Last news in Fakti

5 Януари, 2015 08:14 13 376 3

Кола уби бащата на топ адвокатка и избяга

  • адвокат-
  • депутат-
  • заем-
  • банки-
  • бензин-
  • дизел

Преглед на печата

Кола уби бащата на топ адвокатка и избяга, пише "Труд"
Бащата на адвокат Ирен Савова - Иван Хаджипетков ( 75 г.) е блъснат и убит от неизвестен автомобил около 18,15 ч. на 9 декември м.г. на околовръстния път в Ихтиман.
Новината не бе съобщена от полицията, но стана известна вчера, тъй като се коментира под сурдинка в града. Савова я потвърди лично пред „Труд" и добави, че 30 дни вече няма вест от разследването. То се води срещу неизвестен извършител на пътно-транспортно произшествие в ОДМВР -София, заявиха от ведомството. Те уточниха , че мощен камион или джип е ударил човека, който бил с колело и изчезнал. Издирването му засега било безуспешно.
„Имам основателни съмнения, че смъртта на баща ми не е резултат на обикновена катастрофа. Часове преди нея мъж, който се представи за полицай, ме заплаши и направи опит да ме отвлече или поне да ме изведе от кантората сама. Ден преди това забелязах, че съм следена от непознат. Оттогава съм с охрана", сподели адвокат Савова. Тя е известна с това, че брани интересите на държавата в процесите за „царските" имоти и защитава бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

Депутати дължат над 9 млн. лв. на банки, частни лица и фирми, брои "24 часа"
Над 9 млн. лв. дължат депутатите на банки, фирми и частни лица. Това става ясно от декларациите по Закона за конфликт на интереси, които вече са изцяло качени в публичния регистър.
Един от най-задлъжнелите в това Народно събрание е Настимир Ананиев от Реформаторския блок. Той има две ипотеки в различни банки за 250 хил. евро и 125 хил. лв., кредитна карта с лимит 23 хил. евро и е взел заем от чуждестранно лице в размер на 20 хил. лв.
Колегата му в РБ Румен Христов има кредит за 342 969 лв. и е взел 72 хил. лв. назаем от частно лице. Валентин Павлов от същата група, нашумял като зъболекаря на Силверстър Сталоун, е съдлъжник по кредит в размер на 995 хил. лв., взет от фирмата, в която той има 50% дялово участие - “ДЦ ЕО Дент” ООД.
Тунчер Кърджалиев от ДПС пък освен два кредита - ипотечен и потребителски с начална стойност съответно 30 и 20 хил. евро, е солидарен длъжник и по кредит-овърдрафт в размер на 300 хил. лв. на фирмата си “Панацея” ЕООД.

2 милиона българи ще плащат вече по-високи осигуровки, пресмята "Сега"
Около 2 млн. българи ще плащат по-високи осигуровки през тази година, въпреки че осигурителната тежест не се увеличава директно. Това прави над 65 % от работещите. За първи път от много години минималните осигурителни прагове са увеличени в почти всички икономически сектори, тъй като държавата наложи административен ръст там, където работодатели и синдикати не постигнаха споразумение. Повече ще плащат и хората, които се осигуряват върху максималния осигурителен доход, както и земеделци и тютюнопроизводители, за които се вдига минималната осигуровка. Приходите за НОИ и НЗОК ще са за около 80 млн. лева месечно.

Точки сменят оценките на матурите, информира "Стандарт"
Точки могат да заменят оценките на националното външно оценяване в училище. Според новия законопроект за училищното образование на изпитите след 7, 10 и 12 клас учениците могат да бъдат оценявани в точки, без те да се приравняват към шестобалната система. Същото ще важи и за изпита, с който учениците от 12 клас на професионалните школа придобиват професионална квалификация. В момента текат големи спорове около скалата, с която това приравняване се извършва, тъй като за тройка обикновено се взема доста ниският резултат от 23 точки.
Според промените в закона една втора от текущите оценки в клас трябва да бъдат поставяни въз основа на проекти, които учениците изпълняват. Дипломите на учениците могат да имат и приложение на чужд език - английски, френски или немски.

Цени падат наполовина през януари, акцентира "Новинар"
Цените падат следпразнично наполовина в големите вериги за дрехи, техника, мебели и козметика.
До края на януари магазините се надпреварват във всевъзможни промоции, като хитови са евтините пуловери по 10 лв., намалени от 19,50 лв., мъжките ризи на промоционална цена от 20 лв.и дамските поли по 5 лв., показа проверка на „Новинар”.
„Клиентите ни чакат януарските намаления, за да си купят ботуши с 60 процента по-евтино, защото знаят, че тогава сваляме цените, а не през декември”, обясниха от магазин за маркови обувки. Голям хит в момента са и различните машинки за фрешове и за печене без мазнина.
Модерен уред за здравословно готвене може да се купи за около 200 лв. и с 5 години гаранция, ако платите до 18 януари. Ударни отстъпки до края на януари има и на козметиката и битовите стоки.

Сипваме евтини дизел и бензин, прогнозира "Монитор"
С по-евтини горива ще зареждаме автомобилите си и през тази година. Поне до края на 2015 г. шофьорите ще наливат бензин и дизел на същите цени, прогнозират експерти от петролния бизнес. Само за година най-масовият бензин А 95 е свил цената си с 14,34 на сто. Това на практика означава, че плащаме с 37 стотинки по-малко за всеки литър гориво в резервоара. Само за последната седмица цените са спаднали с 5 стотинки, което е 2,21 %. Средната цена, на която зареждаха вчера пътуващите по пътищата в страната, беше 2,21 лева, като стойността варираше от 1,98 до 2,32 лв./литър. Не е тайна, че на бензиностанциите по магистралата цените са малко по-високи.
При дизела картината е аналогична, като там годишното поевтиняване е по-голямо – с 20,30%, което е над половин левче. Тенденцията и при нафтата е за поевтиняване. Само за последния месец от цената са изтрити 20 стотинки. За вчера средната цена беше 2, 12 лева, като в големите вериги стойността беше между 2,06 и 2,09 лева.
За пропан-бутанът намалението за година е било с почти една трета, а от началото на 2015 г. течният автогаз струва под левче за литър. Средната цена на метана вчера бе 1,72 лева за килограм, като потребителите плащаха между 1,49 лв. до 2 лева за кг в зависимост от обекта, на който зареждат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Естребовски

    0 1 Отговор
    Тия от в.Труп добре ли са?Кола блъсна и избяга.Да .... тъпите журналя.
  • 2 агент008

    3 1 Отговор
    Да казваш, че кола е убила човек,все едно да кажеш, че нож или пистолет е убил някого....
  • 3 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове