18 Август, 2014 12:52 2 279 0

Мотоциклет, движещ се без водач

  • безпилотен мотоциклет-
  • google-
  • левандовски

 

Инженерите от компанията Google създадоха прототип на мотоциклет, който може да се движи без помощта на водач. От Google са толкова напред с разработката, че дори поискаха разрешение от властите в Калифорния да изпробват новата концепция по т.нар. цивилна пътна мрежа.
На този етап не се съобщават каквито и да било технически подробности около новата разработка. В интернет пространството се появи само снимка на прототипа. Автор на проекта е един от водещите инженери в Google Антъни Левандовски, който паралелно участва и в разработката на безпилотните автомобили.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА