5 634163

Николай Малинов пред ФАКТИ: Русофобията аз я наричам съвременен фашизъм

 • николай малинов-
 • национално движение русофили-
 • възраждане на отечеството-
 • нато-
 • българия-
 • русия

"Ние сме изключително притеснени, че България се превръща в прифронтова държава", каза Малинов

Николай Малинов пред ФАКТИ: Русофобията аз я наричам съвременен фашизъм - 1
Владимир Путин и Николай Малинов; Снимка: БГНЕС/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През октомври дългогодишният председател на Национално движение “Русофили” Николай Малинов оглави създадената през 2008 година политическата партия “Възраждане на Отечеството”. В първите си медийни изяви след връщането в политиката Малинов обяви, че партията ще се бори срещу разполагането на чужди войски в България. Той каза още, че ще подаде оставка от поста си като председател на НД “Русофили”, за да може движението да остане надпартийно.

Припомняме, че Малинов през 2015 година напусна БСП след 27 години в партията и два мандата като народен представител от нея заради ценностни различия. През миналия септември той беше обвинен в шпионаж в полза на руски организации, а по-късно – през ноемрви, получи от президента на Руската федерация Владимир Путин орден „Дружба“, който се връчва на руски, но и на чуждестранни граждани „за особени заслуги за укрепване на мира, дружбата, сътрудничеството и взаимното разбиране между народите“.

От ФАКТИ се свързахме с Николай Малинов, за да говорим за причините да се върне в политиката и относно целите и вижданията на партия “Възраждане на Отечеството”. Разговора ни четете в следващите редове:

- Г-н Малинов, партията „Възраждане на Отечеството“ е създадена през 2008 година, нали така?

- Да, партията е учредена на 1 ноември 2008 година. Първият председател е генерал Йордан Мутафчиев, който е бил министър на отбраната в правителството на Луканов и в това на Попов.

- По-рано тази година Вие поехте председателството на същата тази партия?

- Да, дадох съгласието си да стана председател. Нямах намерение да се връщам в политическата дейност, след като през 2015 година напуснах БСП, но събитията, които се случиха миналата година на 9 септември – арестът на 16 души от ръководството и повдигането на обвинение по мой адрес за шпионаж, убедиха мен и екипа, с който работя, че е задължително да се стремим към разработването на определен политически проект, с който да можем законодателно да защитим своите ценности, тъй като те са подложени на сериозни удари и са в опасност.

Щом нашата идея за традиционни ценности, за силна държава и многополюсен свят и всичко това, с което се занимава Национално движение „Русофили“ - концертите, конкурсите, охраната на паметниците, е наказуемо, ние преценихме, че ще трябва да оставим основния акцент, който бяхме извели – създаване на международно русофилство и борба с българофобията в Русия, на поколението след нас, запазвайки над партийния характер на НД „Русофили“. Аз 12 години съм се борил за този надпартиен характер на движението с принципите за баланса между културно-просветната и обществено-политическата работа без да се влиза в партийната, с идеята за надпартийност, за което най-много бях бит всички тези години от хора, които смятаха, че организацията трябваше да остане в това място и положение, в което беше и чрез принципа на консенсуса.

По този начин изградихме организацията, правихме само консенсусни неща, тя порасна, стана един значим фактор в обществото, но след миналогодишните удари стигнахме до извода, че трябва да влезем в партийно строителство отново, защото всички от нас по един или друг начин са били в партии.

- Вие ги наричате миналогодишните събития от 9 септември удари – от кого идват тези удари?

- От прокуратурата.

- Защо тя удря точно НС „Русофили“?

Нашите дела са ясни. Консенсусът в „Русофили“ е около това да възстановяваме и правим паметници, да провеждаме конкурси и фестивали, да провежда събора си на “Копринка”, да издаваме книги, да развиваме изучаването на руски език в България и връзките между държавните, общинските, правителствените и неправителствените организации на България и Русия с цел укрепване на нашите взаимоотношения. Ако внимателно прочетете документите на НД „Русофили“, ще видите, че ние се отнасяме с голямо уважение, разбиране и даже любов към проекта Европа на нациите и опитите да бъдем атакувани, че сме антиевропейска структура също са смешни. Напротив, ние смятаме, че Европа може да се справи заедно с Русия, единствено и само, развивайки този евроконтинентален вектор – виждаме го и в изказвания на Меркел, и в изказванията на Макрон.

Макрон още по-категорично – само една Европа от Лисабон до Владивосток може да противостои на предизвикателствата, които идват от страна на бързоразвиващ се Китай и от страна на бързонарастващото население на Африка, което очакваме до няколко десетилетия да стане 3-4 милиарда. Тези стотици милиони бежанци, които в глад и жажда тръгнат към Европа, ако не ги посрещнем със съответния ни собствен християнски, наш статут върху традиционните ценности, с европейски културен модел и не изградим военно-политически съюз с Русия, смятам, че Европа и България не бихме могли да се справим в тази ситуация. Аз мисля, че това, което стана последната седмица и във Виена, и в Ница, това е раздвоение на личността – от една страна, ние им казваме „елате, заповядайте“, те обаче строят своите планове да живеят по свой закон, да строят стотици джамии, а ние по никакъв начин не казваме, че също бихме искали да живеем по нашите правила и на нас никой да не ни пречи. Тъй като обаче на тях никой не им казва това, а им казват „живейте си по вашите правила“, в един момент те по техните правила идват и започват да ни режат главите.

Ние трябва действително да изградим един много сериозен и ясен културно-политически модел, който да противостои на тези нетолерантни модели, които започват да навлизат в Европа. Това без Русия е невъзможно.

- Защо не е възможно без Русия?

- Защото Русия е тази критична маса по отношение на традиционните ценности и християнския свят. Същите послания виждаме и от страна на Германия, от страна на Ватикана, от страна и на Франция – че тези ценности, които са установени в Русия, по начина, по който конфесиите взаимодействат, а не по начина, по който ние започваме да взаимодействаме, общественото може да противостои на тези съвременни предизвикателства, а военно-политическата мощ на Русия - като военна свръхдържава, позволява на Европа да изгради една много по-хармонична и по-стабилна система за безопасност, различна от тази, която в момента имаме. Вие виждате, че Макрон говори за мозъчна смърт на НАТО. Това не го казва Малинов, казва го Макрон.

- Това ли ще бъде линията на „Възраждане на Отечеството“?

- Основната линия, която ще бъде, ако говорим за България и външнополитическите процеси, това е борбата за повече суверенитет и повече независимост на България. Естествено, говорейки за евроконтинентализма, в международен план това ще бъде основната линия. Ние смятаме, че България трябва да участва в политическите структури на НАТО, но трябва да напусне военните структури на НАТО и смятаме, че всички такива въпроси трябва да се решават от суверена – българският народ, тоест чрез референдуми.

Държа да подчертая начина, по който искаме да действаме, защото ние не сме хората, които ще излезем с камъни и яйца да замеряме администрацията на българската държава, независимо дали става дума за парламент, президент или Министерски съвет. Нашият начин на работа ще бъде чрез референдуми, чрез допитване до народа, чрез реално демократизиране на обществото, тъй като ние смятаме, че са нарушени основни принципи на демокрацията. Разговорът ни тръгна от там защо арестите ни подбудиха – защото ние смятаме, че нашето арестуване е един пример за това как хора се наказват за идеи.

- От обвиненията в шпионаж досега имали ли сте разговори с висши руски държавни чиновници относно тях, обсъждали ли сте ги?

- Аз не съм провеждал някаква активност от гледна точка на търсене на такъв разговор, с когото и да е, без значение от ляво, от дясно или от либералния спектър. Принципът на работа на мен и моя екип винаги е бил да изграждаме нашата къща, нашата кула, нашето разбиране за нещата, да казваме истината такава, каквато ние я виждаме и разбираме, оттам нататък всеки да прави оценки.

Между другото вчера – 4 ноември, е точно една година от награждаването ми с орден „Дружба“ срещата и разговора с Путин. Поддържам връзки и в България, и в Русия, има личности от най-различни партии в Националния съвет на НД „Русофили“, така че – да, говорим по различни поводи, но темите, които обсъждаме са тези теми, които са ни обединявали в „Русофили“. Аз подадох оставка от поста председател, защото много държа на надпартийния характер на движението, неговата национална същност и затова смятам веднага след изборите да напусна.

Смятам, че трябва да се концентрирам върху партийно политическо надстрояване, необходимо на нашите ценности, за да бъдат те защитени. Аз казах кои са тези ценности – традиционните ценности, идеята за силна държава и идеята за многополюсен свят. В този смисъл, идеята за многополюсния свят е по-скоро либерална идея. Традиционните ценности категорично са по-скоро десни ценности. Идеята за силна държава е друг отделен въпрос. И в този смисъл има доста упреци, спрямо нас – дали сме лява, дали сме социалистическа, дали сме комунистическа. Приемете, че сме геополитическа, тематическа като проект, като партия, като основната тема е развитие на евроконтинентализма и съответно защита на нашите ценности. Пътят, средството са суверенна и независима държава там, където това е възможно и не нарушава нашите международни спогодби, където е необходимо чрез референдум и коригиране на това поведение.

Ние сме изключително притеснени, че България се превръща в прифронтова държава. Неслучайно първото ми появяване като председател на партията беше преди две седмици, когато министърът на отбраната на САЩ каза, че смята да се преместят войски от германския контингент по-близо до Русия – в Румъния, България, Полша. Ние ясно и категорично казахме, че сме против едно такова действие. В края на краищата, ако САЩ толкова много държи и има за какво да воюва, имат си граница на Беринговия пролив, да воюват колкото искат, но не на наша територия. За нас е ясно, че разполагането на американски войски в България категорично ще предизвика насочване на руски ракети към България, за което и българския министър председател е казвал неведнъж.

В този смисъл, да, ние сме за мирно сътрудничество между народите, за Европа на нациите, за конкуренция на култури и разбирания, но не за дрънчане на оръжия, особено в Черно море и България. Да си дрънчат някъде другаде. Темата мир също ще бъде един много сериозен акцент в нашата дейност и работа.

- Ще се явите ли на следващите парламентарни избори?

- Да, категорично.

- Как ще отговорите на критиката, че партията може да не отстоява българските, а руските интереси?

- Русофобията аз я наричам съвременен фашизъм. Тя е сравнима с Ку-клукс-клан, с хомофобията, с геноцида на евреите. Такива хора винаги ще има, но ние трябва да слагаме една червена линия между фашисти и антифашисти, между русофили и русофоби. Ние сме български патриоти. Лозунгът на партията е „Вяра, род, отечество“. Нашата цел е повече традиционни ценности, по-силна българска държава и многополюсен свят, за да може ние в нашата източноправославна цивилизация да заемаме нашето достойно място. Отказът ни от участие във военните структури на НАТО не означава отказ от диалог с хората, които одобряват атлантическия път. На първо място обаче извеждаме акцента на евроконтинентализма. В този смисъл аз смятам, че ние сме българските патриоти, а не те, но това е въпрос на спор и сблъсък на идеи, който предстои.

Мисля, че сме доказали, че се справяме с предизвикателствата на обществото, което започна враждебно спрямо нас, не ни забеляза в началото, опита се да ни смачка, но с течение на времето, когато говориш истината и действаш в интерес на България, винаги нещата се получават. Всичко, което е в интерес на България е в мой личен интерес и всичко, което е в мой личен интерес, е в интерес на България.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 107 гласа.

Свързани новини

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

 • 1 Байдън

  41 44 Отговор
  Може да си комунист и пак да мразиш Русия.

  Коментиран от #47, #92, #104

 • 2 El chochone

  80 105 Отговор
  Русия и Китай са велики и силни държави! Когато БГ беше с Русия беше водеща държава с авторитет а сега сме последни във всичко!

  Коментиран от #5, #11, #35, #80, #107

 • 3 Вълк

  91 71 Отговор
  Защо този не е в затвора

  Коментиран от #56, #96

 • 4 Последния Софиянец

  48 85 Отговор
  С тия четири американски бази, отдавна сме цел номер едно на Русия и Иран.

  Коментиран от #112

 • 5 един от многото

  40 3 Отговор

  До коментар #2 от "El chochone":

  Хората са казали , с какъвто се събереш , такъв ставаш!
 • 6 Онзи

  82 66 Отговор
  Русофили или педофили - все едно и също - мозъчно увреждане тежка степен.

  Коментиран от #25


 • 7 Генералът

  31 97 Отговор
  А аз го наричам про руско болшинство. Само можем да съжаляваме че не сме в състава на Руската федерация.

  Коментиран от #24, #82

 • 8 Прагматик

  44 93 Отговор
  Русофобията е болест,която трябва да бъде лекувана с разстрел.

  Коментиран от #69, #94

 • 9 В Словакия

  72 45 Отговор
  Със закон забраниха комунизма, но у нас още ни промиват мозъците и се дава поле на изява на комунисти

  Коментиран от #141

 • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 11 Боец

  57 49 Отговор

  До коментар #2 от "El chochone":

  За Китай Русия е по голям враг от САЩ , за българия Русия е най големия . След Руско Турската война ако е нямало Англия ,щяхме да сме територия на Русия

  Коментиран от #13, #44

 • 12 surg

  43 26 Отговор
  съвременния русизъм е старият сталинизъм без смъртни присъди засега.....кой иска подобно нещо освен чалнати

  Коментиран от #14

 • 13 пръц

  17 25 Отговор

  До коментар #11 от "Боец":

  Израили ти ли си ?
 • 14 човека

  18 23 Отговор

  До коментар #12 от "surg":

  ти го каза , ти си ФАШИСТ
 • 15 Тезата ти

  7 11 Отговор
  ... е грешна!
 • 16 Русофилията е

  47 34 Отговор
  национално предателство.

  Коментиран от #19

 • 17 Стефан

  57 31 Отговор
  А аз наричам русофилството съвременен нацизъм, гнусни предатели даже и тези на които слугувате ви мразят и ненавиждат, накрая ще ви захвърлят като скъсан презерватив.
 • 18 Обърка се

  52 29 Отговор
  Товарищ Ибрикчиев, нещо се обркАхте отново. Както любимият ви съветски комунизъм, така и фашизма са двете лица на една и съща монета. За нашето поколение формулата на възприятие е Съвети - Русия - Комунизъм - Фашизъм. Няма как да отделите едното от другото. В Русия ксенофобията, месианството, тоталитаризма и прилагане на сила е част от фашизоидната им натура. Така че днес русофобията означава нехаресване на фашизма.
 • 19 не е вярно

  34 45 Отговор

  До коментар #16 от "Русофилията е":

  герберастията е национално прдателство и краварофилията също
 • 20 5 та колона

  49 29 Отговор
  на Кремъл в България вече си има партия. Това може да се случи само в кочина като нашата.

  Коментиран от #147

 • 21 Ангел

  45 17 Отговор
  Припoмнямe, чe Мaлинoв прeз 2015 гoдинa нaпуcнa БCП cлeд 27 гoдини в пaртиятa и двa мaндaтa кaтo нaрoдeн прeдcтaвитeл oт нeя зaрaди цeннocтни рaзличия. Какво ЛИЦЕМЕРИЕ, даже оня ДОНОСНИК Гоце дето беше върл симпатизант на Милошевич ПЪРВИ ПОДПИСА ЗА ВЛИЗАНЕТО НИ В НАТО, при вас работят само келепира и парите, защо не напусна БСП когато гласува за влизането ни в алианса ами 8 години след това - защото е хубаво да си два мандата депутат и да лапаш народна пара, гнус.
 • 22 Да де

  51 28 Отговор
  Самите руснаци наричат Путин - Путлер. Тотална диктатура и пропаганда, която не са виждали и по времето на СССР.

  Коментиран от #145

 • 23 Софиянец

  45 25 Отговор
  Русофилията / в наш вариант / е израз на дивашки комунизъм.
 • 24 Алис48

  56 25 Отговор

  До коментар #7 от "Генералът":

  Никой не те е спрял да станеш емигрант в Русия, а и ще влезнеш в книгата за рекорди Гинес - като първия икономически емигрант в тази клоака наречена държава.
 • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 26 Николай Николов

  39 20 Отговор
  А аз те наричам долен предател, а и всички русофилистици! ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА РУСКИТЕ ШПИОНИ!
 • 27 ДжафДжаф

  20 58 Отговор
  Когато имаш за съсед Османска Турция, начело с грузинският помак- фанатик Ердоган, да мразиш Русия, да плющиш против Русия, да действаш против Русия е нещо повече от национално предателство!!!Справка Армения!! Такива индивиди требе не само да бъдат преследванир бити, пребивани и ликвидиранир но веднага след това останките им да бъдат киснати в солна киселина.

  Коментиран от #32

 • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 29 Пешо

  20 44 Отговор
  Веднъж за винаги целият свят трябва да разбере едно- лицемерните приказки за демокрация ,общ евроатлантически дом,хуманизъмм европейски ценности и т.н. …са смо приказки за балъците ,а реалността се нарича ИНТЕРЕС И ПАРИ .Ако американците не водят войни за за нефта на другите страни ,то вече да са Фалирали,но и това ще дойде.А сега по добре ли сме като американски ПОДЛОГИ ,да спонсорираме тяхните пенсионери , а нашите родители да живеят с 200 лв на месец?

  Коментиран от #34

 • 30 Бамбука

  47 8 Отговор
  Всички сме за мирни Черно море - без военни кораби и от страна на Русия. Нали така др. Малинов ?

  Коментиран от #123

 • 31 Фъкoff

  28 15 Отговор
  България се превръща във "фронтова" държава, казва тоя национален комплексар. Инструктиран е да води война, да открие "втори фронт" на българска земя. Но малко закъсня изглежда, защото на "главния фронт" в Америка оперрацията "прояждане отвътре" май се спихна. Покрай третирането срещу Корона вируса изглежда американците изтребиха и рублоядите си.
 • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 33 Варна и Бургас

  35 14 Отговор
  вече са руски анклави. Спите ли още?
 • 34 анти рашъ

  29 13 Отговор

  До коментар #29 от "Пешо":

  А руснаците не водят войни??? Така ли?
  Айде обясни?
  Единствената разлика между Америка и Русия е, че Америка е БОГАТА, а РУСИЯ е бедна и там, където имат влияние е съответно богато/бедно!
  Аз не искам да живея в скапана и бедна държава, където олигарсите правят, каквото си искат, където няма свобода на словото и на избора, където децата ни нямат бъдеще!
  Ти искаш ли?
 • 35 Русия

  49 18 Отговор

  До коментар #2 от "El chochone":

  Глупак. Пак бяхме последни по всичко, че и гладни заради мераците на русофилите да ни вкарат в СССР. Сега сме последни поради русофилстването на управниците и тайните им мераци да ни набутат в Евразия. Но поне не сме гладни.
 • 36 Руски ракети ли?

  16 12 Отговор
  Този или лъже, или не знае за какво говори. България е в нато, това значи че има атомни бомби насочени върху нея. Дали има един американски военнен или 1 милион тук, няма значение.
 • 37 Сър

  21 19 Отговор
  Говорим за русофили и русофоби, но не и за българското и любов към родината. Защото всички са гадни мазни продажници, които биха продали и баба си !
 • 38 Мдаа

  15 6 Отговор
  Руската пропаганда даже успя да раздели Америка. Направи го с техните "камъни по техните глави" - Фейсбук и Ютюб.
 • 39 анти рашъ

  42 16 Отговор
  Малинов е ПРЕДАТЕЛ и трябва да бъде СЪДЕН?!!!!!
  Къде спи ВЛАСТТА??????
  Наистина България няма правителство, няма и национални интереси!
  Защитете България от русофилистиците и руско-българските олигарси!
 • 40 Софиянец

  40 16 Отговор
  Фашизъм никога не е имало в България, беше оправдание за избитите българи от българи “антифашисти”. Русофилията е болестно състояние и е равносилна на национално предателство, държавна измяна е да работиш в полза на чужда държава и такива мухльовци като малинката са ги вкарвали в затвора, а днес е време на някой стълб да виси. Който търси намира и не си мисли че се шегувам, в Емил Марков в новите блокове живееш между двете училища зад поликлиниката.

  Коментиран от #42

 • 41 анти рашъ

  21 11 Отговор
  Възраждане на отечеството, популизъм за бабички.
  А за Ахемд Доган и Пеевски нищо не казват!?
  Първата руска партия в БГ е ДПС!
 • 42 анти рашъ

  24 12 Отговор

  До коментар #40 от "Софиянец":

  Браво за коментара!
  Наистина. някои хора трябва да разберат, че не могат да развиват анти-държавна дейност безнаказано!
  Време е полицията или будни граждани да си свършат работата, в противен случай ще вървим с призрака на комунизма още дълго. С такива хора България никога няма да бъде нормална държава.
 • 43 анти рашъ

  32 12 Отговор
  Разликата между Америка и Русия:
  Идва Америка, идва Кока Кола, корпорациите, високите заплати, стандарта, закона и реда, идват парите!
  Идва Русия, идва Ахемд Доган, идва Пеевски, идват олигарсите, идва корупцията, идват фалитите на предприятия, идва бедността!
  Всеки сам избира пътя в живота си!

  Коментиран от #49

 • 44 Скоро ще си разчистваме сметките

  3 20 Отговор

  До коментар #11 от "Боец":

  Ти срам нямаш бе...англия
 • 45 Умен по цялата глава

  17 7 Отговор
  Обичаш - мразиш,глупости за Наивници.Гкедате от къде да усвоите Едни пари,а Руснаците Плащат да им угаждате на Интереса ..Това не е хубаво,Малинов Това е даже Много лошо....Много,много лошо ...
 • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 47 xyz

  7 20 Отговор

  До коментар #1 от "Байдън":

  За охарактеризиране на русофобите има една-единствена думичка за която всичти се сещате но няма да я напиша че ще ме изтрият.
 • 48 пламен

  27 10 Отговор
  Аз, както беше казал бившият президент Петар Стоянов, обичам Русия, но повяче обичам България и не искам Русия да се меси Във вътрешните ни работи. С нея загубихме студената война и разбрахме чен е е имало смисъл от социализаъм и противопоставяне на запада, защото той вмест да ни линчува ни протегна ръка за помощ. Русия разбира се избра пак пътя на противопоставянето.
 • 49 Да бе

  14 38 Отговор

  До коментар #43 от "анти рашъ":

  Нещо си се объркал, руснаците си заминаха преди 30 г.
  Идвa Aмeрикa, идвa Кoкa Кoлa, кoрпoрaциитe, ограбването, нисък cтaндaрт, зaкoнa и рeдa го няма, идвaт пaритe, но не за нас!
  Идвa Aхeмд Дoгaн, идвa Пeeвcки, идвaт oлигaрcитe, идвa кoрупциятa, идвaт фaлититe нa прeдприятия, идвa бeднocттa!
 • 50 Прозрял

  23 9 Отговор
  От какво се оплаквате бе, другари ! От 70 г. сме Задунайская съветская республика. Навсякъде са вашите другари, по всички етажи. Дотам ви стигна вече нахалството, че и партия ви потрябва. Вижте какво казва Димитър Талев в романа си "На завой", за което лежи в Белене: "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."
  Защо никой не казва днес, че 80 % от македонците ни мразят, защото зад тях стоят парите и влиянието на Сърбия и Русия. И тяхните и нашите русофили на един идол се кланят! Затова и решение няма да има ! А народът си играе на филство. "Бедни ми бедни народе, кой те в таз робска люлка люлее" е казал Ботев.
  "Няма вечни приятели, има вечни интереси" е казал другарят Чърчил !
 • 51 Член на БСП

  25 5 Отговор
  Димитър Благоев - основател на БСДП и родоначалник на социализма в България: "Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите".
 • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 53 Родолюбец

  25 11 Отговор
  Глупостта и русофилството са болестни състояния, които трябва да се лекуват.

  Коментиран от #58

 • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 55 ПСФ

  15 1 Отговор
  Фашизмът (италиански: fascismo) е радикална, авторитарна, и националистическа политическа идеология. Фашистите изповядват идеята за еднопартийна държава и вярват, че нациите и расите са в постоянен конфликт, поради което само силните от тях могат да оцелеят, бидейки здрави, витални и чрез отстояване на себе си в борбата срещу слабите.

  Коментиран от #86

 • 56 Шляхтиц

  2 22 Отговор

  До коментар #3 от "Вълк":

  Поради същатата причина, поради която и ТИ не си в затвора !!!!!!
 • 57 РУСОФИЛИТЕ.....ПОДЛОГИТЕ НА РУСИЯ

  21 8 Отговор
  А РУСОФИЛИЯТА КАК СЕ НАРИЧА......

  Коментиран от #87

 • 58 7777

  24 9 Отговор

  До коментар #53 от "Родолюбец":

  Да се лекуват с автомат измисрен от Шмайзер и кръстен на Калашников
 • 59 нора

  14 46 Отговор
  Гледах този мъж по TV умерен,високоинтелигентен,внушаващ доверие.Посочете ми поне 1 бр. от т.н.,,политическа класа,, и простаците им клакьори,които да са на неговото равнище.Всяка една партия в нормална среда,би го поканила .

  Коментиран от #70, #84, #85, #111

 • 60 Ivo

  33 13 Отговор
  Русофилството - това е национално предателство.
  Четете Раковски, З.Стоянов, Стамболов....

  Коментиран от #124

 • 61 Айсотир

  31 12 Отговор
  Поредният предател, близач на московията. Такива с куршум в тила.
 • 62 666

  36 14 Отговор
  Защо руски шпионин все още е на свобода??

  Коментиран от #63

 • 63 ишпион на КГБ

  9 22 Отговор

  До коментар #62 от "666":

  Защото така си искаме!
 • 64 !!!?

  21 13 Отговор
  ФАШИЗМЪТ от Д-р Желю Желев

 • 65 Пастир

  42 15 Отговор
  Антибългарите да се махат от България. Нямаме нужда от шпиони.
 • 66 Д'мин

  21 41 Отговор
  Козяшки соросчета, тя историята ви дава примери, дори сега в момента. Никой не трябва да обича една страна повече от своята! Никой не ви и кара да обичате друга страна, но омразата ще ви задави и ще повлече и другите с вас! Пример-Армения!
 • 67 !!!?

  19 12 Отговор
  Русофилът е ин витро заченато отроче на вечната дружба !

  Коментиран от #83

 • 68 Бойко

  25 14 Отговор
  Поддържайки Империята на злото (Русия) аз наричам Малинов предател на България накратко червен русофил! Тези хора са вредни за нас!
 • 69 Коментатор

  7 5 Отговор

  До коментар #8 от "Прагматик":

  Ето, това което казваш е фашизъм.
 • 70 Дора

  19 13 Отговор

  До коментар #59 от "нора":

  Свали си червените очила и ще видиш алчност и злоба като при всеки комунист
 • 71 Другия с коня

  24 10 Отговор
  Значи,другаря Малинов,прегърнал Любовта си към Русия и всичко Руско,иска да влезе в БЪЛГАРСКИЯ парламент и аз,ти,вие,Ние да му плащаме заплата по този случай.Да му плащаме да Насажда Руските ценности в България....Казачоци,самовари,газ,петрол,москвичи,лади,Ядрени ракети Ес Ес20 и други подобни жизненоважни неща като Калашници и хиперзвукови ракети...
 • 72 !!!?

  23 8 Отговор
  Малинов открито заянава, че е агитатор /за сега/ на кремълската геополитика.
  Той се борел за "силна" България извън НАТО, защото сега била слаба, та затова Русия щяла да насочи ракети към нас !
  Българите са дали четмо и писмо на московците, а сега той щял да ни учи на руски - утре може и албанците да поискат да ни учат на македонски !!!?
 • 73 jorj

  33 11 Отговор
  Г-нГе-шев, арестувай този Простак, и НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!!!!!! ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ ЩЕ ВМЕНЯВА, ЧЕ РУСОФОБИЯТА Е ФАШИЗЪМ!!!!! ТОВА, ЧЕ НЕ ХАРЕСВАМ ПУТИН И РУСИЯ - НЕ МЕ ПРАВИ ФАШИСТ!!!!!! ТОЗИ ПРЕДАТЕЛ ИЗКАРА ХОРАТА ОТЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ ФАШИСТИ!!!!! Г-н Гешев защитете нормалните хора от тази уродщина и подигравка с тях!!!! Спазени Конституцията и законите!!!!!!!!!

  Коментиран от #98

 • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 78 българин

  31 11 Отговор
  Този предател и родоотстъпник защо не е в затвора, до кога ще търпим рубладжийски мекерета да продават и унищожават българщината?!
 • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 81 100

  17 4 Отговор
  А русофилията комунизъм ли е или меркантилизъм?
 • 82 еи генерал

  27 7 Отговор

  До коментар #7 от "Генералът":

  алкохолик, мързеливец, готованец, крадлив комунист, продажник, г.з.близец, родоотстъпник.
  Ако беше генерал за тези ти думи, можеш да бъдеш съден от военен съд и да ти изгният ръкавите в затвора.
  И то само за това изречение. Без значение на кого симпатизираш.
  Нали си наясно......
 • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 84 нора имахме един в казармата

  25 5 Отговор

  До коментар #59 от "нора":

  Беше висок, корав, рус, синеок, красив, мъжествен, висшист, говореше 3 езика, сръчен умен, сладкодумен. Абе идеал.
  Имаше само един кусур.
  Беше хьомне.
  Хората са го казали:"На каца с мед, една лъжичка л.йно стига за да развали всичко.
 • 85 Епси

  19 8 Отговор

  До коментар #59 от "нора":

  Точно така изглеждат комунистите .Говорят сладко омайно ,и нищо не казват за народа а ,само за себе си
 • 86 ми то това е обяснението

  6 3 Отговор

  До коментар #55 от "ПСФ":

  на комунизма и водената от комунистическите държави външна и вътрешна политика.
 • 87 Епси

  5 4 Отговор

  До коментар #57 от "РУСОФИЛИТЕ.....ПОДЛОГИТЕ НА РУСИЯ":

  Чеха я беше обяснил
 • 88 Бай Стойчо

  17 37 Отговор
  За платения списвач на който са 2/3 от русофобските коментари под тая статия.
  Да напише в нета - Българите са най-големите русофили в ЕС
  "България има позитивно отношение към Русия. Според изследването това са 88%. Това превръща България в най-русофилската страна от ЕС. "
  Виж кво пише и оди а ревеш в базата на Козяк..
  Друг е въпроса, че краварите знаят и заради това циганизират и унищожават България.
  И такива като теб се радват на това. Такива като теб не ги интересува родина, а това как да унищожат Русия.
  Ето това сте 2-3% Кириак Стефчовците - безсърдечни и високомерни българи, верни на турската (американска) власт.

  Коментиран от #89, #95, #125

 • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 90 ФАКТИ

  8 39 Отговор
  Димитър Благоев - основател на БСДП и родоначалник на социализма в България: "Русофобството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофобите, плувайки безогледно във водите на американската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на американската завоевателна политика на Балканите".

  Коментиран от #109, #113

 • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 92 Хахаха

  6 30 Отговор

  До коментар #1 от "Байдън":

  Какво общо има Русия и комунизъм? Той само в главите на хората с комплекси.
 • 93 аз като го гледам тоя горе

  21 6 Отговор
  той ближе на някой друг под опашката.
  Интересно ми е дали го прави за пари или си е просто с психични птклонения

  Коментиран от #162

 • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 95 Хухуху

  29 8 Отговор

  До коментар #88 от "Бай Стойчо":

  Пийни от апчетата успокой се никой няма да унищожава Расия .Тя сама са унижщожава.Кажи малко повечко рибли да ти тават да си по спокоен
 • 96 ами

  2 2 Отговор

  До коментар #3 от "Вълк":

  Тебе забравиха да питат ?
 • 97 23- ти триаж на БКП

  4 4 Отговор
  Ъъъъъ

 • 98 30 г стигат

  9 33 Отговор

  До коментар #73 от "jorj":

  Никой не те кара да обичаш някого или пък някоя страна но да насаждаш на другите омраза към нея е меко казано глупаво . Насаждате омраза защото ви харесва да има един властелин в света и всички да му козируват и политически и икономически . Има една приказка който дава папу на него викам тато - аз от ония зад океана досега не съм видял някъде да дават , само вземат и примери колкото щеш . Не казвам ,че другите за 45 години са ни подарявали нещо но поне купуваха от нас и не ни крадяха

  Коментиран от #100

 • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 100 23- ти триаж на БКП

  33 9 Отговор

  До коментар #98 от "30 г стигат":

  Прав си,не харесваме Путин !
 • 101 Стйела сирветеорката

  0 4 Отговор
  Ъъъъ
 • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 103 Вот тебе

  34 10 Отговор
  Още една матрьошка изкочи от фашистката "АТАКА" на фюрера Болен. Честито, РОБОЛЮБЦИ !
 • 104 Да е ясно де

  2 23 Отговор

  До коментар #1 от "Байдън":

  Зависи кой я управлява, богаташ, като Путин, няма как да е комунист, подигравателно е за един от най-богатите на планетата.
  Тръмп, с един милиард долара заеми е пътник" във морето от фалити "отдавна.
  След 30 дни ,ще ме разберете много добре!
  Кой е най-мощния финансов субект.???

  Коментиран от #110

 • 105 Манафоглу

  12 8 Отговор
  Жужи се е ваксинирал 2 пъти със Спутник 5 и сега се крие в бункер.Лавров обикаря вместо него и изказва дълбоко съжаление за чуждите успехи срещу Русия, най вече тези в Армения, Сирия,Либия и Кавказ.Скоро ще изкаже и дълбоко съжаление за успехите в Румели вилает.
 • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 107 Червен Фенер

  21 8 Отговор

  До коментар #2 от "El chochone":

  Бих казал РУСОФИЛИЯТА е съвременна форма на ХОМОСЕКСУАЛИЗЪМ.
 • 108 nnn

  10 6 Отговор
  Лозунгът на партията е „Вяра, род, отечество" Нека го докажат като върнат в България откраднатите от червената армия бойни знамена на броненосците, да върнат държавния архив, пък злаатото от държавния резерв на царство България нека им е халал на руснаците нали те обичат платената любов!
 • 109 Лъжец

  24 8 Отговор

  До коментар #90 от "ФАКТИ":

  Думите на Димитър Благоев са за РУСОФИЛИЯТА. Вий червените кхмери много обичате да изопачавате истината . Нещо като измамата с Христо Ботев ,който уж бил казал; Изповядвам Единний светлий комунизъм. Международни измамници.
 • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 111 Нора Стара

  29 3 Отговор

  До коментар #59 от "нора":

  Другарке ,защо Г.Димитров и В.Коларов са написали прокламация до Цар Борис България да се присъедини към Нацистка Германия.
 • 112 Минчо БКП

  27 7 Отговор

  До коментар #4 от "Последния Софиянец":

  Сега вече разбрах ,че Последния Софиянец не е Протестър а РУСОРОБ . Че 90% от пишещите тролове не ги е еня за Борисов и корупцията , а за възхода на Националната предателска партия БСП-БКП

  Коментиран от #128

 • 113 Благоев 1906

  28 8 Отговор

  До коментар #90 от "ФАКТИ":

  "Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите".
 • 114 Шопа

  3 7 Отговор
  Кука ми на пура.
 • 115 хихихихи

  7 17 Отговор
  Герберастите в напън!
 • 116 Рико

  32 9 Отговор
  В света има официално признати 218 държави. В България ЕДИНСТВЕНО към русията имало фобия. ЕДИНСТВЕНО от 218 държави.Значи според Малинов във 217 държави има фашизъм, ЕДИНСТВЕНАТА в която няма е Россссссиииийй.
 • 117 Знам че

  24 8 Отговор
  Николай Малинов е Евразийски Помак.Крайната цел на русофилството е след заличаване на българската идентичност, ако се наложи и с употреба на смъртно насилие, да присъедини българската земя към руската, и да „приобщи” културно-историческите ни постижения към руските.Тогава няма да има спор кой е дал писмеността на руснаците

  Коментиран от #121, #130

 • 118 Кой68

  7 42 Отговор
  А евроАтлантическите ценности какво са ? Кой докара мигрантската вълна в Европа със свойте "нежни" и "зелени" революции ? Стига с тая мантра.Нито сме слепи,нито сме глухи....
 • 119 1231354321

  21 2 Отговор
  алоооо оди си у сибирам и там си стой ба
 • 120 Казуар

  23 4 Отговор
  Какво ще стане с другаря Николай Малинов, ако е руски гражданин и изпраща писма до западните служби как трябва да се промени управлението на Русия.
 • 121 Как кой бе?

  34 7 Отговор

  До коментар #117 от "Знам че":

  Братята Кирил и Методий, които са славянски потомци от Киевска Рус/ия. Това и децата го знаят.
  Ха-ха. Може и Ленин да я е писал докато е бил в клозета... На такива глупости са ги учили през соца руснаците. А за сърбите няма да ви казвам, голям смях.

  Коментиран от #122, #129

 • 122 падналия ангел

  9 37 Отговор

  До коментар #121 от "Как кой бе?":

  Няма такова нещо! Изчанчвате истината и после сами си вярвате! Лично съм се ровил в техни сайтове, изказвания на техни професори! Черно на бяло-руската писменност е заимствана от старобългарската (дори не казват славянобългарска или църковнославянса) такава. Петър първи прави промяна на начина на изписване на буквите, която пък ние заимстваме и пишем на този "курсив" . И това е цялата роля на руснаците в нашата писменост! Пишете глупости и си вярвате!
 • 123 pepy

  47 5 Отговор

  До коментар #30 от "Бамбука":

  "Всички сме за мирни Черно море - без военни кораби и от страна на Русия. Нали така др. Малинов ?"

  Др. Малинов по темата сигурно ще изприказва една камара глупости, но конкретен отговор няма да се получи... Това няма как да стане, особено след като Русия анексира Крим заради базите на Руския Черноморски Флот...

  Относно партията, движението и т.н... Представям си някой в РСМ или Сърбия да регистрира нещо подобно с име БЪЛГАРОФИЛИ...

  Коментиран от #131

 • 124 Майстора

  30 5 Отговор

  До коментар #60 от "Ivo":

  Русофилите не четат български автори, те гледат руски теливизии и сайтове. Толкоз им е мозъка, но най-се радват на картинки и мултфилми с военна тематика.
 • 125 Вуйчо Ваньо

  19 7 Отговор

  До коментар #88 от "Бай Стойчо":

  Вий наивен/да не кажа прост/ вярващ русофил ли сте или русопаразит, т.е. получавате рубли. Думата русопаразит е измислена от ген. Решетников, не от мен

  Коментиран от #126

 • 126 Бай Стойчо

  6 42 Отговор

  До коментар #125 от "Вуйчо Ваньо":

  Някога не бях русофил, благодарение на „Америка за България“станах такъв. Те не си мръднаха пръста да стана американофил, но виж, опитаха какво ли не, да ме превърнат в русофоб.
  Аз не искам да бъда русофоб, както няма да бъда и американофоб, при една „Русия за България“с подобна политика.
 • 127 Ван дер Любе

  12 17 Отговор
  Всяка *фобия изисква мотивация, но всяка *филия е също странна, ако е въвлечена в политически решения. Независимо колко са ми мили руския народ или немския народ или някой друг или култура или наука и т.н. Но да поддържаме политиката на някоя страна само заради това е жалко и контра на националните интереси.
 • 128 pepy

  41 4 Отговор

  До коментар #112 от "Минчо БКП":

  "Сега вече разбрах ,че Последния Софиянец не е Протестър а РУСОРОБ..."

  Той си го "призна" отдавна със суперлативите и възхваляването по адрес на Юмручето и Нинова...
 • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 130 Рико

  33 6 Отговор

  До коментар #117 от "Знам че":

  Руснакът мрази целия свят, но тежките му комплекси са България и САЩ. България заради историята, Америка заради икономиката.
 • 131 Рико

  21 3 Отговор

  До коментар #123 от "pepy":

  В Черно море - паритет,нали на руските управници все тая дума им е в устата. Паритет означава еднаква тежест и дава гаранции за мир.Нали Москва в мира се кълне. Та, в Черно море-паритет : колкото български подводници, толкова и руски. Това е паритет-по равно.
 • 132 ПЕНКО

  3 33 Отговор
  Вземи пари и активирай партията - ще имаш 40 % гласове !!!!!!!!!!!!Сега всички други са в "ТУПИК"- особенно уж левите - буржоа !!!!!

  Коментиран от #135

 • 133 Рико

  21 5 Отговор
  Крайна концентрация на политическата власт,несменяемост, авторатиризъм, автокрация, вождизъм, тотален на практика контрол над икономиката, шепа милиардери които взаимно се крепят с вожда. ТОВА СА ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ФАШИЗМА! Това е Русия днес!

  Коментиран от #134

 • 134 българанчо

  5 12 Отговор

  До коментар #133 от "Рико":

  Ай, как описа Родината ни!
 • 135 Рико

  17 5 Отговор

  До коментар #132 от "ПЕНКО":

  Къде дават пари за "филство"? Веднага ставам Люксембургофил; Норвегофил; Шведофил ... много са! Ще ги рекламирам ежедневно. И при това с чиста съвест.

  Коментиран от #136

 • 136 Обява

  5 43 Отговор

  До коментар #135 от "Рико":

  На Козяк 16, всеки ден от 10:30 до 11:25 часа. Делниците в долари, почивни и празнични дни в шекели! Може да си всякакъФФил стига да си русофоб!
 • 137 Роза

  7 39 Отговор
  Аз харесвам руското културно наследство,сред което безспорно има гениални шедьоври,имала съм приятели руснаци и говоря добре руски език.Но аз не харесвам нито комунистическата идеология,нито руските политици-бивши и настоящи-които презират народа и го докараха до просешка тояга.Не харесвам и имперските амбиции на Путин.Същото отношение имам и към американската глобалистична политика.
 • 138 ФАКТИ

  3 51 Отговор
  Димитър Благоев - основател на БСДП и родоначалник на социализма в България: "Русофобството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофобите, плувайки безогледно във водите на американската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на американската завоевателна политика на Балканите".

  Коментиран от #142

 • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 140 мУТРА ГЕНЕРАЛ

  17 2 Отговор
  C вceки изминaл дeн cтaвaш вce пo-бeдeн и нищo нe прoмeняш в държaвaтa, a и нe мoжeш и eдинcтвeнaтa ти cилa e тук в caйтa къдeтo нeo-кoмуниcтитe ce уcпoкoявaтe взaимнo, a кaтo излeзeш нaвън и влeзeш в хипeрмaркeтa ocъзнaвaш, чe cи бeзпoмoщeн рoб! И рoбcтвoтo ти тeпървa зaпoчвa, трийни гo ceгa, нo пaк щe cи РOБЪТ!
 • 141 БОЖИЯ НАПАСТ

  18 2 Отговор

  До коментар #9 от "В Словакия":

  НЕ само в Словакия! РЕПРЕСИВНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ БКП, СЕГА ПРЕИМЕНУВАЛА СЕ В БСП ,Е ЗАБРАНЕНА СЪС ЗАКОН НА 05.05.2000г ЗА ПОЛИТИКО-КРИМИНАЛНОТО СИ УПРАВЛЕНИЕ ! ДНЕС ТАЗИ ПАРТИЯ С ТЕЖКА КРИМИНАЛНА БИОГРАФИЯ ИМА ПРЕТЕНЦИИ ЗА ВЛАСТ И УПРАВЛЕНИЕ В ДЪРЖАВАТА! ТАМ КЪДЕТО СТЪПИ КОМУНИСТ ТРЕВА НЕ НИКНЕ! БОЖИЯ НАПАСТ!
 • 142 НЕ ФАКТИ

  20 2 Отговор

  До коментар #138 от "ФАКТИ":

  Лъжецо . докога ще постваш фейк цитати .Оригиналът Димитър Блaгoeв - ocнoвaтeл нa БCДП и рoдoнaчaлник нa coциaлизмa в Бългaрия: "Руcoфилcтвoтo e грубo пoлитичecкo cуeвeриe, умишлeнo култивирaнo cрeд нaрoднитe мacи; пoлитичecкo знaмe, вървeнeтo и вoювaнeтo пoд кoeтo нeизбeжнo вoди към прeдaтeлcтвo и нaциoнaлнa кaтacтрoфa. Зaщoтo руcoфилитe, плувaйки бeзoглeднo във вoдитe нa руcкaтa диплoмaция, нeизбeжнo и фaтaлнo прaвят oт Бългaрия eднo cляпo и пocлушнo oръдиe в ръцeтe нa руcкaтa зaвoeвaтeлнa пoлитикa нa Бaлкaнитe".
 • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 146 ЛИЧНО МНЕНИЕ

  22 4 Отговор
  Този Малинов е първия, явно служещ / без прикритие /български шпионин на КГБ, необезпокояван от българските власти. Още един "умник" който смята българите за дебили. Колко сладникаво звучат думите му : " Ние сме български патриоти!" ; "Вяра, род, отечество!". Това ми звучи като лозунг от близкото минало :" Равенство, братство, свобода!" с който комунистите ни омайваха 45 г. Малинов ни говори сладки приказки за сладки сънища. Да, "другарю", Малинов, вашата цел е ясна, ясна е и на нас, дебилите :" Комунизъм, това е фашизъм, и фашизъм тово е комунизъм! Няма разлика! Но да спрем до тук, и да не говорим за деветосептемрийските престъпления, за сталинско-хитлеристките лагери, за хилядите невинни жертви, с труповете на които хранеха прасета в Белене! Но да спрем до тук, и да продължим. Светла му памет на "другаря" Тодор Живков /и той беше привърженик на комунистическата политика на СССР/, който предложи България като леко момиче за 16-та република на братята руси, но уви, не успя да се подмаже! Днес, "другаря", Николай Малинов е на път да осъществи мечтата на "другаря" Живков! Народа казва: " Том където стъпи комунист трева не никне!" СКОРПИОН!
 • 147 Бай Шиле

  4 40 Отговор

  До коментар #20 от "5 та колона":

  И защо ЦРУ може да си има партия "Републиканци за България", Турция партията на Местан,а КГБ да си няма своя партия тук?

  Коментиран от #151

 • 148 този

  13 3 Отговор
  абе какво ни занимавате с това мазно комунистическо мекере Малинов ли е Вишнев ли е на кой пу дреме от какво се отказва или подава оставка
 • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 150 Петка

  21 3 Отговор

  До коментар #144 от "Иоан":

  Кой създаде пакта Рибентроп -Молотов бе ватенка. Кой раздаваше ордени на завладелите Полша с образа на пречупения кръст и сърпа и чука заедно за заслуги . Много избирателно помните. България не е изпращала войски на източния фронт , щото ако бяхме пратили такъв дармон щяхте да ядете ,че жална вий майка . Ако не бяха американците да ви пращат помощи , немците щяха да ви превърнат във васали ,не че при Сталин не бяхте роби , за самогон и майките си предавахте.

  Коментиран от #154

 • 151 ДА ЗНАЕШ

  28 1 Отговор

  До коментар #147 от "Бай Шиле":

  "Бай Шиле"! Ами защото си шиле, още на лапад казва народа, пикаеш, а много се отваряш да знаеш : ЦРУ; КГБ; Турция-Местан; шипионажа няма нищо общо с простотията която дрънкаш ... !
 • 152 ФАКТИ

  3 33 Отговор
  Димитър Благоев - основател на БСДП и родоначалник на социализма в България: "Русофобството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофобите, плувайки безогледно във водите на американската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на американската завоевателна политика на Балканите".
 • 153 Рико

  6 2 Отговор

  До коментар #144 от "Иоан":

  Ако бяхме лоялни съюзници на Хитлер,през есента на 1941 под Москва щяхме да изпратим българската войска. Сега щеше на германски да пишеш. А не на този развален български, за който някои от вашите идиоти ви е внушил че бил някакъв "росииски язъйк". И език нямате,нещастници.
 • 154 Рико

  6 1 Отговор

  До коментар #150 от "Петка":

  България има 680 хилядна войска(5 армии). Обучена,въоръжена, НЕИЗТОЩЕНА ! С призованите от запаса спокойно става 1 милион. През 1941 Москва е на един полъх на вятъра от капитулацията.Ако тази свежа българска войска( българин на щик да не те носи! )се беше присъединила към Вермахта с Москва беше свършено. Не твърдя че Германия щеше да спечили крайната война(ясно е защо не можеше),но Москва щеше да бъде превърната в сметище. Хитлер им го беше обещал.
 • 155 Този коментар е премахнат от модератор.


 • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 159 ПидаPAZ

  43 0 Отговор
  158/156/155 00:27 10.12.20 Отговор До коментар #144 от "Иоан":

  из педеРУССкъй пэдэРАЦИИ? Heщо обыркался? Това е български сайт, в България, Европа, аре марш у блатата, там ще си грухтиш па-рАЗИЯтски!
 • 160 Алабин Москов

  3 0 Отговор
  Ей сегинка ще те забраня, съветска подлого.
 • 161 Димитър Благоев

  17 0 Отговор
  "Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите".
 • 162 A3 KATO ГО

  24 0 Отговор

  До коментар #93 от "аз като го гледам тоя горе":

  гледам този, на хюмне ми мяза нещо, сичкото русофил ли е тъй?
 • 163 Рико

  1 0 Отговор
  Къде е този фронт, та сме прифронтова държава? Такива глупости говорят, толкова елементарни познания нямат. А създават внушения. Ако две съседни страни са в състояние на война, ние ставаме прифронтова държава. Ако сега държавата Гърция и държавата Турция реагират към нас за това "прифронтова", кой ще носи отговорността за изострянето на отношенията?