3 Юни, 2015 10:57 1 825 0

Пети пореден фестивал WakeЪп! България

  • wakeъп! българия-
  • фестивал

Откриването на фестивала ще бъде на 3 юли от 17 часа със специалните гости от Македония

За пета поредна година от 3 до 5 юли в местността до манастира „Св. Св. Козма и Дамян” край град Куклен ще се състои културно-музикалният фестивал WakeЪп! България, обединяващ български традиции и новаторство. В него ще участват повече от 15 групи, сред които Карандила Джуниър, „Тъпани и гайди” и Балкански.

Откриването на фестивала ще бъде на 3 юли от 17 часа със специалните гости от Македония групите Conquering Lion и Green Out. Поканен е световно популярния транс диджей от Сърбия E–Clip, както и сънародника му Oxi.

Програмата е структурирана на 4 тематични партита. Жанровете са етно фюжън, хип – хоп, реге и транс.

Партитата ще се състоят на 2 вечерни сцени, а през деня малка сцена, качена на дърветата, ще озвучава вълшебната гора.

Културната част на фестивала ще бъде разделена на няколко части: арт базар, шатра за лекции, в които ще се обсъждат многото аспекти на алтернативния начин на живот, представени от хора, споделящи личния си опит.

Дневната програма включва кино, театър, различни видове спорт, йога и работилници. Един от основните акценти на фестивала са българските традиции, които ще бъдат представени чрез кукерски ансамбъл, нестинари от с. Българи и традиционни занаяти. Палитрата от активности ще бъде допълнена от зона за отдих, включваща чайна, хамачена градина и читалня.

Специално внимание ще бъде отделено на най-малките, за които е обособена детска зона със занималня, горски цирк и конна езда.

Темата за екологията ще бъде застъпена на практика, като отпадъците ще се събират разделно, а в неделния ден всички ще могат да участват в рециклирането им.

На алтернативния фестивал ще се предлагат кулинарни изкушения, включващи веганска храна, а за традиционалистите разнообразна скара.За повишаване градуса на настроението са построени 2 бара от естествени материали, на които ще се предлагат свежи напитки.

Видео от миналогодишния фестивал:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА