Last news in Fakti

20 Март, 2021 13:00 19 057 96

Ако нещо може да събори Борисов, това ще е

  • бойко борисов-
  • коронавирус-
  • събори-
  • ваксинация-
  • пандемия-
  • герб-
  • избори-
  • хаос

Може ли провалът на ваксинацията да събори Борисов?

Ако нещо може да събори Борисов, това ще е - 1
Снимка: БГНЕС

Коментар от проф. Ивайло Дичев:

Може ли провалът на ваксинацията да събори Борисов? Кратък отговор: ако го събори нещо, ще е именно това.

За по-дългия да тръгнем от цифрите. В България са ваксинирани под 5 на сто човека при над 10 в сравними страни като Румъния и Чехия. Политиката на дръпни-пусни (ако така преведем термина "stop and go”) прекрасно приляга на популист като г-н Борисов, който наместо да решава здравни проблеми, използва разпускането, за да се харесва на едни или други групи. Странното отваряне на всичко от 1 март беше подкрепено от правителствените идеолози със смели размишления, че било все тая дали има или няма мерки. И никой тв-журналист не се хвана да ги опровергае с данни, но то, дето се казва, журналистите нали се превърнаха в „домакини“, които дават думата на „всички гледни точки“.

"Българският модел"

Заразените и починалите подскочиха към рекордни стойности и айде сега: „животът и здравето на хората са най-важни“, затваряме от понеделник. Стигна се дотам ресторантьорите да настояват за тотален локдаун на всичко (азиатският подход?), защото половинчатите мерки не само не решават здравния проблем, но и допълнително ги хвърлят в разход за отваряне и затваряне. Но за тая работа трябва лидерство, а тъкмо него го няма. Проблемът с нашето ваксиниране има две страни. Първо, доставките за България са малко. Нормално щеше да бъде управниците честно и почтено да си признаят: сбъркахме, заложихме на грешната ваксина, защото нямахме хладилници, пък и беше по-евтина. Щяхме да разберем. Наместо това те се заеха да лъжат - ваксината на АстраЗенека била разрешена първа. Ами не е вярно: ваксините на Пфайзър и Модерна бяха одобрени преди това. Театрално и фалшиво беше прехвърлянето на вината върху Европейската комисия - един вече традиционен трик на популистите в ЕС.

ЕС означава солидарност, припомня сега Борисов. Но интересно как не се сети за това преди шест години, когато очакваха от нас да помогнем за справянето с бежанската криза. Май при нас смисълът на тази дума е еднопосочен - под солидарност се разбира да взимаме, но никога да не даваме. Надявам се, че Европа ще ни помогне в този тежък момент, но не е лошо да си вземем поука, че ако ще искаме помощ от някого, това е нещо взаимно. Впрочем, не е лошо да знаем, че на солидарност можем да разчитаме, ако споделяме и ценностите на тази общност - ценности, с които коалиционните партньори на Борисов се подиграват. По повод протестите на няколко правителствени лидери, сред които и нашият, председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен обясни, че предложение на Комисията е било именно солидарното разпределение на ваксините според броя на населението, но някои (например България) са предпочели да бъдат гъвкави и да ги поръчват според местните условия (например дали по дърветата им растат хладилници). Какво последва от това унищожително изказване? Ами нищо, та нали г-н Борисов пътува с джипката, кой ще го гони да го пита - казва каквото си е решил на подбрани събеседници, проверява с почукване различни съоръжения, подарява сакото си на народа.

Тотален хаос

Другият момент е тоталният хаос при самия процес на ваксиниране, наречен от ресорния министър „български модел“, може би в памет на Станислав Стратиев. Сериозността, с която заяви, че от този модел се учат в чужбина, искрено ни развесели. Месеци наред българският технически гений не успяваше да направи електронна система за записване, личните лекари се редяха напусто с хладилните чанти, а цялата стратегия за ваксиниране по приоритетни групи в миг беше провалена от хрумването на Борисов да пусне „на свободно“. Последва щурм на ваксинационните пунктове, после - отбой. Бананите свършиха. Някои избрани хора с връзки успяха да си вземат под щанда, пререждайки старите и болните, други просто бяха по-инициативни и се вмъкнаха в подходящия момент. Кой се оказа виновен за този провал? Ами хората - или не искат да се ваксинират, или после почват да искат, ама не спазват реда на записване, а някои дори не си пускат телевизора, за да разберат къде има и къде няма банани. Както пише Брехт след бунтовете от 1953: „Народът не се оказа достоен за доверието. (...) Да разпуснем народа и да изберем нов народ“. Цитат като за избори.

Провалът на ваксинацията е свързан и със съвършено разпаднатата медийна среда в България, която мултиплицира всевъзможни небивалици за ваксините - че щели да променят нашата ДНК, че ще ни вкарат микрочипове, с които да ни следят и тъй нататък. Последните съмнения около ваксината на АстраЗенека заради няколко смъртни случая говорят за истеричното отношение, което ние, съвременните европейци, имаме към риска. Според специалистите, трийсет и няколко съсиреци сред милионите поставени дози не представляват отклонение от обичайната статистика. Те обаче хвърлиха в паника не едно правителство и забавиха и без това тромавия процес на ваксиниране в ЕС. Впрочем, самата мобилизация срещу COVID-19 - далеч не най-страшната болест, която човечеството е преживяло - е израз на същата тази тенденция: в ЕС я наричат принцип на предпазливост. Например: отказваме се да садим ГМО продукти, въпреки че няма доказателство за тяхната вреда, просто заради принципа на предпазливост, докато междувременно другаде тази индустрия се развива с бързи темпове. Любопитното тук е, че страхът от изключително редките странични ефекти на ваксината ни пречи да се отървем от много по-реалния, но също надценен страх - този от самия COVID-19. Докъде ще стигне нашият континент с това наддаване в страховете и желанието за живот при нулев риск - не знам.

Г-н Борисов се уплаши и поиска Комисията писмено (!) да му гарантира, че няма риск - нещо, което не просто не е възможно в реалния свят. Подобна боязливост противоречи на всякакво лидерство: за сравнение, австрийският му колега Курц, с когото заедно се жалваха от несолидарно разпределение на ваксините, заяви, че лично ще си постави АстраЗенека, за да успокои разколебаното обществено мнение. Представяте ли си командир на военна операция преди атаката да иска писмени гаранции от Генщаба, че никой няма да му търси отговорност за пострадали войници? Разбира се, трябва да се разследва смъртта на онази жена, но това трябваше да стане дискретно, както, впрочем, се прави при всеки смъртен случай. Сега каквото и да кажат медицинските експерти, у хората ще остане едно такова усещане, че „имаше нещо с тази ваксина“. Върви, че убеждавай после...

Ситуация "сандвич"

Любопитното в България е, че проправителствените медии, които в дружен строй громяха протестите, обругават Македония и гонят джендъри, сега не бяха организирани от властта за някаква системна и убедителна кампания в полза на ваксинацията. Ще кажат - ами свободни са медиите, правят каквото си искат, ама май нямаше воля за информационна кампания, май и тук работата беше на принципа дръпни-пусни. Не разбирам и как всичките тези антиваксърски говорители не бяха санкционирани от съответните медицински организации. Доц. Мангъров дори беше награден със служебно повишение. В размътеното публично пространство обърканите и обезкуражени граждани се хващат за конспиративни теории. Че Борисов нарочно е отворил в началото на март, за да се качи броят на заболелите и изборите да протекат в ситуация на локдаун, от който печели неговата партия. Че злополучната АстраЗенека била закупена заради застъпничеството от майката на Ева Майдел, която работи за тях. Че пикът на починалите, който се очаква към изборния ден, ще стресне хората и те ще се сплотят около Борисовата „стабилност“. Че ще пуснат „бананите“ точно преди изборите, както правеше Живков, учителят на премиера... Истината е, че в момента ГЕРБ е в ситуация „сандвич“. От едната страна са тези, който смятат, че вирусът не е сериозен и всички мерки са излишни. На другия полюс са уплашените, които виждат във ваксинирането единствената надежда да свърши този кошмар. Между отнетата свобода и отнетата надежда - на Борисовите поддръжници днес едва ли им е лесно.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    168 21 Отговор
    Но ще бъде удоволствие да се гледа толупа как се гърчи след като вече е обикновен а не богоизбран толуп на Републиката.
  • 2 Анонимен

    141 15 Отговор
    Мутрите само укрански наемници ги събарят, това е доказала нашата история от прехода.
  • 3 честито

    115 13 Отговор
    Днес минахме Италия по смъртност от ковид и влизаме в челната десятка на света
  • 4 Ех,мечтай си

    22 104 Отговор
    как червените се връщат с червените ескадрони. Чугунени глави.

    Коментиран от #16

  • 5 Баба Зоя

    95 13 Отговор
    Най-трудно се свалят:
    - Комунизъм.
    - Умна жена.
    - Долната част на корема.

    Коментиран от #64, #79

  • 6 Пучо Капучо

    62 14 Отговор
    Затова никаква ваксинация. После провал...и няма Буда.

    Коментиран от #33

  • 7 Статистик

    101 16 Отговор
    Ха, дано, щото честно казано аз поне не се сещам за фронт, на който Борисов и гроб да не се провалиха!
  • 8 Въпрос

    31 50 Отговор
    - Знаеш ли как да спасиш давещ се комунист?
    - Не.
    - Браво!
  • 9 Българка

    104 12 Отговор
    Ваксинационният план се провали с гръм и трясък. Борисов и правителството не са поръчали пропорционално от всички ваксини. Нещо повече мутрите писмено са отказали пред ЕС да усвоят квотите за България от РНК ваксините. Здравеопазването е в хаос. Управление на кризата в колапс. Умират от ковид вече хиляди ( с натрупване) Крайно време е за геноцид, умишлено причиняване на смърт и масова зараза, която уврежда здравето на хиляди, да се потърси наказателна отговорност на Борисов, К.Ангелов, НОЩ и всички востанали виновноци. Това е от най-тежките престъпления по НК
    Доживотен затвор е малко

    Коментиран от #58, #72

  • 10 Пръц

    83 12 Отговор
    Със заповедта си за спиране на ваксинацията с АстраЗенека обявявайки,че ваксината е смъртоносна ТОЙ на практика спря процеса в България и Европа.Но явно някой го светна какво е сторил и избяга в Австрия като остави Българите на произвола на съдбата,без ваксини и с поредния локдаун.
  • 11 9999

    90 10 Отговор
    Когато едно живо същество се вмирише му казват
    мърш@.А какво се казва на вмирисана власт?
  • 12 САТЪРА НА ХАНА

    73 15 Отговор
    ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ , НАЙ-ЯКИТЕ ПОДРЪЖНИЦИ НА ДИКТАТОРА Б.БОРИСОВ
    СА ГЕРМАНСКИТЕ КАПИТАЛИСТИ И ТЕХНИТЕ ФИРМИ В БЪЛГАРИЯ
    ........................ .............. ГЕРМАНИЯ КРАДЕ ОТ БЪЛГАРИЯ
    ПО 3 МИЛИАРДА ЕВРО / ГОДИНА :))))
  • 13 Болшевик

    70 8 Отговор
    На България не ни трябва нито ГЕРБ, БСП, СДС, ДПС и всички останали защото както казва Алеко Константинов - „ всичките са маскари“.
  • 14 САТЪРА НА ХАНА

    41 7 Отговор
    КОМУНЗМА Е СЪЗДАДЕН ОТ ХРИСТОС МАРКС И ЛЕНИН
    ....... ................ Анти-Комунистите , Не се опитвайте да се занимавате Неща за които нямате умствен капацитет .......
    за вас са Тойотки , джипки , камиончета , малко чалга и някой като Азис да ви удари по една :))
  • 15 😁😁....

    54 4 Отговор
    Сретане айде бе момче....😁😁
  • 16 Мазньо

    35 9 Отговор

    До коментар #4 от "Ех,мечтай си":

    Ако виждаш всичко в червено,просто свали използваната дамска превръзка от главата си!
  • 17 на оня свят

    39 7 Отговор
    чаушеску казва на живков:аз бях убит ,но смърта ми освободи румънците,а ти още ги държиш твоите за гушите,подлец!
  • 18 666

    20 46 Отговор
    Мине не мине и се появи поредния "пророк". Борисов няма да пада и това държи в постоянен стрес червената чума🤩🤩🤩🤩🤩спете спокойно деца🥱🥱🥱🥱

    Коментиран от #19

  • 19 така ли

    27 5 Отговор

    До коментар #18 от "666":

    ще ни обясниш ли с кой ще се коалира Бойко ?
  • 20 мухъл

    14 25 Отговор
    професоре, ние профаните знаем, че "Цифрите са символите, с които се изписват числата", но явно политическата култура няма нищо общо с елементарната грамотност. После" Г-н Борисов се уплаши" - ами да, ме е лекар, вирусолог, Мангъров и т.н. - ти ли ще обясняваш после, ако стане фал или министър-председателя. И още по после, как ти "отнеха свободата" да пишеш злобни пасквили,сгушен в черупката на собственото си безсилие на тема мене ми е зле, нека и на другите да го дам.
  • 21 Мутрите

    43 9 Отговор
    само олово ги събаря.Вижте го толупа от думи не разбира самовлюбения хитрец.На 04.04. КЪМ СГЗ.Там му е мястото и да не забрави вазелина.
  • 22 Shponka

    19 73 Отговор
    Да гласуваш за друга партия а не за ГЕРБ, означава да изоставиш питомното и да тръгнеш да гониш дивото, което знае само, да бяга към Русия

    Коментиран от #23, #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 БАЙ Х@Й‼

    23 3 Отговор
    А6е къде са ни МЪТИматицити* ⁉️ вече 20 дни ни казват как сме с около 400 на 100'000 заразени ‼ Що никой не споменава, че вече имаме 8% само от Баба Марта ‼ Ами другите преди 01.03. ‼ И пак ръст на заразените , ръст на заразените....
  • 25 Пуделът на Меркел

    35 4 Отговор
    Няма Боко, няма това е само намек от немските камаради, че ако не слушаш, ще.... Но немската фондация, която те назначи и крепи, няма лесно да изтърве кокала, щот от България има още за дооглозгване !
  • 26 дюбел

    24 5 Отговор

    До коментар #22 от "Shponka":

    Евала бе специалист гърбав!
  • 27 Някой

    34 7 Отговор
    Написаното горе е върхът на пароядията, в която живеем.
    Да пледираш за наказание на Мангъров, който задава естествени въпроси около използването на експериментална "ваксина", да коментираш евентуално скриване ("дикретно разследване") на смъртта на "онази жена", да мечтаеш за подтискане на чуждото мнение.
    Нямам думи.
    А истинският връх е, че този "професор" е писал предговора на "1984". От това няма накъде.
    При такива демократи даже Борисов е цвете - него поне всички го знаят какъв е
  • 28 оня с коня

    18 7 Отговор
    В дългата и Протяжна Статия Основната идея е,че Нито Програмите на Партиите-кандидатки за Властта,нито Реториката им,нито пък Електоралните Нагласи на Гласоподавателите няма да помогнат.И накрая ИЗБУЯВА Идеята "Борисов ще падне с помощта на Ваксината".Ей-така - ще "Падне",а гладните Опозиц. Партии ще се настанят в Креслото му.Чувай Х..!:)
  • 29 psf

    12 3 Отговор
    Професоре, включваш се в хора на критикарите и допълнително обезсърчаваш народа. Пост фактум това всеки го може, майсторлъка е да предскажеш това, което идва, за да изпреварим другите! Не е лесно, но някой го могат. Могат го, защото не чакат бъдещето да дойде при тях, а си го правят сами. От нас се иска, просто да въвим след тях, да прилагаме тяхното "Know-how" и да се класираме там преди другите!
  • 30 Милев

    42 11 Отговор
    Гласувайте масово и бутнете Мутрата от джипа. Иначе ще си останете на дъното като сега.

    Коментиран от #44

  • 31 РАДИО ЕЛТО

    34 16 Отговор
    БОРИСОВ и за теб ще дойде видов ден мутро

    Коментиран от #34, #35

  • 32 соколин

    22 1 Отговор
    ИМА БОГ!!!!!!!!!!!!!
  • 33 Джангъров

    12 8 Отговор

    До коментар #6 от "Пучо Капучо":

    Ти ваксинира ли се?
    Много е съмнително когато убеждаваш хората да не се ваксинират!Това ли е великата конспирация?Да измрат колкото се може повече.
    Кои печели и какво печели?Сетих се....някои политици виреят само когато има хаос и недоволство.
  • 34 fuck

    9 4 Отговор

    До коментар #31 от "РАДИО ЕЛТО":

    Нещо си се объркал,нали герп и борисоф бяха спасителите на стадото и щеше да гласуваш само за тях.
  • 35 Истинско радио

    14 2 Отговор

    До коментар #31 от "РАДИО ЕЛТО":

    Има един ден 04.04.2021г.
    Интересно ми е как ще дудняш след този ден.Само простаците използват обидни думи защото нямат никави аргументи.Излъчваш само злоба и простотия.Кажи нещо весело!

    Коментиран от #39

  • 36 Матей

    14 4 Отговор
    Нито на боковите привърженици,нито на него самия им дреме какво ще кажат хората,важното е нищо да не правят.Те си мислят ,че правят виртуозни,неразгадаеми финтове,можеха да си спестят тези усилия и пак да им се получи.Може би се надяват все така да върви,да минат изборите,народа--пас,подхващат нови разигравки и пак пас и така до сетния час.Много хора изглежда още не осъзнават,че и за тях бие камбаната,дошъл е и техния ред да си изпатят от гербовизма,в пълна мяра,дори ще се запитат дали ще могат да оцелеят на предела,физически.За емиграция няма мегдан,само млади хора до 30 г. могат да избягат ,другите никой не ги ще,пък и нямат сили и авантюризъм.
  • 37 ЧЕКМЕЖЕТО

    16 6 Отговор
    нищо не мож сабори колоса на краденето , ПЛЬОСНАТ НАПРЕКО НА СПАЛНЯТА !
  • 38 ПЕНКО

    17 1 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛИ -КОЛКО ЖИВИ ПРОФЕСОРЧЕТА И ПРОФЕСОРЧИНКИ / ПОСТО -ЗАЩО -БЕЗМИСЛЕНИ И БЕЗ ПРИНОС/ ИМАМЕ В БЪЛГАРИЯ ---ПОВЕЧЕ СА АТ АРМИЯТА НИ И ВЗЕМАТ ДОБАВКИ ЗА ЗВАНИЕ ОТ ПАРИТЕ НА НАРОДА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 39 КРАДЕЦ

    17 8 Отговор

    До коментар #35 от "Истинско радио":

    ЗАТВОР ЗА МУТРАТА , САМО ТОГАВА ЩЕ СТРОИМ ЗАВОДИ !
  • 40 мениджмънт

    12 6 Отговор
    Само като чуете шефът на ваксинационния щаб и ще разберете за какъв мениджмънт и експертиза става въпрос! Партийни секретари, наречени професори и назначени на висши длъжности...
  • 41 благинки

    9 5 Отговор
    Статията е вярна, но такъв си е капацитетът на нашите управници! И по-добри не се задават. ГЕРБ пак ще управлява в коалиция с която и да е от другите партии, които влязат в Парламента. Няма опозиция! Има едни формации, които на драго сърце ще пристанат на ГЕРБ, като патерица, само за да са в управлението. А некадърността на партийните калинки е достигнала своя връх...
  • 42 професори

    10 4 Отговор
    банда партиини функционери от живковско време
  • 43 Д р Вирхов

    7 6 Отговор
    Господин псевдопрофесор,а забрави ли ти за огромния проблем с ваксинацията на ромите,за който Борисов скромно мълчи?Скоро ще има нужда от тях,а ако не стане...след нас и потоп!
  • 44 поп андрей

    2 6 Отговор

    До коментар #30 от "Милев":

    Браво Гео,Да живееш!Бутни си изкуственото око,че падна!

    Коментиран от #46

  • 45 Анонимен

    4 7 Отговор
    Герб ще управлява с адашите от дпс, карадайъ, доган, хасан азис, Марешки и Симеонов, поне има една умна юристка_адвокат от Панагюрище_София, с 5 деца, все нея пращат по радиата да говори, щото е най-умната от бб, дпс, Марешки, слага ги родената през 1972 Ирина в малкият джоб. Жена за милиони. А и Цветанов е еродит. Той и Станко Тодоров, с един от родолите ми на години, поради липса на пари не е завършил, но е бил най-честният от всички комунисти, ни бе казал родителя ми. От шивач е стигнал, без да краде Бойче. А вие шуробадженаците се уляхте, и ако не съм човек на някога ще стоя завинаги гладен от вас комунистите. Всички сте навързани, и то с доказателства. Сина на методи приятеля бащата риболива прокурора бе ми осъден на чч, не, няма и да бъде. Говорят твоите хора отзад. Грал си като дете футбол... Бъди здрав и не ни търсете бкп. Бих си дал гласа за калин станков, в името на покойния скромен човечец Станко Тодоров и шивачу, обущари, готвачи, в тяхна памет. Днес реших да проверя в YouTube да не би прогрешно да съм чул, и, а, защото те са покойнижи през 1980,но се уверих, че казаното за Станко Тодоров, е всичко верно от живите по онова време и всичко е било окей до 1970 и оттогава икономиката на бг е започнала да се срива, нищо че са се борели за по хубави времена, но уви, днес за много днес е още по зле. Така че къде падне огъня там гори. Бойко си има негови хора и не очаквайте нищо от него. Знаете къде и кои са, а може и Цветанов, нещо от кухнята да потвъ
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 1122

    6 1 Отговор
    Гледайте в YouTube време разделно втора част с бойко сърчеджиев...
  • 48 Народа на Бг.

    15 10 Отговор
    Дано напролет слепите прогледнат.
    И глухите да чуят изведнъж.
    Един Тулуп държи народа в бедност.
    И прави се цял ден на всемогъщ.
    Лакей на Тодор Живков и на царя
    И огнеборец с титла – генерал
    И каратист, с един шамар събаря
    под масата, щом кеш не си му дал!
    От срутища, заводи, магистрали,
    от де що свари, с две ръце Краде
    А пък Народа – кучета го яли
    щом няма хлебец, пасти да яде!
    В мен диша си надеждата последна,
    че сме Народ, а не случаен кюп
    Дано напролет слепите прогледнат,
    и да Изритаме тъпия Тулуп!
  • 49 име

    6 1 Отговор
    професорЪ отново се ре дойчо...демагогия и атнибългаризъм без край.
  • 50 DW нали се хвалехте, че ГЕРБ и Борисов

    4 2 Отговор
    Са ваша"рожба" и на двете ви немски фондации в България!! Сега само маниполирате, Въртите се като Фурнаджийски лопата," хем ви сърби хем ви боли" . Казва народа!!!
  • 51 Грешка

    7 13 Отговор
    НИКОЙ не може да събори Бурисоф
  • 52 Шаран БГ

    7 13 Отговор
    Колкото съборихте Т.Живков, когато го подпираше Брежнев, толкова ще съборите и Б.Борисов като го подпира Бай Байдън !!
    Тъй съ събаряло то.... Това да не Ви е новопостроено метро или магистрала ?
  • 53 Subaru STI

    13 6 Отговор
    Борисов в затвора за вс престъпления!
  • 54 Това ще е

    7 4 Отговор
    Още едно чекмедже и кюлчета злато!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Дорде

    8 3 Отговор
    Тоз бурсук е от малък съборен а вируса ни го показа,колко е прос и необразован за държавник
  • 58 Гост

    4 7 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Провалил се е акълът ти,аз на теб ли да варвам или на бат Бойко,който каза,че всичко е наред и върви по план.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 тикво

    8 3 Отговор
    абе крадец все едно от него си дава парите този толуп знаем че имаш 20 милярда крадени от нашети пари от европа
  • 61 заспали

    1 7 Отговор
    Нищо не може да го събори. Народът е заспал и свикнал да е под робство.
    Венсеремос комунисти!
  • 62 БАЧУ

    7 0 Отговор
    Драгунов.
  • 63 Хроматид

    6 1 Отговор
    Простащината на този бай Гань0 ебезгранична , необятна и всемогъща !
  • 64 Щастливо женен

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Баба Зоя":

    Второто съм го постигнал, но още по трудното е да я задържиш. Постоянно трябва да се образова.
  • 65 Тошко

    5 1 Отговор
    Дичев, спрете да печатате долари в университетите си! На твое място бих си заровил главата в пясъка!
  • 66 Го4о

    3 8 Отговор
    Много им е мъчно на комунягите, че Бойко пак ще ги мандроса на изборите и то с 200!!!!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 bbbbbb

    3 1 Отговор
    народа но като си блеем няма да си получи заслуженото за стореното
  • 69 ЧУДОТО

    6 4 Отговор
    РУСИЯ Е ПРАТИЛА ШПИОНИ НА 16 ГОДИНИ С НАДЕЖДА ПРЕДИ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ НА 70 ГОДИНИ ДА ДОКЛАДВАТ КАК ЛЕТИ ТОВА ЧУДО НА ТЕХНИКАТА .... Ф 16 ...... !?
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Стара чанта

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    На ,,Българката" - у ус.енц.та ! Дълбоко гър.о !Предполагам, че имаш опит ?! Ако не - ша тъ обучим !
  • 73 БУРИМЕЧКАТА

    2 1 Отговор
    ОСТАВКААА ЗАТВООООООР НА 04 ИДВА КРАЯ ДА ЖИВЕЙЙ БЪЛГАРИЯ
  • 74 5000лв за маска

    3 1 Отговор
    Борисов ще излезе от властта само с краката напред . Да му отнемеш властта все едно да отнемеш мръвка от устата на булдог.
  • 75 Ин фаркта

    2 2 Отговор
    "Ако нещо може да събори Борисов, това ще е...."

    Коментиран от #76

  • 76 бай Иван

    1 2 Отговор

    До коментар #75 от "Ин фаркта":

    Петър Луканов как го събориха................

    Коментиран от #95

  • 77 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Борисов е провален отдавна но на практика няма кои да го свалят от власт! Само с "той е лош, той е лош..." НЕ СТАВА !
  • 78 чекмедже 2

    1 0 Отговор
    абе фурми някой хапвал ли от тези на Пуевски от Ду-Бай...все пак 30 тона..
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 прецакан

    2 0 Отговор
    Леле! Чета аз и се чудя защо е толкова скучна статията. Поглеждам и "аа, то било статия на Дойче Зеле, ясно!"....
  • 81 бай Ставри

    3 0 Отговор
    Айде давайте го тулупа,че патладжаните много загоряха
  • 82 коко

    3 1 Отговор
    докато има близачи като модератора,скоро няма да се махне боко
  • 83 сиси

    2 1 Отговор
    българските журналисти му се навеждат постоянно,добре че са чуждите
  • 84 ПРЕСТЪПНИК

    3 0 Отговор
    "Тoй държeшe кaлaшник cрeщу нac пo врeмe нa Възрoдитeлния прoцec", "излeзe oт милициятa, зa дa cи зaпaзи пaртийнaтa книжкa и cтaнe пaзaч нa Живкoв", "дeceт гoдини упрaвлявa eднoличнo, a cтрaнaтa нaтрупa 20 млрд. дълг"… Тoвa ca някoи oт ocтритe рeплики, кoитo прeдceдaтeлят нa ДПC Кaрaдaйъ изпoлзвa пo врeмe нa прeдизбoрнaтa кaмпaния пo aдрec нa прeмиeрa Бoриcoв.
  • 85 ЗАТВОР

    2 0 Отговор
    Другият мoмeнт e тoтaлният хaoc при caмия прoцec нa вaкcинирaнe, нaрeчeн oт рecoрния миниcтър „бългaрcки мoдeл“, мoжe би в пaмeт нa Cтaниcлaв Cтрaтиeв. Ceриoзнocттa, c кoятo зaяви, чe oт тoзи мoдeл ce учaт в чужбинa, иcкрeнo ни рaзвeceли. Мeceци нaрeд бългaрcкият тeхничecки гeний нe уcпявaшe дa нaпрaви eлeктрoннa cиcтeмa зa зaпиcвaнe, личнитe лeкaри ce рeдяхa нaпуcтo c хлaдилнитe чaнти, a цялaтa cтрaтeгия зa вaкcинирaнe пo приoритeтни групи в миг бeшe прoвaлeнa oт хрумвaнeтo нa Бoриcoв дa пуcнe „нa cвoбoднo“. Пocлeдвa щурм нa вaкcинaциoннитe пунктoвe, пocлe - oтбoй. Бaнaнитe cвършихa.
  • 86 ЗАТВОР

    2 0 Отговор
    ПРЕСТЪПНИКА БМБ ЩЕ НАМЕРИ НАЧИН И ЩЕ СЕ УДРЯ В ПОСИНЕЛИТЕ ГЪРДИ И С ТОЗИ ПРОВАЛ
  • 87 МОЦАРТ

    1 0 Отговор
    ТОТАЛЕН ПРОВАЛ НА ЕДИН НЕКАДЪРЕН ХВЪРЛИПРЪЦКО !
  • 88 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    СВ. ЯКОВ !?!ТАКА РАЗПРАВЯТ АСТРАЛНИТЕ : МНОГО Е ЯК , СЛЕД СИНЬО ХАПЧЕ !НАЗДРАВЕ !ДА ПИЕМ ЗА СИНИТЕ СИЛИ ...
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Народа

    0 2 Отговор
    Гладни кокошка просо сънува Пак борисов ще ни оправи с тази бездарна опозиция и каун които се скрил/от страх от доган/ кои ще спечели изборите -ГЕРБ
  • 91 шела

    1 0 Отговор
    оставкаааа Затвооооор
  • 92 СЕДЕСАР

    0 0 Отговор
    Пo врeмe нa CДC бeшe cмeнeн МOДEЛЪТ нa здрaвeoпaзвaнeтo oт дaнъчнo ocигуритeлeн в КACOВO " ocигуритeлeн"!! Мoдeл кoйтo пoзвoли oт нoвocъздaдeнaтa НЗOК дa ce грaби и крaдe бeзнaкaзaнo oт чacтнитe бoлници, фaрмaцeвтичнaтa мaфия и вcякaквa фoрмa нa ЧACТНA здрaвнa дeйнocт!! Тия прecтъпници изтoчвaхa милиaрди,при пoлoжeниe,чe бюджeтът нa НЗOК прeз 1999г. бeшe 900 милиoнa и cтигaшe!! Ceгa- НAД 4 МИЛИAРДA и НE CТИГA??!! Тия oт CДC,ceгa кoaлициoнeн " пaртньoр" нa Чeкмeджeтo прeвърнaхa здрaвeтo нa бългaринa в CТOКA!! Кoйтo имa пaри,мoжe дa cи купи здрaвe,a кoйтo нямa - дa мрe!
  • 93 ЦЕЦА СИЛЕНСКА

    0 1 Отговор
    какво ще правим с бившите членове на БКП сега депутати и министри от Герб
  • 94 бобовдолския

    1 0 Отговор
    ОСТАВКАААААА ЗАТВООООР а за пуделите из държавата бесило
  • 95 Ин фаркта

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "бай Иван":

    Аднрей Луканов ??? Дааа варианта не е лош, ама с тези 150, дето можеха да го направят Той се разправи още като Главен Секретар на МВР!
  • 96 ПРЕСА

    0 0 Отговор
    затвооооооорр