28 Март, 2015 09:00 5 407 16

Том Круз ще кара BMW S1000RR в новия епизод на Мисията Невъзможна

  • bmw-
  • s1000rr-
  • motorcycle-
  • rouge nation
Превозните средства винаги са били част от харизмата на екшън героите начело с образа на Джеймс Бонд или агент 007 и великия Aston Martin. Тук обаче става въпрос за вече натрупалият опит образ на Итън Хънт игран от Том Круз в сагата Мисията Невъзможна. След, като Брус Уилис заложи на Mercedes-Benz в последния епизод на "Умирай Трудно" ред е на другия германски конкурент BMW да застане в светлините на прожекторите. Освен повечето модели автомобили, включително и иконата M3, основно участие в номата лента има и едно друго, сравнително младо творение от Мюнхен. Става дума за мотоциклетът S 1000 RR.
Това е петата част на сагата озаглавена Rogue Nation и не е първата, в която Том Круз използва мотор за невъзможните си бягства. Във втората част на поредицата той яхва британската машина Triumph Speed Triple, но сега е време за нещо германско. BMW е един от сравнително малкото автомобилни производители, които произвеждат и двуколесни машини и те имат и богата история с тях. С появата си в света на пистовите мотори S 1000 RR и по-мощната му и по-лека версия HP4 направиха голямо разместване в класациите и бе нужно време на отдавна загнездените конкуренти, като Yamaha, Suzuki, Honda, Kawasaki и Ducati да разберат, с какво са се сблъскали.
 
Последното постижение на S 1000 RR е спечелването на епичното Isle of Man TT управлявано от не кой да е, а Майкъл Дънлоп през 2014. Тази надпревара е способна да изправи косите дори и на най-смелите. Състезателите са движат със средна скорост от над 200 км в час в двулентов селски път, като на места скоростта минава 300 км/ч. През сезон 2015 друг известен пилот Гай Мартин ще яхне същата машина. BMW. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    3 2 Отговор
    Най-доброто от тоя клас мотори в момента
  • 2 Кобрата

    2 3 Отговор
    BMW
  • 3 раптор

    3 5 Отговор
    Никак не ми допада. На живо изглежда някакво паянтово, евтина изработка... Най-красивите мотори са италианските... Аугусти, Априлии и тем подобни красоти! Това е грозно!

    Коментиран от #10

  • 4 Роман Ценов

    4 0 Отговор
    Това БМВ е страшна резачка,но ако го изтървеш в движение е направо машина за убиване.
  • 5 TODOR STOYANOV

    2 1 Отговор
  • 6 BMW

    3 1 Отговор
    Като колите ! Най-добри в спортните автомобили, най-добри в моторите. Ако влязат при суперавтомобилите, и там ще разместят класации.

    Коментиран от #7, #13

  • 7 drdrdr

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "BMW":

    Еееее... айде понамали малко де. Чак пък най-добрите. А при моторите пак ще има разместване. Ако се чувстват сигурни от БМВ, може да се пробват в МОТО ГП. Там ще е интересно какво ще покажат. Не казвам разбира се, че няма да се справят добре, но нека да видим.

    Коментиран от #9

  • 8 BENZ

    2 1 Отговор
    unikalen motor
  • 9 BMW

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "drdrdr":

    Eстествено, че са най-добрите ! Дай пример за по-добра спортна коюа от М3 примерно.

    Коментиран от #11

  • 10 mediator37

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "раптор":

    При колите и при моторите италиянските са най-красиви.
    Моторът на БМВ е красив, но не са вложили цвят, затова ти изглежда некрасив.
    Само БМВ!
  • 11 drdrdr

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "BMW":

    Ами аз лично не смятам , че ИС-Ф, Ц63 РС4 са по-лоши или по-добри от М3. Ти щом определяш М3 като най-добра би трябвало да имаш доста опит с гореизброените. Не съм споменавал 4х4, за да не объркваме класа, в който са тези коли.
  • 12 Село

    2 2 Отговор
    И как разбра ,че е най-доброто по картинката ли?Или по емблемата на БМВ.Запомни едно момче,бмв никога не са били добри в този бранд и няма и да бъдат.Виж си само смотаната реклама на любимата ти марка БМВ.Том Круз ще кара БМВ 1000RR. Е и? Може и така Том Круз ще е с бильо D&G за новият филм.Трудно е да се направи здрав и готин мотор,тайната се крие в това да балансираш добре машината.Бмв ги няма хич в това,а за здравина да не говорим.Японците им пърдят в лицата на твоите Немски производители на мотори.

    Коментиран от #14

  • 13 Shmeker

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "BMW":

    Много си прав :D
  • 14 Shmeker

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Село":

    Карай си Куботата там и недей се обажда
  • 15 копеле

    0 1 Отговор
    Ето пак, нашето село е начело. Made in germany е най доброто копелдациииии
  • 16 Zlati zlatistia

    1 0 Отговор
    imam motociklet TULA i ne bih go smenil s tova na bmw