19 Март, 2021 20:08 7 977 60

Вече има яснота за тромбозите след ваксиниране с AstraZeneca

  • астразенека-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • тромбоза

Учените смята разкриването на конкретната причина за добра новина, защото прави възможно прилагането на подходяща терапия, ако и при други ваксинирани се стигне до този вид тромбоза

Вече има яснота за тромбозите след ваксиниране с AstraZeneca - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вече има яснота за тромбозите след ваксиниране с AstraZeneca: германски учени са открили причината и вече знаят как да лекуват пациентите с такива оплаквания. Напътствията са били изпратени на всички германски клиники.

Както съобщи германската телевизия NDR, изследователи от университета в Грайфсвалд, Германия, и техни австрийски колеги са анализирали кръвни проби от шестима пациенти с тромбози на мозъчните венозни синуси, получени след поставяне на препарата на AstraZeneca. Резултатът е недвусмислен: очевидно ваксината може в отделни случаи да задейства определен защитен механизъм в човешкото тяло. Този имунен отговор пък на свой ред активира тромбоцитите, което е съвсем естествена защитна реакция - например при кръвотечение вследствие на нараняване, когато кръвта трябва да се съсири, за да сe затвори раната.

Една добра новина

Според ръководителя на изследователския екип Андреас Грайнахер, този механизъм е довел при някои от ваксинираните до образуването на съсиреци в мозъка, които са попречили на оттичането на кръвта. В информацията на NDR се уточнява, че до този момент резултатите от това изследване не са публикувани в специализирано научно издание.

Във връзка с тревогите, свързани с ваксината на AstraZeneca, това може и да изглежда като лоша новина. Но в действителност е добра, смятат учените, защото разкриването на конкретната причина прави възможно и прилагането на подходяща терапия, ако и при други ваксинирани се стигне до този вид тромбоза.

Заключенията на учените вече са разпратени на клиниките в страната. Така лекарите вече имат пълна информация за начина, по който трябва да лекуват подобни пациенти. А това означава, че "ваксинирането с AstraZeneca може да продължи", казват от университета в Грайфсвалд. Важно е да се подчертае, че средството срещу образуването на съсиреци в мозъка не може да се взема профилактично, т.е. за всеки случай преди поставянето на ваксината.

Това не е първият подобен успех на университетските медици от Грайфсвалд. През 2011 година те предложиха успешен метод за лечение на заразата с бактерията Ешерихия коли, когато в Северна Германия се стигна до епидемия.

Ваксината на AstraZeneca може да се използва и занапред

Междувременно министър-председателката на германската провинция Мекленбург-Предна Померания Мануела Швезих похвали успеха на изследователския екип от университета в Грайфсвалд. В същото време тя изрази разбиране за притесненията и съмненията на хората и в тази връзка отново подчерта колко важна е добрата информационна кампания по време на ваксинирането.

В четвъртък (18 март) Европейската агенция по лекарствата ЕМА даде зелена светлина за използването на ваксината на AstraZeneca. Оттук нататък в Германия тя ще се предлага с предупреждението, че може да предизвика подобни тромбози при жени под 55 години. Редица страни в Европа, в т.ч. и България, временно бяха спрели нейната употреба заради няколко случая на тромбози след поставяне на ваксината.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ненаваксината

    54 6 Отговор
    Тромбозите са защитна реакция на организма срещу проникването на най агресивните химикали от ваксината.По този начин той ги изолира.

    Коментиран от #24

  • 2 РАДИО ЕЛТО

    62 15 Отговор
    АСТРА ЗЕНЕКА УБИВА ХОРА
  • 3 Хахаха

    16 5 Отговор
    Добра новина🤣
  • 4 Тревожно

    79 1 Отговор
    Е добре ама как ще ги "лекуват" след като вече ги е ударил инфаркт или инсулт заради образувал се тромб. Това става дни след ваксинацията и като знам колко е бърза българската здравна система, особено сега при този наплив на К19, хората с тромби пак няма да ги спасят накрая. Едва ли ще разберат какво става с тях, камо ли да се докопат до лекар и лечение.
  • 5 Майна

    49 2 Отговор
    НЕ СМЕ И ОЧАКВАЛИ ДА СИ КАЖЕТЕ ИСТИНАТА..СКОРО ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЛЕДВАТ НОВИ ХИЛЯДИ СЛУЧАИ НА...ДА НЕ КАЗВАМ ...
  • 6 Азззззззззз

    52 4 Отговор
    Яснотата е че ваксината си изпълнява предназначението да убива.
  • 7 пенсионер

    41 6 Отговор
    ясно! каквото и да ми лалат, ваксината не струва . и без това ковида го минах като лека настинка, така че астра зенека да си вземат рестото !

    Коментиран от #43

  • 8 DW-пропаганден машинен

    24 3 Отговор
    Както се казваше в една реклама "мммм....и полееезно" ! И едим мармот завива астри в зелеви листа !
  • 9 Лек недостатък на ваксините

    22 6 Отговор
    Кръвта в кръвоносните съдове ферментира в жегата получават тромби следва белодробен емболизъм тромбофлебит и инсулт болки в гърдите отпред инедостиг на въздух увисване на долната част на лицето и гъбички по ноктите и дизентерия тремор и желание за самоубийство сърдечен арест или сърдечна недостатъчност.

    Коментиран от #26

  • 10 Астра Шебека

    28 5 Отговор
    Яко ни тровят по всякакъв начин - храна, кемтрейлс, ваксини. Управляващите ни убиват целенасочено.

    Коментиран от #58

  • 11 Ха ха ха

    16 3 Отговор
    А който се е боцнал, ко правим, аз не вярвам на никого
  • 12 Ангел

    12 57 Отговор
    По тъп народ от българския няма,ще умре а не иска да се ваксинира, прос народ,слаба държава.

    Коментиран от #34, #44

  • 13 Мислещ

    25 6 Отговор
    Значи вече ще могат да си умират щастливи, че имунната им система е р3агирала.
  • 14 Просветен илюминат

    32 5 Отговор
    Един вид експеримента продължава боцкайте се без притеснения.
    Много ми е смешно като чуя как някой пише или казва,какво казали учените.
    Добре де,лекарства няма,вируса все още се изследва от къде се появи и учените вече излизат с някакви изявления и открития за това как да не се притесняват хората за последици от ваксината и ми кажете,това не си ли е експеримент?
    След като няма опит и познание човек и личен опит как за няколко дена намериха решение на принципа проба грешка или тука има тука няма?
  • 15 Просветен илюминат

    10 3 Отговор
    Да споделя нещо интересно за тези,които търсят и другата страна на монетата какво има:
    ИНФАРКТ НА КОРОНАРНИТЕ ВЕНИ



    Сега ще преминем към лявата страна на кортекса, където се намира контролният център на коронарните вени (точно над лявото ухо) и ще разгледаме инфарктът, свързан с тях. Нека имаме предвид, че коронарните вени носят кръв към белите дробове.



    Конфликтът, свързан с коронарните вени е сексуален конфликт – „не съм в състояние да се чифтосвам“. При хората такова е сексуалното отхвърляне, сексуалната неудовлетвореност, да се чувстваш сексуално нежелан. Такъв конфликт може да бъде преживян при всяка шокова ситуация, свързана със сексуалността – сексуален тормоз, изнасилване, нежелани сексуални практики, порно, изневяра и т.н.



    По време на активната фаза има улцерация на стените на коронарните вени, предизвиквайки ангина пекторис. Д-р Хамер казва, че болката при коронарните вени е по-слаба, в сравнение с тази при артериите, но все пак зависи от силата на конфликта. По време на лечебната фаза тази тъканна загуба започва да се възстановява с помощта на холестерола.

    Коментиран от #16

  • 16 Просветен илюминат

    7 3 Отговор

    До коментар #15 от "Просветен илюминат":

    Какво се случва по време на инфаркта? Така както бавният сърдечен ритъм се контролира от центъра на коронарните артерии, центърът на коронарните вени контролира бързия сърдечен ритъм. По време на епи-кризата, когато се притиска едемът, се засяга и сърдечният ритъм. Наблюдава се тахикардия – ускорен сърдечен ритъм. Отново има реактивация на ангиналната болка и спазми, дължащи се на мускулните контракции на стените на коронарните вени.



    Типичният симптом при този инфаркт е затрудненото дишане. Защо? Коронарните вени носят кръв към белите дробове. По време на епи-кризата, поради контракциите в мускулите на вените, лечебните останки могат да се отделят от стените на вените, да се включат в белодробната циркулация и да запушат белодробните артерии, причинявайки белодробна емболия.



    Всъщност, белодробната емболия е инфаркт, свързан с коронарните вени.
  • 17 Просветен илюминат

    7 3 Отговор
    Емболията може да бъде причинена и от тромби, запушващи белодробните артерии. Това се случва, когато човек е бил неподвижен за дълго време след катастрофа, след операция, след дълъг болничен престой и т.н. Точната причина за емболията може лесно да се открие чрез скенер на мозъка. Ако тя се дължи на епи-криза и причината е сексуален конфликт, ще се види петно в областта, която контролира коронарните вени, като в същото време пациентът ще има ангина пекторис и спазми в гръдния кош. Ако емболията се дължи на тромб, няма да се види нищо на мозъчния скенер, защото това е чисто механично запушване и не е част от биологична програма.



    Какво е открил д-р Хамер? Преди всичко епи-кризата – инфаркт или белодробна емболия – обикновено се случва от 2 до 6 седмици след решението на конфликта. Спомнете си немския фермер, който получил инфаркт 4 седмици след решението на проблема със сина му. Продължителността на активната фаза определя размера на мозъчния оток и силата на инфаркта. Колкото по-голям е едемът, толкова по-силен е симпатикотоничният натиск, толкова по-силно е налягането в мозъка и инфарктът може да бъде фатален. Д-р Хамер открива, че ако конфликтната активност е била интензивна и е продължила повече от 9 месеца, то инфарктът е фатален. Ако конфликтът продължава от 4 до 6 месеца, инфарктът ще бъде умерен, а ако е по-малко от 4 месеца – лек. При конфликт по-кратък от месец, инфарктът няма да бъде усетен изобщо.
  • 18 Просветен илюминат

    8 5 Отговор
    ПРЕВЕНЦИЯ



    Програмите на коронарните артерии и вени са едни от малкото, при които има болка по време на активната фаза. В този случай ангинална болка. Това е хубаво нещо, защото ако сме конфликтно активни (не можем да спим, нямаме апетит, мислим непрекъснато за проблема, имаме студени ръце и т.н.) и в същото време имаме ангина пекторис, това означава, че сме в активната фаза на една от двете биологични програми. Имаме или конфликт загуба на територия, или сексуален конфликт. И тъй като епи-кризата или силата на инфаркта се определят от продължителността на активната фаза, то колкото по-бързо успеем да решим конфликта, толкова по-лек би бил инфарктът.



    Как да решим конфликта? Няма готов отговор на този въпрос, защото всеки случай е различен и всички обстоятелства са строго индивидуални. Трябва да седнем, да огледаме добре ситуацията и да намерим най-доброто решение.



    Ако не можем да решим конфликта навреме, е добре да намерим частично решение. В ГНМ наричаме това омаловажаване на конфликта:

    - можем да говорим за конфликта с приятел или терапевт,

    - можем да се опитаме да се разсеем с други неща, които да изчистят ума ни,

    - да погледнем на проблема от различен ъгъл,

    - да променим отношението си към ситуацията,

    - да погледнем на нещата от по-далече,

    - да се опитаме да резберем хората, които са замесени,

    - да простим ...
  • 19 Просветен илюминат

    8 3 Отговор
    Това е истинската превенция!



    Не можем да предотвратим един конфликт да се случи, но от нас зависи как ще погледнем на ситуацията.



    Омаловажаването на конфликта на емоционално ниво има страхотен ефект, защото психиката, мозъкът и органът работят заедно, винаги са в синхрон. На ниво орган омаловажаването се отразява като забавяне на улцерацията. Мозъчният оток, който се образува по време на първата част от лечебната фаза, също ще бъде по-малък и съответно епи-кризата или инфарктът – незначителни.



    В Германската нова медицина се концентрираме изцяло на емоционално ниво, защото болестта започва в психиката и там трябва да започне и лечението.



    Ако конфликтът е бил активен в продължение на 9 или повече месеца, инфарктът ще бъде фатален. Д-р Хамер горещо препоръчва в този случай лицето да не решава конфликта си.



    Здравословната диета и здравословният начин на живот са изключително важни, за да се поддържа организмът достатъчно силен и в добра форма. Но трябва да се има предвид, че те нямат никакво отношение към инфаркта, защото той започва в психиката в резултат на конфликтен шок и се осъществява в мозъка по време на лечебната фаза. Този процес не може да бъде повлиян от диета или нещо друго. Трябва да се съсредоточим върху емоционалното ниво и да разберем, че тези биологични програми имат своя смисъл, че ни помагат да се справим с възникналата ситуация.
  • 20 Просветен илюминат

    13 2 Отговор
    Въз основа работата на д-р Хамер ние знаем, че инфарктът няма и генетична обусловеност.



    Да обвиняваме храната, околната среда, прародителите си, това не води до никъде. Трябва да започнем да изпитваме себе си, да погледнем вътре в себе си и да се изправим лице в лице с конфликтите, които преживяваме. Защото болестите започват в психиката. В психиката започва лечението. Превенцията винаги е вътре в самите нас.
  • 21 Просветен илюминат

    14 3 Отговор
    За една година някъде чухте ли по медиите или в някоя статия такива неща обяснени и аргументирано издържани?
    Ако не сте се замислете какви специалисти ви лекуват и информират?

    Коментиран от #22

  • 22 Майна

    11 3 Отговор

    До коментар #21 от "Просветен илюминат":

    Виждам , че си запознат с НОВА ГЕРМАНСКА МЕДИЦИНА, чието основател е д-р Хамър..ПОЗРАВЛЕНИЯ, малко хора ще те разберат, за съжаление...

    Коментиран от #28

  • 23 Просветен илюминат

    7 2 Отговор
    Ако конфликтът „страх в територията” има и двигателен компонент (включвайки бронхиалната мускулатура), по време на епилептичната криза ще се случи епилептичен пристъп = тонично-клонични конвулсии на бронхиалната мускулатура (спастичен бронхит). Епилептоидната криза на бронхиалната мукоза показва хипоестезия с хиперестезия (постоянни позиви за кашляне) преди и след кризата. ЛФ на бронхиалната мукоза се нарича пневмония; епилептоидната криза се нарича белодробен лизис. В повечето случаи конфликтът на страх в територията има едновременно двигателен и сензитивен компонент. Всъщност комбинираните двигателна епилептична + сензорна епилептоидна криза правят по-лесно изхвърлянето на мукуса от бронхите по време на лечебния процес (=лизис).



    Съществуват още два вида аугментация на клонично-двигателната криза на бронхиалната мускулатура:

    1. При конфликтна активност в срещуположната мозъчна хемисфера (в лявата териториална конфликтна област), по време на епилептичния пристъп на бронхиалната мускулатура има двойна симпатикотония – мозъчно дясно по време на епилептичната криза и мозъчно ляво по време на АФ. Тази констелация е наречена бронхиална астма, която се проявява в епи-кризата като епилептичен пристъп с експираторно хриптене. Астмата е в по-голямата си част комбинация от епилептоидна (сензорна) криза (ОХ за бронхиалната мукоза, дясно, фронтално-темпорално в сензорния кортекс) с абсанс и хипоестезия, както и двигателен епилептичен пристъп на бронхи

    Коментиран от #25

  • 24 хаахахахаха

    2 11 Отговор

    До коментар #1 от "ненаваксината":

    "Тромбозите са защитна реакция на организма срещу проникването на най агресивните химикали"

    Браво бе бантускот! Нова медицина написа!

    Хахахахахахаааааахахахахахааха
    Вас с конкурс ли ви събраха на онази територия?

    Коментиран от #40

  • 25 Просветен илюминат

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "Просветен илюминат":

    пристъп на бронхиалната мускулатура (ОХ за бронхиална мускулатура дясно, фронтално-темпорално, в моторния кортекс) в епилептична криза с тонично-клоничен пристъп и експираторно хриптене (свистене). Ако по същото време има конфликтна активност в лявата мозъчна хемисфера (лявата териториална конфликтна област), то тогава се наблюдава за кратко епилептоидна и епилептична криза – „специална констелация” (епилептична активност дясно мозъчно и в същото време нормална конфликтна активност в срещуположната мозъчна хемисфера).



    2. Ако епилептичният пристъп на бронхиалната мускулатура (мозъчно дясно) и епилептичният пристъп на ларингеалната мускулатура (мозъчно ляво) се случат по едно и също време, това се нарича „статус астматикус” (двойна епилептична констелация) с удължено издишване и свистене (= бронхиална астма) и удължено задъхано вдишване (= ларингеална астма).



    Тъй като конфликтът страх в територията често има и двигателен и сензорен компонент, ние очакваме едновременно с епилептичния пристъп и белодробен лизис. Но това се случва само при спастичен бронхит и никога при бронхиалната астма. Явно биологичното значение на бронхиалната астма и „предимството” на кратката констелация е да се позволи на мукуса от бронхите да бъде изхвърлен с голяма сила, докато свистенето остава сухо.

    Коментиран от #32

  • 26 хахаахахха

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Лек недостатък на ваксините":

    "Кръвта в кръвоносните съдове ферментира в жегата "

    Не разочаровате ... Голям смях пада.

    Точи, бутилирай и продавай.
  • 27 Диверсант

    1 13 Отговор
    Ваксините са сигурни и безопасни. Проблема е в главите на ваксиниращите се.

    Коментиран от #29, #30

  • 28 Просветен илюминат

    12 3 Отговор

    До коментар #22 от "Майна":

    Колкото толкова,за всеки влак си има пътници.
    Споделям знания от личен опит,определено за човек извън общоприетата рамка на стадото нещата,които говоря не се приемат и разбират от масата,но не се опитвам да споря и убеждавам,който и да било.
    Просто споделям мнението си и разбира се нормално е да сме различни според етапа си на развитие и осъзнаване.
  • 29 Просветен илюминат

    11 3 Отговор

    До коментар #27 от "Диверсант":

    Единствената безопасна ваксина е тази, която никога не се използва!”

    Д-р Джеймс Шанън,

    Национален здравен институт, САЩ



    „Има много доказателства, че ваксините причиняват повече зло, отколкото добро.”

    Д-р Дж. Антъни Морис,

    бивш началник на отдел Контрол на ваксините и вирусологичните проучвания към Комисията по храни и лекарства, САЩ
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Майна

    16 3 Отговор

    До коментар #25 от "Просветен илюминат":

    Обясни думи прости, че определен проблем удря определен орган , според Хамер , и че ще се разболяват в случая не от Ковида, а от проблемите, които носят това ,,затваряне,, на бизнеса...Д-р Хамър е онколог, който има хиляди излекувани пациенти ,заради,, което беше съден в Германия, но благодарения, на шумната подкрепа от тях, мисля, че просто му онеха правото да работи в Германия, той беше съден и в други държави...ПОКЛОН НА ТАКИВА ВЕЛИКИ ХОРА...ТОЙ БЕШЕ ПРОТИВ ХИМИОТЕРАПИЯТА, НО ИЗЛЕКУВА ХИЛЯДИ .....

