ФАКТИ.БГ
  • георги георгиев-
  • боец-
  • гражданско сдружение боец-
  • севдалина арнаудова-
  • главен прокурор-
  • иван гешев-
  • цум-гейт

Георги Георгиев, БОЕЦ за ФАКТИ: “Pi ar Sevi Boiko” е вторият “ЦУМ-гейт”

"Очерта се ролята на Севдалина Арнаудова като човека за контакт между главния прокурор и Борисов", посочи Георгиев

Публикувана: 15 Септември, 2021 14:25
42 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4596
Георги Георгиев, БОЕЦ за ФАКТИ: “Pi ar Sevi Boiko” е вторият “ЦУМ-гейт” - 1
Снимка: ФАКТИ
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4 от 49 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“Реакция имаше и то бурна, но неадекватна според мен. Това стана един повод за шеги и закачки. Упражнихме се по красноречие и общо взето реакцията мина под този знаменател. Този случай обаче не е нито смешен, нито повод за шеги. Това е нещо изключително сериозно”.

Така председателят на гражданско сдружение “БОЕЦ” Георги Георгиев коментира пред ФАКТИ реакцията на обществото спрямо случая “Pi ar Sevi Boiko”.

Припомняме, че на 10 септември по време на заседание на парламентарната Комисия по конституционни и правни въпроси главният прокурор Иван Гешев и пиарът на Бойко Борисов - Седвалина Арнаудова, провеждаха писмена чат комуникация. Това беше документирано с редица кадри от присъстващи в залата. По-късно Арнаудова коментира, че с Гешев се познават отдавна и по време на комисията обсъждали кой се изказва. Главният прокурор все още не е коментирал случая.

“От “БОЕЦ” припомнихме двата ни сигнала до Главна прокуратура срещу Севдалина Арнаудова. Единият е по обвиненията на Божков, че тя е служила като куриер на подкупите, които той е давал на Борисов в размер на десетки милиони левове. Вторият сигнал беше по разследване на Атанас Чобанов за придобитото от Арнаудова имущество в размер на над 1,4 милиона лева и за произхода на тези средства. Тези сигнали са от миналата година. Те са до Главна прокуратура и лично до Гешев. Все още нямаме отговори по тях”, припомни Георгиев.

“Нямаме прокурорско постановление за отказ от разследване или за прекратяване, което означава, че те са активни, по тях се работи. Следователно Арнаудова е разследвано от прокуратурата лице и контактът на главния прокурор с нея е не просто абсолютно недопустим. В тези контакти ние съзираме данни за престъпление от страна на Гешев във връзка с подадените от нас сигнали. Най-вероятно прокуратурата прикрива тези сигнали или извършените от нея престъпления. Или има някакво вмешателство, или се разтваря чадър. От друга страна, това са и действия, които уронват престижа на съдебната система, тъй като Арнаудова е политическо лице. Недопустимо е именно в Парламента - във върховния орган, да се провежда подобна лична комуникация между върховен магистрат и политическа фигура, обсъждайки случващото се в момента в парламентарната Правна комисия. Сезирахме всички компетентни институции. Трябва да подходим много сериозно - както институциите, така и гражданското общество с цялата си критичност. За шеги си има време и други поводи”, каза още председателят на “БОЕЦ”.

На въпроса какво трябваше да последва след излизането на кадрите, той отговори: “Незабавно политиците - тези, които публикуваха снимките, трябваше да сезират институциите и да поискат обяснение от Гешев за тези контакти. Те трябваше незабавно да инициират съответните процедури за разследване на този контакт и както ние поискахме, да стартират процедура по отстраняването на Гешев. Има пряко доказателство за политически контакти, обвързаности и зависимости на главния прокурор с политическа фигура, пряко подчинена на бившия министър-председател Бойко Борисов. Севдалина Арнаудова е политическа фигура от върха на партийната йерархия, тя не е случаен човек. Гешев не си говори с някой обикновен член на някоя партия. Той си говори с лице, което е личен пиар на политика лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и бивш официален пиар на премиера”.

За пряката връзка между Борисов и Гешев и доказа ли тази кореспонденция тази връзка, Георгиев каза: “Тази връзка е доказана от нас отдавна. Те не са я и крили по някакъв начин. Самата Арнаудова потвърди тази комуникация - не само не я отрече, тя я призна и потвърди, каза, че се познават и имат контакти с Гешев, че са правили заедно много акции и т.н. Тук се очертава нейната роля на човека за връзка, на човека за контакт между главния прокурор и Борисов. В същата роля тя беше посочена и от Божков - като човека за контакт между него и Борисов, като човека, който носи куфарчетата в едната и в другата посока. В случая дали има куфарчета не мога да кажа, но със сигурност това е човекът за контакт - доказан и признат от двете страни контакт”.

“Подали сме два сигнала срещу Арнаудова с доста обосновани съмнения и нямаме отговор до момента. В нашите сигнали написахме, че очакваме прокуратурата да разследва това лице - Арнаудова. В същото време виждаме как главният прокурор комуникира лежерно, прекалено интимно и свойски с нея. Точно обратното на нашите очаквания. Ако това се беше случило в една истинска демокрация, в една нормална западна държава, този човек дори и само за това вече нямаше да е на своя пост. Представяте ли си главният прокурор на Италия например да бъде засечен в подобна комуникация?! Да не ходим толкова далеч дори - представете си главният прокурор на Румъния да бъде засечен в комуникация с пиара на най-голямата политическа партия по време на заседание на Правна комисия в Парламента. Това щеше да означава незабавно оставката му без никакви дебати, това щеше да е краят на кариерата на този човек като магистрат. В България ние го приехме като повод да остроумничим, да правим колажчета, да се шегуваме”, каза още Георги Георгиев.

“Разбира се, че на хората им е писнало от такива неща. Помним още “ЦУМ-гейт” - тогава “БОЕЦ” пак внесохме сигнал. Това е вторият “ЦУМ-гейт”. Сега имаме контакти и то нерегламентирани, както и в случая на “ЦУМ-гейт”, когато нерегламентираният контакт беше между главния прокурор и бизнесмени, и то пак в политически контекст. Тогава Цацаров разпитваше Сашо Дончев дали е спонсорирал “Демократична България” и т.н. Сега виждаме директен контакт между главния прокурор и пиара на политически лидер. Това е вторият “ЦУМ-гейт”, категоричен беше той.

На въпроса дали и този случай ще потъне, както “ЦУМ-гейт”, Георгиев отговори: “Само ако го позволим - ако медиите не реагират адекватно, като адекватното е да бъдат зададени тези въпроси, които ние сега поставяме от “БОЕЦ”. Ако реагират медиите, ако реагира обществото, ако реагират институциите адекватно, включително и политическите партии, то имаме шанс този път да има някакво развитие, различно от това до момента. Ако го оставим отново всяко чудо за три дни, отново ще потъне”.

“Не е нужно някой да се сблъска с него в коридора или на площада, за да попита главния прокурор нещо. Спокойно може да се зададат въпросите директно към него, към Върховна касационна прокуратура, към неговия говорител. Журналисти и институции могат да питат, както и ние - внесохме своите сигнали без директен контакт с Гешев. Подадохме сигнали до ВСС, до прокуратурата, до Инспектората към ВСС, до Министерството на правосъдието и изисквахме стартиране на процедура по проверка и отстраняване на главния прокурор. В тези сигнали сме посочили изрично, че този човек се явява рецидивист в подобни действия, уронващи тежко престижа на съдебната система”, завърши председателят на гражданско сдружение “БОЕЦ” Георги Георгиев.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.

Легитимни ли са за Вас избраните след това парламенти?
Линк към резултатите


България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4 от 49 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Мой
1 Отговор
Абсолютно е прав. В абсолютно всяка друга държава главния прокурор на другия ден трябваше да си е подал оставката. Но този слуга на мафията не мърда.

Коментиран от #6


Оценка:
-14 +87

Буха ха
2 Отговор
Гадният Каскет чати приятелски с лице което трябва да бъде разследвано по няколко случая, вкл. произход на 1,4 милиона, куриерка пренасяща такса спокойствие по веригата Черепа-Горанчо-Толупа и пр. Е Няма Такъв Тъп Овчедушен Народ.

Оценка:
-13 +70

Емил
3 Отговор
Как може уж сериозни хора да се вдъхновяват от надничане по чужди телефони! Перверзия!!!

Коментиран от #11, #21


Оценка:
-56 +17

Си ган
4 Отговор
Още ли си жив бе..спомням си как ревахте с жена ти като се раболяхте..голям мъж си...

Оценка:
-51 +17

Севи курИЕРКАТА
5 Отговор
Комуникации и доставки всякакви правим, моляяя!

Оценка:
-6 +37

Хаха
6 Отговор

До коментар #1 от "Мой":


Всеки, който настъпи Божков го обявяват за слуга на мафията. Боже, пази България от лумпени

Коментиран от #12, #18, #26


Оценка:
-38 +16

Ю.Кортес
7 Отговор
Мутра която лижеше борисов

Оценка:
-23 +8

Айде
8 Отговор
и Гошо Т. се произнесе по темата. Абе клошари мизерни,не разбрахте ли, че загубихте играта! Връщайте сега паричките от където сте ги взели и дано да не сте ги изхарчили авансово, че тогава лошо.

Оценка:
-33 +12

Българка
9 Отговор
Топла кореспонденция между уж независимия Главен прокурор с разследвано по два сигнала от прокуратура лице и то за съучастник в рекет и пране на пари, както за незаконни и недекларирани доходи само по себе си е повод за моментална оставка на Гешев. Към този скандал като добавим всички останали погазвания на закона и морала от страна на Гешев, остава въпросът- къде са от ВСС, които веднага трябва да го отстранят. Трябва ли Гешев публично, може би и в ефир да убие някого, че да бъде уволнен и разследван?

Коментиран от #16, #17


Оценка:
-11 +36

10
Този коментар е премахнат от модератор.
Ужас
11 Отговор

До коментар #3 от "Емил":


По няколко случая включително взет подкуп от лице, което доказано манипулира хората и обещава несбъдващи се печалби. А кои са няколкото случаи любезни. Изял е някое 🐷 на пържоли ли?

Коментиран от #15


Оценка:
-14 +2

Така е.
12 Отговор

До коментар #6 от "Хаха":


Боец -а са абсолютни животни.

Оценка:
-22 +10

Пипи Чорапчето
13 Отговор
Ех, туй Севи, бе ;) - контактьорка и то каква! Широкоспектърна;))
Нещо като всестранно развитата личност от времето на соца, но с къде-къде по-широк размах на контактното развитие - от хазартен олигарх до Главен прокурор, като не броим контактирането с по-дребни риби по трасето на обществено-политическия ни живот;))
Затуй си я къта Буци и ѝ угажда - ми трудно се намират таквизи всестранно надарени в контактите другарки вече;)

Оценка:
-5 +25

Идват черни дни - смразяващи нощи
14 Отговор
Българи! Братя и сестри! Слушах изявлението на Главния здравен инспектор на Република България и плаках! Доцент д-р Кунчев , който досега няма грешна прогноза! Сънародници! Подготвяйте се да имате винаги налични пари за нужди от първа необходимост. Теглете спестяванията си от банките , погасете заемите си към бързите кредити и ипотечните си кредити! Защото идва отново кризата от 2008-9 година и имотите ще поевтинеят с 2/3 както тогава след като населението няма да може да обслужва кредитите си:- Доц. Кунчев смрази България: Скоро ще умират по 200 на ден, а икономиката ни ще е съсипана!"

Коментиран от #20


Оценка:
-16 +7

Ужас
15 Отговор

До коментар #11 от "Ужас":


Дори, коментара ми беше до номер 2

Оценка:
-1 +0

Можеш
16 Отговор

До коментар #9 от "Българка":


ли да напишеш нещо, което да не е абсолютна тъпотия ?

Оценка:
-12 +6

неразбрал
17 Отговор

До коментар #9 от "Българка":


Публикувано във факти.бг: Трябва ли Гешев публично, може би и в ефир да убие някого, че да бъде уволнен и разследван?
Ама пред колко точно хора в ефир да го направи? И до колко човека може да гътне ненаказан?

Оценка:
-7 +17

18
Този коментар е премахнат от модератор.
ТаУмВзе
19 Отговор
Цирк във зоопарка да е, щото сеира Трябва да продължи. Тая зима Официално Приключваме!

Оценка:
-1 +2

УжАсен
20 Отговор

До коментар #14 от "Идват черни дни - смразяващи нощи":


Днес новинарските сайтове , включително и факти пишат че жертвите в Русия станали вече 195 хиляди души! Случило се нещо зловещо и ужасно! Но Русия е 150 млн.души население ! България има 19500 жертви но сме 6 млн.население ! В Русия има 10 пъти повече жертви но са 25 пъти повече като население! И когато дойде тук ужасяващата смърт , разбира се че икономиката ще се срине! По простата причина че няма да има кой да работи а заболелите ще са в болнични. Кой ще плаща социални и пенсионни осигуровки , данъци и глоби? Откъде приходи в НОИ да се изплащат пенсиите на 2 млн.и 300 хиляди пенсионери? Откъде пари за подпомагане на кръчмите по мярката 80/20? Ужаса и кошмара идват!

Коментиран от #22, #29, #30


Оценка:
-6 +5

Pilot
21 Отговор

До коментар #3 от "Емил":


Това не е телефона на Мара продавачката, а е на Каскета и не е нормално да поддържа връзка с пиара на тиквата , като точно в за това протестираха хората на площада 1 година ! Той трябва да е независим , а не за едни случаи да се самосезира а за други да се прави на утрепан !

Оценка:
-6 +14

Pilot
22 Отговор

До коментар #20 от "УжАсен":


Той тиквата за последните няколко години 3 милиона българи изгони , ти пишеш за нещо имагинерно я стане я не !!!

Оценка:
-6 +10

Смяххх
23 Отговор
Трябва да си много ама МНОГО жалък, че да позволиш да ти смимат телефона с личен чат. Ама ПРЕКАЛЕНО жалък.

Оценка:
-2 +11

Ада се отваря и ни поглъща
24 Отговор
МЗ с нови данни: К-19 уби 64 ваксинирани българи, а в интензивните отделения е страшно...

Оценка:
-1 +5

Поли Симитли
25 Отговор
"Pi Ara Mi Yanko" вика "Pi Ar Sevi Bojko", Какво стана с кинтите за м.август, септември?! Нещо много ги забавихте?! Да знаете, че на избори без $+€+₽-вазелин нишо не става!!!

Оценка:
-3 +6

Магнитски
26 Отговор

До коментар #6 от "Хаха":


Сигурно Божков сам са е корумпирал умнико :)

Оценка:
-2 +13

Професор
27 Отговор
Гешев не се предавай народа е зад теб и те подкрепя! Гешев е радост! Комунистите без срам вече се месят и в телефоните на хората. Вас какво ви интересува с кого си чатят хората. Ако иска ще чати, ако искаше ще гледа HD документални филми по PornHub. Телефона си е негов, плаща си таксата на мобилния оператор.. Гешев е радост, Гешев е любов!

Оценка:
-15 +6

гоям кеф
28 Отговор
Тоя тарикат ми се издигна в очите,ще го сложа за главен бияч в моята банда.Работата ще му бъде да пребива неудобни репортери.

Оценка:
-3 +3

изрод от ГЕРБ
29 Отговор

До коментар #20 от "УжАсен":


Ами разбира се че е така.В България предстоят избори.Жертвите в страната и в света,ще са есе повече и по вече!....д..т....е.......м.............

Оценка:
-0 +3

LOSHIA
30 Отговор

До коментар #20 от "УжАсен":


Ужаса и кошмара идват!НО САМО ЗА ВАС!!От това трябва да си най много ужасен!!!

Оценка:
-4 +1

Цола Драгойчева
31 Отговор
Алоу, тролетариата , какво стана със съветника на Румен Решетников, дето взема една торба с пари от бивш митничар??? Я бързо питайте Кутев за опорки:)

Коментиран от #32


Оценка:
-7 +7

Opsa
32 Отговор

До коментар #31 от "Цола Драгойчева":


Л-С ги няма от 1992....

Оценка:
-0 +0

Светослав
33 Отговор
Когато няма как да решиш една задача, винаги си намираш причина! Та това са този хубосник и останалите партии на протеста. Гладната зима ще ги изчегърка всички те и ниско образовани клюкари, доносници и т. н!

Оценка:
-2 +4

filo
34 Отговор
Стига с този Бойко бре. Вижте какви некадърници сте. Без него няма правителство.

Оценка:
-7 +4

Летец
35 Отговор
Припадането на миг29 министър и главно командващ вс трябва да получат димитровка награда С Япония за жп влак закъснял с 2-3 минути министър си подава оставка

Оценка:
-0 +2

Летец
36 Отговор
Припадането на миг29 министър и главно командващ вс трябва да получат димитровка награда С Япония за жп влак закъснял с 2-3 минути министър си подава оставка

Оценка:
-1 +1

Крадец
37 Отговор
Първо върни парите откраднати от герб и тогава говориЩом искаш божков /съветника на радев / да не го съдят Ясен си ми

Оценка:
-2 +3

Само това
38 Отговор
Оставаше .Главния прокурор да се обяснява на Гошо Тъпото. Ха,ха.Този живее в друг свят.Явно не е добре с главата.

Оценка:
-4 +2

Да бе
39 Отговор
От другата страна не е Севда, а Борисов с нейния телефон!

Оценка:
-2 +0

Матей
40 Отговор
Засекли са ги случайно,а е можело и неслучайно,има достатъчно хакери,и да им извадят цялата кореспонденция.Техните тролове и капии се опитват да го омаловажат,било нещо нормално и изчакват да затихне шумотевицата.Действително е така ,както се казва в статията,в тая трънка се крие голям,тлъст заек,такава самоувереност говори са мафиотско самочувствие.

Оценка:
-0 +2

СОДОМИТ
41 Отговор
МНОГО МЕ МЪРЗИ ДА СЕ ЗАНИМАВАМ С ТАКИВА БОКЛУЦИ ТЪПОТО И НАГАЛОТО ГА ШИ ГО ИБ ЕМ ЗАЕДНО С ГРОЗНАТА МУ ЖЕНА

Оценка:
-1 +2

вили
42 Отговор
СЕВДА БЕШЕ ГЛАВЕН ПРОВОДНИК МЕЖДУ БОРИСОВ И БОЖКОВ СЕГА Е ПРЕСАТАШЕ МЕЖДУ БОРИСОВ И ГЕШЕВ

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


ТОП 5