Last news in Fakti

16 Март, 2015 12:17 6 970 4

Мотоциклетният автомобил излезе на пътя

  • toyota-
  • i-road
Т.нар. мотоциклетен автомобил, дело на японците от Toyota беше показан за първи път през 2013 година под названието i-Road. Още тогава от компанията заявиха, че това не е просто поредния концепт и рано или късно това превозно средство ще се появи на пътя. Сега от Toyota изпълниха обещанието си и пуснаха i-Road по "цивилната" пътна мрежа в Токио.
Необичайното транспортно средство ще се продава първоначално само в Япония, но идеята на Toyota е след време i-Road да се появи на повечето световни пазари, в това число и този в Европа. Иначе превозното средство представлява пълноценен автомобил за водача. Отзад има място и за пасажер, но то е подобно на това при мотоциклетите.
При завой обаче купето се накланя като мотоциклет. В движение Toyota i-Road се привежда от два електромотора, батериите на които издържат автономен пробег от 50 километра. Мощността е само два киловата, но предвид масата от само 300 кг, Toyota i-Road може да развие 60 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bate

    3 0 Отговор
    Това като мине през някоя Софийска дупка ще пропадне изцяло, и даже няма да може да я запълни. Иначе е супер удобно за тесните Токиски улички, ако можеше да прелита над прелезите на метрото в Токио щеше да е номер 1 в Япония
  • 2 незнайко

    1 0 Отговор
    Японците са велики. Представям си ако имаха природни ресурси като някои страни докъде ще стигнат. Изключително интелигентен народ.
  • 3 Luftwaffe

    0 1 Отговор
    Много слабо приложение би имала тази измишльотина, за междуградско не става, а в повечето големи градове хората се придвижват с метро или велосипеди.
  • 4 гошо прупрунков

    0 1 Отговор
    харесва ми , хубаво е искам да го покарам , но няма да дам и 1000 лева за да го имам