23 Март, 2015 11:51 5 158 0

Седмичен хороскоп: Игра на експанзия, оцветена в 50 нюанса пламенна сериозност

  • хороскоп-
  • експанзия-
  • нюанса-
  • пламенна-
  • сериозност-
  • седмичен хороскоп

През цялата седмица пред очите ни постоянно трябва да стоят нашите дългосрочни планове, амбиции и идеали

През цялата седмица пред очите ни постоянно трябва да стоят нашите дългосрочни планове, амбиции и идеали, разкрива атрологът Татяна Янковска от goldenraycollection.blogspot.com.

Само всеотдайното отношение към работата ще донесе желаните успехи и напредък – и в кариерата, и в личния живот. Точно така е постъпвал Уилям Хершел, открил Уран преди 234 години. Уран покровителства Астрономията, Науката, Астрологията и ... Светлината. Хубаво е да се знае, че 2015 година официално е обявена от ЮНЕСКО за Международна година на Светлината.

Астроенергетиката до Великден на 2015 г. е нестабилна и неспокойна! В “превод на български”, това означава, че желаем ли успехи, хубаво е да положим огромни съзнателни усилия. Следователно, ако се питаме: “Как се правят пари”, отговорът е: “С мисъл и работа”!

Според Ендрю Карнеги има два типа хора, които никога не постигат много през живота си. Единият тип са тези, които не правят това, което им е казано, че трябва да правят.

Хората от другия тип пък правят само това, което им е наредено да правят.

Повече от явно е, че и едните, и другите не стават! Това навремето е разбрал и Уолтър Крайслер, който попитан от какво най-много се нуждае заводът му, отговорил: “От десет добри мъже, които не чуват звънеца за края на работното време, нито пък познават стрелките на часовника...”

Целият прогрес в науката и живота се дължи на всеотдайните хора, които винаги са влагали ентусиазъм и отдаденост в работата си. Така е постъпвал и Уилям Хершел – музикантът, превърнал се в астроном. В блестящ астроном, открил на 13 март 1871 г. неизвестно небесно тяло. Първоначално смятал, че това е комета. Английските и френските астрономи организират редовни наблюдения. Правят се изчисления. Следва изключително голяма сензация – открита е планета. Кралят на Англия, Джордж III, основател на Лондонската художествена галерия, е настроен благосклонно към Уилям Хершел и го назначава на длъжността кралски астроном. Традицията в астрономията е планетите да се именуват в чест на боговете от митологията. И новооткритата планета е наречена Уран.

За да стигне до поста кралски астроном, Уилям Хершел строи сам и с огромна всеотдайност телескопи. Той полирал огледалата на своите телескопи часове наред без всякаква почивка. Разказва се, че веднъж Хершел не прекъсвал полирането на едно огледало за телескоп цели 16 часа и сестра му Каролина, за да поддържа силите му, го хранела, слагайки яденето в устата му и четейки на глас “Дон Кихот” и “Арабски приказки”. Броят на създадените от младия музикант телескопи буди удивление. Тяхното количество е: 200 седемфутови телескопа, 150 десетфутови и около 100 двадесетфутови телескопа... При това, те надминават по оптически качества подобните инструменти на съвременниците му. Малко по-късно руската императрица Екатерина II, същата, която закупува знаменитата колекция картини от замъка Хоутън хол за своя Ермитаж в Санкт Петербург, прави поръчка при Уилям Хершел за един двадесетфутов телескоп. (Един английски фут е равен на 30,2 сантиметра).

След като довежда своите телескопи до най-голямо съвършенство (според тогавашните стандарти), Хершел започва систематични наблюдения, предварително решил да не оставя нито едно, даже най-нищожно късче от небето без нужното изследване.

Откритията следват едно след друго, за да се стигне до 13 март 1781 година – датата, която сега се приема за “рождения ден” на планетата Уран.

В 1785 г., четири години след откриването на Уран, Хершел започва работа над конструктирането на четиридесетфутов телескоп, който завършва през 1789 година. През цялото време той се занимава и с наблюдения. Резултатите от колосалния труд на Хершел са смайващи: три каталога, включващи над 2500 мъглявини; откритие на двойни и кратни звезди, общият брой на които надхвърля 800 системи; измерване на блясъка на около 3000 звезди... По-късно Уилям Хершел открива и два от спътниците на Уран – Оберон и Титания. Но ... това вече е друга приказка!

Спрях се по-подробно на Уилям Хершел, поради факта, че откритието на Уран става заради музиката. Формалната връзка между музиката и астрономията е разгледана от Роберт Смит в неговата книга “За хармонията”. Книгата е базирана върху концепция, идваща от прочутата школа на Питагор, а именно – при движението на небесните тела около небесния огън се създава чудесна музика, а Космосът е музикално и хармонично звучащо тяло. Самото учение Гърците нарекли “Хармония на сферите”.

Уилям Хершел е музикант, който се превръща в блестящ астроном. Книгата на Роберт Смит “За хармонията” е препратка към учението на Питагор за “Музиката на сферите”. Именно връзката между музиката и астрономията събужда огромния интерес на музиканта Хершел към звездите. Важно е да се знае, че Музикант открива Уран! Няблягам на този факт, тъй като популярната астрология най-често приписва на Уран възникването на неочаквани ситуации, съпроводени със стрес и страх! Тази трактовка, този “етикет” на Уран ми изглежда едностранчив. По-скоро Уран хвърля внезапна и ярка светлина, осветявайки и озарявайки места и ситуации, където липсва хармония в музикалния смисъл на думата.
Иначе казано – Уран блясва и озарява нашите човешки пропуски, слабости и недоглеждания, а не е факторът, причиняващ неочаквани произшествия!

Хубаво е да имаме предвид тези факти за Уран, тъй като неговото влияние след 27 март 2015 година отново става много силно!

ПОНЕДЕЛНИК, 23 МАРТ

Днес хората ще се нуждаят от удобства, пари, кулинарни наслади, Любов ... и гальовност, за да се чувстват добре.

Повечето ще гласуват доверието си само на това, което могат да видят и докоснат. Деловите или романтичните срещи, проведени в най-изискани заведения, безспорно ще доставят кулинарни и естетически удоволствия, но надеждите, които възлагаме – да се постигне добро финансово споразумение или изясняване на любовните отношения, може би е по-удачно да ги планираме за други, по-благоприятни моменти. Това не означава, че деловите или любовните партньори са загубили интерес!

Звездите в понеделник предразполагат хората към желание за спокойно обмисляне на нещата... После пак ще ги обмислят... Следва почивка... Отново размисъл и може би чак след всичко това ще ... се поиска време да се проучат въпросите по-задълбочено.

Това е добре, тъй като чудеса, особено финансови, днес трудно могат да се случат.

Денят не е изцяло лишен от възможности за постижения, като те са отредени за онези, които имат превъзходно самочувствие и висока самооценка.

С други думи – успехи ще постигнат хората, представящи се и минаващи в обществото за авторитети.
Внимание! Всички знаем, че най-често, хората не се оценяват според действителните им способности и постижения, а според това до каква степен те са в състояние да се представят за “авторитети”. Въпрос на реклама и самореклама. Случайно ли някои фигури постоянно “препускат” по телевизионните предавания? Целта им е, че колкото повече ги “дават”, толкова повече изглежда, че са големи експерти и че мнението им трябва да е закон...

Логиката е желязна – ако ценим себе си и непрестанно излъчваме самоуважение към собствените си таланти, то и другите ще забележат стойността ни. Ако действително покажем, че високо ценим уменията си, ще може да се стигне и до по-добро възнаграждение.

В понеделник, 23 март, хората не са склонни към промени.
Звездите не насърчават прибързаните решения.
Работата в екип може да не върви гладко, особено след 15:30 часа.
Първата половина на деня, както и ранните следобедни часове могат да донесат приятни успехи на лицата, посветили се на изкуството, културата, дипломацията, политическата, юридическата или военната материя.
Прекаленото великодушие, както и случайните и импровизирани контакти може да  донесат по-скоро разочарование, отколкото напредък.
Звездите насърчават контактите с Природата. Разходките или работата в градината ще имат зареждащ и ободряващ ефект.

Внимание! Грубото и бездуховно отношение към дърветата или цветята крие риск от неблагоприятни последици за житейското благополучие!

Звездите в понеделник, 23 март, призовават към умерена активност и към запазване на самообладание пред лицето на явните провокации, които може би ще се увеличат през късните следобедни и вечерни часове.
Посочената част от денонощието изисква по-голямо внимание към пътуванията, поради повишената разсеяност, която може да причини аварии, инциденти или произшествия.

В понеделник, 23 март, могат да възникнат недоразумения, поради емоционално и неточно интерпретиране на чутото.

Желателно е да не прибързваме с генерални обобщения и заключения, правени на базата на липса на достатъчна статистика  или тенденциозно поднесена информация.

Работата с газови уреди и инсталации изисква повишено внимание!

ВТОРНИК, 24 МАРТ

Часовете до 16 ч. са подходящи за довършване на вече започнати дела, а не за стартиране на нови проекти.
Желателно е всичко да се върши с повишена концентрация, за да се избегнат финансовите неприятности. Има повишен риск от опити за кражби и измами!

С други думи - до 16 ч. е желателно да се въздържаме от важни и окончателни решения.
Плановете, направени до 16 ч. крият рискове от забавяния или осуетяване, свързани с възникването на непланирани събития, водещи до усложнения.

Не е желателно до 16 ч. да се прави публичното оповестяване на проекти, планове, идеи и намерения. Вероятността ситуациите да не се развият съгласно оповестените очаквания е голяма.

Внимание! От сутрината до вечерта опасността от произшествия, причинени от разсеяност е твърде голяма!
И нещо важно – предварително уговорени делови или лични срещи определено ще се нуждаят от допълнително потвърждение!

Ако пътувате във вторник, 24 март, добре е да имате предвид, че ситуациите по пътищата неочаквано могат да се усложнят и да налагат алтернативни маршрути
Между другото, всички видове пътувания – с железопътен, с въздушен или с воден транспорт съдържат потенциални възможности за промени и необходимост от пренастройване на плановете в движение!

Днес забележителни успехи могат да постигнат занимаващите се с фотография и мода, както и художниците, музикантите, артистите или търговците на произведения на изкуството.

Художественияте галерии, издателствата, книжарниците, организаторите на различни курсове и семинари с окултна, духовна или религиозна тематика също могат да разчитат на приятни постижения.

Иначе казано – всичко, което омайва сетивата, радва сърцето и носи блянове на душата – парфюми, нежни тъкани, луксозни облекла и аксесоари, реклами на екзотични пътешествия или курсове, разкриващи пътищата за намирането на Сродната душа, във  вторник могат да отбележат радващ ръст в търсенето и продажбите.

Сайтовете и фирмите, предлагащи луксозни имоти, също ще отчетат повишена посещаемост и търговски интерес от клиенти със сериозни намерения.

Ресторантите, клубовете и разкрасяващите медицински заведения определено ще усетят дни на просперитет и финансов напредък!

Внимание! Дори в сферите, в които днес определено могат да се очакват добри постижения, повишена предвидливост, бдителност и практичен подход към ситуациите няма да са излишни, особено до 16:00 ч., когато вероятността предварителните планове да се провалят е доста висока!
Голяма е и опасността от финансови и документни измами!

Като цяло препоръката на звездите за вторник, 24 март, е да не се тръгва към стартиране на нови проекти.

СРЯДА, 25 МАРТ

Желателно е да се доверим на Интуицията и да вложим сърце и душа, за да постигнем желаните успехи.
Шансовете за отбелязване на чувствителен напредък в делови и личен план се увеличават, ако се говори убедително, красноречиво, конкретно и с факти.

Днес влиятелната подкрепа, към която отдавна се стремим, може да бъде получена.
По-консервативни фигури, заемащи  високи обществени позиции, могат да оценят не само нашата пламенност, но и да предвидят, че идеите, концепциите и предложенията ни ще се отразят благоприятно на техните собствени стремежи в кариерата и бизнеса.

С решимост и целенасоченост в сряда, 25 март, може да се стигне до много сериозен напредък в професионален и личен план!

Важно! Дотогава, докато човек е избрал да действа в рамките на статуквото (става въпрос за сряда, а и за цялата седмица), действията ще са улеснени и без съществени затруднения.
Казано по друг начин – в сряда може да изпитаме известно чувство на крехко задоволство, особено ако Съдбата не нанася директни и силни удари отвън.

Не бива да се забравя, че в сряда, 25 март, препятствията спрямо сериозни намерения сякаш изведнъж отпадат и ние летим към бърз успех или ... бърз провал!

Ако някаква ситуация е негативна и “виси на косъм”, то тази нишка може внезапно да се скъса – освен ако не е от устойчивите паяжини на Спайдърмен...

Внимание! Предвид факта, че най-дисциплиниращият астрофактор (Сатурн) е ретрограден, следва да сме нащрек и да не се успокояваме с фалшивото чувство за вътрешен баланс!

Важно! В сряда, 25 март, има условия за постижения, но те може да не са точно онова, на което се надяваме. Едно от обясненията е, че към момента Сатурн е ретрограден – процесът започна на 15 март 2015 година. “Строгата” планета ще тръгне в права посока (като първоначално ще спре) – на 2 август 2015 г. в 8:53 ч.

Истинският напредък, който може да отбележим по линията на Сатурн осезаемо ще се почувства след 8 ноември, 2015 година.

Повечето от нас може да преминат през много сложен деветмесечен период, свързан със Сатурн.
С други думи – от 15 март до 8 ноември 2015 г. сме във време на мистериозни подсъзнателни процеси, които може да оприличим на алхимична трансформация в нашето съзнание и система от убеждения. През този времеви период, стартирал на 15 март 2015 г., всеки от нас дълбоко в себе си е наясно с необходимостта от лична промяна, на която инстинктивно може би се противопоставя.

През целия този деветмесечен времеви отрязък от време на време могат да се появяват неприятни чувства на гняв, отчаяние, безизходност.

Остро и силно ще чувстваме, че сме принудени да влезем в синхрон със своята неспособност винаги да контролираме заобикалящата ни среда и да я направляваме с цел тя да се развива и движи точно по зададените от нас параметри и посока.

Важно е в сряда, 25 март, да действаме решително по линията на постигане на качествени и количествени подобрения в нашия професионален живот (бизнес, кариера, финанси). Без да забравяме, че това, което реално ще се постигне, ярко ще може да се види след 8 ноември 2015 година.

Практиката ме е научила, че това, което се появява на края на такъв деветмесечен период на Сатурн, може да е много различно от това, което е било изработено като представа, желание и очакване в началото на ретроградния период, което конкретно сега е поставено на и около 15 март 2015 година!

Внимание! Ако работим по голям, мощен и дългосрочен проект, първите истински резултати (плодове) ще могат да се видят след 8 ноември 2015 година.

Сатурн не носи бързи отговори и лесни решения. Но ефектите от неговото действие винаги, наистина винаги са: по-голяма стабилност и по-високо качество на живота!

С други думи – и в сряда, 25 март, и през целия период от 15 март до 8 ноември 2015 г. по отношение на бизнеса, кариерата, както и по отношение на всички важни аспекти на личния ни живот, здравето и любовта, Сатурн ще придава един нюанс на сериозност и отговорност.

За да внеса по-голямо успокоение и надежда, ще отбележа, че крайните резултати от метаморфозата, през която доста от нас може да преминат по линията на ретроградния Сатурн, винаги са в синхрон с мащабните планове на отделния човек, на корпорацията, институцията или на отделната държава. При условие, разбира се, че са положени огромни усилия, за да се постигнат желаните успехи!

ЧЕТВЪРТЪК, 26 МАРТ

Има условия за изненади и сензационни информации.
Хубаво е важните задачи, договаряния, преговори, подписване на споразумения да приключат, ако е възможно, преди 14 часа.

Следобедните и вечерните часове на четвъртък са под знака на по-голямата разсеяност, създаваща предпоставки за инциденти и произшествия!

Публичното оповестяване на намерения след 14 ч. е нежелателно!
Внимание! Към 15 ч., с обхват поне час и половина преди и след този час, както и към 17 ч. (със същия обхват на действие) могат да се появят допълнителни пречки и препятствия пред реализацията на делови или лични планове!

В четвъртък, 26 март, звездите не препоръчват стартирането на нови проекти след 14:00 часа.
Желателно е днес пътуванията да се извършват с повишено внимание!
През целия ден звездите благоприятстват светкавичното разпространение на клюки, интриги, скандалчета и пикатни информации.

Обменят се идеи, споделят се мнения – искрени, но доста повърхностни.
Създават се нови връзки – неустойчиви, неангажиращи и безгрижни.
Дават се обещания, а изпълнението е под въпрос!

Наред с флиртовете и светския блясък, има брилянтни и изумително точни попадения от страна на журналисти, научни работници, политици, дипломати.

ПЕТЪК, 27 МАРТ

Енергетиката е много усилена, тъй като в 9:43 ч. Луната е във фаза “Първа четвърт”. Осветената половина е равна на неосветената. Образно казано, “светлината” е равна на “тъмнината”. В Природата, а и в живота ясно се виждат “плюс” и “минус”, между които “протича ток, прескачат искри”.

И в емоциите, и във взаимоотношенията се усеща противоборство, сменят се радост и печал, Любов и омраза ...
В това време човек буквално усеща, че го “сърбят ръцете”, че иска нещо да предприеме, да измени, да измайстори.

Внимание! Може да има моменти на обостряне на хронични дискомфорти – главоболие, нервно напрежение!

Необходимо е да се внимава с качеството на храните и напитките!
Добре е да се прояви повечко грижовност, топлота и обич към “малките и пораснали съкровища”! Към любимите хора – също!

До 11 - 11:30 ч. има условия за постигане на чудесен напредък в работата, бизнеса, финансите, романтиката.

След 11:30 ч. иронията и сарказмът са крайно нежелателни.
На всяко ниво – професионално, политическо, институционално, държавно могат да възникнат неприятни обрати, извънредни ситуации, неплодотворни конфликти!!!

Иначе казано - желателно е максимално да се оползотворят благоприятните звездни условия, които са налице до 11:30 часа!

Внимание! В петък, 27 март, задушевните разговори с приятели или роднини ще удовлетворят силната потребност от емоционална опора, от разбиране, от душевен уют, която ясно ще се долавя при всеки човек.
Не бива да приемаме твърде лично, че другите са по-вглъбени, с променливо настроение, отнесени и унесени в мечти – ту радостни, ту потайни и определено загадъчни!
Вълшебствата в кухнята чувствителни ще разведрят атмосферата!
Конфликтите в петък, 27 март, както и в събота, 28 март, са крайно нежелателни!

Внимание! Петък и събота, 27 и 28  март, са сложни дни, когато има условия за прояви на коварство и екстремизъм.

СЪБОТА, 28 МАРТ

Най-ранните часове на деня са опасни, тъй като има предпоставки за инциденти, битови скандали, аварии и произшествия!

Енергетиката на съботния ден е крайно неблагоприятна за мисленето и съзнанието. Крайно неподходящ ден за романтични  срещи.

Провеждането на неофициални делови срещи също е нежелателно.
Звездите изрично подчертават в събота да не обсъждаме финансови въпроси.
Не е желателно да се правят планове за бъдещето или да се изясняват чувства и взаимоотношения!
Денят е неблагоприятен за провеждането на преговори!

През целия ден опасността от кражби, измами и интриги е повече от реална.
Пътуванията, излетите в планината изискват повишено внимание, тъй като има условия за спортни травми, инциденти и произшествия.

Дискусиите по юридически, религиозни, образователни или духовни въпроси ще са ожесточени и неплодотворни.

В събота, 28 март, в романтичните връзки могат да възникнат много напрежения.
Все ще ни се струва, че експанзивната природа на партньора търси нещо повече в живота, отколкото само една топла, красива и уютна интимна връзка! Единият ще търси Любов и ласки, а другият вместо целувки, може да се опитва да впечатли със знания, благородни мечти  или шармантна визия за бъдещето! Е, и това не е лошо!

В събота, 28 март, доста хора може да преувеличават житейските ситуации и непрекъснато да изтъкват, че другите ги използват.

Ако нещата вървят добре, всеки ще се пише голям приятел. Но ... ако нещата “загрубеят”, то тогава може да има “изригване на вулкани” от яростно възмущение!

В събота, 28 март, нито правете обяснения в Любов, нито вярвайте на красиви романтични думи, които Ви “свалят звезди в косите”, защото после може да има “сълзи в очите”...

В събота е хубаво да сме внимателни и грижовни към здравето – своето и това на близките!

НЕДЕЛЯ, 29 МАРТ

Дайте шанс на човека до Вас – може да иска да Ви заведе на Хаваите!
В неделя, 29 март, е важно да преместим стрелките на часовника с един час напред! Денят носи усещане за възраждане – време за изтънчено гостоприемство, за Любов, за игри, за ухажване, за рискове и печалби.

И какво да се прави - ласкателството процъфтява! Психолозите твърдят, че всеки от нас трябва поне 3 пъти на ден да чува колко е прекрасен, неповторим, желан, неотразим и неустоим.

Сега е моментът да кажем на любимите хора, че са нашето Слънце, нашата Вселена, че ги обичаме, и обичаме, и обичаме. Между другото, мъдреците съветват да не казваме на глас, че ги обичаме, но да проявим Любовта си с жестове на обич и внимание!

В неделя, 29 март,  долавяме целувката на живота, който ни изглежда пъстър и богат, като градинка с пролетни цветя. Чувствата ни са топли. Преливаме от жар, въодушевление и мечти.


И така – посланието на звездите за периода от 23 до 29 март 2015 г. е постоянно да хвърляме Светлината на Съзнанието върху всичко, което присъства в живота ни. Нищо не е там без причина! Това е нашата реалност. И най-мъдрото е да спрем да я критикуваме и игнорираме, а да се опитаме да проумеем този живот с неговите привидности. Може да открием, че най-често тънем в пълно неведение относно истинските причини зад събития и ситуации, в които попадаме – уж случайно!

Най-важното за седмицата 23-29 март 2015 г. е да не филтрираме света през призмата на недоверието и скептицизма. Защото те могат да ни накарат да изградим по необратим начин такива умствени конструкции от убеждения, предразсъдъци и предубеждения, които да са толкова твърди, че понякога да се оказват непреодолима пречка за това да достигнем до Божествената Искра на някого или да установим близка комуникация с него – така, както копнеем – от Сърце към Сърце!

автор:  Татяна Янковска
goldenraycollection.blogspot.com


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА