Last news in Fakti

13 Януари, 2009 00:00 549 0

15 хиляди окупираха Банско

  • много-
  • банско-
  • туристи
Между 10 и 15 хиляди са нашите и чужди туристи в Банско в момента. Това заяви кметът на общината Александър Краваров. 80% са чужденци. Гостите от Европа и Балканите са много повече от миналата зима, твърди управникът.

По време на коледните и новогодишните празници на пистите в ски центъра са карали ски над 25 хиляди души. Това са били основно туристи от Македония, Гърция и Англия. Сега пък в курорта отдъхват руснаци, румънци и македонци. Най-важното е, че в Пирин има достатъчно сняг. Но и да нямаше, 186-те оръдия щяха да го осигурят. "Доста са тези, които идват да карат ски над Банско, но спят в съседни селища. Това затруднява много придвижването към ски центъра, защото се натрупва опашка пред начална станция на кабинковия лифт. В пиковите моменти се чака по цял час, за да се качиш на лифта", уточни градоначалникът на Банско. Според него е много важно да се разреши изграждането на втора кабинкова въжена линия, за да е по-бърз и лесен достъпът до ски зоната.

Хотелиерите в курорта също твърдят, че тази година е по-успешна за тях в сравнение с миналата и почти всички хотелски комплекси са пълни. Разчитаме и на българските туристи. За нас те също са много важни клиенти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА