Last news in Fakti

21 Май, 2015 12:01 17 435 29

Телевизор LG с дебелина 1 мм

  • lg-
  • телевизор-
  • oled
Помните ли как в последната част от трилогията "Завръщане в бъдещето", на прозореца имаше тънки щори, които се използваха като телевизор? Тогава това изглеждаше точно в сферата на научната фантастика, но сега вече е факт.
 
Корейците от LG направиха презентация на свръхтънкия си нов OLED-панел, който има за цел да замести екрана на телевизорите. Демонстрираният образец е с дължина на диагонала 55 инча, тежа само 1.9 килограма, а дебелината му е... 0.97 мм!
 
Постижението относно дебелина на дисплея е пет пъти по-добро от това на последния представен OLED екран на компанията. Ще припомним, че последната разработка на LG беше с дебелина 4.3 мм.
 
С помощта на специална магнитна подложка, новият свръхтънък екран може лесно да се закрепи върху метална вертикална повърхност. Още нещо интересно е, че иновационният дисплей е гъвкав. От LG не разкриват информация кога тази иновация ще се появи в сериен телевизор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Гойко

    0 0 Отговор
    Техника Баджанак!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 аврам бакалина

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бате Гойко":

    А какво ли щяха да правят горките южнокорейци ако така заветният комунизъм бе победил в цялата корея а?! И нека някои бленуващи по светлото минало на нашата,,република,,се замислят разбира се ако има с какво тъй като умират да заблуждават младите какъв ,,рай,, е било тогава и у нас а резултата е северна-кореа ето това бяхме почти 50г. но за късмет излязохме горедолу читави от него и дано след още четвърт век го и усетим ако сме живи че така ни ,,уреждат,, с пенсии и доходи за това чи ем бачкахме за жълти стотинки по 30-40г.та малцина да имат това щастие тъй като ще отежнят хазната,разбира се това е ехо от соц. миналото което още ни яде джигера защото хората от онази епоха още дърпат конците за жалост което ще рече че за тях все още сме ,,маси,,които не е много рационално дълго време да са живи и здрави и поради това излищна маса народ а хора с нормални и ежедневни нужди и съответно отношение като такива кокто е в ,,белия свят,, който те ревностно 50г. хулеха и заклеймяваха но незнайно защо точно там прощат отрочетата си да учат,жевеят или работят!
  • 3 тнгтстн

    1 2 Отговор
    Ясно се вижда, че след робството преди 10.11.1989 г. всичко върви само и единствено нагоре. Съдейки по написаното от аврам бакалина езикът и граматиката са достигнали неизмерими висоти и той явно заема много висока позиция в екипа на слабограмотните, но затова пък може да се похвали с промит мозък.
    Ти авраме по нищо не се отличаваш от тези с промитите мозъци преди посочената по-горе дата.
    Трябва да си пълен идиот за да похвалиш това което беше и е Северна Корея в момента, но си също толкова пълен идиот, ако просто зачеркнеш годините между 1944 и 1989 г.
    Не се учудвам, че има и такива като теб. Просто е по-лесно да не мислиш, а да тръпнеш от радост, когато "вожда" се покаже някъде, независимо дали се казва Ким Чен Ун или Бойко Борисов.

    Коментиран от #8

  • 4 охоохохо

    0 0 Отговор
    охооооооо хубавоо маце от лг казвате аа :D
  • 5 Николай

    0 0 Отговор
    0.97mm? Възможно, имахте в предвид 0,97 см ?
  • 6 Glory

    1 3 Отговор
    Дали е лж или самсунг няма разлика,все си е корейски боклук.

    Коментиран от #17

  • 7 дан

    0 0 Отговор
    виж заглавието, после виж картинките и сам си отговори дали са имали 0.97см..
  • 8 The Bear

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "тнгтстн":

    Знаеш ли колко ми е трудно да обяснявам на такива като Аврам (бакалин ли е, хамалин ли е - не знам) твоята гледна точка!? Не могат да приемат, че съществува възможност да се опитваме да постигнем вариант, в който да избистрим хубавите страни от двете системи, па ако трябва да се въведат и иновации (да го кажем от още неизпитани други системи:))), така че да си гледаме нашия двор, да защитим нашия национален интерес, да си се грижим за нашите си хора - всички в границите на България.... Няма.... Щом оплюя Плевньо или Обанана, не дай боже САЩ и "демократичната" им политика навсякъде, където са се намесили, или пък хубавата съвременна демокрация на неолибералното световно еврейство - е то тогава ставам дърт комунист, промит мозък, "съвецко" микере и т.н. - и това го казват и хора като един доцент и гл. ас. по някаква езикова културология към БАН (въобще доста завъртяно), па камо ли тикви от сорта "голяма празна жълта Боко-подобна". Доста безсилен се чувствам зад екрана, веднъж категоризиран като "промит комунистически мозък" - пиша дълги и според мен логични писания, обясняващи защо това не е така и какво всъщност изповядвам, и защо опонентите не са прави - и накрая получавам едно кратко "такива тъпи русофилски микерета с промити комунистически мозъци трябва да ги бесят" или нещо от тоя род.... Отчайващо е:)))

    Коментиран от #13

  • 9 bbb

    1 1 Отговор
    МАЦКАТА е готина, а тв то е от КИТАЙ там се прави всичко ново !!!
    а за политиканите - там е "комунизъм" и са най големия кредитор на САЩ - има нещо гнило - но не е в Азия !!!
  • 10 ЛГ

    0 0 Отговор
    Това нещо има ли вградени тонколони и как в тези 0.97 мм могат да поберат някакъв вид жак за свързване на такива (домашно кино). Странна работа е това.Вече ще си лепим телевизорите с двойно залепващо тиксо за стената ;)
  • 11 21 век

    0 0 Отговор
    олед дисплеите на практика са не чупливи та дори и с чук да биеш по тях което е предимство,дават най добрата възможна картина но имат един недостатък, малък живот.предполагам че се работи по този проблем и скоро този вид техника ще е много по надеждна от останалите.ниската консумация на електричество също е +
  • 12 torro

    0 0 Отговор
    до ЛГ има безжични връзки , а тонколоните са различно нещо от високоговорителите смартфоните свирят доста силно с малките си високоговорители
  • 13 тнгтстн

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "The Bear":

    Разбирам и се опитвам да не обръщам внимание, но все от време на време се "лъжа" да напиша нещо.
    Така и за автомобилите и за политиката и за атомните централи, че даже ме нарекоха "мръсен комуняга" за един коментар на разголено момиче от секцията "Шоу". Тогава се смях от сърце, но после се замислих, че това опростенчество и ярко двуполюсно разбиране се разраства и доникъде няма да ни доведе.
    Но явно е лесно да не мислиш, а да чакаш някой "да ни оправи" без наше участие.
    И в работата е така. Навъдиха се нови "ръководителчета" препоръчани от няколко от последно актуалните политически формации и само 1-2 стават за нещо. От останалите и чеп за буре не става, но пък са силно наежени и разбират управлението като държане в страх и сляпо подчинение на управляваните, без да имат право на мнение, различно от тяхното.
    И понеже на мен, въпреки инстинкта за самосъхранение устата ми е голяма, току-виж не дочакам 2 г. до мизерната пенсия.
    Такива ми ти работи, но пък тези които злобеят тук в "нереалния" се надявам по този начин да изпускат парата и да са по-спокойни там, в "реалния" свят.

    Коментиран от #14

  • 14 The Bear

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "тнгтстн":

    Ха-ха - много точен коментар!:) .... А за тези, които злобеят тук в "нереалния" сват - не мисля че успяват да изпуснат парата и да са по-спокойни в реалния - по-скоро се нахъсват и стават още по-надъхани и еднополюсно заредени, но не го показват в "реалния" свят, защото изпитват страх .... страх от всичко ....
    А и аз съм с голяма уста:))
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 gostotburgas

    0 0 Отговор
    Всяка новина ли ще обръщате на политика.Не ви ли омръзна вече ? Много добре сме били преди 1989. Кой?Кога ? Къде ?
  • 17 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Glory":

    Ти освен злоба и фекалии, друго произвел ли си през живота си, че си тръгнал да оплюваш най-технологичната нация в момента в света?!

    Коментиран от #19

  • 18 6756

    1 4 Отговор
    (най-технологичната нация в момента в света) Нищо не разбираш от електроника щом пишеш такива простотии.Корейците никога няма да бъдат най технологичната нация,колкото и да искат да станат такава,както и скапаните шваби си мислят че са най добрите автомобилни производители така и корейците никога няма да са най добри в електрониката.Много качествени неща съм произвел ,затова и разбирам от истинската електроника,никога не съм правил грешка да си купя някакъв корейски боклук и до сега не съм имал главоболия,за разлика от мои приятели които и въпреки моите препоръки си взеха от техните боклуци и после съжаляваха.
  • 19 Glory

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    (най-технологичната нация в момента в света) Нищо не разбираш от електроника щом пишеш такива простотии.Корейците никога няма да бъдат най технологичната нация,колкото и да искат да станат такава,както и скапаните шваби си мислят че са най добрите автомобилни производители така и корейците никога няма да са най добри в електрониката.Много качествени неща съм произвел ,затова и разбирам от истинската електроника,никога не съм правил грешка да си купя някакъв корейски боклук и до сега не съм имал главоболия,за разлика от мои приятели които и въпреки моите препоръки си взеха от техните боклуци и после съжаляваха.

    Коментиран от #20

  • 20 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Glory":

    Като те чета, единственото нещо, което си провел е неуспешния експеримент с лекарства срещу шизофрения!

    Коментиран от #21

  • 21 Glory

    1 4 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Щом не можеш да направиш разликата явно ти имаш нужда от тези лекарства.
  • 22 Гост

    4 1 Отговор
    Каква разлика има да правя - че пишеш като шизофреник с два ника ли? Изобщо наясно ли си с електрониката - с полупроводниците, с логическите елементи, с транзисторите, с интегралните схеми и т.н, че си тръгнал да ръсил акъл? Наясно ли си, че всички телевизори към момента използват LED матрици, измислени точно от Самсунг? Да знаеш, че тези матрици се правят само от две фирми в света - LG и Samsung.
    Освен хапчета, за теб друга помощ няма - скрий се и не се излагай повее, нелеп хейтър!!!

    Коментиран от #23

  • 23 Glory

    1 4 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Няма какво по вече да си кажем с теб,ти си абсолютно заблуден .(че си тръгнал да ръсил акъл) Първо се на учи да пишеш правилно тогава седни да пишеш кой какъв е,като гледам май тебе те гони шизофренията,и не се съмнявам че е така щом си фен на скапаната корейска електроника.Ти си човек без вкус и усет към качествените неща щом ползваш боклуците на лж и самсунг.Но не се притеснявай времето ще покаже че съм прав,както винаги е било до сега.

    Коментиран от #24

  • 24 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Glory":

    Напълно си прав - няма какво повече да си кажем с теб! Особено след като единствено празнодумстваш. Обаче да ми пишеш, че съм неграмотен, в пост където си направил безброй правописни грешки, е меко казано кретенско от твоя страна! Няма как да пиша "правилно" според твоята извратена граматическа логика, след като твориш такива бисери като "по вече" :))))))
    Освен, че си пълен технически инвалид, то се оказва, че си и граматически импотентен!
    Хайде изчезни в сингулярността на невежеството си!!!
  • 25 Glory

    1 4 Отговор
    Ако беше умен както си мислиш,щеше и да си технически грамотен ,от което следва че ще можеш да направиш разликата от качествената електроника и второкачествените корейски продукти които явно си купуваш защото си голям умник.Освен, че си пълен технически инвалид, то се оказва, че и умствения ти багаж е доста малко.И не забравяй да си пиеш редовно хапчетата защото забелязвам че сигурно не си ги вземаш редовно.

    Коментиран от #26

  • 26 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Glory":

    Ку-ку, ку-ку :)))))))))))
    Ей, я си играй ваканцията с колелото, че ще дойда накрая да ти отвъртя два шамара :))))))))))))))))))

    Коментиран от #27

  • 27 Glory

    1 4 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Казах ти нещо за хапчетата,ако забравяш нагласи си умния корейски боклук да ти напомня,забелязвам че днеска си пропуснал го направиш.

    Коментиран от #28

  • 28 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Glory":

    Кви хапчета бе бро :))))))))))))))))))
    Що не си пипаш чурката, вместо да висиш ваканцията пред компа? Бая злоба си насъбрал, а и гледам, че зацикляш на все едни и същи тъпотии. :))) Така ще си останеш девствен дълго :)))))))))))))))

    Коментиран от #29

  • 29 Glory

    1 4 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Забелязвам че ти липсват първите седем години което е много лошо за бъдещото ти развитие като човек,което едва ли ще протече нормално.