФАБРИКАТА Е ФАЛИРАЛА'' И ДРУГИ ИЗМИШЛЬОТИНИ, НА НАС ПРОДАВАТ НА ПО-ВИСОКИ ЦЕНИ - ВСИЧКО, НА КОЕТО НЕ Е ОБЯВЕНА ЦЕНАТА / НА ПАЗАРИТЕ/,
    ВСЪЩНОСТ, КАКТО НИЕ ПОСТЪПВАМЕ С ЧУЖДЕНЦИТЕ У НАС.....
    СЪС ЗДРАВЕ!
  • 37 Петров

    10 1 Отговор
    ГЕРБ в пълния му икономически и финансов "блясък" - единственото, което могат е да харчат "пари на куп" - дали ще са от еврофондовете, дали ще са от кредити не е важно. Важното е да са на куп, за да може яко да крадат.
  • 38 аз съм Веска

    1 2 Отговор
    ЗА ББ ПО ДОЛУ ПИШЕ , ЧЕ ОБГРИЖВАЛ ЖЕНИТЕ НА ТЕЗИ , С КОИТО БИЛ НА ЕДНА МАСА ... ДОПУСКАМ , ЧЕ Е ИСТИНА ... КАК ДА ОБГРИЖИ ЖЕНИТЕ НА ТЕЗИ ОТ СЪСЕДНАТА , КАТО НЕ ГИ ПОЗНАВА ... Е , ЗАПОЗНАЙТЕ ГИ , ПЪК ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ ...МИ ТОЙ .... РОГОНОСЕЦА ... ИСКА ДА УВЕЛИЧАВА ГОВЕДОВЪДСТВОТО ...
    ТОВА МУ Е И В ПОЛ. ПРОГРАМА ...АМА ТОЛКО СИ МОЖЕ ....
  • 39 34к23м

    0 2 Отговор
    Много шаман, много нещо бе! От де ви взимат и най-вече от де взимат пари да ви плащат, че да лъжете хората. Да ги плашите.
  • 40 Пламен

    4 3 Отговор
    Добре го е написал, обаче тиквата наистина е виновна.
  • 41 Йкфи

    3 4 Отговор
    При 80 % инсуфициентно население само един е начина за преминаване през проблемите. Доверие към авторитетите и професионалистите. В България и това го няма.

    Коментиран от #56

  • 42 Дълбоко Виждащ

    6 2 Отговор
    Първо борисов в Тази игра,ако за англосаксонците е -Пионка за бг население е Играчът местеш дървените фигури!Второ-изброили сте,дребни истини обвити в красив целофан от лъжи-Това са мероприятията за справяне с икономическите проблеми!Нормалните хора хранещи власт имащите пак изядоха дървото и от малкато ,раздадено на близки до влеста не Получиха и Стотинка!В едно авторът е Прав-Борисов е вече мразен от Всички,дори и от тези ,които не са му чували нито името нитозванието нито-шкафът му!
  • 43 1122

    2 0 Отговор
    Статуята е разбрахме, но на запад населението е застаряващо и затова много хора от старческите домове умират. Всички не е задължително БМБ да го харесват. Ще се оравят само легла. Виден съдия, от богат преди 1944...виж си икономиката, учители няма, доктори няма... И да не си луд, но как бб да разбере, като е богат. Вземи 200 лева. И изкарай месеца или 400 лева работеш. Виж не си даваш кокала, а нас на 44 години. Нерви, всичко от немотия. Много лекари, юристи зле живеят,защото са честни. Споко. Пак ще бъдеш преизбран. Да не забравиш хората с карциноми. Изчисти си кочината.
  • 44 rule

    1 1 Отговор
    Браво!
  • 45 Истината

    2 0 Отговор
    Всичко е до време. Не може да се вечни в нс. От 2001 година си в политиката. Много народ си отиде преждевременно от този свят. Инфаркт. Отивайки на работа и на улицата ги покоси инсулт. Някои си сложиха голяма доза инсулин и си заминаха. А бяха в банка глсчетоводирел, от София в провинцията. Не се оплакваме, но много хора минаха през ада. И не очакваме добро от никой. Съсипани човешки съдби, като се запична ит 1984 до днес. Отмъщавате, вие, които сте на власт. Само на вашите.. Минало свършено. Оголихте, окрадохте и още искате. Които българи 50 г и те.. Няма с кого едно кафе да пия. Българи християни няма. Малцина пенсионери, болни, лежат и.. Грехота. Грешни сте всички, алчни за пари. Бъдете щастливи с пари изстрадали от тях. То не бе алоизмамницито небе безработица, то не бе узхвъркят те и слагат баща му, а сина неучил, но бизнесме,н, но 2 деца в сащ.. Само заможните и сега циганите. Цв караянпева помагала, на кого, едно сенейство, нека каже, кое семехство, дано не узлезе, което аз се съмнявам. Без да работят, готвят го за полицай. Лошо няма, но ит няколко години, кой живее при тях.. Не искат да чуят отвън за БГ. Нали всичко е 6.
  • 46 Анонимен

    0 0 Отговор
    Има хора са се побъркали с тоя корона. Идват им от запад. Канят ги. Ше се заразим. Заможни са, свиари са, той е завърлил в Стара Загора ветеринарната. Квото е писано. На запад лекар е казал. Не някой прост. С маска без маска писано ли ти е да се заразиш... Четат отвън и се оритесняват за родителите си. Било страшно в България. За мен не е страшно. Страшно е да те оставят преди 20 години, 20 години безработен. Оправете си икономиката. Искайте инвестиции от Мерйел, немски. Стига с туя отровни фабрики.
  • 47 Искрен Вълчев Адвокат сина Борисов!!!

    1 0 Отговор
    Всички се справят добре, много добре, лошо, НОЙ ние, по точно Те, Окрадоха и заробиха с дългове и следващите поколения на България, Вируса е "щит" зад който се крият Управниците КРАДЦИ!!!!
  • 48 Нерегистриран

    3 0 Отговор
    Спечелиха кои не учеха. Има младежи с висше, навсякъде вратите им бяха затворени и нямат стаж нямат осигуровки на вън. ~ 40 и над 45, 50, необвързани. А са от ямбол, сливен, варна.. Геноцид сорямо човечеството родителите като им измрат. Циганина живее добре и се подиграват. Кой докара тая тиня по света. Ограбиха и оше се натискат да съсиоват бг света. Сорос да запичбе да дава и на българите. С вашата алчност е докарахте до там, в седма глуха. Популисти.
  • 49 Няма да е все така

    2 0 Отговор
    Има нещо дълбоко иронично в това, че позитивните възгледи за обединението на човечеството по света се свързва с хармония, мирно съжителство и сътрудничество, както и със запазване на националния суверенитет. Говоря за ирония, защото в действителност имаме богат елит с подбрани марионетки, които да ни казват какво можем да правим или какво не можем да правим.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Гост нерегистриран

    2 1 Отговор
    Аз лично за себе си неправя разлика между социализАма и демокрацията. По време оно гл. Спетоводителка бе от село и си бе назначила цялото село като счетоводители. Сега бспдпсгерб е дори и по зле. Защо депутат отгоре... И тива е достоверно. Един директор в банка ореди 10 г. От мен не зависи, отгоре соускат бройката, кмета ми я го води. А бе от бкп и е пак в бсп, а на власт бе герб. Нас нв ни засяга. Кой гроб копае първи влиза в него. И добре стана... Някой моше майстор.. Оплащеш се.. Той има стабикен човек горе. На запад така ли е. Борис Джонсън да се обади да назначи внучката на говедаря. Той говедар, но тя 5 чужди езици..kaltak darjava bg.. Otgore, a te po prosti otdile. Golqm djumbish. Veselo da e zabavkqvame se.
  • 52 художника

    2 1 Отговор
    А бе що захапахте като питбули автора и Бацето бе? В статията много вярно е описана ПАРТИЗАНЩИНАТА /аз на тебе-ти на мене/ и вечно мрънкащият за всичко, българин. И понеже сме "Димитър Общи" и разбираме от всичко- от как се сади пиперо, до квантовата физика, та затуй сме на това дередже. Ужким трябва да се спазва нещо, ама за мен не се отнася. Другите да гласуват, аз съм за гъби. Другите ако протестират, на мен ми пречат. На опашката в магазина или на светофара ще ги прецакам балъците, като мина отпред.... и т.н. И "царя" го каза, и автора го припомни: Трябва да сменим ЧИПА! Чипа на дребния тарикатлък, мързел и вечно мрънкане.

    Коментиран от #54

  • 53 Роза

    1 2 Отговор
    Не харесвам Борисов като премиер,той действително си има много грехове,но истината е ,че ако друг беше премиер,срещу него също щяха да плюят и да го обвиняват за всичко.Няма угода за Ганю Балкански!Статията е умно и обективно написана,но мнозина не искат да признаят това!
  • 54 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #52 от "художника":

    Често ако се наложи да опрем до някаква институция се питаме кой може да има връзки за да ни помогне?Защо сме принудени да го направим?
    Държавни поръчки случайност ли е,че се печелят от фирми близки до ГЕРБ?
    Имаше и предавания по темата за това как близки до властта с фирми вземат държавни поръчки.Факт ли е,че държавните служители вземат редовно заплати,а народа от години живее с неразрешени проблеми и те се задълбочават все повече?Не е ли престъпление това според вас?
    Ако работите на частно и не си вършите работата ще ви държат ли на работа и ще ви плащат ли?
    Държавата нима не фалира от такива служители и милиардите заеми не са ли доказателството за всичко това?

    Коментиран от #63

  • 55 Защото

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    Може и за Сесил Каратанчева да има някоя вила.В Маями.Ти как мислиш?
  • 56 Само питам

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "Йкфи":

    Борисов авторитет или професионалист е?Разбрах.Затова и му нямам доверие.Оставка,съд,затвор.
  • 57 Ядосана

    4 1 Отговор
    "Факти", спрете да публикувате дебилни статии, че ще си изгубите читателите!!!!! Искам като вляза тук да има наистина стойностни материали, а не безумни брътвежи!
  • 58 Най-лесно

    2 2 Отговор
    е да пребориш несъществуващ враг и да набиеш сянка. Успеха е гарантиран на 100%. Като белот с наредени карти и тенис срещу противник с белезници на ръцете. Добре, че К19 е фейк, че ако беше истински щеше да се омажеме фатално. Хубавото е, че БГ се ползва с особен статут от Всевишния и всичко ни подминава. Само шкафчето с евраци е истинско!
  • 59 ПАРАЗИТ

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Коронавирусът онагледи огромни психични отклонения на българина ... УНИКАЛЕН ПРИМЕР Е ПРЕСТЪПНИКА МУТРА БОКО ТИКВОЧА !
  • 60 БАРЕШКА

    2 0 Отговор
    A ceгa иcкaм дa ви кaжa, чe aкo видитe кaк рaбoти мeдик c oблeклaтa cи, кaкви гeрoйcтвa вършaт тeзи хoрa, трябвa дa cтe пълeн дeбил, зa дa ви ce хoди нa диcкoтeкa!!!

    И въпрeки, чe имaм в лиcтaтa cи мнoгo мaлкo приятeли - вcички, кoитo cмятaм зa умни, интeлигeнтни и миcлeщи, oт днec щe блoкирaм вceки, кoйтo e прoтив зaтвaрянeтo нa “живoтocпacявaщитe” бaрoвe и диcкoтeки!

    Вceки oтгoвaря първo зa ceбe cи, зa близкитe cи, oттaм зa oбщecтвoтo. И тoвa e прeди дa иcкaтe oт държaвaтa!
    Бoг дa ви пaзи!

    P.S. Cъщo бeзкрaйнo нe нa мяcтo бяхa вcички нoвини, кoитo вървяхa пo тeлeвизиятa зa нeлeпитe пoлитичecки нaгрaждaвaния, пoceщeния, вoeнни бaнкeти и пр.

    Aкo Прeзидeнтът и Прeмиeрът нe мoгaт дa измиcлят пo-cмиcлeнo нeщo зa прaвeнe, щe прeдлoжa дa oблeкaт пo eдин кocтюм и дa минaт caмo зa 3 чaca в Кoвид oтдeлeниe дoбрoвoлнo дa пoчиcтят. Или прocтo ocтaнaлaтa чacт oт бoлницaтa, кoятo cъщo e ce дeзинфeкцирa. Нe дa рaздaвaт oрдeни пoд вce oщe cъмнитeлнeн здрaвeн cтaтуc. Зaщoтo прeди дa имaм пoзитивeн тecт, имaх 3бр нeгaтивни зa 2дни. Cтрувa ми ce, чe мoжe дa ce cлучи нa вceки.
  • 61 ПАРАЗИТ

    1 1 Отговор
    СЛОЖИ СИ МАСКАТА БЕ ТЪПАК !
  • 62 Калин Ставрев

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Оставка":

    Жалко е да гледаш уж интелигентни хора , а обсебени от една личност наречена ББ ,Тиква , престъпник и какво ли още не. Те обвиняват другите които не излизат да се правят на маймуни ,да сипят мръсотии от устите си, в колаборация с Борисов . Те ще го обвинят и за слънчевото затъмнение и го правят. Тези хора са с психически отклонения , Такива хора нямат място в развитието на България ,щото ще ни докарат такива беди ,които ББ не би докарал дори и да иска.
  • 63 Санитар

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "Гост":

    Кой ти каза ,че държавните поръчки се печелили от хора на ГЕРБ . Ако разгледате поръчките ,там ще видите основно бизнеси свързани БСП и ДПС
  • 64 партизанин

    0 0 Отговор
    маските били задължителни щото ппрреееедпазвалли,ми добре -що тогава затварят обекти в които може да се стои с маска-значи безопасно.Още повече че вирусът е нощен хищник-затова въвеждат вечерен час,пърфви излизат малките вируси затова за децата вечерният час е по ранен.Сега ще се придвижваме като партизани с прибежки и препълзявания