Last news in Fakti

23 Май, 2015 09:10 791 0

Берое, ЦСКА и Литекс излизат за победа

  • "а" група-
  • топ 3-
  • цска-
  • локо сф-
  • литекс-
  • берое

Битката за Топ 3 ожесточена, въпреки вътрешните проблеми в част от отборите

Берое, ЦСКА и Литекс излизат за победа - 1
Снимка: БТА

В битката за Топ 3 в "А" група нещата изклеждат силно заплетени. В спора за квотите за Лига Европа са се намесили цели 4 отбора. Това са тимовете на ЦСКА, Литекс, Берое и локомотив (София).

Три кръга преди края на българския шампионата днес ни очакват три ключови срещи за разпределянето на местата за евротурнирите.

Отборът на Берое приема Ботев в поредното издание на Битката за Тракия, в която залогът за заралии е втората позиция в крайното класиране.

Статистиката показва, че за последно Ботев се е поздравявал с победа в Стара Загора преди цели 20 години. Настоящият състав на "канарчетата" надали ще затрудни тимът на Петър Хубчев, а и пловдивчани на практика не се борят вече за нищо.

В Ботев има епидемия от контузени с наближаването на края на сезона и затова треньорът Петър Пенчев ще разчита на юноши и вазстановени наскоро играчи.

Състават на домакините от друга страна няма да бъде сериозно променян в сравнение с последния домакински двубой, спечелен с 3:1 срещу Литекс. Единственото различно е , че  беройци пък няма да бъдат водени от скамейката от Петър Хубчев, който поради наказание ще изгледа мача от трибуните.

 

В другата среща намиращият се в сериозна криза тим на ЦСКА ще гостува на софийското Локо. двубоят е от 17,30 ч. на стадиона в "Надежда" и е на практика може да се окаже без значение и за двата тима, тъй като каквото и да се случи те няма да получат лиценз за евротурнирите.

Двубоят все пак си има своя заряд. Червените под ръководството на Любослав Пенев ще търсят първа пролетна победа, след като отбелязаха така желания гол след десет сухи мача. "Железничарите" вървяха много добре в първенството, но липсата на лиценз обезвери играчите. Много е възможно двубоят да бъде използван от феновете на двата отбора за демонстрации срещу ръководствата.

 

Нещата стоят по различен начин за Литекс. Отборът злиза срещу вече шампиона Лудогорец в дербито на градския стадион в Ловеч в търсене на нищо друго освен победата.

'Оранжевите" не обръщат внимание на проблемите на ЦСКА и Локомотив (Сф), които са застрашени за новия сезон и потенциално съдбата на евроквотите ще бъде решена в канцелариите на "Иван Асен II". Треньорът на Литекс Красимир Балъков ще подходи прагматично и ще изисква от своите играчи победи днес и над ЦСКА в последния кръг, които ще гарантират място на тима в топ 3.

В Лудогорец пък вече няма напрежение, след като тимът си осигури предсрочно четвърта поред титла. Няма да е изненада ако треньорът Георги Дерменджиев даде шанс на футболисти с по-малко игрово време. Атаката ще води Кишада, а по фланговете ще действат Александров и Вандерсон. В средата на терена място ще получи Христо Златински, а на вратата ще застане Иван Чворович.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА