ФАКТИ.БГ

От Италия за COVID-19: Българските власти са абсолютни престъпници

Слаба утеха е, че за историята ББ ще остане като причинител на поредната национална катастрофа, в която България може да даде повече жертви, отколкото при предишните си национални катастрофи

Публикувана: 24 Ноември, 2020 11:54
114 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 23462
От Италия за COVID-19: Българските власти са абсолютни престъпници
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.3 от 148 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Николай Слатински във "Фейсбук"

Мой приятел от Италия, с когото някога бяхме част от един и същи проект, ми писа днес следното, предполагам, че нещата са точно така:

- При нас в Италия властите стриктно следят процента на положителни тестове към всички тестове. И когато той мина 15%, незабавно се взеха бързи и строги мерки. Ти ми казваш, че вие от две-три седмици всеки ден сте над 40% и едва днес властите ви говорят за по-строги мерки. От нашата, италианска гледна точка, вашите власти са абсолютни престъпници! Те какво – пробват да видят колко българи могат да оцелеят от вируса. И какви са тези оздравели от вируса? Хора, изпъдени сигурно от болниците, за да освободят места за следващите… Това го минахме. В Италия знаем твърдо – няма оздравели от вируса, има оцелели от вируса! Да оцелееш от вируса никак не е малко. Аз оцелях и съм щастлив, защото по едно време имах абонамент за ходене до гробищата…

Днес ми писаха двама приятели.
Единият е университетски преподавател, скърби, че за последния месец пет пъти е ходил на погребения.
Другият е учител. В тяхното училище са направили тестове на целия преподавателски и административен персонал. Положителните тестове са … 60%!

Аз съм абсолютно сигурен, че провалът в контрола на епидемията ще бъде нещото, с което ще остане в историята ББ и това няма да му бъде простено никога.

Науката за сигурността в рисковото общество променя начина, по който трябва да се отнасяме към рисковете.
Образно казано, вече трябва да се подготвяме за ситуации, в които сме на ръба на пропастта. И трябва да мислим, че се намираме в ситуации, когато сме на ръба на пропастта.
Може и да не сме, но е по-ефективно като управление да смятаме, че сме. Ако не сме, нищо не рискуваме. Но ако сме на ръба на пропастта, а смятаме, че не сме, то при най-малката грешна стъпчица можем да преминем в друго агрегатно състояние.

То е като в прословутия облог на Блез Паскал дали да вярваме, че има Бог или да не вярваме. Печелившата формула, казва Паскал е да вярваме, че има Бог. Ако вярваме, че има Бог, а Бог няма, нищо не губим, освен че поведението ни регулират десетте Божи заповеди. Ако не вярваме, че има Бог, а Бог има, ще си понесем наказанието за неверието и безверието. А ако вярваме, че има Бог и Бог има, то ще спечелим неговата любов и благодат.
Така че в Обществото на рисковете всяка ситуация от самото начало трябва да се възприема като ситуация на ръба на пропастта.

В съгласие с това разбиране аз от самото начало приех COVID-вируса като екзистенциален риск и моята позиция не се е променила оттогава.
Понесох доста критики, много хора се разочароваха от мен, някои ФБ-приятели център-дясно ме разприятелиха.
Постепенно отпаднаха в Б група, победени от реалността онези, които ме критикуваха, твърдейки, че вирус няма.

След тях отпаднаха и онези, които казваха, че вирус има, но е по-безобиден от грип.
Аргументите и на първите, и на вторите стават все по-слаби. Даже те си дават вече сметка, че вирусът е екзистенциална заплаха. Само че те изиграха една пагубна роля за българското положение на нещата – те създадоха критичната маса от хора, които игнорираха вируса и вдъхновиха ББ към подобно игнориране.
И през днешния ден се вижда – ББ патологично не разбира каква катастрофа преживява България в резултат на това негово патологично неразбиране.

Слаба утеха е, че за историята ББ ще остане като причинител на поредната национална катастрофа, в която България може да даде повече жертви, отколкото при предишните си национални катастрофи.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.3 от 148 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ТаУмВзе
1 Отговор
ЕВРИКА!

Коментиран от #6, #26, #57


Оценка:
-20 +136

Българка
2 Отговор
Вече и в чужбина знаят, че "зa иcтoриятa ББ щe ocтaнe кaтo причинитeл нa пoрeднaтa нaциoнaлнa кaтacтрoфa, в кoятo Бългaрия мoжe дa дaдe пoвeчe жeртви, oткoлкoтo при прeдишнитe cи нaциoнaлни кaтacтрoфи"
Да се върне смъртното наказание за геноцид
Веданага ОСТАВКА, СЪД И ЗАТВОР

Коментиран от #58, #75, #109


Оценка:
-38 +246

Просто
3 Отговор
Управляващите лъжат за размера на проблема. Всичко е тотално трагично. Тестове не се правя и то умишлено. Заразените са в пъти повече. Болните са оставени, ако го преживеят, преживеят. Ако се усложнят и случайно имат късмета изобщо да стигнат до медицинска помощ може и да бъдат тествани и да влезнат в бройките на статистиката с ковид. Инак са просто починали.
Общата смъртност от всичко за 44 седмица е 30% повече отколко е била през последните 5 години за тази седмица това са 600 човека повече. За 45 седмица е 40% по-голяма т.е са починали с 1000 човека в повече спрямо предходните 5 години. А някои обясняват как лъжели и надували болните. Лъжат, но не като надуват, а като изкуствено намаляват чрез целенасочено не тестване.
Честит законен геноцид на всички мерки не са необходими нали.

Коментиран от #63, #77


Оценка:
-49 +189

уауа
4 Отговор
Какво ще стане след този вирус икономически.Колко време може да седи всичко затворено...Не виждам кой знае какъв прогрес след затварянето на италия,както първиярт път така и сега.

Коментиран от #47, #64


Оценка:
-46 +155

Паскал добре
5 Отговор
Ама очевидно ходилият на 5 погребения, проявява шизофренно мислене: Хем вярва в Ковид, хем отива на погребение със струпани хора. А кое е първото неадекватните власти или неадекватните избиратели?

Оценка:
-69 +90

6
Този коментар е премахнат от модератор.
dr Baloteli
7 Отговор
италианците са майстори на драмата и паниката и подлудиха света.Тяхната здравна система е по разложена от българската и то в богатата северна част

Коментиран от #93


Оценка:
-62 +133

8
Този коментар е премахнат от модератор.
Хахаха
9 Отговор
Още един плашипъзльо:) В Италия гледам цъфнаха и вързаха след като взеха мерки, вчера имат 600 умрели, в Германия 300, във Франция 500, в Швеция 4

Коментиран от #15, #19


Оценка:
-58 +123

10
Този коментар е премахнат от модератор.
МАНГЪРА
11 Отговор
Тез Италияни са са объркали бре ,не пият чай ,не ядът супички,с тяхните пици до там ще се докарат

Оценка:
-29 +58

Лелеее
12 Отговор
А на мен един приятел , Марсиянец ми каза че “разгледали “ вируса и той първо поразявал “експертите” математици , актьори , рейтингови преброители .....
Че българите сме били инат , не сме искали като “нормалните “ хора кротко да легнем и да си умрем от глад и страх в къщи !
Утре очаквам мнението на друг “приятел “ , от Юпитер ...

Оценка:
-28 +91

Бокси съм
13 Отговор
Искам си милиардитеееееееееее искам си гииииии

Оценка:
-16 +33

Реалност
14 Отговор
В Итaлия знaeм твърдo – нямa oздрaвeли oт вируca, имa oцeлeли oт вируca! Aз oцeлях и cъм щacтлив, зaщoтo пo eднo врeмe имaх aбoнaмeнт зa хoдeнe дo грoбищaтa…не е бил толкова зле щом нонстоп ходил на разходки по гробищата, на всичко отгоре си признава, че не е спазвал забраната да ходи на погребения

Оценка:
-28 +67

Откъде взимаш данните
15 Отговор

До коментар #9 от "Хахаха":


за починалите за предишния ден?

Коментиран от #22


Оценка:
-1 +25

една жена на пазара му казала
16 Отговор
Точно италианците да го кажат !? Това не е ифициална позиция на Италия, а мнение на някой страхлив хипохондрик! Хората, които се занимават с това обясниха, че вече е безкрайно късно за такъв тип мерки и това само, ще влоши и удължи нещата ! Едно обсче е безспорно Борисов и неговата партия ГРОБ погребват успешбо България !

Оценка:
-18 +89

Ехааааа
17 Отговор
На мен пък стотина роднини, приятели и познати ми писаха, че все още не са срещали заразен със симптоми, за починали пък хич. Също така знаем, че излекувани и умрели от ковид няма, има оздравели от настинка и починали от пневмония, рак, инфаркт, инсулт, ПТП, черепно-мозъчни травми и др.

Коментиран от #70


Оценка:
-44 +66

така е
18 Отговор
Правилно. Много от мерки са закъснели.

Отдавна всичко трябваше да се затвори.

Оценка:
-42 +35

Специално за Швеция ме интересува
19 Отговор

До коментар #9 от "Хахаха":


Още не са обновили данните. Ти откъде ги взимаш? И то за вчера?! Много си ми съмнителна с нещата, които пишеш.

Коментиран от #108


Оценка:
-3 +24

патил
20 Отговор
Не е проблема в това че всички ще го прекарат тоя вирус. Това така или иначе ще се случи. Проблемът е в това че здравната мрежа се натоварва много , а лекарите са недостатъчно и не смогват.
Аз и съпругата ми го прекарахме тоя вирус началото на Февруари. Тогава никой не правеше тестове. Сигурен съм че преди месец дори го повторихме и въпреки това оцеляхме.
Няма нужда от паника. Тя с нищо не помага. Не помагат и тестовете , защото хората са вече заразени.
Важното е да не допуснете да се докарате сами до пневмония. Вирусът сам по себе си не е пневмония .

Коментиран от #24


Оценка:
-14 +55

Факти
21 Отговор
Фалшива новина

Оценка:
-11 +23

Елементарно
22 Отговор

До коментар #15 от "Откъде взимаш данните":


Пишеш в гугъл "Италия коронавирус" и ти излиза:

Общ брой случаи
1,43 млн.
+22 927
Брой оздравели
584 хил.
Смъртни случаи
50 453
+630

пишеш Франция и ти излиза:
ФранцияФранция
Общ брой случаи
2,14 млн.
+4452
Брой оздравели
153 хил.
Смъртни случаи
49 232
+500

В Швеция 4 са били на 20 ноември, от тогава до сега няма ни един.

Коментиран от #25, #30, #68


Оценка:
-20 +13

jorj
23 Отговор
Присмял се хърбел на щърбел!!!! Не ви ли омръзна черногледството?!

Коментиран от #31


Оценка:
-8 +26

Хахаха
24 Отговор

До коментар #20 от "патил":


Да а сега те е хванал и трети път хах

Коментиран от #33


Оценка:
-6 +10

Швеция не публикува данни
25 Отговор

До коментар #22 от "Елементарно":


през уикенда. Правят го във вторник. Затова са 0.

Оценка:
-0 +15

ТаУмВзе
26 Отговор

До коментар #1 от "ТаУмВзе":


Поне модераторите, крепители на Мутрата да обяснят Защо трият Коментари!

Оценка:
-10 +17

Стоянов
27 Отговор
Абе, я си гледайте Италията и не се занимавайте с нашата държава и не давайте акъл!

Бог да пази България!

Оценка:
-9 +34

гого
28 Отговор
Защо трябва да ни задължават да се пазиме. Нима ние сме неграмотни и не разбираме че трябва да се пазиме.Тия дето организират митинги са най големите виновници за разпространението на заразата.Ние българите сме самоубийци и властта не ние виновна.

Оценка:
-37 +17

Хахах
29 Отговор
Добре де заведенията са празни,моловете са празни носи се маска да има някой тарикат но все пак е масово.Как така след края на лятото навсякъде скочиха заразените???Мился че през лятото хора са имали много по близък контакт едни с други отколкото сега .

Коментиран от #79, #90


Оценка:
-7 +38

Швеция не публикува данни...
30 Отговор

До коментар #22 от "Елементарно":


Обикновено вторник следобед.

Оценка:
-4 +8

От кухнята
31 Отговор

До коментар #23 от "jorj":


Целта на медиите е да подържат нивото на стрес и страх постоянно високо по 2-3 причини, черните новини се четат много повече, по политически причини наредени "отгоре" и една много важна причина, сега работят пробоно за фармацевтичните компании и после, ще си получат парите от ПР-и и реклами на ваксини и лекарства! Така работи накратко този бизнес, затова не се връзвайте на медиите слушайте 6-тоти си чувство и ще имате по-голям шанс !

Оценка:
-8 +41

Ха ха
32 Отговор
Бойко Борисов едва ли е учил Risk Management в пожарникарското училище, затова разчита на два стари и изпитани метода: 1. Игнорира риска и се надява че ще се размине, но ако това не стане, 2. Лъже безочливо, обвинява някой друг и съчинява някаква нова интрига за отвличане на вниманието. Досега успява да забаламоса 80-те процента от народонаселението, но дори те взеха да се усещат.

Коментиран от #39


Оценка:
-11 +43

патил
33 Отговор

До коментар #24 от "Хахаха":


И кое ти е смешното ?
Нямах въздух да разходя кучето. На всеки десет метра - почивка .
И въпреки това всичко мина и замина.
А който го е страх , нека си прави всеки ден тестови и да се изолира в къщи.

Оценка:
-1 +37

БГ МАФИЯ В МС
34 Отговор
ТО ОТДАВНА СЕ ЗНАЕ, ЧЕ СА ПЪЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОБАЧЕ СА МНОГО, МНОГО НАГЛИ И НЕ ИСКАТ ДА СИ ПОДАВАТ ОСТАВКАТА ТИЯ НАГЛЕДЦИ. ОСОБЕНО ИМА ЕДИН НАРЕЧЕН РАЗБОЙКО, ЩОТО БИЛ НАЗНАЧЕН ОТ МЕРКЕЛ И СЕ ИМА ЗА БОГ И ВЕЧЕН ТИКВАТА МУ С ТИКВА.

Оценка:
-4 +34

34лрл34л
35 Отговор
Ковид-зомбирането продължава с пълна сила. Ковидианците се умножават в геометрична прогресия.
Една баба на пазара ми каза, че един дядо от Хонолулу и писал по скайп, че ще се мре, яко ще се мре и какви сме ние такива, та не щем да мрем и разваляме световната сатистика.
Ех да ви набара Сталин, че да видите ковиди и самоизолации! Държавата фалира, народа ще гладува, те за ковиди ми тръбят!

Оценка:
-12 +27

случаен
36 Отговор
Имаше една статия "Коронавируса уби грипа" . Те така - в Южното полукълбо където сега свърши зимата няма вече случаи на Грип - всичко се пише Коронавирус.
И тук е така , всички респираторни заболявания са Коронавирус. Тая година Грип няма да има.
Кой както иска така да го разбира.

Коментиран от #38


Оценка:
-4 +37

kkkkkk
37 Отговор
Майками живее в Италия и само да кажа , че не е точно така както се описва!!!Не свявайте излишна паника клоуни

Оценка:
-6 +41

Да-да-да
38 Отговор

До коментар #36 от "случаен":


И който е оцелял го пишат "ИЗЛЕКУВАН" ....я по-скромно;-(

Оценка:
-2 +16

Моряка
39 Отговор

До коментар #32 от "Ха ха":


Искаш да кажеш 80% дебили,но те са много повече.Вече 30 годени се работи за изглаждане на мозъчните гънки на българите-от "Америка за България",през трите големи ТВ и Коритаров,та чак да чалга културата на Слави Тривонов и шизофренечните разкрития на Антон докуменчето.

Оценка:
-3 +27

ПЕНКО
40 Отговор
ВСЕ ПОВЕЧЕ ЖУРНАГЪЗЦИ РАЗБИРАТ , ЧЕ ДА СИ КЬОРАВ /С ОЧИЛА/ И МНОГО -МНОГО БИВШ- НЕ ОЗНАЧАВА , ЧЕ СИ УМЕН И ТРЯБВА ДА ТИ ПОБЛИКУВАТ ..... !!!!! А В ОРИГИНАЛ "ДЕСЕТАТА БОЖА ЗАПОВЕД" -ОДОБРЯВА РОБСТВОТО :" ..... НЕ ПОЖЕЛАВАЙ И РОБИНЯТА МУ " / ПЪРВОНАЧАЛНО СА БИЛИ 14-15 "БОЖИ" ЗАПОВЕДИ !?!?!??!!

Оценка:
-4 +10

четящ
41 Отговор
точно така е! ББ трябва веднага да обяви локдаун както предлага г-н министъра, иначе ще отговаря най-малкото морално за умрелите от вируса!

Коментиран от #43


Оценка:
-21 +15

чичо
42 Отговор
Факти или си сменете името или не давайте трибуна на такива като Слатински.

Оценка:
-5 +14

чичо
43 Отговор

До коментар #41 от "четящ":


А Радев за какво ще отговаря?

Коментиран от #48


Оценка:
-20 +7

На тоз
44 Отговор
пък Слатински все някой отнякъде му пише.

Оценка:
-3 +12

Асан Гербераста
45 Отговор
Браво Бойко Ага.Унищожавай лошия човешки материал.

Оценка:
-16 +3

Пенке ле
46 Отговор
Българските власти бяха престъпници и през пролетта, когато налагаха драстични превантивни мерки.
Здравето на българите не е така важно, както политическите дивиденти, които могат да се извлекат с провокиране към национални бунтове за да се спаси икономиката и т.н.
Справка при президентчето на страната.

Оценка:
-16 +12

Иван
47 Отговор

До коментар #4 от "уауа":


Погледни статистиката с новите случай .От три дена има намаляване в Италия .Нужно е време от 10-14 дни след локдауна да се види намаляне на новите случай.По -този начина се спира пикът и тръгваш към платото .

Коментиран от #100


Оценка:
-10 +8

Сволач
48 Отговор

До коментар #43 от "чичо":


Радев няма за какво да отговаря, защото е безотговорен!
Радев подстрекаваше към бунтове по време на кризата и не сеинтересуваше от здравето на хората. Най-разумно и патриотично.
Скапан червен мишок

Коментиран от #66


Оценка:
-30 +16

Само казвам
49 Отговор
Съобразявайте се с епохата през която учени са говорели небивалици с цел да получат престиж , ако беше казал противоречива реплика срещу ,,Бог,, щеше да бъде охулен, понеже невежите са били над 90%, а в днешни времена, никой нормален учен, няма да седне да приказва глупости, поради простата причина, че вече знаем, че са необходими доказателства. Учените, са атеисти и са били такива, но са рискували много, ако го споделят пред аудиторията,на сега са свободни да изкажат истинската си мисъл

Оценка:
-4 +2

тцтц
50 Отговор
Стига с тия статии бе, болниците са пълни от такива психози, хора които не са за болница от страх отиват а тези които са за болница умират по стълбите. Мой приятел беше два дни с задух и паника, след като на третия му снимаха дробовете и му казаха, че нищо му няма спря и задух и всичко. Престанете много повече хора, ще уморите от психически заболявания отколкото вируса.

Коментиран от #56


Оценка:
-2 +29

Само СДС
51 Отговор
Мacoвoтo тecтвaнe щe cпрe пaндeмиятa нa мукaвeй в пoнeдeлник рaнo cутринтa прeз 2048-мa гoдинa! 3 минути cлeд кaтo cи ce тecтвaл мoжe дa ce зaрaзиш в мeтрoтo и дa ceeш вируca пeeйки, чe cи c oтрицaтeлeн тecт aмa cи c пoлoжитeлeн! Нeкa нe ce зaблуждaвaмe! Тoзи вируc e cъздaдeн зa дa ce ocъщecтви cвeтoвнa нeo-кoмуниcтичecкa рeвoлюция и нaциoнaлизaция нa чacтния бизнec! Прaвитeлcтвaтa нaвcякъдe ca принудeни дa зaтвaрят вcички бизнecи, кaтo цeлтa e унищoжaвaнeтo нa чacтния бизнec и нaциoнaлизирaнeтo му. Кaквo мoжe дa нaпрaвим прeди дa ни унищoжaт? Вдигaмe цeнитe дo нeбecaтa и тoвa вeчe ce cлучвa oт мaрт мeceц нacaм. Aкo ни зaтвoрят пaк в пeтък цeнитe щe cтaнaт oщe пo двe. Нeo-кoмуниcтитe ce кeфят зaд кoмпютритe cи кaтo вeчни и здрaви зaвинaги нa зaплaтa oт Крeмъл, нo кoмпютритe и caйтoвeтe им cъщo мoгaт дa зaмлъкнaт, тoчнo кaктo щe зaмлъкнaт и нaшитe рecтoрaнти и мaгaзини - c тaбeлкa зaтвoрeнo или cпукaнo гърнe нa дecктoпa зaвинaги! Рaзликaтa e в тoвa, чe ниe бизнecът имaмe cпecтeни пaри в бaнки, a виe кoмуниcтитe имaтe лa..a в гaщитe

Коментиран от #98


Оценка:
-10 +10

РИЧИ АЛИБЕГОВ
52 Отговор
ББ БЕШЕ ПРЕСТЪПНИК И КОГАТО ЗАТВОРИ ПЪРВИЯ ПЪТ ДЪРЖАВАТА И ИМАШЕ ПО 2 УМРЕЛИ НА ДЕН? ДРУГ ДЕБИЛ ДА СЕ ИЗКАЖЕ ПО ВЪПРОСА?

Оценка:
-7 +10

Колева
53 Отговор
Не мога да ви понасям мръсни гадняри.колко време говорихте,че не трябвада да се затваря нищо.напоследък,когато ви питат по студиата трябва ли да се затвори държавна всички до един от опозицията,независимо леви или десни не даваха отговор,а говореха за друго.като целта е каквото и да се вземе като решение,да бъдат против..оня пък журналист на слави трифонов днес написал колко хиляди легла има,че били запълнени под половината.кого лъжеш бе човече гадно,то легла има,ама няма персонал.нагли пламъче.

Оценка:
-5 +12

54
Този коментар е премахнат от модератор.
Reptile
55 Отговор
Журналист н партия ИМА ТАКЪВ ИДИ*Т написа, че леглата на са 50%!!
Колко да са т*пи хората на Дългия, колко да са нагли, а?! И този иска да управлява, Боже ОПАЗИ!
Като настяняваме болни на "свободните" легла, кой ще се грижи за тях, като за всеки болен на апаратно дишане е нужен СПЕЦИАЛЕН анестезилог, който може да управлява процеса на обдишване и то ПОСТОЯННО!?
Ужас, всеки народ си заслужава и кове съдбата си сам, а тук е 80% мърша и 20% нормални хора, които не могат да се справят с масата на идиотит*.

Оценка:
-5 +14

Бай Иван с коня
56 Отговор

До коментар #50 от "тцтц":


Ммм, не точно, по-скоро самите болници предпочитат леглата им да са пълни с леки случаи, вместо с тежки, които не могат да управляват.
Истината е, че има много малко места/легла, на които могат да управляват тежките... това е, което не се казва, за да няма психоза.

Коментиран от #59


Оценка:
-3 +8

чети и помни
57 Отговор

До коментар #1 от "ТаУмВзе":


Като знам, че управляващите се казват, Борисов, Пеевски и Доган, а пригласяващите Гешев,Симеонов и Каракачанов , ми е ясен края
на тази Пандемия...
Затвор до живот, за тези провалени хора.!
Не трийте , късно е вече за политика, хората умират с 200 на ден????

Оценка:
-5 +14

агент08
58 Отговор

До коментар #2 от "Българка":


Само тъпото бг племе не го е разбрало!

Оценка:
-5 +2

От Швеция
59 Отговор

До коментар #56 от "Бай Иван с коня":


Или с две думи ,Болници да точат Касата, а не да лекуват пациенти.
Сигурно защото , струва много повече, да инвестираш в интензивно лечени от това да оперираш и бемки , нос и пластика.
Пак им дайте, да приватизират и държавните ,тогава ще се питаме
къде са спешните отделения и кой е спешна помощ?
Майко, каква Трагедия....и всеки мълчи и гледа !!!!

Оценка:
-2 +18

Кольоо
60 Отговор
А да питам само управляващите, защо трябва да давам сто лв за тест при положение че те взеха сума ти милиони от ЕС. И защо са пуснали безплатни бързи тестове които обаче на са одобрени и ако е положителен треа задьлже да си правя пак пср. Значи ааз като добросъвестен гражданин като се почувствам зле отивам давам 100лв за пср, после отивам в аптеката давам диг пак 100лв за лекарства. Ако оживея накрая ми се обаждат некви от ези и казват кво да правя. Де факто, помощ никаква, права никакви, но задължения от страна на държавата колко искаш. След вс написано ми идва да им кажа на управляващите, я си....

Оценка:
-2 +20

Наблюдател
61 Отговор
И без СО- вируса властите в България са се доказали вече като абсолютни престъпници! Проблема - Големия е че няма реална сила която да ги вкара там където им е мястото задължително с главатара им!!

Оценка:
-1 +18

Васил
62 Отговор
Нашият диктатор смело върви към трибунала в Хага

Оценка:
-4 +9

Д. Петров
63 Отговор

До коментар #3 от "Просто":


Лъжеш като всеки дърт Кумунизин!

2016 - 2800,
2020 - 3100.
10 % по-тежък грип!

Оценка:
-7 +6

Митко Димитров
64 Отговор

До коментар #4 от "уауа":


Нови кредити от Евросъюза и не им пука!

Оценка:
-1 +9

Десен
65 Отговор
Пандемията е световна трагедия! Никоя държава и никой лидер не се е справил с нея, но в България всеки комунист плюе Б.Б.! Изберете Корни и Слави и няма да умира никой?! Червени кретени!

Оценка:
-17 +10

Ха ха
66 Отговор

До коментар #48 от "Сволач":


А господин другаря Шофьор на джипката какъв е? Син мишок с червен партиен билет, потомствен милиционер и агент на ДС, че и мутра на всичкото отгоре, или?

Оценка:
-5 +18

cpv
67 Отговор
Слатински,в България някой трябва да е виновен и винаги е ББ само,че не знаем за какво! А в Италия,която даваш за пример колко починаха и сигурно пак е виновен ББ. Мисля,че ти си по-виновен,че пишеш тия глупости!

Оценка:
-6 +10

Швеция си актуализира данните
68 Отговор

До коментар #22 от "Елементарно":


Предната актуализация беше на19 или 20 ноември. Имаха 208295 новорегистрирани и 6406 починали. Днес числата са 225560 новорегистрирани и 6500 починали. Странното е, че под числото на починалите пише "+7", обаче "6500-6406" не е равно на 7.

Оценка:
-3 +5

Ковид няма
69 Отговор
Ковид е една икономическа измама.
Ако го нямаше Ковид 19 Сащ икономически рухваше ,след това и долара.За това се играе тоя театър навсякъде по света.В момента хората измират от всичко друго но не и от вирус който не съществува.

Коментиран от #76, #82, #87


Оценка:
-16 +10

до всезнаещия
70 Отговор

До коментар #17 от "Ехааааа":


Ти и тези, които са те подкрепили, къде живеете? Всеки ден умират е разболяват и умират хора с ковид - приятели, колеги и техни приятели и роднини. Повдига ми се от такива, като вас, които неглижирате проблема и сте си заврели главата в...

Оценка:
-17 +9

КОНСТАНТИНОВ
71 Отговор
РАЗТРЕЛ ЗА БОРИСОВ И ГЕРБЕРСКАТА БАНДА.

Коментиран от #74


Оценка:
-3 +15

Гост
72 Отговор
Когато март месец генерал Мутавчийски ви каза,че ще се мре яко,го обвинихте човека,че ви плашел.Ай сега мрете изплашени и не цвъркайте много,ей така тихичко си мрете,но с достойнство,не ми се излагайте.За тези,които ще ме кълнат,аз го изкарах вече хахахах

Коментиран от #84


Оценка:
-18 +10

кочо
73 Отговор
ИТАЛИАНЦИТЕ СА НАШИ ЦАРСКИ БРАТЯ.ПО ЖЕНСКА ЛИНИЯ.

Оценка:
-5 +3

Безпартиен
74 Отговор

До коментар #71 от "КОНСТАНТИНОВ":


Можеш да обърнеш дулото на любовта от дясно наляво и ляво надясно.Всички сме ги видели за какво летят като мухи над кравешки ....

Оценка:
-0 +2

Пенсионер 200
75 Отговор

До коментар #2 от "Българка":


И пълна конфискация на авоари, движимо и недвижимо имущество.

Оценка:
-0 +8

Да еааа!
76 Отговор

До коментар #69 от "Ковид няма":


Някой да е виждал атом? Няма атоми! Някой да е виждал вирус? Няма вируси!

Оценка:
-3 +7

Николай
77 Отговор

До коментар #3 от "Просто":


Значи когато Радев и Курнела казваха, че такова нещо няма това не беше проблем, айде всички платени и безплатни мразещи ББ да си спомнят кой какво говореше. Когато Мутафчийски призоваваше да се спазват стриктно мерките за безопасност вие му се присмивахте и пратихте Бенатова да му прави интервю постановка и да го провокира.

Оценка:
-8 +6

Си ган
78 Отговор
Абе Слатински, що не се обадиш на мазния Алибегов да му обясниш какво са ти казали приятелите? Това и ние си го знаем.

Оценка:
-2 +4

Има слънце през лятото и хората се събир
79 Отговор

До коментар #29 от "Хахах":


най-вече на открито. Но още през лятото ,в началото на септември цяло семейство лекари починаха от ковид. А със започването на учебната година и занятията на студентите... Да не говорим за безсмислените протести. Да не говорим, че през лятото никой стриктно не носеше маски. В средата на септември вече е имало предостатъчен брой заразени и нещата през октомври и ноември ескалираха.През лятото в Европа имаше дни с под 300 починали, от които 2/3 бяха в Русия, Румъния, Украйна, Молдова, Босна и Херцеговина. А България беше и тогава сред зле справящите се държави. А сега си е кошмар и в България и в Европа. Умират от 3500 до над 5000 души дневно от/с ковид, което е 10-15 пъти повече, отколкото през летните месеци. И то въпреки далеч по- строгите мерки въведени вече от много държави.

Коментиран от #101


Оценка:
-8 +4

иво
80 Отговор
Борисоффф Бъллгарроубиеца, Страхливеца на мутрочалгарите

Оценка:
-1 +7

Да изясним
81 Отговор
Усещахме, че са престъпници. Убедихме се /без каскета/ че са такива когато видяхме Чекмеджето и чухме записите. А това със ситуацията сега и тяхното 3-4 месечно бездействие е умишлен гено цид.

Оценка:
-1 +9

82
Този коментар е премахнат от модератор.
Жоро . Н
83 Отговор
От известно време наблюдавам вашите публикацй...ставатв все по платени и със все по невярна информациа рейтинга ви се сриа!!!!
Зная че се преглеждат защото триете коментарите който не ви устройват за товА загубих доверието във вашат медия!!!!

Оценка:
-1 +8

Повтаря, братче
84 Отговор

До коментар #72 от "Гост":


Не се знае следващия път как ще го караш. За Мутафчийски си прав. И Бенатова и противният журналист на Слави от 7/8 се държаха супер нагло и провокативно с НОЩ и в частност с Мутафчийски. Тогава, когато в Европа се мреше яко у нас мерките спасиха доста животи. Но от май нататък масово се слушаха"съветите"на Мангъров. Затова сме вече най-зле.

Оценка:
-5 +6

гого
85 Отговор
ревяхте за Чернобилския геноцид на БКП 86 та година. Това на Боко какво е сега, опит за заличаване на нацията. С дясна ръка Доктор Менгеле опс Мангъров.

Оценка:
-3 +10

Ще ми се
86 Отговор
Понеже спасиха Бибитко за има няма седмица и той с наличния си мисловен капацитет смята, че и за всички останали така протичат нещата с лечението.

Оценка:
-3 +11

87
Този коментар е премахнат от модератор.
Жоро . Н
88 Отговор
Публикацййй на някви побъркани герой!!!
Нямало оздравели имало оцелели ,стегнете се и неплашете хората със тия малоумници

Оценка:
-1 +10

Жоро . Н
89 Отговор
Пак ми трият коментарите защото са реални на продажни факти!!!!
ФАКТИ СТАНА ПЛАТЕНА
ФАКТИ добавете не реални отзад!!!!

Оценка:
-1 +8

младеж
90 Отговор

До коментар #29 от "Хахах":


Комшийката навита да ми извърти една пибибка въпроса ми е ще фана ли корона? Гледам ги разбиратете работите та питам.

Оценка:
-1 +5

Статистик
91 Отговор
А италианецът каза ли нещо за процентите надеждност на тестовете, особено антигнниет?

Оценка:
-0 +4

92
Този коментар е премахнат от модератор.
Komapak
93 Отговор

До коментар #7 от "dr Baloteli":


Богатата Северна част я видях с очите си. За мен е по-зле от България. Падналите покриви и неизмазани сгради са само част от пейзажа. Просяците по светофарите са грозната картинка.
Идвайки от Франция и без малката табелка Италия щях да разбера къде съм. Направо не ми се мисли какво е в Южна Италия, но няма и да разбера....

Коментиран от #104


Оценка:
-1 +4

1520
94 Отговор
в държавите с най строги мерки най тежко е положението значи няма смисъл от такива това с мерките е тероризъм

Оценка:
-1 +3

Хранков
95 Отговор
Пълни простотии писани тук. Хубаво е да има вируси които да чистят обществото от болни хора. Така трябва да бъде винаги. Болните в гроба, другите да оцеляват!

Оценка:
-1 +4

ъъъъъ
96 Отговор
слатински , а що не питаш икономистите и бизнеса за писмото от италия????винаги ще има за и против.

Оценка:
-0 +3

все едно
97 Отговор
знаем за вас"факти" Само хейтите.Вие сте платени.Като ви чета отдавна и вече се усеща.Случайно чета Вас!!!!!!!!!!!
Вие сте червени и платени!

Оценка:
-2 +5

Лелка
98 Отговор

До коментар #51 от "Само СДС":


Бързо си взимай хапчетата и краката в гореща вода дано се оправиш

Оценка:
-0 +4

retro man
99 Отговор
Нищо, продължавайте с протестите, сваляте шапка на юмрука Радев, на отровните трима, на Майчето, на Корнелка, на Мангъра и на Антония Първанова. Ходете на сараите на доган и пейте със Слави Трифонов!
Тооо, вирус няма. И давайте да свалим и Гербаджиите, че да се ОСЕРИМ до ушите. Който оживее, другите не - то смъртността не се повишила. Айде аз да не ви плаша, че бързам да ида да се гръмна.

Оценка:
-1 +2

Ха ха
100 Отговор

До коментар #47 от "Иван":


Джон,къв нокаут,къв бик,къв път към блатото?

Оценка:
-0 +1

Само питам
101 Отговор

До коментар #79 от "Има слънце през лятото и хората се събир":


А как е Белорусия с протестите?Или там не влияят на разпространението?Ако лятото 2/3 от болните са били в Русия,Украйна,Молдова ,то сега дори по-голям трябва да е процентът на болните им.Опорката ти издиша нещо.

Оценка:
-1 +4

васик атанасова
102 Отговор
човека е прав !

Оценка:
-2 +1

103
Този коментар е премахнат от модератор.
БАлконски
104 Отговор

До коментар #93 от "Komapak":


Напълно съм съгласен, там всяка втора къща според нашите разбирания е съборетина

Оценка:
-0 +2

СусБе
105 Отговор
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.

ПЕТКО РАЧОВ СЛАВЕЙКОВ 1875г.

Оценка:
-1 +4

Nnn
106 Отговор
Абе всички аргументи нагласени, ама от къде пак изпълзяха тези експерти начело с гумен речев светилото икомоническо на виденов които ограбиха точно бг народа и спестяванията му като фалираха цялата банкова система!
Сега този експерт по сигурността национална от времената на "оня списък", мутрите и тоталния срив на нацията пак дава оценки!
Няма нищо по-гнусно от такива лицемери дето утре ако им предложат държавен пост ще запеят коренно различно и ще изкарат ББ национален герой!
Специално от слатински ги чухме и двете песни за онова недоразумение първанов пълен отврат защо въобще им дават трибуна на такива?!?

Оценка:
-0 +0

ГОСТ 1
107 Отговор
Реших да прочета статията,но като видях кой е автора се отказах веднага.

Оценка:
-0 +0

В worldometer
108 Отговор

До коментар #19 от "Специално за Швеция ме интересува":


Влизаш директно в Швеция. Там дава трендовете

Коментиран от #114


Оценка:
-1 +0

Токо
109 Отговор

До коментар #2 от "Българка":


Не те знам ква ''Булгарка '' си ! Но ! С какво е виновен Борисов , че оня ПУДЕЛ Р. Радев и останалите от бандата на Божков на практика през лятото блокираха столицата и работата на парламента. И какво е виновен Борисов , че цяло лято се прескачахте като зайци по площадите под командите на един Пудел който му дърпат конците едновременно от Москва и Дубай ? Сега олеле ! Толкова ли беше трудно да се седне на една маса и да се набележат някакви мерки за зимата ? А политическите скечове да си вървят . И сега 6 месеца по - късно какъв е резултата ??? Пудела стана за смях ! Спряха му парите , и ''Будните Граждани'' загубиха интерес да крякат и врякат без пари . Та господин нищо не правим Радев пак се оказа с пожълтели гащи !

Оценка:
-3 +0

бойко фашага
110 Отговор
в българия всеки умрял е таксуван болен от короната

Оценка:
-0 +0

red army
111 Отговор
Като виденовата хиперинфлация. Къде е бил законът тогава, да овладее тази паника, която е присъща на банките и борсите. Ако 5% се покачи цената на левът, и спиране за месец търговията с левове, и затвор за търговия с левове който наруши.

Оценка:
-0 +2

незнайко
112 Отговор
(Публикувано във факти.бг: Другият е учител. В тяхното училище са направили тестове на целия преподавателски и административен персонал. Положителните тестове са … 60%! ) Ето това се казва новина, която докадва тезата на доц. Мангъров, че всички ще се ЗАРАЗИМ !!! ВСЕКИ Е ПРЕКАРВАЛ ГРИП !!! Това е същото но с много по големи последици. Всички мерки по затваряне и изолация само забавят глобалното заразяване !!! Трябва всеки да "премине" през тази зараза и да се добие някакъв имунитет, както го обясни и Мангъров. ДРУГАТА СТРАНА НА НЕЩАТА Е ДА СПРАТ ДА НИ РЪСЯТ ВИРУСА !!!

Оценка:
-1 +1

гост
113 Отговор
Италиански театър за пари

Оценка:
-1 +0

И worldometer
114 Отговор

До коментар #108 от "В worldometer":


не пуска данни за Швеция през уикенда и понеделник.

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


ТОП 5