Last news in Fakti

3 Август, 2021 19:23 16 018 140

Отец Дионисий пред ФАКТИ: Голяма част от протестиращите са гласували за ИТН. За тях разочарованието е огромно

  • отец дионисий-
  • архимандрит дионисий-
  • има такъв народ-
  • протест-
  • 46-то народно събрание-
  • итн

"Какво е основанието на една политическа формация, която е спечелила основната част от доверието на гражданите да смени модела „КОЙ“, да си позволи да покани тези, които не се отричат от Делян Пеевски", пита той

Отец Дионисий пред ФАКТИ: Голяма част от протестиращите са гласували за ИТН. За тях разочарованието е огромно - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Връчването на проучвателния мандат от президента Румен Радев на кандидата за министър-председател на „Има такъв народ“ Пламен Николов в петък – 30 юли, беше съпроводено от протест.

„Този протест не се роди в този ден. Той се роди на 9 юли миналата година и не е спирал.“, това каза пред ФАКТИ гражданският активист отец Дионисий, който участваше в гражданското недоволство тогава. „Имаше периоди, в които около 30 души протестиращи се сменяхме с дежурства пред Съдебната палата. Бяхме там денонощно“, припомни той.

Свързахме се с отец Дионисий, за да говорим за причините за гражданското недоволство преди, по време и след връчването на мандата на „Има такъв народ“, както и по въпроса редно ли е да има нови предсрочни избори.

„В петък сутринта президентът съобщи от Плевен, че в 17:00 часа ще връчи проучвателния мандат. Всички протестиращи сме в непрестанна комуникация - тази основна ядка на продължаващия протест станахме като семейство. Обсъждайки всичко, което се случва, преценихме, че е редно да има протест тогава, без значение кой ще бъде посоченият – дали от парламентарната група на „Има такъв народ“, дали от самия лидер на партията, за евентуален бъдещ министър-председател на страната“, каза отец Дионисий.

Той посочи и причините за недоволството, като първо спомена предлагането на Николай Василев за премиер: „В деня след изборите, всички ние бяхме шокирани от един проектокабинет, воден от Николай Василев. Николай Василев не е човек, зад когото не прозира българското задкулисие, което е свързано не само с Движението за права и свободи, а повече с Държавна сигурност. Какво е било по времето на НДСВ, когато министър-председател беше Сакскобургготски, какви са връзките с Атанас Тилев – това са неща, много меко казано смущаващи. Представянето на подобен проект на кабинет с едни такива хора, за които научаваме след изборите, е повече от разочарование. Държа да кажа, че по-голямата част от протестиращите са гласоподаватели на „Има такъв народ“. Тези, които протестираха пред Президентството в по-голямата си част са гласоподаватели на тази политическа формация от протеста. Хората са си дали гласа не за това, което се наблюдаваше. За тях това беше огромно разочарование“.

Като втора причина отец Дионисий посочи срещата на ИТН с ДПС: „В неделята преди връчването на мандата всички бяхме свидетели на това, че от ръководството на парламентарната група на „Има такъв народ“ беше отправена покана за среща, която се състоя пред очите на всички медии и зрители, читатели и слушатели. Тази среща беше с тези персонажи, които не се отричат от Делян Пеевски. Имам предвид ръководството на Движението за права и свободи. След санкциите по закона „Магнитски“ майка му Ирена Кръстева се отрече от него. Мустафа Карадайъ обаче казва: „Това е мой приятел“. Те свързани лица ли са с приятелите на Пеевски? Какво е основанието на една политическа формация, която е спечелила основната част от доверието на гражданите да смени модела „КОЙ“ - а това е моделът „КОЙ“, защото Борисов и Гешев не са нещо друго освен модела „КОЙ“, да си позволи да покани тези, които не се отричат от Делян Пеевски?“, запита гражданският активист.

„След това наблюдавахме, че „няма да коментират онова, което предстои за изчегъртване“. Терминът „изчегъртване“ е даден именно от тази политическа формация – от „Има такъв народ“. Оттам дойде тази дума, която сега се употребява масово. Това, което изключително много афектира протестиращите граждани е да си представим, че няма да вървим срещу онова, което 12 години бе като най-уродливата част на една българска мафия, зародена още преди 77 години тук и добре функционираща 32 години“, каза още той.

„Започна и нещо, което е странно - от ефира на Българската национална телевизия се чу от представители на „Има такъв народ“, че министър-председателят Стефан Янев си превишавал правомощията като се обръща към политическите формации в Народното събрание освен към политическо говорене, да минават към политически акт, да подписват споразумение.

Кому е необходимо това обостряне в отношенията с едно правителство, за което ние, протестиращите, сме мечтали. Ако се прегледат записите, особено от лятото на миналата година, ще се чуе, че сме искали служебно правителство да провежда избори, а не редовни парламентарни избори след 44-тото НС, провеждани от Бойко Борисов“, посочи още отец Дионисий.

„След това се каза, че не е в правомощията на служебното правителство да предлага актуализация в държавния бюджет. Служебното правителство е напълно пълноценно правителство. Когато Парламентът отсъства, то дори е далеч по-свободно, отколкото едно редовно правителство. В края на краищата това е правителството на държавния глава, който миналата година излезе на 9 юли с вдигнат юмрук и, казвайки „Мутри, вън!“, беше тази институционална подкрепа за протеста, с чиято симбиоза ние постигнахме резултат.

Първо на 4 април въпреки фалшификации и манипулациите, които бяха извършвани и без никакви промени в „Информационно обслужване“, тогава, когато все още всичко беше в ръцете на ГЕРБ, резултатът не беше добър за ГЕРБ. Те не успяха да сформират правителство. След това изборите на 11 юли ни донесоха огромното щастие да видим формация на протеста като първа политическа сила. Още на следващата сутрин обаче ние бяхме в шок, защото чухме името на Николай Василев.

След това атаки спрямо министрите от служебното правителство, които се ползват с висок обществен рейтинг – и министърът на икономиката Кирил Петков, и на финансите Асен Василев, както и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Ние виждаме, че в пленарната зала на Народното събрание тези трима министри бяха подложени на много тежка атака освен от представители на ГЕРБ и ДПС, още и от представители на „Има такъв народ“. Мога да кажа, че ако не беше служебното правителство, „Има такъв народ“ вероятно нямаше да има такъв резултат, знаейки как действа партия ГЕРБ“, смята още отец Дионисий.

„Видяхме и поведение, което не кореспондира с доброто възпитание, от страна на ръководството на „Има такъв народ“ спрямо политическите формации, които също са се родили на протеста и са с ангажимент спрямо протеста – имам предвид „Демократична България“ и „Изправи се.БГ! Ние идваме!“. Това е нещо, което няма как да одобрим. През тази една година винаги сме имали много спорове помежду си, много трудни взаимоотношения, защото сме различни характери, но целта винаги е била една единствена. В един момент обаче не сме убедени в това. Не можеш да провокираш държавния глава да ти даде мандата поради емоцията, в която е вкаран“, каза още той и посочи тази обща цел: „Борисов, Гешев и бойковизмът повече никога да не стъпят в българските държавни институции, а каскетщината да е отстранена демонстративно от българската съдебна система“.

На въпроса дали в настоящия момент е редно да се сформира правителство или да се върви към нови предсрочни избори, архимандрит Дионисий отговори: „Още в четвъртък - в деня преди връчването на мандата, ние поискахме от президента Румен Радев той изобщо да не връчва проучвателен мандат. Това не се състоя, той връчи проучвателния мандат. Конституцията не го задължава със срокове, консултациите могат да бъдат провеждани твърде дълго време, за да може да се изясни докрай кой кой е. Сега отношенията между всички са толкова много обтегнати, че всъщност единствените, които към този момент са щастливи, са тези от мафията. Онова, което ми се струва най-подходящо, е да се отива към предсрочни парламентарни избори с ясното кой кой е, с едно служебно правителство, с някои корекции в него от страна на държавния глава“.

„Едни нови избори ще донесат единствено по-различна конфигурация на вота и вероятно още двама участници в Народното събрание. Вероятно обаче ще трябва да преминем през това, защото не сме били почтени помежду си“, допълни отец Дионисий.

„Нашето недоволство е провокирано основно от срещата, инициирана от „Има такъв народ“, с ръководството на ДПС. Те и до ден днешен не са се извинили, а ние поискахме това извинение в деня преди протеста. Къде да бъдем, освен пред Президентството? Има хора, които са по-емоционални и отправяха към тях тези думи, които могат да се възприемат като неприятни епитети, но това е естественият ход, на улицата нещата се случват така“, каза още той.

„И аз се чувствам предаден. Всички се чувстваме предадени. Наблюдаваме повече подмяна, отколкото промяна. Оттук нататък може да предложат и ангели - херувими и серафими, за кандидати. Доверието обаче няма как да се върне. То изчезна. Доверието е като счупена ваза – колкото и да я лепите, тя ще тече“, завърши отец Дионисий.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 125 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    175 79 Отговор
    Отец Дионисий патриарх!

    Коментиран от #19, #29, #30, #32, #37, #46, #49, #68, #75, #115, #128

  • 2 замислен

    78 126 Отговор
    Имаше избори но ДБ и "мутри вътре" се изложиха, те са на опашката от към гласове.
  • 3 Гост

    86 13 Отговор
    АМИН.....

    Коментиран от #65

  • 4 choko

    121 13 Отговор
    А защо НЕ сте гласували за Вашите хора от Изправи си-Мутри вън?!
  • 5 Веско

    192 30 Отговор
    Ужас. Дано този кабинет не бъде гласуван, защото жална ни майка.
  • 6 ...

    120 77 Отговор
    НЕОФИТ ДА ХОДИ НА М*ЙНАТА СИ, ОТЕЦ ДИОНИСИЙ ЗА ПАТРИАРХ ВЕДНАГА
  • 7 шумкари

    62 171 Отговор
    Отец Дионисий е комунист, съветска подлога.

    Коментиран от #71

  • 8 Фатих

    117 49 Отговор
    Аз гласувах за партия "Възраждане"
  • 9 Абе

    25 67 Отговор
    думкай се бе соросоид

    Коментиран от #21

  • 10 Все нискоинтелигентни

    51 92 Отговор
    хорица , объркани от мафиотските игри на един......... президент и мафията със засегнати интереси в престъпността !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Песимист

    97 21 Отговор
    Стадото отново избра ГАЕПИ №2
  • 13 KoP

    17 43 Отговор
    Мескин си ти чернилkо, дано го усетиш на 2,3 пръста под ооашката...
  • 14 Александър Попов

    115 11 Отговор
    За нАс,коИто не сме гласували за тези КЛОУНИ разочарованието е още по -ОГРОМНО!!!
  • 15 мислещ

    73 8 Отговор
    Така е, като продължават да се връзват на опорките "Само тия могат да спрат еди кой си, няма смисъл да се гласува за друг" и "Тия едва ли ще влязат, за какво да си хабим гласа за власт. Второто няма какво да се коментира, обаче първото е ключово, защото когато на някого изградят образа на имащия силата да спре еди кой си, "естественият избор" и т.н., то това е сигурен знак, че е задкулисието/статуквото.
  • 16 Сатъра на Хана

    37 14 Отговор
    Общото между Ахмет Исмалов Ахметов ( прекръстил се на Ахмет Демир Доган) и Земфир Яшаров Сакскобургота - Живков , е че майките са имм говорели влашки (копанарски) и земфирьовски
  • 17 КОТарАК

    27 50 Отговор
    много приказки попе..по делата им ще ги познаете'' още не са почнали да работят и са оплюти отвсякъде... доста глупав народ сме наистина. 30 залагаме на тикви , царчета и всякаква паплач и чак към края на мандата им разбираме какви са. тук , ако не мине това правителство идва ТИКВУН наново-да се свършваме , няма смисъл

    Коментиран от #23

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Друг Софиянец

    69 80 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Какъв отец е този? Той е нелигитимен и отлъчен от църквата. Обикновен гей и брада и расо.

    Коментиран от #22, #24

  • 20 Вуйчо Владика

    30 59 Отговор
    Разочаровани са тия за които няма столове да седнат или да станат владици. Ей, аман от "критици" гледащи да се доберат до софрата !
  • 21 мислещ

    54 12 Отговор

    До коментар #9 от "Абе":

    Я кажи колко се кефиш на ромското министерство.
  • 22 Вуйчо Владика

    36 26 Отговор

    До коментар #19 от "Друг Софиянец":

    Попче - пиротехник ! :))

    Коментиран от #27

  • 23 мислещ

    54 15 Отговор

    До коментар #17 от "КОТарАК":

    И, викаш, да продължим да чакаме края на мандатите им, че да ни "светне" какви са, а? Дотогава да си затваряме очите за всичките безобразия, престъпни биографии и т.н.?

    Коментиран от #28

  • 24 Последния Софиянец

    51 35 Отговор

    До коментар #19 от "Друг Софиянец":

    Това което казваш е само в негова полза , Благодаря!Това че не го търпят мазните попове с ланците и златните часовници говори добре за отец Дионисий.

    Коментиран от #44

  • 25 Анджело

    37 42 Отговор
    Аз съм от протестиращите но гласувах за когото трябва ДБ

    Коментиран от #34, #50

  • 26 Иво

    42 59 Отговор
    Защо тази малка група от жълти книжки предвождана от разпопен поп още не са в Курило на лечение?? Може би защото са ударната група на Фуражката хаха🦍🦍🦍🦍🐵🐵🐵🐵

    Коментиран от #33, #54

  • 27 Последния Софиянец

    24 16 Отговор

    До коментар #22 от "Вуйчо Владика":

    Да направи една бомба,а аз ще я занеса в Малкото НДК.
  • 28 КОТарАК

    20 21 Отговор

    До коментар #23 от "мислещ":

    не-викам да върнем Симеон 2/ той няма престъпна биография , не е свързан с ДС и сараите и ще ни ОПРАВИ
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Разпопения хаха

    22 21 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    За кражби и корупция!!!!!! Следствен 😂😂😂😂

    Коментиран от #39

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 светулката

    12 14 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Или най малко владика,на врачанската епархия.

    Коментиран от #38

  • 33 Последния Софиянец

    34 30 Отговор

    До коментар #26 от "Иво":

    Когато след изборите Гешеф беше замислил провокация срещу Радев ни се обадиха посред нощ да идем да пазим президентството.Само на нас има Радев доверие.Всички други са предатели на Доган и Тиквата.

    Коментиран от #35, #74, #132

  • 34 Ще гласуваш

    22 16 Отговор

    До коментар #25 от "Анджело":

    Прокопоко затова ти плаща

    Коментиран от #52

  • 35 Тоя нали

    26 34 Отговор

    До коментар #33 от "Последния Софиянец":

    Фигуранта е пътник чао
  • 36 5555

    23 38 Отговор
    Хубаво е че сте протестъри, но е още по-хубаво да имате мозък у главите. ИТН никого не са предали - просто вие кухи лейки кълвете на всякакви опорки срещу ИТН.

    Коментиран от #40

  • 37 Историчка

    10 23 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Първо трябва да се поправим грешката на комунистическите патриарси, които не канонизираха поп Андрей - защитник на народа през 1923!

    Коментиран от #53

  • 38 Абе ей

    16 4 Отговор

    До коментар #32 от "светулката":

    Какво общо има тоя с Враца
  • 39 Последния Софиянец

    33 25 Отговор

    До коментар #30 от "Разпопения хаха":

    Тлъстите попове усещат че се обръщат нещата и вече искат да се сдобрят с Дионисий.Скоро и в Синода ще има чегъртане.

    Коментиран от #41, #45, #119

  • 40 Дб затова

    15 10 Отговор

    До коментар #36 от "5555":

    Им плаща
  • 41 Хаааа

    15 10 Отговор

    До коментар #39 от "Последния Софиянец":

    Не ме разсмивай. Говориш глупости а те имах за умен пич

    Коментиран от #48

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 681

    30 17 Отговор
    гласуваш за славун - получаваш корнела
  • 44 Ти видя ли

    27 10 Отговор

    До коментар #24 от "Последния Софиянец":

    Лукса в който живее Разпопения корумпиран
  • 45 Защо го

    17 3 Отговор

    До коментар #39 от "Последния Софиянец":

    Слагат в коментарите Дионйсии от Враца. Той няма нищо общо с града
  • 46 НЕЕЕЕЕЕЕЕ МАЙН ГОТ

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ПАПА 👬👬👬👬👬 👭👭👭👭
  • 47 Бай Вълчан

    25 13 Отговор
    Абе тоя да не е новия Фори Светулката?
  • 48 ХИИИХЙЙЙ

    7 1 Отговор

    До коментар #41 от "Хаааа":

    НЕ МЕ РАЗСМИВАЙ..............РЕНЕ АРТОА Е ПО_УМЕН🍴🍴
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ГЕРБ

    13 9 Отговор

    До коментар #25 от "Анджело":

    Тъ# МЕТЕЖНИК сега го духа##
  • 51 Българка

    20 15 Отговор
    Публикувано във факти.бг: тази основна ядка на продължаващия протест станахме като семейство" , Изобщо не сте КАТО семейство, вие сте си семейство, от тия модерните мъж1 и мъж2. Вместо да се скрие, че го разпопиха, тоя още се пише поп, ама не е.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Анджело

    18 8 Отговор

    До коментар #37 от "Историчка":

    Всички удобно са забравили антифашисткото въстание 1923 г. Щот то в Бг фазишъм е нямалл
  • 54 Психо от Курило

    13 23 Отговор

    До коментар #26 от "Иво":

    Абсолютно точно попадение, не може би , а са ударната група на Фуражката

    Коментиран от #60

  • 55 ПУТИН

    37 5 Отговор
    ПОПА Е ПРАВ, ЗАЩО ГЛАСУВАХТЕ ЗА ИТН? ЩОТО ВЕЧЕ ГИ НЯМА ВОЛЕН, БАРЕКОВ, ЯНЕ, ЖОРЖ..? ТИЯ СЕ РАЗМИНАХА НО ЧАЛГАРЯ СПЕЧЕЛИ И СЕГА ЧАКАМЕ ПРОМЯНАТА, С ДПС НАЧЕЛО.

    Коментиран от #79

  • 56 4у4748

    34 8 Отговор
    Абсолютно верни думи, всеки нормален човек се чувства излъган от ИТН, дори и да не е гласувал за тях. Връщате мандата, искаме си СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО!
  • 57 е много бе

    16 15 Отговор
    вие се изкарахте 5 милиона протестиращи само 300 000 протестиращи толкова са гласували за партиите на протеста дори и за Слави да са гласували пак сте един милион малцинство наложихте се на всички останали
  • 58 cpv

    14 19 Отговор
    Тоя продажен поп,още ли виси на площада? Сигурно чака да получи някоя висока длъжност!
  • 59 Отец Дионисий

    21 16 Отговор
    Голяма част от протестиращите са гласували за ИТН, но има и такива, като Последния Софиянец, които са гласували за ДПС срещу 100 лева.

    Коментиран от #66, #76

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ТОЗИ ПОП

    7 20 Отговор
    Е ОРТАК НА МУТРАТА ОТ СИК И ШАЙКАТА И ОЩЕ ИМА ПРОБЛЕМИ С ПОЛОВАТА СИ ОРИЕНТАЦИЯ , НЕСИГУРЕН ОТ КОЯ СТРАНА Е
  • 62 moiraine

    22 0 Отговор
    Всеки може да бъде глупав колкото си иска. На територията глупостта е национален спорт.
  • 63 Боби

    14 16 Отговор
    Този Дионисии не е ли от свитата на Мая Галева?

    Коментиран от #67

  • 64 да питам

    17 15 Отговор
    Абе , отеца , отец ли е ?! Чувам , че са му прибрали свидетелството ...🤭
  • 65 Помак

    27 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Отче отче, каква я мислехме каква стана... Копие на мутромафията..
  • 66 Абе ,

    10 4 Отговор

    До коментар #59 от "Отец Дионисий":

    Ти не разбра ли , че дрътия Софеанец е от тия , които дават най- много ...🤔
  • 67 БСП на Бунището

    10 19 Отговор

    До коментар #63 от "Боби":

    Тва са протестърите на Божков Черепа и Летеца ..И понеже в правителството на ИТН и Слави няма НИТО ЕДИН компрометиран от предишни Управления и пак тръгват да прегръщат член95 от НПК с 10 до 20 години или Доживот за Бунт срещу Законно избрана Власт....
  • 68 ха ха хаааа

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Абе , ти и Мангъра го правеше здравен министър ..🤭😁😁
  • 69 Петко

    20 6 Отговор
    Трябва чавка да ти е изпила мозъка за да повярваш че Слави и хора от неговия калибър, могат да направят нещо добро за държавата. То е същото като да гласуваш за герб, комунистите или псевдо патриотите.
  • 70 потрес

    16 12 Отговор
    Къф отец е тояпедееаст бе хахаааа
  • 71 Ама то щот...

    17 10 Отговор

    До коментар #7 от "шумкари":

    ...Другаря Борисов не е Дърта Комуняга от Живково време...?!?!
  • 72 някой

    8 8 Отговор
    Който и да дойде все на някой няма да му изнася
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 А Ми

    11 13 Отговор

    До коментар #33 от "Последния Софиянец":

    Ти си предател отишъл да пази платемия президент
  • 75 ДА БЪДЕ

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Слава във висините Богу, на Земята мир и между човеците благоволение! Отче, благослови!
  • 76 Дааа

    9 6 Отговор

    До коментар #59 от "Отец Дионисий":

    Право в десятката
  • 77 Матей

    11 6 Отговор
    А я комУ говорЯ!?Казвах ли ви че ще стане така,та какво ще чакаш от слави и какъв трябва да си за да му се възхищаваш,мутрафон или негодник или пък тъп недодялан пън?Нейсе,да гледаме напред да не се повтарят подобни ошибки.Така е като липсва истинско народно движение анти-мафия с развита структура.Има движения като Възраждане и Боец,за а остават под чертата,значи нещо съществено липсва,например че пропуснаха да оглавят протеста и на тяхно място се намърдаха слави енд мая.Сега трябва да почват всьо с начале.
  • 78 Един

    9 13 Отговор
    Отец е на небесата къв Отец си ти!
  • 79 Кое ни е наред

    18 4 Отговор

    До коментар #55 от "ПУТИН":

    60% от говедата НЕ гласуваха! Толкоз си можем!

    Коментиран от #81

  • 80 Излъган

    22 8 Отговор
    Няма да има милост към Слави предателя и за Бойко Българоубиеца също.
  • 81 Искаме Бойко

    14 24 Отговор

    До коментар #79 от "Кое ни е наред":

    Защото НЯМА лидер освен Бойко! Но вие пак си направете избори и се очудвайте когато резултатът ще е същия. Сега пък с Делта кризата която се задава как ще се олеете, не е истина. И няма да може да обвините пак Бойко!

    Коментиран от #86

  • 82 Аврам Аврамов

    12 13 Отговор
    Какъв 'Отец' е този мъжеложец?
  • 83 Загубени души

    15 18 Отговор
    Алоу вижте се бе смешкииии! Свалихте Бойко и сега какво? Не можете да намерите нито свестен премиер, нито правителство. То затова първо сее мисли после се кряка 'оставка', ама къде ти толкова мисъл у вас. Просто нямате интелект да се 'оправите' дори и след 100 години.
  • 84 Бах

    7 12 Отговор
    Този Отец е много знаещ . Църквата е отделена от държавата и не трябва да взима участие в случая . НЕ СТИГА ЧЕ ХРАНИМЕ ДЪРЖАВАТА , ТА И ЦЪРКВАТА . От църквата никой няма интерес и полза , излишни разходи . В други времена мястото на подобни попове е в БЕЛЕНЕ . Това важи и за другите религии. На такива глупаци мога да им покажа как се спасява душата . Бой , Бой Бой...

    Коментиран от #87

  • 85 Отвратен

    28 4 Отговор
    На мен акъла не ми го побира как Слави обра протестния вот. Слави нито се е мяркал на протест, нито е изказал позиция и народа пощуря да гласува за него. Не мога да разбера как здравимислещи хора повярваха на този...Аз никога не съм го харесвал нито като човек, нито като шоумен да не говорим, че това е човек издигнал се благодарение на политици и мутри. Сега вече поне показа на всички открито що за стока е. ПРОМЯНА няма да има хора ще има да чакате!

    Коментиран от #90

  • 86 вземи си го

    7 7 Отговор

    До коментар #81 от "Искаме Бойко":

    ти го искаш но не и народа. Взимай си го на нас не го натрапвай!
  • 87 Този човек

    13 5 Отговор

    До коментар #84 от "Бах":

    отдавна не е в църквата, а е с Бога. Много интелигентен, ерудиран и почтен духовник, за разлика от ДС агентите от клира.

    Коментиран от #116

  • 88 чалгари вън

    15 4 Отговор
    Прав е. Не е достатъчно да свалиш един диктатор. Трябва да се смени и системата!
    Това не е смяна, а продължение на системата!
  • 89 Еййй Така

    5 15 Отговор
    Че какъв ОТЕЦ е този?????? На кого е дал живот, надежда, вяра?????

    Коментиран от #96

  • 90 Защото

    15 5 Отговор

    До коментар #85 от "Отвратен":

    излъга възрастните, че подкрепя Радев, докато Нинова си траеше. А сега ще си издига свой. Инженерът на ИТН се казва Доган, Пеевски, Гешев, Цацаров, и други известни мутри.
  • 91 pepi777

    15 7 Отговор
    Мисля, че е редно да се направи едно разяснение. Много хора харесват служебното правителство и ми пишат дали не може то да остане. По Конституция обаче то не може да остане на власт - назначава се от президента само за периода, в който няма парламент и излъчен от него кабинет.

    Коментиран от #92

  • 92 може

    11 5 Отговор

    До коментар #91 от "pepi777":

    Може да остане ако например първата политическа сила предложи същото правителство и то получи нужната подкрепа в Парламента. Това закона не го забранява нито конституцията

    Коментиран от #98, #129

  • 93 Отец Викентий

    3 9 Отговор
    Плебеите (материала) не споделят твоята набожност. За Отвъдното ще си говорим друг път, сега за настоящето!
  • 94 Махмуд

    8 16 Отговор
    Я га харесвам тая булка Дионисий .
    Чок Гюзел! Познавам я от градинката пред банята! Палавница ми в тя
  • 95 Райна княгиня

    18 5 Отговор
    Повярвахме на Слави че ще махне безумието измисления ковид но и той се продаде и връщат мерки и затваряне на хората и бизнеси

    Коментиран от #111

  • 96 Не е Отец а е С'ОРО'СП'ИЯ И ПЕ'ДЕ'РАС

    7 11 Отговор

    До коментар #89 от "Еййй Така":

    РАЗПОП'ЕН Г-ей
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 провал

    10 4 Отговор

    До коментар #92 от "може":

    А ако Слави беше направил това рейтинга му щеше да скочи до небесата. Но изглежда има много силни други зависимости и са му казали друго! Това на господарите му не е изгодно!
  • 99 Протестиращите

    5 11 Отговор
    са паднала маса видяхме ги !
  • 100 отец Тръндафорий

    3 11 Отговор
    Обичам баба Гуси
  • 101 Голем смях

    6 14 Отговор
    Този вазелин какъв се явява.Мното на сериозна се взема.Май ще гори в АДА.
  • 102 МЕСТНИЯ

    7 4 Отговор
    ЩЕ ИЗЧАКАМЕ ДА ВИДИМ ИЗЧЕГЪРТВАНЕТО НА ИЗЕДНИЦИТЕ ДАЛИ ЩЕ СТАНЕ. КАЗАХ РЕФЕРЕНДУМИ ПРОМЯНА ЗАКОНИ КОНСТИТУЦИЯ . АКО НЕ ВЕЛИКО НАРОДНО САБРАНИЕ И ПРЕЗИДЕНСКА РЕПУБЛИКА. ЧЕ НЕЩО МНОГО ПОЛ.ПАРТИИ УПРАВНИЦИ И НЕЩО ТОЯ МОДЕЛ Е ВРЕДЕН ЗА БГ НАРОД.
  • 103 Може би трябва...

    9 2 Отговор
    Отче Анатемосай ги!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 достойнство

    7 9 Отговор
    ИНТЕРЕСНО МИ Е КАК СЕ СЪЗДАВА ТАКОВА ЧОВЕШКО ПАДЕНИЕ.КАКЪВИ СТЕ ВИЕ 30 ЧОВЕКА ЗА ДА ГОВОРИТЕ ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД?ИСКАЛИ СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ОРГАНИЗИРА ИЗБОРИТЕ НО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ПОКАЗА,ЧЕ НЕ ИСКА ФИГУРАНТА ДА ОРГАНИЗИРА ИЗБОРИТЕ И НАРОДА МУ ГЛАСУВА ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ-НАЙ СЛАБА АКТИВНОСТ НА ИЗБОРИ ДОСЕГА .А ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПАРТИИ НА ПРОТЕСТА СЪБИРАТ-15% ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС.БЕШЕ ЯСНО ЧЕ ТОЗИ МЕРКАНТИЛ-ФИГУРАНТ ЩЕ СЪСИПЕ ДЪРЖАВАТА.ЗАЩО НЕ ПИТАТЕ ЗА КРАЖБИТЕ НА СЛУЖЕБНИТЕ МИНИСТРИ-ВСЕКИ ДЕН ИЗЛИЗАТ ОФИЦИАЛНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ТЯХ

    Коментиран от #110

  • 106 оня с коня

    4 9 Отговор
    Тоя ОТДАВНА Разпопен поп/нещо като Дисциплинарно уволнение/ след като продължава да си носи Униформата/Расото/,ясно що за стока е.А колкото до Изявлениата му в които обвинява ИТН че са излъгали Гласоподавателите си,ще задам риторичния въпрос:КОЛКО НАГЪЛ И "ГЬОН СУРАТ" трябва да е подобен Брадат индивид,че да прехвърля Вината на Чужд гръб/на Слави на гърба/,след като точно Попа,Мая,Хаджигенов и Отровното трио бяха Двигатела на Протестите,точно ТЕ подлъгаха Протестиращите да гласуват за ИТН и след като стана Ясно какво представлява Партията на Слави,следва да си понесат ЛИЧНАТА ОТГОВОРНОСТ!И да е ясно НЕ Слави,а изброените от Мен Лица са виновни за подвеждането на Митингуващите,Те Излъгаха хората на Площада да гласуват за ИТН.И е казано:Не е луд който яде зелника,а който му го дава!
  • 107 Само

    10 4 Отговор
    стискам палци за ЯНАКИ СТОИЛОВ да свърши нещо за освобождаването на ГЕШЕВ и тово,че няма ценз за този пост.И благодаря на РАШКОВ за смелостта и компетентността.И каква ирония служебното правителство компетентно и работещо с АСЕН ВАСИЛЕВ,чийто някогашен партньор каза,че е много,много умен и употреби думата гений някои се вкиснаха и продължиха да плюят,на други от инт пък им попречи брилянтната усмивка и успехите на ПЕТКОВ.Ами мизерници от итн ,така ли ,вярно ли е КАРИМАНСКИ ,че е управлявал банката на ГЮЛЕН-ДЕМИР -БАНК,банката на ПЕТЯ СЛАВОВА със скандална слава и с колко декара земя и имот в МОРСКАТА градина.Нали плюете и вас ще плюем .И сега КАРИМАНСКИ ЩЕ ГО ПРАВИМ гуверньор на БНБ.ЕДИН само още не съм чула от ИТН да плюе и това е предложения за финансов министър.Той вероятно е от друга класа и няма място между тия боклуцЧовек махай се,докато не си се омаскарил с тези бродяги.

    Коментиран от #130

  • 108 Сиромаха

    8 1 Отговор
    Ако министър се става с участие в протестите, Йоло Денев да е премиер!
  • 109 Конник

    2 8 Отговор
    Време е църквата да го отлъчи тоя фалшив поп.
  • 110 ХАН КРУМ

    4 5 Отговор

    До коментар #105 от "достойнство":

    ТА КЪДЕ СА ОФИЦИАЛНИТЕ ДОКУМЕНТИ,ДА НЕ БИ ДА СА В ДУБАЙ ,БАРСЕЛОНА ИЛИ ПОД ПАЧКИТЕ С ЕВРА, В САМОЛЕТИТЕ С ПИЛЕШКО И ФУРМИ ,В СТЕНАТА НА НЯКОЙ ЯЗОВИР, В АСФАЛТА НА НЯКОЯ МАГИСТРАЛА, В НЯКОЙ КАРТЕЛ ПО САНИРАНЕ ИЛИ ПОД НЯКОЕ СРУТЕЩЕ,СВЛАЧИЩЕ. ИЛИ ПЪК ПОД ПАДНАЛАТА ОГРАДА НА ГРАНИЦАТА ,ПОД ТУРСКИ ПОТОК ИЛИ АЕЦ БЕЛЕНЕ, А МОЖЕ БИ В КТБ ИЛИ ББР,В ИЗТОЧВАНЕТО НА НЗОК И КЪДЕ ЛИ НЕ?ТЪПИ СТЕ КАТО СОБСТВЕНИЯ СИ ЕДНОКНИЖЕН ВОЖД ЩОМ ТОЙ ВИ Е КУМИРА И ВЛАСТЕЛИНА. ПО ЦЯЛА НОЩ БЪЛНУВА"ЗАЩО НЕ МОГА,КАТО РАДЕВ?СИГУРНО ЗАЩОТО СЪМ ПРОСТ ,ПЪК ТОЙ НЕ Е? НЕ САМО ТОВА ,ТОЙ И ПРЕЗ ДЕНЯ БЪЛНУВА ДАЖЕ И БУДЕН И ТО ПРЕД МЕДИИТЕ.
  • 111 Фаро

    4 6 Отговор

    До коментар #95 от "Райна княгиня":

    Слави още не е на власт какви промени искате.Все още управлява служебното правителство и разкъсани герберски банди
  • 112 Гръч

    4 10 Отговор
    Отче не заблуждавай хората не познавам нито един разочарован гласувал за ИТН.Има малко изнервени и леко ядосани,но като цяло ще изтърпим началото на тяхното управление и ще видим.Ние които бяхме на протестите и подкрепихме ИТН сме си запазили правото и да ги свалим.Вие проповядвайте религията и докажете,че сте посредник между бога и хората а не да ми ръсите сплетни и интриги.Заради поповете не влизам в църква,защото не вярвам,че те вярват така като повелява истината
  • 113 Механик

    4 3 Отговор
    Аз, макар и възмутен от наглостта на управлението на България в последните 30 и кусур години, макар и да желая възмездие за тия, които бяха на власт в последните 12 години, АЗ не отидох да гласувам, защото видях, че бабикяни, павияни, славита, радевци, прокопита, черепи и прочее са не БОРЦИ за нашите, български правдини. Знаех и в последствие се убедих, че те са не само част от статутквото, а са част от него, която просто иска да прелапа от баницата наречена БЪЛГАРИЯ.
    Тия хора са службогонци и са проводници на ЧУЖД интерес. За възможността да управляват и крадат, те тичаха по разни посолства и ОБЕЩАВАХА благинки на чужди държави.
    Съжалявам такива като Последния Софиянец, които бяха ползвани и ИЗПОЛЗВАНИ. Всички на които те разчитаха, ги предадоха. Чакаха Кьовеши, тя им се изсмя в очите. Дойде служебно правителство, което почти месец криеше как американски войници се се подиграли и застрашили живота на български трудещи се. Скриха истината за самолета. По цял ден говореха за това каква корупция има, а никога не подведоха под отговорност. Говорят за принудителни ваксинации...
    Да изреждам ли още?
    После дойде Слави. Нареди една камара грешки. Предлага за министри хора, които са поданици на чужди държави. Не само поданици, ами и в управленито на държави-офшорки!
    Вие както искате, но аз за тия хора не гласувам доверие!

    Коментиран от #118

  • 114 сфвеърдтуреф

    5 4 Отговор
    В нормалните държави комунистически 0тпадъци и сектанти като Трифонов щяха да ги разчекнат още в момента когато откажат да се явят пред хората за мнение и отчет. не мога да повярвам как може да има нормални хора които да гласуват за това нищ0жество и неговата измислена партия правеща всичко възможно за да запази пипалата на ДПС и ГЕРБ в управлението. Те се мъчат с всички сили да размиват гласовете на народа за да няма истински удар по досега управлявалата мафия. Трифонов да дава обяснения защо иска да вкара човека на Миро - мършатаа в замеделското министерство и подчинения на Цацаров масон в МВР. Страшно падение за тоя народ да допусне такъв измамник да подмени волята му. СРАМ, СРАМ, СРАМ !
  • 115 Пешо-брадата

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Естественн, че Митко-Патриарх. Нали затова напъвате. За власт и пари.......
  • 116 Бах

    4 3 Отговор

    До коментар #87 от "Този човек":

    Вероятно е умен и почтен . Но тези от ДС вече са над 80 годишни . Къде Ви се привиждат бивши такива . Някога Комунистите "раждаха" във времето постоянно борци срещу фашизма до1989г. при положение че ВСВ е свършила отдавна . Така , че да си оправим държавата.
  • 117 бай Даньо

    5 3 Отговор
    Живота не предлага друго за глупаците освен разочарование на всяка крачка . Но те са лесни утре ще прегърнат бодро следващата глупост и пак напред дори междувременно да са направили кръгом. За по разсъдливите е трагедията да гледат и да участват в тая уморителна моронска игра. НА БЪЛГАРИЯ НЕ И ТРБВАШЕ РЕВОЛЮЦИЯ СЕГА и една от причините е че няма хора който да я извършат добронамерено и от там всеки революционен плам превръща обществото в истеризирана тълпа работеща агресивно против собствения си интерес. Ако бяхме изтраяли още 10 години и поне още едно удвояване на заплатите ( след почти утрояването при 12 години ГЕРБ) България щеше да е принципно друга държава . Тогава с 1500 евро СРЗ чиновниците щяха да си гледат работата, докторите да не се излагат за 50 лева подкуп, децата да имат мотивация да учат защото високите заплати на инженери и доктори ще станат още по високи , вервай ми .... принципно различна държава! И това щяхме да постигнем въпреки треските за дялане на Бойко и ГЕРБ. Сега рискуваме да се въртим в кръг 10 години и да сме пак на същото положение . Ха честито!
  • 118 069

    3 5 Отговор

    До коментар #113 от "Механик":

    И като не гласува, знаеш ли, че ти преразпределиха гласа? Може и към ДПС да е отишъл. Гласувайте бе хора! Не се влияйте от тъпи продажни социологии. Има много други партии като избор, по Евроком имаше цяла поредица истински предизборни дебати, ама вие гледате БТВ и Нова, които ви облъчват нон-стоп.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Зайко Байко многознайко

    0 2 Отговор
    Всичко което става в милата ни Татковина надминава гръцките трагедии, Шекспировите драми, световните комедии , корупцията се окаэва , че е основна опорка на всички правителства до сега! Червени, сини, оранжеви, пембени, шарени и т.н. Какво ли не видяхме в последните месеци, окаэва се обаче , че това е само върха на корупционният айсберг! Белене, гьол в който са эагробени милиярди, които сега ще бъдат вэети от народа с респективно увеличение на енергоиэточниците! Трябва да плащаме дори и т.н. Carbon Footprint на Мариците, , " Дънди Прешъс и т.н. и т.н. Правителството на Тиквоций Едно ни доведе до поредната национална катастрофа! Оставя ни на прага на Шенген с цървули в ръка и в очакване, че "ня КОЙ " ще ни оправи!! Най-пагубното качество эа народната памет е эабвението, эадушени във битовиэми не виждаме как ни поставят все по тежки окови, пранги и хомоти! Эатова върховенството на эаконът трябва да се спаэи и виновниците да бъдат поставени в эатвор!

    Коментиран от #134

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Зайко Байко многознайко

    1 3 Отговор
    эа да эапаэят синекурните си длъжности эаедно със семействата си ще гласуват эа него. Едва ли има друга държава в ЕС с толкова полицаи на глава от населението? Эа мен неэависимо в каква система работят, полицаите са хрантутници и параэити , но са така нареченото необходимо эло. Ужасното в България е , че хем са много ,хем са корумпирани до дъното на костния си моэък! На всичкото отгоре са добре охранени и както Бацето ви каэва с маэнинка! Эапомнете, че всеки иска да пее (това се отдава на малцина Богоиэбрани обаче), но никой не иска да копае картофи и да ниже тютюн)!
  • 125 чекмедже 2

    2 5 Отговор
    сорос и гроб плащат, плюенето по ИТН продължва..защото не искат да се прави коалиция...с никой...и така да прекъснат лошите практики..но няма как..нека лапането да продължи..
  • 126 арахангел

    5 2 Отговор
    цитирам гн.Иво Сиромахов (по памет)- ако участието в протестите е критерии за служебен пост то йоло денев да е заел поста на премиер (Господи , прибери си верисиите )

    Коментиран от #127

  • 127 цртсфй

    1 2 Отговор

    До коментар #126 от "арахангел":

    Тогава няма да се кичат с прозвището партия на протеста а с партия на ДПС и ГЕРБ
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 може

    3 1 Отговор

    До коментар #92 от "може":

    и да се вземете с pepi777 и да си говорите глупости до безкрай!
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Биби Еврокюлчев

    3 1 Отговор
    Тоа па клесар се изказа! Ми те са повечето пемберуги простотестиращите, ка че са непреатно изненадани? Я глей Курнела ка и потекоха лигите! Ако им подложи киферица болнио обрасняк може кичара да мо поникне!
  • 132 Здрав разум

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Последния Софиянец":

    Ясно. Сержант от запаса. Досега се чудех отде се взе такъв ресторантьор - общественик.
  • 133 Пройко

    3 3 Отговор
    Дамаджаната да си влиза в правомощията и да въведе ред в държавата.Имаме легитимно избран парламент и не може някакви гей разпопени псевдопопове да правят размирици и да всяват смут в страната.Още повече, че финансовата криза и ковид епидемията са зад ъгъла.
  • 134 Здрав разум

    1 1 Отговор

    До коментар #122 от "Зайко Байко многознайко":

    Глупости на търкалета. Белене е персонална далавера на Станишев. Затова прави референдум, Костинбродската далавера и кабинета Орешарски. Мариците бяха обвързани с американците при Костов. ВЕИтата бяха привилегировани със закона Корнезов /БСП/ и държавата се задължи 25 години да изкупува тока на преференциални цени. БЕХ беше създаден при Станишев и веднага се набута с 2 млрд. заем. Още го помня как обясняваше, че това е търговско дружество и ще си плаща само, без участие на държавата. Аман от плитки пропаганди стои.
  • 135 антигерб

    2 3 Отговор
    Прочетох го цялото . Прав е отец Дионисий - НОВИ ИЗБОРИ !
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Сульо

    0 3 Отговор
    Къв отец е този? Разпопен е и му е забранено да служи!
  • 138 Анонимен

    0 1 Отговор
    Нищо че Мика заглади косама в НС, но бих я заменил с Отец Дионисий.
  • 139 Лана

    0 2 Отговор
    Този е прикрит евреин. Не го слушайте
  • 140 Баш софиянец

    0 1 Отговор
    Слави успя да постигне рекорд за бързо разочарование. За 1-2 месеца успя да се омаже до козирката. Ама себе си да омазва колкото си иска. Лошото е, че съсипа усилията на десетките хиляди протестиращи миналата година. Жалка история!