Last news in Fakti

5 Февруари, 2021 07:55 13 419 163

Иван Костов пред ФАКТИ: Визията на БСП е за съхранение на статуквото в съдебната система

  • иван костов-
  • българия-
  • управление-
  • реформи-
  • демократична българия-
  • бсп-
  • политика-
  • изгорена земя

''Пазаренето и още повече съучастието във властта с олигархията отново ще бъде наказано от нея самата'', каза министър-председателят на България в периода 1997-2001

Иван Костов пред ФАКТИ: Визията на БСП е за съхранение на статуквото в съдебната система - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Иван Костов не дава толкова често интервюта и поради това от ФАКТИ сме му много благодарни, че се съгласи да даде интервю за нашата медия. Темите на българска почва са толкова много, а безспорните авторитети като него толкова малко, че е истинска привилегия да можеш да чуеш гласа на разума в тези смутни времена на криза и инфодемия.

Какво смята министър-председателят (1997-2001), стабилизирал България след катастрофалното управление на БСП (1995-1997) и открил пътя на страната ни към сигурността и просперитета - НАТО и ЕС, за политиката у нас, необходимите реформи, приемането на еврото у нас, непроведената в България лустрация и други теми, четете в следващите редове.

- Г-н Костов, на кого дължим това политиката у нас да е ‘’изгорена земя‘‘?

- На всички тези, които имат интерес да прогонят от политическото поприще талантливите идеалисти, защото се боят от тях. Армията им са бездарниците, които са се населили в пустошта на българската политика. Оръдието са обучените в класова ненавист журналисти и медиите, които излъчват безогледно отрицание към всичко политическо. Посткомунистическата общност е голямата сила, която разпалва непрекъснато кладата под българската демокрация.

- Какви са най-необходимите реформи, които спешно и задължително трябва да извърши следващото българско правителство?

- Правителството не може да извърши задължителните реформи у нас. Те са в правомощията само на Народното събрание, а там са възможни само при наличие на широк политически консенсус. Не осъществяването им в продължение на 20 години е най-силното доказателство, че изгорената земя на българската политика не е в състояние да отгледа най-необходимото за страната. Реформите са ясни - тези, за които настояват институциите на Европейския съюз, за да се наложи в България върховенството на закона.

Бих бил привърженик на спиране на европейското финансиране за страната ни, докато не се осъществят тези реформи. Но ЕС няма откъде да знае, как трябва да се създаде ефективно и ефикасно правораздаване в общество, в което по собственото му определение е обхванато от ендемична корупция. И тук доказателството е на повърхността. През 2006 и 2015 година на два пъти Съюзът прояви наивност и бе подведен, че се осъществяват гръмко пропагандирани съдебни реформи. Те очевидно не дадоха резултат.

Много сектори се нуждаят от продължаване на реформите, а не от тяхното рушене, но това е много голяма тема за едно интервю.

- Как би изглеждал Вашият спасителен план за българската икономика? С какво ще се различава от Националния план за възстановяване на правителството?

- Насоките за възстановяване и устойчивост са разработени достатъчно убедително от органите на Европейския съюз. Българските парламентарни партии по никакъв начин не показват, че могат да прочетат, след това да споделят и накрая да приложат тези насоки в Национален план за българската икономика. За мен най-вероятната причина е, че такъв план ще влезе в противоречие с „усвояването на евросредствата“. А за следващите 3-4 години се задават за „усвояване“ огромни, немислими досега финансови грантове и евтини заеми.

- Ще се наложи ли актуализация на бюджета?

- Вероятността е средно висока.

- Как гледате на това, че България вече е в ERM II и се очаква в това десетилетие да приеме еврото? Колкото се може по-скоро или трябва да бъде по-плавен процесът към приемането на еврото у нас?

- Колкото по-бързо излезем от Валутен борд, толкова по-добре за българските граждани, за нашата икономика и финанси. Въпреки че като всяка монетарна реформа приемането на еврото ще се посрещне с обструкции, с малко реални и много измислени страхове.

- Възможно ли е правителство, съставено в коалиционен формат от различни по своята същност партии, да устои на българската политическа реалност и да възстанови институциите от щетите, нанесени му от сегашното управление?

- Може би е възможно. Моят опит ме кара силно да се съмнявам. Още повече, че никоя партия не подкрепи предложената от Демократична България смислена Програма на надеждата. Според моята преценка Визията на БСП е за съхранение на статуквото в съдебната система. Друго на политическия хоризонт преди изборите не се вижда.

- Би ли имало полза, ако днес бъде приет Закон за лустрацията?

- Първо, следва да отговорим на въпроса, защо не се прилага ЗАКОНЪТ ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН. След това трябва да си дадем сметка, че в Германия в началото лустрацията се проведе без да има изрични законови забрани, проведе се от самото гражданско общество. Всеки ръководител бе оправомощен да преценява дали един или друг представител на комунистическия режим може или не може да изпълнява съответната длъжност и то до най-масовите обществени позиции. Например дали един комунистически активист може да остане преподавател по история. Въпросът за силата и възможностите на гражданската общност, която далеч не е мнозинство у нас, оставям на читателите. Така че и да се приеме закон, няма кой да го приложи. Днес искат да закрият Комисията за досиетата, както направи веднага Симеон Сакскобургготски.

- Преди 15 г. в един документален филм за Прехода казвате: „Слабост на българската десница е да се пазари с комунистическата олигархия“. Актуална ли е към днешна дата тази оценка?

- Актуална е в най-висока степен. Пазаренето и още повече съучастието във властта с олигархията отново ще бъде наказано от нея самата с криминално преследване и най-вече с очерняне на политиците от българската десница. Спомнете си съдбата на всички министри от Реформаторския блок.

- На финала, чии интереси стоят зад дългогодишната очерняща кампания срещу личността Ви?

- На олигархията и мафията и на всички, които са се присламчили до тях. Те са ме произвели за свой враг. Защото съм християнин и свои врагове нямам.

Интервюто с Иван Костов реализираха Светослава Ингилизова и Петър Здравков, журналисти на ФАКТИ.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 94 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    170 131 Отговор
    тоя трябва да бъде първият осъден ефективно

    Коментиран от #61, #89, #122, #141

  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    150 125 Отговор
    Иван КРАДЕЦА Костов е за затвора...
  • 3 гадно

    135 105 Отговор
    Как е другаря Костов върви ли му бизнеса и този на щерките му?
  • 4 Крадеца

    142 105 Отговор
    Вика дръжте крадеца. Кой намерили да питат от този който започна разграбването на България
  • 5 истина е

    128 98 Отговор
    Докато този е на свобода , и тиква ни управлява ,никога няма да станем бяла държава !!

    Коментиран от #133, #155, #159

  • 6 Съдия

    104 76 Отговор
    Айвън Боун е православен християнин, но нищо човешко не му е чуждо. Като започнем с увлечението му по Надежда Михайлова, минем през Фондацията на жена му, спрем до "Кажи си, Иване!", посмеем се на приватизацията, на схемите около ЛУКОЙЛ и накрая приключим в болницата с Бойко Борисов, лихвите в КТБ и шефа на ДЕКВР... Човещинка.

    Коментиран от #106

  • 7 гост

    122 82 Отговор
    НАЙ ГОЛЕМИЯ КРАДЕЦ !!! ВИЕ господин костов СТЕ УБИЕЦ НА БЪЛГАРИ !!!!!ВИЕ УНИЩОЖИХТЕ ЦЯЛА БЪГАРИЯ !!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 123

    78 32 Отговор
    Проверка за комунист - Костов е виновен !
  • 10 123

    100 49 Отговор
    Много Обективно интервю
  • 11 рада дълбоката

    77 76 Отговор
    Тоя и на снимка да го видиш ...знаете по нататък !Да даваш интервю на този е същото като да построиш паметник на американските летци от ВСВ
  • 12 Българин

    92 76 Отговор
    Иване ти като беше на власт защо не извърши реформи,ами само краде.Как живееш сега ,а как живее обикновения човек....

    Коментиран от #87

  • 13 Нафталина

    39 40 Отговор
    Си приберете
  • 14 Свидетел

    110 67 Отговор
    Са съжаление България се отказа от най-големия си държавник и реформатор в новата си история и след 2001 г. заложи на мошеници, популисти и некадърници.

    Коментиран от #41

  • 15 пешо

    75 85 Отговор
    долен боклук , няма ли кой да му потърси отговорност .

    Коментиран от #135

  • 16 Кецко

    68 67 Отговор
    А ония милиони в сметката на Райфайзен банк, колко бяха 43 млн, дето не си ги пипал от над 10-12 години какво стана с тях? Забрави ли ги, че си ги откраднал или ги пазиш за зор заман и черни дни? Толкова си откраднал, че ще те погребат преди ти и децата ти и внуците ти да можете да ги изхарчите ама червените ще те ядат бавно, много бавно, тъй да знаеш.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 РАДИО ЕЛТО

    64 78 Отговор
    ИВАН КОСТОВ СДС вие разрушихте икономиката индустрията на БЪЛГАРИЯ да вие също и АЛ ТОМОВ сашо апашо РУМЕН ОВЧАРОВ иван костов сдс ОТ ТЯХ започна съсипването на МАЙКА
    РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #130

  • 19 ххх

    57 64 Отговор
    Г-н Иван Костов нищо не разбира от съдебна система!Точно той е човека който най-малко трябва да говори за нея!

    Коментиран от #26

  • 20 Ха ха ха

    41 55 Отговор
    Еш па тоа. Я си ела батко у махалата.
  • 21 Еразъм

    98 70 Отговор
    Един достоен и честен човек, който има принципи и идеали. Браво, г-н Костов! Как в неговия случай да не се сетиш за думите на Стоян Михайловски - "В България никое добро не е останало ненаказано", а и на Христо Ботев - "Свестните у нас смятат за луди".

    Коментиран от #36, #77

  • 22 от някога

    58 61 Отговор
    Костов, ти защо не промени съдебната система когато беше на власт ? Колко хора ти повярваха и останаха излъгани .
  • 23 Тъмнолилаф

    55 61 Отговор
    Като не прибраха драгалевския циганин в затвора навремето и следващите продължиха да си крадат по-спокойно.

    Коментиран от #79

  • 24 МАРИЯН СТОЧКОВ

    35 59 Отговор
    костов беше на заплата при косио самоковеца ,продажник !
  • 25 Гост

    50 57 Отговор
    Тоя демократичен крадец -- в затвора! Стига сте би го пускали по медиите.
  • 26 Рап

    83 21 Отговор

    До коментар #19 от "ххх":

    Ти много разбираш та коментираш! Добре,че беше Костов та тия сега лапат евра! Жалко оставаше да има още един мандат и щеше да изплуваме,но хукнаха към царя ,защото видяха дебелия и естествено царя ги спаси.... Останалото го знаете!

    Коментиран от #59

  • 27 РАДИО ЕЛТО

    27 55 Отговор
    ИВАН КОСТОВ мрази БКП защото не го приеха нито в комсомола нито за член на БКП

    Коментиран от #54

  • 28 Gazoo

    42 56 Отговор
    Крадец - и този трябва да бъде съден.
  • 29 Кой68

    33 52 Отговор
    Гробокоп@ч@ на България..

    Коментиран от #151, #152

  • 30 Индиеца

    25 47 Отговор
    Дано се запази статуквото,защото иначе дранголника ме чака. По време на управлението ми приватизирахме почти всичко за по левче .
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Joro

    34 48 Отговор
    През 90-та година ,другарьо Костов, все още (или вече)имахте партийна книжка като млад студент,после я върнахте по заповед на тези нас вас и изведнъж станахте радетел за демокрацията. Съсипахте страната ни. Само от златната концесия досега сме загубили за 20 години над 15 милиарда лева ( 10 от пладнешкия обир ,наречен " концесионна такса" и 5 от изхвърляне на "ненужните" за извличане от концесионера сребро,мед,калай и т.н.).
  • 33 ПСФ

    30 46 Отговор
    Тоя говори за идеалисти, но е добре известен с това, че е поставил условие да му се заплати участието в обсъждането на икономическата програма на демократичните сили в началото на СДС.
    Той ако беше идеалист нямаше да разцепи СДС и да отслаби десните сили за извършването на необходимите реформи. Друг е въпроса, че той никога не е показал че има концепция за по нататъшното развитие на страната. Парите и славата са неговия идеализъм!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Имената

    21 40 Отговор
    И той, Костов, беше от "талантливите идеалисти", само че гладни, голи, боси, правещи милионите. И нищо идеално не е правено, а криминално.
    Талантливият идеалист е човек, успял, богат, сравнително по честен начин, направил рр състоявние. И влиза в управлението и политиката, надвил си на масрафа, понеже иска да докаже на себе си и другите.

    Коментиран от #38

  • 36 Въпрос

    29 49 Отговор

    До коментар #21 от "Еразъм":

    Кви идеали те гонят? Ти си за 4-ти километър. Идеали ли са това да дадеш Кремиковци и Балкан за 1 лв срещу мними бъдещи инвестиции и покриване на разходи при съкращаване на почти всички служители , и последвало фалиране ? Идеал ли е да дадеш златото на България срещу 1.5% концесионна такса като дори в Африка тя е 25-30 %от общия добив? Пий си хапчетата ,човек. Това са само част от примерите. Костов закри над 2000 предприятия и заводи.
  • 37 любител

    29 47 Отговор
    не мога да повярвам че и тоя изпълзя от дупката преди изборите.човека който разпродаде всичко на безценица и унищожи цялата икономика на Б-я заводи ткзс птицеферми месокомбинати хлебозаводи.парите в една шепа новоизлюпени първенюта.оряза пенсиите и започна мизерията в тази страна от новите капиталисти.
  • 38 Хора

    55 10 Отговор

    До коментар #35 от "Имената":

    Такива хора, сега трябва да бъдат избрани, но се броят на едната ръка. Управяват ни гладни, не наяли се, алчни, окупирали властта-кокал.
  • 39 frre

    33 45 Отговор
    Ей костов скрий се народа те мрази бок-лук
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Васил от Льонеберя

    27 50 Отговор

    До коментар #14 от "Свидетел":

    Най- големият държавник ликвидира българската индустрия и продаде държавата за жълти стотинки на американците.
  • 42 Васил от Льонеберя

    25 46 Отговор
    Тоя престъпник изгони поне 1 милион българи да аргатуват в чужбина, като ликвидира българската индустрия
  • 43 Shponka

    23 40 Отговор
    Тоя продаде Лукойл на руснаците под предлог, че можел да работи само с руки нефт. Данъците, които държавата не успява да получи от Лукойл, би трябвало да ги изиска от него. Като се има предвид, що нещо продаде от държавата, по схемата договаряне със стератегически инвеститор, сигурно има достъчно за да ги плати. С каква лека ръка подари "Балкан" на Гат Зееви?
  • 44 ааа

    20 38 Отговор
    Журналистите: Светослава Ингилизова и Петър Здравков, не желаем да слушаме меко казано за компрометирани личности. Засрамете се!!!

    Коментиран от #64

  • 45 Десен

    55 27 Отговор
    Жалко е дето Костов не получи втори мандат, сега щяхме да сме наравно с Чехия и Унгария. Малка утеха е, че все още като му чуят името ченгета и мутри подскачат като ужилени.

    Коментиран от #90

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 УбиецаКостов

    20 45 Отговор
    Казано е много пъти-когато видим такива като костов,царя,кунева,п.стоянов.., които тотално съсипаха страната ни в затвора, едва тогава ще има шанс за България. Не може най- големите престъпници и национални предатели да се разхождат на свобода, и да чакаме оправия.

    Коментиран от #102

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 сиганинаВанко

    17 45 Отговор
    Ти ще разбереш какъв християнин си много скоро. Просто биология. А че оглозга България и докара българите до просешка тояга, и вместо да изчезнеш и да не си показваш сиганската муцуна, а продължаваш да се правиш на много умен, просто доказваш че си достоен за презрение. Крадохте и лъгахте а сега и на акъл ни учите. Мирси.
  • 50 Кремълско жуже

    52 27 Отговор
    Най големия ни държавник - БЪЛГАРСКИ ! След него всички са руски еничари, плащащи милиарди "руски данък " на московските бандити .
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 коко

    8 24 Отговор
    АААА слушайте Костов, той ще ни оправи.
  • 53 Стоянски

    54 24 Отговор
    Чудесно интервю с най-добрият министър-председател на България. Естествено е бесепарите, които пишат тук да не могат да го оценят. Гордеем се с вас, г-н Костов!

    Коментиран от #55

  • 54 Иван4о

    9 29 Отговор

    До коментар #27 от "РАДИО ЕЛТО":

    Но пък жена му пък член на БКП, дори парт.секретар.
  • 55 шкафа на боко

    19 9 Отговор

    До коментар #53 от "Стоянски":

    Абе ти на какви хапчета си? Питай няколко пенсионера колко пари взимат.
  • 56 Златев

    46 17 Отговор
    Костов спаси държавата след грабежите на БСП 1995-1997 г когато 19 банки бяха ограбени и заплатата беше 3 долара. Всички плюещи го сега дължат това да не умрат от глад на него
  • 57 Антикомунист

    50 19 Отговор
    Не мога да разбера злобата към човек, заради когото живеем що-годе по-добре. Заради него сме в ЕС и не сме на дереджето на Армения, Таджикистан и други подобни, които са в обръча на Русия. Дори, всъщност, в самата Русия на 100 км от Москва не знаят какво е салам и още ходят с потури. Обвинявате един човек заради собствената си некадърност да си уредите живота.
  • 58 Деян Петков

    33 11 Отговор
    Не харесвам Костов, но като го сравнявам с Боеко.... далеч предпочитам именно човека от снимката да управлява.

    Коментиран от #63

  • 59 ххх

    9 31 Отговор

    До коментар #26 от "Рап":

    Със сигурност разбирам повече от него! Еврата , започнаха да идват доста по-късно при Сакса и колкото и да ти е неприятно при Станишев!
    Другото ще ти го копна от друг:"Aйвън Бoун e прaвocлaвeн хриcтиянин, нo нищo чoвeшкo нe му e чуждo. Кaтo зaпoчнeм c увлeчeниeтo му пo Нaдeждa Михaйлoвa, минeм прeз Фoндaциятa нa жeнa му, cпрeм дo "Кaжи cи, Ивaнe!", пocмeeм ce нa привaтизaциятa, нa cхeмитe oкoлo ЛУКOЙЛ и нaкрaя приключим в бoлницaтa c Бoйкo Бoриcoв, лихвитe в КТБ и шeфa нa ДEКВР... Чoвeщинкa."
  • 60 Симон Кънчев

    44 18 Отговор
    Браво на Факти за идеята да интервюират този велик българин!
  • 61 Антон

    14 32 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Абсолютно вярно, но с една поправка: не "трябва", а отдавна "трябваШЕ" да е осъден.
  • 62 Добри

    46 19 Отговор
    Ненавистта към г-н Костов е необяснима. Пенсиите са такива за 45-годишното строене на социализъм. Освен това вие какво си мислехте? Че без приватизация ще сме по-добре ли? Живеем с в дигитален свят, чугуни. Заминавайте си за Северна Корея. Марш от България, марш от Европа!
  • 63 А защо трябва да ограничаваме

    10 23 Отговор

    До коментар #58 от "Деян Петков":

    избора единствено между двамцата?! Ако зависеше от мен, щяха да са в урановите мини! А сега ще се намери ли някой да ме подкрепи и да каже: от твоите уста в Божиите уши?

    Коментиран от #65

  • 64 Антон

    16 27 Отговор

    До коментар #44 от "ааа":

    Защо така? Аз например с голямо удоволствие бих научил, че въпросния индивид се е оказал в Централния Софийски Затвор. При бай Ставри, разбира се :)
  • 65 Антон

    5 10 Отговор

    До коментар #63 от "А защо трябва да ограничаваме":

    От твоите уста в Божиите уши!
  • 66 Glory Glory

    32 16 Отговор
    Добър, лош, най-добрият политик на прехода е. Вие можете да си тролите колкото искате тук, но стотици хиляди българи са му благодарни за европеизацията на майка България.
  • 67 Комунист

    19 32 Отговор
    Иване ти си НЕГРАМОТЕН , разсипа държавата и сега не давай мнения, защото си некадърен.

    Коментиран от #75

  • 68 Българин

    34 10 Отговор
    Какъв кеф да гледам как комунетата се гърчат и ще се пръзнат от злоба като видят Костов.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 българка

    19 29 Отговор
    Иван Костов е в челната тройка на загробилите България!
  • 71 Бамбука

    14 25 Отговор
    Нищи няма да загубите, ако изобщо не го интервюирате. Нищо не е забравено от неговото престъпно управление.
  • 72 възмутен

    15 30 Отговор
    МНОГО ЖАЛКО, че ни се поднася този, който СЪСИПА, ОКРАДЕ, ПРОДАДЕ ДЪРЖАВАТА и този ПРЕДАТЕЛ ЩЕ НИ ГО ПОДНАСЯТЕ ДА ДАВА МНЕНИЯ? ПОЗОР!!! ОТВРАТ!!!!
  • 73 Добромир

    32 14 Отговор
    Поздравления за интервюто! Много точни неща е казал г-н Костов, но в БГ мислещи хора, които да се занимават с политика не останаха! Пак ще си изберат Тиквата и така нащата за нас българите е да бягаме от Изгорена земя! Жалко за младите!!!
  • 74 пройчо

    8 23 Отговор
    И на тоз --комунистите му виновни,кат на Оня....а неговите христо и радан ,сладко спаха до лятото'20 !??
  • 75 Напротив

    7 18 Отговор

    До коментар #67 от "Комунист":

    Много кадърно я разсипа.
  • 76 Иван

    32 11 Отговор
    Ако не бяха смелите реформи на Костов сега нито щеше да има пълно шкафче на ББ,нито пари за магистрали и саниране,нито жипка с надути пуяци вътре.
    Пари Путин не дава,а взема.
    Това да знаят да знаят драскачите-отворковци тук.
  • 77 Да, бе

    14 18 Отговор

    До коментар #21 от "Еразъм":

    Та още му плащаме заложените капани! Пример: вторият пенсионен стълб.
  • 78 Аспарух

    13 23 Отговор
    Абсолютно излишно интервю! Голям реверанс от факти,към Костов-дори повече,отколкото към Доган,Бацето и т.н.!!! Историята помни-унищожението и ликвидацията на всичко,построено в България-започна от него! Тези стари муцуни,още дърпат конците...!!! ЖАЛКО!!!
  • 79 Ам', че да

    3 6 Отговор

    До коментар #23 от "Тъмнолилаф":

    Не трябва да се създават прецеденти
  • 80 Българина

    18 27 Отговор
    Видехме го и Ванката Костов.
    Поредния КРАДЕЦ, ЛИЦЕМЕР и БОКЛУК, който направи всичко възможно, да разбие държавата ни.
  • 81 8898

    13 23 Отговор
    Тоя кога ще го вкарват в затвора?
  • 82 Plamen

    9 20 Отговор
    Тоя "идеалист", най егоистично приложи дискриминационно отношение към българите и по специално към пенсионерите, като осигури себе си и някой други длъжности в държавата, с пенсии в пълен размер, а за всички останали, пенсии с намален размер!
  • 83 Пиночет

    31 8 Отговор
    Браво, повече такива интервюта правете Fakti. Много симпатизирам на Костов и единствената ми критика към него е, че не проведе лустрацията 97 година. Нямаше как обществото да е узряло за нея, той трябваше с политическа агресия да я наложи и днес щяхме да берем плодовете.

    Коментиран от #92

  • 84 СДС

    34 8 Отговор
    Още плача за разбиването на СДС! Разбиха го разни такива като Петър Стоянов-агент Виктор и Сашо Дебелия. Поклон пред Вас, г-н Костов!
  • 85 ПЕЕФ

    30 13 Отговор
    дОБРЕ, че беше Иван Костов, иначе сега щяхме да сме като в Беларус.
  • 86 Някой си

    27 15 Отговор
    Който е против Костов няма акъл в главата.
  • 87 Казуар

    33 4 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Когато Иван Костов направи ограда на наследствен имот в Драгалевци, журналисти я снимаха и казаха, че е забогатял. А след снимките от хеликоптер на огромните имения на олигарси нищо не последва. Истина е, че икономиката на България я заграбиха комунистите.

    Коментиран от #98

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Jack Bauer

    12 23 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Заради такива като него ще работя безплатно за възстановяване на Белене. Първия и най-голям продажник и предател на България след '90г.
  • 90 Каква

    9 16 Отговор

    До коментар #45 от "Десен":

    Чехия и Унгария бълнуваш в мокрите си сини сънища?! Та те не разбиха нищо от промишлеността си за разлика от Мавъра който уби всичко работещо в РБ!!!
  • 91 Кси

    6 1 Отговор
    Ама, разбира се, че е така, в тоя ресор нищо не се прави и не се променя
  • 92 Кси

    7 7 Отговор

    До коментар #83 от "Пиночет":

    И аз така мисля, и затова го обвинявам, това е трагедията на БГ, с престъпен олигархичен преход, досиетата да беше отворил, когато не го направи, разбрах, че тая държава няма да я бъде
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 БХОРТЕИ

    9 13 Отговор
    Ооо и това чучело го изкараха от нафталина.
  • 95 Гришата

    7 16 Отговор
    в следващия път "ФАКТИ"да вземе интервю от затворническата килия
  • 96 потребител

    9 15 Отговор
    Щом и престъпници като този взеха да дават оценки и съвети – Жална ѝ майчица на България!

    Коментиран от #137

  • 97 Павел Пенев

    7 13 Отговор
    Да не се обажда и да не се показва,това е моето желание.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Тази

    8 14 Отговор
    "независима" съдебна система пази най-големите крадци като този наглец. Той трябваше да влезе в затвора още преди близо 30 години заради аферата "Сапио", където като финасов министър ощети бюджета с милиони, но тогава твоят слуга Татарчев изчака да изтече давностният срок...
    А пък за грабителското ти управление даже смъртното наказание и конфискация на откраднато е малко...
  • 101 Фаро

    8 8 Отговор
    Този защо не е затворник?За една тиква питам
  • 102 Стар гадняр

    10 13 Отговор

    До коментар #47 от "УбиецаКостов":

    Не го бесете, колете, съдете. Конфискувайте му всичко до девето коляно и да живее на свободен наем с пенсйката си.
  • 103 Сигурно

    2 11 Отговор
    "факти" плащат на Командир на най-мургавото правителство на България защото знаят, че ще има много коментари от този народен "любимец".
    Предлагам да игнорираме лъжите на агуптина от Драгалевци, защото достатъчно ни ограби.
  • 104 АлАле

    11 11 Отговор
    Накраде се к****нце гадно и сега взе, че даваш акъл. И твоя сетен час приближава. Няма кой да те спаси от него. Това е хубавото на живота!
  • 105 Shponka

    5 11 Отговор
    Носят се слухове за близки отношения, между Иван Костов и Корнелия Нинова, но не знам, дали тя е купила Техно Импекс, докато той е бил във власта?
  • 106 rule

    5 9 Отговор

    До коментар #6 от "Съдия":

    Изключително точно! Интересно! Ванката се беше потопил дълбоко под вода, като някоя акула от дълбините!:) А,сега изплува. Какво ли означава това?!:)

    Коментиран от #124

  • 107 Морз

    4 9 Отговор
    Избори идат. Не е шега работа. Ще ги познаете всички, а не само тоя.
  • 108 Ал Капоне

    9 15 Отговор
    Този е един от основните расипници на държавата и заслужава, конфискация на имуществото и банковите сметки на него и цялата му фамилия и да мести една купчина камъни по цял ден в Белене докато му се разпаднат кокалите.
  • 109 юнак

    10 14 Отговор
    тоя тъмен субект трябва да влезе в затвора до живот!!!
  • 110 1520

    9 11 Отговор
    този още ли е на свобода
  • 111 Костовизмът

    11 11 Отговор
    Тоя кога ще го окошарят. Него и цялата му фамилия до 9-то коляно. Всички са облагодетелствани от милиярдите дето е крал.

    Коментиран от #117

  • 112 nie sme 442

    8 11 Отговор
    този безкрайно озлобен на честните и грамотни българи,които излъга,разпродаде и унищожава( планът на кьоравия Ран),пак изпълзя това пигментирало,алчно и все още учещо се да произнася правилно буквата "р" изчадие да дава мъд“р"и съвети. ууу
  • 113 Анонимен

    3 9 Отговор
    Извърши реформи Костов, но по зле е нинова от Иван Костов. Че всички стари муцуни са при нея, докато костов 1999 уволни всички около 40,45 годишните и на ряхно място назначи млади със средно и си купиха дипломи от града за икономисти от бкп директора, сега бсп, днес са на 50 г, а предприятието бб цццв е хотел. На дпс. Ще се къпят от турция с вода Девин в жакузитохохо. Няма да се оправи в близките 15 години. Свиквайте, свикнахме затворени по домовете. Нали сме европейци, но.. Със скъсани джоби в провинциите.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Анонимен

    5 3 Отговор
    По костова с качулки изчезнаха на фирмата два чувала с пари на работещите, дали мвр разкри?, отиваха в бургас с нови коли връщаха се без коли, откраднати... И като дойде царя уволни някои и сложи техни, същото и герб. Назначиха си 2009 техните хора. Залъгваме се. Дано четат ес, англия, сащ, но им дреме за. Корумпирана България. С кирпич материал и стар, как...
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Казуар

    14 5 Отговор

    До коментар #111 от "Костовизмът":

    Я кажи къде са тези милиарди които е откраднал, или пишеш по инерция като гламав.

    Коментиран от #120

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Перо

    7 11 Отговор

    До коментар #117 от "Казуар":

    Драгалевският циганин много бързо ще намери парите,ако дойде читав управник и ще отиде бързо на топло!

    Коментиран от #150

  • 121 temerut

    6 6 Отговор
    Я млък,бе човекоядец!
  • 122 Човек от народа

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Тоя Костов за Тиквата не обели и дума, дето с трите си десни правителства почти ни изтреби... БСП та БСП. Все те му виновни, ама, че мафията на банкянския измамник от 10 г. е завзела държавата ни, не му се откъсва от устата да го каже, може би от срам, че и той носи вина, или, че, защото и той е подал паничката си за порцийка от баце...
  • 123 Анонимен

    3 5 Отговор
    117.касиер-счетоводител,коткова,почина от рак. Лично тя. Вие плачете че сте без работа, за 100 лева, а чували с пари се изнасят отпредориятието или фирмата, с директор жилов и крадците от сф бкпстоицев, племенника му данчо идваше в стаите и лично казваше, ти си стара, а бяха на 45 г. Днес той е р. 1971,завършил в хс задично, след средно с връзки в банка и днес е в същ ата фирма и във франция. Виж справка, с маска до оцк формата, с колата легни легнали и задигнали 2 чувала, е на нас, но не е хубаво, това са тайни неща и нека останат за факти. Директора умря бкпсдс, глсчет. Му бе любовница, ходиха по света, турция, умряха, и нищо не занесе юмия хойкаща с вс. Мъже от сф. Водеха ги към фирмата... 1999,2003,2009.Костов, Царя, бойко, цвета, един дол дренки и абв бе преди герб. Фирмата е на дпс хотел, не е довършен, цвк пази. Феодализъм не е ли бе дилян. Един срещу всички. Който получава 20 хил. Кой ще застане срещу тях, а и 3000 да са, за провинцията са много пари, но за селяните, били малко. Диктатори. Гражданите по цял ден без работа или пазачи за 480 лева. Дс, данс, ваши хора са, но ще замълчат, защото следва уволнение или пенсиониране. Да им крият далаверите... Нене факти, не искам да си имам разправии, всичко е вярно с оригинала. И ипонеца го знае. На бб човека.
  • 124 Съдия

    11 1 Отговор

    До коментар #106 от "rule":

    Нищо. Просто прави перде кириз, хрупа детелини и размишлява над нещата от живота. Няма случайности на този грешен свят. Всеки получава заслуженото, а той заслужи цялото спокойствие и хармония! Сега се наслаждава на живота, какъвто сам си го направи. Трябва да вземем пример от него, но само толкова. Пари не дава!

    Коментиран от #144

  • 125 Анонимен

    4 4 Отговор
    Питай данчо карагьозов, племенник на стоицев комуниста отишъл в софия. Данчо е р1971, а стоицев 1964.предприятието не е ли на дпс хотел, още строящ и 2 чувала с пари на работниците и служителите по костово втеме. Дс, данс знаят, те затова навсякъде си назначаваха само приближени от бкпбспдпс.. Герб.
  • 126 Анонимен

    3 6 Отговор
    От запад гонят българите, от тук ги гоните и ми говорите, че не е диктатура. Феодализъм. Направо сме си в турско време.

    Коментиран от #138

  • 127 Анонимен

    0 4 Отговор
    Ти майка, с малко дете, да ти идва в стаята и да ти казва, ти си стара, на 45 години, все пак жената е родила на 33 първата си и единственанрожба, чабана 15 години. Така е по костово и когато ни изхвърлиха, ходихме в сдс. Искахме чистачки. Няма. Отивахме в помашки фирмишивачки. Ти къде си тръгнала ма, не виждаш ли тук 15 годишни, ти си стара, а ти йсиоще по стара. Мен не гледай охрана отвън, той ми е братовчед.
  • 128 Анонимен

    4 7 Отговор
    Костов, изхвърляше раково болни с малки деца, а наредба номер 16 не бе спазвана и не ми били феодали. Точно ви го е казала Елена Йончева. Не е проста. Избрана е от хасково, а там е феодалузъм, диктатура инагоре кърджали за пари се продадоха на ххх
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Стефан

    13 7 Отговор

    До коментар #18 от "РАДИО ЕЛТО":

    Ако си направиш труда да издириш речта на Петър Младенов на пленума когато свалиха Тодор Живков ще ти стане ясно КОЙ Е СЪСИПАЛ ИКОНОМИКАТА И СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО, сега България има много по добра икономика, а дълга ни по голям и НЯМАМЕ ПРОБЛЕМИ да си плащаме вноските за разлика от 1990 год. когато Луканов обяви мораториум / спиране на плащанията по външния ни дълг / и то при РАБОТЕЩА ИКОНОМИКА според теб, от коментарите на повечето хора личи че не могат да РАЗБЕРАТ И АСИМИЛИРАТ това което говори Костов, приказки от типа / тоя що не е в затвора/ крадеца вика дръжте крадеца/ и един дето знаел банковите му сметки, ТОВА Е МИСЛОВНА ДЕЙНОСТ НА ДЕТЕ ДО 8 КЛАС, не повече, Иван Костов завари хазна с 200 милиона долара и инфлация над 3000 процента при РАБОТЕЩА ИКОНОМИКА според теб, този човек е политик от класа, той е толкова напред с материала че ако сравниш дипломите му с тази на Борисов и Нинова, или на Сакскобурга , който съм сигурен че НЯМА ТАКАВА ще разбереш - ако си искрен към себе си че този политик е с две класи над другите, и той като всички нас си има кусури и грешки, има половинчати решения, но от това което имаме на пазара той е най добрият.

    Коментиран от #136, #147

  • 131 ДЯДО

    6 8 Отговор
    Този трябва да е разчекнат на два коня.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Дедо Пене

    12 1 Отговор

    До коментар #96 от "потребител":

    То ОСЪДЕН И ПРЕКАРАЛ В ЗАТВОРА 3 МЕСЕЦА В ЧЕХИЯ ПОЖАРНИКАР НИ УПРАВЛЯВА ВЕЧЕ 11г.,а комунетата реват срещу Костов, който уволни на раз 12минустри 1989г. за корупция!!!
    Ф А К Т !!!
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Един друг

    13 0 Отговор
    Българското племе е не само просто и тъпо т.е. трудно запаметява и не може да мисли а и много зло.А сега се вижда и че с ключовата тема Костов се включват и всички платени българи писачи тук .В 21 век толкова масово ограничени хора не могат да просперират.Затова и огромната част работят нискоквалифицирана работа по света.И понеже племето е зло,завистливо и крадливо цял свят ни мрази.Глупавите народи живеят най бедно-гледайте на изток.

    Коментиран от #148

  • 140 ред

    7 8 Отговор
    Този мургавия сьсипа страната с цел разграбване.Разстрел
  • 141 васали

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    какъв котарак,това си е направо мишка
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 ДЯДО

    4 3 Отговор
    Той няма пари за баничка
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 БЪЛГАРИН

    6 1 Отговор
    Защо го показвате-
  • 147 РАДИО ЕЛТО

    6 3 Отговор

    До коментар #130 от "Стефан":

    СДС ИВАН КОСТОВ РЕМЕН ОВЧАРОВ АЛЕКСАНДЪР ТОМОВ сашо апашо олигарсите капиталисти погубиха БГ ИКОНОМИКА БГ ИНДУСТРИЯ
    СТЕФАНЕ как живеят днес повечето БЪЛГАРИ но ти си от
    ДСБ и си симпатизант на тоя който унищожи заводи предприятия тпк на индвалидите битовите комбинати заводите гиганти това е
    ИВАН КОСТОВ
    а ПЕТЪР СТОЯНОВ амнистира хиляди престъпници и реци дивисти а ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ отмени смъртното наказание по заповед АНДРЕЙ КАРЛОВВИЧ ЛУКАНОВ бащата на бг мафията а кевр мафията е РУМЕН ОВЧАРОВ
    БОЙКОВАТА шия не е от туршия СТЕФАНЕ на
  • 148 РАДИО ЕЛТО

    5 5 Отговор

    До коментар #139 от "Един друг":

    КОСТОВ съсипа БЪЛГАРИЯ
  • 149 Sts

    6 4 Отговор
    Иван Костов=Разорена България!Факт продаде Балкан за няколко долара с апартаменти и добри часови полети в Европа!Костов ти си най голямото зло за България .Жан Виденов ти го направи по черен от теб а той беше достоен Български министър.Дано Българите мислят на 4.04!
  • 150 Казуар

    4 4 Отговор

    До коментар #120 от "Перо":

    Я и ти кажи от къде знаеш със сигурност, че Костов е присвоил милиарди лева, или и ти пишеш като гламав.
  • 151 Джак

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "Кой68":

    Кажи това на истинският гробокопач Бойко Методиев Борисов!
  • 152 Джак

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Кой68":

    Кажи това на истинският гробокопач Бойко Методиев Борисов!
  • 153 Политик ли.

    3 3 Отговор
    Какво е стабилизирал Костов. Получи всичко наготово от Софиянски, а той започна разсипията. Сегашната здравна система е приета по негово време. Да не говорим за разсипването на земеделието и икономиката. Разсипване и на СДС. От коалиция я направи партия за да я контролира.
  • 154 Bruno

    4 3 Отговор
    Ей, тролчета..... сбъркахте се да го клеветите и кълнете... Много нерви изхабихте ! Тия дето ви плащат ще се видят в чудо...хаха...
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Потомствен антикомунист!

    3 2 Отговор
    Колкото и да скачате и да грачите срещу Костов и правителството му, това беше най читавото от 1990 г. до сега. Държавата се разграби при Беров, Виденов, най-много при агента на ДС Сакскобурготски , Станишев и сега Борисов. С всички тия в комбина беше Хитреца Доган.
    Единственият който не се коалира с него беше Костов и затова долните ченгета създадоха компромати за него и да вярва простия български народ .Разчовъркайте си мозъците, ако имате такива
  • 157 възмутен

    1 0 Отговор
    НАПОСЛЕДЪК МНОГО ПЛАТЕНИ ГРОБАРСКИ ТРОЛОВЕ - КАК ЛИ СТАВА $МИТУСИ, МИНУСИ, КОЙТО Е С/у СДС или ГРОБ - ПОЛУЧАВА МИНУС!
  • 158 Олигофрен

    1 2 Отговор
    Ако не беше това статукво дасега щеше да си при бай Ставри с раиран
    костюм.
  • 159 Тоя

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "истина е":

    се е отървал за сега.Но бати око изтърве кокала лошо му се пише много мастити врагове си създаде.Сигурно всички който изгоряха са го записали в тефтерите за разплата като номер едно.
  • 160 Тъпан

    1 2 Отговор
    Тоя кога беше примиер на всички лилави барони раздаваше куфари с документи за точене на ДДС .
  • 161 Ирина Узунова

    3 2 Отговор
    2487Възхищавам се за пореден път от начина по който Иван Костов прави точен и смел анализ на статуквото и назовава нещата с истинските им имена Той единствен от всички настоящи български политици притежава всички качества да извърши толкова наболяли реформи и да спаси за втори път България. Иван Костов е не само голям политик, той е единствения голям държавник на съвременната българска политическа сцена.
  • 162 Костов Абсолют

    1 0 Отговор
    Най-големия политик на съвременна България! Плюйте го, щото само това можете!
  • 163 Пиночет

    1 0 Отговор
    Я как са се активизирали руско-комунистическите отрепки! И заедно с българските блеещи дебили очевидно са мнозинство . А после се чудят защо България е на това дередже! Костов има една единствена вина- не измете комунистите и дебилите от политическата сцена като мене - и за 15 години издигнах Чили от последно на първо място в Латинска Америка по БВП и жизнено равнище на народа. И чак тогава възстанових демокрацията.