1 Декември, 2014 13:57, обновена 1 Декември, 2014 13:58 13 240 29

6.6-литров мотор за новото BMW 7er

  • bmw-
  • 7er-
  • франкфурт 2015

Първият четирицилиндров двигател, който ще се монтира на следващото поколение на баварския флагман за първи път в историята му, бе новина в началото на годината. Още тогава стана ясно, че двулитровият турбоагрегат ще развива мощност 260 к.с., но повече подробности не се чуха. Едва сега испанското сп. Motor публикува детайлна информация не само за базовия мотор, а и за цялата гама от двигатели, с които ще се оборудва BMW 7er.

Ако се вярва на иберийците, двулитровата "седмица" ще получи индекс 730i. Тя няма да се екипира с дебютиралия през 2011 г. четирицилиндров N20, а с проектирания за напречен монтаж B48B20O0. Под капака на 2er Active Tourer същият мотор развива 192 к.с., но за нуждите на 7er ще бъде форсиран до 260 коня.

Следващият двигател в йерархията е шестцилиндровият B58B30M0. Ако се съди по индекса, той ще запази 3.0-литровия си работен обем, но ще генерира около 330 к.с. Незначителният скок в мощността ще се компенсира с повече тяга във всички оборотни режими и по-нисък разход на гориво.

Според Motor новата "седмица" ще се оборудва само с един шестцилиндров дизел, чиято мощност ще зависи от пазара, на който се предлага моделът. Базовата версия ще разполага с поне 272 коня.

Големите V-образни двигатели с осем и дванайсет цилиндъра ще еволюират. Мощността на 4.4-литровия осмак ще скочи на 460 к.с., а кубатурата на върховия V12 (N74B66U1) ще бъде увеличена от 6.0 на 6.6 литра. Така флагманското BMW ще се доближи още повече до Rolls-Royce Ghost и Wraith - включително и по мощност, която ще бъде между 570 и 600 коня.

Motor разказва и за хибридните версии на 7er. BMW 730e ще развива 275 к.с. и ще може да изминава до 60 км на ток, а при 740e тези показатели са съответно 400 и 100. Модификациите с комбинирано задвижване ще се комплектоват с 9-степенен автоматик, а останалите - със сегашната ZF с осем предавки.

Новото поколение на най-голямото BMW ще дебютира догодина. Предполага се, че премиерата на лимузината ще се състои през есента във Франкфурт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mercedes Benz

    4 0 Отговор
    Не мога да отрека, че ще е върхова, особено в 12 цилиндровата версия, немския премиум (Mercedes, BMW, Audi) си е върха!!!
  • 2 мнение

    2 5 Отговор
    На тия трябва да им забранят да слагат двигатели от камиони на коли.Борим се за екология,за въглеродни емисии и т.н. а някакви безотговорни типове ще слагат на кола огромни безсмислени двигатели.И за какво са им след като ограниченията за скорост са 140.Значи съзнателно производителите искат да нарушават законите.
    На това трябва да се сложи край.

    Коментиран от #4, #7

  • 3 тошибиян

    0 0 Отговор
    тези дето карат в 12 си карат с колкото искат за тях закони нямааа
  • 4 Emre Mustafa

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "мнение":

    Точно и аз така мисля .Марките се състезават за к.с , след 10 години какво ще стане ?
  • 5 алпина

    2 1 Отговор
    тъпчовци немците си правят колите за техните си магистрали а половината от тях НЯМАТ ограничения
  • 6 Халил Осман

    0 0 Отговор
    Не знам каква кубатура ще слагат но гледам в обявите има бая бмв-та с "проблем в мотора" "проблем в скоростите"
  • 7 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "мнение":

    Бориш се за екология и ограничаване на въглеродните емисии, защото толкова ти е акъла!
    Вземи прочети днес съоснователят на Грийнпийс какво мисли по въпроса, вместо сляпо да се доверяваш на простотиите за Глобалното затопляне!!!

    Коментиран от #15

  • 8 Пакман

    0 2 Отговор
    Не съм фен на бмв но тези двигатели звучат много добре. Особено 4цилиндров двулитров с 260 коня. Добро постожение
  • 9 Autohouse Randm

    0 0 Отговор
    a aldi shte sa s 3 cilindrovi motori haha

    Коментиран от #13

  • 10 Ония

    0 2 Отговор
    Гледай само джапанките какви простyтии ще напишат

    Коментиран от #14

  • 11 Дудук

    1 1 Отговор
    Досега 7-цата не може да достигне С-класата. Да видим дали тоя път ще успеят, защото актуалната С-класа е брутално автомобилно творение.

    Коментиран от #12, #18

  • 12 Shmeker

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Дудук":

    От доста години я настига, след това S-klasse пак ставаше по-добра. Нали се сещаш, че друг вариант няма за да се продават и двете?
  • 13 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Autohouse Randm":

    Ауди трудно ще сложат V12. По-скоро W12 ще си остане

    Коментиран от #19

  • 14 простУтии

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ония":

    само ги коментираме "простУтии"-те
  • 15 мнение

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Не ми трябва да чета какво пише някой за да усетя мизериите които съм принуден да дишвам,когато вървя по улицата.Пълна глупост е да монтираш двигател от камион на кола.Смогът в градовете става точно заради такива простотии.Ресурсите на земята са ограничение и това е престъпно разхищение.

    Коментиран от #16

  • 16 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "мнение":

    Не ти трябва да четеш, а? Ами според мен ще е по-добре тогава и да не пишеш! Никой не те кара на сила да дишаш смога в градовете, защото просто можеш да отидеш на село и да си дишаш на воля в обора - там сигурно мирише по-приятно!!!
    Апропо, кои ресурси на Земята са ограничение и кое е престъпно разхищение?
    Но я по-добре не ми отговаряй - не приемам волни интерпретации и разсъждения от човек, който не иска да чете и предпочита да заклеймява неща, които изобщо не разбира!!!
  • 17 мнение

    1 3 Отговор
    Ако мръсотията си оставаше само в градовете никакъв проблем нямаше да има.Веднага отивам там където такива начетени "умници" като теб няма.Ще те оставя да поглъщаш менделеевата таблица и да си мутираш на воля.
    Но докато тровиш общия въздух защото си бил чул някакво интервю,което казвало,че няма проблем не ми обяснявай колко много разбираш.
    Казах ти го много просто,на белите дробове не им трябва обяснение от някакъв активист или капацитет като теб за да усетят с какви боклуци се пълнят.
    Дано ме разбра или пак ще гледаш интервюта за да се успокояваш.
    И свинята,която лежи в изпражненията си смята това за нормално.
    Ако искаш да си като нея гледай интервюта.

    Коментиран от #20

  • 18 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Дудук":

  • 19 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Shmeker":

    audi da se nasochat v proizvodstvoto na motokari.
  • 20 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "мнение":

    А на теб ли да вярвам бе, празнодумецо? Такива като теб са тумори за научно-техническия прогрес! Заради тези "отрови" продължителността на живота е скочила двойно, а ти имаш възможност да пишеш простотиите си на компютър.

    Коментиран от #23

  • 21 Shmeker

    0 0 Отговор
  • 22 аз

    2 1 Отговор
    Евала на BMW-ще сложат 4 цил. мотор в 7-ма серия(безумие) от "екологична" гледна точка и в същото време увеличaват обема на V12.По-добре не си правете труда за първото,защото второто го обезмисля
  • 23 мнение

    0 3 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Какво общо има техническия прогрес с това,че някой малоумник иска да слага огромни двигатели подходящи за трактори и камиони на кола при това не спортна.
    Дори Формула1 вече става хибрид това е технически прогрес.А горната отживелица от статията по скоро ни връща в миналия век.
    Що се отнася до продължителност на човешкия живот трябва наистина да си много тъп за да вярваш,че 6 литровите двигатели на коли са вдигнали двойно продължителността му и че ако ги няма тях няма да има и компютри.
    Дано схвана идеята или ще ходиш да караш 12 цилиндъра при някой вулкан за да не личи колко цапа.

    Коментиран от #27

  • 24 аз

    5 0 Отговор
    Аман от "еколози".Я първо провери колко процента от колите са с такива двигатели и колко процента от премиум класа е с такива двигатели(12 цил) и после обяснявай как дробовете ти усещат 12 цилиндровия мотор.Ти сигурно не купуваш нищо опаковано,не караш кола и пускаш водата в тоалетната само като акаш а?
  • 25 симчо фуДболиста

    0 0 Отговор
    Добрата новина е че бмв 7-ца 6,6л, ще участва в бързи и яростни 2235-ти епизод!!!!!!!!!!!!МУ ха ха ааааа.
  • 26 САМО бмв

    0 0 Отговор
    60км на ток, голямо постижение, нема що, яко излагация, сФерка Тойота, Хонда, и най-вече ТЕСЛА.
  • 27 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "мнение":

    Майкъл Фарадей изобретява първия постояннотоков двигател 40 години преди изобретяването на ДВГ. Кое е по-иновативното, а?
    Пък връзката между 6 литровия двигател и продължителността на живота няма как да ти я обясня, защото си страшно ограничен и е все едно да ти обяснявам ползата от телескопа "Хъбъл"!

    Коментиран от #28

  • 28 мнение

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Ти ли ще ми говориш за ограниченост?Естествено че няма как да обосновеш такава тъпотия 6,6 литров двигател на кола и сега и за телескопа „Хъбъл“ ще ми говориш.
    Фарадей е измислил много неща,това че не са приложени поради ред причини е отделен въпрос.
    Докато има такива като теб които си мислят че могат да сеят боклуци навсякъде уж в името на прогреса ще има много изобретения,които ще си останат само на книга.
  • 29 мнение

    0 0 Отговор
    Значи щом били малък процент нямало проблем.А това че една такава цапа като 3 други пак няма проблем според теб.
    Много си зле.