Last news in Fakti

27 Юли, 2014 17:35 1 584 0

Орлин Горанов покори „Бургас и морето”

  • орлин горанов-
  • покори-
  • "бургас и морето"
Орлин Горанов покори „Бургас и морето” - 1
Снимка: Бургас инфо

Песента „Импресия” изпълнена от любимеца на българската публика Орлин Горанов спечели първа награда на провелия се снощи музикален фестивал „Бургас и морето”, съобщи "Бургас инфо". Баладата  бе част от 11-песни включени е конкурсната програма на феста. Текстът на „Импресия”  е дело на Александър Александров, музиката на Александър Савелиев, а аранжиментът на Кристиян Илиев и Александър Савелиев.

Песента победител бе представена последна от всички в конкурсния списък. Магнетичното изпълнение на Горанов грабна сърцата на престижното фестивално жури, а  то бе в състав Митко Щерев, Силвия Кацарова, Валентин Пензов, Йордан Георгиев, Атанас Стоянов, Кирил Костадинов, Димитър Маджаров, както и майсторите на китарата Цветан Недялков и Иван Стоянов от Ку-ку Бенд. Председател бе проф. Михаил Белчев.

За 32-ри път бургаският Летен театър стана сцена на която се изяви елитът на българската  поп музика. Пред погледите на хилядите запълнили изцяло местата на културното средище магията и уникалната си музикална дарба, освен Орлин Горанов, показаха Петя Буюклиева, Илия Ангелов (от Диана Експрес), Васил Петров, Ралица Ангелова и Георги Дюлгеров, Ваня Костова, Боян Михайлов, Гергана Великова, Антония Маркова, Александър Байчев и Йордан Марков.

Разбира се, както на всеки конкурс, така и на „Бургас и морето” освен победител има си и подгласници. Най-близко до първото място на Орлин Горанов, журито класира песента „Приказка за любовта” на Гергана Великова. Текстът на песента спечелила втората награда на Гриша Трифонов, музиката  и аранжиментът на Георги Русев.

Трета награда журито присъди на песента „Нова любов” , изпълнена от Илия Ангелов. Текстът е на Таня Бойчева, а музиката и аранжиментът на самия Илия Ангелов.

Освен определените от журито, на сцената на Летния театър имаше и още един голям победител – екипът написал и изпял песента, която спечели голямата награда на публиката.

На всеки зрител бе предоставена възможността да определи своя фаворит на специална бланка раздадена от организаторите от Община Бургас. На специалното листче всеки можеше да зачеркне номера на песента която го е спечелила. Изборът на публиката бе определен от събраните своеобразни бюлетини, макар че още по време на изпълненията се усети кой е фаворита на хилядите в театъра.

И така категоричната победа в зрителския вот спечели песента „Всичко е наред” изпълнена от Ралица Ангелова и Георги Дюлгеров. Музиката и аранжиментът на творбата са дело на Светослав Лобошки, а текстът на Лора Гочева –Лора.

Мелодичната и танцувална „Всичко е наред” грабна публиката още от първата секунда. Енергичното изпълнение на Дюлгеров и Ангелова остави без думи и най - големите критици. Песента изразява закачките и отношенията между млада и влюбена двойка, който въпреки традиционните различни претенции на представителите на двата пола, винаги завършват с усмивка и думите „Всичко е наред”. Разбира се публиката неможеше да не се усмихне на закачливите и отлично измислени диалози в текста на песента в който момичето пита „ходи ми се на разходка, пак ли си зает”, а момчето отговаря „мила моя има мач в пет”.

Разбира се „Бургас и морето” не можеше да мине и без напомняне за великия Гого от „Тоника”. На фона на неговата усмивка идваща от екраните на сцената, колегите на Гого предвождани от съпругата му Ева изпълниха някои от най-обичаните им песни.

За доброто настроение на зрителите във времето когато журито обмисляше своя избор се погрижиха и Тони Димитрова, Силвия Кацарова, Михаил Белчев и Митко Щерев Илия Ангелов, които изпълниха едни от най-любимите и незабравими хитове на българските поп музика.

Като всяко хубаво нещо и на „Бургас и морето” бе сложен край. Но както водещите Симеон Колев и Богдана Трифонова от БГ –Радио, казаха всяко хубаво нещо си има своя край, но краят е и ново начало тъй като само след 12 месеца „Бургас и морето” отново ще бъде на сцената на Летния театър.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА