Last news in Fakti

19 Февруари, 2015 07:00 1 128 0

Никола Анастасов с награда "Икар" за творчески принос в театъра

  • никола анастасов-
  • награда-
  • "икар"-
  • принос-
  • театъра-
  • сатиричния театър-
  • саб

Големият актьор ще получи почетното отличие на 27 март - Международния ден на театъра

С награда "Икар 2015" на Съюза на артистите в България за изключителен творчески принос в областта на театралното изкуство ще бъде удостоен Никола Анастасов, съобщиха от САБ.

Големият актьор, един от любимите комици на България, е известен с десетките си роли на сцената на Сатиричния театър, в телевизията и киното, както и с представянето на храктери от шопския фолклорен хумор. 

Никола Анастасов е завършил ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Филип Филипов през 1955 г. Работил е в театрите във Враца и Варна, преди да стане част от трупата на Сатирата през 1961 г. През април актьорът ще навърши 83 години.

Наградите на Съюза на артистите се връчват от 1974 година насам и с тази чест са били удостоявани Стефан Мавродиев, Виолета Бахчеванова и Васил Стойчев, Тодор Колев, Стефан Данаилов, Цветана Манева и др.

И тази година те ще бъдат раздадени в навечерието на Международния ден на театъра - 27 март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА