23 Февруари, 2015 16:23 2 528 1

Кметът на Йерусалим обезвреди терорист (Видео)

  • израел-
  • кмет-
  • йерусалим-
  • терорист-
  • намушкан-
  • нир баркат

Кметът скочи от автомобила си и обезвреди въоръжен с нож нападател

Кметът на Йерусалим и един от охранителите му обезвредиха въоръжен с нож палестинец, когото израелските медии нарекоха терорист. Мъжът се опитал да намушка ултра-православен евреин, съобщи Би Би Си.

Кадри от случилото се бяха разпространени от градското видеонаблюдение.

Нир Баркат наредил да спрат колата му, когато забелязал нападението в близост до кметството в центъра на града в неделя.

Кадрите, заснети от една от камерите за видеонаблюдение, показаха как кметът крачи към заподозрения пред него да го повали на земята, а един от неговите охранители насочва пистолет.

27-годишната жертва е приета в болница. Полицията арестува 18-годишен палестинец от Рамала заради инцидента.

Според полицията заподозреният е влязъл незаконно в Израел преди атаката.

На пресконференция след случката, кмет Баркат заяви, че е бил на път за офиса си, когато неговите охранители забелязани суматоха. "Видяхме един терорист с нож да стои и да търси следващото нещо, което да направи", каза той, цитиран от в. „Йединот Арханот“.

Баркат каза, че той и неговият бодигард изскочили от колата, "бодигардът се прицели [в нападателя] ... и ние задържахме терориста, докато пристигне полицията."

Точният мотив за намушкването не е ясен, но това е най-новата серия от нападения на палестинци над израелци през последните месеци.

През януари, палестинец въоръжен с нож нападна пътници в автобус в Тел Авив, ранявайки 12 души, преди да бъде застрелян от служител на реда.
 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз

    1 0 Отговор
    Кметът на Йрусалим обезвреди теторист (видео)

    Едно заглавие с две правописни грешки!