    Коментиран от #33, #35

  • 33 Майка

    9 3 Отговор

    До коментар #32 от "Майна":

    Радвам се ,че тук откривам един знаещ човек...Много уважавам Хамер , неговия труд ще бъде оценен някога достойно , надявам се...За съжаление не е вече между живите..
  • 34 Гкккк

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "Ангел":

    Ангел си Дявол за стотинки предал се.Или пък си многгооооо Просд.
  • 35 Просветен илюминат

    11 0 Отговор

    До коментар #32 от "Майна":

    Хамер загубва синът си и се разболява от рак на тестисите.Започва да се интересува от други болни какъв емоционален шок са преживели и вижда колко много съвпадения има и това поставя и началото му на тази ГНМ.

    Коментиран от #38

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ваксата

    25 0 Отговор
    Цитат: "Вeчe имa яcнoтa зa трoмбoзитe cлeд вaкcинирaнe c АstrаZеnеса: гeрмaнcки учeни ca oткрили причинaтa и вeчe знaят кaк дa лeкувaт пaциeнтитe c тaкивa oплaквaния"
    ...............
    Тва е унокално, разболяваш някой здрав, след тва го лекуваш, кото и в двата случая си плаща- и при разболяването и лекуването.

    Още преди години се знаеше,че в света фармацефтичния бизнес се нареди на трето място след петролния и оръжейния. Сега е на път да ги измести.
    Здравето се превърна в бизнес, и то огромен. И този бизнес няма намерение, нито интерес да сте здрави.
  • 38 Майна

    8 0 Отговор

    До коментар #35 от "Просветен илюминат":

    Да, зная за това..Мисля, че сега ще има бум на онкологичните заболявания, защото хората няма да могат да решат проблемите си, които им причиняват сбеди тази психологическа война...И аз се радвам ,че откривам тук начетени хора, но и да направим един отбор на ,,знаещите,, едва ли ще ни чуят, за съжаление...

    Коментиран от #41

  • 39 Диверсант

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Просветен илюминат":

    Чета писаното от тебе с интерес и споделям 100 %, но май не разбираш моята ирония

    Коментиран от #42

  • 40 територията

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "хаахахахаха":

    blitz.bg "Учени от университета в Грайфсвалд в Германия са изследвали проби от пациенти, които са развили кръвни съсиреци след ваксинация с AstraZeneca и обясняват защо възниква тази реакция. Оказа се, че ваксината задейства защитен механизъм в тялото на някои хора, както съобщава телевизионната компания NDR.Изследване на взетите проби разкрива, че ваксината активира кръвни клетки - тромбоцити. Този механизъм се задейства, когато раните по тялото се излекуват, когато кръвта започне да се съсирва и раната се затваря.
    При някои пациенти обаче е било установено, че ваксинацията задейства този механизъм. В резултат на това в мозъка се образуват кръвни съсиреци".
  • 41 Просветен илюминат

    7 0 Отговор

    До коментар #38 от "Майна":

    Грипа се появява в студеното време,когато повечето време хора са затворени и точно от там идва и проблема с хремата и кашлицата,а след като насила затвориха хората и взеха страха им какво изненадващо има,че масово хората започнаха след този шок как ще оцелявам или страх от смъртта да заболяват активирани с една и съща биологична програма?
    Рака на черният дроб е страх от гладна смърт,а липсата на храна свързана с оцеляването нищо чудно да се появи след време както са тръгнали нещата.
    Оцелява не по-умният и интелигентния,а този,който е адаптивен към промяната.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 бжгбфд

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "пенсионер":

    Той ковида по същноста си е това което ние наричаме настинка. Толкова години вече грипни ваканции, пневмонии - всичко това вече го няма. Нямало е година дето да не преминаваме през нещо такова. Аз специално съм толкоз кекав - едно студено газирано да изпия и гърлото ме хваща, все съм хремав. Ама каква е тая простотия как можахме да се оставим тея да ни разиграват по тоз балъшкия начин...
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Майна

    11 0 Отговор

    До коментар #42 от "Просветен илюминат":

    Сигурен съм ,че повечето медици, работещи в БГ не са и чували за Хамер и НГМ, малко са тези, които са родени да бъдат ДОКТОРИ... Не ми се коментира за какво невежество и професионално изкривяване става въпрос...,жалка история..НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ СЕ ПОЯВЯВАТ ПОВЕЧЕ МИСЛЕЩИ И ТЪРСЕЩИ ИСТИНАТА ХОРА
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Кюфтак

    6 0 Отговор
    Това ми прилича като оня виц с ония двамата кебапчии,където единия питал другия да си признаел,какво слага,че чко му се купували?Е,какво да слагам?Слагам л..на,г..на,подправки и...кайма.Аааааамааа ти и кайма слагаш значи.Та така и с тия ваксини само с л..на,г..на и подправки не става
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ххххх

    5 1 Отговор
    Лекуване от лекуването,ремонт на ремонта и т.н..
  • 51 Обесен Язовец

    5 0 Отговор
    В древните текстове описващи лечението на болести, траките казват: ЗАПОЧВА СЕ ОТ ДУШАТА НА ЧОВЕКА. С други думи лечението започва от психиката. Там е скрита болестта, билките са просто придатък! Мислете положително. Допуснете любовта в сърцата си. Вълновото ви трепнение се извисява. Омраза, завист, гняв, страх разболяват! Ванга казваше, гледаш ги от вън здрави, а от вътре гнили! И да вметна, маслото от черен кимион унищожава Ковид - 19 още в зародиш. Тествал съм го. Работи!
  • 52 Д-р Хаус

    7 0 Отговор
    Т. Е. Ваксината е безопасна, ама вече имаме начин как да ви лекуваме от нея?! Пълен фарс. Поне се разбра истината, а и производителят се е съгласил да напише в указанията, че една от страничните реакции е тромбози, с вероятност 3,7%, доколкото разбрах. Някои европейски страни вече установиха, че това се дължи на прекалено силен имунен отговор, срещан при някои хора. За да избегне риска, вече 2 страни са пуснали указания с тая ваксина да се бодат хора над 55г, тъй като при тях имунни отговор е слаб и този риск става минимален. Това е коренно различно от първоначалните твърдения, че ваксината трябва да се слага на лица под 55, за другите не била изпитана.... Но така е, като се правят експерименти в движение, винаги има риск част от опитните мишлета да загинат
  • 53 Екзекутор

    4 0 Отговор
    Избери си присъда- Ковид или ваксина с ковид. Това ми напомня за стария виц с канибалите, дето питали пленниците какво искат- Бонго-бонго(мандърцане) или смърт. Всички избрали първото, само един казал "Смърт". Тогава вожда разпоредил:"Бонго-бонго до смърт"
  • 54 Един Човек

    8 0 Отговор
    Нали беше безопасна!?Сега вече е опасна,ама ние знаеме как да лекуваме пострадалите от нея!!Ако оживеят естествено!!Трудно ми е да повярвам,че ще накарате някой да си я сложи!
  • 55 anonimen

    8 0 Отговор
    Излиза че да те убият с инфаркт или инсулт получен след ваксинация,е нещо напълно нормално,в реда на нещата.Не бойте се,вече знаем от какво мрете!
  • 56 абг

    2 0 Отговор
    Ааа ясноооооо, то естествена реакция било. Е значи не щастниците са умрели от естествена смърт, да не го мислим тогава.
  • 57 кктт

    3 0 Отговор
    След дъжд качулка. Ще чакат да се появят тромбозите и после ще ги лекуват. Да си оправят първо ваксината!
  • 58 Snippet

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Астра Шебека":

    И още не са успели да ви изтепат, ей
  • 59 забрана

    1 0 Отговор
    А тези, които умират в домовете си, далеч от германските клиники? Никой дори не се сеща да изследва дали имат такива мозъчни тромбози.
  • 60 адмирации

    1 0 Отговор
    Браво, на германските учени! Но, как ваксинираните хора които са в домовете си, да разберат, че имат такъв проблем? И не следваше ли ЕМА да спре ваксината докато не се изясни този въпрос, касаещ живота и здравето на гражданите на ЕС?