Last news in Fakti

29 Септември, 2014 11:40 1 798 0

Ученици на Башар Рахал участват в холивудска продукция

  • башар рахал-
  • ученици-
  • холивудска продукция-
  • участват-
  • екшън-
  • монтфиз-
  • джеймс каан-
  • кевин бейкън

Новаците от МОНТФИЗ се включиха в синмките на екшън с Джеймс Каан и Кевин Дилън

Курсисти от групата на Башар Рахал в МОНТФИЗ участват в холивудската продукция "The Throwaways", в която играят Джеймс Каан ("Кръстникът"), Кевин Дилън ("Антураж"), Башар Рахал и др.

Първоначално идеята беше те просто да присъстват на снимачния процес, за да се учат, но много бързо режисьорът и продуцентите решиха да ги включат във филма.
Холивудският екшън се снима в София.

След първото занятие на курса "Как да се представяме успешно на кастинги" в МОНТФИЗ преподавателят Башар Рахал покани всички курсисти от групата да дойдат с него на снимачната площадка на холивудската продукция, за да видят на практика работен процес с професионален екип и то от Холивуд.

Башар трябваше да заснеме една сцена на открито с актьора Кевин Дилън.



Екипът на продукцията беше осигурил група от статисти, които да участват в заснемането на сцената. Но след няколко разговора режисьорът и продуцентите на филма се съгласиха ролите на статистите да бъдат изпълнени от курсистите на МОНТФИЗ.

По този начин учениците завършиха първия си ден в МОНТФИЗ с практика и то на снимачната площадка на холивудска продукция.


МОНТФИЗ (Младежка организация за независимо театрално и филмово изкуство) е сдружение с нестопанска цел, основано от актьора Слав Бойчев и има 13-годишна история в сферата на обучението по актьорско майсторство, творческо писане, вокално изкуство, танци, комуникационни и презентационни умения и др. за деца, младежи и възрастни.
 
Практика на МОНТФИЗ е да кани за преподаватели най-утвърдените професионалисти в съответните области, които имат опит не само в практическия, но и в педагогическия аспект на материята, която преподават.

Всяка година МОНТФИЗ провежда два големи фестивала – МОНТФИЗ Арт Фест в края на юли в Созопол и Winter Art Fest в началото на януари във Велинград. Участниците във фестивалите на МОНТФИЗ имат възможността да се обучават при професионалисти като проф. д-р Атанас Атанасов, проф. Здравко Митков, проф. Маргарита Младенова, проф. Иван Добчев, проф. Снежина Танковска, проф. Пламен Марков, проф. Диана Борисова, проф. Светослав Иванов, доц. д-р Александър Илиев, доц. Етиен Леви, д-р Десислава Стойчева, Койна Русева, Леонид Йовчев, Иван Бърнев, Башар Рахал, Юрий Ангелов, Бойка Велкова, Мария Сапунджиева, Явор Бахаров, Георги Господинов, Асен Аврамов и, разбира се, при чуждестранните преподаватели Дария Денисенко и Владимир Никитин (Русия), Алексис Флойд и Нейтън Купър (САЩ), Крис Донъли (Великобритания), Айдас Гиниотис и Юдита Урниките (Литва) и много други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА