Last news in Fakti

11 Април, 2015 11:59 741 0

Хамилтън спечели квалификацията в Китай

  • mercedes-
  • формула 1-
  • хамилтън-
  • квалификация-
  • росберг-
  • ferrari

Съотборникът му Нико Росберг остана втори

Хамилтън спечели квалификацията в Китай - 1
Снимка: БТА/АР
От Mercedes демонстрираха сериозно превъзходство в квалификацията за Гран При на Китай във Формула 1 и Люис Хамилтън и Нико Росберг окупираха първа редица за утрешния старт. Двамата показаха сериозно превъзходство пред Ferrari и Willams и показаха, че утре шансовете на съперниците им за победа не са никак добри. 

За 42-и път световният шампион за миналата година Хамилтън ще тръгне пръв. Той доминираше както в свободните тренировки, така и в квалификацията и завъртя най-бърза обиколка. В последния момент съотборникът му Росберг подобри времето си, но все пак остана на 0,042 хилядни от секундата от Люис. 

Победителят в Малайзия Себастиан Фетел с Ferrari ще тръгне трети, но той изостана на 9 десети от секундата от лидера и отново в Скудерията ще трябва да се надяват на по-добра стратегия, тъй като Кими Райконен ще потегли 6-и. Между тях се наредиха пилотите на Willams Фелипе Маса и Валтери Ботас, които показаха прогрес. 

В десетката влязоха още Даниел Рикиардо (Red Bull), Ромен Грожан (Lotus) и двамата пилоти на Sauber – Фелипе Наср и Маркус Ериксон, които се надяват да спечелят някоя и друга точка в неделя. 

Очакванията прогрес от McLaren не се състоя и Дженсън Бътън и Фернандо Алонсо не успяха да преминат във втората фаза на квалификацията, като ще тръгнат 17-и и 18-и, като изпревариха единствено пилотите на Мейнър Маруся Уил Стивънс и Роберто Мери.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА