Тема: Украйна

4 Юли, 2022 15:00, обновена 4 Юли, 2022 15:15 9 752 82

Полк. Радион Попов пред ФАКТИ: Изгонването на 70-те руски дипломата беше недалновидно и грешно решение

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • сащ-
  • запад-
  • радион попов-
  • дипломати-
  • отношения

Не очаквам да се скъсат дипломатическите отношения на този етап, а що се касае до самата война в Украйна – за мен това е едно безумие, една братоубийствена гражданска война,заяви полк. Попов

Полк. Радион Попов пред ФАКТИ: Изгонването на 70-те руски дипломата беше недалновидно и грешно решение - 1
Снимка: Радион Попов / личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Полк. Радион Попов е бивш заместник-министър на външните работи, бивш посланик и военен аташе в Сирия и Испания. Завършил е с висок успех престижния Национален университет по отбраната във Вашингтон. Специализирал е арабски език в Багдадския университет в Ирак. Докторант във Великотърновския университет на тема: „Кюрдско национално-освободително движение“. Владее свободно турски, арабски, английски и руски езици.

- Г-н Попов, тези дни станахме свидетели на интересен дипломатически поврат – изгонване не 70 руски дипломата и техните семейства. Близо 200 души излетяха за Москва. Как ще коментирате акт на българското правителство?

Още новини от Украйна

- Изключително недалновидно, изключително грешно решение! В смисъл, че по-разумната позиция на България в този момент е не да открива нови фронтове, да гони мними или истински шпиони, които бяха обвинени, че са работили срещу националната сигурност. По-мъдрата политика за България е – да се опитва да поддържа нормални, в рамките на възможното, отношения с Русия. Не е нормално нашето правителство да предприема такива необмислени стъпки без поглед към бъдещето. Както се казва , „видяла жабата , че подковават коня, и тя вдигнала крак да ѝ сложат подкова“. Странното е, че велики сили като САЩ и Китай внимават и се съобразяват с Русия, а нашите момчета тук си играят на някакви детски игри, като си мислят, че правят политика.

- Това нормален ход ли беше за правителство в оставка? Имат ли право да взимат такива решения предвид вота на недоверие?

- Не е необходимо да навлизаме в детайли в технологията на случилото се. Още никой не може и не иска да каже – кой е взел това решение!? Дали зам.външната министърка, дали премиера, дали неговата устата говорителка Ленка, дали шефът на ДАНС...? Това е една пълна каша и то на правителствено ниво! Ако премиерът в оставка е сметнал, че с този ход е изключително важен за националната сигурност на България, да излезе пред света и да си каже : „Аз взех това решение! Аз съм министър председател, макар и в оставка“, но и това не го чухме....Тези неща, които станаха просто не подлежат на коментар...

- Но те се случиха и са факт. България попадна във всички европейски и световни медии с това, цитирам, „че би рекордите“. С този рекорд ли трябваше да се прославя това правителство? Рекордът е поставен, дипломатите са си вече в родината. Какви последствия да очакваме от тук нататък ? Може ли наистина Русия да прекрати дипломатическите отношения с България и до какво ще доведе това?

- Това би било много жалко...Може би, дори със закъснение разумът изискваше да се вслушат в думите на Корнелия Нинова, която им предложи изход от създадената каша. Това беше възможност за един спасителен ход преди два-три дни, и да бяха го направили, за да запазят по някакъв начин нашия, българския имидж. В същото време да, добре нека да обявят за персона нон-грата 30-40 дипломата, но не може да обявиш за шпиони и за персона нон-грата всички – счетоводители, учители, чистачки, градинари, готвачи. Не може всички те да за заплаха за националната сигурност. Това е смешно! Просто нямам думи!

- Вие, като професионален разузнавач, как ще коментирате това, че обвиняват обикновеният персонал на едно дипломатическо ведомство в шпионаж? Защо не изнесат доказателствата в какво точно ги обвиняват?

- Никой не е длъжен да казва и да показва доказателствата. В международната практика това е известно. В случая, не са им необходими доказателства. Решила е държавицата България „да надигне крака да я подковават“ и обявяват този списък. Но отново ще се върна към началото на нашия разговор – няма достойна политика, няма достойно поведение на държавник, който да се осмели да излезе и да заяви каква е причината да се прибегне към този драстичен акт. Това деяние вероятно ще бъде поправено, но защо е необходимо да рушим непрекъснато!

- Лена Бориславова спомена, че „имало данни за политици, политолози, коментатори, анализатори, дори журналисти, които са взимали по 4000 лв.“ за своята „любов“ към Русия? Как ще коментирате това нейно разсъждение?

- Смятам, че говорим за много сериозни неща и в този наш разговор няма място да споменаваме името на Ленчето! Това е обида за двама ни, и обида за онези, които ще прочетат това, което обсъждаме! Коя е тази случайница?! Забърка толкова каши с премиера в оставка, че нямам думи. И не преставам да се чудя, нормално ли е това поведение на съвременни уж образовани хора. Срамувам се заради тях!

- В никакъв случай не правя защита на войната и на агресията! Това да се знае и да се дефинира!

- В случая ме боли за моята държава, че има такива „личности“ начело на държавата ми, които се държат по такъв непрофесионален начин. Аз лично се чувствам обиден. Не знам те какво си мислят, и как се чувстват с такива деяния и такава политика.

- И все пак, до какво може да доведе скъсването на дипломатическите отношения с Русия?

- Не очаквам да се скъсат дипломатическите отношения на този етап, въпреки, че в момента са сведени до нулата. Сега е уместно да напомня за големите мъдреци , които са казали „ че най-спечелената битка е незапочнатата такава!“ Нашите държавници започнаха битка, която не е необходима на България! Войната ще свърши със или без глупавите отзиви на българското правителство!

- Вашият прочит на войната в Украйна?

- Това безумие, което се случва няма аналог! Не е важно каква терминология се използва , дали е война, агресия, инвазия, специална операция , за мен това е едно безумие, една мъчителна братоубийствена война! Още веднъж ще се повторя – това е една безумна братоубийствена война! Това е гражданска война, наподобяваща Червената революция, когато се избиваха „червени“ и „бели“. Украинци да стрелят по руснаци, и руснаци да стрелят по украинци е едно нечувано безумие! От хиляда години исторически украинци и руснаци са заедно, в едно семейство, в една държава са били. Да, имали са спорове, но са ги решавали. Тъгувам за украинците, тъгувам и за руснаците.....Боли ме и за двата народа. До месец ноември миналата година мой много добър близък приятел беше , с когото сме завършили заедно академията във Вашингтон, беше министър на отбраната на Украйна. Майка му е рускиня. Съдбите на двата народа – украинския и руския са исторически силно преплетени. Откъде ги връхлетя това безумие, да стигнат да се избиват един друг. Ще припомня думите на Путин в един телефонен разговор с Макрон, че „това не е легитимно правителство, а власт, която е дошла с майдан, с много кръвопролитие и насилие, власт дошла с жертви, с изгарянето на живи хора, доила със зверства и престъпления, във всеки случай това не е легитимно избрано правителство“. Това се забрави много бързо, половината свят, особено западния, се е заел да води война с Русия.

- В крайна сметка това война между Русия и САЩ ли е?

- Ако трябва да перефразираме крилатия анекдот : „Западът ще води войната с Русия до последния украинец!“ Много тъжно звучи, но изглежда е вярно. Западът излъга Украйна още преди години, прелъсти я, с цел да я насочи срещу Русия. Сега продължават да залъгват украинците с оръжия, с помощи, с присъединяване към ЕС, с подкрепа с някакви милиарди. Всичко това е „мижи да те лажим“!

Няма да цитирам нито руснаци, нито нашите словоблудници, ще цитирам Кисинджър, който казва следното : „не може да работи ефективно системата за сигурност в Европа и в света, ако тя не е интегрирала и инкорпорирала адекватно Русия!“

Съветвам нашите „умници“ да четат повече Кисинджър ,Фридман, да прочетат анализите на американския военен експерт Скот Ритър / с когото съм учил заедно в Националния Университет по отбраната във Вашингтон/ и Ноам Чомски, а да не се влияят от истеричните излияния на Зеленски.

Интервю на Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 111 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Родоостъпник

    68 99 Отговор
    Поредния ДС четирихилядник изкаран на амбразурата да брани руската си родина.

    Коментиран от #31, #51, #77

  • 2 Панов

    62 83 Отговор
    За този отдавна се знае че е агент на русия.
    Като такъв беше в ДПС, после по посолствата в чужбина.
  • 3 Гошо

    55 81 Отговор
    Отивай си в Раша!

    Коментиран от #62

  • 4 КОЛИ

    73 58 Отговор
    ТАКА Е КОГАТО НИ УПРАВЛЯВАТ АМЕРИКАНСКИ ПРОСТАЦИ

    Коментиран от #9

  • 5 Факт

    52 55 Отговор
    Тоя беше дърт депесар.Демек КГБ.
  • 6 Полковнико,

    50 68 Отговор
    Ти Български полковник си ? Какво ни казваш ? Много важно че на шпионират, че тук е балканската резиденция на руския шпионаж и трябва да им помагаме, колко още слугинаж ? А да станем субект в Руската федерация ?
  • 7 ИНЖ

    46 44 Отговор
    Стига с това "снишаване", "навеждане", "балансиране"..... В Посолството да има 20-ина служители и толкоз!!!!

    Коментиран от #40

  • 8 Герги

    37 49 Отговор
    Прочиташ собственото му име и спираш да четеш повече...бълвоч е....
  • 9 ДВАЖКОЛИ

    35 44 Отговор

    До коментар #4 от "КОЛИ":

    ТАКА Е КОГАТО НИ УПРАВЛЯВАТ РУСКИ ГАЛФОНИ
  • 10 Полк. Радион Попов:

    41 52 Отговор
    Изгонването на 70-те руски дипломата беше недалновидно и грешно решение.........
    Баце, пийте си хапчетата. 🤣🤣🤣
    Кое е недалновидно ???? Да държиме чужди агенти, който да съботират националната сигурност в условията на война по нашата граница !?!?!?! Ти се шегуваш 🤔🤔🤔🤔
    Да оставим вражеска държава да ни обижда и да ни заплашва ??? Да ни определя броя на шпионите, който трябва да допуснем на наша територия 🙄🙄🙄🙄
    Полковник, време ти е за пенсия, ми се струва 🤣🤣🤣
  • 11 един друг

    35 38 Отговор
    Още един от платените руски агенти се освети. Почти всички пенсионери от ДАНС, ДАР и военното разузнаване, както и над половината от действащи офицери от тези служби са руски агенти. Затова и в България има толкова активни руски тролове.
  • 12 12340

    42 24 Отговор
    "... най-спечелената битка е не започнатата такава!“ Нашите държавници започнаха битка, която не е необходима на България!.."
    ....
    100+!
  • 13 Ако съм премиер на този другите кат него

    34 40 Отговор
    Му свалям пагоните и го изгонвам в русията и работа в нато и европа нямат
  • 14 !!!?

    35 37 Отговор
    Този не завършил в САЩ щом не знае, че Тръмп закри цели руски консулства изгони персонала и конфискува имуществото им ! А тук Кремъл е докарал цяла колония от "шофьори, готвачи, градинари, портиери и камериерки за да разпространяват "росската култура" в пощенски пликове на разни "въZрожденици" на "вечната дружба" !!!?
  • 15 Въпрос към псевдопатриоти

    35 33 Отговор
    Защо авиобаза Граф Игнатиево носи името на руския враг N1 на националната ни икона и защитник на България Васил Левски, а не се казва например Димитър Списаревски. Докога на колене пред болшевиките?

    „Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския“
  • 16 Красимир Петров

    30 28 Отговор
    Радиончо и той кадър на ДС
  • 17 Питам се

    23 18 Отговор
    кога (кои години) е формиран въпросният о.з. полковник за военен разузнавач? Да не са набори с о.з.генерал Цветков?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Драги ми "Факти"

    25 28 Отговор
    Защо вземате коментар от кадър на ДС?

    Коментиран от #22

  • 20 Хахах

    28 38 Отговор
    Да трябваше да изгонят всички. Колкото по-далеч от русия, толкова по-добре. И 10лв за бензин и газ ще плащам , само да знам че не сме зависими от крепосните. И не финансираме следващата им война с някой техен съсед.
  • 21 Ефрейтор от запаса

    25 25 Отговор
    Абе Полковник,ти заповед не си ли изпълнявал, хайде не се прави на чалнат.
    И най-добре е руснаците да скъсат всякакви отношения с нас,включитено за АЕЦ

    Коментиран от #78

  • 22 12340

    18 7 Отговор

    До коментар #19 от "Драги ми "Факти"":

    щото кадрите на цру страдат от дислексия
  • 23 Реякция от преди 25 г за този кгб,еец

    24 27 Отговор
    Назначаването на о.з. полк. Радион Попов за зам.-министър на външните работи е озадачаващо, създава впечатление, че България още кръжи в орбитата на КГБ, а не е член на Европейския съюз и НАТО. Така коментира в неделя депутатът от СДС и бивш посланик в САЩ Филип Димитров заповедта на премиера Сергей Станишев от петък за назначаването на Попов. Константин Димитров от ДСБ също изрази притеснение от кадровата политика на управляващите.
  • 24 дядото

    25 20 Отговор
    привети за р.попов от монтана и ц.георгиев.ето това е старата школа-образование,интелект,разум.тези като ленчето вярно са кухи лейки.приветствам интервюто ти. разумно,точно,професионално.не се обиждай на някой от писачите като мен,те толкова могат,такова е нивото им.важно е,че още има такива като теб.и поздрави на татяна с добри спомени от миналото.

    Коментиран от #26

  • 25 Атентат в църквата Света Неделя

    30 21 Отговор
    Срам ме е, че в моята родина и държава има толкова много съмнителни военни, полковници и генерали, подкупени на чуждите влияния и служби. Прегърнали бизнес моделите на мафиотизма. Срам ме е от вас, предатели потънали в безкрайна низост. Вместо вие да бъдете пример, източник на сила за поколенията ни, източник на гордост за всички ни. Вие предадохте майките си и родината си и ни учите, как да коленичим. Позор.

    Коментиран от #41

  • 26 Ба дадото

    16 23 Отговор

    До коментар #24 от "дядото":

    Вземай си го и бегом за сибир, докато се движите
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 24 Отговор
    бг защитниците на русия го правим безплатно ! в Българската земя са костите на руските войници благодарните техни предци са предали ген на уважение и респект пред страната - освободителка Русия.
  • 28 Един там някъде си

    21 22 Отговор
    Дааа ся ще видим кой ще подържа АЕЦ- Козлодуй, горивото и поддръжката са руски па вие си лайте тука кой крив кой прав, като дойде зимата ще се топлите на краварите на к.ра.

    Коментиран от #38

  • 29 Нагли шпионски подръжници

    20 21 Отговор
    70 ли ? 370 и нагоре трябваше да бъдат нон гратите.
  • 30 Само трябваше да кажете, че другарят

    20 17 Отговор
    е от ДС и щяхме да приключим. Т.Живков към нашите "разузнавачи" от ДС:" Другари, трябва да се борите за да се наречете "Филиал на КГБ" !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 20 Отговор
    ПОПОВ стига СЕЯ омраза раздори ВИЕ ли ПОПОВ решавате вместо ХОРАТА айде МОЛЯ всеки имаГЛАВА УМ да РАСЪЖДАВА
  • 33 Недалновидно късно беше

    15 17 Отговор
    Ама виновен е Боко Тиквата, че не ги изгони по-рано. И още има накъде да се гонят. Мутрофана наример.
  • 34 смерш

    17 22 Отговор
    Какво друго да каже полковник от ДС и двоен агент на КГБ?Ще си защитава 4000 лв месечна заплата от РФ.
  • 35 Само да попитам

    19 14 Отговор
    Може ли Сергей Лавров да отговори реципрочно само на простоКиро, а не на българския народ?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Хан Ауспух

    17 17 Отговор
    Мутрофанова и тя да си ходи.
  • 38 Още един там някъде си шпионска подръжка

    19 18 Отговор

    До коментар #28 от "Един там някъде си":

    Чешката АЕЦ с руски реактори минаха на американско ядрено гориво. Опорката не срацотва. Айде у лево и на доле по руснака.

    Коментиран от #48, #53

  • 39 Румен

    18 18 Отговор
    Още едно дърто пионерче дава акъл. Пенсионери не слушаме. И да питам нещо:- Дръто, що не караш Москвич без климатик?
  • 40 якажи

    13 10 Отговор

    До коментар #7 от "ИНЖ":

    а в краварското колко да има ?
  • 41 В кръвта ѝм е

    11 6 Отговор

    До коментар #25 от "Атентат в църквата Света Неделя":

    И тях са ги учили, как да коленичат, безсрамно е.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ченге

    12 9 Отговор
    От БКП

    Коментиран от #47

  • 44 Полк. Радион Попов,

    19 16 Отговор
    Не ти ходина белите коси да коленичеш пред вратите на отворен руски магазин !
  • 45 Урюрвкос

    0 6 Отговор
    бий приятелите за да треперят враговете
  • 46 Бай Лисан

    10 11 Отговор
    Нашите служби арестуваха чистачка, издала размера на парапета на Киро (в милиметри)
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Макробиолог

    3 9 Отговор
    Идеята на тая част от интернац елит чийто полит лице е Демокр партия в САЩ,че изолирането,сриването в иконом и военен план на Русия е възможно и реално и е единствения начин след това да бъде озаптен Китай,ще има печални последици много бързо за ЕС .а малко по късно и за англ сакс свят....Още сега докато чакаме ракетите на Путин да свършат,потоците руски суровини тръгнаха на Изток и Юг и инфлацията в развития свят би рекорди.А това само началото....Сега ще вадим в пълен обем Иранския нефт и газ на пазара,още едно гениално решение,на което ОПЕК+Раша няма как да отвърнат.....освен да свият обемите собств пр-во ида се увеличат даже приходите......тоест до 5-10 години Китай стъпил на ресурсите на Русия и Иран,на военните технологии на все по отстъпчивия Путин плюс една Северна Корея в средата на Близкия Изток....мммм.замечателно.
  • 50 НЪЦКИ НА НАТО !

    17 6 Отговор
    Истината е, че Русия не дава нито лев в България. Не защото е морална, а защото няма нужда. Хората тук я обичат безплатно. Не така стои този въпрос за САЩ. Потрошиха стотици милиони, за да отгледат една малка и неприятна група от клакьори, които им похарчиха парите напразно, допринасяйки за най-русофилските настроения в страна от ЕС.

    Коментиран от #55

  • 51 Корнела&Атанасов&Христето

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Родоостъпник":

    Нали заедно управляваха? По такъв грозен и неадекватен начин изгониха готвачите и градинарите. Истинските вербувани дипломати си ги запазиха. Опозицията им ръкопляска за настроение. Можем да сме сигурни, отношенията охладняха, но шпионажа ще прогресира. Далече сме от ,,военна операция" на другаря Путин.
  • 52 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 12 Отговор
    Полека-лека всички рубладжии ще се осветлят...Как да не повярва човек, че има Бог! Слава Богу! Слава на Украйна! На БЪЛГАРИТЕ най-сетне ще им се отворят очите за "Авантюрите на русия в ...........България".
  • 53 Един там някъде си

    11 6 Отговор

    До коментар #38 от "Още един там някъде си шпионска подръжка":

    Тъп си яко да знаеш, шпионите за краварите гонят...а ти си гледай сеира докъде ще ни докарат краварите скоро, за 30+ години нали видя, кредити, боклук храна, учат ни как се прави сирене и кашкавал с боклуци. Тегли се кредит за телефон, жилище собствено в гробищата само ще имаш. Нова кола ще си купиш пак там. Блоковете нарисувани с графити като в гето. Всичко е разсипия, работеща държава я докараха до дъното на дъното, в африканските племена са по-добре от нас. Само защото пречихме на тея там от великата Европа къде са толко умни че за да си сменят крушката на лампата викат техник. Да ти пи.ам на прогреса и тъпотията ти къде ръсиш тука.
  • 54 Левски, Раковски и Ботев русофоби

    11 13 Отговор
    Хаа, е заради такива като тоа мазен чичак дето цял живот на държавна хранилка сме задунайская. не случайно в крайна сметка Левски, Ботев, Раковски...са ни героите, накрая българите разбират кой какво. България е велика, когато русия е наритана и далеч от Добруджа, факт!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Хм Хм

    8 1 Отговор
    4000 или безплатно, от любов+
  • 57 Я бре

    5 2 Отговор
    Всеки който е противБЪЛГАРИЯ да се уринва от нашата скъпа страна която до този момент някои хора я съсипаха.Кръгом и всеки на мястото си.
  • 58 още един зеленочорапест фатмак

    7 8 Отговор
    вие като бит джендър 😆
  • 59 кУмУнист

    8 6 Отговор
    Още като му видя името и ми е ясен тоя радиончо.
  • 60 Поздравления

    12 8 Отговор
    страхотен коментар на един българин в лицето на полковник Радион Попов за това кой ни управлява и какво всъщност представлява България,а и Украйна.Слушах Кисинджир и неговите коментари за това което се случва между Русия и запада и САЩ,като късата клечка в случая е Украйна.Не казва хубави неща нито за ЕС нито за САЩ,защото нямат концепция срещу Русия и ще загубят.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Достойно и професионално

    7 7 Отговор
    Добре, че има и нормални политици, че историческите грешки, а нс ПП са та такива, ще ги плаща народът
  • 64 любител историк

    7 7 Отговор
    Правилно или неправилно, решението за депортирането на част от дипломатическият персионал на руското посолство в София е наше и ако милеем за свободата и неприкосновеността на страната си, сме длъжни да го отстояваме. Бъдещето ще покаже, дали то е било правилно или не, но сега за нас е тревожна приликата в сегашното поведение на Русия, с поведението й към България в навечерието на Втората Световна Война, след която тя ни окупира и колонизира!

    Коментиран от #76, #79

  • 65 МНОГО Е УЧИЛ НО НЕ Е ЗАВЪРШИЛ В ХАРВАР

    8 6 Отговор
    ШКОЛА ЗА СЕКРЕТАРКИ С ПАРИ ОТ БАЙДЪН , А И Е ПОЛКОВНИК А НЕ МЕНТЕ ГЕНЕРАЛ КАТО ТИКВАТА ! ЕТО ТАКИВА НИ УПРАВЛЯВАТ , ЛЪЖЦИ И МУТРИ !
  • 66 Съдържатекен и верен коментар

    8 4 Отговор
    Иначе много проамерикански тролчета, то ясно, ама 30 год като им плащат и обработват, така ще е Жалко за народеца ни!
  • 67 Русия

    5 8 Отговор
    не дава нито лев в България, хората я обичат безплатно .............
  • 68 Владее свободно

    11 3 Отговор
    Владее свободно турски, арабски, английски и руски езици. АМА БОЙКО НИ УПРАВЛЯВА ОТ 25 ГОДИНИ ДО ДЕН ДНЕШЕН БЕЗ ДА ЗНАЕ И БЪЛГАРСКИ !
  • 69 ШАТ НА НАТО ГЛАВАТА

    6 5 Отговор
    Истината е, че Русия не дава нито лев в България. Не защото е морална, а защото няма нужда. Хората тук я обичат безплатно. Не така стои този въпрос за САЩ. Потрошиха стотици милиони, за да отгледат една малка и неприятна група от клакьори, които им похарчиха парите напразно, допринасяйки за най-русофилските настроения в страна от ЕС.

    Коментиран от #72

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Калмук

    8 9 Отговор
    Този е от старата школа, правоверен сталинист - аргументира се с цитат на Бащицата Путин !!! ... И войната в Украйна била "гражданска", което по дефиниция означава, че руснаци избиват руснаци, т.е. няма никакви украинци (отново по Путин) ... И няма никакво значение къде е учил и колко езика знае - той, завалията, все още си живее в 50-те години на миналия век - надъхан с лозунги и вяра в комунистическото бъдеще.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Просто човек

    6 8 Отговор
    Факти.бг, ще престанете ли да давате думата на всички путински мекерета?!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Феликс Дж

    1 2 Отговор
    Слуга на ЦРУ и пак не влезе като министър на сакса.
  • 76 Моряка

    4 3 Отговор

    До коментар #64 от "любител историк":

    Грешиш,приятелю,решението не е наше,а на калпавия американски агент Кирчо.Толкова калпав,че провйли кариерата на Мустафата.Кирчо обаче ще си замине в Канада,а ние,мълчаливите агнета,ставаме потърпевши.Нищо чудно да тръгнем и към скотобойната.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Посетител

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ефрейтор от запаса":

    И като спре АЕЦ-а, откъде ток да дращиш в нета?
  • 79 Посетител

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "любител историк":

    Повече любител, отколкото историк! Ако не беше тази така мразена от теб Русия, днес да сме едно жалко окастрено подобие на Княжество България! Дори не и Княжеството! Чърчил е настоявал България да бъде поделена между Турция, Гърция, Югославия и малка част на Румъния (Добруджа)!!! А ти продължавай все така...
  • 80 Брежнев

    0 1 Отговор
    Господин Полковник, четете повече Нострадамус, Чорни, Джобс, Крайтън, Азимов, Ст. Кинг, Хичкок и Вапцаров.
    Може и още, но така или иначе по-голям кре.тен няма да стане от вас.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 ДСиКГБ

    0 0 Отговор
    Петата колона от руски шпиони не е в руското посолство а това са постоянно пребиваващите руснаци в България. Те събират данните и ги препращат в Русия. Кога ще арестуват някой от тях. Май никога! Тях трябва да ги екстрадират