3 Септември, 2014 21:50 3 922 0

"Азбука в цирка" - весело представление с букви на арената

  • "азбука в цирка"-
  • "мирфея"-
  • книжка-
  • милена бойкова м.-терзийска-
  • борис диков-
  • европейския съюз-
  • оперативна програма "развитие на човешките ресурси"

В новата книжка буквите оживяват под купола на знанието и забавлението

Заповядайте на цирк! Не в шатра или зала, а в книжка! Всички букви от българската азбука оживяват като циркови артисти и атрактивни животни в новото заглавие на "Мирфея". "Азбука в цирка" кани децата на весело образователно пътешествие под купола на знанието и забавлението.

Буквите придобиват форми на маймунка, акробат, клоун, слон, котка, щраус... Така малчуганите научават азбуката и се учат да четат с усмивка. Те дори могат да подреждат думи като изрежат букви от вложка в средата на книжката.

Стихчетата в този книжен цирк са написани от Милена Бойкова М.-Терзийска, а пъстрите букви-образи са нарисувани от дизайнера Борис Диков. Приятно забавление с цирковото представление!

Заглавието е част от проекта "Издаване на детски книги" на издателска къща "Мирфея". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Милена Бойкова М.-Терзийска е носител на множество награди за журналистика и детска поезия. След 15 години опит в медиите Милена подготвя концепция за детски издания в стихове - пише римувани приказки с поука, образователни гатанки, азбучни произведения, скато се стреми да провокира у малчуганите креативност, фантазия, любопитство към света. Дизайнерът Борис Диков - илюстраторът на книжката, пък е автор и на проекти за детски играчки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА